Känner

Lustig: Känner att det är deras förlust

Hon gör succ i TV4-programmet Playmakers.I det senaste avsnittet öppnar Josefin Lustig upp och berättar om den ostadiga relationen till sina föräldrar.– Jag känner att det är deras förlust, säger Josefin Lustig i programmet.
Läs mer om Josefin Lustig.

Möjligheter många missar – släktgården kan räddas

Du kan skriva in mycket mer i ett testamente än bara vem som ska ärva vad. Men alla känner inte till exakt hur dokumentet kan användas. Caroline Elander, SvD:s expert inom familje- och arvsrätt, svarar på läsarnas frågor.
Stjärnskådespelaren Jim Carreys mörka förflutna
Skådespelaren Jim Carrey har vaknat – om man får tro honom själv.Stjärnan berättar nu att han insett att hans tidigare jag inte existerar, och att han inte längre känner sig som en person.– Jim Carrey var en id som mina föräldrar gav mig, säger han till sajten The Talks.

X3 en utmärkt mellansuv – men utan det där lilla X3a

Tredje generationens BMW X3 är här. Och kanske känner du genansens rodnad dra över kinderna om du inte ser att den är ny: men du är inte ensam. Den ser nämligen ut som förr. Men trots ny teknik under skalet har den inget som överglänser i den stenhårda konkurrensen.
Läs mer om X3a.
Iryna, 37, förlorade ett ben i terrordådet
Hon skulle köpa en nyckelring till sin dotter då livet plötsligt förändrades för alltid.Iryna förlorade ett ben i terrorattacken på Drottninggatan ifjol och berättar nu sin historia för DN.– Jag hann bara se den i någon sekund. Jag rundade ett hörn, och så var den framför mig. Lastbilen. Sen känner jag bara ett hårt slag, har svårt att andas, säger hon till tidningen.
Läs mer om Drottninggatan.
Johan Widerberg: Jag bär mina neuroser utanpå skjortan
I Vilken jävla cirkus spelar Johan Widerberg en svartsjuk clown med stort hjärta.Han vill inte vara en allmän kändis, har 10 000 olästa mejl i datorn och känner igen sig i Lyxfällan.– Jag bär mina neuroser utanpå skjortan.
Läs mer om Johan Widerberg och Lyxfällan.
Dahlns besked: Bara en idiot hade lämnat...
Jonathan Dahln har kopplats ihop med ett flertal SHL-klubbar.Men nu ger jättetalangen besked – han vill stanna i Timrå.Åtminstone så länge laget har chans att nå SHL.– Bara en idiot utan hjärta hade inte stannat i Timrå. Och jag känner att jag har hjärtat på rätt plats, säger Dahln till C More.
Stina Nilsson: Jag ser inte min plats som given
Förra helgen i Dresden fick Stina Nilsson se sig besegrad av Maja Dahlqvist i lagsprinten och Hanna Falk vann det individuella loppet. Nilsson erkänner att hon känner flåset i nacken. – Jag ser inte min plats i lagsprinten som given. Men jag åker gärna om jag får frågan, säger Nilsson.
Bennos stora juiceilska: Fy katten vad svinigt
Efter att Brämhults juice flyttat till Danmark krympte storleken på juiceflaskorna – men inte priset i butiken.Nu rasar kunder som känner sig förda bakom ljuset på juicetillverkarens Facebooksida.Benno Andreassons, 43, är en av dem.– Det är ett väldigt fult fenomen att höja priserna på det här diskreta sättet, säger han.Brämhults vd menar att företaget sänkt priset – men att det är upp till butikerna att sänka priset till kunderna.
Läs mer om Danmark och Facebooksida.Benno.
Polisen från Piteå ser det Kalla inte känner
Det är sista gången före OS Charlotte Kalla tävlar på gulddistansen och hennes känsla är bra. Tränaren Magnus Ingesson står vid spåret och ser något annat. Följ med på en tävlingsdag med skidstjärnan. Läs exklusivt hur hon analyserar loppet med tränaren.
Läs mer om Kalla och Piteå.
Vännens stora chock: Skulle aldrig mörda
Vännen till den döde misstänkte i Ulricehamnsmordet är kritisk till polisens besked.Han kan inte tro det är sant - och känner inte igen sin vän i misstankarna.– Han skulle aldrig ha gjort något sådant, säger vännen.
Läs mer om Ulricehamnsmordet.
Toppolitikerns nazistkopplingar skrämmer Österrikes judar
WIEN. En vice förbundskansler med förflutet i nynazistiska kretsar och en inrikesminister som vill koncentrera asylsökande i särskilda center. Österrikes nya regeringsparti FPÖ möter kritik – och sprider oro bland landets judiska befolkning. DN har besökt alplandet där judar åter känner fruktan för framtiden.
Läs mer om FPÖ.
Malin Berghagens stöd – efter Lill-Babs ärliga önskan
Barbro Lill-Babs Svensson, 79, har stått på scen i drygt 60 år.Och även om hon ibland känner att hon vill slå av på takten har hon inga planer på att gå i pension från jobbet som hon älskar.Samtidigt hyllar hon döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen som stöttat sin mamma genom karriären.– Jag har haft en vansinnig tur med goda vänner, fantastiska barn och en underbar mamma, säger hon.
Känner ilska och hat – nu får det fan i mig vara nog
På tre månader har Skånepolisen utsatts för tre sprängdåd. Efter onsdagskvällens attentat mot polishuset i den utsatta Malmöstadsdelen Rosengård har polisen fått nog. – Det är slumpen som har gjort att ingen har kommit till skada hittills. Det är bara en tidsfråga innan det händer, säger Sophia Willander, ordförande för Polisförbundet region syd.
Hur blir man inte rädd för att vara ensam?
Jag har som många andra relationsproblem.Det börjar med att jag är adopterad. Det har varit svårt för mig att passa in och jag har alltid känt att jag inte varit tillräcklig. Egentligen inte för jag är adopterad utan mer för jag känner mig annorlunda hela tiden!
Raseriet: 150 000 har fått sänkta pensioner
Ulla Holmqvist, 84, får sänkt tjänstepension med över 10 000 kronor under 2018.Och hon är inte ensam.Nu rasar flera pensionärer mot en förändring som drabbar uppemot 150 000 personer.– Jag känner mig lurad, säger Ulla Holmqvist.
Läs mer om Ulla Holmqvist.
Debutanten Kullashi trivs på högsta nivå
Loreta Kullashi är inte rädd för höga höjder.Inte så konstigt då att 18-åringen känner sig hemma i fotbollslandslaget.– Det är ett kvitto på att man har gjort det bra, säger debutanten inför torsdagens inofficiella landskamp mot Sydafrika.
Läs mer om Sydafrika.
Han känner sig rättslös och diskriminerad
Den sjunde april 2017 misstänks Rakhmat Akilov ha kapat en lastbil och använt den som vapen i terrorattentatet på Drottninggatan. Snart inleds rättegången men Akilovs första offer – chauffören till lastbilen – ses inte längre som målsägande. – Han känner sig rättslös, säger mannens målsägandebiträde Bernardo Bernales.
Alice: Jag var två kvarter från ett terrordåd i Tel Aviv där jag bor. Men jag tycker att jag är säkrare här.
TEL AVIV Alice och Natalie, Joel och Jean-Pierre. De är svenska judar som utvandrat till Israel under senare år. De har alla upplevt antisemitiska incidenter i Sverige – och säger att de känner sig säkrare i sitt nya hemland.
Rekordet är en stor bedrift – fantastisk
LOS ANGELES. Efter tre raka förluster kom New York Rangers på fötter igen i natt, svensk tid.För Henrik Lundqvist var 5-1-segern över Philadelphia Flyers värd mer än två poäng.Henke skrev NHL-historia, som den förste målvakten i ligan någonsin med 20 segrar under sina 13 första säsonger.Ingen annan målvakt har heller lyckats med bedriften att någon gång under sin karriär vinna 20 matcher 13 säsonger i rad.– Tänker inte så mycket på milstolpar just nu, men när de säger att det är första gången i NHL:s historia, så är det klart att man känn
Relationsgurun: Jag känner igen mig i Yoda
Hur håller man kärleken vid liv? Samtalsterapeuten Daniella Gordon blev snabbt en tittarfavorit när hon gav råd till par i SVT:s Gifta vid första ögonkastet. Nu har hon skrivit en bok om relationer.
Läs mer om Yoda.
Alla känns ganska tuffa... Jag känner mig inte alls så tuff
Testa något nytt - och du får så mycket tillbaka. I Erika testar utmanar Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik sig själv och provar på flera nya träningsformer: – Det är så lätt att fastna i att träning innebär att gå på gym.
Så som i himmelen blir musikal – stora namn klara
Succfilmen Såsom i himmelen blir musikal - och nu har stora stjärnor kopplats till projektet.Filmen, där Michael Nyqvist hade en av huvudrollerna, blev Oscarsnominerad när den kom 2004 - och nu vill Fredrik Kempe vara med och skriva musiken.– Man går bara in i ett sådant här projekt om man känner något i hjärtat, säger låtskrivaren till Aftonbladet.