Kävlinge

Upphandling av färdtjänst överklagas - "underlaget inte korr...

Taxi Kävlinge fick inte förlängt avtal för att sköta färdtjänsten i Kävlinge kom...
Läs mer om Kävlinge.

Villa i lågor – stor räddningsinsats

Räddningstjänst och polis larmades under eftermiddagen till en villabrand vid Kävlinge. Huset gick inte att rädda och räddningstjänsten fick koncentrera sig på att begränsa elden.–Vid 19-tiden var beskedet att räddningstjänsten väntade på att huset skulle brinna ner, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör hos polisen i region syd.
Läs mer om Kävlinge och Rickard Lundqvist.
Kävlinge och Vellinge har dyrast kulturskolor i Skåne
Terminsavgifterna varierar kraftigt mellan kommunerna. I Kävlinge och Vellinge ä...
Läs mer om Skåne och Vellinge.
Kastat föremål krossade vindrutan
En bilist fick sent på måndagskvällen vindrutan krossad av ett föremål som någon kastade från en bro vid Stora Harrie i Kävlinge kommun.
Läs mer om Kävlinge och Stora Harrie.

Äldre kvinnor utsatta för liknande stölder i Kävlinge

Två kvinnor i Kävlinge, en i 80-årsåldern och en i 70-årsålderna drabbades på va...
Läs mer om Kävlinge.
En match för fotbollsskolan
43 ungdomar vill gå på fotbollsskolan som startar i Kävlinge i höst. 25 får plat...
Läs mer om Kävlinge.
Guldregn över Kävlinges handbollsdamer
Damlaget i Kävlinge Handbollsklubb går upp i division 1. Det står klart efter vi...
Två skadade efter skottlossning i Kävlinge
Två män har skadade förts till sjukhus efter en händelse i Kävlinge i Skåne.
Läs mer om Kävlinge och Skåne.
Markus drömsemester i en amerikansk polisbil
Markus Elmberg från Kävlinge har ett lite annorlunda intresse.De senaste fyra somrarna har han varit över i USA och följt med amerikansk polis i deras arbete ute på fältet.– Jag har alltid varit nyfiken och haft ett rättspatos, säger han.
Läs mer om Kävlinge och USA.
Två män vårdas för skottskador
Två män i 25-årsåldern vårdas på Skånes universitetssjukhus i Lund efter ett misstänkt skottdrama i Kävlinge.En av männen larmade själv ambulans. Den andra tog sig dit själv.– Vi misstänker att de har varit inblandade i samma händelse, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Brand i ödehus utanför Kävlinge
En brand ska ha brutit ut i ett ödehus i närheten av Virke, Kävlinge kommun, på lördagen.Enligt räddningstjänsten är det en fullt utvecklad brand.
Läs mer om Kävlinge och Virke.
Ny fruktattack mot polisbilar
Än en gång har någon kastat djupfryst frukt på polisbilar från en gångbro i Kävlinge.Polisen ber nu allmänheten om tips – och ber samtidigt alla föräldrar att de ska hålla koll på sina barn.Detta beteendet är inte på något sätt okej, skriver polisen på Facebook.
Läs mer om Facebook och Kävlinge.Polisen.
Bilar bombades med citroner och apelsiner
Stenhårda, frysta apelsiner och citroner kastades ner på passerande bilar från en gångbro över en väg i Kävlinge. Liknande händelser har inträffat tidigare.Denna gång skadades ingen person som tur är, skriver polisen på Facebook.
Läs mer om Facebook och Kävlinge.
Tiotal byggnader utrymda efter verkstadsbrand
Ett tiotal personer har evakuerats från sina hem efter att en brand bröt ut i en verkstadslokal i Västra Karaby i Kävlinge i natt. Ett tiotal byggnader i närheten av verkstaden fick utrymmas när det stod klart att det fanns gasflaskor i den eldhärjade lokalen.
Läs mer om Kävlinge och Västra Karaby.
Polisens ilska: Vad håller du på med?
Två poliser i Kävlinge går nu ut med ett frustrerat inlägg på Facebook.Deras fordon träffades av 15 kilo byggmaterial under färd, som någon släppte på bilen från en gångbro.Vi båda blev så pass påverkade av smällen att vi båda fick söka sjukvård samma natt, skriver de i inlägget.
Läs mer om Kävlinge.
Man i Kävlinge släppt
Läs mer om Kävlinge.
Man i Kävlinge släppt
En man som suttit anhållen misstänkt för mord på en person som hittats död i Kävlingeån har släppts, rapporterar Sydsvenskan.
Smällare kastades in i lokaler – två gånger på en timme
Två olika adresser i skånska Kävlinge har utsatts för raketattacker.Händelserna inträffade med mindre än en timmes mellanrum.
Läs mer om Kävlinge.
Kvinna skadad i gasolbrand
En kvinna skadades i en brand i ett flerfamiljshus i Kävlinge i Skåne. Branden började i en gasolvärmare som stod på en balkong, enligt polisen.
Läs mer om Kävlinge och Skåne.
Bilen kraschade rakt in i Sophies hus: Rädd
Sophie och Michael bor i en villa längs med en landsväg i Kävlinge.Deras två söner hade just lagt sig när en hög smäll hördes i huset.En bil hade kraschat rakt in i familjens villa.– Jag såg i ögonen på min äldsta pojke hur rädd han blev. Direkt efter smällen såg vi bilen, som var i full gång. Min man såg mannen springa i väg, säger Sofie.
Läs mer om Michael och Sofie.
Man misshandlad på väg till jobbet
En man har förts till sjukhus efter att ha misshandlats i Kävlinge.Mannen överfölls utomhus av två okända personer.– Han var på väg till sitt arbete, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.De två våldsmännen är fortfarande på fri fot.
Två unga med kniv jagas för butiksrån
Två unga killar misstänks ha rånat en livsmedelsbutik i Kävlinge på tisdagskvällen.Butikspersonalen motade ut de knivbeväpnade killarna och larmade polisen.Ingen människa skadades fysiskt.
Läs mer om Kävlinge.
E6 stängs av efter bilbrand
E6 är på onsdagskvällen avstängd i norrgående riktning.Anledningen är att en personbil brinner. Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen.Olyckan har inträffat i Kävlinge, i höjd med Hofterup.
Läs mer om Hofterup och Kävlinge.
Polis kallade till skola efter bråk
Polisen larmades vid 12.30-tiden till en skola i Kävlinge.Enligt larmet var det då bråk utanför skolans entr.Två ungdomar ska ha misshandlats och en person i samma ålder har utpekats som skyldig.– Det kommer in så beskrivs det som ett bråk mellan elever på skolan, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.