Kållered

Fullt utvecklad brand i villa – räddningstjänsten på plats

En villa i Kållered har fattat eld.– Det är en fullt utvecklad brand. Vi är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.Det är oklart om någon person har kommit till skada i branden.

Krock mellan personbil och lastbil – väg helt avstängd

En personbil och lastbil har kolliderat i Kållered, enligt polisen.Vägen är helt avstängd.
Läs mer om Kållered.
Personalens larm inifrån Migrationsverkets förvar
Prostitution, narkotikabrott och en misstänkt mördare som flydde efter att ha hotat och skadat personalen.Nu larmar personalen på förvaret i Kållered om sin arbetsmiljö efter incidenterna.Det genom ett brev riktat till migrationsminister Helne Fritzon.
Läs mer om Helne Fritzon och Kållered.
Utvisningar till Afghanistan pausas
Utvisningar till Afghanistan stoppas tillfälligt på grund av säkerhetsläget i landet. Minst en har skjutits upp vid förvaret i Kållered, rapporterar P4 Göteborg.
Läs mer om Afghanistan och Kållered.

Kvinnor sålde sex i Migrationsverkets lokaler

Två prostituerade kvinnor omhändertogs i våras av polisen och placerades i Migrationsverkets lokaler i Kållered, söder om Göteborg. Inne i lokalerna fortsatte prostitutionen.
Läs mer om Göteborg och Kållered.
Polisen: Prostitution bedrevs i Migrationsverkets lokaler
Två kvinnor ska ha bedrivit prostitution på Migrationsverkets förvar i Kållered, rapporterar P4 Göteborg.Uppgifterna kommer från gränspolisen. Det ska ha varit personal som uppmärksammat verksamheten.
Läs mer om Kållered.
Misstänkt mördare på rymmen från förvaret
Tillsammans med sin kumpan hotade en misstänkt mördare personalen på Migrationsverkets förvar i Kållered – och flydde därifrån.För polisen har han själv berättat att han inte kommer återvända till hemlandet Georgien.Nu är han efterlyst.– Hans sätt att rymma på tyder att han har viss farlighetsgrad, säger Lars Skoglund vid gränspolisen i Göteborg.
Läs mer om Georgien.Nu, Göteborg och Kållered.
Misstänkt mördare rymde från förvar
En man som rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered utanför Göteborg nyligen misstänks för ett mord i sitt hemland Georgien, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Georgien, Göteborg och Kållered.
Två rymde från förvaret – personal skars och hotades
Två personer har rymt från Migrationsverket stängda förvar i Kållered utanför Göteborg.Personal hotades och skars med något slags vasst tillhygge i samband med rymningarna, uppger en källa till GT.– Jag kan bekräfta att två personer har avvikit, säger Lisa Bergman vid Migrationsverkets presstjänst.
Man allvarligt skadad – påkörd av bil
En man har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit påkörd av en bil i Kållered i Göteborg på tisdagen.Polis och ambulans ryckte ut till olycksplatsen.
Läs mer om Göteborg och Kållered.
Debatt om utvisningar till Afghanistan i Agenda
När ett femtontal ensamkommande ungdomar skulle utvisas till Afghanistan tidigare i veckan samlades ett hundratal demonstranter utanför Migrationsverkets förvar i Kållered.Frågan om utvisningar till Afghanistan har varit het under sensommaren och hösten – bland annat på grund av den manifestation som pågått i Stockholm.Maria Ferm, MP, och Johan Forsell, M, debatterar utvisningarna i Agenda i SVT.
Mostafas stora oro efter utvisningarna
Mostafa Gholami, 19, var en av de ensamkommande afghaner som skulle flygas från Landvetter till Kabul i tisdags.I sista stund stoppades avvisningen tillfälligt och Mostafa har nu fått lämna förvaret i Kållered.– Det känns skönt att jag inte skickades tillbaka. Men samtidigt vet jag inte vad som kommer hända mig, säger han.Vad som har skett med de som nu är i Afghanistan är oklart.
Aktivister försökte stoppa utvisningar till Afghanistan
En grupp på runt 100 demonstranter försökte stoppa utvisningen av en grupp asylsökande till Afghanistan. Polisen fick ingripa för flytta undan ett 20-tal personer som placerade sig i vägen för Migrationsverkets buss vid förvaret på Sagåsen i Kållered utanför Göteborg.
Ett hundratal i protest vid förvaret i Kållered
Göteborg. Minst tre personer som skulle ha tvångsutvisats på tisdagskvällen fick i sista stund sina utvisningar tillfälligt stoppade. Ett hundratal personer protesterade mot beslutet att utvisa de övriga. – Vi vill inte bli utvisade till Afghanistan och dö, säger Fatemeh Vakili, vars son fått besked om att han skulle utvisas på tisdagskvällen.
JUST NU: Stort polispådrag – ensamkommande utvisas
Flera ensamkommande ungdomar ska utvisas till Afghanistan under onsdagen.Planet lyfter i kväll från Landvetter mot Kabul i Afghanistan.Demonstranter har samlats vid förvaret i Kållered för att protestera mot utvisningarna.– Det är ett 30-tal poliser på plats och ett hundratal demonstranter, säger GT:s utsände fotograf Henrik Jansson.
Lastbil har kört av vägen: Den har kört in i skogen
På måndagsmorgonen har en lastbil kört av vägen i Kållered i Göteborg.Räddningstjänst och polis är på plats.– Den har kört av vägen, och in i skogen. Vi får såga i lite träd för att kunna bärga den, säger Urban Samuelsson, larm– och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Migrationsverket bekräftar: Förvarstagna personer fick bo med vägglöss
Migrationsverkets förvar i Kållered bekräftar nu DN:s uppgifter om att förvarstagna fick bo i ett rum som skulle saneras för vägglöss. — Det var ett missförstånd, man trodde att det blivit sanerat, säger sektionschef Johanna Sahlman.
Läs mer om Det, Johanna Sahlman och Kållered.
Uppgift: Förvarstagna sattes i rum med vägglöss
Två personer ska ha placerats i ett rum med vägglöss eller loppor på förvaret i Kållered. Rummet hade tidigare tömts i väntan på sanering. – Det är en helt onödig psykisk stress att utsätta dessa människor för, säger en uppgiftslämnare.
Läs mer om Kållered.
Förvarstagna sattes i rum med vägglöss
Två personer ska ha placerats i ett rum med vägglöss eller loppor på förvaret i Kållered. Rummet hade tidigare tömts i väntan på sanering. – Det är en helt onödig psykisk stress att utsätta dess människor för, säger en uppgiftslämnare.
Läs mer om Kållered.
16-åringen sjöng sig rakt in i Idol-juryns hjärtan
I Göteborg tog 16-åriga Oliva Spicer från Kållered Idol-juryns hjärtan med storm.Musikintresse har hon fått av sin pappa Terry som tagit med sin dotter när han varit ute och sjungit.Det var också han som fick äran att dela ut Idol-juryns guldbiljett till sin dotter.– Olivia, så här är det, det här kallas för en fullpott, säger Nikki Amini med en medstämmande Idol-jury bredvid sig.
Eva-Sofias otäcka syn på Ikea: Fick panik
Eva-Sofia Gustavsson, 40, fick en smärre chock när hon besökte Ikea i Kållered.Ett gäng bin hade nämligen byggt bo – mitt på parkeringen.– Min dotter pekade och sa titta mamma och jag höll ju på att dö när jag såg svärmen för jag är livrädd för kryp, säger Eva-Sofia.
Läs mer om Eva-Sofia, Ikea och Kållered.Ett.
Frisören Farzad möttes av rasistlapp: Äckliga utlänning
När Farzad Morshedian, 37, kom till sin frisörsalong hade någon satt upp en lapp där det stod: Ut från Kållered äckliga utlänning.Lappen är bara ett av många påhopp den senaste tiden – och nu har han tröttnat.– Jag förstår inte varför det finns folk som utsätter mig eller någon annan för sånt här, säger han.
Läs mer om Kållered.
Medarbetare larmar om brister i Migrationsverkets utredning
Bristande sekretess, förtäckta hot och vittnesmål som inte tas på allvar. Medarbetare på förvaret på Kållered larmar om brister i utredningen som ska kartlägga eventuella missförhållanden på förvaret. – Det som kommit fram är oerhört allvarligt, säger en facklig företrädare.
Läs mer om Kållered.
Mc och personbil i krasch på E6 – risk för köer
En olycka mellan en mc och en personbil skedde på lördagskvällen på E6 mellan Kållered och Lindome.Mc-föraren ska ha skadats i olyckan.– Men han är vid medvetande och är kontaktbar, säger Göran Andreasson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Tidigare anställd: Provokation används
En tidigare anställd på Migrationsverkets förvar i Kållered går nu öppet ut och bekräftar uppgifterna om hur personal uppmanats att provocera resurskrävande intagna. — Situationen är allvarlig, säger Vanja Tomin till DN.