Köpenhamn både

Nordenbörser: Köpenhamn mot strömmen

De nordiska börserna visade en blandad rörelse med dragning uppåt på torsdagen. Både Oslo- och Helsingforsbörserna steg medan börsen i Köpenhamn minskade. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,2 procent till nivån 922. I Oslo avancerade OBX-indexet 0,2 procent.
Läs mer om Köpenhamn.

Polisinsats på skola – en elev har gripits

Under måndagseftermiddagen pågick en massiv polisinsats på en skola i Köpenhamn.Både polis och räddningstjänst var plats – skolan ska vara avspärrad.En elev är gripen.
Läs mer om Köpenhamn.Både.
Tågstopp på Öresundsbron
Inrikes. Tågtrafiken på Öresundsbron ligger nere på grund av ett signalfel i Köpenhamn. Skånetrafiken har satt in ersättningsbussar till Köpenhamns flygplats Kastrup, både från Malmös centralstation och från Hyllie.
Tågstopp på Öresundsbron
Tågtrafiken på Öresundsbron ligger nere på grund av ett signalfel i Köpenhamn. Skånetrafiken har satt in ersättningsbussar till Köpenhamns flygplats Kastrup, både från Malmös centralstation och från Hyllie.

Tigerhona dödades på zoo i Köpenhamn

Rakt framför ögonen på djurparkens besökare gick tigern till våldsam attack.Tigrarnas bråk slutade med att en av dem dog.– Vi larmade våra anställda omedelbart. Både för att hjälpa tigrarna och för att ta hand om våra gäster som blev vittnen till händelsen, säger Lars Holse, divisionschef på Köpenhamns Zoo.
Läs mer om Köpenhamn.
Madsens vän: Han ville begå perfekta brottet
Samtidigt som mordåtalade ubåtsbyggaren Peter Madsen förbereder sitt försvar i en cell i Vestre Fængsel i Köpenhamn träder hans ubåtskollega nu exklusivt fram och berättar om dansken.Enligt örlogskapten Steen Lorck drömde Peter Madsen om att begå det perfekta brottet och efteråt bli jagad av både utryckningsfordon och helikoptrar.– Jag visste inte vad jag skulle säga, men trodde han tänkte på att råna en bank eller plundra en juvelbutik, säger han i en intervju med danska TV2.
Malin Fransson: 2022 borde Sarah Sjöström simma hem EM-medaljer i Malmö
KÖPENHAMN. Sverige har redan världens bästa simmare. Vad som nu behövs är ett simmästerskap i Sverige. Det skulle både kunna motivera Super-Sarah, och ge alla unga talangerna något att eftersträva.
Ingen Junevik i lagkappen i EM-finalen
Köpenhamn. Nej, det blir ingen lagkappsfinal med både Sarah och Sara i det svenska laget. När laget till EM-finalen på 4x50 meter medley presenterades fanns inte Sara Junevik med.
Läs mer om EM-finalen, Sara, Sara Junevik och Sarah.
Danska utrikesministern: Svenskarnas beteende är inte normalt
På måndagskvällen stod det klart att EU:s läkemedelsmyndighet EMA hamnar i Amsterdam. Både Köpenhamn och Stockholm var bland intressenterna, men blev utslagna.
Läs mer om Amsterdam, EMA och Stockholm.
Hareide på väg till VM – mot alla odds
2002 lämnade han Köpenhamn sedan hans fru fått cancer.2012 gick han i pension efter att ha ratats av Helsingborgs IF.Fem år senare har Åge Hareide tagit Malmö FF till Champions League två gånger och nu står mannen som vunnit SM-guld med både HIF och MFF ett play off från att ta Danmark till VM.–Det här är utan tvekan mina två viktigaste matcher i tränarkarriären, säger Hareide.
Efter the capital of scandinavia – nu blir Djurgården Scandinavia's #1 attraction
2006 lanserades parollen The Capital of Scandinavia, till både Köpenhamn och Oslos stora förtret. Nu är mannen bakom formuleringen tillbaka – och han vill profilera Djurgården som Scandinavia's #1 attraction.
Världscuptävling ställs in: Inkompetent
Världscuppremiären i big air i Köpenhamn – för både skidor och snowboard – ställs in. Anledningen: För få biljetter är sålda. – Jag tycker att det är inkompetent organiserat, säger freeskiinglandslagets förbundskapten, Patric Nyberg.
Läs mer om Köpenhamn och Patric Nyberg.
Storklubbar på plats – Dahlberg storspelade
GÖTEBORG. Det har tidigare ryktats om både Arsenal, PSG och FC Köpenhamn.IFK Göteborgs målvaktstalang Pontus Dahlberg är ett hett villebråd på marknaden, och i 4–0-segern mot Sirius fick han hålla nollan inför ögonen på flera scouter från europeiska storklubbar, däribland Stokes chefsscout. – Det får du ta med min agent, jag har fokus här, säger Dahlberg själv.
Läs mer om Arsenal, Dahlberg och PSG.
Polisen spårar Kim Walls mobiltelefon
Både Kim Wall och Peter Madsen hade med sig sina mobiltelefoner när ubåten lämnade hamnen i Köpenhamn.Nu pejlar dansk och svensk polis Kim Walls telefon för att kartlägga hur ubåten rört sig kvällen Kim Wall försvann.Det kan bli ett viktigt verktyg i sökandet efter henne, skriver Ekstrabladet.
JUST NU: Bombhot mot varuhus i Köpenhamn
Det stora varuhuset Magasin mitt i centrala Köpenhamn evakuerades på både kunder och personal under söndagen.Orsaken ska ha varit att varuhuset utsatts för ett bombhot, skriver danska tidningen Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet, Köpenhamn och Magasin.
17-åring döms för terrorbrott i Danmark
En 17-årig flicka är skyldig till terrorbrott, konstaterar byretten, den danska motsvarigheten till tingsrätten. Det är ett mycket speciellt fall påpekade både försvaret och åklagarsidan. Flickan ska ha planerat bombattentat mot två skolor på Själland för två år sedan. Dels en skola på Västsjälland där hon själv varit elev och dels en judisk skola i Köpenhamn.
Staden där cyklar tar över: Oerhört mycket billigare
Köpenhamn har lyckats med något som många städer drömmer om: Att få invånarna att ta cykeln istället för bilen. Det lönar sig både vad gäller miljö och folkhälsa men inte minst ekonomiskt. – Att bygga cykelbanor är så oerhört mycket billigare än att bygga vägar, säger Morten Kabell, kommunalråd för Teknik-och miljöförvaltningen i Köpenhamn.
Man överföll kvinnor och slickade dem på brösten
Kvinnor över hela Köpenhamn levde i skräck för den fruktade slickmannen som överföll sina offer och slickade dem i både ansiktet och på brösten.Efter ett halvår kunde han gripas – och nu har den 34-årige mannen fått sin dom, skriver Ekstrabladet.– Han skrämde kvinnor över hela Nørrebro spred ångest över en hel stadsdel, sa åklagaren i rätten.
16-årig flicka åtalas för terrorbrott
En 16-årig dansk flicka som har suttit häktad i över ett år åtalas nu för terrorbrott.Enligt åklagaren hade hon tänkt bomba både sin egen skola och en judisk privatskola i Köpenhamn.I hemmet hittades ingredienser till TATP – det sprängmedel som användes vid terrordåden i Paris och Bryssel.
Läs mer om Bryssel och Köpenhamn.I.
Delar av Köpenhamn är utan värme
Stora delar av Köpenhamn saknar både uppvärmning och varmvatten på tisdagen.– Vi arbetar för högtryck, säger elbolagens talesperson till Jyllandsposten.
Läs mer om Jyllandsposten och Köpenhamn.
Så bra är nya danska arenan
Det utdelas både ris och ros för den nya superarenan Royal Arena i Köpenhamn.Arenan invigdes med en Metallica-konsert i fredags kväll inför 15 000 besökare.Men det klagas redan på undermåliga toaletter och dålig mat i arenan.
Nykomlingens drag: Kan värva från storklubbarna
Japanske anfallaren Kosuke Kinoshita ska ha skrivit på sitt kontrakt.Men i övrigt avvaktar Halmstads BK till efter sitt träningsläger i Spanien med värvningar.Samtidigt berättar tränaren Jan Jönsson att han har en levande dialog med både FC Köpenhamn och Arsenal om eventuella värvningar.– Jag var över hos Arsenal i december och har koll på några som är där. Det är i så fall några yngre som skulle kunna vara aktuella, säger Jan Jönsson.
Arlanda ska bli störst – men grannarna drar i från
Arlanda kommer sist av de nordiska storflygplatserna när det gäller antal resenärer 2016. Både Gardemoen i Oslo och Kastrup i Köpenhamn hade fler passagerare än Arlanda. Men om tre år ska läget vara det omvända: Då ska Arlanda vara störst i Norden, enligt flygplatschefen.
Läs mer om Arlanda, Kastrup, Köpenhamn, Norden och Oslo.
Landslagsmålvakten prisas i Danmark
Robin Olsen har storspelat i FC Köpenhamn både i ligan och i Champions League.Nu tilldelas den svenske landslagsmålvakten priset Det Gyldne Bur som årets målvakt.– Det är många bra målvakter här i Danmark så det är roligt att jag har blivit det, säger Robin Olsen till Tipsbladet.
Gasutsläpp i Danmark – elever kräks
Efter att både elever och lärare börjat kräkas och må dåligt på en skola i Köpenhamn misstänks ett gasutsläpp. Skolan har nu evakuerats och sjukvårdspersonal tar hand om drabbade, rapporterar danska medier.
Läs mer om Danmark och Köpenhamn.