Köpenhamn

JUST NU: Danska polisen har hittat en arm i Kögebukten

På tisdagseftermiddagen vid 16-tiden gick polisen i Köpenhamn ut med att man hittat en arm i Kögebukten. Polisen misstänker att armen tillhör Kim Wall eftersom den hittat längst rutten i ubåtsfallet.
Läs mer om Kim Wall, Kögebukten och Köpenhamn.

Ann Linde: Skulle aldrig anklaga Danmark för svek

Danska utrikesministern Anders Samuelsen riktar kritik mot Sverige efter att det stod klart att EU:s läkemedelsmyndighet inte förläggs i Köpenhamn. Han säger bland annat att resultatet kan ge konsekvenser för samarbetet i Östersundsregionen. – Jag skulle aldrig drömma om att anklaga Danmark för svek som danska utrikesministern har gjort mot oss, säger Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde.
Dan Lucas: Pinsam dansk reaktion på EMA-förlusten
Den danska reaktionen på att Köpenhamn inte blir ny hemvist åt EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, är pinsam och löjeväckande. Men än mer pinsam är den tävling EU genomfört för att hitta nya hemorter för över 1.000 anställda och deras familjer.
Läs mer om EMA och Köpenhamn.
Danska utrikesministern: Svenskarnas beteende är inte normalt
På måndagskvällen stod det klart att EU:s läkemedelsmyndighet EMA hamnar i Amsterdam. Både Köpenhamn och Stockholm var bland intressenterna, men blev utslagna.
Läs mer om Amsterdam, EMA och Stockholm.

Stockholm får inte prestigefylld EU-myndighet

Stockholm får inte den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Det stod klart redan efter den första röstningsomgången i Bryssel. Efter den andra omgången blev Köpenhamn utslaget.
Läs mer om Bryssel, EMA, EU-myndighet och Köpenhamn.
Flera hundra hugg i blodiga knivdådet
Ett våldsamt knivdåd på Frederiksberg i Köpenhamn i våras får nu sitt efterspel.En 27-årig man står åtalad för att ha mördat sin granne med 160 knivhugg och snitt – och att ha försökt mörda sin flickvän med 84 hugg.Själv hävdar mannen att han är oskyldig, skriver Ekstrabladet.
Malin Fransson: Sjöströms jakt på Alshammars rekord kan gå vägen
Ett mästerskap återstår innan Sarah Sjöström tar semester. I kortbane-EM i Köpenhamn i mitten av december kommer Therese Alshammars världsrekord på 50 meter fjäril att vara i farozonen.
Läs mer om Köpenhamn och Sarah Sjöström.
Mysteriet med döda babyn nära lösning
I mitten av oktober hittades kvarlevorna efter en bebis i Köpenhamn.Kort därefter släppte polisen bilder på en kvinna som man tror lämnat barnet på platsen.Nu tror polisen att de har hittat henne.– Det är tal om en rumänsk kvinna som har uppehållit sig i Danmark vid tidpunkten för barnets död, säger Ole Nielsen vid Köpenhamnspolisen till danska TV2.
Qatar och Emirates lockar danska piloter med miljonlöner
Flygbolagen Qatar Airways och Emirates är båda i stort behov av fler piloter. Därför arrangerar de under de kommande veckorna stora arrangemang i Köpenhamn för att locka till sig danska piloter, skriver Finans enligt Berlingske Business.
Läs mer om Köpenhamn.
Öresundståg krockade med arbetsfordon – flera skadade
Ett av de Öresundståg som även trafikerar sträckor i Sydsverige krockade på tisdagsmorgonen med ett arbetsfordon på sträckan Köpenhamn-Helsingör i Danmark.Flera passagerare i tågvagnarna ska ha ådragit sig lättare skador, skriver danska tidningen Ekstrabladet.
Väpnat rån mot Illum
Varuhuset Illum bolighus i Köpenhamn utsattes på måndagen för ett rån.Enligt danska Ekstrabladet hotades rånarna personalen med vapen.
Läs mer om Ekstrabladet, Illum och Köpenhamn.
Hareide på väg till VM – mot alla odds
2002 lämnade han Köpenhamn sedan hans fru fått cancer.2012 gick han i pension efter att ha ratats av Helsingborgs IF.Fem år senare har Åge Hareide tagit Malmö FF till Champions League två gånger och nu står mannen som vunnit SM-guld med både HIF och MFF ett play off från att ta Danmark till VM.–Det här är utan tvekan mina två viktigaste matcher i tränarkarriären, säger Hareide.
Rädda invånare kräver ständig polisbevakning
Tre personer ställs vid 13-tiden på fredagen inför häktningsdomare i Köpenhamn efter det senaste mordet i gängmiljö i den danska huvudstaden.En av personerna greps i en svenskregistrerad bil under torsdagen.
Läs mer om Köpenhamn.
Tre anhållna för gängmord i Köpenhamn
Tre män har anhållits efter dödsskjutningen i Mjølnerparken i Köpenhamn i går. En 22-årig man dog när bilen han satt i besköts och en annan man skadades.
Läs mer om Köpenhamn och Mjølnerparken.
En skadad efter skottlossning
Ytterligare en skottlossning har inträffat i Köpenhamn.Även denna gång inträffade skottlossningen vid Mjølnerparken i stadsdelen Nørrebro.En person ska vara skadad, enligt uppgifter till Ekstrabladet är skadorna allvarliga.Två maskerade personer på moped ska enligt vittnen ha lämnat platsen efter skjutningen.
En skottskadad i Köpenhamn
En person har blivit skjuten på Griffenfeldsgade i Köpenhamn uppger polisen. Enligt Ekstrabladet är den skadade en man.Hans tillstånd är ännu inte känt.Texten uppdateras
Läs mer om Griffenfeldsgade och Köpenhamn.
12-åring med leksaksgevär spred panik i Köpenhamn
En tolvårig pojke med leksaksgevär skapade stor panik i centrala Köpenhamn på lördagen.Förbipasserande hade observerat händelsen och larmat polisen - men sagt att det handlade om en pistolbeväpnad man i en bil.Larmet fick Köpenhamnspolisen att rycka ut med tungt beväpnad polis. Först efter någon timme kunde styrkan dras tillbaka.
Köpenhamn klår Stockholm – här är fem toppkrogar
En favorit för en helg med kultur, design och härliga restauranger – Köpenhamn har de senaste femton åren blivit en av Europas viktigaste matdestinationer. SvD:s Mikael Mölstad guidar till sina krogfavoriter i den danska huvudstaden och höjer ett varningens finger.
Läs mer om Köpenhamn och Stockholm.
Svenska VM-hjälten väljer att nobba EM
Jennie Johansson nobbar sim-EM i Köpenhamn.– Jag kommer i stället att fortsätta att träna inför långbanesäsongen som är mer min grej, säger hon till Dagens Nyheter.
Läs mer om Köpenhamn.
Jennie Johansson simmar inte EM
Jennie Johansson hoppar av sim-EM i Köpenhamn.
Läs mer om Köpenhamn.
Skjutna i Köpenhamn är gängveteraner
Tre personer sköts i går utanför ett hostel i området Nørrebro i Köpenhamn.De tre skjutna har tillhört kriminella gäng i många år, skriver Ekstrabladet.Enligt tidningen var de alla medlemmar av Brothas som ligger i krig med det rivaliserande gänget Loyal to the familia.
Skottlossning i Köpenhamn - en död
Flera personer är skjutna i Köpenhamn, uppger polisen på Twitter. Polisen bekräftar också att en person är död och att skottlossningen har kopplingar till gängkriminalitet.
Läs mer om Köpenhamn och Twitter.
En död i gängskjutning i Köpenhamn
Läs mer om Köpenhamn.
Skottlossning i Köpenhamn - flera skadade
Flera personer är skjutna i Köpenhamn, uppger polisen på Twitter. Polisen bekräftar också att skjutningen har gängkopplingar.
Läs mer om Köpenhamn och Twitter.