Köpenhamn

20 skelett hittade i Köpenhamn

Arkeologer i Köpenhamn har hittat 20 skelett vid en utgrävning på Rådhuspladsen i Danmarks huvudstad.
Läs mer om Köpenhamn och Rådhuspladsen.

Första invånarna i Köpenhamn funna

Arkeologer i Köpenhamn har hittat 20 skelett vid en utgrävning på Rådhuspladsen i Danmarks huvudstad.
Läs mer om Köpenhamn och Rådhuspladsen.
Göran Jonsson: Tronskifte på den svenska kroghimlen
KÖPENHAMN. Mitt under Dagens industris segerintervju med Björn Frantzn på scenen i det pampiga rådhuset i Köpenhamn bryter Mathias Dahlgren in, räcker honom handen och säger: Grattis!. Det är en handling som äger viss symbolik en kväll som denna, när franska Guide Michelin just korat Frantzn till Sveriges första trestjärniga restaurang.
Här är nya bilden på Leonore, 4
Prinsessan Leonore fyller fyra år!Det firar hovet med en ny bild av lillsessan.Men publiceringen av bilden har senarelagts av hovet –för att visa prins Henriks begravning i Köpenhamn respekt.
Läs mer om Köpenhamn och Leonore.

Drottningen tar farväl av prinsen

Prins Henrik begravs under tisdagen inför den närmsta kretsen – enbart 60 personer är inbjudna.I samband med begravningen är ett stort område i Köpenhamn avspärrat.Danska livgardet är på plats utanför kyrkan och hedrar prinsen.
Läs mer om Köpenhamn.
Sverige får sin första trestjärniga krog
KÖPENHAMN. Sverige fick en rad nya stjärnkrogar när franska Guide Michelin delades ut i Köpenhamn på måndagskvällen. Bland annat blir Frantzn i Stockholm Sveriges första trestjärniga resturang – en historisk händelse.
Göran Jonsson: Här kan den tredje stjärnan komma
På måndag i Köpenhamn är det dags. Då får vi veta vilka nordiska restauranger som belönas med stjärnor i årets upplaga av världens mest prestigefyllda krogguide, franska Guide Michelin.
Läs mer om Guide Michelin och Köpenhamn.
Maya, 23, bor drömlikt med New York-känsla
Maya och Ricki har funnit sitt drömboende i det gamla Frihamnstornet i Köpenhamn. Lägenheten badar i ljus och har havsutsikt åt två håll.Möt en mix av industri, klassisk design och New York-känsla.Det här är magsikt!
Man högg ungt par i huvudet med yxa
Ett ungt par attackerades under natten av en yxbeväpnad man på en Circle K-mack i Birkerød, norr och Köpenhamn.Polisen har gått ut med en bild av den misstänkte gärningsmannen, som betraktas som farlig.Mannen och kvinnan som attackerades ska inte vara livshotande skadade, enligt Ekstrabladet.
Raka spåret till Europa
Vi ser tyvärr en överflyttning från järnvägen till lastbilstransporter i utrikestrafiken. Mellan Trelleborg och Sassnitz har järnvägstransporterna upphört helt. Europaspåret, en fast förbindelse i tunnel mellan Landskrona och Köpenhamn, måste finnas med som alternativ, skriver Christer Beijbom, före detta chef för SJ Gods.
Marys fina gest för drottning Margrethe
Kronprinsessan Mary av Danmark neg djupt för sin svärmor drottning Margrethe utanför Christiansborg slotskirke i Köpenhamn på lördagsförmiddagen.Tillsammans gick de sedan in för att visa sin respekt för den avlidne prins Henrik.I tre dagar kan även allmänheten besöka slottskyrkan och se kistan. Det var en halv kilometers kö för att komma in första dagen.
Därför sopar danska krogar banan med svenska
Köpenhamn har hamnat på världskartan när det gäller gastronomi – och Danmark har klart fler restauranger med Michelinstjärnor än Sverige. Och inget tyder på ett tronskifte när årets guide presenteras. – Man kan inte överskatta effekten av det Noma gjorde när de blev utsedd till världens bästa restaurang, säger Lena Ilkjaer, matskribent.
Nordenbörser: Skogsbolag vinnare
De nordiska börserna steg i fredagshandeln i positiv tendens med Köpenhamn som ledande börs. Vinx 30, med de största och mest handlade aktierna i Norden, avancerade 1,8 procent.
Läs mer om Köpenhamn och Norden.
Simstjärnan i sorg efter prinsens död
Danska prins Henrik dog på tisdagskvällen och nu hyllas han av landets idrottsprofiler. FC Köpenhamn spelar med sorgeband när de möter Atltico Madrid på torsdagskvällen och simstjärnan Jeanette Ottesen skriver ett rörande inlägg på Instagram. Mina tankar går till alla i kungafamiljen. Må han vila i frid, skriver Ottesen.
JUST NU: Prins Henrik förs till kungliga slottet
På torsdagsförmiddagen inleds prins Henriks sista resa. Då förs hans kropp från Fredensborgs slott på Nordsjälland till Amalienborg i Köpenhamn. Resan, som ska drygt en timme, väntas följas av tusentals sörjande.
Här sörjer folket sin prins Henrik
KÖPENHAMN. Efter 83 år på jorden har danska prins Henrik somnat in. Danmark var på onsdagen ett land i sorg och flera invånare uttryckte sin bedrövelse över prinsens bortgång. – Jag minns honom som en varm och härlig man, säger Birte Larsen, 72.
Läs mer om Birte Larsen och Henrik.
Nordenbörser: Nedåt i Oslo
De nordiska börserna gick åt skilda håll i onsdagshandeln. Samlingsindexet Nordic Vinx 30 avancerade 1,0 procent. I Köpenhamn steg CAP 20-indexet 1,1 procent.
Läs mer om CAP och Oslo.
Mina, 9, misshandlad på skolans maskerad
Nioåriga Mina Berg attackerades med slag och sparkar av skolkamrater efter att hon klätt ut sig under ett firande i Köpenhamn.Efter en intervju i dansk tv väcktes en folkstorm, och vissa menade att överfallet var familjens fel.Nu vill mamman Mille Berg se till att inga barn behöver stå ut med mobbning i skolan.– Mobbningen är långt mer våldsam än vi kan acceptera, säger hon.
Läs mer om Köpenhamn.Efter och Mille Berg.
En abdikation är inte så värst långt borta
Danmark har sorg, prins Henrik har gått bort, 83 år gammal.Det kungliga dödsfallet är förstås inte oväntat, prinsen låg först inlagd på Rikshospitalet i Köpenhamn efter en solresa till Egypten där han ådrog sin en lunginflammation.
Nordenbörser: Laxen lyfte Oslo, Maersk sänkte Köpenhamn
De nordiska börserna gick åt skilda håll men snarare nedåt än upp på tisdagen. Köpenhamn och Helsingfors handlades lägre medan Oslo var aningen högre. Samlingsindexet Nordic Vinx 30 sjönk 0,5 procent till 930.
Läs mer om Köpenhamn, Maersk och Oslo.
Ovisshet kring prins Henriks tillstånd
Prins Henrik vårdas fortfarande på sjukhus i Köpenhamn sedan hans hälsa allvarligt försämrats i fredags. Under söndagen besöker kronprinsparet och deras barn Henrik.Även prinsens syster Catherine de Monpezat har ankommit till Danmark från Frankrike för att vara vid sin brors sida.– Hon är på väg till Danmark. Jag väntar själv på nyheter, berättade prins Henriks yngre bror Etienne de Monpezat tidigare för BT.
Hela kungafamiljen vid prins Henriks sjukbädd
Hela den danska kungafamiljen samlades på lördagseftermiddagen hos den svårt sjuke prins Henrik på Rigshospitalet i Köpenhamn, uppger Ekstrabladet.Drottningen, kronprinsparet, prins Joachim, prinsessan Marie och alla barnbarnen kom vid 15-tiden och stannade kvar i ungefär 40 minuter.
Familjen på besök hos prins Henrik
Flera medlemmar ur den danska kungafamiljen har varit och besökt den 83-årige prins Henrik som sedan en tid tillbaka ligger inlagd på Rigshospitalet i Köpenhamn.(TT) Flera medlemmar ur den danska kungafamiljen har varit och besökt den
Läs mer om Henrik, Köpenhamn och Rigshospitalet.
Familjen besöker Danmarks prins Henrik på sjukhuset
Flera medlemmar ur den danska kungafamiljen har varit och besökt den 83-årige prins Henrik som sedan en tid tillbaka ligger inlagd på Rigshospitalet i Köpenhamn.
Läs mer om Henrik, Köpenhamn och Rigshospitalet.
Ännu ett bakslag för Peter Madsen
Mordmisstänkte Peter Madsen, 47, har fått en ny motgång.Han hade begärt att få lättnader i sina restriktioner som häktad och ta emot besök – men tingsrätten i Köpenhamn säger nej.– Vi har överklagat till hovrätten, säger hans advokat Betina Hald Engmark till Ekstrabladet.