Köpenhamn

Misstänkt händelse – stora avspärrningar i park

Polisen har spärrat av ett större område i Fælledparken i Köpenhamn.Orsaken är en misstänkt händelse - enligt polisen rör det sig om ett misstänkt våldsbrott av någon art.Man har även gått ut med ett signalement på en misstänkt gärningsman.

Kriminellt gäng planerar fest för att visa sin makt

Det kriminella gänget Loyal to Familias närvaro i Skåne blir allt tydligare.Flera källor uppger att gänget planerar att ordna en fest i en lokal i Malmö för att visa sin makt. I dag häktades en dansk man med anknytning till gänget –misstänkt för att ha skottskadat en 28-årig svensk kvinna i Köpenhamn.
Läs mer om Köpenhamn, Loyal, Malmö och Skåne.
MLS-klubben på jakt efter Norling
MLS-laget Colorado Rapids letar efter en ny tränare till nästa säsong - och har ställt in siktet på Skandinavien.Enligt SportExpressens uppgifter har klubben nu identifierat fyra huvudkandidater som de planerar att träffa. Bröndbys Alexander Zorniger, FC Nordsjällands Kasper Hjulmand, Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf samt AIK:s chefstränare Rikard Norling.Colorado Rapids sportsliga ledning åker inom kort till Sverige och Köpenhamn för att eventuellt prata med några av kandidaterna.- Jag är väldigt lycklig över att vara AIK-tränare och har inget intresse att kommentera det, sä
Svenska skjuten i Köpenhamn
Läs mer om Köpenhamn.

Svenska skjuten – i Köpenhamn

Läs mer om Köpenhamn.
Svensk kvinna skjuten i Köpenhamn
En svensk kvinna sköts i går i Köpenhamn. Hon fördes till sjukhus där hon opererades, rapportera danska TV2. Kvinnas tillstånd ska vara stabilt.
Läs mer om Köpenhamn och TV2.
Svensk kvinna skjuten i Köpenhamn
En svensk kvinna opererades i natt efter att ha blivit träffad av skott när dansk polis öppnade eld i en pågående insats.
Läs mer om Köpenhamn.
Madsens liv: Raketer, ubåtar och kvinnor
KÖPENHAMN. Allt i Peter Madsens liv har kretsat kring ubåtar, raketer – och kvinnor.Uppväxten var våldsam men efter den sena sexdebuten öppnade sig ett nytt universum.Nu rasar det han byggt upp – på grund av mordet han misstänks ha begått till sjöss.
Varningen: giftigt vatten på Köpenhamns gator
Efter söndagens kraftiga skyfall är gatorna fulla av vatten i Köpenhamn. Nu går danska räddningstjänsten ut med en varning om att vattnet är förorenat av kloakvatten.– Du kan bli dödssjuk av att vara i kontakt med det här vattnet, säger Köpenhamns beredskaps vakthavande operationschef, Kristian Næsted till Ekstrabladet.
Risk för översvämningar vid stort regnoväder
Ett kraftigt regnoväder ligger nu över Sydsverige – och nu varnar meteorologen för skyfall.I Köpenhamn, bara några mil från Malmö, slog blixten ner i två löpare som deltog i en marathontävling.Under eftermiddagen finns risk för översvämningar.– Det kan helt klart komma stora mängder på kort tid, så visst kan det bli översvämningar, säger Johan Groth, meteorolog vid Storm.
Läs mer om Johan Groth, Malmö, Storm och Sydsverige.
Polisen avslöjar: Så åkte Madsens ubåt
Detaljerna runt den resväg som Peter Madsen åkte med sin egenbyggda ubåt, då den svenska journalisten Kim Wall anmäldes försvunnen, har varit hårt sekretessbelagda.Nu kan Kvällsposten berätta om delar av den rutt som fartyget åkte.– Peter Madsens fartyg har varken varit intill land, eller i närheten av land, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Kvällsposten.
Debbies kamp för sin dotter efter födseln
Efter att Anna och Debbie Burston fått sitt första barn med hjälp av en dold donator vid Stork klinik i Köpenhamn startade Malmö stad en faderskapsutredning – och Debbie registrerades inte som vårdnadshavare.Nu stämmer diskrimineringsombudsmannen Malmö stad på flera hundratusen kronor.– Det kan få väldigt stor effekt för många regnbågsfamiljer där ute om vi nu får rätt, säger Anna Burston.
Så söker polis efter Kim Walls kvarlevor
Den danska polisen ger inte upp i sökandet efter journalisten Kim Wall.En kroppsdel som matchade svenskans DNA har hittats, nu återstår det att finna resterande kvarlevor.– Dykarbetet är inte klart ännu, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Ekstrabladet.
Massivt rea-race efter storbrand i varuhuset
Personalfesten på det världskända inredningsvaruhuset Illums Bolighus i Köpenhamn slutade med en eldsvåda där många varor blev helt eller delvis förstörda.Under fredagen köade hugade kunder på Ströget för att få komma in i varuhuset köpa de rök- och brandskadade designmöblerna.Den dyraste varan uppges vara en Bamsestol av Hans J. Wegner. Den säljs normalt för över 100.000 kronor, men kommer under fredagen att gå för under halva priset.
Läs mer om Bamsestol, Köpenhamn och Ströget.
Svenska flyg till Florida ställs in
Norwegian och SAS ställer in sina flighter från Köpenhamn respektive Stockholm till Florida på lördag 9 september, som en följd av orkanen Irma.Berörda resenärer utlovas full kompensation.
SAS och Norwegian ställer till Florida
Norwegian och SAS ställer in sina flighter från Köpenhamn respektive Stockholm till Florida på lördag 9 september, som en följd av orkanen Irma.Berörda resenärer utlovas full kompensation.
Så skulle Nordeas flytt påverka Danmark och Finland
Danmark skulle få EU:s största banksektor, i relation till landets bruttonationalprodukt, om Nordea flyttar sitt huvudkontor till Köpenhamn. Det visar siffror som SvD Näringsliv tagit fram. Över en natt skulle samtidigt Sverige falla flera placeringar från nära toppen på en lista som rankar Europas största banksektorer.
Spänd väntan inför beskedet från Nordea
I Köpenhamn, där Nordea-styrelsen sammanträder i dag, invigs ett nybyggt huvudkontor. Samtidigt väntas besked om var bankens säte ska ligga. Hela Nordens finansvärld väntar spänt.
Läs mer om Nordea-styrelsen och Nordea.
Beslut om Nordeas flytt väntas i dag
Kommer Nordea att flytta sitt huvudkontor från Sverige eller inte? I dag ska banken ge svar på den frågan, efter månader av analyserande. Köpenhamn eller Helsingfors är alternativen.
Läs mer om Sverige.
I dag kommer flyttbesked från Nordea
Kommer Nordea att flytta sitt huvudkontor från Sverige eller inte? I dag ska banken ge svar på den frågan, efter månader av analyserande. Köpenhamn eller Helsingfors är alternativen.
Läs mer om Nordea och Sverige.
Därför hålls Nordeas hemliga nyckelmöte i Danmark
Nordeas känsliga beslut om en eventuell flytt av huvudkontoret avgörs i Köpenhamn.Bankstyrelsen ska i hemlighet titta på det nya kontoret under styrelsemötet i den danska huvudstaden.– Vi kommenterar aldrig var vårt styrelsemöte hålls, säger presschefen Petter Brunnberg.
Nordeas möte om flytten hålls i Köpenhamn
Nordea kommer på onsdagen hålla sitt styrelsemöte i Köpenhamn, erfar Nyhetsbyrån Direkt. Vanligtvis träffas styrelsen i Stockholm.
100 brandmän arbetar med brand vid Strøget
En omfattande brand har rasat upp vid det populära stråket Strøget i Köpenhamn.Cirka 100 brandmän arbetar på platsen.– Branden startade på taket, men den har spridit sig till byggnaden. Därför har vi många resurser på plats, säger Tim Simonsen, insatsledare för Köpenhamns räddningstjänst, till Ekstrabladet.
Sinnesundersökning krävs för Peter Madsen
På tisdag begär åklagarmyndigheten i Köpenhamn att Peter Madsen blir omhäktad för journalisten Kim Walls död.– Men den här gången vill vi ha honom häktad för mord. Inte vållande till annans död, säger specialåklagaren Jacob Buch-Jepsen.Åklagaren tänker också begära att Peter Madsen genomgår en stor sinnesundersökning.