Köper

Anonym affärsman köper aktier av ordförande i Sensec

Säkerhetsbolaget Sensecs styrelseordförande Mats Holmberg har kommit överens med en anonym svensk affärsman att sälja 1,67 miljoner aktier i bolaget till kursen 60 öre per aktie till affärsmannen.
Läs mer om Sensec.

Swedish Match köper danskt tobaksbolag

Swedish Match förvärvar House of Oliver Twist, ett danskt privatägt bolag verksamt inom rökfri tobak med huvudkontor i Odense, Danmark.
Läs mer om Danmark, House, Odense och Oliver Twist.
Swedisk Match köper danskt tobaksbolag
Swedish Match förvärvar House of Oliver Twist, ett danskt privatägt bolag verksamt inom rökfri tobak med huvudkontor i Odense, Danmark. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Danmark, House, Odense och Oliver Twist.

Eyeonids vd köper fler aktier

Teknikbolaget Eyeonids vd Daniel Söderberg har via bolaget Blue Skills idag köpt aktier för totalt 55.423 kronor genom fyra transaktioner.
Läs mer om Daniel Söderberg.
Latour köper Schweiziskt bolag med 45 miljoner i omsättning
Latour förvärvat Sensortec Holding, ett schweiziskt bolag inom sensorer och transmittrar för fastighetsautomation.
Lagercrantz köper Alf Bjurenwall som omsätter 25 miljoner
STOCKHOLM (Direkt) Lagercrantz har köpt svenska Alf Bjurenwall, som har en omsättning på omkring 25 miljoner kronor och god lönsamhet. Det framgår av ett pressmeddelande. Bjurenwall är ledande inom uppförande av cisterner huvudsakligen för förvaring av vatten kopplade till brandsprinklersystem. Bjurenwall är ett tilläggsförvärv till det tidigare förvärvade R-Contracting, uppger Lagercrantz.
Allsvenska magasinet – med allt inför säsongen
220 fullmatade sidor med allt du behöver veta inför fotbollssäsongen.I morgon finns Expressens allsvenska magasin ute till försäljning men redan på gårdagens allsvenska upptaktsträff fick spelarna smygläsa.– Det ser bra ut. Den går jag alltid och köper. Den är alltid kul att läsa och kolla betygen och sånt, säger Malmlö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.
KB köper unik skildring av Stockholms blodbad
I ett tidigare okänt exemplar av en 1500-talsbok har man funnit Olaus Magnus handskrivna vittnesmål över Stockholms blodbad år 1520 – förmodligen en av de första källorna till händelsen. Boken finns nu på Kungliga Biblioteket i Stockholm.
KB köper historisk och unik bok för 2,4 miljoner
Kungliga biblioteket har för 2,4 miljoner kronor lagt vantarna på en bok som är unik för den svenska historien. I ett exemplar av den danska krönikan skrev svensken Olaus Magnus om sina egna upplevelser av Stockholms blodbad.
CLX köper danskt bolag för 148 miljoner danska kronor
CLX Communications förvärvar det danska bolaget Unwire Communication för en köpeskilling om 148 miljoner danska kronor på kontant och skuldfri basis.
Vätskan som renar dina dieselavgaser
Den som köper en ny dieselbil och ska tanka för första gången kan bli förvånad. Under luckan döljer sig två påfyllningshål: ett för diesel och ett för Adblue. Adblue? Ja, en vätska som renar avgaserna från kväveoxider.
Läs mer om Adblue.
Latour köper ytterligare 300.000 aktier i Alimak
STOCKHOLM (Direkt) Bygghissbolaget Alimaks huvudägare Latour har fortsatt att öka sitt innehav genom köp av 300.000 aktier. Det framgår av Finansinspektionens insynsregistrering. Aktieköpet, som gjordes den 21 mars och registrerades via Latours vd Jan Svensson, skedde till kurs 127 kronor, vilket ger ett totalt transaktionsvärde på cirka 38,2 miljoner kronor.
Läs mer om Alimak, Jan Svensson och Latour.
Xvivo Perfusions vd och finanschef köper köpoptioner
Medicinteknikbolaget Xvivo Perfusions vd Magnus Nilsson har köpt 400.000 köpoptioner och Christoffer Rosenblad, vice vd och finanschef, har köpt 100.000 köpoptioner via ett optionsprogram utställt av tre stora ägare i Xvivo Perfusion.
Spänd ordduell mellan tränarna
Huvudtacklingar och domarpåverkan stod i fokus efter att Frölunda kvitterat till 1–1 i matcher i SM-kvartsfinalserien mot Malmö. – Roger är duktig på att sätta press på domaren, sade Malmötränaren Andersson. – Jag köper inte riktigt det, sade Frölundatränaren Rönnberg.
DDM köper skulder från Balkan
First North-listade DDM förvärvar en skuldportfölj i Balkan från en ledande bank i regionen. Bruttovärdet av portföljen uppgår till cirka 240 miljoner euro.
Läs mer om Balkan.
Styrelseledamot köper i GoldBlue
Rune Löderup har på onsdagen köpt 30 000 stycken aktier i Goldblue där han är styrelseledamot.
Läs mer om GoldBlue och Goldblue.
Idrottskliniken köper företag till nytt gym
För ett par veckor sedan berättade Smålandsposten att Växjöföretaget Idrottskliniken, som driver flera gym i Växjö, ska öppna ett nytt träningsställe i centrum.
Systemairs grundare köper aktier
Systemairs grundare och styrelseordförande tillika största ägare Gerald Engström har köpt 686.410 aktier via sitt ägarbolag Färna Invest. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
Experterna: Undvik fällorna när du köper fritidshus
Många drömmer om ett fritidshus. Men det finns flera fällor att gå i, som kan göra drömmen till en mardröm. Här är experternas bästa råd för att lyckas med köpet.
Försäljningschef köper aktier i Episurf
Göran Martinsson har den 19 mars köpt 10.000 stycken aktier i Episurf Medical där han är försäljningschef.
Läs mer om Episurf Medical och Episurf.
Ryanair köper österrikiskt flygbolag
Ryanair har tecknat ett bindande avtal med Niki Lauda för att utveckla det österrikiska flygbolaget Laudamotion. Det skriver TDN Finans.
Läs mer om Laudamotion och Niki Lauda.
Ryanair köper andel i flygbolag
Ryanair har tecknat ett bindande avtal med Niki Lauda för att utveckla det österrikiska flygbolaget Laudamotion. Det skriver TDN Finans.
Läs mer om Laudamotion och Niki Lauda.
Harald Mix tar plats i baren: Konceptet är extremt spännande
Altor köper in sig i restaurangkedjan O Learys. Börsen är den naturliga platsen för den här typen av bolag, säger riskkapitalbolagets huvudägare Harald Mix.
Läs mer om Harald Mix.