Körprov

Många blivande taxiförare nära olyckor vid körprovet

Det har varit nära mycket allvarliga olyckor vid ett 30-tal förarprov för taxikort.Nu inför Trafikverket krav på dubbelkommando i bilarna.– Vi värnar om säkerheten för kunderna och medtrafikanterna vid körprov samt våra medarbetares arbetsmiljö, säger Cecilia Borgljung, avdelningschef på Trafikverket Förarprov.

Volvo V90 som polisbil får högsta betyget hittills

Volvo V90 som polisbil genomgick nyligen svenska polisens körprov. I den simulerade utryckningskörningen fick bilen maxpoäng. Totalt fick bilen 9,2 av 10, vilket är det högsta betyget någonsin.
Fler körkortsprov gjordes i somras
Med flyttade semestrar, nyrekryteringar, inhyrd extrapersonal, utökade öppettider samt omfördelning av resurser mellan olika landsändar lyckades Trafikverket i år korta de senaste somrarnas långa väntetider för att göra körkortsprov. Enligt Trafikverket hanterades totalt 81 766 körprov under perioden juni—augusti i år, att jämföra med 73 020 prov i fjol och 65 549 året före.
Läs mer om Trafikverket.
Examinator dödshotad efter underkänt körprov
Elevens pappa polisanmäld för hot mot tjänsteman.

Misstänkta orättvisor vid körprov

Kvinnor har svårare att klara manöverprovet när de ska ta mc-körkort eftersom de är kortare än män men tvingas köra samma mc. Nu ska VTI undersöka om det finns andra orättvisor i proven
Läs mer om VTI.
Misstänkta orättvisor vid körprov
Stockholm/TT Trots att kvinnor i snitt är 13 centimeter kortare än män tvingas de använda samma motorcykel när de gör manöverprovet för att få körkort. Det gör att de får svårare att
Misstänkta orättvisor vid körprov
Trots att kvinnor i snitt är 13 centimeter kortare än män tvingas de använda samma motorcykel när...
Misstänkta orättvisor vid körprov
Trots att kvinnor i snitt är 13 centimeter kortare än män tvingas de använda samma motorcykel när de gör manöverprovet för att få körkort. Det gör att de får svårare att klara provet.
Misstänkta orättvisor vid körprov
Trots att kvinnor i snitt är 13 centimeter kortare än män tvingas de använda samma motorcykel när de gör manöverprovet för att få körkort. Det gör att de får svårare att klara provet. De har helt enkelt svårare att nå ner till marken och att nå fram till styret vid fullt styrutslag, säger Nils Petter Gregersen vid Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) i ett pressmeddelande.
Flera typer av provfordon godkänns
Skriven av Johan Ahlberg Från och med årsskiftet är det möjligt att göra körprov med flera nya typer av provfordon, bland annat MC-behörigheter.
Nästan 70 procent klarade körprov
Örnsköldsvik placerar sig än en gång i toppen på listan över städer där flest klarar körprovet. Närheten till olika typer av trafikmiljöer är en förklaring.
Avbokning gav henne körkortet
Kassandra Munoz Godocito är Stockholms senaste körkortsinnehavare. Hon klarade något som de flesta misslyckas med – en uppkörning i Farsta.Här underkänns fler körprov än någon annanstans i landet – bara fyra av tio klarar körkortet.
Läs mer om Farsta.Här.
Så blir nya reglerna för husvagnsägare
BOHUSLÄN De nya reglerna för släpvagnskörning gör livet lättare för dig med husvagn. Men för maximal nytta krävs ett extra körprov. Vill man ha klara papper till sommaren gäller det
Kritik mot regeringen för körkort
Nu blir det åter dyrare att ta körkort när avgifter för teori och körprov höjs.
Svårt att ta MC-kort i Kalmar län
Trafikverkets kontor i landet godkände nära 72 procent av alla som genomförde körprov för lätt eller tung motorcykel under det första halvåret i år. I Kalmar län är motsvarande siffra
Läs mer om Kalmar och MC-kort.
Så mycket får du för nio miljoner kronor
360 000 Trisslotter.45 226 månaders (3 768 år och tio månader) prenumeration på den här tidningen (om du betalar med autogiro).40 909 kunskapsprov eller omprov för körkort.15 000 entimmes körlektioner i personbil.12 857 körprov för B-körkort.9 473 årskort för ståplats på Landskrona BoIS hemmamatcher.4 615 årskort för sittplats på Landskrona BoIS hemmamatcher.
Läs mer om B-körkort.9 och Trisslotter.45.
Ny lag stoppade skåningarna
En ny lag stoppade motorcyklister i Skåne. Den 1 november infördes en ny del i utbildningen för att ta A-körkort för motorcykel – en riskutbildning i två delar, en teoridel med alkohol, droger, trötthet och riskbeteende, en praktikdel med körning. – Den är en viktig för att få säkrare motorcyklister, säger Maria Nordqvist. Knuten är att den som ska ta A-körkort för motorcykel måste genomgå riskutbildningen innan teori- och körprov får göras. – När man bestämde att den nya riskutbildningen infördes den 1 november tänkte man nog inte på att Sver