Köttyxa

Här döper påven hjältemigranten

Påve Franciskus döpte vid en påskgudstjänst en afrikansk man som kallas hjältemigranten i Italien.Tiggaren John Ogagh, 31, stoppade en rånare beväpnad med köttyxa utanför ett varuhus i Rom.
Läs mer om Italien.Tiggaren och Rom.

41-åring mördades under SOS-samtal

Bråket urartade med att en 41-årig man mördades med köttyxa och bajonett.Stora delar av det besinningslösa förloppet kunde följas av larmoperatören på SOS via en uppkopplad mobiltelefon.På torsdagen dömdes två personer som skyldiga för mordet, en till 17 års fängelse och en annan till 8,5 års fängelse.
Två män dömda för brutalt mord i Hylte
Två män, 35 och 18 år gamla, döms till 17 respektive 8,5 års fängelse för ett mord i Hylte i september förra året. Då dödade de enligt Halmstads tingsrätt uppsåtligen en 41-årig man med köttyxa och bajonett. Männen döms också för grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak.
Läs mer om Hylte.
Man attackerades med köttyxa – två personer gripna
Mannen i 60-årsåldern attackerades och slogs i huvudet med en köttyxa.Två bekanta till honom, en man och en kvinna, har nu gripits misstänkta för grov misshandel.
Gäst stormade camping med pistol och köttyxa
Julbordet i Strömstad fortsatte med efterfest i en av stugorna på Daftös camping.Men en i sällskapet uppförde sig inte och blev bortkörd därifrån.En stund senare ska han och en kumpan ha återvänt och stormat stugan – beväpnade med köttyxa, basebollträ och pistol.
Läs mer om Strömstad.
Imam attackerades med köttyxa
En imam har fått livshotande skador sedan han attackerats av tre män beväpnade med köttyxor i en mosk i norra Bangladesh, enligt polisen i landet. Mannen, som tillhörde den islamiska inriktningen ahmadiyya, hade just kallat till kvällsbön då männen gick till angrepp.
Läs mer om Bangladesh.
Samurajattacken startar mc-kriget
Här flyr Hells Angels-männen efter en blodig attack med träpåk, köttyxa och samurajsvärd. Dådet blir starten på en serie av gängrelaterade mord och mordförsök. Expressens kartläggning visar hur mc-klubbarnas allt mer kriminella profil lett till en våldsvåg – med fler svenska dödsoffer än under 1990-talets stora mc-kring. – Vissa drivande ledande personer förmår många i svansen att begå brott av olika slag, säger Torsten Angervåg, chefsåklagare i det hårt drabbade Norrköping.
Försökte mörda – med 33 centimeter lång yxa
Med en köttyxa i handen gick 55-åringen till vansinnig attack mot en 46-åring. Offret höggs i huvudet flera gånger med den vassa yxan och när han försökte skydda sig höggs ett par fingrar nästan av. – Jag trodde min sista stund var kommen, säger 46-åringen om attacken.
Yxbråk mellan män slutade med en kram
På onsdagskvällen larmades polis till ett våldsamt bråk mellan två män i Svenljunga. En man hotade en annan man med en köttyxa - men det hela slutade med en kram. –I ena stunden slogs de och i den andra kramades de, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Han misstänks ha gått till attack med köttyxa
BORÅS. Mannen i 45-årsåldern misstänks ha försökt döda en annan man genom att hugga honom i bakhuvudet. Vapnet - en köttyxa. – Den är till kött, säger den nu åtalade mannen som nekar till brott och att han använt yxan vid attacken.
Två män slog en tredje med köttyxa i huvudet
En man misshandlades grovt med en köttyxa. Misshandeln ägde rum natten mot onsdagen i lägenhet i Borås. Mannen klarade sig undan allvarligare skador, rapporterar P4 Sjuhärad.
Nekas ersättning för avhugget finger
En man i Sundsvall fick fingret avhugget med en köttyxa i samband med en narkotikaaffär. Angriparen dömdes till fängelse och till att betala 67 900 kronor i skadestånd. Men när offret vände sig till Brottsoffermyndigheten för att få ut pengarna fick han avslag, skriver Dagbladet på nätet.
Nekas ersättning för avhugget finger
En man i Sundsvall fick fingret avhugget med en köttyxa i samband med en narkotikaaffär. Angriparen...
Läs mer om Sundsvall.
Man högg köttyxa i bordet inne i husvagn
När kvinnan ville att mannen skulle sänka musiken fick han ett spel. Han högg en yxa i bordet och kvinnan hann precis få undan sina fingrar. Nu åtalas mannen, som är i 45-årsåldern, misstänkt för försök till grov misshandel och olaga hot.
Köttyxa hittad i soffa på rättspsyk
Personal på en rättspsykiatrisk avdelning på Löwenströmska sjukhuset hittade en köttyxa i en soffa. Redskapet var inslaget, men hur det hamnade där är ännu oklart.
Läs mer om Löwenströmska.
Andres bror gick till attack med köttyxa
När hans biologiska pappa åkte i fängelse lämnades Leif Andre bort till en fosterfamilj. - Jag har gråtit så mycket över det här, säger Leif Andre.
Läs mer om Leif Andre.
Kvinna högg sin make med köttyxa i huvudet
En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att i september ha slagit en köttyxa sex gånger i huvudet på sin make.
Läs mer om Roslagen.
Högg maken med köttyxa i huvudet
En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att ha slagit en köttyxa sex gånger i huvudet på sin make som satt och sov i en fåtölj. Mannen vaknade
Läs mer om Roslagen.
Högg maken med köttyxa i huvudet
Stockholm/TT En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att i september ha slagit en köttyxa sex gånger i huvudet på sin make.
Läs mer om Roslagen.
Försökte mörda maken med köttyxa - dömd till sju års fängelse
En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att i september ha...
Läs mer om Roslagen.
Högg maken med köttyxa i huvudet
En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att i september ha slagit en köttyxa sex gånger i huvudet på sin make. Kvinnan, i 50-årsåldern, ska enligt domen i Attunda tingsrätt ha måttat flera slag i snabb följd mot mannens huvud när han satt och sov i en fåtölj. När maken vaknade fortsatte hon att hugga men han lyckades brotta ned henne och fly till en granne, skriver mitti.se.
Läs mer om Attunda och Roslagen.
Högg sin katt med köttyxa
En man i Halmstad som försökt avliva sin katt genom att hugga den med yxa, döms till villkorlig dom och 5.000 kronor i böter för djurplågeri.
Läs mer om Halmstad.
Villkorlig dom efter yxhugg mot katt
En man i Halmstad som försökt avliva sin katt genom att hugga den med yxa, döms till villkorlig dom och 5 000 kronor i böter för djurplågeri. Den medelålders mannen har själv sagt att han tröttnade på att hans två katter inte kom överens. Han ska då ha försökt avliva katten på en skärbräda med hjälp av en köttyxa. Mannen missade dock och högg sig själv i tummen.
Läs mer om Halmstad.