Köttyxa

Samurajattacken startar mc-kriget

Här flyr Hells Angels-männen efter en blodig attack med träpåk, köttyxa och samurajsvärd. Dådet blir starten på en serie av gängrelaterade mord och mordförsök. Expressens kartläggning visar hur mc-klubbarnas allt mer kriminella profil lett till en våldsvåg – med fler svenska dödsoffer än under 1990-talets stora mc-kring. – Vissa drivande ledande personer förmår många i svansen att begå brott av olika slag, säger Torsten Angervåg, chefsåklagare i det hårt drabbade Norrköping.

Försökte mörda – med 33 centimeter lång yxa

Med en köttyxa i handen gick 55-åringen till vansinnig attack mot en 46-åring. Offret höggs i huvudet flera gånger med den vassa yxan och när han försökte skydda sig höggs ett par fingrar nästan av. – Jag trodde min sista stund var kommen, säger 46-åringen om attacken.
Yxbråk mellan män slutade med en kram
På onsdagskvällen larmades polis till ett våldsamt bråk mellan två män i Svenljunga. En man hotade en annan man med en köttyxa - men det hela slutade med en kram. –I ena stunden slogs de och i den andra kramades de, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Han misstänks ha gått till attack med köttyxa
BORÅS. Mannen i 45-årsåldern misstänks ha försökt döda en annan man genom att hugga honom i bakhuvudet. Vapnet - en köttyxa. – Den är till kött, säger den nu åtalade mannen som nekar till brott och att han använt yxan vid attacken.

Två män slog en tredje med köttyxa i huvudet

En man misshandlades grovt med en köttyxa. Misshandeln ägde rum natten mot onsdagen i lägenhet i Borås. Mannen klarade sig undan allvarligare skador, rapporterar P4 Sjuhärad.
Nekas ersättning för avhugget finger
En man i Sundsvall fick fingret avhugget med en köttyxa i samband med en narkotikaaffär. Angriparen dömdes till fängelse och till att betala 67 900 kronor i skadestånd. Men när offret vände sig till Brottsoffermyndigheten för att få ut pengarna fick han avslag, skriver Dagbladet på nätet.
Nekas ersättning för avhugget finger
En man i Sundsvall fick fingret avhugget med en köttyxa i samband med en narkotikaaffär. Angriparen...
Läs mer om Sundsvall.
Man högg köttyxa i bordet inne i husvagn
När kvinnan ville att mannen skulle sänka musiken fick han ett spel. Han högg en yxa i bordet och kvinnan hann precis få undan sina fingrar. Nu åtalas mannen, som är i 45-årsåldern, misstänkt för försök till grov misshandel och olaga hot.
Köttyxa hittad i soffa på rättspsyk
Personal på en rättspsykiatrisk avdelning på Löwenströmska sjukhuset hittade en köttyxa i en soffa. Redskapet var inslaget, men hur det hamnade där är ännu oklart.
Läs mer om Löwenströmska.
Andres bror gick till attack med köttyxa
När hans biologiska pappa åkte i fängelse lämnades Leif Andre bort till en fosterfamilj. - Jag har gråtit så mycket över det här, säger Leif Andre.
Läs mer om Leif Andre.
Kvinna högg sin make med köttyxa i huvudet
En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att i september ha slagit en köttyxa sex gånger i huvudet på sin make.
Läs mer om Roslagen.
Högg maken med köttyxa i huvudet
En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att ha slagit en köttyxa sex gånger i huvudet på sin make som satt och sov i en fåtölj. Mannen vaknade
Läs mer om Roslagen.
Högg maken med köttyxa i huvudet
Stockholm/TT En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att i september ha slagit en köttyxa sex gånger i huvudet på sin make.
Läs mer om Roslagen.
Försökte mörda maken med köttyxa - dömd till sju års fängelse
En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att i september ha...
Läs mer om Roslagen.
Högg maken med köttyxa i huvudet
En kvinna i Roslagen har dömts till sju års fängelse för försök till mord efter att i september ha slagit en köttyxa sex gånger i huvudet på sin make. Kvinnan, i 50-årsåldern, ska enligt domen i Attunda tingsrätt ha måttat flera slag i snabb följd mot mannens huvud när han satt och sov i en fåtölj. När maken vaknade fortsatte hon att hugga men han lyckades brotta ned henne och fly till en granne, skriver mitti.se.
Läs mer om Attunda och Roslagen.
Högg sin katt med köttyxa
En man i Halmstad som försökt avliva sin katt genom att hugga den med yxa, döms till villkorlig dom och 5.000 kronor i böter för djurplågeri.
Läs mer om Halmstad.
Villkorlig dom efter yxhugg mot katt
En man i Halmstad som försökt avliva sin katt genom att hugga den med yxa, döms till villkorlig dom och 5 000 kronor i böter för djurplågeri. Den medelålders mannen har själv sagt att han tröttnade på att hans två katter inte kom överens. Han ska då ha försökt avliva katten på en skärbräda med hjälp av en köttyxa. Mannen missade dock och högg sig själv i tummen.
Läs mer om Halmstad.
Högg med yxa – och tände eld på kvinnan
Kvinnan och hennes två unga kumpaner gömde sig i den 26-åriga kvinnans lägenhet. När offret kom hem kastade sig trion över henne med köttyxa och kniv - sedan tände de eld på det sönderslagna offret. Nu inleds rättegången mot de brutala mördarna.
Högg av fingertopp – får fängelse
En kvinna som högg fingertoppen av en man har dömts till 16 månaders fängelse. Det var i juni som mannen skulle köpa narkotika från kvinnan i ett skogsparti strax utanför Sundsvall, men efter en dispyt högg kvinnan av mannens fingertopp med en köttyxa.
Läs mer om Sundsvall.
Högg av fingertopp - får fängelse
En kvinna som högg fingertoppen av en man har dömts till 16 månaders fängelse. Det var i juni som mannen skulle köpa narkotika från kvinnan i ett skogsparti strax utanför Sundsvall, men efter en dispyt högg kvinnan av mannens fingertopp med en köttyxa. — Du får välja om du vill ha halsen avskuren eller bli av med ett finger, ska kvinnan ha sagt enligt Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Sundsvall.
Man misshandlades – fick köttyxa i huvudet
Under lördagskvällen larmades polis till Kungälv efter att en man i 25-årsåldern fått en köttyxa i huvudet. En person har gripits, misstänkt för grov misshandel.
Läs mer om Kungälv.
Polisen om Paris Jacksons självmordsförsök: `Hon ville inte dö!`
Polisen tror att Paris Jacksons syfte med sitt självmordsförsök i onsdags, då hon skar upp sina handleder med en köttyxa och svalt tabletter, inte var att ta livet av sig.
Michael Jacksons dotter Paris skrev självmordsbrev
Uppges ha skurit sig med en köttyxa