Kaj linna

Johanna Möllers sista desperata försök

Här är Johanna Möllers sista desperata försök att övertyga tingsrätten om sin oskuld.I ett handskrivet brev uppmanar hon tingsrätten att titta på bevisning innan tingsrätten gör en ny Kaj Linna.
Läs mer om Kaj Linna.

Kaj Linnas nätverk – som hjälpte honom att bli fri

En rad personer gjorde avgörande insatser för att få Kaj Linna fri – och redde därmed ut en av Sveriges största rättsskandaler.Systern, advokaten, flickvännen, journalisterna och utredarna kämpade i åratal för att rentvå den oskyldigt dömde.– Jag hade inte haft en chans att klara det här utan dem, säger Kaj Linna från sitt nya hem på Kanarieöarna.
Läs mer om Kaj Linna och Kanarieöarna.
Kaj Linna vill ha fem miljoner i förskott
Den felaktigt morddömde Kaj Linna planerar att begära ett förskott på sitt skadestånd av justitiekansler Anna Skarhed. Linna tänker kräva fem miljoner kronor nu och 25 miljoner totalt, skriver Aftonbladet.

Kaj Linnas nya hem – en ö utan fängelse

Kaj Linna och flickvännen Petra Wüllich har hittat sitt nya paradis:En ö utan fängelse.– Det är helt sagolikt här, säger han.
Läs mer om Petra Wüllich.
Kaj Linnas nya hem - en ö utan fängelse
Kaj Linna och flickvännen Petra Wüllich har hittat sitt nya paradis: en ö utan fängelse. – Det är helt sagolikt här, säger han.
Läs mer om Petra Wüllich.
Kaj Linna om sorgen: Riktigt jävla ruttet
Kaj Linna vann sin frihet – men inte i tid för att få träffa mamma och pappa en sista gång.Under de sista månaderna av hans fängelsevistelse dog föräldrarna kort efter varandra.– Jag la in en förfrågan om att köra förbi Karolinska, där min farsa låg på sin dödsbädd och inte hade många dagar kvar att leva, säger Kaj Linna.– Men nej, det gick inte. Och det finns ingen förklaring.
Läs mer om Kaj Linna och Karolinska.
Kaj Linna: Som att bli pånyttfödd
Det nya livet har börjat.Kaj Linna är stammis på en tapaskrog, har börjat spela racketsporten padel och drömmer om att köpa en spansk bondgård och bygga upp den till något eget.I en stor intervju på Mallorca berättar han om kändisskapet, friheten – och att 13 år i fängelset aldrig förändrade honom:– Den frihet jag känner inom mig själv har de aldrig kunnat ta ifrån mig.
Läs mer om Mallorca.
Arbogakvinnan söker stöd hos Kaj Linna
Efter att Arbogakvinnan Johanna Möller, 42, dömts skyldig till mord och mordförsök vädjar hon nu i ett brev till Aftonbladet om hjälp – från Kaj Linna.– Jag kan inte hjälpa henne men om hon är oskyldig kommer hon att få resning, säger Kaj Linna till Expressen.
Sista hindret borta för Kaj Linnas frihet
Nu är det sista möjliga hindret för den släppte Kaj Linnas fortsatta frihet utraderat. Kammaråklagare Jens Göransson kommer inte att överklaga hovrättens beslut om att fria Linna för rånmordet i Kalamark 2004.
Läs mer om Kalamark och Linna.
Sista hindret borta för Kaj Linnas frihet
Nu är det sista möjliga hindret för den släppte Kaj Linnas fortsatta frihet utraderat. Kammaråklagare Jens Göransson kommer inte att överklaga hovrättens beslut om att fria Linna för rånmordet i Kalamark 2004.
Läs mer om Kalamark och Linna.
Kaj Linnas privata bilder från semesterparadiset
Här är frikände Kaj Linnas privata bilder från semesterparadiset.Direkt efter den friande domen lämnade han Sverige tillsammans med kärleken Petra Wüllrich.Planen: Ett drömhus på Kanarieöarna.I en stor intervju berättar Kaj Linna om det bästa med friheten, fascinationen för ny teknik – och hur han ska göra stora pengar på skorpioner.– Man får 88 miljoner per liter gift.
Åklagaren: Att Linna frias, innebär att mördaren går fri
Kaj Linna friades av Hovrätten i övre Norrland på torsdagen. Åklagare Jens Göransson menar att domen innebär att mördaren går fri. Och för polisen i Norrbotten har man fått ett tretton år gammalt olöst mord att ta tag i.
Läs mer om Hovrätten, Norrbotten och Norrland.
Stefan Lisinski: Hovrättens dom känns som en seger på många sätt
KOMMENTAR. En lång kamp är på väg att avslutas. Den som kämpat allra längs är förstås Kaj Linna själv men även för mig som reporter tog det här mer tid än jag i min livligaste fantasi kunde föreställa mig.
Läs mer om Kaj Linna.
Live: Kaj Linna håller pressträff
Efter domen håller Kaj Linna presskonferens 15:00.
Läs mer om Kaj Linna.
Just nu: Linna frias från rånmord
Kaj Linna frias helt från rånmordet i Kalamark av hovrätten. Han har därmed suttit oskyldigt dömd i nära 13 år.
Läs mer om Kalamark.
Nu faller domen i Kalamarksfallet
Klockan 14.00 på torsdagen meddelar Hovrätten för övre Norrland morrdomen i det uppmärksammade resningsmålet mot Kaj Linna, som 2004 dömdes för mord i Kalamark.
Live: Kaj linna får sin dom
DN är med när Kaj Linna får sin dom.
Läs mer om Kaj Linna.
Nu faller domen i Kaj Linna-fallet
Klockan 14 på torsdagen kommer dom i Kaj Linna-målet.Efter att ha suttit frihetsberövad i 13 år beviljades han resning och släpptes på fri fot i slutet av maj.– Jag ska äta lunch med min advokat och titta på domen när den kommer, säger han.