Kaj linna

Pekade ut Kaj Linna – får själv skadestånd

Hans vittnesmål var avgörande för att få Kaj Linna felaktigt fälld för rånmordet i Kalamark 2004.Nu får huvudvittnet, Nils, själv 7 500 kronor i skadestånd – efter att tidigare i år ha suttit frihetsberövad för inblandning i mordet.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.

Oskyldigt inlåst - i 13 år

I december blev Kaj Linna frikänd efter att ha suttit i fängelse för rånmord sedan 2004.
Läs mer om Kaj Linna.
Live: Följ DN:s fredagsmonter från bokmässan
Arundhati Roy, Kaj Linna och Jason Diakit. De och många flera kommer till DN:s bokmässemonter under fredagen. Här följer du samtalen live.
Läs mer om Jason Diakit och Kaj Linna.
Främlingsfientligheten slog mig när jag blev fri
Kaj Linna var inte beredd på den ökade främlingsfientligheten i samhället när han släpptes fri.Det berättar han i en lång intervju i Dagens Nyheter.– Jag mötte en vardagsrasism som tillåtits florera och dessutom närt våldsamma krafter; jag ser ökad rasism, xenofobi och våldsideologier som vunnit mark, säger han till DN.

Kaj Linna: Mina tretton år i fängelse får inte vara förgäves

Fyra månader efter frigivningen väntar Kaj Linna, 55, fortfarande på ett förskott på mångmiljonskadeståndet, han bygger på relationen till sina tre vuxna söner och planerar för sin framtid på kanarieön El Hierro. Och han är starkt kritisk till svensk kriminalvård.
Läs mer om El Hierro och Kaj Linna.
Kaj Linna: Mina tretton år i fängelse får inte vara förgäves
Nu berättar Kaj Linna om den svåra tiden på kåken. Han upplevde mycket våld, blev själv misshandlad, enligt honom både av andra interner och kriminalvårdare. Folk utanför murarna vet inte vad som händer där inne. Om det vill jag berätta, säger han.
Läs mer om Kaj Linna.
En seger för journalistiken – Recension av Stefan Lisinski Att ta ett liv
DN:s reporter Stefan Lisinski har med stor envishet granskat fallet med den oskyldigt dömde Kaj Linna. Oisin Cantwell läser hans effektiva bok om en svensk rättsskandal.
Stefan Lisinski: Viktigast är att rätt person ska bli dömd
Han arbetade i tolv år med Kalamarksmordet och den felaktigt livstidsdömde Kaj Linna. DN:s reporter Stefan nsLisinski berättar om nya boken Att ta ett liv, ensamheten när alla undrade varför han fortsatte och kramen utanför häktet.
Läs mer om Att, Kaj Linna, Kalamarksmordet och Stefan.
Kaj Linna kräver miljoner i skadestånd
Kaj Linna friades efter 13 år i fängelse.Nu kräver han flera miljoner i skadestånd av staten, skriver DN.
Kaj Linna kräver miljonskadestånd för 13 år i fängelse
Kaj Linna, som friats efter nästan 13 år i fängelse, kräver nu skadestånd av staten. Till en början vill han ha 5,5 miljoner kronor i förskott, men totalt kan kravet bli cirka 20 miljoner.
Johanna Möllers sista desperata försök
Här är Johanna Möllers sista desperata försök att övertyga tingsrätten om sin oskuld.I ett handskrivet brev uppmanar hon tingsrätten att titta på bevisning innan tingsrätten gör en ny Kaj Linna.
Läs mer om Kaj Linna.
Kaj Linnas nätverk – som hjälpte honom att bli fri
En rad personer gjorde avgörande insatser för att få Kaj Linna fri – och redde därmed ut en av Sveriges största rättsskandaler.Systern, advokaten, flickvännen, journalisterna och utredarna kämpade i åratal för att rentvå den oskyldigt dömde.– Jag hade inte haft en chans att klara det här utan dem, säger Kaj Linna från sitt nya hem på Kanarieöarna.
Läs mer om Kaj Linna och Kanarieöarna.
Kaj Linna vill ha fem miljoner i förskott
Den felaktigt morddömde Kaj Linna planerar att begära ett förskott på sitt skadestånd av justitiekansler Anna Skarhed. Linna tänker kräva fem miljoner kronor nu och 25 miljoner totalt, skriver Aftonbladet.
Kaj Linnas nya hem – en ö utan fängelse
Kaj Linna och flickvännen Petra Wüllich har hittat sitt nya paradis:En ö utan fängelse.– Det är helt sagolikt här, säger han.
Läs mer om Petra Wüllich.
Kaj Linnas nya hem - en ö utan fängelse
Kaj Linna och flickvännen Petra Wüllich har hittat sitt nya paradis: en ö utan fängelse. – Det är helt sagolikt här, säger han.
Läs mer om Petra Wüllich.
Kaj Linna om sorgen: Riktigt jävla ruttet
Kaj Linna vann sin frihet – men inte i tid för att få träffa mamma och pappa en sista gång.Under de sista månaderna av hans fängelsevistelse dog föräldrarna kort efter varandra.– Jag la in en förfrågan om att köra förbi Karolinska, där min farsa låg på sin dödsbädd och inte hade många dagar kvar att leva, säger Kaj Linna.– Men nej, det gick inte. Och det finns ingen förklaring.
Läs mer om Kaj Linna och Karolinska.
Kaj Linna: Som att bli pånyttfödd
Det nya livet har börjat.Kaj Linna är stammis på en tapaskrog, har börjat spela racketsporten padel och drömmer om att köpa en spansk bondgård och bygga upp den till något eget.I en stor intervju på Mallorca berättar han om kändisskapet, friheten – och att 13 år i fängelset aldrig förändrade honom:– Den frihet jag känner inom mig själv har de aldrig kunnat ta ifrån mig.
Läs mer om Mallorca.
Arbogakvinnan söker stöd hos Kaj Linna
Efter att Arbogakvinnan Johanna Möller, 42, dömts skyldig till mord och mordförsök vädjar hon nu i ett brev till Aftonbladet om hjälp – från Kaj Linna.– Jag kan inte hjälpa henne men om hon är oskyldig kommer hon att få resning, säger Kaj Linna till Expressen.
Sista hindret borta för Kaj Linnas frihet
Nu är det sista möjliga hindret för den släppte Kaj Linnas fortsatta frihet utraderat. Kammaråklagare Jens Göransson kommer inte att överklaga hovrättens beslut om att fria Linna för rånmordet i Kalamark 2004.
Läs mer om Kalamark och Linna.