Kaj linna

Sista hindret borta för Kaj Linnas frihet

Nu är det sista möjliga hindret för den släppte Kaj Linnas fortsatta frihet utraderat. Kammaråklagare Jens Göransson kommer inte att överklaga hovrättens beslut om att fria Linna för rånmordet i Kalamark 2004.
Läs mer om Kalamark och Linna.

Sista hindret borta för Kaj Linnas frihet

Nu är det sista möjliga hindret för den släppte Kaj Linnas fortsatta frihet utraderat. Kammaråklagare Jens Göransson kommer inte att överklaga hovrättens beslut om att fria Linna för rånmordet i Kalamark 2004.
Läs mer om Kalamark och Linna.
Kaj Linnas privata bilder från semesterparadiset
Här är frikände Kaj Linnas privata bilder från semesterparadiset.Direkt efter den friande domen lämnade han Sverige tillsammans med kärleken Petra Wüllrich.Planen: Ett drömhus på Kanarieöarna.I en stor intervju berättar Kaj Linna om det bästa med friheten, fascinationen för ny teknik – och hur han ska göra stora pengar på skorpioner.– Man får 88 miljoner per liter gift.

Åklagaren: Att Linna frias, innebär att mördaren går fri

Kaj Linna friades av Hovrätten i övre Norrland på torsdagen. Åklagare Jens Göransson menar att domen innebär att mördaren går fri. Och för polisen i Norrbotten har man fått ett tretton år gammalt olöst mord att ta tag i.
Läs mer om Hovrätten, Norrbotten och Norrland.
Stefan Lisinski: Hovrättens dom känns som en seger på många sätt
KOMMENTAR. En lång kamp är på väg att avslutas. Den som kämpat allra längs är förstås Kaj Linna själv men även för mig som reporter tog det här mer tid än jag i min livligaste fantasi kunde föreställa mig.
Läs mer om Kaj Linna.
Live: Kaj Linna håller pressträff
Efter domen håller Kaj Linna presskonferens 15:00.
Läs mer om Kaj Linna.
Just nu: Linna frias från rånmord
Kaj Linna frias helt från rånmordet i Kalamark av hovrätten. Han har därmed suttit oskyldigt dömd i nära 13 år.
Läs mer om Kalamark.
Nu faller domen i Kalamarksfallet
Klockan 14.00 på torsdagen meddelar Hovrätten för övre Norrland morrdomen i det uppmärksammade resningsmålet mot Kaj Linna, som 2004 dömdes för mord i Kalamark.
Live: Kaj linna får sin dom
DN är med när Kaj Linna får sin dom.
Läs mer om Kaj Linna.
Nu faller domen i Kaj Linna-fallet
Klockan 14 på torsdagen kommer dom i Kaj Linna-målet.Efter att ha suttit frihetsberövad i 13 år beviljades han resning och släpptes på fri fot i slutet av maj.– Jag ska äta lunch med min advokat och titta på domen när den kommer, säger han.
Ser du, det är blod på den här påken
Det brutala rånmordet i Kalamark inträffade den 14 april 2004. Två äldre bröder angreps på sin ensligt belägna gård. Den ene blev brutalt ihjälslagen, medan den andre överlevde. Han pekade genast ut en gärningsman, som inte var Kaj Linna.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Linna: Jag känner mig trygg och glad
På torsdagen faller morddomen i det uppmärksammade resningsmålet mot Kaj Linna. Han tar emot domen i frihet, och är övertygad om att han anklagelserna emot honom kommer att ogillas.
Läs mer om Kaj Linna.
HD-ordförandens krav efter Kaj Linnas resning
Kaj Linna kräver att Sverige inrättar en oberoende resningskommission – för att det ska bli lättare att korrigera misstag i svensk rättskipning.Hans krav får stöd Högsta domstolens egen ordförande, Stefan Lindskog.– Den typen av resningar som har att göra med utredningar tycker jag inte hör hemma i Högsta domstolen, säger han.
Läs mer om Högsta, Stefan Lindskog och Sverige.
Intervju med frisläppte Kaj Linna i Växjö
Man kan nog jämföra mellan helvete och himmel i den meningen, säger Kaj Linna om kontrasten från fängelse till ett kaf på stan.
Läs mer om Kaj Linna och Växjö.
Passet är beställt – snart flyttar Kaj Linna
Bakom lås och bom inspirerades han av ett tv-program om framtidens hållbara öar. På en av öarna vill han spendera livet. Nya passet är beställt och snart sätter sig Kaj Linna, som släppts fri efter nästan 13 år, på ett flygplan till Kanarieöarna.
Läs mer om Kaj Linna och Kanarieöarna.
Flickvännen Petra, 54: Det känns fantastiskt
Här möter Kaj Linna sin nya kärlek Petra på Kalmar flygplats.Han landade på tisdagskvällen efter att ha släppts efter 13 år i fängelse.– Det känns fantastiskt, säger flickvännen Petra till Expressen.
Läs mer om Expressen, Kaj Linna, Kalmar och Petra.
Broderns rädsla efter Linna släppts
Sune Lindbergs bror Roger mördades i Kalamark 2004 – ett mord Kaj Linna fram till nu suttit fängslad för.Efter dagens besked rivs gamla sår upp hos Sune Lindberg, 71.– Det är obehagligt att de ska börja om, säger han.
Här är alla turer i fallet Kaj Linna
Morddömde Kaj Linna dömdes till livstids fängelse 2005.Nu är han återigen en fri man – hovrätten har beslutat att släppa honom i väntan på dom.Här är berättelsen om hur Kaj Linna kom att dömas för mordet i Kalamark.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.