Kaj

Pensionsbolagen som får underkänt – i hållbarhet

Flera svenska pensionsbolag underkänns nu för sitt arbete med etik och hållbarhet.Sämst är statliga Kåpan, enligt Svenska Dagbladet.– Vi har hittat många kontroversiella innehav i Kåpans portfölj, säger analytikern Kaj Elfgren till tidningen.
Kaj Widell till sjukhus – efter krampanfall
Kaj Widell fördes på tisdagen till sjukhus efter ett krampanfall.- Hade inte Katja varit där hade det kunnat gå åt helvete, säger travkusken.
Läs mer om Katja.

Ny roll för 1994-hjälten efter infekterade bråket

Christian Järdler har, efter en segdragen process och bråk mellan klubbarna, skrivit på för Öster.Då får Jonas Thern en större roll i IFK Värnamo.– Han kommer ha ett spelsätt bland ungdomarna och det ska gå vidare som en röd tråd upp till A-laget. Det här är en långsiktighet för oss, säger IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson till vn.se.
Läs mer om A-laget, Kaj Larsson och Öster.Då.
Önskvärt om Linnas ersättning får domstolsprövning
Justitiekanslern ger Kaj Linna 5,5 miljoner kronor i förskott för att han suttit felaktigt fängslad i 13 år. Linnas fall är unikt men väcker till liv allmänna frågor om upprättelseprocessen för personer som suttit felaktigt fängslade.
Läs mer om Kaj Linna.
Evelyn Schreiber: Låt svedan bli stor för staten
I brist på sätt att göra den personliga skadan ogjord återstår nu bara att ge Kaj Linna en rejäl ekonomisk gottgörelse.
Läs mer om Kaj Linna.
JUST NU: Kaj Linna får 5 miljoner i förskott
Hur mycket Kaj Linna får i skadestånd för att ha suttit frihetsberövad i 13 år är okänt.Men nu är det klart att han får 5,5 miljoner i skadestånd i förskott, tills dess att justitiekanslern gett besked.– Det är skönt att slippa leva på lånade pengar och att kunna betala tillbaka det jag har lånat av människor. Men det är inte en tillräcklig ersättning, säger Kaj Linna till Dagens Nyheter.
Läs mer om Kaj Linna.
Kaj Linna får 5,5 miljoner i förskott
Kaj Linna och hans advokat Thomas Magnusson träffade på torsdagen Justitiekansler Anna Skarhed för att diskutera hur mycket han ska få i skadestånd från staten. Till en början får han 5,5 miljoner i förskott.
Kaj Linnas rekordersättning – största någonsin
I tretton år satt han frihetsberövad, misstänkt för ett rånmord i Kalamark 2004. I våras frikändes Kaj Linna, och nu väntar en ersättning som kan bli rekordstor.Beslut om exakt hur stor närmar sig, när nu parterna ses för ett första möte.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Kaj Linnas rekordersättning närmar sig
I tretton år satt han frihetsberövad, misstänkt för ett rånmord i Kalamark 2004. I våras frikändes Kaj Linna, och nu väntar en ersättning som kan bli rekordstor.Beslut om exakt hur stor närmar sig, när nu parterna ses för ett första möte.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Utspelet: Det skulle varit bättre med 0-0
Sverige-Italien blev en målsnål affär.Till slut kunde Jakob Johansson bryta dödläget och fixa 1-0-segern.Men gamla skyttekungen Kaj Eskelinens tror att uddamålssegern kan spela Italien i händerna.– Jag tror att Italien egentligen är jättenöjda med 1-0, säger han.
Läs mer om Italien och Jakob Johansson.
Har tippat i 50 år – nu blev Kaj miljonär
Pensionerade datakonsulten Kaj Flöhr, 72, i Lund är årets 40:e spelmiljonär i Skåne.Han vann över 1,3 miljoner kronor på senaste omgången i stryktipset.– Jag har det rätt bra, detta är en ren bonus, säger vinnaren.
Läs mer om Kaj, Kaj Flöhr, Lund och Skåne.Han.
Kaj Widell bjöd på dubbla skrällsegrar
Två V86-skrällar signerade Kaj Widell.Erica och Spitcam Jubb glänste på Solvalla efter offensiva styrningar.Ingen klarade åtta rätt och därmed väntar jackpot nästa onsdag.- De här tipsexperterna kan gräva ner sig, sa Spitcam Jubbs tränare Micael Broberg som inte var förvånad sedan hans häst överraskat.
Pekade ut Kaj Linna – får själv skadestånd
Hans vittnesmål var avgörande för att få Kaj Linna felaktigt fälld för rånmordet i Kalamark 2004.Nu får huvudvittnet, Nils, själv 7 500 kronor i skadestånd – efter att tidigare i år ha suttit frihetsberövad för inblandning i mordet.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Han har aldrig funnits på min litterära radar
Detta är inte litteraturen med stor L som jag tänkte mig, skriver SvD:s Kaj Schueler om Nobelpristagaren Kazuo Ishiguro.
Så avgör Bob Dylan årets Nobelpris
Hur påverkar fjolårets kontroversiella val av Bob Dylan vem som får Nobelpriset i litteratur på torsdag? Kaj Schueler gör en historisk tillbakablick för att se hur Akademien agerat vid tidigare skandaler.
Läs mer om Akademien, Bob Dylan och Nobelpriset.
Oskyldigt inlåst - i 13 år
I december blev Kaj Linna frikänd efter att ha suttit i fängelse för rånmord sedan 2004.
Läs mer om Kaj Linna.
Live: Följ DN:s fredagsmonter från bokmässan
Arundhati Roy, Kaj Linna och Jason Diakit. De och många flera kommer till DN:s bokmässemonter under fredagen. Här följer du samtalen live.
Läs mer om Jason Diakit och Kaj Linna.
Lars Grimlund: Kaj, Gary och Glenn har grabbar som glänser
Sådan far sådan son. Ibland stämmer det, ibland inte alls. För ni minns väl Kaj Eskelinen som vann skytteligan på tio mål när han 1990 gjorde allsvenska debut för IFK Göteborg? Till Kajans försvar ska sägas att man på den tiden bara spelade 22 omgångar (klubbkamraten Kennet Andersson, VM-hjälte 1994, slutade delad tvåa med åtta mål).
Främlingsfientligheten slog mig när jag blev fri
Kaj Linna var inte beredd på den ökade främlingsfientligheten i samhället när han släpptes fri.Det berättar han i en lång intervju i Dagens Nyheter.– Jag mötte en vardagsrasism som tillåtits florera och dessutom närt våldsamma krafter; jag ser ökad rasism, xenofobi och våldsideologier som vunnit mark, säger han till DN.
Kaj Linna: Mina tretton år i fängelse får inte vara förgäves
Fyra månader efter frigivningen väntar Kaj Linna, 55, fortfarande på ett förskott på mångmiljonskadeståndet, han bygger på relationen till sina tre vuxna söner och planerar för sin framtid på kanarieön El Hierro. Och han är starkt kritisk till svensk kriminalvård.
Läs mer om El Hierro och Kaj Linna.
Kaj Linna: Mina tretton år i fängelse får inte vara förgäves
Nu berättar Kaj Linna om den svåra tiden på kåken. Han upplevde mycket våld, blev själv misshandlad, enligt honom både av andra interner och kriminalvårdare. Folk utanför murarna vet inte vad som händer där inne. Om det vill jag berätta, säger han.
Läs mer om Kaj Linna.