Kaj

Sportchefen efter misstänkta hästskärningen på Rommetravet: "Kan skärpa upp vaktrutinerna"

Efter misstänkta hästskärningen - nu öppnar Rommetravet för att skärpa säkerheten kring banan. - Vi har ett vaktbolag där vi kan skärpa upp vaktrutinerna, säger sportchefen Kaj Närhinen.
Läs mer om Kaj Närhinen och Rommetravet.

Jag har några bra chanser nu

Rikard N Skoglund svänger runt som catchdriver i norr och får goda råd av de rutinerade rävarna.- Ulf Ohlsson och Kaj Widell är de jag bollar med mest. Men i grunden finns det inte så mycket annat än att jobba en massa år och åka runt och tävla för att hela tiden bli bättre, säger 29-åringen inför söndagens Grand Slam 75-tävlingar i Östersund.
Läs mer om Grand Slam, Kaj Widell och Östersund.
Kaj Widell avslutade en lurig V86-omgång
Kaj Widell avslutade en mycket lurig V86-omgång med en barfotadansande Final Dream på Solvalla.Ingen spelare hittade alla vinnarna – Lindesbergamatöten Jan Gustafssons fux hade få räknat med.- Jag körde han senast och då han hoppade för mig. Nu blev han riktigt effektiv utan skor, sa Kaj Widell.
Brand på Rommetravet Vet inte anledningen
Under onsdagseftermiddagen började det brinna på Rommetravet, det skriver Travronden. Enligt sportchefen Kaj Härhinen är det ännu oklart vad som utlöste branden.– I nuläget vet vi inte om någon anledning till branden, säger han till facktidningen.

Kaj säger han är bra – då testar vi

sexåriga stoet Maintainability startar i V75Tränaren tvekade inför valet.Att sexåriga stoet Maintainability startar i V75 på lördag är mest kusken Kaj Widells förtjänst.- Jag är en sån som gärna vill ligga lite lågt - men Kaj säger att hästen är bra och då testar vi, säger Marcus Sundberg som jobbar hos Stefan Melander i Enköping och har hästen på leasing.
Finska guldhoppen fast i flygkaoset
Många av de finska längdskidåkarna skulle resa till Sydkorea på torsdagskvällen.Det var i alla fall tanken.I stället för att lyfta mot OS fastnade truppen i snökaoset i Helsingfors, skriver Ilta-Sanomat.Inte den bästa förutsättningen för idrottsmän, skriver tv-profilen Kaj Kunnas på Twitter.
Hemliga dokument: Borges ratades för bortglömd författare
Kampen om 1967 års Nobelpris avslöjad. Det stod mellan Graham Greene, Jorge Luis Borges och Miguel Angel Asturias när mottagaren skulle koras. SvD:s Kaj Schueler har läst de 50 år gamla dokumenten – som hittills varit hemliga – om hur det gick till när den i dag relativt bortglömde Asturias fick världens finaste litteraturpris.
Läs mer om Graham Greene.
Jag har aldrig varit en person som tittat bakåt
Efter en över 40-års lång karriär går Kaj Widell mot sitt överlägset bästa år.Han har redan kört in runt 11 miljoner kronor – och har fortfarande chansen att fördubbla sin tidigare rekordsiffror. Vid 62-års ålder känner han sig dessutom fräschare än någonsin. – Det är jävligt skönt för självkänslan när folk tycker att man utvecklas som 62-åring, säger han.
Läs mer om Kaj Widell.
Pensionsbolagen som får underkänt – i hållbarhet
Flera svenska pensionsbolag underkänns nu för sitt arbete med etik och hållbarhet.Sämst är statliga Kåpan, enligt Svenska Dagbladet.– Vi har hittat många kontroversiella innehav i Kåpans portfölj, säger analytikern Kaj Elfgren till tidningen.
Kaj Widell till sjukhus – efter krampanfall
Kaj Widell fördes på tisdagen till sjukhus efter ett krampanfall.- Hade inte Katja varit där hade det kunnat gå åt helvete, säger travkusken.
Läs mer om Katja.
Ny roll för 1994-hjälten efter infekterade bråket
Christian Järdler har, efter en segdragen process och bråk mellan klubbarna, skrivit på för Öster.Då får Jonas Thern en större roll i IFK Värnamo.– Han kommer ha ett spelsätt bland ungdomarna och det ska gå vidare som en röd tråd upp till A-laget. Det här är en långsiktighet för oss, säger IFK Värnamos ordförande Kaj Larsson till vn.se.
Läs mer om A-laget, Kaj Larsson och Öster.Då.
Önskvärt om Linnas ersättning får domstolsprövning
Justitiekanslern ger Kaj Linna 5,5 miljoner kronor i förskott för att han suttit felaktigt fängslad i 13 år. Linnas fall är unikt men väcker till liv allmänna frågor om upprättelseprocessen för personer som suttit felaktigt fängslade.
Läs mer om Kaj Linna.
Evelyn Schreiber: Låt svedan bli stor för staten
I brist på sätt att göra den personliga skadan ogjord återstår nu bara att ge Kaj Linna en rejäl ekonomisk gottgörelse.
Läs mer om Kaj Linna.
JUST NU: Kaj Linna får 5 miljoner i förskott
Hur mycket Kaj Linna får i skadestånd för att ha suttit frihetsberövad i 13 år är okänt.Men nu är det klart att han får 5,5 miljoner i skadestånd i förskott, tills dess att justitiekanslern gett besked.– Det är skönt att slippa leva på lånade pengar och att kunna betala tillbaka det jag har lånat av människor. Men det är inte en tillräcklig ersättning, säger Kaj Linna till Dagens Nyheter.
Läs mer om Kaj Linna.
Kaj Linna får 5,5 miljoner i förskott
Kaj Linna och hans advokat Thomas Magnusson träffade på torsdagen Justitiekansler Anna Skarhed för att diskutera hur mycket han ska få i skadestånd från staten. Till en början får han 5,5 miljoner i förskott.
Kaj Linnas rekordersättning – största någonsin
I tretton år satt han frihetsberövad, misstänkt för ett rånmord i Kalamark 2004. I våras frikändes Kaj Linna, och nu väntar en ersättning som kan bli rekordstor.Beslut om exakt hur stor närmar sig, när nu parterna ses för ett första möte.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Kaj Linnas rekordersättning närmar sig
I tretton år satt han frihetsberövad, misstänkt för ett rånmord i Kalamark 2004. I våras frikändes Kaj Linna, och nu väntar en ersättning som kan bli rekordstor.Beslut om exakt hur stor närmar sig, när nu parterna ses för ett första möte.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Utspelet: Det skulle varit bättre med 0-0
Sverige-Italien blev en målsnål affär.Till slut kunde Jakob Johansson bryta dödläget och fixa 1-0-segern.Men gamla skyttekungen Kaj Eskelinens tror att uddamålssegern kan spela Italien i händerna.– Jag tror att Italien egentligen är jättenöjda med 1-0, säger han.
Läs mer om Italien och Jakob Johansson.
Har tippat i 50 år – nu blev Kaj miljonär
Pensionerade datakonsulten Kaj Flöhr, 72, i Lund är årets 40:e spelmiljonär i Skåne.Han vann över 1,3 miljoner kronor på senaste omgången i stryktipset.– Jag har det rätt bra, detta är en ren bonus, säger vinnaren.
Läs mer om Kaj, Kaj Flöhr, Lund och Skåne.Han.
Kaj Widell bjöd på dubbla skrällsegrar
Två V86-skrällar signerade Kaj Widell.Erica och Spitcam Jubb glänste på Solvalla efter offensiva styrningar.Ingen klarade åtta rätt och därmed väntar jackpot nästa onsdag.- De här tipsexperterna kan gräva ner sig, sa Spitcam Jubbs tränare Micael Broberg som inte var förvånad sedan hans häst överraskat.
Pekade ut Kaj Linna – får själv skadestånd
Hans vittnesmål var avgörande för att få Kaj Linna felaktigt fälld för rånmordet i Kalamark 2004.Nu får huvudvittnet, Nils, själv 7 500 kronor i skadestånd – efter att tidigare i år ha suttit frihetsberövad för inblandning i mordet.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.