Kalamark

Advokaten rasar efter agerandet mot Nils

Huvudvittnet Nils begärdes häktad, misstänkt för inblandning i det uppmärksammade mordet och mordförsöket i Kalamark 2004 – men släpptes av tingsrätten. Nu är 44-åringens advokat Marko Tuhkanen mycket kritisk mot åklagarens agerande: – Alla tvångsmedel kräver skälig misstanke så med facit i hand har de gjort husrannsakan på felaktiga grunder, säger han till Kuriren.
Läs mer om Kalamark, Kuriren och Marko Tuhkanen.

Huvudvittnet släpps i Kalamarks-mordet

En misstänkt medhjälpare ställdes i dag inför häktningsdomare i målet om ett rånmord i Kalamark utanför Piteå i april 2004. Domstolen valde att släppa honom på fri fot.
Läs mer om Kalamark, Kalamarks-mordet och Piteå.
Anhållen för medhjälp till Kalamarksmordet släpps
Det tidigare huvudvittnet i Kalamarksfallet anhölls på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån i Kalamark utanför Piteå 2004. På fredagen släpptes han efter häktningsförhandlingar i Luleå tingsrätt.
Gripen man var vittne i Kalamark-rättegången
Mannen som misstänks för medhjälp till mordet i Kalamark – som Kaj Linna är dömd för – är nyckelvittnet Nils, vars uppgifter var en stor anledning till att Kaj Linna fälldes 2004.

Nyckelvittnet misstänks för medhjälp till mord

Den man som är misstänkt för medhjälp till mord och grovt rån i Kalamark har begärts häktad. Den misstänkte är det nyckelvittne som fick Kaj Linna fälld för mordet. Häktningsförhandling sker sent i eftermiddag.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Man begärs häktad för medhjälp till mord
En man i 45-årsåldern har begärts häktad för medhjälp till rånmordet i Kalamark 2004 – som Kaj Linna dömdes för. Häktningsförhandlingen kommer äga rum under fredagen.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
En anhållen misstänkt för medhjälp till mord i Kalamark 2004
En man i 45-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till rånmordet i Kalamark 2004 – som Kaj Linna dömdes för året därpå. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Åklagaren kallar nyckelvittnet för att bevisa Linnas skuld
Åklagaren kommer att åter kalla nyckelvittnet för att bevisa Kaj Linnas skuld för rånmordet i Kalamark år 2004. Kaj Linna har nyligen beviljats resning, till stor del för att Högsta domstolen anser att tilltron till vittnesmålet har försvagats.
Läs mer om Högsta och Kalamark.
Utredning om Kalamarksmordet öppnas upp
Den uppmärksammade utredningen efter mordet i Kalamark, som Kaj Linna dömdes för, öppnas nu upp igen. Åklagaren är dock förtegen om bakgrunden till beslutet.
Nya poliser öppnar utredning om Kalamarksmordet
Nya poliser öppnar nu den gamla utredningen om rånmordet i Kalamark. Uppdraget är att börja från början och inte låsa sig vid tidigare dömde Kaj Linna. Men advokat Thomas Magnusson vill ha snabba besked.
Ny åklagare i resningsmålet mot Kaj Linna
En ny åklagare från Sundsvall ska nu pröva mordet i Kalamark och om Kaj Linna ska genomgå en ny rättegång.
Läs mer om Kaj Linna, Kalamark och Sundsvall.
Goda chanser att lösa mordet i Kalamark
Det finns goda chanser att lösa rånmordet i Kalamark. Det tror utredarna Jan Olsson och Peter Karlsson som anlitades av dömde Kaj Linnas advokat. Jan Olsson är mycket kritisk till den ursprungliga polisutredningen.
Kaj Linna kan få rekordstort skadestånd
Om Kaj Linna frias från rånmordet i Kalamark kan han få ett rekordstort skadestånd från staten. Rekordbeloppet hittills ligger på mer än 12,5 miljoer kronor. Ersättning har varierat kraftigt i olika fall.
Läs mer om Kalamark.
Linna hoppas på ny rättegång – Haveri
Kaj Linna dömdes till livstids fängelse för mordet i Kalamark 2004. Podden Spår har granskat fallet och i det sista avsnittet framkommer uppgifter som pekar på en alternativ gärningsman. Nu hoppas Linna på en ny rättegång.
Läs mer om Haveri, Kalamark och Linna.
Livstidsdömd söker resning igen
Livstidsdömde Kaj Linna förbereder en ny resningsansökan till Högsta domstolen. Han vill bli friad från rånmordet på en man i Kalamark utanför Piteå 2004.
Läs mer om Högsta, Kalamark och Piteå.
Morddömd tänker söka resning igen
Piteå/TT En man som dömts till livstids fängelse för mord i Kalamark utanför Piteå 2004 tänker söka resning för fjärde gången.
Läs mer om Kalamark och Piteå.
Morddömd tänker söka resning igen
Piteå/TT En man som dömts till livstids fängelse för mord i Kalamark utanför Piteå 2004 tänker söka resning för fjärde gången.
Läs mer om Kalamark och Piteå.
Morddömd tänker söka resning igen
En man som dömts till livstids fängelse för mord i Kalamark utanför Piteå 2004 tänker söka resning för fjärde gången.
Läs mer om Kalamark och Piteå.
Morddömd tänker söka resning igen
En man som dömts till livstids fängelse för mord i Kalamark utanför Piteå 2004 tänker söka resning för tredje gången.
Läs mer om Kalamark och Piteå.
Morddömd tänker söka resning igen
En man som dömts till livstids fängelse för mord i Kalamark utanför Piteå 2004 tänker söka resning för fjärde gången. Brister i förundersökningen ska åberopas, vilka har framkommit efter granskning av erfarna poliser i nätverket Rättskonsulenterna. — Det är som om utredarna inte sett saker, säger Jan Olsson, före detta kriminalkommissarie till Norrbottens-Kuriren.
Morddömd nekas resning
Kaj Linna, dömd till livstids fängelse för det brutala rånmordet på en man i Kalamark i Piteå 2004, nekas på nytt resning i Högsta domstolen. Det var den 18 mars 2005 som Kaj Linna fälldes mot sitt nekande för mord och grovt rån.
Läs mer om Högsta, Kaj Linna, Kalamark och Piteå.
Morddömd nekas resning av HD
En 47-årig man som mot sitt nekande dömts till livstids fängelse för ett rånmord i Kalamark utanför Piteå för sex år sedan beviljas inte resning av Högsta domstolen. Men domstolen var inte enig i...
Läs mer om Högsta, Kalamark och Piteå.
Morddömd nekas resning av HD
En 47-årig man som mot sitt nekande dömts till livstids fängelse för ett rånmord i Kalamark utanför Piteå för sex år sedan beviljas inte resning av Högsta domstolen. Men domstolen var inte enig i beslutet.
Läs mer om Högsta, Kalamark och Piteå.
Ny rekonstruktion chans för morddömd 42-åring
För drygt sex år sedan genomfördes ett brutalt rånmord i Kalamark utanför Piteå. En 42-årig man dömdes, mot sitt nekande, till livstids fängelse för dådet. På onsdag genomförs en rekonstruktion av fallet. Det kan leda till att mannen beviljas resning i målet.
Läs mer om Kalamark och Piteå.
Granskning av bevismiss nedlagd
Granskningen av om polis och åklagare begått tjänstefel i samband med utredningen av ett uppmärksammat rånmord i Kalamark 2004 har lagts ned - utan att åklagaren gått igenom alla bevis, skriver DN...
Läs mer om Kalamark.