Kalamarksmordet

Stefan Lisinski: Viktigast är att rätt person ska bli dömd

Han arbetade i tolv år med Kalamarksmordet och den felaktigt livstidsdömde Kaj Linna. DN:s reporter Stefan nsLisinski berättar om nya boken Att ta ett liv, ensamheten när alla undrade varför han fortsatte och kramen utanför häktet.
Läs mer om Att, Kaj Linna, Kalamarksmordet och Stefan.

Jag hade blivit överraskad om LInna inte släppts

Efter 13 år i fängelse, anklagad för ett mord han hela tiden nekat till, släpptes Kaj Linna ur häktet på tisdagen. DN:s Stefan Lisinski har följt det så kallade Kalamarksmordet sedan slutet 2005 och skrev sin första artikel om fallet den14 juni 2006.
Läs mer om Kaj Linna, Kalamarksmordet och LInna.
Inga tekniska bevis i Kalamarksmordet
Umeå. Mordrättegången mot livstidsdömde Kaj Linna har hittills visat att det saknas teknisk bevisning. Huvudvittnet, som i tidigare domar varit viktig, har nu bara vaga bilder av dagarna runt mordet.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamarksmordet.

Huvudvittnets historia ifrågasätts – av annat vittne

Rättegången mot Kaj Linna som fått resning för Kalamarksmordet fortsätter. Huvudvittnets historia kring mordet ifrågasätts nu av ett annat vittne, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamarksmordet.
Kaj Linna flydde landet efter Kalamarksmordet
En febersjuk Kaj Linna pressades av åklagaren i förhör i rätten på onsdagen. Han berättade också om varför han flydde till Storbritannien efter mordet i Kalamark. Svaret: han befann sig i chock. –Om jag kunde ha gjort något mer förnuftigt? Kanske, säger Kaj Linna i förhör.
08:00: Följ rättegången i Kalamarksmordet
Hovrätten i Umeå tar på nytt upp skuldfrågan i det uppmärksammade Kalamarksmordet 2004. I dag hörs Kaj Linna som dömdes mot sitt nekande, men nyligen beviljades resning. Följ direktrapporteringen från rättegången här.
Läs mer om Kaj Linna, Kalamarksmordet och Umeå.
Kalamarksmordet – rättegången har inletts
På tisdagsmorgonen inleddes rättegången mot Kaj Linna för rånmordet i Kalamark 2004. Hela tiden har han nekat till mordet - som han efter 12 års tid i fängelse beviljades resning för. – Jag tror inte att någon skulle vilja byta det jag har fått gå igenom mot det som staten ska kompensera mig med, har Kaj Linna tidigare sagt.
Läs mer om Kaj Linna och Kalamark.
Just nu: Följ rättegången i Kalamarksmordet
Hovrätten i Umeå tar på nytt upp skuldfrågan i det uppmärksammade Kalamarksmordet 2004. Kaj Linna dömdes mot sitt nekande, men beviljades nyligen resning. Följ direktrapporteringen från rättegången här!
Läs mer om Kalamarksmordet och Umeå.
Ny bevisning: Huvudvittnets samtal avlyssnade
Tretton avlyssnade samtal är en del av åklagarens nya bevisning i Kalamarksmordet. Där framgår bland annat att huvudvittnet har problem med minnet.
Läs mer om Kalamarksmordet.
Rättegången mot Linna skjuts upp
Rättegången i det uppmärksammade Kalamarksmordet, där Kaj Linna beviljats resning skjuts upp med en vecka. Anledningen är i första hand att försvaret behöver mer tid för att gå igenom den nya utredningen, meddelar hovrätten övre Norrland. Enligt Folkbladet välkomnas beslutet av såväl försvaret som åklagarsidan.
Anhållen för medhjälp till Kalamarksmordet släpps
Det tidigare huvudvittnet i Kalamarksfallet anhölls på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån i Kalamark utanför Piteå 2004. På fredagen släpptes han efter häktningsförhandlingar i Luleå tingsrätt.
Kalamarksmordet: En begärs häktad för medhjälp
En man i 45-årsåldern begärs häktad misstänkt för medhjälp till mord i Kalamarksärendet, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Stefan Lisinski: Den öppnade brottsutredningen har gett resultat
Tre frågor till DN:s kriminalreporter Stefan Lisinski sedan ytterligare en person blivit anhållen, misstänkt för delaktighet i Kalamarksmordet.
Stefan Lisinski:
Tre frågor till DN:s kriminalreporter Stefan Lisinski sedan ytterligare en person blivit anhållen, misstänkt för delaktighet i Kalamarksmordet.
Anhållen för medhjälp i Kalamarksmordet
En man i 45-årsåldern har anhållits för medhjälp till mord och grovt rån i det uppmärksammade Kalamarksfallet från 2004. Livstidsdömde Kaj Linna har beviljats resning i ärendet.
Stefan Lisinski: Huvudvittnet kommer att få det mycket besvärligt
Åklagare går vidare med Kalamarksmordet. DN:s Stefan Lisinski svarar på vad det innebär för Kaj Linna-fallet.
Åklagaren siktar på ny rättegång för Kaj Linna
Rätten kommer att ta upp Kalamarksmordet på nytt, skriver Åklagarmyndigheten. Det innebär att Kaj Linna kan bli frikänd.
Utredning om Kalamarksmordet öppnas upp
Den uppmärksammade utredningen efter mordet i Kalamark, som Kaj Linna dömdes för, öppnas nu upp igen. Åklagaren är dock förtegen om bakgrunden till beslutet.
Åklagaren vill ha längre tid i Kalamarksmordet
Åklagaren som ansvarar för utredningen om Kalamarksmordet begär en månads extra tid för att avgöra hur målet ska föras vidare. Livstidsdömde Kaj Linna vill att mordutredningen kompletteras.
Läs mer om Kalamarksmordet.