Kalifornien en

Ny torka riskerar att slå till mot Kalifornien

Efter att den femåriga svåra torkan i Kalifornien tog slut pustade många ut. Nu riskerar en ny torka att slå till – efter stora brister på snö, skriver Bloomberg. – Det är dags att vara orolig, säger Alan Haynes, hydrolog till tidningen.
Läs mer om Bloomberg och Kalifornien.

Kalifornien hotas av ny torka

Efter en prövningarnas höst och vinter med dödliga bränder och jordskred står Kalifornien inför ett nygammalt hot: torkan kan komma tillbaka.
Läs mer om Kalifornien.
All star-succn - här blir svensken hjälte
TAMPA BAY. Tvåmålsskytt i sin första All Starmatch.Och drygt 700 000 kronor rikare.Rickard Rakell, 24, hade en succfylld söndag i Tampa Bay.- Vad jag ska göra med pengarna? Hm, jag vet inte riktigt. Men vi håller på och bygger hus i Irvine i Kalifornien, så pengarna lär väl gå rätt in där, säger Rakell efter 5-2-segern med stjärnlaget från Pacific division i nattens final.
Roadtrip i Kalifornien – ett äventyr med många stopp
Kalifornien är som gjort för en road trip: stora landskap, vackra vyer, dramatisk kust och roliga pit stop.Häng med Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramn på äventyr med husbil!

Norn i ledning inför fjärde rundan

Alexander Norn gjorde ännu en fin runda i PGA-touren i San Diego i Kalifornien, USA. Efter tredje speldagen, där han slutade på tre under par, leder han tävlingen med ett slag före amerikanen Ryan Palmer och två före J B Holmes och Michael Kim, även de från USA.
Domstolens order: Håll er borta från barnen
En domstol har beslutat att tortyranklagade föräldrarna i Skräckens hus i Kalifornien inte får ha någon kontakt med de 13 barnen.Det gäller för de närmaste tre åren.– De får inte komma närmare än 100 yards från något av barnen, säger domaren Emma Smith enligt USA Today.
Läs mer om Emma Smith och Kalifornien.
Skräckföräldrarna ville bli tv-stjärnor i dokusåpa
Åklagare i Kalifornien vill hindra skräckföräldrarna David och Louise Turpin från att träffa sina 13 barn innan tortyrmålet tas upp i rättegång.Samtidigt framkommer nya bisarra detaljer om paret.– Min syster ville att man skulle göra en dokusåpa om familjen, säger brodern Billy Lambert till Inside Edition.
Grannarna om barnen: Såg ut som vampyrer
Nu framkommer allt fler uppgifter om skräckhuset i Kalifornien där David och Louise Turpin misstänks att torterat och spärrat in sina 13 barn.De få gånger barnen syntes till på den skräpiga tomten var de så bleka och magra att de påminde om vampyrer, säger en granne.– De rotade efter mat i soptunnorna, uppger en annan.
Läs mer om David, Kalifornien och Louise Turpin.
Föräldrar misstänks för tortyr
En syskonskara på 13 personer, i åldrarna 2 till 29 år, har räddats från ett hus i Kalifornien i USA. Flera barn uppges ha varit fastkedjade i sängarna.
Läs mer om Kalifornien och USA.
Cannabisaktier glödheta efter legaliseringar i USA
Just nu är det rykande åtgång på aktier till bolag inom den amerikanska cannabisindustrin, rapporterar Dagens industri, Di.Detta efter att marijuana vid årsskiftet legaliserats för medicinskt bruk i Kalifornien, USA:s folkrikaste stat.– Det är klart att det blir en Klondikerusch när det öppnas upp, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, till Di.
Tre slagsmål – på fyra(!) sekunder
LOS ANGELES. Det är ingen hemlighet att LA Kings och Anaheim Ducks inte gillar varandra.Men nattens derby i Staples Center fick en start hockeyfansen i södra Kalifornien aldrig varit med om tidigare.Tre separata slagsmål inom loppet av fyra sekunder.Helt crazy var det.- Jag har aldrig varit med om något liknande under hela min karriär, säger Jakob Silfverberg.
Trump återigen i öppen strid med juridiken
En domare i Kalifornien har blockerat Donald Trumps plan att deportera 800 000 unga immigranter som tidigare skyddats av DACA-programmet. – På nytt ser vi en strid mellan det juridiska USA och presidentens makt, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier.
Dödliga lerskred i Kalfornien
Minst 13 människor omkom sedan en regnstorm utlöst kraftiga lerskred i området runt Montecito i Kalifornien. Flera personer saknas också efter skreden och dödssiffran väntas stiga.
Läs mer om Kalfornien, Kalifornien och Montecito.
Kraftigt jordskred i Kalifornien – minst 13 döda
Minst 13 personer har dött i Kalifornien, USA. Under tisdagen drabbades delstaten av en storm, vilket utlöste ett kraftigt jordskred. Det skriver LA Times.– Det här kommer att bli värre än vad någon kunnat föreställa sig, säger Mike Eliason, talesperson för Santa Barbaras brandkår, till tidnignen.
Läs mer om Kalifornien, Mike Eliason och USA.
Tatsuro Toyoda – en av Toyotas ledande chefer – har gått bort, 88 år gammal
Hur blev Toyota världens största och mest framgångsrika biltillverkare? Genom hårt arbete, i flera generationer. Och en av Toyotas tidiga företagsledare, Tatsuro Toyoda, har gått bort vid 88 års ålder. Han dog 30 december, av lunginflammation. Tatsuro Toyoda axlade faderns Kiichiro Toyodas tunga mantel. Det var Tatsuro som drev på Toyotas produktion i USA och man kan säga att det var han som gjorde Toyota amerikanskt. Tatsuro Toyoda såg till att etablera samarbetet med GM 1984 i NUMMI-fabriken i Fremont, det som senare skulle bli Teslas hemvist i Kalifornien. Grundaren Kiichiro Toyoda efterträddes av brodern Shoichiro, och dagens To
Tatsuro Toyoda blev 88 år gammal.
Hur blev Toyota världens största och mest framgångsrika biltillverkare? Genom hårt arbete, i flera generationer. Och en av Toyotas tidiga företagsledare, Tatsuro Toyoda, har gått bort vid 88 års ålder. Han dog 30 december, av lunginflammation. Tatsuro Toyoda axlade faderns Kiichiro Toyodas tunga mantel. Det var Tatsuro som drev på Toyotas produktion i USA och man kan säga att det var han som gjorde Toyota amerikanskt. Tatsuro Toyoda såg till att etablera samarbetet med GM 1984 i NUMMI-fabriken i Fremont, det som senare skulle bli Teslas hemvist i Kalifornien. Grundaren Kiichiro Toyoda efterträddes av brodern Shoichiro, och dagens To
Pappa sköt ihjäl sin familj – och sig själv
Amy Birnkrant drev en omtyckt förskola i sitt och maken Michael Birnkrants hem i Santa Clarita i Kalifornien.På fredagen förvandlades den dock till en blodig brottsplats när han sköt ihjäl sin hustru, deras två barn och vände sedan vapnet mot sig själv.Invånarna i det lugna bostadsområdet är i chock efter massakern:– Det här är hemskt, så fruktansvärt, säger grannen Cindy Rolow till ABC News.
Dallas-Pamelas kärleks- lycka efter tragedierna
I Dallas var hon Pamela, ingift i Ewingklanen och fick kämpa hårt för sitt Romeo Julia-äktenskap med Bobby Ewing. Det har inte varit så lätt bortom kamerorna för Victoria Principal heller. Ett av hennes äktenskap slutade i en bitter skilsmässotvist – och Bee Gees-brorsan Andy Gibb, som varit tillsammans med Principal, dog ung i sviterna av ett drogmissbruk. Men nu kan Victoria Principal, 67, glädjas på stranden i Kalifornien med kärleken, kameramannen Rick Osmond, 57.
Karlsson är en osannolik succ
LOS ANGELES. Femte raka segern.Och William Karlsson, 24, fick slå sina gamla chefer i Anaheim Ducks på fingrarna i natt, svensk tid, när han med sitt 17:e mål för säsongen hjälpte nykomlingen Vegas Golden Knights till en 4-1-seger i Kalifornien.– Karlsson är en osannolik succhistoria i NHL den här säsongen, sa förre NHL-målvakten och numera tv-kommentatorn Brian Hayward i sändningen hos Prime Ticket.
Vit jul i Kalifornien blev grå – på grund av branden
De hade hoppats på en vit jul – det blev en grå.– Jag trodde det var snö när jag tittade ut. Det var aska, säger 67-årige Ron Tio från kuststaden Carpinteria i Kalifornien till The Independent.Branden i delstaten, den största i modern historia, orsakar väderfenomen som få har upplevt.
Ljusfenomen förbryllar Kalifornien
Ett ljusfenomen i samband med uppskjutningen av en SpaceX-raket har fått sociala medier att både oroas och fascineras. Fenomenet kunde ses i Kalifornien och Arizona.
Läs mer om Arizona, Kalifornien och SpaceX-raket.
Dramatisk uppskjutning väckte oro och häpenhet i LA
Var det ett ufo? Var det en komet? Var det ett förebud om undergången? Mängder av människor som spanade upp mot skyn i södra Kalifornien på fredagskvällen hade svårt att förstå vad de såg.
Läs mer om Kalifornien.
Flexcube får order från Siemens
Flexqube har fått en order från Siemens Industry för den sistnämndes tillverkning av lätta tåg, spårvagnar och lok i Kalifornien.
Läs mer om Kalifornien.
En brandman död i Kalifornien
Läs mer om Kalifornien.
Branden växer – nu fjärde största
Den omfattande branden i Kalifornien forsätter att växa och omfattar nu 981 kvadratkilometer vilket gör den till delstatens fjärde största brand hittills. På torsdagen omkom en brandman.
Läs mer om Kalifornien.