Kalla

Hallstahammar överkörda och utslagna

Sjukdomshärjat HHK tvingades kalla in spelare som slutat. Det blev ett annorlunda och snöpligt slut på säsongen för Hallstahammars HK.

Kalla: Jag vill bara försöka glömma det

PYEONGCHANG. Senaste gången Charlotte Kalla åkte en OS-tremil slutade det med en plågsam mardröm. – Det var en tung historia. Jag vill bara försöka glömma det, säger Charlotte Kalla.
Läs mer om Charlotte Kalla och OS-tremil.
Domstol ger Bert Karlssons skattetrick kalla handen
Bert Karlssons asylbolag Jokarjo ville få villavagnar skatterättsligt klassade som inventarier, i stället för bostäder. Men Högsta förvaltningsdomstolen lät sig inte övertalas.
Läs mer om Jokarjo.
Kategorisering inte helt oproblematiskt
Om någon skulle be mig att berätta om mig själv så skulle jag, bland annat, kalla mig dansare. Jag har dansat sedan jag var mycket liten och håller på med det än i dag. Men att kategorisera sig själv som dansare är egentligen rätt flummigt.

Leo, 14: Det är dags att sluta kalla det särskola

Leo, 14, vill byta namn på särskolan.– Det känns pinsamt att säga att man går särskola, berättar han.Nu har 14-åringen skickat in ett medborgarförslag för att ändra namnet till utvecklingsskola.
Svinkyla och skidföre för sportlovsfirarna
Nästa sportlovsvecka bjuder på sibiriska vindar och tvåsiffriga minusgrader dagtid även i Götaland. Längs Ostkusten kan det på en del platser komma mycket fluffig nysnö på grund av de kalla vindarna över Östersjön.
Läs mer om Götaland och Östersjön.
Guldstjärnorna hoppade – inför nya guld?
PYEONGCHANG. Det blev ett riktigt guldmöte på Sweden Arena. Andr Myhrer och Frida Hansdotter kom med sina guldmedaljer i slalom och tillsammans med längdstjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson gjorde de bejublade guldhopp.
Sveriges lag till damernas tremil
PYEONGCHANG. Sverige har släppt sitt lag till tremilen.Det blir: Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson.Och loppet körs under som avslutning på OS-tävlingarna – för första gången någonsin.– Det är lite häftigt, säger Haag.
Kvartetten som stannar får chansen på tremilen
Pyeongchang. Det blir Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Anna Haag och Ebba Andersson som får åka söndagens tremil, loppet som sätter punkt för två veckors OS-tävlingar i Sydkorea.
Kalla jagar femte OS-medaljen i Sydkorea
Läs mer om OS-medaljen och Sydkorea.
Soldoktorns obehag – förföljs av stalker
Mikael Soldoktorn Sandström är singel men får ofta inviter av kvinnor. De flesta som hör av sig är trevliga personer, men det finns också de som ger kalla kårar. – Jag har en stalker sedan 20 år, säger TV4-läkaren till Hänt Extra.
Läs mer om Hänt Extra.
Kalla om kyssbilden: Tvättade mig efteråt
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Robin Bryntesson lyckades kuppa sig till en puss-selfie från Charlotte Kalla.Resultatet blev spektakulärt.– Jag har spritat den kinden och tvättat med tvål, säger Kalla.– Jag är väldigt nöjd med bilden. Den blev fin, säger Bryntesson.
Silverhjältarna laddar om inför tremilen
Charlotte Kalla fick sin fjärde medalj och Stina Nilsson sin tredje – och nu preppar båda inför tremilen. Och det låter lovande, Kalla känner sig pigg trots ett långt OS som närmar sig sitt slut. – Jag mår oförskämt bra, säger hon.
Läs mer om Kalla och Stina Nilsson.
Silverglädjen: Det är helt fantastiskt
Här får Stina Nilsson och Charlotte Kalla ta emot sina medaljer. OS-hjältarna strålade av glädje när de fick sina silver på torsdagen.
Orden som får hela studion i gapskratt
Stina Nilsson och Charlotte Kalla fixade ett nytt svenskt silver på lagsprinten. Och det blev gott om skratt och glada miner när de gästade Eurosport i morse.
Läs mer om Charlotte Kalla och Eurosport.
Kartläggning av NMR: Var fjärde dömd för våldsbrott
Av de 178 mest aktiva personerna inom Nordiska motståndsrörelsen, NMR, förra året är varannan av dem dömd för brott och var fjärde för våldsbrott.Det visar en kartläggning som Sveriges Radio gjort efter att ha identifierat 178 av organisationens medlemmar.– De som begår våldshandlingar får nästan hjältestatus, för då har de ju agerat i den här kampen eller vad de nu vill kalla det, säger en före detta chef för den finska grenen av NMR till Sveriges Radio.
Läs mer om NMR och Nordiska.
Efter belöningen får polisen nya tips om försvunne Lelle
Turnledaren Lelle Hildebrand försvann spårlöst och tros ha blivit mördad.Hans kropp har aldrig hittats men efter att hans syskon utfäste en belöning på 350 000 kronor har flera tips kommit in till polisen.– Det är många uppgifter som vi har fått och flera av dem bedöms som intressanta, säger Bo Lundqvist, chef vid polisens Kalla fall-grupp.
Läs mer om Bo Lundqvist, Kalla och Lelle.
Stina vill inte svara på frågan om Kalla
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver på damernas teamsprint.Efter medaljloppet fick Stina Nilsson frågan om hon vill ha tillbaka Kalla till landslagets träningsgrupp.– Den frågan tar jag inte i med tång, säger Nilsson om partnerns framtid i landslagstruppen.
Läs mer om Kalla, Nilsson och Stina Nilsson.
Mål för pressat Sverige – jagar kvittering
Efter sprintstafetterna där Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog silver och Marcus Hellner och Calle Halfvarsson blev fyra är det dags för kvartsfinalen Tre Kronor-Tyskland i ishockey. Se hela schemat här – och följ OS-tävlingarna i direktrapporten nedan.
Kalla nära bli bäst någonsin: Det ger mig rysningar
PYEONGCHANG. Efter silvermedaljen i sprint är Charlotte Kalla på väg att bli Sveriges bästa vinterolympier genom tiderna. Redan nu har hon lika många medaljer som 50-och 60-talssuveränen Sixten Jernberg. Ett guld på söndag skulle göra henne störst. – Det ger mig rysningar, det är galet, det är svårt att förstå, säger Kalla.
Kalla: Det är galet – jag får rysningar
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Charlotte Kalla har kammat hem ytterligare en OS-medalj.Nu är svenskan en av de allra största i svensk historia.– Det är galet, säger Kalla.
Läs mer om Kalla och OS-medalj.Nu.
Vilken dramatik – nu är Kalla en av de största
Uppförsbacken, nedförsbacken, upploppet. Avgörandet i sprintstafetten var spelens mest dramatiska minut. Och nu är Charlotte Kalla en av Sveriges främsta genom tiderna.
Läs mer om Charlotte Kalla och Kalla.
Johan Esk: Gulden förde dem samman
PYEONGCHANG. När OS började var Charlotte Kalla och Stina Nilsson fortfarande så olika som två skidstjärnor kan bli. Gulden förde dem samman. Nu har de ett nytt silver tillsammans.
OS-silver till Charlotte Kalla och Stina Nilsson – USA vann efter drama
Sverige var en av storfavoriterna inför damernas sprintstafett tillsammans med Norge. Men USA drog det längsta strået och tog hem guldet – silver till Sverige.