Kalle lind

Oväntade lösningen gör Luuk mållös

En fyndig ramsa får programledarna i fredagens På spåret att brista ut i gapskratt. I en fråga gällande geografi överrumplar den tävlande Kalle Lind domaren Fredrik Lindström med den briljanta lösningen på en fråga. – Vad härligt, säger Fredrik Lindström, medan programledaren Kristian Luuk blir helt mållös och knappt kan sluta skratta.

Så blev starka Bamse nätkrigarnas fiende

Det nya numret av serietidningen Bamse har fått Financial Times att sätta strålkastarljuset på Sverige. Kalle Lind presenterar tankegodset hos världens starkaste björn.
Läs mer om Bamse och Sverige.
8 politiker som ljög lika slugt som Trump
I helgen kom Trump-administationen med ett nytt ord för lögn: Alternativa fakta. Kalle Lind presenterar ett litet lexikon för politikernas förskönande omskrivningar.
Läs mer om Trump-administationen och Trump.
Hellre kulturgubbar än kulturmän
Kalle Lind är ny skribent och husnörd på Expressens kultursida.

Extremt jämt i På spåret

Fredagens På spåret fick en oväntad avslutning - där det vinnande laget gjorde en Carola. Kampen var så jämn att poängräkning fick användas - och segrande laget var det som likt Carola Häggkvist i Eurovision Song Contest 1991 vann på flest fullpoängare. – Vilken otrolig kväll, sade Kristian Luuk till det vinnande laget med Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind.
Extremt jämt i På spåret
Fredagens På spåret fick en oväntad avslutning - där det vinnande laget gjorde en Carola. Kampen var så jämn att poängräkning fick användas - och segrade laget var det som likt Carola Häggkvist i Eurovisionsschlagerfestivalen 1991 vann på flest fullpoängare. – Vilken otrolig kväll, sade Kristian Luuk till det vinnande laget med Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind.
Stora misstaget i På spåret: Mitt fel
I På spåret stoppar Isobel Hadley-Kamptz sin medtävlare Kalle Lind från att dra i nödbromsen när han vet det rätta svaret - och laget förlorar viktiga poäng. Sedan tvingas hon be om ursäkt. – Det var mitt fel, säger hon programmet.
Här är tidernas mest hatade julkalendrar
Bråken kring julkalendrarna i tv har blivit en gammal kär tradition. Kalle Lind tipsar om hur SVT bör göra för att undvika tittarnas vrede.
Läs mer om SVT.
Allt är kaotiskt – men det är ändå attraktivt
Kulturens julkalender tipsar om tröstande klappar i en mörk tid. I dag, i lucka 18, tipsar Kalle Lind om Barbro Lindgrens böcker om Loranga, Masarin och Dartangjang.
Nej, det var inte bättre samtalston förr i tiden
Frågan om god ton i samhällsdebatten har hamnat på tapeten igen. Kalle Lind påminner om att samtalsklimatet knappast var bättre förr.
Ordbok vill göra det enklare att förstå skånska
Länge har skånskans mystiska ord såsom fubbick, rullebör och klydderöv varit en gåta för resten av den svenska befolkningen. Nu släpper Malmöförfattaren Kalle Lind en ordbok för att göra dialekten mer begriplig.
Kalle Lind ska utveckla Skånetrafikens nya biljettautomater
När Skånetrafiken ska utveckla nya biljettautomater tar man hjälp från oväntat håll. Malmökomikern Kalle Lind – som totalsågat nuvarande automater i en krönika – har rekryterats.– Jag är Skånetrafikens bitch nu, säger han.
Kalle Lind: Kära, glada grannar – ha tråkigt!
Kalle Lind om lyckliga och olyckliga grannar.
Så tog illbattingen honom till slut
Kalle Lind minnsden folkkäre skådespelaren.
Så tog illbattingen honom till slut
Kalle Lind minnsden folkkäre skådespelaren.
Dumhet är också naturligt
Krönika av Kalle Lind.
Läs mer om Kalle Lind.
Kalle Lind om Fredriksdalsteaterns Pang i bygget: Originalversionens svärta finns kvar
Kalle Lind ser Fredriksdalsteaterns Pang i bygget.
Drömspelets utforskare
Boken om Staffan Westerberg sätter fokus på hela konstnärsskapet. Kalle Lind lär sig att uppskatta det han som barn inte förstod.
Läs mer om Staffan Westerberg.
200 på bygdedag i Ausås
Bygdedagen i Ausås blev välbesökt med 200 som studerade museer och samlingar, deltog i bygderally, fikade m.fl aktiviteter. Dagen inleddes med invigning av nya museedelen som Kalle Lind med flera byggt upp i hembygsföreningens länga.Bygderallyt drog 30 startande grupper och vinnare blev Margareta och Claes Meijer, Christina och Kent Böcker samt familjen Lennartsson; Hans-Olof, Ann-Christin och Dan.
När barnen skulle göra revolution
Krönika Kalle Lind har gjort årets bästa författarvideo till sin bok Proggiga barnböcker (Roosr).
Läs mer om Proggiga.