Kalle lind

Barnprogramledaren har blivit en sprallig storasyster

SVT söker en ny barnprogramledare.Kalle Lind läser en jobbannons och ser tillbaka på de växlande idealen inom Public service.
Läs mer om Public.

Alice Bah Kuhnke: Alltid inbjudande i sin kvickhet

Alice Bah Kunkhe, Kalle Lind och Henrik Schyffert är några av dem som har gått ut med varma tankar till Gösta Ekmans och hans familj efter skådespelarens bortgång.
Läs mer om Henrik Schyffert och Kalle Lind.
Hilton och Lundell höll vinsten hemlig i fyra månader
I På spåret-finalen slog Johan Hilton och Kristin Lundell finalisterna Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind med 10 poäng - och blev årets vinnare. Men vinsten har de tvingats hålla hemlig i över fyra månader. – Jag har inte ens berättat för närmsta vänner och familj, säger Johan Hilton.
Fruktansvärt att förlora finalen i På spåret
Det sägs att ingen minns en tvåa.Kalle Lind vet efter utskåpningen i finalen av På spåret att det inte är sant.

Stora missen som avgjorde På spåret

Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind föll på målsnöret och hamnade på en andra plats i På spåret-finalen. Tävlingsparet drog på tio poäng på första resan - och gissade fel. – Det bittra är att jag känner att det avgjordes vid feldragningen, säger Isobel Hadley-Kamptz.
Johan Hilton och Kristin Lundell vinner På spåret
Äntligen kan Johan Hilton gå in i garderoben och hämta sitt pris. Där, längst in, har den lilla jordgloben stått sedan i oktober då han tillsammans med Kristin Lundell vann årets säsong av SVT:s På spåret över Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz.
Kristian Luuk säger ifrån i På Spåret
I finalen i På spåret ställs Kalle Lind och Isobel Hadley-Kamptz mot Kristin Lundell och Johan Hilton. Hadley-Kamptz passar på att skämta med Luuk - men får snabbt tillbaka. – Var inte ironiska mot mig! Jag har varit ironiker sedan -96, säger Kristian Luuk i SVT-programmet.
Vi är livrädda – våra värsta motståndare
I kväll smäller det! På spåret-säsongen går i mål, och en vinnare ska utses i en sista fredagsfinal. Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind möter Johan Hilton och Kristin Lundell - som är livrädda för mardrömsmotståndet. – Vi var livrädda där inne. Vi hade sett de som våra värsta motståndare hela säsongen, säger Kristin Lundell om sina motståndare.
Låten som fick Owe att ta avstånd från SD
Kalle Lind reder ut begreppen i fallet Owe Thörnqvist.
Läs mer om Owe och Owe Thörnqvist.
Oväntade lösningen gör Luuk mållös
En fyndig ramsa får programledarna i fredagens På spåret att brista ut i gapskratt. I en fråga gällande geografi överrumplar den tävlande Kalle Lind domaren Fredrik Lindström med den briljanta lösningen på en fråga. – Vad härligt, säger Fredrik Lindström, medan programledaren Kristian Luuk blir helt mållös och knappt kan sluta skratta.
Så blev starka Bamse nätkrigarnas fiende
Det nya numret av serietidningen Bamse har fått Financial Times att sätta strålkastarljuset på Sverige. Kalle Lind presenterar tankegodset hos världens starkaste björn.
Läs mer om Bamse och Sverige.
8 politiker som ljög lika slugt som Trump
I helgen kom Trump-administationen med ett nytt ord för lögn: Alternativa fakta. Kalle Lind presenterar ett litet lexikon för politikernas förskönande omskrivningar.
Läs mer om Trump-administationen och Trump.
Hellre kulturgubbar än kulturmän
Kalle Lind är ny skribent och husnörd på Expressens kultursida.
Extremt jämt i På spåret
Fredagens På spåret fick en oväntad avslutning - där det vinnande laget gjorde en Carola. Kampen var så jämn att poängräkning fick användas - och segrande laget var det som likt Carola Häggkvist i Eurovision Song Contest 1991 vann på flest fullpoängare. – Vilken otrolig kväll, sade Kristian Luuk till det vinnande laget med Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind.
Extremt jämt i På spåret
Fredagens På spåret fick en oväntad avslutning - där det vinnande laget gjorde en Carola. Kampen var så jämn att poängräkning fick användas - och segrade laget var det som likt Carola Häggkvist i Eurovisionsschlagerfestivalen 1991 vann på flest fullpoängare. – Vilken otrolig kväll, sade Kristian Luuk till det vinnande laget med Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind.
Stora misstaget i På spåret: Mitt fel
I På spåret stoppar Isobel Hadley-Kamptz sin medtävlare Kalle Lind från att dra i nödbromsen när han vet det rätta svaret - och laget förlorar viktiga poäng. Sedan tvingas hon be om ursäkt. – Det var mitt fel, säger hon programmet.
Här är tidernas mest hatade julkalendrar
Bråken kring julkalendrarna i tv har blivit en gammal kär tradition. Kalle Lind tipsar om hur SVT bör göra för att undvika tittarnas vrede.
Läs mer om SVT.
Allt är kaotiskt – men det är ändå attraktivt
Kulturens julkalender tipsar om tröstande klappar i en mörk tid. I dag, i lucka 18, tipsar Kalle Lind om Barbro Lindgrens böcker om Loranga, Masarin och Dartangjang.
Nej, det var inte bättre samtalston förr i tiden
Frågan om god ton i samhällsdebatten har hamnat på tapeten igen. Kalle Lind påminner om att samtalsklimatet knappast var bättre förr.
Ordbok vill göra det enklare att förstå skånska
Länge har skånskans mystiska ord såsom fubbick, rullebör och klydderöv varit en gåta för resten av den svenska befolkningen. Nu släpper Malmöförfattaren Kalle Lind en ordbok för att göra dialekten mer begriplig.
Kalle Lind ska utveckla Skånetrafikens nya biljettautomater
När Skånetrafiken ska utveckla nya biljettautomater tar man hjälp från oväntat håll. Malmökomikern Kalle Lind – som totalsågat nuvarande automater i en krönika – har rekryterats.– Jag är Skånetrafikens bitch nu, säger han.
Kalle Lind: Kära, glada grannar – ha tråkigt!
Kalle Lind om lyckliga och olyckliga grannar.