Karlskoga polisen

Krasch mellan två bilar – en person fick klippas loss

En person fick klippas loss ur en personbil efter en krasch under torsdagseftermiddagen.– Det här har skett i en korsning i centrala Karlskoga, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen, Karlskoga och Tommy Lindh.

Älgar irrar runt i centrala Karlskoga

Två älgar uppges irra runt i centrala Karlskoga enligt polisen. Någon av älgarna ska dessutom ha sprungit in i ett skyltfönster som krossades i området Rävåsen.
Läs mer om Karlskoga och Rävåsen.
Orolig stämning vid nazistmanifestation i Falun
Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) höll vid lunchtid på lördagen en manifestation på Stora torget i Falun. Då ett antal förbipasserande invände mot aktionen uppstod oro och polisen larmades. Tidigare på lördagen hölls en liknande aktion i Karlskoga.
Läs mer om Falun, Karlskoga och Stora.
Kraftig brand i Karlskoga - en till sjukhus
Ett flerfamiljshus i Karlskoga har evakuerats i samband med en brand på onsdagsmorgonen. Enligt polisen är fastigheten övertänd.
Läs mer om Karlskoga.

Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus i Karlskoga

Ett flerfamiljshus i Karlskoga började brinna under onsdagsmorgonen. Läget är nu under kontroll och polisen har inlett en undersökning om eventuellt brott kopplat till branden.
Läs mer om Karlskoga.
Kraftig husbrand i Karlskoga
Ett flerfamiljshus i Karlskoga har evakuerats i samband med en brand på morgonen. Branden började på vinden, men spred sig neråt i tvåvåningshuset, skriver Karlskoga Tidning. Enligt polisen är fastigheten övertänd.
Brand i sommarstuga – helt övertänd
En kraftig brand rasar i en sommarstuga i Bjurtjärn i Storfors kommun norr om Karlskoga.– Det har varit två personer i huset, men de har tagit sig ut oskadda, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.
14-årig pojke påkörd – förd till sjukhus med ambulans
En pojke i 14-årsåldern har blivit förd med ambulans till sjukhus efter att ha blivit påkörd i Karlskoga. Pojken cyklade när han blev påkörd av en bil. Skadeläget är ännu oklart, enligt polisen.
Läs mer om Karlskoga.
Flera befaras kvar i bil som kraschat i älv
En bil tros ha kört av vägen och kraschat ned i Svartälven utanför Karlskoga, skriver NA. Bildelar ligger utspridda på bron och räcket är nedkört, uppger polisen.
Läs mer om Karlskoga och Svartälven.
En person skjuten av polis
En person ska ha skottskadats efter att ha skjutits av polisen i centrala Karlskoga, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Karlskoga.
Person skjuten av polis i Karlskoga
En person ska ha skottskadats efter att ha skjutits av polisen i centrala Karlskoga, rapporterar Aftonbladet. Polisen bekräftar skjutningen.
Läs mer om Aftonbladet och Karlskoga.
En person har skjutits i magen av polis
En person har skjutits i magen av polis i Karlskoga, rapporterar Aftonbladet. – Ja, det har varit en skjutning i centrala Karlskoga, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl vid polisen i Värmland till tidningen.
En person ska ha skjutits av polis
En person ska ha skottskadats efter att ha skjutits av polisen i centrala Karlskoga, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Karlskoga.
JUST NU: Flera bilar i olycka – totalstopp
Flera fordon har varit inblandade i en olycka utanför värmländska Kristinehamn.Olyckan orsakar totalstopp i båda riktningarna på E18, enligt polisen.Räddningstjänsten har skickat styrkor från både Kristinehamn och Karlskoga till platsen.
Timslång jakt på biltjuvar i Värmland
Vissa ger sig inte. Det tog nära en timme för polisen att få stopp på två män i 25-årsåldern som stulit en bil i Karlskoga.
Läs mer om Karlskoga och Värmland.
Man svårt skadad – byggde en bomb
Först en ordentlig smäll - och sedan vällde röken ut från lägenheten i Karlskoga. När polisen kom in så hittade man kemikalier och en dator med recept på explosiva ämnen. - Vi tror att man lekte med kemikalier och så small det. Mannen som bor där är svårt brännskadad, säger Johan Wallenius vakthavande befäl vid polisen.
Läs mer om Karlskoga.
Man gripen för försök till dråp i Karlskoga
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till dråp i Karlskoga. Brottsplatsen är avspärrad och den misstänkte är förd till Örebro. Polisen uppger på sin hemsida att upprinnelsen till det grova våldsbrottet ännu är oklart.
Läs mer om Karlskoga och Örebro.
Man misshandlad på ett flyktingboende
En man har blivit misshandlad av en annan man på ett flyktingboende i Karlskoga, skriver polisen på sin hemsida. Enligt polisen har troligtvis någon form av stickvapen använts.
Läs mer om Karlskoga.
Misstänkte svärdmannen frigiven
Den man som misstänks för att ha vandrat runt med ett svärd i Karlskoga under fredagen har släppts av åklagare. – En jouråklagaren har gjort den bedömningen att han inte ska anhållas, jag vet faktiskt inte varför, säger Björn Sööder vakthavande befäl vid polisen i Örebro.
Larm om svärdman i butik
Polisen söker efter en svärdbeväpnad man som befunnit sig i ett affärsområde i Karlskoga.– Vi söker...
Läs mer om Karlskoga.
Svärdbeväpnad man inne på matbutik
Polisen söker just nu en man som har befunnit sig inne på Coop i Karlskoga– beväpnad med svärd.Enligt vittnen såg mannen ut som en ninja.– Vi tar kontakt med förskolor, skolor och butiker i olika området så att de har möjlighet att vidta åtgärder, säger Tommy Lindh, Värmlandspolisens presstalesperson.
Läs mer om Coop, Karlskoga och Tommy Lindh.
Åtal för spritfabrik bakom lönndörr
Det var lukten av cannabis som fick polisen att slå till mot ett hus utanför Karlskoga. Men i...
Läs mer om Karlskoga.
Polisen sprängde stridsvagnsmina
En stridsvagnsmina som påträffades i ett skogsområde i Karlskoga sprängdes på måndagen av polisens...
Läs mer om Karlskoga.
Misstänkt mina har hittats i Karlskoga
Polisen undersöker en misstänkt mina som hittats i området Björkborn i Karlskoga. Utifrån fotografier har experter bedömt att föremålet är att anse som farligt. – Vi är osäkra på huruvida den är skarp eller inte, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg till na.se.
Polisinsats vid gård norr om Karlskoga
Polisen har ett flertal tekniker på plats och ett bostadshus och två ekonomibyggnader är avspärrade på en ensligt belägen gård norr om Karlskoga, rapporterar NWT. Men vad det handlar om vill polisen inte säga.
Läs mer om Karlskoga och NWT.