Karlskoga

Rådig granne väckte kvinna i brinnande hus

Brandkåren kunde inte rädda en villa i Karlskoga, men tack vare en rådig granne hann en kvinna ut i tid.
Läs mer om Karlskoga.
Rögle värvar kvalmotståndarens målvakt
Rögle klarade sig kvar i SHL genom kvalseger över Karlskoga. Nu rustar Ängelholmsklubben för nästa säsong. Bland annat genom att värva Karlskogas målvakt Emil Kruse.
En person skjuten av polis
En person ska ha skottskadats efter att ha skjutits av polisen i centrala Karlskoga, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Karlskoga.

Person skjuten av polis i Karlskoga

En person ska ha skottskadats efter att ha skjutits av polisen i centrala Karlskoga, rapporterar Aftonbladet. Polisen bekräftar skjutningen.
Läs mer om Aftonbladet och Karlskoga.
En person har skjutits i magen av polis
En person har skjutits i magen av polis i Karlskoga, rapporterar Aftonbladet. – Ja, det har varit en skjutning i centrala Karlskoga, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl vid polisen i Värmland till tidningen.
En person ska ha skjutits av polis
En person ska ha skottskadats efter att ha skjutits av polisen i centrala Karlskoga, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Karlskoga.
Allsvenske poängkungen i Tre Kronor
Allsvenskans poängkung Victor Ejdsell, BIK Karlskoga, är den stora skrällen i Tre Kronors trupp till landskamperna borta mot Ungern och Österrike i nästa vecka.
Målsprutan till SHL – spelarflykt från Karlskoga
Efter förlusten i SHL-kvalet mot Rögle börjar nu spelarflykten från BIK Karlskoga.
Läs mer om Karlskoga, Rögle och SHL.
Rögle behåller sin SHL-plats
Rögle gjorde som senast i kvalet om en SHL-plats – och vann över Bik Karlskoga efter förlängning. 5–4-segern innebär att Ängelholmslaget spelar i SHL även nästa år.
Rögle klart för SHL – men de kan lämna
KARLSKOGA. Rögle är klara för spel i SHL även till hösten efter att man gjort processen kort med BIK Karlskoga i fyra raka matcher. Men sportchef Anders Carlsson kommer att få jobba hårt under våren. 15 kontrakt går ut och de individuella samtalen har man valt att vänta med till kvalspelet är slut. – Vi har medvetet valt att vänta till vi spelat klart säsongen, säger Carlsson. – Vi måste få bättre spelare, säger tränaren Anders Eldebrik i C More efter matchen.
Läs mer om C More, Carlsson och SHL.
Rögle stannar i SHL – slog Karlskoga igen
Rögle BK klarar sig kvar i SHL - men segern skulle sitta hårt inne. Ängelholmslaget var på förhand stora favoriter men Karlskoga bjöd upp till dans och pressade laget till en förlängning. Närmre än så kom dock aldrig värmlänningarna, Rögle spelar i SHL kommande säsong. – Nu måste vi bygga vidare. Vi måste hitta bättre spelare, säger Rögles tränare Anders Elderbink till C More.
Läs mer om C More, Karlskoga, Rögle och SHL.
Protesterna mot straff- skatten på din bil
Regeringens bonus malusförslag slår brett – de allra flesta får en höjning av bilskatten med 350 kronor per år. Protesterna kommer från flera håll. – Jag tror att alla skulle föredra en elbil men de fungerar inte för de allra flesta. De är alldeles för dyra och det skulle behöva byggas upp ett helt nät av laddplatser där folk bor och kör, säger Karlskoga-bon Maria Sturaro. Samtidigt straffas bilägare utanför de större städerna dubbelt så hårt, enligt Jan-Erik Berggren, bilexpert på Allt om bilar.
Ida Björnstad träffad av puck under match
Kvaldrama mellan Rögle och Karlskoga. Då träffades Ida Björnstad av en puck i ansiktet. C More-profilen tvingades ta en paus – och kollegan Fredrik Warg fick hoppa in och agera reporter. – Jag blev alldeles vattnig i ögonen och såg ingenting, säger Björnstad och skrattar.
Rögle nära SHL-spel även i höst
Rögle är på god väg att få spela SHL-hockey även nästa säsong. Tack vare en 2–1-seger efter förlängning mot Bik Karlskoga leder laget matchserien i direktkvalet till SHL med 3–0. – Det var inte vår bästa match, men grymt skönt att vi kunde vinna, sade segerskytten Edwin Hedberg till TV12.
Läs mer om Bik Karlskoga, Edwin Hedberg och SHL.
Edwin Hedberg blev stor hjälte för Rögle
Rögle tog en blytung seger i kvalet till SHL. Skånelaget slog Karlskoga med 2-1 efter förläggning. – Vi kunde lika gärna ha vunnit någon av de här matcherna, säger BIK:s tränare Tobias Thermell.
Läs mer om Karlskoga, Rögle och SHL.
Klantigt Karlskoga missade gyllene chans
KARLSKOGA. BIK Karlskoga hade perfekt läge att kvittera kampen om SHL-platsen, efter ledningsmålet i den tredje perioden. I stället vände Rögle och vann. Nu leder skåningarna med 2-0 i matcher. – Så klantigt. Vi dominerar hela matchen, säger BIK Karlskogas Mikael Daggen Eriksson.
Läs mer om Rögle.
Rögle vände efter stjärnans felpass
Karlskoga hade Rögle i brygga. Då stod Ängelholmarna för ännu en vändning i den tredje perioden och efter en Karlskoga-tabbe har Rögle nu kopplat ett järngrepp om en plats till SHL nästa säsong. – Jag läste passningen där och visste direkt var jag skulle avsluta, säger Jack Connolly i C More.
Stort dopningsåtal mot Karlskogabo
Efter att ha sålt dopningsmedel i det närmaste yrkesmässigt har en 26-årig man från Karlskoga åtalats vid Örebro tingsrätt. Misstankarna gäller bland annat grovt dopningsbrott.
Läs mer om Karlskoga, Karlskogabo och Örebro.
Rögle tar hem det på fyra raka matcher
Malmö har matchboll i kvartsfinalen mot Växjö och Rögle kan göra livet tufft för Karlskoga i morgon.Studio Kvällsposten avhandlar gårdagens galna vändningar - och tittar framåt mot lördagens heta bataljer.Hör hur många matcher KvP:s hockeyprofiler tror Rögle behöver för att säkra SHL-platsen och få senaste nytt i Malmö och Växjö.
Läs mer om Karlskoga, Malmö, Rögle och Växjö.
Rögle tar det på fyra raka matcher
Malmö har matchboll i kvartsfinalen mot Växjö och Rögle kan göra livet tufft för Karlskoga i morgon.Studio Kvällsposten avhandlar gårdagens galna vändningar - och tittar framåt mot lördagens heta bataljer.Hör hur många matcher KvP:s hockeyprofiler tror Rögle behöver för att säkra SHL-platsen och få senaste nytt i Malmö och Växjö.
Läs mer om Karlskoga, Malmö, Rögle och Växjö.
Almen Bibic blev helt överlycklig av målet
ÄNGELHOLM. Rögle svarade för en makalös vändning mot BIK Karlskoga. I tredje perioden blir 2-0 till BIK Karlskoga 4-2 till Rögle på 7.40! När fighterbacken Almen Bibic stänger butiken med 5-2 i tom kasse blir han överlycklig. Åker över rinken och hyllar klacken. – Jag vill fira med våra fantastiska fans. När det ser som tuffast ut för oss driver de på oss till stordåd. Fansen är som en sjätte spelare som aldrig ger sig, säger Almen Bibic.
Läs mer om Almen Bibic och Rögle.
Seger för Rögle efter drömvändning
Det började som en mardröm med 0–2-underläge efter drygt åtta minuter – men slutade med en drömvändning. Rögle gjorde fem mål i sista perioden – varav fyra inom loppet av sju minuter – och vann det första kvalmötet hemma mot Bik Karlskoga med 5–2. – Vi visade karaktär, en jätteskön seger, sade forwarden Ludvig Rensfeldt som drog i gång vändningen.
Rögle stod för en urstark vändning
Det är fördel Rögle i kvalet till SHL - men det satt långt inne. Tack vare en urstark upphämtning i den tredje perioden kunde Rögle slå Karlskoga med 5-2. – Vi visar karaktär i dag, säger Ludvig Rensfeldt till C More.