Karlskoga

Krislaget sparkar kanadensarna

Krislaget BIK Karlskoga bröt den negativa trenden och besegrade Vita Hästen på hemmais.Efter matchen meddelade klubben att de sparkar kanadensarna Jeff Hayes och Shane Owen.– Vi tackar båda för tiden i BIK och önskar dem all lycka i framtiden, säger klubbchef Torsten Yngveson till föreningens hemsida.
Nu lossnar det för Karlskoga
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spelStart: 10 november 2017Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Läs mer om Karlskoga.
Minnesord: Georg Tolstoy
Georg Tolstoy, Karlskoga, har avlidit av ett plötsligt hjärtstopp vid 36 års ålder. Hans närmaste är hustrun Päivi och barnen Dora och Edgar, föräldrar och bror med familj.
Läs mer om Dora, Edgar, Karlskoga och Päivi.

Ekarv tvåmålskytt när Modo tog fjärde raka

Modo marscherar på.Mot BIK Karlskoga tog laget sin fjärde raka seger. Det efter två mål av nyförvärvet Victor Ekarv.
Läs mer om Modo och Victor Ekarv.
Bortaformen intakt för Troja
Troja ligger förvisso på den nedre halvan av hockeyallsvenskan.Men på bortais är man bra. Laget spelade på lördagskvällen sin fjärde raka match utan att förlora på ordinarie tid.Segerorganisatör mot Karlskoga var Tor Immo som satte den avgörande straffen till 3-2.
Läs mer om Karlskoga, Tor Immo och Troja.
Poängstark kanadensare till Timrå
Hockeyallsvenska ledarlaget Timrå vann dragkampen om poängstarke forwarden Alexandre Lavoie och har skrivit kontrakt med kanadensaren resten av säsongen. Lavoie gjorde succ i Bik Karlskoga förra säsongen, vann assistligan i allsvenskan och blev tvåa i poängligan med 52 poäng (14 mål+38 assist). Även toppkollegan AIK var ute efter Lavoie som under säsongsstarten spelat i FM-ligan med Kalpa men lämnar klubben efter att ha gjort sex poäng (3+3) på 16 matcher.
Leksands kross i nye tränarens första match
Ny tränare, nya möjligheter.Leksand krossade BIK Karlskoga med 4-0 – i Leif Carlssons första match i båset.– Jag tror inte att det går att sätta en puck mycket mer i krysset än så, säger C Mores kommentator Gustav Karlsson.
Läs mer om Gustav Karlsson.
Flera befaras kvar i bil som kraschat i älv
En bil tros ha kört av vägen och kraschat ned i Svartälven utanför Karlskoga, skriver NA. Bildelar ligger utspridda på bron och räcket är nedkört, uppger polisen.
Läs mer om Karlskoga och Svartälven.
Bil har kört av vägen – hamnat i vattnet
En bil har kört av vägen och hamnat i vattnet utanför Karlskoga.– V fick in samtal från en kvinna som sa att en bil kört av vägen och ner i Svartälven. Det är oklart om det är någon person i bilen. Vi vet inte men det kan vara så att det finnnas tre personer i bilen, säger Jan Matrne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.
Tio (!) målskyttar när Karlskoga slog AIK
Publiken på Hovet fick uppleva en hockeyfest med hela elva mål när AIK föll mot Karlskoga. Matchen var länge jämnt – men i sista perioden ryckte bortalaget.
Läs mer om AIK, Hovet och Karlskoga.
Tingsryd fick drömchans – missade dubbla straffar
Tingsryds AIF fick drömläget att rycka ifrån BIK Karlskoga i hockeyallsvenskan.Men Filip Owesson missade straffen i förlängningen – och sedan förlorade man dessutom den avgörande straffläggningen.
Här tvingar Carl Philip in reportern i bilen
KARLSKOGA. Här tar prins Carl Philip kontroll över intervjun.I stället för en stående intervju får Expressens hovreporter göra intervjun – i 200 kilometer i timmen.– Ju mer du skriker, desto fortare går det, utbrister Carl Philip.
Läs mer om Carl Philip.
Carl Philip lämnade på förskolan innan racingen
KARLSKOGA. Inför dagens racing i Karlskoga var det tidig uppgång som gällde för prins Carl Philip.Han slapp nämligen inte undan att lämna prins Alexander på förskolan.– Prins Carl Philip är en förebild i det här och gör stor skillnad för svensk motorsport, säger Wilhelm Douglas, generalsekreterare på Kungliga automobilklubben (KAK).
Rysare när Pantern vände – straffar avgjorde dramat
Vilken rysare när Pantern vann i Karlskoga.När matchen var på att glida ifrån Malmölaget klev Olle Liss fram och tryckte in de avgörande puckarna – den sista i straffavgörandet.
Så blev Christoffer Sveriges största Instagram-fotograf
För sex år sedan arbetade Christoffer Collin som kyrkogårdsvaktmästare i hemstaden Karlskoga. 2010 förändrade en trafikolycka hans liv, då hans bror vad nära att mista livet.I dag är han Sveriges största Instagram-fotograf.Nu släpper han boken Instagram changed my life.
Lukas Wernblom visar Modos framtid
I Karlskoga är det som om tiden stått stilla.I Modo finns plötsligt en framtid.Lika häftigt som det är att se ännu en Wernblom visa klass i Modo är det att se honom få en tryckare tidigt i första perioden så att han drattar på ändan.Ingen på besök i Karlskoga ska tro att han är något.Trots att Modos fans äntligen kan tro på sitt lag igen.
Läs mer om Karlskoga, Modo och Wernblom.
Postnordlastbil tappade paket under färd på E18
En Postnord-bil har tappat sin last på E18 i Karlskoga.– Kommunen är där och plockar upp kartonger, så ska Postnord komma och hämta dem sen, säger Jan Materne på polisens till Aftonbladet.
Troja-supportrar släpptes inte in på hemmapremiären
Hockeyallsvenska Troja Ljungby skakas av ett stort supporterbråk. Till kvällens hemmapremiär mot BIK Karlskoga släpptes ett antal fans inte in på arenan. – Det är ju fascism och liknande som de står för, sade Trojas ordförande till Cmore efter matchen.
Läs mer om Cmore.
Troja-supportrar släpptes inte in på hemmaarenan
Hockeyallsvenska Troja Ljungby skakas av ett stort supporterbråk. Till kvällens premiärmatch hemma mot BIK Karlskoga släpptes ett stort antal fans inte in på arenan. – Det är ju fascism och liknande som de står för, sade Trojas ordförande till Cmore efter matchen.
Läs mer om Cmore.
Klubben portade egna fansen – i premiären
Hemmapremiär mot Bik Karlskoga.Då vägrade Troja-Ljungby släppa in sina egna supportrar.– Vi fattar inte varför. Jag tycker att det är jävligt löjligt, säger Erik Elisson, ordförande i Troja Support, till SR-journalisten Per Brollus.
Klar seger för nya Karlskoga
Läs mer om Karlskoga.
Fyra personer har gripits efter storbråk
Fyra män har gripits misstänkta för bland annat mordförsök efter ett stort bråk i Karlskoga.Två män har skadats, varav en allvarligt.
Läs mer om Karlskoga.Två.