Karlskoga

Han tar över klassiskt lag

ISHOCKEY: Karlskogakillen sportchef På tisdagen presenterades Christer Siik, 52 år, från Karlskoga som ny sportchef i Leksands IF. - Det ska bli jättekul, säger han i Leksands tv-kanal.
Läs mer om Christer Siik och Karlskoga.

Filip Forsberg gläds med lillebror efter strulet i Leksand: "En av de bästa i allsvenskan"

Filip och Fredrik Forsberg. Foto: Ronnie Rönnkvist Han ratades av Leksand, lånades ut till Bik Karlskoga - och fick sitt stora genombrott.
181 svarade på Korpens frågor
TIPSPROMENAD: Tre vuxna med alla rätt I samarbete med Stackens fritidsgård, arrangerade Korpen i Karlskoga söndagens tipspromenad. 156 vuxna och 25 barn kom till start och svarade på frågorna.
Läs mer om Karlskoga och Korpen.
Vindkraftspremie till Karlskoga
INSÄNDARE: Energi: Vårt gröna samhällsbygge fortsätter Miljöpartiet har länge arbetat för satsningar på vindkraft och att lokalsamhället ska få större del av vindkraftens vinster.
Läs mer om Karlskoga och Miljöpartiet.

Vad gör ni med våra barn?

INSÄNDARE: Utbildning: "Det skolan behöver är möjlighet att sätta in resurser tidigt" "Barnen är vår framtid" brukar man får höra då och då. I Karlskoga verkar detta ovidkommande.
Läs mer om Barnen.
Karlskoga dansade och sjöng
ABBA-KONSERT Någon har sagt att det finns bara två sorter musik, bra och dålig, vilket jag är beredd att skriva under på, men jag skulle vilja ge det en dimension till. Inspelad och levande musik.
QBIK och Rävåsen möts i division 1 norra Götaland
QBIK tar emot Rävåsen hemma på Tingvalla IP i division 1 norra Götaland. Båda lagen vann i premiären, Rävåsen med 5-0 mot Ämtervik och QBIK med 6-0 mot Torsby. QBIK Rävåsens IK Karlskoga
Jakob Andersson byter KB mot DIF
FOTBOLL Fotbollslöftet Jakob "Joppa" Andersson byter KB Karlskoga mot Degerfors IF. Andersson, som i somras var på utvecklingsläger i Halmstad för landets 15-åringar, kommer att spela i DIF:s U17-lag.
Läs mer om DIF och Halmstad.
Nu får det vara nog!
Utbildning: Satsa överskottet på våra barn och unga Karlskoga kommun klättrar i rankingen av landets rikaste kommuner och hamnar med 2017 års siffror på 59:e plats av 289. Detta kunde vi läsa i KT/KK den 5/4.
Läs mer om Karlskoga.
Sonoruskören i Konsthallen
MUSIK På lördag, är det dags för Musik i Konsthallen med Sonoruskören. Det är en fristående blandad kör där medlemmarna till stor del hör hemma i Karlskoga och Degerfors.
Ung Teater Karlskoga inleder festival
TEATER Ung Teater Karlskoga spelar fredag 20 april Och så levde de lyckliga på Nya China i Örebro. Det är första dagen på den regionala Länk-festivalen som avslutas söndag 22 april.
Det behövs en multiarena i Karlskoga
INSÄNDARE Jag läste häromdagen om att kommunen har bestämt sig för att pausa ombyggnationen av Karlbergshallen för att bygga en helt ny i anslutning till den gamla. Bra!
Läs mer om Karlbergshallen och Karlskoga.
Trolleri hos Nolimits Suspension
Att få ordning på fjädringen kan förvandla motorcykeln från bra till bäst. Ett besök i Karlskoga ser till att Endurobloggaren hamnar på rätt kurs.
Läs mer om Endurobloggaren och Karlskoga.
Nu får det vara nog!
Utbildning: Satsa på våra barn och unga i skolan Karlskoga kommun klättrar i rankingen av landets rikaste kommuner och hamnar med 2017 års siffror på 59:e plats av 289. Detta kunde vi läsa i KT/KK den 5/4.
Läs mer om Karlskoga.
Olhaver lämnar IKO - väljer Tingsryd: "Framtiden för sig"
Foto: Roger Carlsson Gustav Olhaver på väg mot mål i ett av vinterns möten med Karlskoga. Forwarden Gustav Olhaver lämnar IK Oskarshamn, men stannar i Småland och Hockeyallsvenskan. Ny klubbadress blir Tingsryds AIF.
Rundqvist till Leksand
ISHOCKEY: Leif Carlsson nöjd Tor Immo (fw) och David Rundqvist (fw), båda närmast från Troja-Ljungby, är klara för Leksand. Rundqvist har tidigare spelat ibland annat Färjestad och BIK Karlskoga.
Forsberg klar för Bik Karlskoga
Bik Karlskoga får behålla succéspelaren Fredrik Forsberg, 21. På måndagen offentliggjordes att forwarden skrivit på för ett år. - Förra sejouren gav mersmak och jag trivdes väldigt bra, säger Forsberg.
Byter Leksand mot ligarivalen: "Kan göra det oväntade"
Fredrik Forsberg.. Foto: Ronnie Rönnkvist Fredrik Forsberg lånades under säsongen ut från Leksand till Karlskoga. Nu är det klart att 21-åringen spelar vidare även nästa säsong.
Läs mer om Karlskoga och Leksand.
Klart: Succélånet stannar i BIK
ISHOCKEY: Sportchef Fröberg: "Fantastiskt roligt att Fredrik vill fortsätta utvecklas i BIK" BIK Karlskoga har gjort klart med en riktig prestigevärvning.
Läs mer om BIK och Fredrik.
Låt partiet betala!
INSÄNDARE: Kemab-affären: Kan inte sälja ut kommunens tillgångar utan politiska beslut Sven-Olov Axelsson har partiets fulla förtroende som kommunalråd. Det skriver Urban Jonsson i Ordet är fritt, Karlskoga tidning den 11 april 2018.
Klart med ny back till BIK
ISHOCKEY BIK Karlskoga presenterade på söndagsmorgonen ett nyförvärv. Det handlar om Linus Rotbakken från Almtuna. - En aggressiv back som alltid spelar på gränsen. Linus har haft en framträdande roll i Almtuna och gjort en hel del poäng.
Läs mer om Almtuna och BIK.
Trotjänaren lämnade Almtuna - nu är nya klubben klar
Linus Rotbakken Foto: Ronnie Rönnkvist En spännande spelare har försvunnit från marknaden. Den tidigare Almtunabacken Linus Rotbakken är nämligen klar för BIK Karlskoga.
Läs mer om Almtuna.
Dan Lekbergs tillbakablick
KONST: Blandar djurteckningar med målningar från resa i Mexiko och illustrationer från bok På lördagen har Dan Lekberg vernissage för sin utställning i Karlskoga konsthall.
Läs mer om Dan Lekberg, Karlskoga och Mexiko.
Nu startar division 1 norra Götaland - Rävåsen tar emot Ämtervik
Äntligen premiärdags i division 1 norra Götaland och i första omgången i dag tar Rävåsen emot Ämtervik på hemmaplan. Rävåsens IK Karlskoga Ämterviks FF
Läs mer om Götaland, Rävåsen och Ämtervik.
Trotjänare kvar i Karlskoga
Det blir en tionde raka säsong i den blåa Bik Karlskoga-tröjan för Carl Berglund. Det står klart efter att forwarden skrivit ett nytt ettårskontrakt med den allsvenska klubben. - Carl står för en massa saker Bik vill stå för.