Karlskoga

Ida Björnstad träffad av puck under match

Kvaldrama mellan Rögle och Karlskoga. Då träffades Ida Björnstad av en puck i ansiktet. C More-profilen tvingades ta en paus – och kollegan Fredrik Warg fick hoppa in och agera reporter. – Jag blev alldeles vattnig i ögonen och såg ingenting, säger Björnstad och skrattar.

Rögle nära SHL-spel även i höst

Rögle är på god väg att få spela SHL-hockey även nästa säsong. Tack vare en 2–1-seger efter förlängning mot Bik Karlskoga leder laget matchserien i direktkvalet till SHL med 3–0. – Det var inte vår bästa match, men grymt skönt att vi kunde vinna, sade segerskytten Edwin Hedberg till TV12.
Läs mer om Bik Karlskoga, Edwin Hedberg och SHL.
Edwin Hedberg blev stor hjälte för Rögle
Rögle tog en blytung seger i kvalet till SHL. Skånelaget slog Karlskoga med 2-1 efter förläggning. – Vi kunde lika gärna ha vunnit någon av de här matcherna, säger BIK:s tränare Tobias Thermell.
Läs mer om Karlskoga, Rögle och SHL.
Klantigt Karlskoga missade gyllene chans
KARLSKOGA. BIK Karlskoga hade perfekt läge att kvittera kampen om SHL-platsen, efter ledningsmålet i den tredje perioden. I stället vände Rögle och vann. Nu leder skåningarna med 2-0 i matcher. – Så klantigt. Vi dominerar hela matchen, säger BIK Karlskogas Mikael Daggen Eriksson.
Läs mer om Rögle.

Rögle vände efter stjärnans felpass

Karlskoga hade Rögle i brygga. Då stod Ängelholmarna för ännu en vändning i den tredje perioden och efter en Karlskoga-tabbe har Rögle nu kopplat ett järngrepp om en plats till SHL nästa säsong. – Jag läste passningen där och visste direkt var jag skulle avsluta, säger Jack Connolly i C More.
Stort dopningsåtal mot Karlskogabo
Efter att ha sålt dopningsmedel i det närmaste yrkesmässigt har en 26-årig man från Karlskoga åtalats vid Örebro tingsrätt. Misstankarna gäller bland annat grovt dopningsbrott.
Läs mer om Karlskoga, Karlskogabo och Örebro.
Rögle tar hem det på fyra raka matcher
Malmö har matchboll i kvartsfinalen mot Växjö och Rögle kan göra livet tufft för Karlskoga i morgon.Studio Kvällsposten avhandlar gårdagens galna vändningar - och tittar framåt mot lördagens heta bataljer.Hör hur många matcher KvP:s hockeyprofiler tror Rögle behöver för att säkra SHL-platsen och få senaste nytt i Malmö och Växjö.
Läs mer om Karlskoga, Malmö, Rögle och Växjö.
Rögle tar det på fyra raka matcher
Malmö har matchboll i kvartsfinalen mot Växjö och Rögle kan göra livet tufft för Karlskoga i morgon.Studio Kvällsposten avhandlar gårdagens galna vändningar - och tittar framåt mot lördagens heta bataljer.Hör hur många matcher KvP:s hockeyprofiler tror Rögle behöver för att säkra SHL-platsen och få senaste nytt i Malmö och Växjö.
Läs mer om Karlskoga, Malmö, Rögle och Växjö.
Almen Bibic blev helt överlycklig av målet
ÄNGELHOLM. Rögle svarade för en makalös vändning mot BIK Karlskoga. I tredje perioden blir 2-0 till BIK Karlskoga 4-2 till Rögle på 7.40! När fighterbacken Almen Bibic stänger butiken med 5-2 i tom kasse blir han överlycklig. Åker över rinken och hyllar klacken. – Jag vill fira med våra fantastiska fans. När det ser som tuffast ut för oss driver de på oss till stordåd. Fansen är som en sjätte spelare som aldrig ger sig, säger Almen Bibic.
Läs mer om Almen Bibic och Rögle.
Seger för Rögle efter drömvändning
Det började som en mardröm med 0–2-underläge efter drygt åtta minuter – men slutade med en drömvändning. Rögle gjorde fem mål i sista perioden – varav fyra inom loppet av sju minuter – och vann det första kvalmötet hemma mot Bik Karlskoga med 5–2. – Vi visade karaktär, en jätteskön seger, sade forwarden Ludvig Rensfeldt som drog i gång vändningen.
Rögle stod för en urstark vändning
Det är fördel Rögle i kvalet till SHL - men det satt långt inne. Tack vare en urstark upphämtning i den tredje perioden kunde Rögle slå Karlskoga med 5-2. – Vi visar karaktär i dag, säger Ludvig Rensfeldt till C More.
Nannskog: Jag hoppas hela Ängelholm kommer till matchen
När han var liten tog han bussen från Helsingborg till Ängelholm för att se favoritlaget Rögle spela. Nu följer han dem från tv-fåtöljen. – Det blir nervöst, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog om torsdagens match mot Karlskoga.
Röglemålvakten har erbjudits kontrakt av SHL-konkurrent
I morgon kliver Rögle in i SHL-kvalet mot Karlskoga.Då kommer nyheten om att en av lagets viktigaste spelare kan vara på väg att lämna klubben.Enligt Sportbladet har Brynäs erbjudit målvakten Anders Lindbäck ett kontrakt.
Läs mer om Karlskoga.Då och Rögle.
Wessner: Tycker att det är ganska larvigt
Bik Karlskoga besegrade AIK efter ett omdiskuterat mål då hemmalaget hade sex spelade på isen vid segermålet. Karlskogas Daniel Wessner menar dock att den uppmärksammade situationen har fått för stora proportioner. – Jag tycker det är ganska larvigt, säger han.
Läs mer om AIK.
Domarbasen erkänner missen i AIK-matchen
Karlskoga vann avgörande matchen mot AIK efter omdiskuterat segermål. Reprisbilder visade nämligen att hemmalaget hade sex spelade på isen vid målet - och domarbasen Tomas Thorsbrink erkänner nu misstaget. – I en perfekt värld hade domaren blåst av, säger han till Aftonbladet.
Läs mer om AIK och Aftonbladet.
Bilderna avslöjar: Sex spelare vid 3–2-målet
Calle Berglund avgjorde rysaren mot AIK. Men skulle målet ha godkänts? På reprisbilderna syns det tydligt att Karlskoga hade sex spelare på isen när målet gjordes. – Det är oerhört tråkigt om det är så, säger AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi.
Läs mer om AIK och Karlskoga.
Daniel Wessner förklarar tröjan
KARLSKOGA/STOCKHOLM. Daniel Wessner låg bakom Karlskogas segermål. Efter rysaren mot AIK firade han i en T-shirt med texten Make Karlskoga great again. Men någon hyllning till Donald Trump är det inte frågan om. – Haha, nej, men det är ett bra budskap, säger Wessner.
Malin Fransson: Ingen tid till att deppa – och Melin måste bestämma sig
INBLICK ISHOCKEY. AIK:s säsong är över. Karlskoga blev för svårt även om den sista matchen bjöd på all dramatik som tänkas kunde. Någon tid för besvikelse efter den tuffa förlusten finns inte. I stället måste AIK:s sportsliga ledning direkt lägga playoff-missen bakom sig och blicka framåt. Viktigast av allt är att omedelbart göra klart vem som tränar laget nästa säsong.
Läs mer om Melin.
Dramatiskt slut på säsongen för AIK
I potten låg en plats i SHL-kvalet mot Rögle. Kampen om den bjöd på dramatik av högsta och bästa klass. AIK fixade förlängning genom två snabba mål i tredje periodens sista minut men det var Karlskoga som knep kvalplatsen. Carl Berglund fick hemmapubliken att jubla när han i den femte perioden gjorde 3–2-målet.
Läs mer om AIK, Karlskoga och Rögle.
Karlskoga klart för SHL-kval mot Rögle
Karlskogas SHL-dröm lever! Efter en dramatisk match kunde värmlänningarna vinna den direkt avgörande matchen på övertid. – Vi är väl värda det här, säger lagkaptenen Daniel Wessner till C More.
Läs mer om C More, Daniel Wessner och Rögle.
AIK utslaget – nu kan 18 stycken lämna
BIK Karlskoga blev för svåra. I den tredje och avgörande matchen föll AIK med 2-3 efter en rysarförlängning. Nu kan man drabbas av massflykt. 18 spelare sitter på utgående kontrakt och kan lämna klubben.
Läs mer om AIK.
AIK:s målkung missar avgörande matchen
Här är AIK:s mardrömsbesked inför avgörandet. Poängkungen Michael Lindqvist missar matchen mot Karlskoga på grund av sjukdom. – Han har feber. Det är tråkigt förstås, säger sportchefen Anders Gozzi.
Läs mer om Karlskoga.
Sjukdomar stör i AIK inför avgörandet
Flera AIK-spelare riskerar att missa måndagens avgörande borta mot Karlskoga. – Det finns frågetecken kring sjukdomar och halsont, säger sportchefen Anders Gozzi.
Läs mer om AIK och Karlskoga.