Karlskrona

Karlskrona tog första segern – nollade Mora

Äntligen, Karlskrona.Blekingelaget tog sin första SHL-seger för säsongen då man nollade nykomlingen Mora på hemmais.Slutresultatet: 3-0.

Nolla bakåt i första segern för Karlskrona

Karlskronas första seger. Då har alla lag utom ett spelat in poäng i årets upplaga av SHL. Karlskrona spräckte sin nolla i den kolumnen genom att vinna hemma mot Mora med 3–0.
Läs mer om Karlskrona, Mora och SHL.
Får slipa på några fler shownummer
Han höll nollan och Frölunda vann med 3–0 mot Karlskrona.Johan Mattsson, 25, skulle se till att få bästa tänkbara SHL-debut.Och efteråt bjöd han publiken på ett shownummer.– Det blev en liten kajak-paddling, säger målvaktshjälten.
Läs mer om Frölunda och Karlskrona.Johan.

Mattsson höll nollan i första SHL-matchen för Frölunda

Frölunda vann ganska enkelt med 3–0 mot Karlskrona. Mest glad för det var kanske Frölundas målvakt Johan Mattsson, som fick hålla nollan i första SHL-matchen för sin nya klubb efter flytten från Timrå.
Frölunda körde över Karlskrona
GÖTEBORG. Ett Frölunda på spelhumör körde över Karlskrona.3–0 var en seger i underkant.Storspelande före detta Frölundamålvakten Henrik Lundberg räddade sitt lag från en ännu större förlust.
Restaurang bjuder pensionärer på gratis mat
Mårten Johansson driver hamburgerrestaurangen Bourbon i centrala Karlskrona.Nu har han bestämt sig för att slå ett slag för pensionärer genom att ge gratis mat till de äldre.– Mina föräldrar har arbetat i hela sina liv. Man hör varje månad att det är tufft, säger han.
Läs mer om Bourbon och Karlskrona.Nu.
Rönnbergs varning inför Karlskrona
Det blev seger i premiären hemma mot Mora – även fast den satt hårt inne.Nu är det Karlskrona som väntar Frölunda i Scandinavium. Ett lag som tränare Roger Rönnberg vill varna för.– De vållade rätt så stora bekymmer för oss förra säsongen, säger han.
Ungdomarna storspelade för KHK i förlustmatchen
KARLSKRONA. KHK föll ihop i den sista perioden och föll tungt i hemmapremiären.Ungdomarna Carl Perssons första SHL-mål och Joseph Jonssons första SHL-assist bådar ändå gott för framtiden.
Läs mer om KHK.
Skellefteå nära poängtapp – då varvade Lindström upp
Topptippade Skellefteå såg länge ut att gå på en mina i premiären. Då klev poängkungen Joakim Lindström in i handlingen och såg till att hans lag kunde vända och vinna med 2–1 borta mot Karlskrona.
Joakim Lindström frälste Skellefteå
Underläge 0-1 mot Karlskrona och på väg mot en besvikelse.Då fick Joakim Lindström nog.På egen hand vände han matchen och såg till att Skellefteå vann med 2-1.
Trion håller SHL-klass – kan utmana i kvalet
Leksand, Modo, AIK.Där har ni tre lag som definitivt kan ställa till det för Mora, Karlskrona, Örebro eller Luleå till våren.Dörren till SHL är fortfarande öppen för de allsvenska topplagen.Men det är bråttom.För snart är det kört att gå upp.
Läs mer om Karlskrona, Luleå, Modo, Mora, SHL och Örebro.
Karlskronas fiasko – inför SHL-premiären
Karlskrona HK är bottentippade inför årets upplaga av SHL.Och när laget i dag gör premiär så kan det komma att bli ett publikfiasko.Med mindre än tolv timmar kvar till nedsläpp finns drygt hälften av biljetterna kvar.– Kommer det bara 2.000 på matcherna så är min tid över i KHK. Då är det tack och god natt, säger klubbdirektör Charlotte Gustavsson till SVT.
Läs mer om Charlotte Gustavsson, KHK och SVT.
Man döms till fängelse efter vansinnesfärden
En notorisk vansinneskörare har fällts vid Karlskrona tingsrätt för en rad trafikrelaterade brott.Bland annat körde han i över 100 km/h genom ett villaområde, skriver BLT.Vid ett annat tillfälle prejade han en polisbil och fick släpas ut genom bilens ruta.
Läs mer om Karlskrona.
Karlskrona HK – trupp 2017 med betyg på spelarna
Karlskrona HK missade slutspel förra säsongen - här är deras lag i SHL 17/18.Betyg och kommentarer om samtliga spelare och lagdelar i Karlskrona HK.Och hela lagets spelschema i SHL 2017 och 2018.
Läs mer om Karlskrona HK.Och och SHL.
Efter Tysklandsryktet – Jildenbäck bakom seger
Tyska Frisch Auf Göppingen uppges vilja värva Hampus Jildenbäck.Efter uppgifterna låg högersexan för andra matchen i rad bakom Lugis seger, 32–28 mot HIF Karlskrona.– Det är Elitseriens bästa högersexa. I min värld släpper jag inte honom, sen går allt att diskutera, säger Lugis tränare Tomas Axnr.
Hör jag det så åker de upp mitt kontor
Hon är vd:n som kom in som en outsider i Modo och som nu ska lyfta Karlskrona.För Kvällsposten berättar Charlotte Gustavsson om hur hon fått acceptans som minoritet, vad som händer med spelarna om de hånar motspelare och varför hon tycker machokulturen i hockey är töntig.Dessutom berättar om sorgen över att hon inte kan få barn efter cancern.-Men jag älskar barn och är helt övertygad om att jag kommer ha barn i mitt liv, säger hon.FÖLJ DITT LAG DIREKT I MESSENGER - KLICKA HÄR OCH KOM IGÅNG!
Svängigt genrep i Karlskrona – Växjö vinnare efter straffar
Svängigt och helöppet.Så kan man sammanfatta SHL-genrepet mellan Karlskrona och Växjö. Det krävdes straffar för att utse vinnaren.
Det är en del som måste börja hända
Madhawk analys: Så går det för Karlskrona Han blir viktigast
Läs mer om Karlskrona Han.
De här spelarna ska få en ärlig chans, allihop
KARLSKRONA. Det har varit ett par intensiva månader på posten för Patric Larsson, som är ny sportchef i Karlskrona HK denna säsongen, sedan Micke Sundlöv lämnat. Och för Larsson har hockeyn varit väldigt viktig efter sorgen, när hans sambo Annika gick bort i våras. – Det har varit ett tufft år, och jobbet är det absolut bästa stället att vara på, säger Larsson.
Här smattrar kulsprutorna under försvarsövningen Aurora 17
Mitt under den stora försvarsövningen Aurora 17 övar besättningen på fartyget HMS Vinga i Karlskrona med att röja skarpa minor.Men också med att bekämpa fiendebåtar.Kulspruteskytten Alex Carlsson är inne på sin andra övning med krigsfartyget:– Det är alltid lite spännande, man vet inte vad som ska hända, säger han.
Läs mer om Aurora och Karlskrona.
Förundersökning om död sjöman läggs ner
En sjöman omkom efter en olycka vid försvarsövningen Northern Coasts 2017 i Karlskrona, uppger Försvarsmakten.Nu läggs förundersökningen i Sverige ner.
Han har gått från pojke till man
På lördag drar SHL i gång.Inför premiären synar Kvällspostens Elisabeth Lindbäck och Johan Svensson de sydsvenska lagen Malmö, Rögle, Karlskrona och Växjö.Hur kommer det gå för laget? Vem är bästa värvningen? Frågetecken! Utropstecken! Ja, allt ni behöver veta inför säsongen helt enkelt. Detta avsnitt handlar om Malmö.