Karlskrona

Seiferts uppdrag: Rädda Karlskrona

Sebastian Seifert, 39, är tillbaka i hetluften.Uppdrag: Rädda Karlskronas liv i handbollsligan.– Det kittlar, säger Sibbe.
Läs mer om Sibbe.

Plogbil löpte amok: Levde sitt eget liv

En plogbil satte av i fullt sken på lördagsmorgonen i centrala Karlskrona.Föraren tappade kontrollen på fordonet – som körde in i fyra bilar.– Plogbilen började leva sitt eget liv, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Man stacks i halsen – vid nattklubb
Polisen utreder ett fall av mordförsök vid en nattklubb i Karlskrona.Offret har en stickskada i halsen.En misstänkt man har gripits.
Läs mer om Karlskrona.Offret.
Krislaget tog första segern under 2018
Karlskrona HK hade sex raka förluster inför kvällens bottenmöte.Då tog tabelljumbon tre viktiga poäng och sin första seger 2018.Det efter en 2-1 seger mot Mora IK.– Det är ett heroiskt arbetande Karlskrona vi ser här, säger tränaren Ove Molin i C More.
Läs mer om C More, Karlskrona, Mora IK och Ove Molin.
Såg direkt att blodet bara pulserade ut
Herman Håkansson försökte försvara sitt mål när motståndarens skridsko skar upp ett tolv centimeter långt sår på låret.Nu berättar Karlskrona HK-backen om den hemska skadan som slutade med ambulansfärd och operation.– Jag kommer ihåg att jag åkte ut, satte mig på bänken och sedan blev det helt svart för ögonen och jag trillade ihop, säger 15-årige Herman.
Läs mer om Herman och Karlskrona HK-backen.
Bert hyllar laget efter krisvinsten
Skellefteå AIK mot Karlskrona HK.Seriens två formsvagaste lag sett till de fem senaste matcherna.Då gick Skellefteå segrande ur krismötet efter ny show av Olympic Line.– Vi är jäkligt disciplinerade i vårt sätt att spela hockey, säger Bert Robertsson i C More.
Mora IK borde drömma mardrömmar om Leksand
Nej, inget allsvenskt lag kan hota detta Rögle.De allsvenska lagen får hoppas på att möta Karlskrona i kvalet.Och Mora borde drömma mardrömmar om Leksand.
Läs mer om Karlskrona, Leksand och Rögle.De.
Stort slagsmål utbröt i centrala Karlskrona
Ett stort slagsmål mellan flera personer utbröt mitt i centrala Karlskrona.Polisen har upprättat en anmälan om misshandel och en person testades för narkotikapåverkan.– Det är många att prata med och det tar tid innan vi vet vem som gjort vad, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Det kan ändå bli daladans och SHL-fest för LIF i vår
Jonathan Dahln är hockeyallsvenskans bästa spelare – men snart försvinner han.Men Timrå IK har då ändå kvar lagmaskinen, talangerna och framtiden.Men i vår får de ursäkta. Leksand är det enda laget som kan hota SHL-lagen.Karlskrona HK. Förbered er.
Läs mer om LIF.
Klart: Han blir ny tränare i Karlskrona
Sebastian Seifert tar över som ny tränare i HIF Karlskrona.Seifert kommer närmast från Ystads IF som han tränade förra säsongen.– Seifert är aktad i Handbollssverige och har stor erfarenhet, skriver ordföranden Örjan Nilsson i ett pressmeddelande.
Karlskronas ras: Inte acceptabelt
Vilket pinsamt ras.Karlskrona föll ihop som ett korthus mot Färjestad.– Det är inte acceptabelt att uppträda som vi gör, dundrar KHK-tränaren Ove Molin.
Läs mer om Färjestad.
Färjestad slog Karlskrona på en skridsko
Det var en ny match men samma lag – och det blev samma segrare på samma plats. För andra dagen i rad vann Färjestad hemma mot Karlskrona i SHL-ishockeyn och det var inget snack om saken: 6–0.
Läs mer om Färjestad och Karlskrona.
Färjestad krossar Karlskrona
Läs mer om Karlskrona.
Färjestad krossar Karlskrona
Läs mer om Karlskrona.
Bojkottade tv-kanalen – efter det nya fiaskot
Karlskrona siktade på revansch mot Färjestad efter gårdagens förlust. Hur det gick? Inte speciellt bra. FBK vann med 6-0. –En bra söndagsmatin tycker jag, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More. Efter matchen ville KHK-tränaren Ove Molin inte ställa upp på en intervju i C More.
Man misshandlad med glasflaska på nöjesställe
En 24-årig man har misshandlats med en glasflaska i ansiktet på ett nöjesställe i Karlskrona.Även två andra män, 22 och 24 år gamla, har skadats i samband med det våldsamma bråket.En misstänkt man har gripits av polisen.
Läs mer om Karlskrona.Även.
Mardrömshelgen: Karlskrona illa ute
Det här kan bli Karlskronas mardrömshelg.SHL-jumbon hängde inte med när Färjestad snurrade upp tempot.20 timmar och 30 minuter senare är det dags igen.Mot samma lag – på samma is.
Läs mer om Färjestad.
Tackade av ikonen – då vann Färjestad
Håkan Loob, 57, hyllades av publiken i Löfbergs arena.Sedan fick han se sitt Färjestad besegra Karlskrona med 5-3, och därmed haka på i toppen av SHL.
Läs mer om Färjestad, Karlskrona och SHL.
Gasflaskor i brinnande byggnad: Explosionsrisk
En brand i en lastbilsverkstad i Karlskrona härjade, natten mot fredag.Räddningstjänsten påbörjade rökdykning men fick avbryta, på grund av explosionsrisken.– Vi avbröt ganska snabbt på grund av riskerna, det var gasflaskor i byggnaden, säger Rickard Thörn, brandmästare i Karlskrona.
Läs mer om Karlskrona och Rickard Thörn.
Inställda tåg i morgontrafiken: Lär bli förseningar
På grund av ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad kan tåg på sträckan Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad bli både försenade och inställda.Klockan 07.20 väntas det komma en prognos för när trafiken ska rulla som vanligt.– Tågen kör till och från Malmö och Karlskrona, om tåget går sent från Kristianstad lär det bli förseningar hela vägen, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.
Polisen rycker ut med nya gosedjur
Poliserna i Karlskrona har alltid gosedjur i bagageutrymmet när de rycker ut.– Vi inventerar bilarna en gång i veckan. Börjar djuren ta slut så fyller vi på, säger kommunpolisen Alexander Vujovic.Mjukdjuren delas ut till barn som upplevt olyckor eller andra traumatiska händelser.
Sågningen: Är ett lag i förfall just nu
Underläge med 1-0 efter en period mot Växjö.Då sågar C More-experten Petter Rönnqvist SHL-jumbon Karlskrona HK.– Det är ett lag i förfall just nu, säger han i C Mores sändning.
Kris i SHL-klubben – elitlicensen i fara
Dåliga publiksiffror gör att elitlicensen är i fara för SHL-klubben Karlskrona HK.– Vi har sju hemmamatcher på oss för att rädda situationen, säger klubbdirektören Charlotte Gustavsson till BLT.
Läs mer om BLT och Charlotte Gustavsson.