Karlskrona

Förre Moramålvakten klar för klassikerlaget: "En anrik förening med bra fans"

Mattias Pettersson var övertalig i Moras målvaktsuppsättning. Nu har han presenterats av Björklöven tillsammans med förre Karlskrona-centern Kristoffer Söder. - Jag har bara hört gott om Björklöven och Umeå, säger Pettersson på klubbens hemsida.

Haukeland lämnar Timrå IK - läs hans sista meddelande till fansen: "Det var därför vi lyckades vända mot Karlskrona"

Henrik Haukeland kommer för evigt bli ihågkommen som Timrås stora kvalhjälte. Nu bekräftar han för Hockeypuls att han spelat sin sista match med klubben. - Jag hade absolut kunna stanna i Timrå, men nu är läget som det är.
Läs mer om Karlskrona, Timrå och Timrå IK.
Räddningsuppdraget lyckades: Känns så bra
Sebastian Seifert tog över som tränare i HIF Karlskrona för att hålla laget kvar i högsta serien.Räddningsuppdraget lyckades – men succtränaren lämnar.– Det känns så bra att vi lyckades, säger Sebastian Seifert.
Läs mer om Sebastian Seifert.
Adis Hodzic räddade poäng när Älmhult kryssade mot Karlskrona UF
I halvtid ledde Karlskrona UF matchen på hemmaplan i division 3 sydöstra Götaland i fotboll mot Älmhult med 1-0. Men i andra halvlek jobbade sig Älmhult in i matchen, och kvitterade genom Adis Hodzic. Matchen slutade 1-1.
Läs mer om Götaland, Karlskrona UF och Älmhult.

Mållöst för Dösjöbro och Växjö DFF på Dösjöbro IP konstgräs

Inget av lagen lyckades spräcka nollan när hemmalaget Dösjöbro tog emot Växjö DFF i division 1 södra Götaland i fotboll på lördagen. Matchen slutade därmed 0-0. Nästa motstånd för Växjö DFF är Karlskrona FF.
Nassir El Aissati och Simon Hansson matchvinnare när FK Karlskrona vann mot Grebbestad
FK Karlskrona tog en säker seger på bortaplan mot Grebbestad i division 1 södra i fotboll. Matchen slutade 0-2 (0-2) efter mål av Nassir El Aissati och Simon Hansson.
Ring så spelar vi firar med Marinens musikkår
I 50 år har lyssnarna ringt in till SR:s Ring så spelar vi på lördagsmorgnarna och önskat låtar. Det firas med en direktsändning från Karlskrona där Marinens musikkår och solisterna Viktoria Tolstoy och Linus Norda sätter extra guldkant på jubilet.
Läs mer om Karlskrona och Viktoria Tolstoy.
Grebbestad tar emot FK Karlskrona i dag i division 1 södra
Dags för match - Grebbestad möter FK Karlskrona på hemmaplan i division 1 södra. Båda lagen har haft en tuff start på säsongen. Grebbestad är helt utan poäng och FK Karlskrona har två poäng efter två spelade matcher.
Läs mer om Grebbestad.
Förre guldhjälten återvänder hem: "Alltid haft en vilja att komma tillbaka"
Joachim Rohdin. Foto: Bildbyrån Det har nu gått två veckor sedan Karlskrona åkte ur SHL och nu står det klart att ännu en spelare fortsätter sin karriär på annat håll. Högerforwarden Joachim Rohdin väljer att flytta hem till Gävle igen.
Läs mer om Gävle, Karlskrona och SHL.
Rhodin tillbaka i Brynäs
Sporttelegram. Joachim Rhodin lämnar degraderade Karlskrona och flyttar hem. Gävlesonen har skrivit på för två år med Brynäs, skriver klubben på sin hemsida.
Läs mer om Karlskrona.
Återvänder till Brynäs – lämnar Karlskrona
Joachim Rohdin åkte ur SHL med Karlskrona.Nu lämnar han KHK och återvänder hem till Brynäs.–Det känns riktigt rolig och inspirerande att vara tillbaka, säger han till klubbens hemsida.
SBB köper fastigheter Karlskrona
Fastighetsbolaget SBB förvärvar genom bolag två samhällsfastigheter, med vård- och äldreboende, samt två bostadsfastigheter av allmännyttan i Karlskrona. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Karlskrona.
Militärens toppmoderna fartyg la till i Malmöhamn
Hon är en havererad ubåts bästa hopp.HMS Belos med hemmahamn i Karlskrona är världens mest moderna ubåtsräddningsfartyg och kan undsätta besättningsmän på en halv mils djup.På onsdagen väckte hon Malmöbornas uppmärksamhet när hon lade till vid Dockan.
Läs mer om Dockan, Karlskrona och Malmöhamn.
Molin blir kvar som huvudtränare för KHK - som hämtar spelare från Tingsryd och Frölunda
På onsdagen hade Karlskrona ett gäng nyheter gällande kommande säsongs trupp. En av dem var att Ove Molin blir kvar som huvudtränare, och en annan var att klubben värvar Daniel Norbe från Tingsryd. Det skriver klubben på sin hemsida.
KLART: Tränaren får nytt förtroende - och backen presenterad
Daniel Norbe är klar för KHK och Ove Molin (höger) får fortsatt förtroende. Foto: Bildbyrån Ove Molin lyckades inte hålla kvar Karlskrona i hockeyns finrum. Men trots detta får han fortsatt förtroende i klubben.
Läs mer om KHK, Karlskrona och Ove Molin.
Lämnar Frölunda - flyttar hem
Kalle Miketinac. Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen I fyra säsonger representerade han Frölunda i olika juniorligor. Men nu flyttar Kalle Miketinac hem till Blekinge och Karlskrona till nästa säsong.
Ambulanslarm efter singelolycka
En person fick vård av ambulans från Blekingesjukhuset i Karlskrona efter en singelolycka i Nättraby på tisdagskvällen.
Brand i båt – risk för spridning till hus i närheten
En uppställd båt utanför Karlskrona brinner.Polisen varnar för spridningsrisk till byggnader i närheten.
Läs mer om Karlskrona.
Guter lämnar Karlskrona för Timrå
Läs mer om Karlskrona och Timrå.
Efter kvaldramat - nu lämnar han KHK för Timrå: "Gjort en häftig resa"
Mattias Guter. Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall Härom veckan var Mattias Guter med om att åka ur SHL med Karlskrona efter kvarförlusten mot Timrå. I dag blev forwarden klar för samma Timrå.
Läs mer om KHK, Karlskrona, SHL och Timrå.
Hampus Larsson förlänger med Timrå
Hampus Larssons första säsong i Timrå blev en jätteframgång med lagkaptensroll, mest speltid i Allsvenskan och uppflyttning till SHL efter att laget vänt 1-3 till 4-3 i matcher mot Karlskrona.
Läs mer om Allsvenskan, Karlskrona, SHL och Timrå.
Hampus Larsson om beslutet att stanna i Timrå, kaptensrollen och SHL-tankarna: "Bita i och köra"
Han blev lagkapten som 22-åring och hade mest istid av alla i Hockeyallsvenskan. Nu följer Hampus Larsson med Timrå IK upp i SHL. Backen har förlängt. - Jag tog beslutet redan innan vi började matchsserien mot Karlskrona, säger Hampus Larsson.
Oddevold och Husqvarna möts i division 1 södra
Hemmamatch för Oddevold mot Husqvarna i kväll i division 1 södra. Det blev oavgjort för båda lagen i premiäromgången där slutresultatet i matchen mellan Oddevold och FK Karlskrona blev 1-1 och Husqvarnas match mot Mjällby slutade 0-0.
Läs mer om Husqvarna, Mjällby och Oddevold.
Ängelholm och FK Karlskrona möts i division 1 södra
Dags för match - Ängelholm möter FK Karlskrona på hemmaplan i division 1 södra. Det blev seger i premiären för Ängelholm, 2-0 mot Skövde AIK hemma, medan FK Karlskrona spelade lika, 1-1, mot Oddevold. Ängelholms FF FK Karlskrona
Läs mer om Oddevold, Skövde AIK och Ängelholm.
Nya Skam spelas in på den sydsvenska orten
En sydsvensk tolkning av den norska succserien Skam blir nu till verklighet.Kärlek, vänskap och rivalitet kommer tittaren att få ta del av i den nya ungdomsserien Eagles.Tv-serien ska spelas in i Oskarshamn och Karlskrona under hösten – och den som är intresserad av att delta i serien välkomnas till provspelning.