Karlskrona

Stjärnorna rök ihop – i spelargången

MORA. Karlskrona föll efter förlängning.Men eftersnacket i Mora handlade om Erlend Lesunds behandling av Marcus Paulsson i den första perioden som satte stopp för Paulssons fortsatta medverkan i matchen.– Han kan störa på annat sätt, säger Mattias Guter, som var rasande i spelargången i första periodpausen.
Läs mer om Mora.
Riksdagspolitiker fick avföring med posten
Riksdagsledamoten Magnus Manhammar (S) från Karlskrona får utstå hat och hot på grund av sitt politiska engagemang. Men under onsdagen passerades en gräns.
Läs mer om Karlskrona.
Riksdagspolitiker fick avföring med posten
Riksdagsledamoten Magnus Manhammar (S) från Karlskrona får utstå hat och hot på grund av sitt politiska engagemang. Men under onsdagen passerades en gräns.
Läs mer om Karlskrona.

Osannolika vändningen – efter målvaktsbytet

Växjö låg under med tre mål mot Karlskrona.Då bytte de ut Viktor Fasth i målet – och vände matchen totalt.Till slut vann de med 6-4.– Vi tror alltid att vi ska vinna, säger Växjös Linus Fröberg i Cmores sändning efter matchen.
Läs mer om Karlskrona.Då och Viktor Fasth.
Hetsen vi lever i just nu...
För ett år sedan var Karlskrona ett topplag med osannolik medstuds - nu kravlar KHK i botten med måltorka.Här berättar Mattias Karlsson om frustrationen i laget men också sitt eget intresse för pulsmätning och sina tankar om barnidrott som hockeyförälder.– Hetsen vi lever i just nu, alla föräldrar skickar sina barn på camper till höger och vänster. Det är väl kul men man ska ha i åtanke att anledningen till att man börjar spela är för att det är kul.
Läs mer om KHK och Karlskrona.
Larm om brand i hotell
Polis och räddningstjänst har larmats till ett brandlarm på ett hotell i Karlskrona.–Vi har skickat patrull. Det ska vara rökutveckling ur källaren på hotell, säger
Läs mer om Karlskrona.Vi.
Flicka döms för att ha ljugit om kidnappning
Den 15-åriga flickan misstänktes i våras ha blivit bortrövad av två män från sin skola i Karlskrona kommun.Hon hittades senare inlåst på en toalett ombord på ett tåg i Landskrona.Flickan erkände dock i förhör att hon hade ljugit – och nu har hon dömts till 70 timmars ungdomstjänst för falsk tillvitelse, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.
Rökdykare hittade kvinna i brinnande lägenhet
En lägenhet brinner i Långö, Karlskrona.När rökdykare sökte i lägenheten hittades en kvinna, som togs ut från lägenheten.Kvinnan fick därefter ambulanssjukvård.
Läs mer om Karlskrona.När och Långö.
Backar efter kritiken: 'Klumpigt formulerat'
Kritiken var hård från supportrar runtom i landet.Nu har Karlskrona supporterklubb backat från uppmaningen till föräldrar att spela hos NordicBet för att barnen ska kunna åka med på supporterresa till Karlstad i januari.– Det var klumpigt formulerat. Nu får ungdomar under 18 betala 100 kronor i ren bussbiljett i stället, säger Philip Löfgren, ordförande i Blackbugs.
Bröderna Olimb ordnade ny LHC-seger
Ny norsk show med sex poäng av brödaparet Olimb knäckte Karlskrona. Stekhete storebror Mathis, 31, svarade för två mål och en assist när Linköping vann med 5–2. – Men han och Ken Andr får mycket respekt av både medspelare och oss coacher för sitt allt bättre defensiva arbete, säger tränaren Dan Tangnes.
Läs mer om Karlskrona, Ken Andr, Linköping och Olimb.
Nick Sörensen hjälte – efter mardrömshösten
Linköping tog sin fjärde raka seger på hemmaplan och efter mardrömshösten är Nick Sörensen på väg mot ett rejält lyft.23-åringen blev målskytt igen mot Karlskrona och har gjort fem poäng på sju matcher efter comebacken.– Det hade varit fint med tre matcher till nu i veckan, säger Sörensen efter segern.
Skolans önskan: kremera fostret
Wämöskolan i Karlskrona har i flera år försökt göra sig av med ett foster i en glasburk.Men eftersom det förvaras i formalin kan det inte slängas hursomhelst, rapporterar P4 Blekinge.– Jag gjorde flera efterforskningar men ingen visste hur man skulle göra. Men i dag verkar vi ha hittat en lösning, säger rektor Birgitta Strelert.
Läs mer om Birgitta Strelert och Karlskrona.
Ökade på målskörden – med hela 30 procent
Inför onsdagens möte med Örebro hade Karlskrona gjort 20 mål på 14 matcher.Men mot närkingarna for proppen ur för Karlskrona. På sextio minuter ökade de säsongens målskörd med 30%.Joachim Rohdin fastställde slutresultatet till 6-3 med ett hattrick.
Läs mer om Karlskrona och Örebro.
SHL-lagets tunga smäll: Nyckelspelarna saknas
Karlskrona vill bryta sin förlusttrend.Men man saknar flera tunga namn inför hemmamötet med Örebro.– Några andra killar som får visa framfötterna, säger KHK-tränaren Ove Molin.
Läs mer om Örebro.
SHL-klubbens hyllning till bortgångne profilen
Mystiska siffror har under säsongen synts i mittcirkeln på landets SHL-arenor.Nu avslöjas vad de betyder – och i Karlskrona HK:s fall är nummer 17 en hyllning till klubbens arenaansvarige Lasse Lönqvist som gick bort i cancer i augusti.
Läs mer om Lasse Lönqvist.
Blekinge har fått sin första minaret
Efter att församlingsmedlemmar samlat ihop 170 000 kronor, och själva lagt tid på bygget, står nu Blekinges första minaret klar vid Islamiska Kulturföreningen i Karlskrona.En gång i veckan kommer böneutropen att kalla från den 17,5 meter höga minareten på Kungsmarken.– Det blir bara ett böneutrop och det är under fredagsbönen mitt på dagen, säger Mulo Djopa, vice ordförande i Islamiska Kulturföreningen, till SVT.
Tekniskt fel höll kvar helikopter på marken
Ett tekniskt fel gjorde att räddningshelikoptern i Kallinge inte kunde användas i samband med en brand ombord på färjan Stena Nordica utanför Karlskrona i går, rapporterar P4 Blekinge.
Malmö tog fjärde raka segern i SHL
Malmö Redhawks segertåg fortsätter.Det blev seger med 3-1 hemma mot krislaget Karlskrona – klubbens fjärde raka seger i SHL.
Läs mer om Karlskrona och SHL.
SHL-klubben i kris – tvingas sparka flera
Karlskrona har haft problem i SHL den här säsongen.Nu ser de ut att fortsätta även utanför rinken, när avtalet om driften för hemmaarenan löper ut har de inte råd att lägga ett nytt anbud.– Vi skulle gå en miljon back om året, skriver klubbens vd Charlotte Gustafsson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Charlotte Gustafsson och SHL.
80-åring bestulen på gatan
En 80-årig man på väg hem från banken i Karlskrona hejdades av tre män som förvirrade honom så pass att de kunde ta hans plånbok.Han upptäckte det inte förrän han kom hem.
Läs mer om Karlskrona.