Karlskrona

Nu går poliskortegen för att hedra Pierre Nilsson

På fredagen begravs polismannen Pierre Nilsson.För att hedra polisen rullar kollegerna i kortege från Karlskrona till Hässleholms kyrka.Ett 20-tal polisbilar deltar i kortegen.

HVB-hem utrymt efter kraftig brand

Boende på ett HVB-hem i Karlskrona har evakuerats efter att en kraftig brand brutit ut i byggnaden, rapporterar Sydöstran.
Läs mer om Karlskrona och Sydöstran.
Brand på HVB-hem
Klockan halv tolv på torsdagen fick polisen larm om en brand på ett HVB-hem i Karlskrona.Enligt uppgifter ska branden vara fullt utvecklad och räddningstjänsten är på plats för släckningsarbetet.Byggnaden har evakuerats.
Läs mer om Karlskrona.Enligt.
Motorcyklist körde av vägen – åkte ambulans till sjukhus
En 50-årig motorcyklist körde av väg 669 i Tving, Karlskrona, under tisdagen.Mannen fick föras från platsen i ambulans.– Det var en marginell påverkan på vägen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Karlskrona och Tving.

Kommunens webbkamera visar Marinens verksamhet

Karlskrona kommuns webbkamera visar skärgården för turister – men samtidigt lägger man ut bilder på Marinens aktiviteter, skriver BLT.Olämpligt, menar försvaret.– Rikets säkerhet går naturligtvis först, säger turistchefen Terje Pedersen.
Läs mer om Terje Pedersen.
Person fastklämd mellan traktor och vagn
Strax efter klockan två på måndagen larmades SOS till en gård i Jämjö i Karlskrona kommun.En person hade blivit fastklämd mellan en traktor och en vagn.Räddningstjänsten och ambulans har skickats till platsen.
Läs mer om Jämjö och Karlskrona.
JUST NU: Körde av vägen – stal bil från en som hjälpte
Polisen i Karlskrona har natten mot fredag haft fullt upp med två bråkiga personer i området.Det hela började när polisen vid 01.30-tiden får ett larm om en bil som körs vingligt på E22:an.Uppringaren följer efter ut och ser att någon under färd kastar ut saker från bilen, skriver polisen – som snart skulle få mer med de bråkiga personerna att göra...
Läs mer om Karlskrona.
En till sjukhus efter krock vid järnvägsövergång
På onsdagen krockade en budbil och husbil vid en järnvägsövergång i Karlskrona.En person är förd till sjukhus i ambulans, två har skjutsats till vårdcentral.Det råder stopp i tågtrafiken för närvarande.
Läs mer om Karlskrona.En.
Misstänkt föremål hittat på sandstrand
På tisdagen larmades polisen om ett farligt föremål på Hasslö utanför Karlskrona.Föremålet ska likna en granat.
Lämnar SHL – blir utlandsproffs
Robin Gartner byter Karlskrona och SHL mot Italien och HC Bolzano.Det meddelar den italienska klubben via sin hemsida.
Läs mer om Italien, Karlskrona och SHL.
Vinnare och förlorare – här skiner solen mest
Sedan midsommar har Borlänge fått flest stunder av sol i hela landet, visar SVT:s Solligan. Här har solen lyst 146 timmar sedan midsommar.Värre har det varit i Växjö som inte ens fått hälften så mycket sol, eller bara 70 timmar på två veckor.Karlstad kämpar om förstaplatsen med totalt 141 soltimmar, en bit efter ligger trean Karlskrona med 132 timmar.
Läs mer om Borlänge, Karlskrona och Växjö.
En omkom i motorcykelolycka
En person har avlidit av sina skador efter en svår motorcykelolycka utanför Karlskrona på torsdagskvällen.
Läs mer om Karlskrona.
Halva poliskåren är på semester – ingen ersätter
Det är tuffa tider för polisen på många håll i landet.Flera vittnar om bemanningskris, och en avdelning som nu har slagit larm är Karlskrona.Där är nästan hälften av personalen på semester – men polisen har inte fått några ersättare.
Läs mer om Karlskrona.Där.
Allvarlig olycka – två motorcyklar i kollision
Två motorcyklar har krockat i en allvarlig olycka på länsväg 725, Augerum - Kättilsmåla, nordöst om Karlskrona.Polis och räddningstjänst arbetar på platsen.Vägen är helt avstängd och olyckan påverkar därför trafiken i hög grad.
Läs mer om Augerum och Kättilsmåla.
Fick sparken från SHL – nu klar för ny klubb
Efter en tid med svaga resultat fick Pelle Hånberg sparken av Karlskrona HK i februari.Nu har han fått nytt jobb.Hånberg kommer träna schweiziska SC Langenthal.
Läs mer om Karlskrona HK, Pelle Hånberg och SHL.
Misstänkt brand i bostad
Vid 11.32 larmas polisen om att en bostad brinner på Pålyckevägen i Karlskrona.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.
Läs mer om Pålyckevägen.
SHL-klubben byter namn på sin arena
Karlskrona HK kommer inte längre spela i ABB Arena.NKT Cables har köpt rättigheterna för en miljon kronor per och namnet byts till NKT Arena Karlskrona, uppger Sydöstran.
Läs mer om Sydöstran.
En till sjukhus efter singelkrock i Karlskrona
En person har förts till sjukhus efter en olycka i Karlskrona.Larmet kom in till polisen vid 21.27 på söndagen.
Läs mer om Karlskrona och Karlskrona.Larmet.
Bil kraschade med älg
En bil krockade tidigt på söndagsmorgonen med en älg på riksväg 27 utanför Karlskrona.Ingen person skadades men olyckan kan orsaka trafikstörningar.
Läs mer om Karlskrona.Ingen.
Polska örlogsfartyg anlöpte Skärhamn olovandes
De polska militärerna hade tillåtelse att med sina militärfordon färdas från Karlskrona till Tjörn på Västkusten och tillbaka. Men något tillstånd att i tre motordrivna gummibåtar under polsk örlogsflagg anlöpa Skärhamn på Tjörn hade de inte.
Trafikolycka i Karlskrona – en person misstänks för rattfylleri
Två personbilar var under torsdagseftermiddagen inblandade i en trafikolycka i Karlskrona.Nu misstänks den ena föraren för rattfylleri.– Den ena föraren har blåst positivt och har fått åka med in till sjukhuset för provtagning, säger Åsa Emanuelsson, informatör på polisens ledningscentral.
Bil körde in i byggnad
På onsdagen körde en bil in i ett hus i Karlskrona.Skadeläget är inledningsvis okänt, enligt polisen.
De kan bli Sveriges digitaliseringskommun 2017
Falkenberg, Karlskrona, Kungsbacka, Stockholm och Uppsala i final – här är deras satsningar.
Förre Dif-spelaren klar för SHL-klubb
SHL-lagen fortsätter att rusta inför säsongen.Nu är Ludwig Blomstrand klar för en återkomst i Sveriges högsta liga.24-åringen har skrivit på för Karlskrona.– Jag tror att han kan ta nästa steg hos oss, säger sportchef Patric Larsson till klubbens hemsida.
Befäl får kicken efter fortkörning med stridsbåt
Stridsbåten med besättning från Karlskrona rasade fram i 39 knop – nästan åtta gånger snabbare än hastighetsgränsen. Farten kunde orsakat allvarlig skada på Göta kanal och gjorde att en i besättningen föll överbord.Nu avskedar Försvarsmakten båtchefen som hade ansvaret för Stridsbåten, det skriver Blekinge Läns Tidning.