Karlskrona

Karlskrona åkte på sin elfte raka förlust

HIF Karlskrona har det fortsatt tungt.I bottenmatchen mot Hammarby åkte laget på sin elfte raka förlust.Nu har man inte vunnit på 18 matcher.
Läs mer om Hammarby.

Sportchef hoppar av – för familjens skull

Michael Sundlöv lämnar uppdraget som sportchef för KHK.Han bryter sitt kontrakt på grund av det långa avståndet mellan hemmet i Gävle och jobbet i Karlskrona– Det tar sju timmar att åka mellan Karlskrona och Gävle. Jag vill vara mer närvarande med min sambo Karin och min son Sebbe, säger Sundlöv till Sportbladet.
KHK-forwarden lämnar – kan hamna hos konkurrent
Jimmy Andersson lämnar Karlskrona HK efter fyra säsonger.Forwarden har tackat nej till en förlängning – och kan i stället hamna hos SHL-konkurrenten Linköping.– Vi har valt att kika på andra bud, säger Jimmy Anderssons agent Pontus Norn till BLT.
Läs mer om BLT och Karlskrona HK.
Stjärnan uppges klar för ny klubb – mitt under slutspelet
Efter fyra år i Växjö Lakers kan Cory Murphy vara på väg bort från klubbenBara timmar inför den tredje kvartsfinalen mot Malmö Redhawks uppger Blekingesport att backen skrivit på för Karlskrona HK.– Jag har inga kommentarer till det, säger KHK:s sportchef Michael Sundlöv till sajten.

Matilda Molander: Envar sitt eget lands försvarare

Håll gränsen! Det var dåvarande statsminister Thorbjörn Fälldins instruktion till ÖB i samband med att den sovjetiska ubåten U 137 gått på grund strax utanför Karlskrona hösten 1981.
Läs mer om Karlskrona.
Bil började brinna på E22
Räddningstjänst och polis har kallats till E22, utanför Karlskrona.Enligt larmet så brinner det en bil på platsen.– En bil har börjat brinna, det är nu släckt, säger Martin Hansson, jourhavande brandmästare på Räddningstjänsten Karlskrona.
JUST NU: Bil brinner på E22
Räddningstjänst och polis har kallats till E22, utanför Karlskrona.Enligt larmet så brinner det en bil på platsen –det är oklart vad som har hänt.
Läs mer om E22 och Karlskrona.Enligt.
SHL-backen klar för moderklubben
Han lämnade sin moderklubb som junior.Nu återvänder Bobbo Petersson till Karlskrona HK.SHL-klubben har även förlängt kontrakten med huvudtränaren Ove Molin och spelarna Joachim Rohdin och Joseph Jonsson.
Par i Karlskrona vann 4,5 miljoner på Lotto
I lördags la maken in en lottorad på Citygross i Karlskrona.Först när vinnaren av Melodifestivalen var korad rättade paret raden på text-tv.Och fick sju rätt.– De inte trodde det var sant. Det var först när jag ringde som det sjönk det in att de vunnit 4,5 miljoner kronor, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel.
De får lämna Karlskrona
Nu rensar Karlskrona HK i spelartruppen inför nästa säsong.Två spelare - en forward och en back - får lämna klubben.
Läs mer om Karlskrona HK och Karlskrona.
Han söker Karlskronas mångmiljonvinnare
I över ett dygn har Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson förgäves försökt nå den man i Karlskrona som vunnit över 4,5 miljoner kronor på lotto.– På lördagen var det kört. Det är aldrig någon som svarar när det är Melodifestival, säger han.
Vätskesprutande man orsakade tumult
En sprutglad man ställde till oreda i Fågelmara utanför Karlskrona under lördagsnatten.Enligt BLT sprutade mannen vätska på flera förbipasserande innan han kunde omhändertas av polis.Men han gav sig inte utan kamp, och vad det var för vätska mannen sprutade är oklart.
Läs mer om Fågelmara och Karlskrona.
Fina hjälpen till svårt sjuka Linnea
Femåriga Linnea har en mycket svår hjärntumör – och ivern att samla in pengar till en behandling i England är större än någonsin.Nu på lördag ska en åsneridning för barn utanför Karlskrona få in ännu mer pengar till Linnea.
Läs mer om England, Karlskrona och Linnea.
Två personer fördes till sjukhus efter flerbilskrock
Tre bilar har krockat vid en Hasslörondellen i Karlskrona.Enligt uppgift rör det sig om en kökrock – och två personer fördes med ambulans till sjukhus.Vägen stängdes av under räddningsarbetet.
Tre bilar i krock under morgontrafiken
Tre bilar har krockat vid en Hasslörondellen i Karlskrona.Enligt uppgift rör det sig om en kökrock – och två personer sitter kvar i bilarna.
Johan Holmqvist kan ha gjort sista matchen
Karlskrona gjorde jobbet. Men missade ändå åttondelsfinalen. Nu medger målvakten Johan Honken Holmqvist att karriären kan vara över. – Man har lätt till tårar nu, för man vet aldrig vad som händer. Det kan vara slut, säger han till Radiosporten.
Karlskrona vann förgäves
Karlskrona avslutade årets SHL med att vinna med 4–0 hemma mot Örebro. Segern befäste klubbens bästa säsong någonsin men räckte inte till en slutspelsplats.
Läs mer om SHL och Örebro.
Här är alla som kan lämna Karlskrona
KARLSKRONA/STOCKHOLM. Karlskrona gjorde vad man kunde i kvällens SHL-epilog. 4-0 hemma mot redan avsågade Örebro räckte dock inte till åttondelsfinal och nu riskerar laget spelarflykt. Poängkungen flyttar till Schweiz och nyckelbacken lämnar för spel i SHL-rivalen.
Läs mer om Karlskrona, Schweiz och Örebro.
Sanny Lindström: Blir för tufft för Djurgården
I kväll avgörs SHL och åtta lag spelar för viktiga placeringar inför stundande slutspel – vid tabellens åttondelsstreck utspelas det största dramat. Djurgården, Luleå och Karlskrona krigar om bara två platser. För ett lag tar säsongen slut i kväll. – Jag tror att Karlskrona och Luleå tar det. Det blir för tufft för Djurgården att vinna i Skellefteå, något de inte gjort på flera år, säger C Mores expert Sanny Lindström.
Jag tror att vi tar Djurgårdens plats
SHL är jämnare än någonsin - något som syns i tabellen. I kväll avgörs grundserien och det är uppdukat för hockeydraman överallt i landet. Karlskrona jagar sitt första slutspel men har inte ödet i egna händer, laget måste förbi Djurgården eller Luleå. - Djurgården har varit bra, men jag tror att vi tar deras plats ändå, säger Mattias Guter i Karlskrona.
Läs mer om Djurgården, Karlskrona och Luleå.
Brynäs säkrade en plats i kvartsfinalerna
Tre raka förluster förra veckan gjorde att Brynäs kvartsfinalplats hängde löst Det gör den inte längre. Gävlelaget var klassen bättre än slutspelsjagande Karlskrona och säkrade (5–2) inför sista serieomgången en plats bland de sex främsta lagen som kliver rätt in i kvartsfinalspelet.
Läs mer om Det och Karlskrona.
Brynäs säkrade kvartfinalsplats
Brynäs vann enkelt hemmamötet mot Karlskrona med 5-2.Det innebär att Gävle-laget i princip säkrar en kvartsfinalplats – medan KHK får det tufft att klara play in-spel.
Läs mer om Gävle-laget, KHK och Karlskrona.