Karlskrona

Växjö toppar SHL – tog tionde raka segern

Vem ska egentligen stoppa Växjö? Smålänningarna körde över Karlskrona med 4-0. Efter tionde raka segern toppar man nu tabellen – och närmar sig SHL-rekord. – Är det något lag som ska slå rekord så är det Växjö, säger Niklas Wikegård i C More.
Läs mer om C More, Karlskrona, SHL och Växjö.

Nionde raka för Växjö

Ingenting stoppar Växjö i SHL-ishockeyn. Nionde raka segern kom borta mot Karlskrona (4–1) och innebär att segersviten nu är en månad lång.
Läs mer om Karlskrona och Växjö.
Uppgift: Hallberg Klar för Kalmar FF
Melker Hallberg återvänder till Kalmar FF.21-åringen ska under fredagen genomfört fystesterna i Karlskrona, skriver 24Kalmar.Men enligt klubben finns inget påskrivet avtal.
Tåg gick sönder – passagerare tvingades evakuera
Ett Krösatåg körandes mellan Emmaboda och Karlskrona gick på fredagsförmiddagen sönder.Passagerarna tvingades evakuera tåget.Trafiken på rälsen har påverkats.
Läs mer om Emmaboda och Karlskrona.

Beväpnade maskerade män trängde in i lägenhet

Ett par i Karlskrona väcktes bryskt under natten när två maskerade män bröt sig in i lägenheten. Enligt anmälan var männen beväpnade med kofot och pistol.– Det rubriceras som grovt olaga hot, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
SHL-klubben bryter kontraktet med forward
Karlskrona HK bryter kontraktet med John Henrion.Efter 75 matcher och 25 poäng i KHK-tröjan lämnar forwarden laget.- Vi har inte riktigt hittat rätt ihop och vi har inte kunnat ge John den istid han vill ha, säger sportchefen Micke Sundlöv i ett pressmeddelande.
Förändringen bakom Skellefteås nya segrar
SKELLEFTEÅ. Hösten var en resultatmässig berg- och dalbana. Sett till andra tredjedelen av säsongen har Skellefteå – som spelat sex raka SM-finaler – ökat sitt poängsnitt med nästan en halv poäng per match. En av anledningarna? – Vi har ett annat go i laget än tidigare, säger Joakim Lindström efter att ha avgjort mötet med Karlskrona.
Jättematch räckte inte för Karlskrona
Joakim Lindström såg till att fixa tre poäng till Skellefteå i SHL-mötet med Karlskrona. SHL:s poängkung sköt in segermålet, 3–2, i slutperioden. – Skott var det enda alternativ jag hade, kul att den gick in, sade han till C More.
Läs mer om C More, Karlskrona och Skellefteå.
Här väntar älgen på att dö
En älg blev påkörd på E22 vid Listerby, mellan Ronneby och Karlskrona, sent på fredagseftermiddagen.Det tog en timme innan djurets plågor var över och kroppen kunde lyftas bort.
Läs mer om E22, Karlskrona, Listerby och Ronneby.
Balkongfall var olyckshändelse
Allt tyder på att en ung kvinnas fall från en balkong i Karlskrona i natt var en olyckshändelse. De båda män som var misstänkta för att ha orsakat fallet är inte längre misstänkta för grov misshandel, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Karlskrona.
Superskyttens besked – stannar i Karlskrona
Lars Möller Madsen, 35, förlänger med Karlskrona.För att han fått större ansvar i laget – och för att hans lilla dotter inte väcker honom när han behöver sova.– Min dotter är äldre nu och sover bättre på nätterna. Det underlättar för mig och familjen, vilket självklart spelar roll, säger danske storskytten.
Läs mer om Karlskrona och Karlskrona.För.
Män gripna för kvinnas balkongfall
En kvinna i 25-årsåldern vårdas på sjukhus efter att ha fallit från en balkong i centrala Karlskrona tidigt under morgonen, rapporterar lokala medier. Två män – 35 respektive 22 år gamla – har gripits misstänkta för att orsakat fallet.
Läs mer om Karlskrona.
Kvinna föll från balkong – två män gripna
Två män har gripits misstänka för grov misshandel i Karlskrona.Detta sedan en kvinna fallit ned från en balkong.– De här två männen är gripna för misshandel så det är absolut så att man tagit sig förbi misstanken om suicid, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Karlskrona.Detta och Kim Hild.
Vilket superdrama när Karlskrona kom tillbaka
Vilket drama – och vilken svängig föreställning.När Linköping kopplade supergreppet vaknade Karlskrona.Det krävdes övertid och straffar för att få fram en vinnare.Linköpings Ken Andre Olimb slog in avgörandet – 4-3.– Jag är jättestolt. Vi fick en poäng, det kunde ha blivit två, säger Karlskronas tränare Pelle Hånberg till C More.
Tränarens mentala hyllning till spelarna
Här är förklaringen till varför Karlskrona kunde komma tillbaka efter kollapsen i första perioden i Linköping.– Vi är små, därför pratar vi om att vi måste bli större på insidan, säger tränaren Pelle Hånberg till C More.
Linköping fortsätter att vinna
Linköping fortsätter att vinna i SHL-ishockeyn – men det krävdes straffar mot Karlskrona, 4–3. – Vi gör det inte 100-procentigt men det är en viktig extrapoäng, sade segerskytten Ken Andr Olimb.
Läs mer om Karlskrona och Ken Andr Olimb.
Vilket drama när Karlskrona kom tillbaka
Vilket drama – och vilken svängig föreställning. När Linköping kopplade supergreppet vaknade Karlskrona. Det krävdes övertid och straffar för att få fram en vinnare. Linköpings Ken Andre Olimb slog in avgörandet – 4-3. – Jag är jättestolt. Vi fick en poäng, det kunde ha blivit två, säger Karlskronas tränare Pelle Hånberg till C More.
Läs mer om C More, Karlskrona och Pelle Hånberg.
Friidrottsstjärnans plan inför OS 2020
EM-bronset i Amsterdam följdes upp av ett tungt OS i Rio 2016.I helgen tävlar Angelica Bengtsson, 23, i Karlskrona - men inte i paradgrenen stavhopp. Hon berättar om en särskild fyraårsplan som tagits fram inför OS i Tokyo 2020.– Det kanske inte kommer några resultat av detta i år men för framtiden så känns det väldigt bra, säger Bengtsson.
Biljakt: tjuven prejades av vägen
Polispatrullen signalerade att den stulna bilens förare skulle köra in till vägkanten.Föraren vägrade.Då prejade polisen bilisten av vägen.– Han körde uppenbarligen inte särskilt bra, säger Anders Wahlberg, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Karlskrona.
Läs mer om Karlskrona.
Systembolaget stoppar hockeyölen: Trist
Ölbråket kring Karlskrona HK tog fart i höstas.Systembolaget ville stoppa försäljningen av en ölsort där SHL-klubbens logotyp förekom på flaskans etikett. Företaget bakom produkten lämnade in en överklagan som nu fått avslag.– Det är trist, vi tycker fortfarande att det är en felaktig tolkning, säger Dan-Magnus Svensson, vd för Brygghus 19.
Läs mer om Karlskrona HK.
Hoppas domarna ser det och ger oss fler powerplay
Statistiken har talat. Karlskrona får minst antal numerära överlägen - i hela SHL. Leksand flest. Men KHK-backen Mattias Karlsson lägger inte någon skuld på domarna och pekar i stället på en annan anledning.– Vi har sällan mest puckinnehav i matcherna, det är nog en av orsakerna, säger han.
Läs mer om SHL.
Kvinna till sjukhus efter frontalkrock med lastbil
En lastbil och personbil har frontalkrockat på E22.Lastbilen har av okänd anledning kört genom vajerräcket och kolliderat med en personbil i motsatt körfält.– En kvinna är förd med ambulans till sjukhuset i Karlskrona, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.
HV 71 höll undan i Karlskrona
Tremålsledning för HV 71 efter halva matchen och all spänning såg ut att vara borta. Men Karlskrona gav inte slaget förlorat. Spänningen var total men HV 71 kunde hålla undan och vann med 3–2.
Läs mer om Karlskrona.
KHK nära vändning – kvitteringen bortdömd
Karlskrona var på väg mot en bragdvändning mot HV 71. De hade vänt 0-3 till 3-3 - men efter en lång videogranskning dömde domarna bort kvitteringsmålet. Sen kunde HV 71 hålla undan och vinna med 3-2.