Karlskrona

Lottkrig mellan hockey och handboll: Tar illa vid mig

Det har sålts handbollslotter inne i arenan under Karlskrona HK:s matcher.Försäljningen har fått klubbdirektör Rolf Lindberg att ryta ifrån ordentligt. I ett uttalande på klubbens hemsidsa skriver han följande:Jag hoppas att detta är ett initiativ från enskilda handbollsföreträdare och inte en förening.
Läs mer om Rolf Lindberg.

Kämpande Karlskrona föll i slutminuterna

Ett tappert kämpande HIF Karlskrona var mycket nära att kriga till sig en poäng i hemmamatchen mot Sävehof.Efter ett dramatiskt slut vann gästerna med 25-27.Bland de främsta i hemmalaget var nyförvärvet Patrik Johansson.
Linköping avgjorde med två sekunder kvar
Bara två sekunder kvar att spela. Då smällde Mathis Olimb in 3–2 för sitt Linköping hemma mot Karlskrona. – Jag har aldrig varit med om att avgöra en match så sent, sade han.
Läs mer om Karlskrona och Linköping.
Olimb avgjorde mot Karlskrona
Läs mer om Karlskrona.

Karlskrona föll tungt i slutsekundsdrama

Snacka om slutsekundsdrama!Med blott två sekunder kvar av tredje perioden avgjorde Linköping mot Karlskrona.– Det känns otroligt jobbigt, säger KHK-tränaren Ove Molin i C more.
Läs mer om Karlskrona och Linköping.
Karlskrona föll under slutsekunderna
Snacka om slutsekundsdrama!Med blott två sekunder kvar av tredje perioden avgjorde Linköping mot Karlskrona.– Vi är jättenöjda med tre poäng. Sedan är det extra bonus att det avgjordes med två sekunder kvar, det smakade lite extra gott, säger LHC-tränaren Dan Tangnes i C more.
Läs mer om Karlskrona och Linköping.
Karlskronas första seger i år
Det blev 13:e gången gillt för Karlskrona. 3–1 över Linköping betydde första segern sedan i fjol. – Skönt, det var en evighet sen senast, sade Karlskronas målvakt Johan Holmqvist.
Karlskrona-fansens vackra hyllning till Hånberg
Sparkad ena dagen. Hyllad nästa.Under Karlskrona HK:s första match med Ove Molin som huvudtränare valde supportrarna att hylla sparkade Pelle Hånberg med ett avskedstifo.– Mycket, mycket fint gjort av Karlskronasupportrarna, sa Cmore-kommentatorn Jörgen Larsson.Samtidigt bröt laget sin tolv matcher långa förlustsvit.
Kvinna avled – väntan på akuten utreds
En 70-årig kvinna fick vänta på akutvård i Karlskrona – och avled av en allvarlig bukåtkomma. Nu gör sjukhuset en lex Maria-anmälan, skriver BLT.
Läs mer om BLT, Karlskrona och Maria-anmälan.
Första målet på två och en halv säsong
Inte ett mål på 130 SHL-matcher. Sedan hittade Jesper Williamsson rätt och gjorde det avgörande målet i Rögles 4-1-seger mot Karlskrona. – De har tjatat på mig i laget om det här målet, säger han till C More.
Planer på lönetak i SHL: Vi arbetar med frågan
Över en miljon kronor. Så mycket kostade varje poäng Karlskrona i lönekostnader förra säsongen. En ny rapport visar att höga löner pressar SHL-klubbarna allt mer och nu reses krav på ett lönetak. – Jag är positiv till någon typ av reglering när det gäller själva lönekostnaderna, säger Jonas Bergqvist, tidigare klubbdirektör i Leksand.
Läs mer om Karlskrona, Leksand och SHL.
Tobias Thulin hyllas efter ny stormatch
Redbergslid gjorde en svag insats mot Karlskrona men vann ändå.Tacka målvakten Tobias Thulin, 21, för det.– Jag är inte överraskad, säger Linus Arnesson, 26.
Läs mer om Karlskrona.
Bil voltade in i trädgård
En lastbil har kört av vägen i en rondell i Sjöbo, en bil har voltat in i en trädgård i Karlskrona och en sopbil har åkt av vägen i Kristianstad.Det är bara några av morgonens trafikolyckor i södra Sverige.Inga personer har skadat sig allvarligt i någon av olyckorna.
Karlskrona HK riskerar ny miljonsmäll
Karlskrona HK är på väg mot en ny miljonsmäll.Under ett medlemsmöte berättade klubbledningen att prognosen pekar på ett minusresultat på 3,2 miljoner kronor.– Men vi hoppas kunna justera den siffran rätt rejält fram till årsmötet, säger klubbchefen Rolf Lindberg enligt BLT.
Läs mer om BLT och Rolf Lindberg.
Som att bli kallad till sin egen avrättning
Under söndagen fick Per Hånberg sparken av Karlskrona.Nu bryter den förre KHK-tränaren tystnaden.– Det var som att bli kallad till sin egen avrättning, säger Per Hånberg till SVT Nyheter Blekinge.
Läs mer om Karlskrona.Nu och Per Hånberg.
Stjärnan kan lämna Karlskrona
Läs mer om Karlskrona.
Hånberg i ekonomisk tvist med klubben
Pelle Hånberg sparkades av Karlskrona HK.Nu framkommer uppgifter som säger att klubben ligger i en ekonomisk tvist med tränaren.– Om vi skulle förlora så drabbas vi av en kostnad på runt 300 000–400 000 kronor, säger klubbdirektören Rolf Lindberg till Blekingesport.
Karlskrona sparkar tränaren
Elva raka förluster fick räcka. Karlskrona sparkar tränaren Per Hånberg med omedelbar verkan. – Vi behöver ny energi laget, säger sportchefen Michael Sundlöv.
Karlskrona sparkar Hånberg
Läs mer om Hånberg.
Karlskrona HK sparkar Hånberg
Karlskrona HK sparkar huvudtränaren Per Hånberg efter en tung tid resultatmässigt.Assisterande tränaren Ove Molin tar över huvudansvaret.– Det är aldrig roligt att komma till ett sånt här beslut, men jag kände att det var rätt läge och ett beslut som jag kände att jag skulle ta för att klara vår målsättning, säger KHK:s sportchef Michael Sundlöv.
Två mål av Carnbäck när Växjö vann
Nils Carnbäck lär aldrig glömma den här lördagskvällen i Karlskrona. Seger för Växjö med 4–0 och karriärens två första SHL-mål varav ett som förde tankarna tillbaka till berömda hockeylegendarer.
Läs mer om Carnbäck, Karlskrona och Växjö.
Ikonens son gjorde sina två första mål
En Carnbäck har på allvar presenterat sig i SHL igen. Frölundaikonen Patrik Carnbäcks son Nils Carnbäck gjorde sina två första SHL-mål när Växjö Lakers befäste sin serieledning när de slog Karlskrona med 4-0. – Jag försöker så gott jag kan, säger Carnbäck till C More.
Läs mer om C More, Carnbäck, Karlskrona och SHL.
Två avåkningar – på bara 19 minuter
Klockan 7.45 körde en bil av vägen utanför Karlskrona i Blekinge.19 minuter senare larmades polis om en ny liknande olycka utanför Tomelilla.– Det är okänt om någon är skadad, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral Syd.
KHK om Per Hånbergs framtid: Vi får fundera
Per Hånberg kan lämna Karlskrona efter säsongen.Ännu har inga samtal inletts om tränarens framtid i klubben.– Pelle får fundera på sin framtid och så får vi som klubb fundera och sedan får vi diskutera det, säger Rolf Lindberg, klubbdirektör.
Läs mer om Karlskrona och Rolf Lindberg.
KHK om Hånbergs framtid: Vi får fundera
Per Hånberg kan lämna Karlskrona efter säsongen.Ännu har inga samtal inletts om tränarens framtid i klubben.– Pelle får fundera på sin framtid och så får vi som klubb fundera och sedan får vi diskutera det, säger Rolf Lindberg, klubbdirektör.
Läs mer om Karlskrona och Rolf Lindberg.