Karlsson

Maria Akraka: Jag trivs fantastiskt bra

Hon har varit Sveriges bästa medeldistanslöpare och medverkat i Melodifestivalen efter att ha blivit lurad av Bert Karlsson.Under tisdagskvällen gästar Maria Akraka Solvallas nykomponerade expertpanel.Och har de senaste åren jobbat som produktutvecklare för ATG.– Jag trivs fantastiskt bra, säger hon.

Mogen jazz av skivdebutanten Linus Karlsson

Debutalbum för saxofonisten Linus Karlsson från Malmö, som också skrivit de sju kompositioner som finns med på skivan. Han har också producerat. Musiken känns mogen.
Läs mer om Malmö.
Löfte stannar i Karlstad IBF
INNEBANDY: Klar för ytterligare en säsong Forwarden Adina Alfredsson är klar för ytterligare en säsong med Karlstad IBF. - En ung tjej som det finns mycket att plocka ur, säger sportchefen Peter Karlsson till klubbens hemsida.
Alla svenskar till Ånimskog
I lördags fick jag förtroendet att sitta ordförande när Dalslands Hembygdsförbund firade hundra. Det var i Stadts festsal. Vårt kommunalråd Karlsson var förstås på plats och uppvaktade.
Läs mer om Karlsson och Ånimskog.

Skuggar Hammarby och AIK - frälste Norrköping igen

Norrköping besegrade Sirius med 1-0 under måndagskvällen. David Moberg Karlsson sköt matchens enda mål, hans tredje för den här säsongen. Östgötalaget uppe på tio poäng, tre pinnar bakom serieledande Hammarby.
Läs mer om AIK, Hammarby och Norrköping.
Full pott hittills för Norrköping hemma
Tredje matchen hemma på Östgötaporten – och säsongens tredje seger. IFK Norrköping hakar på i den allsvenska toppen. Segerskytt mot Sirius: David Moberg Karlsson med matchens enda mål.
Läs mer om Norrköping och Östgötaporten.
Full pott hittills för Norrköping hemma
Tredje matchen hemma på Östgötaporten – och säsongens tredje seger. IFK Norrköping hakar på i den allsvenska toppen. Segerskytt mot Sirius: David Moberg Karlsson med matchens enda mål.
Läs mer om Norrköping och Östgötaporten.
Peking vann – Moberg Karlsson blev hjälte igen
Ribban gjorde sitt bästa – men till slut kunde inte ens överliggaren stoppa David Moberg Karlsson.Stjärnan fortsätter att vinna poäng för IFK Norrköping, och nu hakar Peking på i tabelltoppen.
Konflikter som underhållning och strategi |
Krigsspelen har en lång historia. Tomas Karlsson har undersökt över 200 år av krigsspel och det är förvånansvärt hur mycket som är sig likt trots den omfattande tekniska utvecklingen på området.
JUST NU: Så startar AIK och Blåvitt i stormötet
Stormatch i allsvenskan när AIK tar emot IFK Göteborg på Friends Arena. Startelvor: AIK: Linnér: Milosevic, Karlsson, Jansson - Lundström, Salétros, Adu, Olsson, Lindkvist - Goitom, Yasin.
Flygplan slog runt vid landning på flygplats
Ett flygplan har havererat i samband med landning på Hagfors flygplats.– Det handlar om en Cessna. En person befann sig på planet men ska ha klarat sig oskadd, säger Ann-Louise Karlsson, biträdande flygräddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen.
Läs mer om Ann-Louise Karlsson och Cessna.
En av AIK:s största hjältar - men vägrar slå sig för bröstet
Per Karlsson är en av AIK:s största trotjänare. Mittbacken gjorde allsvensk debut i den svartgula tröjan redan 2003 och har varit en tongivande spelare i tio år. Ändå tror 32-åringen inte att han kommer ses som en klubbikon efter karriären.
Karlsson nominerad till NHL-pris
Sporttelegram. Vegas Golden Knights svenske stjärnforward William Karlsson är en av tre nominerade till NHL-priset Lady Byng Trophy.
Läs mer om William Karlsson.
Så ska hjältarna firas om det blir SM-guld
Lakers är två segrar från att säkra SM-guldet.Men redan nu har Växjö kommun planen klar för hur och när hjältarna ska hyllas om det går vägen.– Det är klart det kommer bli ett härligt firande, säger Thomas Karlsson, näringslivschef.
Läs mer om SM-guld, SM-guldet.Men och Växjö.
Succén fortsätter - William Karlsson kan vinna pris på NHL Awards
William Karlsson. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports Succén vill aldrig ta slut för William Karlsson. Nu kan han prisas på NHL Awards hemma i Las Vegas. William Karlsson blev säsongens stora genombrottsman i NHL.
Läs mer om NHL och William Karlsson.
William Karlsson kan få NHL:s gentlemannapris
TAMPA. William Karlsson är nominerad till ett av de stora priserna den här NHL-säsongen. Han kan bli förste svensk på 30 år att vinna priset för den som bäst kombinerar gentlemannamässighet med skicklighet.
Poängkung kvar i Forshaga
ISHOCKEY: Sportchefen: "En oerhörd lättnad" Ännu en viktig pusselbit har fallit på plats. Under fredagen stod det klart att poängkungen Kimmy Skogland stannar i Forshaga. - En oerhörd lättnad, säger sportchefen Andreas "Karlan" Karlsson.
Läs mer om Forshaga, Kimmy Skogland och Ännu.
Varningen: Bank-ID- bedragare ökar dramatiskt
Bank-ID-kaparna blir allt fler och nu varnar polisen för en större våg av bedrägerier.– Blir man lurad är pengarna snabbt borta och det kan vara hela livets besparingar som då försvinner, säger Håkan Karlsson, chef över polisens Circagrupp som utreder brott mot äldre.
Läs mer om Circagrupp och Håkan Karlsson.
Hon ordnar hästhoppning – för bilar i stentuff terräng
Doften av bränsle och ljudet av vrålande motorer lär inte undgå någon i trakten av Näsum på lördag.Då släpper Rocks motorklubb loss hästkrafterna för häftig körning i branta backar.– Det är häftig sport där man ständigt ligger på gränsen, säger arrangören Jeanette Karlsson.
Läs mer om Jeanette Karlsson och Näsum.
Brödernas framtid – efter Kevin-fallet: Har en dröm
Efter nästan tjugo år skrevs misstankarna av mot Christian Karlsson, 27, och Robin Dahln, 24, för fyraårige Kevins död i Arvika.I Breaking News med Filip och Fredrik i Kanal 5 berättade bröderna om framtiden – och sina drömmar.– Vi har en dröm, vi vill bli kända inom sport, säger Christian Karlsson i programmet och refererar till datorspelet Counter-Strike.
Elise Karlsson: Det känns fullkomligt otillräckligt
På fredagen skickade Svenska Akademien ut ett officiellt uttalande om den advokatutredning som kartlagt ledamöternas kopplingar till Kulturprofilen. Den slår fast att oönskad intimitet har förekommit men att detta inte varit allmänt känt i Akademien. – Å ena sidan säger att man tar sexuella trakasserier på fullaste allvar, och å andra sidan verkar man inte vilja vidta några åtgärder, säger författaren Elise Karlsson, en av de 18 kvinnor som vittnade i DN:s ursprungliga granskning av Kulturprofilen.
Christian och Robin var mordmisstänka i 20 år - nu talar de ut
I slutet av mars i år avskrevs bröderna Robin Dahlén och Christian Karlsson från misstankarna från det så kallade Kevinfallet. Bröderna hade i nästan tjugo år pekats ut som Kevins mördare.
Ett litet liv i Sverige
Mats Berggrens självbiografi visar hur tidsandan påverkar människor, tycker recensenten Jan Karlsson. Pelle Svanslös och Peter Weiss. Hitchcock och Lorca. Tältprojektet och gamla interrailkort.
Läs mer om Jan Karlsson, Lorca och Sverige.