Karlstad vägen

Verkligheten i vägen när Vänstern vill våga mer

Sjöstedts strategi satt under press. Under de senaste åren har Vänsterpartiet suttit med vid de politiska förhandlingsborden, förhandlat budgetar och tagit fram ett nytt finanspolitiskt ramverk. Men i Karlstad blev det tydligt att vissa medlemmar vill våga mer.

Bloms bidrag – så urbota dumt att det kan gå vägen

På lördag är det dags igen - Melodifestivalen kickar i gång 2018 med en första delfinal i Karlstad.Expressens schlagerräv, musikredaktören Anders Nunstedt, rankar första veckans sju bidrag innan artisterna börjar sina repetitioner på melloscenen under torsdagen.Det är fördel Ingrosso.
Läs mer om Ingrosso och Melodifestivalen.
Hästtransport i olycka – vägen helt avstängd
En hästtransport har vält efter en olycka på E18 utanför Karlstad. Enligt polisen har upp till fyra fordon varit inblandade i olyckan. Vägen är helt avstängd.Skadeläget är oklart.
Läs mer om E18 och Karlstad.
Hells Angels-man kan ha mördats – i flykten
Hells Angels-mannen som hittades död på mc-gängets fastighet i Karlstad överfölls precis utanför inhägnaden till nästet – vid sin egen bil.Polisen misstänker att han kan ha mördats när han försökte fly.– Han skulle definitivt inte tas av daga ute vid vägen, säger åklagaren Stefan Wessberg.Off
Läs mer om Karlstad och Stefan Wessberg.Off.

Lastbil har kört av vägen och vält vid Ikea

En lastbil har kört av vägen och vält på E18 i höjd med Ikea i Karlstad, uppger polisen.Polis och räddningstjänst har anlänt till platsen.Strax innan det skedde en kollision mellan en lastbil och en personbil på samma väg.
Läs mer om E18, Ikea och Karlstad.
Guldmakaren Tschöp vill ta ännu en titel – i fjärde laget
Moa Tschöp har vunnit fyra SM-guld i innebandy med tre olika föreningar. Nu satsar backstjärnan på en ny titel med ännu en klubb. – Det skulle betyda jättemycket om vi lyckas gå hela vägen, säger Täbyspelaren inför seriepremiären borta mot Karlstad.
Läs mer om Karlstad, SM-guld och Täbyspelaren.
Man påkörd på riksväg – allvarligt skadad
En man har blivit mycket allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd av en bil på riksväg 61 vid Norsälven, Kil, utanför Karlstad på lördagskvällen. Mannen gick på vägen när olyckan inträffade.
Läs mer om Karlstad, Kil och Norsälven.
Kvinna körde på fel sida vägen – krockade och stack
En kvinna i 20-årsåldern körde på fel sida av vägen i Marieberg i Karlstad.Efter att ha krockat med en parkerad bil smet hon från platsen men återfanns av en polispatrull.– Hon misstänks ha varit påverkad av narkotika, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.
Bil med husvagn och Mc i olycka – stopp på E45
En motorcykel och en bil med husvagn kolliderade på måndagsförmiddagen på E45 i närheten av Karlstad.Vägen har fått stängas av helt i samband med olyckan.– Patrullen är på plats och det är stopp, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.
Läs mer om E45, Karlstad.Vägen och Värmland.
Vild biljakt efter misstänkt rattfyllo – polis skadad
Värmlandspolisen fick stopp på en misstänkt rattfyllerist i Karlstad.När trafikpolisen öppnade dörren till bilen körde föraren i väg – och polisen föll till marken och skadade sig, skriver NWT.Efter en vild biljakt, där föraren ska ha prejats av vägen, kunde polisen få stopp på föraren som nu misstänks för en rad brott.
Läs mer om Karlstad.När.
Daniel Redn stryker sina hästar från V75
Daniel Redn tvingas stryka sina hästar på V75. Anledningen: Snökaos på vägen till Karlstad. – Hästarna har stått still länge och blivit kalla. Det känns inte schyst mot dem att starta, säger han.
Läs mer om Karlstad och V75.
JUST NU: Turistbuss av vägen i halkan
Halkan ställer till med stora problem i påsktrafiken.Flera bilar har varit inblandade i en olycka på E18 i Karlstad.– Skadeläget är oklart. Det är väldigt halt på platsen, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.I Kristinehamn har en turistbuss kört av vägen.
JUST NU: Flera bilar i olycka på motorväg
Halkan ställer till med stora problem i påsktrafiken.Flera bilar har varit inblandade i en olycka på E18 i Karlstad.– Skadeläget är oklart. Det är väldigt halt på platsen, säger Morgan Connedal, polisens presstalesman.I Kristinehamn har en turistbuss kört av vägen.
Läs mer om E18, Karlstad och Morgan Connedal.
Brand rasade i villa – huset totalt nedbrunnet
En villa utanför Karlstad brann under natten ned till grunden.Räddningstjänsten var chanslösa mot branden – och kunde inte rädda huset.– Det upptäcktes inte förrän det var en som åkte förbi på vägen. Då var det redan för sent, säger Mattias Arvidsson, räddningsledare, till tidningen NWT.se.
Läs mer om Karlstad.
JUST NU: Lastbil körde in i bergvägg
En lastbil kanade på fredagsmorgonen av vägen i närheten av Molkom i Karlstad.Lastbilen ska ha åkt in i en bergvägg men föraren ska inte ha skadat sig.– Det är halt på platsen. Det har kommit in flera olyckor nu, säger Per Arne Eriksson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.
Lastbil kanade av vägen – in i bergvägg
En lastbil kanade på fredagsmorgonen av vägen i närheten av Molkom i Karlstad.Lastbilen ska ha åkt in i en bergvägg men föraren ska inte ha skadat sig.– Det är halt på platsen. Det har kommit in flera olyckor nu, säger Per Arne Eriksson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.
Lastbil körde in i vajerräcke – blockerade trafiken
En lastbil har kört av vägen på E18 öster om Karlstad.Den har fastnat i vajerräcket och blockerar trafiken i båda körriktningar.– Vi leder om trafiken via gamla E18, länsväg 240, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Värmlandspolisen.
Lastbil körde in i vajerräcke – blockerar trafiken
En lastbil har kört av vägen och blockerar just nu trafiken på E18 öster om Karlstad.– Vi leder om trafiken via gamla E18, länsväg 240, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Värmlandspolisen.
Lastbil blockerar trafiken
En lastbil har kört av vägen och blockerar just nu trafiken på E18 öster om Karlstad.– Vi leder om trafiken via gamla E18, länsväg 240, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Värmlandspolisen.
Biljakt slutade med krasch i träd
En bilist ville inte stanna för polisen vid en fordonkontroll.Då följde polisen efter – och efter en mil lång biljakt körde bilisten av vägen och krockade mot ett träd.– Det ska vara en bil som har åkt av vägen och ner för en slänt och färden har slutat mot ett träd, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad, till NWT.
Läs mer om Karlstad och NWT.
JUST NU: Bilkrasch – en person skadad
En bil körde av vägen i Karlstad på onsdagsmorgonen och hamnade ute i skogen.– Bilen var ganska illa tilltygad, men föraren kunde ta sig ur bilen själv, säger Björn Johansson vid räddningstjänsten i Karlstadsregionen till Värmlands Folkblad.
Bilist voltade – en person till sjukhus
En person har förts till akuten i Karlstad efter en trafikolycka tidigt på söndagsmorgonen. Personen ska ha blivit kvar i bilen när den voltade av vägen och blev stående mot ett träd.
Läs mer om Karlstad.
Lastbil brakade in i staket – trafikstopp
Ett lastbilsekipage skulle svänga ut på Skårevägen utanför Karlstad från en mindre väg.Då brakade ekipaget rätt in i ett staket, skriver polisen på sin hemsida.Det är helt stopp i trafiken på vägen.
Läs mer om Karlstad och Skårevägen.
Lastbil med släp välte – trafik på E18 stängs av
En lastbil med släp har vält på E18 utanför Karlstad. Lastbilen har hamnat i diket – och trafiken kommer under morgonen att stängas av helt. – Lastbilen mötte en personbil och kom ut med ett däck utanför vägen och gled ner i diket, säger polisens presstalesperson i Värmland Jan-Åke Sjöström.
Personbil körde av – hamnade på tågspår
En personbil har kört av vägen och hamnat på ett järnvägsspår vid Hammaröleden i Karlstad.– Det är en singelolycka. Bilen har slagit runt och hamnat på ett järnvägsspår, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl vid polisen.