Katastrof

Dramatisk minskning av insekter en ekologisk katastrof

Tre fjärdedelar av alla flygande insekter i naturreservat i Tyskland har försvunnit under de senaste 27 åren. Allt liv på jorden riskerar att påverkas av den dramatiska nedgången, säger forskarna och varnar för ett ekologiskt Armageddon.
Läs mer om Armageddon och Tyskland.

Toppstyrningen blir en katastrof för hela sporter

Med hot om indragna bidrag pressar Riksidrottsförbundet (RF) resursberoende specialförbund att slakta väl fungerande tävlingsstrukturer för barn och unga. RF tar avarter inom de stora lagsporterna som intäkt för att diktera regler, vilka på sikt stäcker unga ambitiösa talanger och underminerar individuella idrotters attraktionskraft, skriver frilansjournalisten Jens Fellke.
Svenska ilskan: Är en katastrof
Fabio Fogninis utbrott mot svenska domaren Louise Engzell blev en världssnackis.Nu reagerar svenska dubbelstjärnan Robert Lindstedt över US Opens beslut att dra italienaren ur turneringen – två dagar efter händelsen.– Det sköttes otroligt dåligt. Alla spelare är överens om att det var katastrof, säger han i Expressen TV.
Della, 7, provade glass – fick åka akut till sjukhus
Della Axelsson, 7, är nötallergisk och brukar vara noga med vad hon stoppar i sig, men när en leverantör bjöd på glass i Ica-butiken tog sjuåringen några skedar.Det var nära att sluta i katastrof.– Jag vill inte hänga någon enskild, men tycker att den här frågan måste lyftas innan något barn dör i onödan, säger pappa Anders.
Läs mer om Ica-butiken.

Tusentals pingvinungar döda — katastrof hotar

En koloni med 40 000 adeliepingviner på Antarktis drabbades av en katastrof mitt i kläckningssäsongen.Bara två pingvinkycklingar överlevde. Tusentals ungar dukade under, och tusentals ägg förblev okläckta.Boven i dramat är klimatförändringarna, uppger forskare för The Guardian.
Läs mer om The Guardian.
Massdöd av pingviner på Antarktis – bara två ungar överlevde
En koloni på 40.000 adliepingviner i östra Antarktis har drabbats av en katastrof. Alla pingvinungar utom två har dött, skriver den brittiska tidningen The Guardian.
Läs mer om The Guardian.
Trump hotar dra tillbaka hjälp från Puerto Rico
Trump har tidigare kritiserats för sitt hanterande av orkandrabbade Puerto Rico.Nu hotar han att dra tillbaka den hjälp som skickats till den självstyrande regionen.– Det var en katastrof redan innan orkanen, skriver presidenten på Twitter.
Corazza Bildt: Vi borde ha lärt oss läxan av splittring
De mer extrema katalanska rösterna har en revolutionär agenda. De vill ta Katalonien ut ur både Spanien och EU. För mig är det uppenbart att det är en agenda som leder till kaos och katastrof, skriver Anna Maria Corazza Bildt (M).
Nilsson Lindelöf sågas: En absolut katastrof
AMSTERDAM/STOCKHOLM. Sverige är klart för VM-playoff.Men i brittisk media sågas Victor Nilsson Lindelöf.En total katastrof, skriver The Mirror.
Nobelpristagare: Katastrof att språkkunskaper sjunker
Diktaturen i Rumänien använde skolan för att inpränta ideologin i barnen. Herta Müller lyfter fram skolan som skydd mot totalitära krafter. Hon bor nu i Tyskland och ser hur språkkunskaperna sjunker – på samma sätt som i Sverige. – Katastrofalt för individen och samhället.
Läs mer om Rumänien, Sverige och Tyskland.
Det går inte att vara sämre än vi var
IFK Norrköping håller jämna steg med Djurgården och AIK i kampen om Europaplatser. Hammarby förlorade än en gång mot Peking. – Första halvlek var katastrof, säger Muamer Tankovi.
Det går inte att vara sämre än vi är
IFK Norrköping håller jämna steg med Djurgården och AIK i kampen om Europaplatser. Hammarby förlorade än en gång mot Peking. – Första halvlek var katastrof, säger Muamer Tankovi.
Biståndsarbetare: Det är en katastrof
Antalet rohingyer som flyr förtrycket i Burma till grannlandet Bangladesh ökar, vilket har lett till att de FN-arrangerade lägren blir allt mer överfulla. – Det finns ingenting i lägret. Alla är helt beroende av matransoner från FN och andra hjälporganisationer. Det är en katastrof, säger Zahidul Islam Mamun, som arbetar i ett av lägren till DN.
98-åriga Carla tvingas flytta från äldreboendet
98-åriga Carla Nilsson är dement och bor på äldreboendet Önnebo.Men nu ska det stängas och Carla tvingas att flytta.– Det är en katastrof, jag har inte velat berätta för mamma. Hon kommer bli förtvivlad, säger hennes son Arnold Wernersson.
Målskytten om planen: Den är katastrof
Regnet öste ner när Sverige mötte Kroatien. Det gjorde att planen blev bedrövlig, enligt Kosovare Asllani.
Irma dränkte Havanna: Total katastrof
Delar av Kubas huvudstad Havanna hamnade under vatten när orkanen Irmas vindar piskade upp över tio meter höga vågor längs nordkusten. Ovädret har orsakat enorma materiella skador på önationen men inga dödsfall har rapporterats.
Läs mer om Havanna.
Det är så sorgligt – är en katastrof
Prins Daniel är en stor idrottsvän.I Nyhetsmorgon uttrycker han frustration över att alla barn inte har samma förutsättningar för idrott.– Det är så sorgligt att samhället är ojämlikt, säger prins Daniel i TV4.
Läs mer om Daniel och TV4.
En glädjechock för Stefan Löfven
Demoskops siffror måste vara rena glädjechocken för Stefan Löfven och en smärre katastrof för alliansen. De rödgröna har nu en statistiskt säker ledning med hela 6,4 procentenheter.
Läs mer om Stefan Löfven.
Aung San Suu Kyi skyller våldet på terrorister
Hundratusentals burmesiska muslimer är på flykt undan militärens våld och FN varnar för en humanitär katastrof. Men Burmas ledare, fredspristagaren Aung San Suu Kyi, talar om ett isberg av desinformation.
Läs mer om Aung San Suu Kyi.