Katastrof

Det som är bra för Geely är bra för Volvo

Volvo är Geely. Geely är Volvo. En devis som var en katastrof för Volvo för några år sedan. Nu är det i stället en strategi att växa ikapp världens lyxtillverkare. Men det finns risker.
Läs mer om Geely och Volvo.

7 tecken på att affärssystemprojektet går åt pipsvängen

Ett väl fungerande affärssystem gör att ett företag kan fungera smidigt och effektivt. Men ett införande som går snett blir snabbt en katastrof. Här är varningstecknen du bör ha koll på.
Katastrof för 75 år sedan orsakar dykförbud
Länsstyrelsen har infört dykförbud vid Märsgarnssund i Haninge skärgård, skriver skargarden.se.
Läs mer om Haninge och Märsgarnssund.
Bilist blåste på mot rött – nära meja ner Walter, 2
Emelie Kling, 28, och hennes tvåårige son Walter gick mot grön gubbe på ett övergångsställe i centrala Skövde.Det höll på att sluta i total katastrof.– En svart Audi körde mot rött. Bilen hade mejat ner oss om vi inte kastat oss tillbaka, berättar Emelie Kling.
Läs mer om Audi, Emelie Kling, Skövde.Det och Walter.
Sorgen: Fruktansvärt – det är en katastrof
En enastående karriär är över.Och den slutade på värsta tänkbara sätt.Usain Bolts lagkamrater är förtvivlade efter att tidernas främste löpare fallit ihop skadad under VM-finalen på 4x100 meter.– Det är en katastrof, det är fruktansvärt, säger Julian Forte till TV4.
Läs mer om Julian Forte, TV4 och VM-finalen.
Kenyatta segrare i valet – som beskrivs som katastrof
Kisumu. Sittande presidenten Uhuru Kenyatta kommer inom kort att utropas till segrare i det kenyanska presidentvalet.
Läs mer om Uhuru Kenyatta.
Ministern om Nordkorea: Krig vore en katastrof
Ett krig med Nordkorea vore en katastrof, säger USA:s försvarsminister Jim Mattis.
Läs mer om Nordkorea.
USA:s försvarsminister: Krig vore en katastrof
Ett krig med Nordkorea vore en katastrof, säger USA:s försvarsminister Jim Mattis. Samtidigt eldar Donald Trump på mot diktaturen.
Läs mer om Donald Trump och Nordkorea.
Leo DiCaprio har hittat kärleken i Kate Winslet
Det har gått 20 år sedan katastrof- och kärleksfilmen Titanic hade premiär.Nu uppges Leonardo DiCaprio ha blivit förälskad i Kate Winslet.– Han har starka känslor för henne, säger en uppgiftslämnare till Radaronline.
Nu är jag så förbannad att det är helt sanslöst
Ett rött kort efter sex minuter –sedan var det tack och godnatt för Öis.Efter förlusten mot Brommapojkarna var stjärnspelaren Johan Elmander rosenrasande på domaren.– Vi har haft för många riktigt dåliga domare och det är katastrof. Riktig katastrof. Jag håller käften mycket men nu är jag så förbannad så det är helt sanslöst, säger han.
Douglas, 40, död – under omöjliga testet
Douglas Waymark skulle utföra en utmaning som bara 25 människor någonsin klarat av att genomföra.Men försöket slutade i katastrof och ledde till 40-åringens död.
Åh Gud – det här är inte bra
LONDON/STOCKHOLM. Irland, Kanada och Jamaica är redan drabbade.Nu har den svenska VM-truppen tvingats till åtgärder för att undvika en katastrof mitt under brinnande mästerskap.– Åh Gud, det här är inte bra, säger friidrottsprofilen Nadja Casadei.
Professorn: Det är en katastrof – ändra lagen
Privatpersoner, bostadsrättsföreningar och aktiebolag kan sättas i konkurs genom falska ansökningar. Nu kräver juristprofessorn Marie Karlsson-Tuula lagändringar. – Det är en katastrof att inte lagstiftarna har tagit tag i den här problemtiken, säger Marie Karlsson-Tuula, professor i civilrätt.
Nolan: Jag ville låta filmen ha en rätt kall ton
London. Med storfilmen Dunkirk tar sig Christopher Nolan an ett känsligt ämne för britterna där en katastrof vändes till en mental triumf. Katrine Maral träffade regissören som berättade hur man skapar maximal spänning på bioduken.
Läs mer om Christopher Nolan och Dunkirk.
Akademikerrapport: Katastrof för britterna utan avtal med EU
Ett sammanbrott i Brexit-förhandlingarna skulle vara katastrofalt för Storbritannien, rapporterar ledande akademiker i landet. Följderna kan bli att kärnkraftverken stannar, att flygplan blir kvar på marken och att läkemedelsforskningen allvarligt skadas, skriver de i en rapport som presenteras i dag.
Forskarrapport: Katastrof för britterna utan avtal med EU
Ett sammanbrott i Brexit-förhandlingarna skulle vara katastrofalt för Storbritannien, rapporterar ledande akademiker i landet. Följderna kan bli att kärnkraftverken stannar, att flygplan blir kvar på marken och att läkemedelsforskningen allvarligt skadas, skriver de i en rapport som presenteras i dag.
Stjärnans mardröm med pojkvännen: Det är kris
Silje Norendal, OS-hopp inför Pyeongchang, har det riktigt tufft för tillfället.En resa tillsammans med pojkvännen slutade i katastrof för 23-åringen.– I mitt huvud är det kris, säger Norendal till VG.
Läs mer om Norendal, OS-hopp och Pyeongchang.
Anders Sännås Lundqvist: Förlust är inte någon katastrof – bättre att bli tvåa i gruppen
Breda. I dag startar EM–slutspelet, för svensk del. Mycket av förhandssnacket har handlat om premiärmotståndaren Tyskland. Är det äntligen dags att besegra giganten?
Läs mer om EMslutspelet och Tyskland.