Katastrof

Klubbarna rasar mot kommunen - fotbollshallens skick under all kritik: "En fullständig katastrof"

Ett tiotal hål, lappningar, flertalet ojämnheter och uppgifter om ett flertal skador. Det är ett sätt att beskriva konstgräsmattan i fotbollshallen -något som får lokala fotbollsklubbar att rasa.

V vill att åldersuppskrivna unga ska få stanna i Falun

Vänsterpartiet driver nu kravet att ensamkommande ungdomar ska få stanna i Falun även efter att Migrationsverket har skrivit upp åldern. - Det blir annars en humanitär katastrof, anser Patrik Liljeglöd (V), gruppledare i fullmäktige.
Fab Freddie ryter ifrån efter Lindarws hårda ord
I ett kommentarsfält på Instagram riktar Christer Lindarw kritik mot Fredrik Fab Freddie Svenssons insats i Melodifestivalen.Enligt Lindarw saknas både talang, timing, utstrålning och ett bra manus.– Det känns jättetrist att han väljer att kalla min insats för en katastrof. Vad hände med den kärleken han en gång så gärna ville förmedla? säger Fab Freddie.
Pamela Andersons ilska efter bråket
Nu försvarar Pamela Anderson sonen Brandon efter blodigt bråk med pappa Tommy Lee.På sin hemsida har Anderson lagt upp ett öppet brev:Han är en katastrof utom kontroll och han beter sig inte som en far, skriver Baywatch-stjärnan.

Avhoppet oroar: En politisk katastrof

Gary Cohns besked natten till onsdag svensk tid att han lämnar uppdraget som Donald Trumps högste ekonomiske rådgivare har vållat oro både i Washington och på världsmarknaderna.
Läs mer om Washington.
Från charmant till katastrof när Trump möter världens ledare
Statsminister Stefan Löfven träffar Donald Trump i Vita huset på tisdag. Mycket av intresset runt besöket handlar om hur de två kommer överens. Trump har hunnit skaffa sig både ovänner och vänner med sin ovanliga ledarstil under sitt dryga år vid makten.
Läs mer om Donald Trump, Trump och Vita.
Guide: Undvik en katastrof i fjällen
Sugen på en härlig fjälltur? Se till att förbereda dig – för även om solen lyser just nu kan väderläget och temperaturen snabbt förändras. Det här ska du tänka på innan du ger dig ut.
Bernard-Henri Lvy: Väst borde ha trotsat FN och stoppat al-Assads blodbad
KOLUMNEN. Bernard-Henri Lvy är fransk författare och filosof. Syrien är en ihållande katastrof utan slut. Det var ett misstag av västvärlden att inte ingripa i ett tidigt skede.
Rånarens katastrof-turn: Nästan synd om honom
Kan det här vara Sveriges sämsta rånare?Mannen slog till mot en bank – som inte hade några kontanter och misslyckades i flykten med att kapa två körskolebilar.Till slut bad han om skjuts.– Jag tyckte nästan synd om honom, Patrik Eliardsson, som följde rånarens misslyckade turn.
Läs mer om Patrik Eliardsson.
En katastrof för alla som har dieselbilar
På tisdagen kom beskedet: dieselförbud godkänns i Tyskland, för att råda bot på de omfattande luftföroreningarna i många av landets städer. Men för alla miljontals ägare av dieselbilar, är beskedet dystra nyheter. – Man ser redan nu att priserna på dieselbilar sjunker, rapporterar SvD:s Tysklandskorrespondent Tomas Lundin i Ekonomistudion.
Läs mer om Ekonomistudion och Tyskland.
Emmanuel dödssjuk i malaria – hemresan kostar en miljon
Det skulle bli en drömresa men slutade i katastrof.Emmanuel Gauthier, 32, från Kanada ligger i koma efter att ha fått malaria i Tanzania. Han saknar reseförsäkring och hemresan med ambulansflyg kostar en miljon kronor.Gauthier har bott i Sverige och nu försöker hans svenska vänner samla in pengar så att han kan få komma hem.– Vi är desperata, säger hans svenska vän Emma Persson.
Läs mer om Emma Persson, Kanada, Sverige och Tanzania.
Samtal om Nafta på väg in i kritisk fas
Företrädare för USA, Mexiko och Kanada möts nu för sjunde gången med syfte att omförhandla frihandelsavtalet Nafta, som president Trump kallat en katastrof. Stämningen är inte positiv.
Läs mer om Kanada, Mexiko, Nafta, Trump och USA.
Bättre bolagsvinster mot slutet av rapportsäsongen
Men snittvinsterna var fortfarande en katastrof i ett historiskt perspektiv. De sämsta resultaten sågs i it- och telesektorn, skriver Remums chefsanalytiker Peter Malmqvist.
Läs mer om Peter Malmqvist.
Scenisk knock-out om grabbig brutalitet
Två pojkar, 13 och 16, lämnas att sköta och uppfostra sig själva. De ägnar dagarna åt råa dataspel och porr. När den nya granntjejen knackar på dörren börjar resan mot en brutal katastrof.
Johans familj hamnade mitt i cyklonen
Johan Bergstad och hans familj var på en jorden runt-resa när de hamnade mitt i ett mardrömsscenario.De hade tur som klarade sig med livet i behåll när cyklonen Gita slog till mot ön i Stilla havet, skriver SVT Nyheter.– En sådan här katastrof ger perspektiv på livet hemma, säger Johan till Expressen.
Läs mer om Expressen, Gita, Johan och Stilla.
Birgitta flydde genom eldhavet: Katastrof
När Birgitta Jangrell vaknade natten mot lördag stod hennes hem utanför Göteborg i lågor.Villan blev snabbt övertänd, och stora gnistor droppade från taket.– Jag sprang ut genom eldhärden. Men när jag kommit ut så hittade jag inte min man, berättar Birgitta.
Läs mer om Birgitta och Göteborg.
Lyxbunkern där bara rika får plats vid en katastrof
Hit kommer Europas rikaste att fly om kärnvapenkriget bryter ut.Till en jättelik grotta under ett berg i Tyskland.Här byggs ett jättelikt domedagsretreat för riktiga lyxlirare.
Läs mer om Tyskland.Här.
ÖFK kritiseras: En katastrof
Östersund föll med 0–3 hemma mot giganterna Arsenal.Efter matchen kritiserades hemmalagets taktik.Inledningen var en katastrof rent taktiskt skriver Viasatexperten Bosse Petersson på Twitter.
Minst 17 döda vid skjutning på skola – tidigare elev gripen
Han hade blivit avstängd från skolan – och återvände med skjutvapen. Den 19-årige före detta eleven sköt ihjäl 17 personer, bekräftar polisen. – Det är en katastrof. Jag saknar ord, säger den lokale polischefen Scott Israel.
Läs mer om Scott Israel.
Supermodellens svåra olycka – när hon är naken
Kate Uptons senaste fotosession slutade i katastrof.Stående topless i vattnet kom en våg och svepte ned supermodellen mot en vass klippkant nedanför.Den drog ner mig –alla var väldigt rädda, säger hon i ett klipp som Sports Illustrated publicerat.
Torkan i Sydafrika klassas som katastrof
Sydafrika har utfärdat ett nationellt katastrofläge med anledning av den torka som drabbat delar av landet. Läget är så allvarligt att hela Kapstaden riskerar att bli utan kranvatten.
Läs mer om Kapstaden och Sydafrika.
Torka i Sydafrika klassas som katastrof
Läs mer om Sydafrika.
Torka i Sydafrika klassas som katastrof
Sydafrika har utfärdat ett nationellt katastrofläge med anledning av den torka som drabbat delar av landet.
Läs mer om Sydafrika.