Katastrof

En katastrof – visar att de är desperata

Doldisen Peter Stöger blir mannen som ska leda Borussia Dortmund ur krisen.Men 51-åringen betraktas inte som ett klockrent val av alla.
Läs mer om Borussia Dortmund.

Judehatet måste stoppas

DN 11/12 2017. Sveriges judiska minoritet är inte trygg. Det är en katastrof.
Efter DN:s avslöjande: Krav på sjukhusdirektörens avgång
Efter DN:s avslöjande om de många frågorna kring 28-miljonersnotan från ett konsultbolag till Karolinska universitetssjukhuset kräver landstingsoppositionen för förändringar i sjukhusledningen. Vänsterpartiet vill se sjukhusdirektörens avgång. – Det är en fullständig katastrof, säger Gunilla Roxby Cromvall (V), gruppledare.
Wallströms ensidighet skadar svensk utrikespolitik
Israels rättmätiga önskan att få ha sin huvudstad i Jerusalem kallar Wallström rätt och slätt för en katastrof. Att Sveriges utrikesminister inte är någon diplomat i Israel-Palestinakonflikten, utan snarare debattör för den ena sidan är djupt problematiskt, skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och Sofia Damm.

Salming: Det är väldigt idiotiskt

Om 65 dagar invigs OS i sydkoreanska Pyeongchang.Samtidigt som idrottsfesten närmar sig med stormsteg skapar den hårda retoriken mellan värdlandets grannland Nordkorea och USA oro världen över.Samtidigt överväger hockeylegendaren Börje Salming om han ska besöka mästerskapet.– Det vore ju katastrof om det skulle hända någonting, säger Salming.
Uppgifter: Förre diktatorn dödad – av sina allierade
Jemens tidigare diktator Ali Abdullah Saleh har dödats av sina allierade, huthirebellerna.Det uppger källor på båda sidor av konflikten. Det som FN kallar för världens värsta humanitära katastrof blir nu ännu värre.
Läs mer om Ali Abdullah Saleh.
Därför stormade hon ut: Allting rasade...
LILLEHAMMER. Premiären i Ruka slutade med katastrof för Norges sprintlag.Mest besviken av alla?Maiken Caspersen Falla stormade ut från tävlingsområdet.– Allting rasade för mig, säger Falla – som nu lägger över pressen på Stina Nilsson inför sprinten i Lillehammer.
Läs mer om Falla, Lillehammer, Ruka och Stina Nilsson.
Seismolog: Balivulkanen liknar historisk katastrof
Den balinesiska vulkanen Agungs utbrott den senaste tiden bär likheter med dem som orsakade Indonesiens värsta vulkankatastrof någonsin, enligt seismologen Björn Lund. 1963 dödades uppemot 1.500 personer av glödande laviner i hög hastighet.
Läs mer om Björn Lund.
Sex olika katastrofer: Hur oroliga ska vi vara?
Farligare att korsa gatan. För den pessimistiske finns det gott om faror som hotar vår trygga tillvaro. Men hur sannolikt är det att faktiskt råka ut för en katastrof? Vi går igenom sex olika katastrofscenarier.
6 faktorer som kan avgöra om vi överlever katastrofen
Sannolikheten för att drabbas av en katastrof är liten. Men om mardrömmen ändå blir verklighet finns det några faktorer som faktiskt spelar roll för vår överlevnad. Här är sex saker som enligt forskning kan utgöra skillnaden mellan liv och död.
Högsta varningsnivån på Bali
Myndigheterna i Indonesien höjer varningsnivån till den högsta, på grund av en överhängande risk för katastrof vid vulkanen Agung på ön Bali.
Läs mer om Agung, Bali och Indonesien.
Krisforskare sågar myt: Ett flertal förvånar sig själva
En panikslagen fullblodsegoist. Det är vad vi förvandlas till vid en katastrof, enligt myten. Men det är inte sant. Tvärtom visar forskning att människor värnar om varandra, hävdar krisforskarna Ann Enander och Misse Wester.
Läs mer om Ann Enander och Misse Wester.
Richard Hammonds stuntförare får en ny chans i The Grand Tour
Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond fortsätter att leta ny testförare till The Grand Tour, säsong 2. Jeremy Clarkson bjöd in F1-stjärnan Mark Webber, som dock visade lite ojämn form. Märkligt nog gick det väldigt långsamt när Webber skulle köra en Mercedes-AMG GT. Richard Hammonds förslag var att anlita en stuntman, vilket vi kunde se i den andra filmen. Första försöket att sätta ett snabbt varv såg lovande ut, men slutade i katastrof. I den här tredje filmen lovar Richard Hammond att han har pratat allvar med stuntföraren. Den här gången ska det funka, men Jeremy Clarkson 
Kritiken mot TV4: Plågsamt uselt
Fotbollsgalan var rent tv-mässigt en katastrof.Den menar forne TV4-profilen Marcus Birro.– Det är obegripligt hur plågsamt usel det sköts i Sverige, säger Birro i podcasten Öppet hjärta.
Läs mer om Birro, Sverige, TV4 och Öppet.
Allsvenska klubbar kräver mer pengar och lättare väg till SHL
Mer tv-pengar och ändrat kvalsystem. Det kräver sex traditionsrika hockeyklubbar i ett brev till Svenska ishockeyförbundet och SHL. Om ingenting sker hotas verksamheten, skriver man. – Det är närmast en katastrof att åka ur och nålsögat att gå upp är litet, säger AIK Hockey AB:s ordförande Johan Palmgren.
Läs mer om Johan Palmgren, SHL och Svenska.
Ubåtsexpert om spaningarna: Mirakel om ubåtsbesättningen lever
Mycket talar för att en katastrof drabbat den saknade argentinska ubåten San Juan. Chanserna för att besättningen på 44 personer har överlevt är små. – Jag tror att en katastrof inträffat och att besättningen inte längre är i livet. Det vore ett mirakel i så fall, säger till DN kommendör Bo Rask. Han har lång erfarenhet av ubåtstjänst, är sekreterare i Kungliga Örlogsmannasällskapet och var åren 2000-2003 chef för marinens ubåtsflottilj.
Ilskan efter tabben: Det är en katastrof
När konferencieren Fredrik Berling skulle dela ut pris till årets mittfältare på damsidan – Kosovare Asllani – visste han inte vad hon heter i efternamn. Något som årets back, Jessica Samuelsson, rasar mot. – Först och främst ska alla veta vem Kosovare Asllani är och vad hon heter. Det är katastrof, säger Jessica Samuelsson.
Rikard Wolff: Gray förebådade Wildes katastrof
I oktober har en avskalad Dorian Grays porträtt premiär på Kulturhuset Stadsteatern. Det blir tredje gången Rikard Wolff återvänder till dramat – som fascinerar honom. Både för hur det skildrar längtan efter evig ungdom och dess skildring av homosexualitet. DN träffade Rikard Wolff inför premiären för drygt ett år sedan.
Här är vinnarna när bostadspriserna faller
Ett större prisfall på bostäder framställs ofta som en katastrof. Men faktum är att många hushåll skulle bli vinnare på att priserna faller. Vi har listat några hushåll som har allt att vinna på ett rejält prisfall.
Statistiksajt: 62 procents chans att Sverige går vidare
Italiensk fotboll är på randen till en katastrof, skriver en amerikansk statistiksajt, som ger Sverige 62 procents chans att ta sig till VM efter den första playoffmatchen.
Läs mer om Sverige.
Så rädda – håller på att skita på oss
APPIANO GENTILE Stämningen dagen innan ödesmatchen var spänd på träningsanläggningen i Appiano Gentile.Italien kan missa sitt första VM sedan 1958 och även om hoppet fortfarande lever börjar italienarna redan så sakteliga förbereda sig på det värsta.– Om det inte är jordens undergång så är det i alla fall en enorm katastrof för hela landet, säger Andrea Santoni på Corriere dello Sport.
Ilskan: Pinsamt – det är katastrof
Efter skandalmatchen mellan Brynäs IF och Adler Mannheim.I onsdags fick Thomas Larkin sin avstängningsdom på fyra matcher.En kortare avstängning än vad många förväntade sig - så även Rickard Wallin.– Det är katastrof, pinsamt och vilka ord man än vill. Avstängningen är på tok för låg, säger Viasats hockeyexpert.
130 miljoner skäl att följa kampen för världens flickor
Barn startar inga krig. Ändå är det de som drabbas värst. Och för världens flickor innebär krig ofta slutet på skolgången. Det är en bortglömd och pågående katastrof som SvD nu vill belysa med satsningen #130MillionGirls som startar i dag.
Läs mer om SvD.