Katrineholm

Han startade eget it-företag som 13-åring

2010 blev Mattias Forss utsedd till Årets företagare i Katrineholm. Då, vid 26 års ålder, hade han redan drivit sin it-firma i halva sitt liv. Det unika med mig är väl att jag sysslat med samma typ av verksamhet sedan i början av högstadiet, säger han.
Läs mer om Katrineholm.

Klasse tröttnar aldrig på att få glädja en publik

Uppvuxen i Katrineholm och boende i Strängnäs håller han verkligen med Selma Lagerlöf om att Sörmland är Sveriges lustgård.
Att inte finnas med i historieboken om sig själv
För några år sedan gjorde fotografen Lasse Johansson från Katrineholm det där som vi andra aldrig kommer till skott med. Han hade köpt en negativscanner och började gå igenom alla pärmar med negativ från åren runt 1980 i Katrineholm.
Läs mer om Katrineholm och Lasse Johansson.
Minnesord: Sven Björving
Civilingenjören Sven Björving, Katrineholm, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är hustrun Marie och barnen Christina och Anders med familjer.
Läs mer om Christina, Katrineholm och Marie.

Har du varit på besök i ETC Solpark någon gång?

Nu är årets Kullendagar i ETC Solpark i Katrineholm spikade. Den 29 april är nästa tillfälle.
Läs mer om Katrineholm och Kullendagar.
Minnesord: Sven Björving
Civilingenjören Sven Björving, Katrineholm, har avlidit i en ålder av 78 år. Närmast anhöriga är hustrun Marie och barnen Christina och Anders med familjer.
Läs mer om Christina, Katrineholm och Marie.
Skyddsjakten på varghybrider avslutad
Inrikes. Skyddsjakten på hybrider mellan varg och hund som pågått i närheten av Katrineholm sedan i höstas har nu avslutats, skriver länsstyrelsen i Södermanland på sin hemsida.
Läs mer om Katrineholm och Södermanland.
Skyddsjakten på varghybrider avslutad
Skyddsjakten på hybrider mellan varg och hund som pågått i närheten av Katrineholm sedan i höstas har nu avslutats, skriver länsstyrelsen i Södermanland på sin hemsida. Under skyddsjakten har det fällts åtta individer.
Läs mer om Katrineholm och Södermanland.
Omlokaliserade myndigheter jagar ny kompetens
Regeringen omlokaliserar och placerar nya myndigheter utanför Stockholm. Kompetensbristen verkar än så länge inte vara något problem i Sundsvall och Katrineholm.
Läs mer om Katrineholm, Stockholm och Sundsvall.
Man knivskuren i Katrineholm
En man i 25-årsåldern har misshandlats på en parkering i Katrineholm.
Läs mer om Katrineholm.
Man knivskuren i Katrineholm
En man i 25-årsåldern har misshandlats på en parkering i Katrineholm. Enligt uppgifter till polisen har han dragits ned till marken av flera gärningsmän som har slagit honom och även knivskurit honom i handen.
Läs mer om Katrineholm.
Man knivskuren i Katrineholm
Läs mer om Katrineholm.
Man till sjukhus efter knivmisshandel
Vid 20-tiden på torsdagen larmades polis till en parkeringsplats i centrala Katrineholm. En man hade blivit misshandlad och knivskuren av flera gärningsmän.
Läs mer om Katrineholm.
Störningar i tågtrafiken
Det är störningar i tågtrafiken på torsdagsmorgonen.Ett spårfel orsakar förseningar på många sträckor i både fjärr- och regionaltrafik.– Det är störningar i trafiken mellan Eskilstuna, Katrineholm, Södertälje och Stockholm. Det påverkar tåg på de större sträckorna, säger Josefine Gröndahl, pressinformatör på Trafikverket.
Kom på Kullendag på söndag
Nu är årets Kullendagar i ETC Solpark i Katrineholm spikade. Den 25 mars är nästa tillfälle.
Här har tjuvarna slagit till tre gånger – på tio dagar
Pizzeria Maestro i Katrineholm har drabbats av tre inbrott – på tio dagar.Nu börjar ägaren Morad Ali tröttna.– Vi väntar på en lösning på detta. Vi går bara minus, säger Morad.
Läs mer om Katrineholm, Morad Ali och Morad.
Förlust men ändå vinst för FBC
Det var matchen som inte skulle gå att förlora, men FBC Nyköping låg pyrt till fem minuter in på den andra perioden. Då hade Katrineholm kommit i kapp målförsprånget sedan i fredags. Men tränar-Ari höjde rösten och lugnet återställde sig.
Läs mer om FBC och Katrineholm.
Brynbolaget ska expandera till alla Skandinaviens storstäder
KATRINEHOLM. Att bry sig om sina bryn blir allt vanligare. En mamma och dotter med sinne för skönhetsbranschen har bidragit till att trenden har fått fäste i Sverige. Nu ställer Rapides grundare in siktet på de skandinaviska storstäderna.
Läs mer om Sverige.
Man anhållen för grov misshandel i Katrineholm
En man i 40-årsåldern har anhållits, misstänkt för att grovt ha misshandlat en annan man i Katrineholm, skriver SVT Sörmland. Den anhållne ska genom sparkar och slag ha tillfogat offret, en man i 50-årsåldern, allvarliga skador i ansiktet.
Läs mer om Katrineholm.
Misstänkt våldtäkt på skoltoalett
En utredning pågår om en våldtäkt mot en minderårig flicka på en skoltoalett i Katrineholm. - Det finns en person som är utpekad, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand vid åklagarkammaren i Nyköping till TT.
Här är vårens kurser i ETC Solpark
Solceller, fårskötsel, odling och ekosmart byggande. Missa inte vårens alla kurser och seminarier i ETC Solpark i Katrineholm.
Läs mer om Katrineholm.
Mordåtalade Robinsonprofilen gav polisen felaktiga tips
Den tidigare Robinsondeltagaren i 40-årsåldern står åtalad för mord på en småbarnspappa i Katrineholm i maj 2017 och flera andra grova brott.När mordet begicks var han hemlig informatör åt polisen och gick under namnet Aron.Dagarna efter mordet lade han ut villospår till sin hanterare om att mordet hade kopplingar till offrets umgängeskrets i Norrköping.
Polisinformatör åtalas för mord i stor härva
Mordfallet rör en 35-årig småbarnspappa som sköts ihjäl i närheten av en skola i Katrineholm i maj förra året. Enligt åtalet misstänks en 35-årig man ha anstiftat mordet. När han avtjänade en påföljd på Karsuddens sjukhus kontaktade han en 40-årig man – som nu är huvudmisstänkt för mordet. – Vi påstår att motivet är svartsjuka.
Läs mer om Katrineholm.
Polisinformatör åtalas i stor brottshärva
Tio personer har åtalats misstänkta för en rad brott begångna i Katrineholm 2014–2017. Det rör sig om bland annat om mord, anstiftan till mord, flera fall av grovt vapenbrott och anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse. En av de åtalade har under en längre tid varit informatör till polisen.
Läs mer om Katrineholm.