Kattkommando syd

Miljonarv till hittekatter

Kattföreningen får rekordstor gåva i miljonklassen, men vill först inte kännas vid testamentet.– Vi vill inte bli för kända. Vi är på gränsen till vad vi klarar av, säger Birgitta Carlsson på Kattkommando Syd.

Djurplågare härjar – två katter dödade

Katterna i Staffanstorp går inte längre säkra efter att en djurplågare härjat fritt under den senaste tiden. Minst två katter har plågats till döds i området, men flera kan ha drabbats av våldet. – Det kan röra sig om 3-4 katter som har utsatts för detta, och då pratar vi bara om Staffanstorp, säger Christina Jansson, ordförande i Kattkommando syd.
Flera katter utsatta för brutal misshandel
Katterna i Staffanstorp går inte längre säkra efter att en djurplågare härjat fritt under den senaste tiden. Minst två katter har misshandlats till döds i området, men flera kan ha drabbats av våldet. – Det kan röra sig om 3-4 katter som har utsatts för detta, och då pratar vi bara om Staffanstorp, säger Christina Jansson, ordförande i Kattkommando syd.
EU-migranternas katt avlivades – folk rasar
Kattungen var mager, saknade fri tillgång till vatten och hade förts in från Rumänien utan hälsointyg. Nu har den tagits ifrån ägarna efter beslut av jordbruksverket – och avlivats. – Väldigt tråkigt, säger en representant från föreningen Kattkommando Syd.
Läs mer om Kattkommando Syd och Rumänien.

Våg av kattplågeri – de förgiftas och beskjuts

ÖLAND. Flera uppmärksammade fall av djurplågeri mot katter har rört upp starka känslor senaste månaderna. Katterna har blivit allt från förgiftade och skjutna till utsatta för sexövergrepp. – Det är hemskt, säger Christina Lindahl, ägare till Lillis som är den senaste katten i raden att utsättas för djurplågeri. – Alla behöver inte gilla katter, men man behöver ju inte skada dem för det. Man förstår inte varför folk gör så, säger Angelica Wendel Andrn, en av de drivande i Kattkommando Syd.
Tänk på djuren
Lär de unga ödmjukhet och respekt för djur. Föräldrar medger sommarkatt som dumpas till hösten. Kommun och företagare sponsrar bara där man syns. Kattkommando Syd, Hildas Tassebo drivs
Katten Mio kastades ut från tredje våningen
Katten Mio kastades ut från tredje våningen och skadade sig allvarligt. Operationen som kunde rädda honom kostar 15 000. My Svensson, förmedlare på KattKommando Syd startade en insamling för att bekosta den - och lyckades. – Det är en lättnad. Det är skönt att det finns så många godhjärtade människor, säger hon.
Läs mer om KattKommando Syd.
Operationen blir riktigt dyr för att rädda katten
Katten kastades ut från tredje våningen och skadades allvarligt – men överlevde. – Jag blev verkligen illa berörd när jag fick höra om det, säger My Svensson förmedlare på Kattkommando Syd. Nu har den ideella föreningen startat en insamling för få ihop de 15 000 kronor som krävs för att katten ska kunna opereras.
Läs mer om Kattkommando Syd och My Svensson.
De hemlösa katternas bästa vän
Angelica Wendel Andrn lägger nästan all sin lediga tid på frivilligorganisationen Kattkommando syd.
Läs mer om Kattkommando.
Organisation beskylls för kattstöld
En bonde utanför Helsingborg hävdar att organisationen Kattkommando Syd har kidnappat hans katter.
Läs mer om Helsingborg och Kattkommando Syd.
Kastades ur bil - nu mår katten My bättre
Lilla kattungen My mår bättre. - Hon både äter och dricker, säger Cecilia Ghimessy från Kattkommando Syd.
Kattungen My kastades ut ur bil
I hög fart kastades den lilla kattungen ut ur bilen i Kristianstad. Kissen landade i en iskall snödriva men räddades till livet av ett par i bilen bakom och vilar nu ut i ett jourhem. - Hon mår inte bra. Hon har feber och orkar inte röra sig, säger Cecilia Ghimessy från Kattkommando Syd.
Kattkommando på pass
Kattkommando Syd får allt mer att göra. Nu har föreningen startat en insamling för ett katthus i Svalöv. Eldsjälen Angelica Wendel har fått lära sig att ta det lugnt trots att man vill hjälpa alla.
Läs mer om Svalöv.
Tilltufsade kattungar räddades
För en vecka sedan var kattungarna Sunday och Misty nära att dö. De var både uttorkade, såriga och drabbade av infektioner. Nu har Kattkommando Syd räddat livet på dem. - Jag går upp en gång i halvtimmen och ger dem vätska, säger eldsjälen Cecilia Ghimessy.
Generösa bidrag räddade Dunder
Kristianstad. Minns ni Dunder? Den sjuka och skadade kattungen som hamnade på ett jourhem i Vitaby. I somras vädjade Kattkommando Syd om bidrag från allmänheten för att kunna rädda källingens liv och fick in närmare 60 000 kronor.
Läs mer om Dunder, Kattkommando Syd och Vitaby.
Söta kattungar behöver nya hem
De 30 katterna levde i misär. - Det låg döda kattungar överallt, säger Emma Green på Kattkommando Syd i Ronneby som tog hand om de vanvårdade katterna. Nu söker de, och andra omhändertagna katter, nya hem.