Kentucky

Skjutning vid gymnasieskola i USA

Minst fem elever vid en gymnasieskola i USA-delstaten Kentucky utsattes för skottlossning på tisdagsmorgonen, lokal tid. En misstänkt gärningsgperson ska enligt polisuppgifter ha gripits, rapporterar tv-kanalen CBS News.
Läs mer om USA.

Elever skjutna på skola i USA

Fem elever ska ha skjutits på en skola i USA, skriver CBS News.Skolan ligger i Kentucky.
Läs mer om Kentucky och USA.
Indy Car - Kentucky
Läs mer om Kentucky.
Snabbmatskedja gör en parodi på Trump
Donald Trump och Nordkorea har båda skrutit om sina beryktade kärnvapenknappar.Nu parodierar snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken på ordkriget och utmanar storkonkurrenten McDonalds, skriver Huffington Post.Kan någon från Ronald McDonalds skoförsedda, rödnästa regim informera honom om att jag också har en burgare på mitt skrivbord?, twittar kedjan.

Ströms miljonköp på auktion i natt

I tisdags drog ettåringsauktionerna i Lexington Kentucky i gång.Den svenske miljardären Anders Ström var på köphumör – och köpte dyrast.Unibets grundare budade hem hingsten Rifleman för knappt 2,7 miljoner kronor.– Vi förstod att Rifleman skulle kosta en hel del pengar, säger han till drf.com.
Läs mer om Lexington Kentucky och Rifleman.
Sista abortkliniken hotad: Fallet kan nå HD
Kentucky riskerar bli USA:s första delstat utan abortklinik när guvernören försöker stänga ner den sista. Konflikten kring hur mycket delstater får inskränka aborträtten väntas nå Högsta domstolen – där Trump nyligen tillsatt en konservativ domare.
Läs mer om Högsta och Trump.
Sam Shepard har avlidit
Skådespelaren Sam Shepard har avlidit i nervsjukdomen ALS, skriver The New York Times. Shepard somnade in under söndagen i sitt hem i Kentucky omgiven av sina barn och systrar.
Läs mer om Kentucky.
Fler utnyttjar Obamacare – och vill ändå stoppa den
Covington. Republikanernas försök att upphäva Barack Obamas sjukvårdsreform stoppades i senaten förra veckan. Nu arbetar partiet på ett nytt reformförslag. I Kentucky har antalet utan sjukförsäkring halverats de senaste åren, men de flesta här röstar på Trump. Delstatens invånare beskriver ett sjukvårdsystem som fortfarande lämnar mycket kvar att önska.
Läs mer om Obamacare och Trump.
Trump väcker försiktig optimism i kolindustrin
Kolindustrin hoppas att Trump ska rädda branschen genom färre klimatregleringar. Flera bolag anställer, men utelämnade kolstäder i Kentucky påminner också om branschens nedgångar långt innan klimatforskningen slog igenom.
Läs mer om Kentucky och Trump.
Republikansk stat vinnare på Obamacare – nu växer oron
Genom att döpa om Obamas sjukvårdsreform lyckades hälsogrupper få människor i djupt republikanska Kentucky att teckna en hälsoförsäkring. Få delstater har haft så stor nytta av Obamacare som Kentucky. Nu vet ingen vad Trumpcare kommer innebära.
Läs mer om Kentucky, Obamacare och Trumpcare.
Misstänkt skottlossning mot tidningsredaktion i USA
En misstänkt skottlossning har ägt rum mot en tidningsredaktion i Kentucky, USA.Polisen undersöker händelsen och misstänker att någon skjutit in mot redaktionen genom fönstren. Det skriver The Slot.– Det är oroande, speciellt med tanke på den retorik som nyligen riktats mot journalister i USA och Kentucky, säger den ansvarige utgivaren.
Läs mer om Kentucky, The Slot och USA.
Donald Trump stämd två gånger – för knuff
Donald Trump har stämts av två personer efter ett tal som framkallade tumult under presidentkampanjen förra året.Framträdandet i Kentucky gör att Trump riskerar att dras inför rätta, skriver New York Times.
Läs mer om Kentucky och Trump.
Apple investerar i Gorilla Glass-tillverkaren Corning
Den första mottagaren av investering från Apples nya fond för avancerad tillverkning blir Kentucky-baserade Corning som i 10 år har försett Iphone med glas.
Jag vill inte säga hur mycket pengar jag vann
LOS ANGELES. Han har varit en vinnare både på isen och som tränare under sin NHL-karriär. Under lördagens Kentucky Derby visade Ulf Samuelsson att han kan lira på hästar också. Han hade Always Dreaming som vinnare i storloppet Kentucky Derby och kunde på plats njuta av hockeyhästens seger i det klassiska loppet. - Jag vill inte säga hur mycket pengar jag vann, men så mycket kan jag väl avslöja att vinstens betalade resan hit för Jeanette och mig, säger Uffe.
Always Dreaming tog hem Kentucky Derby
Den anrika tävlingen Kentucky Derby är avgjord. Always Dreaming tog hem det 143:e loppet – och kammade hem drygt 21 miljoner kronor i prispengar.
Läs mer om Kentucky Derby.
Friterad kyckling – lösningen för posten
Friterad kyckling i stället för brev. Det ska rädda Nya Zeelands postoperatör när de ursprungliga intäkterna minskar allt mer. Bolaget har nämligen gått samman med Kentucky Fried Chicken om att leverera snabbmatskedjans produkter till kunder i staden Tauranga.
Trump teg om FBI:s utredning
WASHINGTON. President Trump mötte i natt väljarna i Kentucky. Han upprepade sina vallöften – men sa inte ett ord om att FBI utreder kopplingarna mellan hans valkampanj och Ryssland.
Läs mer om FBI, Kentucky och Ryssland.
Donald Trump möter amerikanska folket
Donald Trump möter det amerikanska folket i Kentucky på måndagskvällen, för ett kampanjliknande tal. Han väntas prata om det sjukvårdsprogram som ska ersätta Obamacare. Det nya förslaget har fått starkt motstånd i kongressen – och kan bli en stridsfråga.
Läs mer om Kentucky och Obamacare.
V75: Vi förlitar oss på Jorma Kontio i Finland
Uleåborg håller i V75-spelet på torsdag och det är överlag få svenska gäster. Men Jorma Kontio finns på plats och lär väl vinna något lopp. Bäst chans har han med Rim Bay Kickapoo (V75-2) som spikas på allt. Svenska framgångar? Nja, det är väl duon Tripel Crown (V75-1) och Kentucky (V75-3) som kan ha chans.
Ilska mot brandkåren: Det är oacceptabelt
En stor brand tog 23 hästars liv, och skadade ytterligare en handfull. Nu riktas hård kritik mot brandmännen – som inte kom dit tillräckligt fort, enligt gårdsägaren Eric Reed. – Det är fullständigt oacceptabelt, brandmännen svek oss verkligen, säger Reed till Kentucky.com.
Läs mer om Eric Reed, Kentucky.com och Reed.
Donald Trump tar åt sig äran för Fordbeslut
USA:s tillträdande president Donald Trump har på Twitter påstått att han jobbat hårt för att få Ford Motors ordförande Bill Ford Jr att bevara en bilfabrik i Kentucky. Enligt Ford Motor har det dock aldrig varit aktuellt att stänga fabriken.
Som väntat: Donald Trump i tidig ledning
79 procent av väljarna i Kentucky röstar på Donald Trump, enligt CNN. Strax efter midnatt kom de första siffrorna. Då stängde vallokalsundersökningarna i delar av delstaterna Indiana och Kentucky.
Läs mer om CNN, Donald Trump, Indiana och Kentucky.
Som väntat: Trump i tidig ledning
79 procent av väljarna i Kentucky röstar på Donald Trump, enligt CNN. Strax efter midnatt kom de första siffrorna. Då stängde vallokalsundersökningarna i delar av delstaterna Indiana och Kentucky.
Läs mer om CNN, Donald Trump, Indiana och Kentucky.
Nu kommer kvällens första valsiffror
In i det sista har det mesta pekat åt att Hillary Clinton blir USA:s första president.Strax efter midnatt kommer de första siffrorna.Då stänger vallokalsundersökningarna i delar av delstaterna Indiana och Kentucky.
Läs mer om Hillary Clinton, Indiana och Kentucky.
Tyson Gays dotter skjuten till döds
Den amerikanska sprintern Tyson Gays 15-åriga dotter Trinity Gay har avlidit, efter att ha blivit skjuten vid en restaurang i staden Lexington, Kentucky, tidigt på söndagsmorgonen.
Läs mer om Kentucky, Lexington och Trinity Gay.