Kentucky

Trump hoppas på en motsträvig Rand Paul när Pompeo ska godkännas

USA:s president Donald Trump vill ha CIA-chefen Mike Pompeo som ny utrikesminister. Men mycket tyder på att senatens utrikesutskott inte är med på noterna. Republikanen Rand Paul, senator för delstaten Kentucky, är emot nomineringen.

Två döda i helikopterkrasch

Utrikes. Två amerikanska soldater omkom när en attackhelikopter av typen Apache kraschade under en övning vid Fort Campbell i Kentucky, USA, meddelar militären. Image-text: Olyckan inträffade vid Fort Campbell i Kentucky, USA.
Läs mer om Apache, Fort Campbell, Kentucky och USA.
Bilder: Hiskeligt väder – från Kentucky till Malmö
Snökanonen smockar till Sverige – men det är inte bara här vädret genererar nyhetsrubriker just nu.
Läs mer om Kentucky, Malmö och Sverige.
Nu öppnar glassbaren som bara är för vuxna
Sugen på en Kentucky Crème Brle?Eller kanske en Chocolate Chianti?Nej, det är inte drinkar – utan glass-smaker.Nu har världens första glassbar för fullvuxna slagit upp portarna.

Trump anser också att TV-spel bär viss skuld för våldsamheter i USA

Precis som Kentucky-guvernören Matt Bevin sade för några dagar sedan så är också Twitter-senioren Donald Trump inne på att våldsamma TV-spel har en skuld att bära för de våldsrelaterade hemskheter som drabbat USA.
Polisen: Sluta ring oss om KFC:s kycklingbrist
Snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken har brist på kyckling. Runt 700 av 900 restauranger i Storbritannien höll under måndagen stängt på grund av leveransproblem.
Läs mer om Storbritannien.
Polisen: Sluta ring oss om KFC:s kycklingbrist
Snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken har brist på kyckling. Runt 700 av 900 restauranger i Storbritannien höll under måndagen stängt på grund av leveransproblem.
Läs mer om Storbritannien.
Kentucky Fried Chicken har slut på kyckling
Snabbmatsrestaurangen Kentucky Fried Chicken (KFC) har leveransproblem. Kycklingen är slut.
Kentucky Fried Chicken har slut på kyckling i Storbritannien
Snabbmatsrestaurangen Kentucky Fried Chicken (KFC) har leveransproblem. Kycklingen är slut.
Läs mer om Storbritannien.
Tonåringen sköt på eleverna utan urskiljning
Den tonårspojke som dödade två och skadade flera andra elever vid en skola i Kentucky var inte ute efter någon särskild person. Istället sköt han urskiljningslöst mot de elever som råkade komma i hans väg, uppger åklagaren i dag.
Läs mer om Kentucky.
Skjutning vid gymnasieskola i USA
Minst fem elever vid en gymnasieskola i USA-delstaten Kentucky utsattes för skottlossning på tisdagsmorgonen, lokal tid. En misstänkt gärningsgperson ska enligt polisuppgifter ha gripits, rapporterar tv-kanalen CBS News.
Läs mer om USA.
Elever skjutna på skola i USA
Fem elever ska ha skjutits på en skola i USA, skriver CBS News.Skolan ligger i Kentucky.
Läs mer om Kentucky och USA.
Indy Car - Kentucky
Läs mer om Kentucky.
Snabbmatskedja gör en parodi på Trump
Donald Trump och Nordkorea har båda skrutit om sina beryktade kärnvapenknappar.Nu parodierar snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken på ordkriget och utmanar storkonkurrenten McDonalds, skriver Huffington Post.Kan någon från Ronald McDonalds skoförsedda, rödnästa regim informera honom om att jag också har en burgare på mitt skrivbord?, twittar kedjan.
Ströms miljonköp på auktion i natt
I tisdags drog ettåringsauktionerna i Lexington Kentucky i gång.Den svenske miljardären Anders Ström var på köphumör – och köpte dyrast.Unibets grundare budade hem hingsten Rifleman för knappt 2,7 miljoner kronor.– Vi förstod att Rifleman skulle kosta en hel del pengar, säger han till drf.com.
Läs mer om Lexington Kentucky och Rifleman.
Sista abortkliniken hotad: Fallet kan nå HD
Kentucky riskerar bli USA:s första delstat utan abortklinik när guvernören försöker stänga ner den sista. Konflikten kring hur mycket delstater får inskränka aborträtten väntas nå Högsta domstolen – där Trump nyligen tillsatt en konservativ domare.
Läs mer om Högsta och Trump.
Sam Shepard har avlidit
Skådespelaren Sam Shepard har avlidit i nervsjukdomen ALS, skriver The New York Times. Shepard somnade in under söndagen i sitt hem i Kentucky omgiven av sina barn och systrar.
Läs mer om Kentucky.
Fler utnyttjar Obamacare – och vill ändå stoppa den
Covington. Republikanernas försök att upphäva Barack Obamas sjukvårdsreform stoppades i senaten förra veckan. Nu arbetar partiet på ett nytt reformförslag. I Kentucky har antalet utan sjukförsäkring halverats de senaste åren, men de flesta här röstar på Trump. Delstatens invånare beskriver ett sjukvårdsystem som fortfarande lämnar mycket kvar att önska.
Läs mer om Obamacare och Trump.
Trump väcker försiktig optimism i kolindustrin
Kolindustrin hoppas att Trump ska rädda branschen genom färre klimatregleringar. Flera bolag anställer, men utelämnade kolstäder i Kentucky påminner också om branschens nedgångar långt innan klimatforskningen slog igenom.
Läs mer om Kentucky och Trump.
Republikansk stat vinnare på Obamacare – nu växer oron
Genom att döpa om Obamas sjukvårdsreform lyckades hälsogrupper få människor i djupt republikanska Kentucky att teckna en hälsoförsäkring. Få delstater har haft så stor nytta av Obamacare som Kentucky. Nu vet ingen vad Trumpcare kommer innebära.
Läs mer om Kentucky, Obamacare och Trumpcare.
Misstänkt skottlossning mot tidningsredaktion i USA
En misstänkt skottlossning har ägt rum mot en tidningsredaktion i Kentucky, USA.Polisen undersöker händelsen och misstänker att någon skjutit in mot redaktionen genom fönstren. Det skriver The Slot.– Det är oroande, speciellt med tanke på den retorik som nyligen riktats mot journalister i USA och Kentucky, säger den ansvarige utgivaren.
Läs mer om Kentucky, The Slot och USA.
Donald Trump stämd två gånger – för knuff
Donald Trump har stämts av två personer efter ett tal som framkallade tumult under presidentkampanjen förra året.Framträdandet i Kentucky gör att Trump riskerar att dras inför rätta, skriver New York Times.
Läs mer om Kentucky och Trump.
Apple investerar i Gorilla Glass-tillverkaren Corning
Den första mottagaren av investering från Apples nya fond för avancerad tillverkning blir Kentucky-baserade Corning som i 10 år har försett Iphone med glas.
Jag vill inte säga hur mycket pengar jag vann
LOS ANGELES. Han har varit en vinnare både på isen och som tränare under sin NHL-karriär. Under lördagens Kentucky Derby visade Ulf Samuelsson att han kan lira på hästar också. Han hade Always Dreaming som vinnare i storloppet Kentucky Derby och kunde på plats njuta av hockeyhästens seger i det klassiska loppet. - Jag vill inte säga hur mycket pengar jag vann, men så mycket kan jag väl avslöja att vinstens betalade resan hit för Jeanette och mig, säger Uffe.