Kentucky

Trump teg om FBI:s utredning

WASHINGTON. President Trump mötte i natt väljarna i Kentucky. Han upprepade sina vallöften – men sa inte ett ord om att FBI utreder kopplingarna mellan hans valkampanj och Ryssland.
Läs mer om FBI, Kentucky och Ryssland.

Donald Trump möter amerikanska folket

Donald Trump möter det amerikanska folket i Kentucky på måndagskvällen, för ett kampanjliknande tal. Han väntas prata om det sjukvårdsprogram som ska ersätta Obamacare. Det nya förslaget har fått starkt motstånd i kongressen – och kan bli en stridsfråga.
Läs mer om Kentucky och Obamacare.
V75: Vi förlitar oss på Jorma Kontio i Finland
Uleåborg håller i V75-spelet på torsdag och det är överlag få svenska gäster. Men Jorma Kontio finns på plats och lär väl vinna något lopp. Bäst chans har han med Rim Bay Kickapoo (V75-2) som spikas på allt. Svenska framgångar? Nja, det är väl duon Tripel Crown (V75-1) och Kentucky (V75-3) som kan ha chans.
Ilska mot brandkåren: Det är oacceptabelt
En stor brand tog 23 hästars liv, och skadade ytterligare en handfull. Nu riktas hård kritik mot brandmännen – som inte kom dit tillräckligt fort, enligt gårdsägaren Eric Reed. – Det är fullständigt oacceptabelt, brandmännen svek oss verkligen, säger Reed till Kentucky.com.
Läs mer om Eric Reed, Kentucky.com och Reed.

Donald Trump tar åt sig äran för Fordbeslut

USA:s tillträdande president Donald Trump har på Twitter påstått att han jobbat hårt för att få Ford Motors ordförande Bill Ford Jr att bevara en bilfabrik i Kentucky. Enligt Ford Motor har det dock aldrig varit aktuellt att stänga fabriken.
Som väntat: Donald Trump i tidig ledning
79 procent av väljarna i Kentucky röstar på Donald Trump, enligt CNN. Strax efter midnatt kom de första siffrorna. Då stängde vallokalsundersökningarna i delar av delstaterna Indiana och Kentucky.
Läs mer om CNN, Donald Trump, Indiana och Kentucky.
Som väntat: Trump i tidig ledning
79 procent av väljarna i Kentucky röstar på Donald Trump, enligt CNN. Strax efter midnatt kom de första siffrorna. Då stängde vallokalsundersökningarna i delar av delstaterna Indiana och Kentucky.
Läs mer om CNN, Donald Trump, Indiana och Kentucky.
Nu kommer kvällens första valsiffror
In i det sista har det mesta pekat åt att Hillary Clinton blir USA:s första president.Strax efter midnatt kommer de första siffrorna.Då stänger vallokalsundersökningarna i delar av delstaterna Indiana och Kentucky.
Läs mer om Hillary Clinton, Indiana och Kentucky.
Tyson Gays dotter skjuten till döds
Den amerikanska sprintern Tyson Gays 15-åriga dotter Trinity Gay har avlidit, efter att ha blivit skjuten vid en restaurang i staden Lexington, Kentucky, tidigt på söndagsmorgonen.
Läs mer om Kentucky, Lexington och Trinity Gay.
Ett ögonblick som jag aldrig glömmer
Jimmy Takters fenomenale passgångare Always B Miki satte världsrekord när han vann på The Red Mile i Kentucky på söndagen. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Kentucky och The Red Mile.
Priset för att få ställa upp: 340 000 kronor
Det krävdes granskning av målfotot för att kora vinnare av Kentucky Futurity. När resultatet kungjordes stod Marion Marauder som Triple Crown-vinnare. - Jag var övertygad om att han hann fram men det var ingen annan... så tack, Gud, för att han vann! sa segerkusken Scott Zeron. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Tangerat rekord efter vass spurt i VM-testet
Kanadensiske topphästen Flanagan Memory stärkte sina aktier inför helgens VM-lopp när han på söndagen spurtade hem Allerage Farms Open i Kentucky. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Flyg evakuerat efter mobilbrand
Ett passagerarplan på väg från Louisville, Kentucky, fick evakueras efter att en passagerares...
Läs mer om Kentucky och Louisville.
Nu kan du besöka arken – i Kentucky
Den är 155 meter lång, sju våningar hög och innehåller dinosauriemodeller. I Kentucky i USA har en kristen grupp byggt en ark. Noaks ark. På torsdagen öppnar båten för allmänheten. Men den har fått en del kritik.
Läs mer om Kentucky och USA.
Tv-profilens lycka – har gift sig
Jordan Smith vann den amerikanska sångtävligen The Voice. Nu har han även vunnit sin flickväns hjärta hundra gånger om. Paret har nu gift sig under en ceremoni i Kentucky. – Resan har hittills varit fantastisk och vi kan inte vänta att fortsätta vår resa som ett gift par, säger paret till PEOPLE.
Läs mer om Kentucky och The Voice.
Live: Muhammad Alis begravning
Boxningslegendaren Muhammad Ali dog den 3 juni och begravs i dag i Louisville, Kentucky. Tiotusentals människor förväntas vara på plats. DN sänder live i samarbete med AP.
Läs mer om Kentucky och Louisville.
Muhammad Ali har förts till sista vilan
USA. Tiotusentals människor kantar de gator i Louisville i Kentucky där begravningsprocessionen för boxningslegendaren Muhammad Ali drar fram. –Han ville att alla skulle få delta, säger familjens talesman Bob Gunnell.
Jättelik ceremoni för Den störste
Tiotusentals människor väntas i dag kanta gatorna i Louisville i Kentucky, där...
Läs mer om Den, Kentucky och Louisville.
Boxningslegendaren Muhammad Ali är död
Muhammad Ali har avlidit. Tidigt på lördagen svensk tid kom beskedet om att Alis liv hade tagit slut efter att han vårdats intensivt sedan i torsdags. Boxningslegendaren kommer att begravas i hemstaden Louisville i Kentucky, meddelar familjens talesperson.
Läs mer om Kentucky och Louisville.
En var i Demokraternas fortsatta kamp
Demokraternas primärval i Kentucky blev en nagelbitare. Till slut stod Hillary Clinton som...
Läs mer om Hillary Clinton och Kentucky.
Clintons kämpande lönade sig i Kentucky
EUGENE. Hillary Clinton kämpade hårt för att vinna Kentucky. Det lönade i sig. I natt bröt hon Bernie Sanders segersvit, skaffade sig politisk medvind – och större utrymme att fokusera på höstens huvudmotståndare Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump och Kentucky.
Allt större sprickor inom demokraterna
EUGENE. Nomineringsracet inför det amerikanska presidentvalet är så gott som avgjort. Men det råder inte brist på dramatik inför nattens primärval i Oregon och Kentucky – framför allt inte bland Demokraterna där Hillary Clinton kämpar för att ta revansch efter Bernie Sanders vunnit tre av de fyra senaste valen. Samtidigt blir sprickorna mellan de två kandidaterna allt större inom partiet, något som blev tydligt när vilda protester och våldsamheter utbröt i Nevada i helgen.
Lindsey Vonns svar på ryktet om Elin
Det påstods att Lindsey Vonn och Elin Nordegren hölls isär under hästevenemangen Kentucky Derby. Men nu har Vonn slagit tillbaka mot ryktet – genom att publicera en bild på sig själv och Elin på Instagram. Så roligt att träffa Elin och andra vänner, skriver hon.
Nyquist vann största galopptävlingen
Kentucky Derby är världens största och mest kända galopptävling. Årets upplaga vanns av Nyquist –...
Läs mer om Nyquist.