Kia

BMW:s nya modellnamn hintar om kommande elsuvar

BMW har registrerat en mängd nya modellnamn som tyder på att vi snart kan få se flera eldrivna suvar. Med tanke på hur mycket suv-försäljningen ökar är det inte så underligt att BMW planerar att lansera nya suv-modeller med eldrift. Hyundai Kona och Kia Niro är båda på väg med eldrift, Tesla Model X säljer bra och både Audi, Jaguar och Mercedes ska snart lansera eldrivna konkurrenter. Idag finns bara två modeller i BMW:s i-serie, som består av elbilar och laddhybrider. Men snart kan det bli fler. BMW har nämligen registrerat namnen iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 och iX9, skriver Autocar. BMW har

3 hemliga bilar – som du inte borde få se än

En ny BMW X5 och en riktig ikon – nya Mercedes G-klass.Veckans spionfotograf har hittat ett par riktiga klassiker ute på testvägarna.Men kanske blir det veckans tredje bil som kommer att sälja allra, allra bäst: Kia Niro BEV. Efter att ha gjort succ med hybrid- och laddhybridversionerna av Niro rullar Kia fram en elbilsversion med imponerande räckvidd.
Läs mer om Kia och Niro.
Susannes skräck på E6 – bilens tak exploderade
På tisdagsmorgonen körde Susanne Fors, 49, sin bil, en Kia, på E6 i riktning mot Kungsbacka.Vid en omkörning av en lastbil hörde hon och dottern en kraftig smäll – bilens glastak hade exploderat och innertaket som var stängt räddade de båda från att få glassplittret över sig.– Det bara small till, man är ju lite chockad. Det var en hemsk upplevelse, säger hon.
Läs mer om Kia och Kungsbacka.Vid.
Hyundai siktar på 50 procents verkningsgrad – storsatsar på nya motorer
Hyundai och Kia har plöjt ned stora belopp i utvecklingen av nya elbilar och laddhybrider. Men det innebär inte att förbränningsmotorerna fasas ut. Tvärt om – koncernen storsatsar med tio nya bensinmotorer, sex nya dieselmotorer och sex nya växellådor före 2022. Dessutom kommer mycket annan teknik som ska sänka förbrukningen och utsläppen. 50 procents verkningsgrad Den kanske viktigaste nyheten för förbränningsmotorerna är att Hyundai vill öka den termiska verkningsgraden med upp till 50 procent. Det skulle i så fall vara ett enormt framsteg jämfört med idag. Siffran 50 procent är extrem
Läs mer om Den, Hyundai och Kia.

Supermiljöbil: Bullrigt sladdbarn till vettigt pris

Kia har fått ett sladdbarn. Niro Plug-in Hybrid blir lillasyskon till Optima Plug-In Hybrid, som lanserades i somras. Med ett pris som även kan locka privatkunder räknar den svenske importören med ett laddat segertåg.
Hyundai och Kia har sparat in på en viktig detalj i nya laddhybriderna – det straffar sig i svenskt klimat
Att biltillverkare sparar in på olika detaljer är inte konstigt. När en ny bil utvecklas måste tillverkarna hela tiden ta svåra beslut om vad som ska prioriteras bort. Men när tillverkarna väljer bort något som hade varit en uppenbar fördel i vårt svenska vinterklimat är det svårt att se mellan fingrarna. Värmepumpen gör att kupn kan hållas varm under vinterhalvåret även när bilen körs på el En detalj som vissa biltillverkare sparar in på är värmepumpen i laddhybrider. I vårt senaste test av fem intressanta laddhybridmodeller visade det sig att koncernsyskonen Hyundai och K
Läs mer om Hyundai och Kia.
Biltest: Tuffa suven Kia Stonic är en hög småbil
TANNIS. Efter Sorento, Sportage och Niro är det dags för minstingen i Kias suvfamilj: Stonic.Och jag hade hoppats att Stonic haft ett mer tydligt släktskap med sina storasyskon.Men det här är snarare en lite högre Rio eller större Picanto.
Läs mer om Kia Stonic, Niro, Picanto, Rio, Sportage och Stonic.
Model 3 klassas som genomsnittlig – Tesla är rasande
Tesla är rasande på amerikanska Consumer Reports, som nyss anklagade nya Model 3 för att bara ha genomsnittlig driftsäkerhet. Problemet är bara att Tesla Model 3 inte rullar på vägarna i något större antal och Consumer Reports har inte heller kört bilen. Under torsdagen släppte Consumer Reports nya siffror för hur pålitliga olika bilmodeller är. En kontroversiell detalj med siffrorna är att de i vissa fall – för nya bilmodeller – baseras på hur andra bilmodeller från samma märket har presterat tidigare. Consumer Reports baserar också betyget på om bilens komponenter delas med
Läs mer om Model, Tesla och Tesla Model.
Minnesord: Gunnar Höök
Gunnar Höök, Falköping, har avlidit i en ålder av 84 år. Han efterlämnar makan Evy Höök, samt barnen Kia Höök Janson, Åsa Höök Holmgren och Johan Höök med familjer.
Kia Stonic börjar levereras – svenska priser och fakta
Kia Stonic är en helt ny modell som ska slå sig in i B-segmentet, det vill säga bilar med en längd kring 3,9–4,2 meter. Segmentet med dessa minisuvar, eller crossovers som en del säger, växer mycket snabbt i Europa. Kia Stonic mäter 4.140 millimeter i längd men har ett ovanligt långt axelavstånd på 2.580 millimeter. Det ger korta överhäng och goda innerutrymmen, speciellt baksätet är rymligt även för långa vuxna. Bagageutrymmet rymmer 353 liter, eller 1.155 liter med fällt baksäte. Utrustningsnivån är relativt hög för B-segmentet. Autobroms med fotgängarskydd, tr
Läs mer om B-segmentet och Europa.
Prov: Kia Stinger vågar utmana den tyska premiumligan
Nya sportsedanen Kia Stinger är modig nog att utmana den tyska premiumligan. Vår flygande reporter Erik Trulsson lämnar sin första rapport från provkörningen och det verkar mycket lovande Hej Erik, du har kört en rätt speciell Kia? Yes, Stinger är Kias nya flaggskeppsmodell som ska lyfta märket till nya höjder. Spännande att Kia vågar utmana, har de lyckats? Stinger är mycket ambitiöst formgiven, och på pappret verkar den också väldigt lovande. Med en dubbelturbo-V6 på 370 hk gör den här Kian 0–100 km/h på 4,9 sekunder och toppar 270 km/h. Det är Albert Biermann, som tidig
Kia laddar med körglad småsuv
Kia kommer med ännu en modellnyhet: Stonic, en suv i den kompakta klassen där Renault Capture är kung. Hur länge till är frågan efter att ha provkört Stonic.
Läs mer om Renault Capture och Stonic.
Succ för Kias supermiljöbil
Laddhybriden Optima ser ut att bli en succ för sydkoreanska Kia. I september ökade den med 253 procent vilket gör att modellen nu ligger på fjärde plats bland supermiljöbilar.
Läs mer om Kia.
Succ för Kias laddhybridbil
Laddhybriden Optima ser ut att bli en succ för sydkoreanska Kia. I september ökade den med 253 procent vilket gör att modellen nu ligger på fjärde plats bland supermiljöbilar.
Läs mer om Kia.
Första laddhybriden under 300.000 kronor
Sydkoreanska Kia fortsätter sin hybridoffensiv med ännu en modell: Kia Niro laddhybrid. Niro blir den första laddbara supermiljöbilen under 300.000 kronor.
Kia Proceed Concept visar en framtida Cee'd Shooting Brake
Kia har pratat i många år om att vill skapa mer habegär kring sina modeller och sportiga fyrdörrarsmodellen Kia Stinger är bara början. På Frankfurtsalongen ska Kia visa upp nya Proceed Concept, en hal och låg shooting brake som vilar på samma tekniska grund som nästa generation Kia Cee'd. Att bygga en shooting brake vore något helt nytt för Kia. Konceptbilen har utvecklats bara 500 meter från Frankfurtsalongens mässhall. Gregory Guillaume, chefsdesigner i Europa, berättar att man söker något annorlunda: Det är många europeiska bilförare som nu söker ett prestandaalternativ till tredö
Dåliga krockbetyg för Kia i nya EuroNCAP
Flera nya bilmodeller har krockats av EuroNCAP.Kia fick nöja sig med fyra stjärnor, av fem, för nya småbilen Picanto.Picanto fick låga poäng för både förarstöd och fotgängarkydd och utan säkerhetspaketet, som är standard i Sverige, fick Picanto ynka tre stjärnor.
Kia Sorento får ett lyft med ny exteriör, interiör samt 8-stegad automatlåda
Kia har haft en tuff resa när man slagit sig in på svenska marknaden, men nått stora framgångar med populära modeller som Ceed och Sorento. Tredje generationen Kia Sorento kom i början av 2015 och den tog ett stort kliv, jämfört med föregångarna. Nu är det dags för ett ansiktslyft av Kia Sorento, som bland annat fått en ny front. Som vi kan se används tiger-nosen som nu gör släktskapet tydligt mellan Sorento och övriga modeller från Kia. Förutom grillen har Sorento också fått nya huvudstrålkastare, annorlunda baklampor med ny LED-teknik, flyttat ner avgasrören under stötf&#
Läs mer om Ceed, Kia Sorento, Kia och Sorento.
Tänk om din familjebil var en supersportbil – då såg den ut så här
Det finns många skickliga illustratörer på nätet och ibland är det kul att leka med tänk om. På sajten Jennings Motor Group finns nu illustrationer som visar hur vanliga familjebilar skulle se ut – om man bestämde sig för att bygga en supersportbil. De bilmärken som finns med i albumet är Mini, Renault, Fiat, Honda, Volkswagen, Toyota, Smart, Kia, Tesla och Lada. Ibland är det bara grillen och logotypen man känner igen. Speciellt intressant är kanske illustrationen på Teslas superbil, eftersom Elon Musk faktiskt har lovat att det blir en modern uppföljare av Tesla Roadster.
Nya Kia Cee'd redo – här är första bilden
Kia har släppt en teaserbild av konceptbil som är mycket intressant eftersom den lär indikera hur nästa generation Cee'd kommer att se ut.
Stinger – bilen som ska bygga Kias varumärke
FRANKFURT. Kia laddar för lansering av prestigebilen Stinger – bilen som ska bygga Kias nya varumärke.Och titta ordentligt – det är det här Kia ska bli, snyggare, sportigare, lyxigare och mer premium. Fast ändå med fyra hjul väl förankrade i bilköparnas vardag.
Läs mer om Kia och Stinger.
Liten och kaxig – men lilla Kia Picanto är inget vidare att köra
Desigen lovar en hel del men vissa saker faller platt när du släpper kopplingen.Lilla Picanto är roligare att se på än att köra.
Läs mer om Kia Picanto.
Hyundai siktar på att köra om alla – ska bli störst i Europa
Om bara fyra år siktar Hyundai på att nå ett mycket ambitiöst mål: att bli störst bland alla biltillverkare på den europeiska marknaden. Det avslöjade Thomas Schmid, Europachef på Hyundai, i samband med lanseringen av prestandamodellen i30 N. Att klättra till förstaplatsen skulle innebära att Hyundai som enskilt märke måste köra om bland andra Nissan, Toyota, Fiat, Ford, Peugeot, Citroën, Renault, Skoda och inte minst Volkswagen. Förra året sålde Hyundai drygt en halv miljon bilar i EU medan motsvarande siffra för märket Volkswagen var nästan 1,7 miljoner. Om vi också räkna
Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid – svenskt pris och lågt förmånsvärde
Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid har blivit en tjänstebilsfavorit i Sverige då laddhybriden går att köra på el, är rymlig, kan dra släp och har ett förmånsvärde från 1.188 kronor i månaden. Och av samma anledningar tror vi att Kia också kan bli framgångsrika med nya Optima Sportswagon Plug-In Hybrid. Nu i sommar startar de första kundleveranserna av nya Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid och det svenska priset börjar vid 404.900 kronor. Då den officiella förbrukningen är endast 1,4 l/100 km och CO2-utsläppet 33 g/km klassas kombin som supermiljöbil och får den statliga rabatten
Kia Optima PHEV är en rymlig men snål familjekombi
När Kia rullar fram ytterligare en laddhybrid ökar pressen på konkurrenterna Volkswagen och Mitsubishi. Men även BMW och Toyota ska känna sig hotade. Med laddhybridversionen av nya Optima-kombin ska Kia locka till sig nya tjänstebilsförare och bli nummer tre i Sverige.