Kia

Rivstart på nya året – Volvo ökar över tio procent i Europa

Årets första månad börjar bra för de allra flesta biltillverkarna i Europa. Det visar nya siffror från European Automobile Manufacturers Association (ACEA). Antalet nyregistrerade bilar i EU ökade med tio procent under januari 2017 jämfört med samma månad förra året. Totalt registrerades 1.170.220 bilar. I Sverige ökade antalet registreringar med 7,5 procent under januari. För Volvos del är det goda nyheter: antalet nyregistrerade Volvobilar ökade med 10 procent inom EU. De flesta konkurrenterna ökade också – BMW med 11 procent, Mercedes med 16 procent och Audi med tre procent. Jaguar, Alfa Romeo,
Läs mer om Alfa Romeo, Audi, BMW, Europa, Volvo och Volvobilar.

Kia hoppas på Rio-effekt trots klen motor

LISSABON. Europas största bilsegment är ett getingbo med många riktigt bra bilar för 130-180000 kronor. Där ska Kia försöka bryta ny mark med fjärde generationen av Rio. Men utan riktig kraft under huven kan det bli svårt att locka de medvetna köparna.
Läs mer om Kia, Rio-effekt och Rio.
4/2017: Stort suvtest – Vi provkör Volvo V90 Cross Country
Stort suvtest. Nya Audi Q5 mot BMW X3, Mercedes GLC och Audi A4 Allroad. Dessutom 9 bra alternativ.Vi provkör Volvo V90 Cross Country, efterträdaren till populära Volvo XC70.Så bra är nya Volvo V90 enligt ägarna. Högintressant begagnatduell mot V70. Så kör du med stil. Julia har gått Rolls-Royce förarutbildning. Nya Porsche Panamera e-hybrid provkörd. Så bra är Porsches stora familjehybrid.Vi granskar förbränningsmotorns framtid. Så ska motorerna bli snålare och modernare.Mercedes modelloffensiv. Allt från småbilar till stora suvar.Vi provkör Kia Stinger GT, Huyndai i30, Mazda MX-5 RF, Mi
Det är bilen som ska göra Kia tredje störst i Sverige
LISSABON. Kias vd i Sverige, Peter Himmer, studerar försäljningsstatistiken i Sverige för 2016 och konstaterar: – Vår självklara målsättning i år måste vara att bli tredje största märke efter Volvo och Volkswagen. Bilen som ska göra det är laddhybridversionen av nya Kia Optima kombin.

Land Rover drabbast oftast av maskinskador – men Lexus är dyrast att reparera

Motorskador är den absolut vanligaste orsaken till att bilägaren tvingas till verkstaden. Det visar Länsförsäkringars rapport om maskinskador, som baseras på 4.000 anmälda skador. Bilarna var av modellår 2007–2013. Siffrorna i den här rapporten är kluriga att tolka. Kia och Hyundai ligger riktigt bra till, men det kan till stor del bero på att båda märkena har lång nybilsgaranti och att ägarna därför ännu inte har behövt använda försäkringen. Bilmärken kan också få bra resultat om de har generösa goodwillregler. Att få skador anmäls för ett m&
Läs mer om Hyundai.
Här är bilarna som har flest motorproblem
Nu avslöjar en rapport från Länsförsäkringar vilka bilar som har flest maskinskador. Kia och Hyundai sticker ut – de har överlägset lägst skadefrekvens. I botten hittar vi Land Rover och Porsche. Seat har flest anmälda motorskador.
Kia öppnar för helt eldriven version av snygga Stinger GT
Kia Stinger GT verkar ha fått ett gott mottagande bland auto motor sports läsare – många gillar designen. Kias lansering av en femdörrars GT-modell överraskade nog många, men till skillnad från många andra nyheter som visades upp samtidigt på bilsalongen i Detroit bjöd den inte på någon el- eller hybridteknik. Om några år kan det dock mycket väl dyka upp en eldriven version av Kia Stinger GT. Plattformen är nämligen förberedd för eldrift. Det här är en helt ny plattform som är kapabel att ha en helt eldriven drivlina senare, säger Spencer Sho, marknadschef i USA för
Skrällen: Elbil får högre andrahandsvärde än hybridbil i nytt test
En av de största nackdelarna med att köpa elbil idag är inköpspriset. Även om en elbil ofta är billigare att äga än en fossilbil är det högre nybilspriset svårt att svälja för många bilköpare. Supermiljöbilspremien på 40.000 kronor gör sitt till, men den största och kanske mest dolda utgiften, nämligen andrahandsvärdet, har i många kalkyler varit bättre för bilar med förbränningsmotor än för elbilar. Nu kan det ha vänt. I auto motor sports senaste elbilstest ställs Hyundai Ioniq Electric ställs mot fyra hybrider: Hyundai Ioniq Hybrid, Kia
Läs mer om Hyundai Ioniq Electric och Kia.
Hetaste bilarna i Detroit – storsuv rör upp känslor
Detroitsalongen har inletts och här är de hetaste nyheterna för svenskt vidkommande. Kia chockar med ny lyxbil och Volkswagen med ny folkabuss. Men allt överskuggades av att FBI grep en VW-chef på Miamis flygplats.
Läs mer om Detroit, FBI, VW-chef och Volkswagen.
TV: Här kör vi Kias nya sportbil
Kia överraskade bilvärlden på den stora salongen i Detroit med en helt ny sportbil - Kia Stinger Och vi har redan testkört bilen. I samband med ett exklusivt besök hos Kias utvecklingscentrum i Namyang, Sydkorea, fick vi möjlighet att köra nya Stinger.
Vi kör nya Kias nya superbil Stinger GT
SEOUL. BMW 4-serie Gran Coup och Audi A5 Sportback. Det är två konkurrenter som Kia pekat ut för nya Kia Stinger och Stinger GT. Och efter att ha provkört nya Kia Stinger GT på en testbana i Sydkorea kan jag lova att Kia inte siktat fel.
Här är Kias nya superbil
SEOUL. Kias designchef Peter Schreyer anses var en av de allra bästa i bilvärlden med många ikoniska bilar på sitt cv. Men när han drar täcket av nya Kia Stinger är han som ett barn på julafton. – Jag har aldrig tidigare haft möjligheten att designa en bil med de här proportionerna, säger Schreyer lyriskt.
Vi kör nya Kian som utmanar tyskarna
SEOUL. BMW 4-serie Gran Coup och Audi A5 Sportback. Det är två konkurrenter som Kia pekat ut för nya Kia Stinger och Stinger GT. Och efter att ha provkört nya Kia Stinger GT på en testbana i Sydkorea kan jag lova att Kia inte siktat fel.
Kia Stinger – ny femdörrars coup och snabbaste någonsin med V6 Turbo
Det har länge ryktats om en sportig, tvådörrars coupmodell från Kia. Nu är den här – men den har fem dörrar! Nya Kia Stinger vänder upp och ner på allt. Att premiumtyskarna ska få härja fritt i all evighet är förstås ingen självklarhet. Japanska Lexus och Sveriges stolthet Volvo är två av flera exempel. Men även Kia/Hyundai vill utmana och det gör man med lyxbilsmärket Genesis samt sportiga modeller från Kia. På Detroitsalongen i USA just nu premiärvisas nya Kia Stinger GT. Inte den tvådörrarscoup som alla väntat utan en femdörrars coup. Motoralternativ
Läs mer om Kia Stinger GT, Kia, USA och Volvo.
Så ska Kia få samma körglädje som BMW
SEOUL. När Albert Biermann värvades till Kia från BMW var de nya kollegerna klara med nya Optima i GT-utförande. Eller de trodde det i alla fall. Men Biermann satte ner foten direkt. – De hade inte riktigt koll på för vem de byggt bilen och hur den skulle uppfattas, vi gjorde ett par snabba justeringar, säger Biermann när vi träffas hemma hos honom på Kia/Hyundais utvecklingscenter i Namyang, Sydkorea.
En unik inblick i topphemliga bilfabriken
SEOUL. Stadsplanering verkar inte vara prioriterat i jättestaden Seoul. Skabbiga industriområden, några vanliga villor och en och annan bilskrot och bensinmack. Men när bussen närmar sig Kia/Hyundai-koncernens stora design- och utvecklingscenter i Namyang blir det plötsligt raka linjer och vackra detaljer. Innanför säkerhetsspärrarna finns en av bilvärldens mest offensiva utvecklingsavdelningar.
Läs mer om Namyang och Seoul.
Sven Wollter om saknaden: Per är min främsta förebild
Per Oscarsson vann Sven Wollters hjärta redan första gången de möttes och de var vänner i över ett halvt sekel.I dagarna är det sex år sedan han och hans hustru Kia Östling Oscarsson, 67, tragiskt omkom när deras bostad totalförstördes i en brand – då minns Wollter, 82, sin kamrat och förebild med stor glädje och respekt.– Du vet hur det blir med riktigt goda vänner. Det känns som att tiden som var emellan man träffades inte fanns, säger Sven Wollter.
12 bästa bilnyheterna i vinter
Vi står inför ett nytt intressant bilår med massor av spännande lanseringar. Eller vad sägs om ett par, tre nya bilar från Volvo. En uppdatering av Sveriges mest sålda bil i höst, Volkswagen Golf, samt en mycket aggressiv satsning av koreanska Kia och Hyundai. Men med nya modellerna följer också att du som bilköpare behöver se upp med de utgående bilarna, de som bilhandlaren vill sälja på dig som nya. Här listar vi 12 av de allra viktigaste modellbytena under det första halvåret 2017. Vi berättar om vad som är nytt och vad du behöver tänka på om du ska välja någon av d
Läs mer om Hyundai, Kia, Volkswagen Golf och Volvo.
Här är årets smartaste bil – en ny suv från Kia
Nej, den smartaste bilen är inte en Smart – men den är tankvänlig. När Motormännen utser årets smartaste bil är det hybrid-crossovern Kia Niro som får genistämpeln.
Läs mer om Kia Niro, Kia och Smart.
Kan du avslöja Kias nya sportbil?
Kia planerar för en cool sportbil men vill inte säga vad det är för bil de bygger. Och marknadsavdelningen retar oss med en film med bilen från Nürburgring. Kan du höra vad det är för motor?
Läs mer om Nürburgring.
Kia och Volvo i topp i test av barnstolar
Se upp med utrymmet för barnstolen när du väljer bil! Med bakåtvänd barnstol i baksätet kan det bli trångt för passageraren i framsätet. Väldigt trångt om du väljer till exempel en Toyota Yaris.
Läs mer om Volvo.
Claudia, 29, tog hand om hemlösa Kia
Claudia, 29, träffade den hemlösa kvinnan Kia på gatan på Östermalm i Stockholm. Hon såg hur mycket kvinnan frös och erbjöd henne tak över huvudet –något som Claudias grannar inte accepterade. –De sa det är nog med råttor här nere och nu luktar det kiss, säger hon.
Läs mer om Kia, Stockholm och Östermalm.
22/2016: Test av 5 lyxsuvar – Vi testar vinterdäck
Vi testar 10 bra suvdäck för vintern. 5 lyxsuvar för samma pengar som Volvo V90 CC. Vi testar Ford Edge, Jaguar F-Pace, Mercedes GLC Coup, Porsche Macan och Volvo XC60.Lär dig sladda. Peder Karlsson tar med dig på driftingkurs. Vi kollar 2017 års nya bilar – bland annat Mercedes E-klass All-Terrain, Volvo XC40, Volvo XC60, VW I.D, Opel Ampera-e och BMW X2. Provkörning av andra generationen Audi TT RS. Nyutvecklad turbofemma, kraftigt höjd effekt och galet snabb. Hur bra?Vi provkör Audi A5 Coup, Kia Niro och Ssangyong XLV. Begagnatduell mellan två ikoner, en stor och en liten – Ford Mustang och Lotus Elise. Vilken är bäst
Snygg men också en lite försiktig design
GÖTEBORG. Geely vågade gå en egen väg med Lynkco. Och kopiera lite lagom. För visst påminner Lynkco 01 om en Porsche eller en Kia Sportage. Men också lite av Volvos kommande XC40. Och det allra mest spännande överraskar designgänget oss med precis när vi tror att visningen är över: en väldigt fräck konceptbil.
Läs mer om Kia Sportage, Lynkco och Porsche.
Kia lockas inte in i teknik-kampen
PARIS. Det är inte alla som vill vara med och prata om elbilar och teknik för självkörande bilar. Kia tror på att skynda långsamt och gamla hederliga metoder som bättre prestanda och körglada bilar fungerar fortfarande. – Det där nya och fantasiska kan andra få hålla på med så koncentrerar vi oss på vad kunden vill ha och behöver, säger Kias chef för prestandabilar, Albert Biermann.
Läs mer om Albert Biermann.