Kia

Sportig ocn snål miljöbil – men ljudlös poäng missas

Även Hyundai har, precis som koncernsyskonet Kia, fått ett sladdbarn. Modellen Ioniq kom redan för ett år sedan både som hybrid och elbil. Nu ansluter sig en aningen sportig laddhybrid.
Läs mer om Kia.

Kia giftes bort – tvingades fly från familjen

Kia kontrollerades, misshandlades och giftes till slut som 16-åring bort – av sin egen familj. När föräldrarna en kväll jagade henne med kniv flydde hon. I dag lever hon med skyddad identitet någonstans i Sverige och har byggt upp ett nytt liv i frihet.
Läs mer om Sverige.
16-åriga Kia giftes bort: Jag fruktade för mitt liv
Kia kontrollerades, misshandlades och giftes till slut som 16-åring bort – av sin egen familj. När föräldrarna en kväll jagade henne med kniv flydde hon. I dag lever hon med skyddad identitet någonstans i Sverige och har byggt upp ett nytt liv i frihet.
Läs mer om Kia och Sverige.
En snål men bullrig miljöbil
Även Hyundai har, precis som koncernsyskonet Kia, fått ett sladdbarn. Modellen Ioniq kom redan för ett år sedan både som hybrid och elbil. Nu ansluter sig en aningen sportig laddhybrid.
Läs mer om Kia.

Nu laddar Allt om Bilar för nytt viktigt långtest

Sveriges billigaste laddhybrid och ett av vinterns allra bästa bilköp.Det är Kia Niro PHEV som parkerat i Allt om Bilars långtestgarage.Nu ska vi testa hur laddhybriden fungerar under en tuff svensk vinter.
Läs mer om Allt, Bilar och Kia Niro PHEV.
Biljättar lovar röststyrning i nya bilar redan 2019
Kia och Hyundai tar hjälp av Soundhound för att plocka in röstassistenter i sina nya bilmodeller. 2025 ska alla företagens bilar ha en inbyggd AI.
Läs mer om Hyundai och Soundhound.
Nytt räckviddstest: Så långt kommer elbilen – Renault och Hyundai får pluspoäng
Hur långt går elbilen i verkligheten? Den frågan finns det en miljon svar på, eftersom det beror på så många olika faktorer: körstil, temperatur, hastighet och mycket annat. Men en sak är i alla fall säker: det brukar vara svårt att komma upp i samma räckviddssiffror som biltillverkarna anger i den europeiska NEDC-körcykeln. Den ligger oftast ganska långt från verkligheten. Nu har tyska tidningen Auto Bild samlat ihop åtta elbilar för att testa hur lång räckvidden är i verkligheten. Det är en lite underlig samling bilar med svenska mått mätt: Smart Fortwo Electric Drive är
Läs mer om Auto Bild, Hyundai och Renault.
Volvo XC40 i final till Årets Bil 2018 i Europa – sju finalister
Juryn, bestående av europeiska motorjournalister, har enats kring sju finalister till Årets Bil 2018, eller Car of the Year som det heter. De är: Alfa Romeo Stelvio Audi A8 BMW 5-serie Citroën C3 Aircross Kia Stinger Seat Ibiza Volvo XC40 Vinnaren av den prestigefyllda titeln Årets Bil 2018 meddelas i samband med att Genèvesalongen öppnar nästa vår. Av de bilmodeller som inte tog sig vidare till finalen hittar vi bland annat Volvo XC60, VW T-Roc, VW Polo, Skoda Karoq, Opel Insignia, Mazda CX-5, Kia Stonic, Honda Civic, BMW X3, Audi Q5 samt Opels två suvmodeller Crossland X och Grandland X. Med dessa modeller utslagna så förstår
Prov: Kia Stinger V6 GT – med arv från BMW M
Kia ska klinga lite finare när du hör någon uttala varumärket framöver. Ett stort steg på den vägen är Stinger. En bil med arv från BMW M och en biturbo V6-motor på 370 hästar. Provkörningen kommer från auto motor & sport 22-2017.
Läs mer om Stinger och V6-motor.
Nya Peugeot 308 med svenska priser
Peugeot 308 har fått en sedvanlig facelift innan nästa generation gör entr. Pris för billigaste versionen är lägre än för konkurrenter från både Kia och VW.
Läs mer om Kia.
Prov: Kia Stonic – helt ny minisuv i tuffaste segmentet
Kia gör debut i det snabbt växande segmentet för B-Crossovers. Man försöker vara bäst på allt, tyvärr ger det inte utrymme för någon större individualitet utom kanske på färgsättningens område.
BMW:s nya modellnamn hintar om kommande elsuvar
BMW har registrerat en mängd nya modellnamn som tyder på att vi snart kan få se flera eldrivna suvar. Med tanke på hur mycket suv-försäljningen ökar är det inte så underligt att BMW planerar att lansera nya suv-modeller med eldrift. Hyundai Kona och Kia Niro är båda på väg med eldrift, Tesla Model X säljer bra och både Audi, Jaguar och Mercedes ska snart lansera eldrivna konkurrenter. Idag finns bara två modeller i BMW:s i-serie, som består av elbilar och laddhybrider. Men snart kan det bli fler. BMW har nämligen registrerat namnen iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 och iX9, skriver Autocar. BMW har
3 hemliga bilar – som du inte borde få se än
En ny BMW X5 och en riktig ikon – nya Mercedes G-klass.Veckans spionfotograf har hittat ett par riktiga klassiker ute på testvägarna.Men kanske blir det veckans tredje bil som kommer att sälja allra, allra bäst: Kia Niro BEV. Efter att ha gjort succ med hybrid- och laddhybridversionerna av Niro rullar Kia fram en elbilsversion med imponerande räckvidd.
Läs mer om Kia och Niro.
Susannes skräck på E6 – bilens tak exploderade
På tisdagsmorgonen körde Susanne Fors, 49, sin bil, en Kia, på E6 i riktning mot Kungsbacka.Vid en omkörning av en lastbil hörde hon och dottern en kraftig smäll – bilens glastak hade exploderat och innertaket som var stängt räddade de båda från att få glassplittret över sig.– Det bara small till, man är ju lite chockad. Det var en hemsk upplevelse, säger hon.
Läs mer om Kia och Kungsbacka.Vid.
Hyundai siktar på 50 procents verkningsgrad – storsatsar på nya motorer
Hyundai och Kia har plöjt ned stora belopp i utvecklingen av nya elbilar och laddhybrider. Men det innebär inte att förbränningsmotorerna fasas ut. Tvärt om – koncernen storsatsar med tio nya bensinmotorer, sex nya dieselmotorer och sex nya växellådor före 2022. Dessutom kommer mycket annan teknik som ska sänka förbrukningen och utsläppen. 50 procents verkningsgrad Den kanske viktigaste nyheten för förbränningsmotorerna är att Hyundai vill öka den termiska verkningsgraden med upp till 50 procent. Det skulle i så fall vara ett enormt framsteg jämfört med idag. Siffran 50 procent är extrem
Läs mer om Den, Hyundai och Kia.
Supermiljöbil: Bullrigt sladdbarn till vettigt pris
Kia har fått ett sladdbarn. Niro Plug-in Hybrid blir lillasyskon till Optima Plug-In Hybrid, som lanserades i somras. Med ett pris som även kan locka privatkunder räknar den svenske importören med ett laddat segertåg.
Hyundai och Kia har sparat in på en viktig detalj i nya laddhybriderna – det straffar sig i svenskt klimat
Att biltillverkare sparar in på olika detaljer är inte konstigt. När en ny bil utvecklas måste tillverkarna hela tiden ta svåra beslut om vad som ska prioriteras bort. Men när tillverkarna väljer bort något som hade varit en uppenbar fördel i vårt svenska vinterklimat är det svårt att se mellan fingrarna. Värmepumpen gör att kupn kan hållas varm under vinterhalvåret även när bilen körs på el En detalj som vissa biltillverkare sparar in på är värmepumpen i laddhybrider. I vårt senaste test av fem intressanta laddhybridmodeller visade det sig att koncernsyskonen Hyundai och K
Läs mer om Hyundai och Kia.
Biltest: Tuffa suven Kia Stonic är en hög småbil
TANNIS. Efter Sorento, Sportage och Niro är det dags för minstingen i Kias suvfamilj: Stonic.Och jag hade hoppats att Stonic haft ett mer tydligt släktskap med sina storasyskon.Men det här är snarare en lite högre Rio eller större Picanto.
Läs mer om Kia Stonic, Niro, Picanto, Rio, Sportage och Stonic.
Model 3 klassas som genomsnittlig – Tesla är rasande
Tesla är rasande på amerikanska Consumer Reports, som nyss anklagade nya Model 3 för att bara ha genomsnittlig driftsäkerhet. Problemet är bara att Tesla Model 3 inte rullar på vägarna i något större antal och Consumer Reports har inte heller kört bilen. Under torsdagen släppte Consumer Reports nya siffror för hur pålitliga olika bilmodeller är. En kontroversiell detalj med siffrorna är att de i vissa fall – för nya bilmodeller – baseras på hur andra bilmodeller från samma märket har presterat tidigare. Consumer Reports baserar också betyget på om bilens komponenter delas med
Läs mer om Model, Tesla och Tesla Model.
Minnesord: Gunnar Höök
Gunnar Höök, Falköping, har avlidit i en ålder av 84 år. Han efterlämnar makan Evy Höök, samt barnen Kia Höök Janson, Åsa Höök Holmgren och Johan Höök med familjer.
Kia Stonic börjar levereras – svenska priser och fakta
Kia Stonic är en helt ny modell som ska slå sig in i B-segmentet, det vill säga bilar med en längd kring 3,9–4,2 meter. Segmentet med dessa minisuvar, eller crossovers som en del säger, växer mycket snabbt i Europa. Kia Stonic mäter 4.140 millimeter i längd men har ett ovanligt långt axelavstånd på 2.580 millimeter. Det ger korta överhäng och goda innerutrymmen, speciellt baksätet är rymligt även för långa vuxna. Bagageutrymmet rymmer 353 liter, eller 1.155 liter med fällt baksäte. Utrustningsnivån är relativt hög för B-segmentet. Autobroms med fotgängarskydd, tr
Läs mer om B-segmentet och Europa.
Prov: Kia Stinger vågar utmana den tyska premiumligan
Nya sportsedanen Kia Stinger är modig nog att utmana den tyska premiumligan. Vår flygande reporter Erik Trulsson lämnar sin första rapport från provkörningen och det verkar mycket lovande Hej Erik, du har kört en rätt speciell Kia? Yes, Stinger är Kias nya flaggskeppsmodell som ska lyfta märket till nya höjder. Spännande att Kia vågar utmana, har de lyckats? Stinger är mycket ambitiöst formgiven, och på pappret verkar den också väldigt lovande. Med en dubbelturbo-V6 på 370 hk gör den här Kian 0–100 km/h på 4,9 sekunder och toppar 270 km/h. Det är Albert Biermann, som tidig
Kia laddar med körglad småsuv
Kia kommer med ännu en modellnyhet: Stonic, en suv i den kompakta klassen där Renault Capture är kung. Hur länge till är frågan efter att ha provkört Stonic.
Läs mer om Renault Capture och Stonic.
Succ för Kias supermiljöbil
Laddhybriden Optima ser ut att bli en succ för sydkoreanska Kia. I september ökade den med 253 procent vilket gör att modellen nu ligger på fjärde plats bland supermiljöbilar.
Läs mer om Kia.
Succ för Kias laddhybridbil
Laddhybriden Optima ser ut att bli en succ för sydkoreanska Kia. I september ökade den med 253 procent vilket gör att modellen nu ligger på fjärde plats bland supermiljöbilar.
Läs mer om Kia.