Kikkan randall

Avslöjar missen på prispallen: Oj då!

Kikkan Randall vann OS-guld på sprintstafetten i Pyeongchang.Nu berättar hon om upplevelserna i Sydkorea och om medaljceremonin med Charlotte Kalla och Stina Nilsson.Jag höll på att ramla på grund av medaljen, skriver 35-åringen på outsideonline.com

Drömslut för Randall: I USA är det bara OS som räknas

PYEONGCHANG. Hon fick det perfekta avslutet – och visade att man inte behöver vara svensk eller norsk för att vinna. Kikkan Randall tog guld i karriärens sista OS-lopp. – I USA är det bara OS som räknas. Det här är en belöning för vad vi alla har trott på i två decennier, sade hon.
Läs mer om OS-lopp och Randall.
Randall tog guldet i sitt sista OS-lopp
När hon började åka sidor visste Kikkan Randall inte att sporten fanns med på det olympiska programmet. Nu gjorde hon sitt sista OS – och tog guldet i sitt sista lopp. – Det är helt sjukt, säger Randall som vann sprintstafetten tillsammans med Jessica Diggins.
Läs mer om Kikkan Randall, OS-lopp och Randall.
Slog både Sverige och Norge: Chock
USA skrällde bakom favoriterna Sverige och Norge och tog guld på lagsprinten.Och i skidvärlden höjde många på ögonbrynen.– Kikkan Randall överraskar oerhört mycket, säger Eurosport-experten Per Elofsson.Det är ett chockerande guld, skriver norska Dagbladet.

Åkaren tas i försvar efter dopingbråket

PYEONGCHANG. En svensk landslagsåkare pekas ut som dopad i en dokumentär i Sveriges Television.Det beskedet mottas med stor skepsis bland konkurrenterna.– Det kan jag inte tänka mig, säger Alex Harvey, Kanada.– Jag är helt övertygad om att de svenska åkarna är rena, säger Kikkan Randall, USA.
Åkaren tas i försvar efter dopingbråket
PYEONGCHANG. En svensk landslagsåkare pekas ut som dopad i en dokumentär i Sveriges Television.Det beskedet mottas med stor skepsis bland konkurrenterna.– Det kan jag inte tänka mig, säger Alex Harvey, Kanada.– Jag är helt övertygad om att de svenska åkarna är rena, säger Kikkan Randall, USA.
Skidstjärnan i tårar – efter fina videon
Sadie Bjornsen, 28, har varit ett utropstecken i inledningen av säsongen.Nu hyllas hon av lagkompisen Kikkan Randall – i amerikansk tv.Jag får tårar i ögonen av det här, skriver Bjornsen på Twitter.
Läs mer om Bjornsen, Kikkan Randall och Twitter.
Charlotte Kallas svar om graviditetsteorin
Marit Björgen, Kikkan Randall och Aino-Kaisa Saarinen gjorde alla succ under skid-VM i Lahtis. Alla tre gjorde comeback i höstas efter att ha missat en säsong efter att ha fött barn. Trions succ har fått norskan Heidi Weng att fundera på att göra samma sak. – Haha. Det var ju en tanke det också, säger Charlotte Kalla till Dagbladet.
Baby Boom Room gör tävlingarna till en barnlek
Lahtis. Tävlingarna har varit tuffa och Kikkan Randall har tagit brons i teamsprint. Vid sidan av har det varit en barnlek med lille Breck i Baby Boom Room.
Det är bra för skidsporten att flera länder är med i toppen
Två amerikanskor, en italienare och en ryss. Och bara två norrmän. Så såg medaljfördelningen ut efter VM-sprinten i Lahtis. – Det är bra för skidsporten att flera länder är med i toppen, säger Kikkan Randall som tog brons i damloppet.
Läs mer om Kikkan Randall och VM-sprinten.
Svenska skidstjärnor i upprop mot dopning
Över 100 skidstjärnor har skrivit på ett upprop mot dopning – bland dem Stina Nilsson och Charlotte Kalla. De kräver tydlighet kring dopningsfrågor och en bättre kommunikation från Internationella skidförbundet. På onsdagen ska åkarna ställa Fis mot väggen under ett möte. – Rena åkare ska inte behöva tävla mot fuskare, säger initiativtagarn Kikkan Randall.
Svenska åkarna i nytt uppror mot dopingen
LAHTIS. Åkarna är i uppror efter dopingskandalerna. Nu sätter de ner foten. Över 100 stjärnor – däribland Charlotte Kalla och Stina Nilsson – har skrivit under ett brev som lämnats över till internationella skidförbundet (Fis). Och på onsdag ska VM-stjärnorna ställa Fis ledning mot väggen under ett krismöte i Lahtis. – Rena åkare ska inte behöva tävla mot fuskare, säger USA:s Kikkan Randall.
Stina Nilsson snabbast i kvalet
Stina Nilsson var allra snabbast i kvalet i dagens sprintlopp i skidor i estniska Otepää. Svenskan var 60 hundradelar före norskan Heidi Weng och hela 2,55 sekunder före den amerikanska trean Kikkan Randall.
Randall kliver av – men ingen vill ta över
Kikkan Randall lämnar sin plats som de aktivas representant i Internationella skidförbundet men ingen åkare har anmält intresse att ta över. – Det är klart att det är viktigt att vi har en åkare som sitter där, säger Johan Olsson.
Läs mer om Internationella och Johan Olsson.
Det öppnar för fler kvinnor att satsa
Här är regeln som öppnar för fler mödrar i bland längdskidåkningseliten. På sin kongress i Cancun klubbade FIS igenom att det nu är tillåtet att ta med sig barn och barnvakter på världscupstävlingar. – Det är en strålande id och det öppnar för att fler kvinnor kan satsa, säger Kikkan Randall enligt Dagbladet.
Läs mer om Cancun, Dagbladet och Kikkan Randall.
Skidstjärnan Kikkan Randall har fått barn
Skidstjärnan Kikkan Randall har blivit mamma. Amerikanskan – som ställde in hela vintersäsongen – meddelade den glada nyheten via twitter. Jag är överlycklig och förälskad, skriver hon.
Världsmästarinnan gör en Björgen
Kikkan Randall står över säsongen – gravid
Läs mer om Björgen.
Sprintstjärnan gravid – ställer in säsongen
Sprintesset Stina Nilsson har en konkurrent mindre att slåss med i vinter. Amerikanskan Kikkan Randall, 32, låter meddela att hon är gravid – och att hon ställer in hela säsongen. – Jag är förväntansfull över att bli mamma, men ser också fram emot att komma tillbaka 2017, säger Randall till amerikanska skidförbundet.
Läs mer om Randall.
Gravid Randall avstår skidsäsongen
Den amerikanska längdåkningsstjärnan Kikkan Randall kommer inte att tävla i världscupen i vinter. Hon och maken Jeff Ellis väntar parets första barn, berättar hon på usskiteam.com.
Läs mer om Kikkan Randall.
Randall avstår skidsäsongen
Den amerikanska längdåkningsstjärnan Kikkan Randall kommer inte att tävla i världscupen i vinter....
Läs mer om Kikkan Randall.
Tränar med rivalerna: Roligt att hjälpa till
VÅLÅDALEN. Två rivaler finns med på längdlandslagets läger i Vålådalen. De amerikanska stjärnorna Kikkan Randall och Liz Stephen har bjudits in – av Anna Haag. – Jag tror inte att det är någon risk för spionage, säger Haag.
Storstjärnan bröt ihop i tårar efter VM-fiaskot
FALUN/STOCKHOLM. Kikkan Randall lyckades inte gå vidare från VM-prologen. Då bröt amerikanskan ihop i tårar. – Jag har inte hittat magin, säger hon.
Läs mer om VM-fiaskot och VM-prologen.
Presenten som kan ha förstört stjärnans OS
Kikkan Randall floppade på Sotji-OS som en av favoriterna på sprintdistansen. Nu nystar Wall Street Journal i amerikanskans olympiska mysterium – och hittar en välvillig födelsedagspresent som blev till Randalls mardröm.
Läs mer om Wall Street Journal.
Randall utslagen i OS - storfavoriten föll direkt
Kikkan Randall fick lämna OS-sprinten redan i kvartsfinalen. Storfavoriten kom bara fyra i sitt heat – och missade semifinalen med 5 hundradelar.
Läs mer om OS-sprinten.
Norskt i skidsprinten i Davos
Norska världscupledaren Marit Björgen vann söndagens världscupsprint i Davos före amerikanskan Kikkan Randall.