Kil

Fortsatt allvarligt efter epa-traktorolycka

Två 17-åringar i en epa-traktor skadades på tisdagskvällen då de blev påkörda bakifrån av en långtradare i Kil i Värmland.
Läs mer om Kil och Värmland.

Två svårt skadade i krock med epa-traktor

Två unga personer skadades allvarligt när den epa-traktor de åkte i blev påkörd av en långtradare på riksväg 61 nära Kil i Värmland.
Läs mer om Kil och Värmland.
JUST NU: Svår krasch: Det här är allvarligt
En långtradare och en epatraktor har kolliderat i närheten av Kil, Värmland.Två personer uppges ha skadats.– Det här är allvarligt, säger Stefan Sundström, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
JUST NU: Lastbil och epa-traktor i krock
En långtradare och en epatraktor har kolliderat i närheten av Kil, Värmland.Två personer uppges ha skadats.– Det här är allvarligt, säger Stefan Sundström, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Omfattande strömavbrott – tusentals är drabbade

Ett strömavbrott har drabbat delar av Värmland.Karlstad, Forshaga, Kil och Grums har varit utan el sedan klockan åtta i morse.Detta skriver NWT.se.
Läs mer om Forshaga, Kil och Värmland.Karlstad.
Fyra bilar inblandade i två olika olyckor
Fyra bilar har varit inblandade i två olika olyckor i anslutning till varandra norr om Kil – förarna tros ha bländats av det starka solljuset. Det är totalstopp på riksväg 61 i morgonrusningen. – Personer har klagat över nacksmärtor. Det kan bli tal om att klippa upp bilar, säger Ola Åkesson på räddningstjänsten.
Läs mer om Kil och Ola Åkesson.
En förd till sjukhus efter mc-krock
En person har förts till sjukhus med ambulans efter en olycka mellan en motorcykel och en husbil mellan Arvika och Kil på söndagskvällen. Skadeläget är oklart. – Föraren av husbilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.
Läs mer om Arvika, Kil, Morgan Connedal och Värmland.
Kan möjliggöra för Ryssland att slå in kil i västalliansen
Tisdagens möte med Turkiets president Recep Tayyip Erdoan i St Petersburg är både politiskt och ekonomiskt betydelsefullt även för Ryssland och Vladimir Putin. – De två stora ryska projekten om att bygga ett kärnkraftverk i Turkiet samt dra en gasledning via Svarta havet har varit avbrutna sedan förra året, berättar Martin Kragh, expert vid Utrikespolitiska Institutet.
Sun Kil Moon annonserar nytt album
Kozelek och hans barndomsminnen. Det var inte länge sedan vi skrev om Mark Kozeleks cover-skiva och...
Hemtjänstpersonalen i Kil arbetar i katturin
Hemtjänstpersonalen i Kil måste klä sig i skyddskläder, bära handskar och andningsskydd när de ska hjälpa en brukare vars katter kissar och bajsar inne. Nu anmäls ärendet till Arbetsmiljöverket.
Läs mer om Arbetsmiljöverket och Kil.
Hemtjänstpersonal jobbar i katturin
Hemtjänstpersonal i värmländska Kil arbetar hemma hos en brukare där katter kissar och bajsar på...
Läs mer om Kil.
NCC får stororder från Trafikverket
Byggbolaget NCC har fått en order från Trafikverket om att bygga om och öka kapaciteten på järnvägssträckan mellan Daglösen och Kil. Ordern är värd 125 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Daglösen, Kil och Trafikverket.
Fullt utvecklad brand rasar i byggnad
En fullt utvecklad brand rasar i en byggnad i Kil i Värmland. – Lågorna har gått igenom taket, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstadsregion, till rapporterar Värmlands Folkblad.
En brand intill banvall stoppar tågtrafiken
En brand intill en banvall vid Ärtetan utanför Kil stoppar just nu tågtrafiken. Brandorsaken är okänd.
Läs mer om Kil och Ärtetan.
Margareta har anmält toapappret 17 gånger
Toalettpappret från Serla höll inte måttet – efter 17 reklamationer anmälde Margareta Jonsson i Kil papperstillverkaren Metsä Tissue till Allmänna reklamationsnämnden. – Jag har bara hävdat min rätt som konsument.
Krävde kompensation för toapapper – 18 gånger
De första 17 gångerna lät företaget kvinnan från Kil reklamera toalettpapperet utan problem. Den 18:e gången nekades hon kompensation. Kvinnan tyckte att telefonisten var otrevlig och anmälde företaget till Allmänna reklamationsnämnden, skriver flera medier.
Läs mer om Allmänna och Kil.
Skitarg kvinna kräver toakompensation
De första 17 gångerna lät företaget kvinnan från Kil reklamera toalettpapperet utan problem. Den...
Läs mer om Kil.
Misstänkt vapenman greps efter hot
En misstänkt vapenman greps tidigt på lördagsmorgonen i Kil, enligt Värmlands Folkblad. Han ska ha hotat en person med vad som enligt polisen är ett riktigt vapen.
Läs mer om Kil.
Två bilar i krock – problem i trafiken
Två personbilar har kolliderat på E45 vid Kil. Tre personer är inblandade. – Inga allvarliga skador är rapporterade, men en person förefaller tämligen chockad, säger Tommy Lindh, presstalesperson hos Värmlandspolisen.
Rattfyllo krockade med barn i bilen
En berusad man i 35-årsåldern körde i diket strax norr om Kil på lördagseftermiddagen. I bilen...
Läs mer om Kil.
Raggarkaravan orsakade trafikkaos: Står och pissar i dikena
En stor karavan med raggarbilar orsakade trafikkaos utanför Kil i Värmland. Det är raggare som...
Läs mer om Kil och Värmland.
Raggarkaravan orsakar trafikkaos
Det råder just nu trafikkaos utanför Kil i Värmland – en karavan med runt 150 personer i raggarbilar stoppar trafiken. Enligt ett vittne till Värmlands Folkblad står personer och urinerar längs vägen. – Det är raggare som står och pissar i dikena och de har parkerat härs och tvärs över vägen, säger vittnet.
Läs mer om Kil och Värmland.
En död efter drunkningsolycka
En person uppges ha drunknat kring Visnums-Kil utanför Kristinehamn, enligt polisen.–
Läs mer om Kristinehamn och Visnums-Kil.
Robin, 26, satte stopp för apotekstjuvarna
KIL. Fyra personer höll på att stjäla produkter från apoteket i Kil. Då ryckte Robin Svensson, 26, ut och fick stopp på tjuvarna. – Självklart kan det bli komplikationer. Jag hade kanske blivit misshandlad men jag tar hellre det än att veta att jag inte ställde upp och gjorde något, säger hjälten.
Läs mer om Kil och Robin Svensson.
I en så grundläggande fråga som en Natoansökan bör Sverige och Finland agera gemensamt.
Hur Natofrågan än utvecklas kvarstår uppgiften att hantera den så att den inte driver in en säkerhetspolitisk kil mellan Finland och Sverige.Det skriver Mats Bergquist och Örjan Berner, tidigare Sveriges ambassadörer i Helsingfors.