Kim hild

Cyklist påkörd av taxi – ambulans på plats

En cyklist ska ha blivit påkörd av en taxi, på Storgatan i Östra Göinge på fredagen.Polis och ambulans är på plats.– Skadeläget är oklart, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Halt väglag på vägarna – E22 är helt avstängd

På fredagsförmiddagen har minst fem olyckor inträffat på motorvägarna runt om i Skåne, skriver Sydsvenskan.E22 är för närvarande helt avstängd och och på E6 råder det också trafikstörningar.– Det är en lastbil som har kört in i mitträcket och hindrar hela vägbanan, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Läs mer om E22, Kim Hild, Skåne och Sydsvenskan.E22.
Sidokollision på länsväg – väg stängs av
Två bilar ska ha krockat på väg 108.Enligt inledande uppgifter från polisen rör det sig om en sidokollison.– Vägen stängs av i södergående riktning, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Man med bar överkropp hade skarpladdat vapen
Uppringare larmade polisen natten till söndag om en man i bar överkropp som bar på ett skarpladdat vapen.Mannen kunde efter en polisinsats gripas.– Han är inte i arresten, utan på sjukhuset, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.

Bil har voltat – behöver bärgas

En personbil har voltat på väg 2056, Nosaby, Kristianstad.Fordonet behöver bärgas från platsen.– Vi vet inte varför bilen har voltat, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
JUST NU: E65 avstängd – tjugotal fordon bärgas
Det hala vinterväglaget ställer till många problem i trafiken på tisdagsmorgonen och polisen uppmanar till försiktighet.Flera olyckor har skett med anledning av halkan, bland annat på E65, öster om Skurup och på E22 i höjd med Misterhult.– Det är helt sanslöst, en otroligt stökig trafiksituation, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om E22, E65, Kim Hild, Misterhult och Skurup.
Kvinna körde utan körkort – skallade och bet polis
En kvinna i 40-årsåldern körde på natten mot tisdagen bil utan körkort i Skanör.När hon stoppades av polis gjorde hon stort motstånd, genom att bitas, sparkas och skalla polis.– Hon var inte nöjd med ingripandet överhuvudtaget, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Skanör.När.
JUST NU: Flera olyckor i det skånska vintervädret
Det råder trafikstörningar på E6 efter att en hästtransport råkat ut för en olycka.Vid lunchtid på måndagen har det skett fler trafikolyckor i det plötsliga vintervädret runt om i Skåne.– Det tycks vara så att de flesta olyckorna som har trillat in senast här i dag beror på vädret, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Skåne.
Person skadad i olycka på jobbet
En person har skadat handen i en arbetsplatsolycka i Malmö.Polis och ambulans har åkt till platsen.– Personen har skadat sig ordentligt i handen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Man krossade ruta och tog sig in på stängd tågstation
Natten till måndagen larmades polisen till resecentrum i Växjö.Där hade en man tagit sig in i det stängda stationshuset.– Han frös väl, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Växjö.Där.
En till sjukhus efter två lastbilsolyckor
De senaste timmarna har två stora lastbilsolyckor inträffat nära varandra.Föraren av den ena lastbilen är förd till sjukhus och en lastbil läcker stora mängder diesel.– Det är väldigt halt på platsen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Nytt snöoväder sveper in över södra Sverige
Onsdagens snökaos med hundratals bilolyckor i de södra delarna av Sverige har avstannat. – Det ser betydligt bättre ut i dag, säger Kim Hild vid Skånepolisen. Men prognosen visar att ett nytt oväder är på väg in över regionen.
Läs mer om Kim Hild, Skånepolisen och Sverige.
Fortsatt stora trafikproblem – SMHI och Trafikverket varnar
Det råder fortsatt stora trafikproblem som följd av det snöovädret i södra Sverige.På onsdagsmorgonen körde en bil in i mitträcket på inre vägen i Malmö, och samtidigt råder förseningar och inställda avgångar i kommunaltrafiken.– Kan man ställa bilen så kan det vara det klokaste valet i dag, säger Kim Hild på Polisens ledningscentral.
Byggnad övertänd – kan sprida sig till villa
Lågorna slår kraftigt från ett förråd utanför Hörby.Byggnaden intill en villa – och spridningsrisken dit är stor.– Räddningstjänsten arbetar med att begränsa branden, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Hörby.Byggnaden och Kim Hild.
Två skadade efter singelolycka
En singelolycka har inträffat på Adlerfelts väg i Malmö.Två personer har kommit till skada.– Räddningstjänsten har klippt upp taket på bilen, säger Kim Hild, vid polisens ledningscentral Syd.
Läs mer om Kim Hild, Malmö.Två och Syd.
Olycka på E22 – bil har voltat
Vid 06.52 larmades polisen om att en trafikolycka inträffat på E22.En personbil uppges ha voltat.Skadeläget och trafikläget är oklart.– Bilen måste bärgas eftersom den hamnat på taket, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om E22 och Kim Hild.
En person till sjukhus efter frontalkrock
Vid 07.07 larmades polisen om en trafikolycka på Norra vägen i Kalmar där två personbilar uppges ha frontalkrockat.Polisen varnar för halka på platsen.– Det är mycket halt där, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kalmar, Kim Hild och Norra.
Brand på industriområde – brandplats spärras av
En byggnad i ett industriområde brann under söndagen.Larmet kom 14 på söndagen – och följdes av förstärkningslarm.– Vi har spärrat av platsen i väntan på tekniker, säger Kim Hild, kommunikatör på regionledningscentralen syd.
Läs mer om Kim Hild.
Man voltade av vägen – hittad skadad i bostad
En man i 20-årsåldern har frihetsberövats efter en bilolycka.Mannen voltade med sin bil men lämnade sedan platsen.– Han påträffades senare och erkände att han körde, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Tre till sjukhus efter bilkrock
Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en olycka på väg 17 i Asmundtorp.Två bilar har krockat och båda fordonen har fått stora skador.– Vägen är helt avstängd, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen.
Läs mer om Asmundtorp.Två och Kim Hild.
Par flydde från polisen med liten bebis i bilen
Med en sju månader gammal bebis i bilen försökte föraren fly från poliskontrollen.Efter en kortare jakt kunde den misstänkt drogpåverkade föraren stoppas.– Vi tog kontakt med socialen efteråt eftersom det fanns ett barn med, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen.
Läs mer om Kim Hild.
Larm om brand i lägenhet
Vid 12.59 på fredagen larmades polisen och räddningstjänsten till Vallgatan i Hässleholm med anledning av en brand.Enligt polisens uppgifter ska en brand ha uppstått en spis i en lägenhet.– Vi har precis kommit fram, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Hässleholm, Kim Hild och Vallgatan.
Tre bilar i krasch – väg lär stängas av
På Ängelholmsleden, Helsingborg, har tre bilar kolliderat.Olyckan lär påverka trafiken på platsen.– Det är en bärgare beställd till två av bilarna och vägen lär stängas av, åtminstone under själva bärgningsarbetet, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Helsingborg och Kim Hild.
JUST NU: Mystisk explosion i sopbil
En mystisk explosion ska ha inträffat i en lastbil på en återvinningscentral i norra Skåne under fredagen.Vid 12-tiden var polisens nationella bombskydd på väg till platsen. Räddningstjänst och ambulans finns redan där.– Ingen person har kommit till skada och vi misstänker inte heller något brott, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Skåne.
Djurtransport med 200 grisar brann
Vid 09.56 larmades polisen om att det inträffat en olycka på riksväg 25.Det är en djurtransport fullastad med grisar som börjat brinna.– Det är cirka 200 grisar i släpet, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.