Kim wall det

Dansk polis: Funna armen liknar tidigare fynd kopplade till Kim Wall

Den arm som dansk polis hittade i vattnet på tisdagen liknar de tidigare fynd som gjort av kroppsdelar från den mördade svenska journalisten Kim Wall. Det skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.

Armen som hittades var sänkt med järnrör

Det var en vänsterarm som hittades av polisen i Köge bukt under tisdagen.Kroppsdelen hölls nere under vattnet med hjälp av tyngder.Men om det fyndet kan kopplas till mordet på journalisten Kim Wall är ännu för tidigt att slå fast, enligt polisen.
Läs mer om Kim Wall och Köge.
Advokaten: Madsen har inte sagt hur Kim Wall dog
Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark menar att polisen misstolkat hennes klients berättelse.Det vill hon nu få rättat, rapporterar danska TV2.– Min klient vet inte hur hon dog, säger försvarsavdokaten, säger Betina Hald Engmark till TV 2.
Läs mer om Betina Hald Engmark, Kim Wall och TV2.
Leif GW sågar Peter Madsens förklaring
I nya förhör förnekar Peter Madsen återigen att han mördat den svenska journalisten Kim Wall.Nu hävdar han att hon dog av kolmonixidförgiftning ombord på Madsens ubåt.I kvällens avsnitt av Veckans brott på SVT avfärdar Leif GW Persson Madsens version totalt.– Det kommer naturligtvis också att kunna motbevisas, säger Leif GW Persson i programmet.

Peter Madsen erkänner att han styckat Kim Wall

Det var den 10 augusti som journalisten Kim Wall följde med Peter Madsen i hans hemmabygda ubåt. När båten kom tillbaka till Köpenhamn var hon inte längre med. Madsen säger att den svenska 30-åriga journalisten dog av kolmonoxidförgiftning – men nekar till mord.
Läs mer om Kim Wall, Köpenhamn och Peter Madsen.
Peter Madsen-författare: Peter tyckte att det behövdes en avslutning
I åtta år har den danska författaren och journalisten Thomas Djursing följt Peter Madsen, ubåtsägaren som misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Han har skrivit en bok om den danska uppfinnaren och planerar nu att göra en uppföljare. – Självklart kan jag inte släppa honom nu, det vore absurt, säger Thomas Djursing till den danska tidningen Berlingske.
Läs mer om Berlingske, Kim Wall och Peter Madsen.
GW: Peter Madsen är inte överdrivet begåvad
Ubåtskonstruktören Peter Madsen mördade den svenska journalisten Kim Wall och tillvägagångssättet indikerar att han inte är överdrivet begåvad – det menar kriminologen Leif GW Persson efter att ha besökt ubåten där brottet begicks. Och det var sannolikt inte danskens första grova brott: – Verkligen inte.
Läs mer om Kim Wall och Leif GW Persson.
Så löste polishundar bevisen mot Madsen
Peter Madsens förklaring kring vad som hände ombord på ubåten Nautilus håller på att smulas sönder.För en dryg vecka sedan hittas fler kvarlevor som enligt dansk polis motbevisar Madsens version av hur den svenska journalisten Kim Wall dog.Bevisen kunde säkras efter att svenska, specialtränade kriminalsökhundar assisterat dansk polis i sökarbetet.Hundföraren Johan Esbjörnsson beskriver uppdraget som ovanligt på flera sätt.– Det var väldigt speciellt att jobba till havs. Även ärendet som sådant. Det kändes bra att kunna bidra.
Läs mer om Kim Wall och Madsen.
JUST NU: Polisens fynd i sökandet efter Kim Wall
Polisen har hittat en såg i Kögebukten.Sågen hittades i samma område som polisen misstänker att den mordmisstänkte Peter Madsens färdats i sin ubåt.– Sågen blir nu undersökt av våra kriminaltekniker för att värdera om det är tal om den såg som polisen har sökt efter i samband med ubåtsfallet, säger mordutredare Jens Møller Jensen.
Läs mer om Kim Wall och Kögebukten.Sågen.
Så hedras Kim Wall på sitt gamla universitet
NEW YORK. På Columbia University var Kim Wall en nyfiken och uppskattad student, en god kollega och en kär vän.Det var här hon blommade ut till den vassa reporter som fick världens som sin arbetsplats.Under natten till torsdag hedras hon med en kärleksfull minnesstund.– Det ska bli en spegling av Kims glädje och kärlek. Jag tror det kommer bli väldigt vackert, säger Lonnie Isabel på Columbia University.
Familjen hedrar Kim Wall i ny film
I en videofilm hedrar familjen sin dotter och syster Kim Wall – för att minnet av den svenska journalisten ska leva vidare genom minnesfonden. – Kim var lycklig, framtiden såg ljus ut och det fanns inga mörka moln, säger hennes bror Tom Wall i klippet.
Läs mer om Kim Wall och Tom Wall.
Kriminolog om Madsen: Extremt försvårande
Den danska polisens fynd av fler kvarlevor efter Kim Wall kan motbevisa det som den mordmisstänkte ubåtsägaren Peter Madsen sagt om att den svenska journalisten dog till följd av en olycka. – Det är extremt försvårande för honom, säger kriminologen Nina Runge.
Svenska likhundar bakom genombrott i mordutredning
Det var de svenska likhundarna som gjorde att polisen kunde hitta kvarlevorna från den försvunna journalisten Kim Wall. Det berättade utredningschefen Jens Møller, vice polisinspektör vid Köpenhamnspolisen på lördagens presskonferens.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.
Rättsexperten om polisfynden: Nu kan man få dödsorsak
Fynden av flera kroppsdelar i Kim Wall-fallet gör att polisen nu har goda möjligheter att få ett svar på dödsorsaken. Det är också mycket viktigt för de anhöriga, menar tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem. – Nu kan det bli en rättslig slutpunkt, säger han.
Madsens förklaring var antagligen skitsnack
Polisens nya fynd i utredningen av det misstänkta mordet på Kim Wall ser ut att omkullkasta misstänkte Peter Madsens förklaring av vad som hänt.Nu är frågan vad Madsen kommer säga till sitt försvar.– Det var antagligen skitsnack redan från början, säger Catarina Lundbäck, Expressens krimkrönikör.
JUST NU: Kroppsdelar hittade i sökandet efter Kim Wall
Danska polisen har hittat Kim Walls huvud, ben och kläder i plastpåsar i vattnet.Det meddelade de vid en presskonferens på lördagen.– Huvudet låg i en påse, och i påsen låg också metallbitar, säger Jens Møller vid danska polisen.Mordmisstänkte Peter Madsen har inte uttalat sig om de nya fynden.
Läs mer om Kim Wall.
Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström i debatt om Kim Wall
Hur är det att rapportera om en kollega?I kväll debatterar Publicistklubben Södra om bevakningen kring Kim Wall.Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström är en av deltagarna.– Detta är ett av vår tids mest uppmärksammade rättsfall, säger hon.
Åklagaren: Jag har nya bevis mot Peter Madsen
Det finns nya bevis på att Peter Madsen mördade Kim Wall, säger specialåklagare Jakob Buch-Jepsen till Aftonbladet. Bevisen ska presenteras under tisdagseftermiddagens omhäktningsförhandling.
Nya bevisen som kan fälla Peter Madsen
Under dagens omhäktningsförhandling mot Peter Madsen kommer åklagaren presentera nya bevis, skriver Aftonbladet.Det nya materialet ska stärka teorin att Madsen mördade och styckade Kim Wall.– Jag har nytt material som jag anser stärker fallet, säger specialåklagare Jakob Buch-Jepsen till tidningen.
Ny omhäktningsförhandling för Peter Madsen
Via videolänk ska ubåtsbyggaren Peter Madsen, som misstänks ha mördat journalisten Kim Wall, möta domstolen för ännu en omhäktningsförhandling. Förra gången var dörrarna öppna och förhöret pågick i flera timmar – men i dag kan det gå snabbare.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Nya bevisen som kan fälla Peter Madsen
Under dagens omhäktningsförhandling mot Peter Madsen kommer åklagaren presentera nya bevis, skriver Aftonbladet.Det nya materialet ska stärka teorin att Madsen mördade och styckade Kim Wall.– Jag har nytt material som jag anser stärker fallet, säger specialåklagare Jakob Buch-Jepsen till tidningen.
Peter Madsen protesterar mot att sitta kvar i häktet
Peter Madsen – som misstänkts ha dödat Kim Wall – går inte med på att omhäktas.– Jag kan meddela att det inte blir en frivillig häktningsförlängning, säger Peter Madsens försvarsadvokat Betina Hald Engmark till Ekstrabladet.I morgon, tisdag, hålls häktningsförhandlingen – men utan den misstänkte.
Så lever Peter Madsen i fängelset
Misstankarna mot Peter Madsen har stärkts och han misstänks nu för mord på den svenska journalisten Kim Wall.Nu avslöjas detaljer kring Madsens liv i fängelset – där han enligt uppgifter till BT lever isolerad med enstaka besök från sin advokat och sin fru.I fängelset fortsätter Peter Madsen jobba med de konstruktioner som fyllt hans liv sedan barnsben.–Det är klokt av honom i den meningen att det sysselsätter hans hjärna med något konkret och tekniskt i stället för att han ska sitta och grunna på de brott han misstänks för, säger psykiatrikern Henrik Day Poulsen till BT.
Polisens plan för Peter Madsens ubåt
Peter Madsen misstänks ha dödat den svenska journalisten Kim Wall.Han nekar till mord och hävdar att Kim Wall avled i samband med en olycka när de två var ute med Madsens egenkonstruerade ubåt.Nu öppnar dansk polis för att en rekonstruktion kan klarlägga vad som hände i ubåten, under kvällen och natten då Kim Wall dog.–Vi överväger en rekonstruktion. Men det är något som måste planläggas i detalj, säger Jens Möller, chef för Köpenhamnspolisens mordenhet till Ekstrabladet.
Så söker polis efter Kim Walls kvarlevor
Den danska polisen ger inte upp i sökandet efter journalisten Kim Wall.En kroppsdel som matchade svenskans DNA har hittats, nu återstår det att finna resterande kvarlevor.– Dykarbetet är inte klart ännu, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Ekstrabladet.