Kim wall det

Kim Walls pojkvän – om den sista kyssen

Kim Walls pojkvän gav henne en lång kyss, innan hon följde med Peter Madsen ut på havet.Vid tillfället visste paret inte om att det skulle bli den sista gången som de två såg varandra i ögonen.När Kim Wall inte kom tillbaka cyklade han runt ön för att leta efter flickvännen. Senare anmälde han henne som saknad.
Läs mer om Peter Madsen.

Peter Madsen avslöjade mordplan för älskarinna

När Kim Wall följde med Peter Madsen ut på ubåten den 10 augusti hade han tidigare skickat sms med beskrivningar –på hur han planerade att genomföra ett mord i ubåten.Det skriver journalisten May Jeong, som är nära vän till Kim Wall, i tidningen Wired. Sms:en skickade Madsen till en kvinna som ska vara hans älskarinna.
Kim Walls vänner i London ordnade minnesgudstjänst
Kim Walls vänner i London ordnade på fredagen en minnesceremoni för sin studentkamrat.En gudstjänst i Svenska kyrkan följdes av filmvisning.– Det här var en ceremoni till minne av Kim Wall. Att fira hennes liv och hennes minne. Att ge utrymme för ljusa minnen, säger prästen Kristina Andrasson.
Peter Madsens udda val inför rättegången
Peter Madsen är åtalad misstänkt för mord på svenska journalisten Kim Wall.Nu har Madsen har gjort ett överraskande val inför rättegången.– Min klient har valt att välja bort nämndemän, säger Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark till Ritzau.Nu är det tre utbildade jurister som ska avgöra Madsens öde.

Kim Walls sista tid innan hon klev på ubåten

Kim Walls danska pojkvän satt på en gräsmatta och såg när ubåten seglade ut i Öresund med Kim Wall och Peter Madsen i ubåts-tornet.Pojkvännen berättar nu själv för första gången om hur det gick till när han såg sin flickvän för sista gången.Det fanns ett förslag om att pojkvännen skulle åkt med i ubåten - men han ska ha avstått i sista stund.
Läs mer om Kim Wall, Peter Madsen och Öresund.
Detaljerna som kan fälla Madsen
Peter Madsen står åtalad, bland annat för mordet på Kim Wall – och bevisen talar emot honom.Tillspetsade skruvmejslar, en såg och knivar har hittats av den danska polisen. Redskapen tros ha använts för att misshandla och mörda den svenska journalisten.– Om polisen kan bevisa att han tog med dessa saker för att misshandla och mörda Kim Wall pekar det på att mordet var planerat, säger Kurt Kragh, tidigare utredare vid den danska polisens mordgrupp till BT.
Läs mer om Kim Wall, Kurt Kragh och Madsen.
Advokatens kritik mot Peter Madsen-åtalet
Peter Madsen band och misshandlade Kim Wall innan han dödade henne och styckade hennes kropp.Han utsatte även sitt offer för handlingar som rubriceras som ett grovt sexuellt övergrepp – och brotten var planerade.Det framgår av det åtal som offentliggjordes i går, där specialåklagare Jakob Buch-Jepsen yrkar på att Madsen döms till livstids fängelse, alternativt lagens strängaste straff: förvaring på obestämd tid.Men åklagarens yrkande på livstidsdom får kritik.
Catarina Lundbäck: Nu kan Peter Madsen berätta mer
Peter Madsen är åtalad för mord, brott mot griftefriden och sexualbrott mot svenska Kim Wall.Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck tror att Madsen nu kommer kunna berätta mer om dådet på ubåten.– Mycket av det gör en illa berörd, och man vill veta hur det kunnat gå till, säger Catarina Lundbäck.
Mordet på Kim Wall: Dansk polis avslutar sökningar i havet
Dansk polis avslutar nu eftersökningarna i havet i utredningen kring Kim Walls död.– Som det ser ut nu finns det inga skäl att söka i havet, varken med dykare eller med båtar, säger Jens Møller, chef för Köpenhamnpolisens mordavdelning, till BT.Inom kort väntas åtalet mot Peter Madsen, som misstänks för mordet på Kim Wall, lämnas in till Köpenhamns tingsrätt.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Bokserie om mordet på Kim Wall stoppas efter massiv kritik
En serie ljudböcker om ubåtsfallet och mordet på journalisten Kim Wall har dragits tillbaka av det danska förlaget efter massiv kritik, rapporterar Danmarks Radio.
Läs mer om Kim Wall.
Bokserie om Kim Wall dras tillbaka
Den bokserie som skulle skrivas om Kim Wall dras nu tillbaka av det danska förlaget Saxo.Ubåtsmysteriet var den första delen och släpptes under fredagen.Bokserien är skriven av den danska författaren Thomas Djursing.
Mordmisstänkte Peter Madsen skriver brev från fängelset
Författaren till boken Raket-Madsen har fått ett brev från Peter Madsen som sitter i danskt fängelse, misstänkt för att ha mördat och styckat den svenska frilansjournalisten Kim Wall. – Det finns ett större mörker i Peter än vad jag tidigare har förstått, säger författaren till Ekstrabladet.
Peter Madsens handskrivna brev – inifrån fängelsevistelsen
Mordmisstänkte Peter Madsen sitter häktad och isolerad från omvärlden i danskt häkte, i väntan på rättegången om mord på den svenska journalisten Kim Wall.Nu berättar författaren till boken Raket-Madsen – som handlar om Peter Madsen – att uppfinnaren har skickat handskrivna brev inifrån fängelset.Det har förändrat bilden av Madsen, enligt författaren.– Peter har varit väldigt öppen, säger författaren Thomas Djursing, till Ekstrabladet.
JUST NU: Nytt fynd – kopplas till ubåtsfallet
Den danska polisen har hittat en arm i Køgebukten, uppger polisen på Twitter.Det är andra gången som en arm hittas, och det nya fyndet kopplas till det mycket uppmärksammade ubåtsfallet och mordet på Kim Wall.Ubåtskaptenen Peter Madsen sitter häktad misstänkt för mord.
Ytterligare en kroppsdel har hittats i ubåtsfallet
Köpenhamnspolisen har funnit ytterligare en arm i danska Køgebukten, som de antar har koppling till det misstänkta mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Det rapporterar danska radiokanalen DR.
Läs mer om Kim Wall och Køgebukten.
Dansk polis: Funna armen liknar tidigare fynd kopplade till Kim Wall
Den arm som dansk polis hittade i vattnet på tisdagen liknar de tidigare fynd som gjort av kroppsdelar från den mördade svenska journalisten Kim Wall. Det skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.
Armen som hittades var sänkt med järnrör
Det var en vänsterarm som hittades av polisen i Köge bukt under tisdagen.Kroppsdelen hölls nere under vattnet med hjälp av tyngder.Men om det fyndet kan kopplas till mordet på journalisten Kim Wall är ännu för tidigt att slå fast, enligt polisen.
Läs mer om Kim Wall och Köge.
Advokaten: Madsen har inte sagt hur Kim Wall dog
Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark menar att polisen misstolkat hennes klients berättelse.Det vill hon nu få rättat, rapporterar danska TV2.– Min klient vet inte hur hon dog, säger försvarsavdokaten, säger Betina Hald Engmark till TV 2.
Läs mer om Betina Hald Engmark, Kim Wall och TV2.
Leif GW sågar Peter Madsens förklaring
I nya förhör förnekar Peter Madsen återigen att han mördat den svenska journalisten Kim Wall.Nu hävdar han att hon dog av kolmonixidförgiftning ombord på Madsens ubåt.I kvällens avsnitt av Veckans brott på SVT avfärdar Leif GW Persson Madsens version totalt.– Det kommer naturligtvis också att kunna motbevisas, säger Leif GW Persson i programmet.
Peter Madsen erkänner att han styckat Kim Wall
Det var den 10 augusti som journalisten Kim Wall följde med Peter Madsen i hans hemmabygda ubåt. När båten kom tillbaka till Köpenhamn var hon inte längre med. Madsen säger att den svenska 30-åriga journalisten dog av kolmonoxidförgiftning – men nekar till mord.
Läs mer om Kim Wall, Köpenhamn och Peter Madsen.
Peter Madsen-författare: Peter tyckte att det behövdes en avslutning
I åtta år har den danska författaren och journalisten Thomas Djursing följt Peter Madsen, ubåtsägaren som misstänks ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Han har skrivit en bok om den danska uppfinnaren och planerar nu att göra en uppföljare. – Självklart kan jag inte släppa honom nu, det vore absurt, säger Thomas Djursing till den danska tidningen Berlingske.
Läs mer om Berlingske, Kim Wall och Peter Madsen.
GW: Peter Madsen är inte överdrivet begåvad
Ubåtskonstruktören Peter Madsen mördade den svenska journalisten Kim Wall och tillvägagångssättet indikerar att han inte är överdrivet begåvad – det menar kriminologen Leif GW Persson efter att ha besökt ubåten där brottet begicks. Och det var sannolikt inte danskens första grova brott: – Verkligen inte.
Läs mer om Kim Wall och Leif GW Persson.
Så löste polishundar bevisen mot Madsen
Peter Madsens förklaring kring vad som hände ombord på ubåten Nautilus håller på att smulas sönder.För en dryg vecka sedan hittas fler kvarlevor som enligt dansk polis motbevisar Madsens version av hur den svenska journalisten Kim Wall dog.Bevisen kunde säkras efter att svenska, specialtränade kriminalsökhundar assisterat dansk polis i sökarbetet.Hundföraren Johan Esbjörnsson beskriver uppdraget som ovanligt på flera sätt.– Det var väldigt speciellt att jobba till havs. Även ärendet som sådant. Det kändes bra att kunna bidra.
Läs mer om Kim Wall och Madsen.
JUST NU: Polisens fynd i sökandet efter Kim Wall
Polisen har hittat en såg i Kögebukten.Sågen hittades i samma område som polisen misstänker att den mordmisstänkte Peter Madsens färdats i sin ubåt.– Sågen blir nu undersökt av våra kriminaltekniker för att värdera om det är tal om den såg som polisen har sökt efter i samband med ubåtsfallet, säger mordutredare Jens Møller Jensen.
Läs mer om Kim Wall och Kögebukten.Sågen.
Så hedras Kim Wall på sitt gamla universitet
NEW YORK. På Columbia University var Kim Wall en nyfiken och uppskattad student, en god kollega och en kär vän.Det var här hon blommade ut till den vassa reporter som fick världens som sin arbetsplats.Under natten till torsdag hedras hon med en kärleksfull minnesstund.– Det ska bli en spegling av Kims glädje och kärlek. Jag tror det kommer bli väldigt vackert, säger Lonnie Isabel på Columbia University.