Kim wall det

Så lever Peter Madsen i fängelset

Misstankarna mot Peter Madsen har stärkts och han misstänks nu för mord på den svenska journalisten Kim Wall.Nu avslöjas detaljer kring Madsens liv i fängelset – där han enligt uppgifter till BT lever isolerad med enstaka besök från sin advokat och sin fru.I fängelset fortsätter Peter Madsen jobba med de konstruktioner som fyllt hans liv sedan barnsben.–Det är klokt av honom i den meningen att det sysselsätter hans hjärna med något konkret och tekniskt i stället för att han ska sitta och grunna på de brott han misstänks för, säger psykiatrikern Henrik Day Poulsen till BT.

Polisens plan för Peter Madsens ubåt

Peter Madsen misstänks ha dödat den svenska journalisten Kim Wall.Han nekar till mord och hävdar att Kim Wall avled i samband med en olycka när de två var ute med Madsens egenkonstruerade ubåt.Nu öppnar dansk polis för att en rekonstruktion kan klarlägga vad som hände i ubåten, under kvällen och natten då Kim Wall dog.–Vi överväger en rekonstruktion. Men det är något som måste planläggas i detalj, säger Jens Möller, chef för Köpenhamnspolisens mordenhet till Ekstrabladet.
Så söker polis efter Kim Walls kvarlevor
Den danska polisen ger inte upp i sökandet efter journalisten Kim Wall.En kroppsdel som matchade svenskans DNA har hittats, nu återstår det att finna resterande kvarlevor.– Dykarbetet är inte klart ännu, säger Jens Möller, chef vid mordenheten i Köpenhamn till Ekstrabladet.
Kim Walls minnesfond har fått in över 100 000 kronor
Tre veckor har gått sedan det stod klart att Kim Wall är död.Nu har familjen och vännerna startat en fond till minne av journalisten.Vi ber om om er hjälp för att göra hennes vision om den här modigare, mer kärleksfulla världen, verklig, beskriver de fonden med en vädjan om bidrag.
Läs mer om Kim Wall.

Minnesfond för Kim Wall ska stödja kvinnlig journalistik

En minnesfond i Kim Walls namn ska samla in 100.000 dollar, motsvarande ungefär 800.000 kronor, som ska tilldelas en ung kvinnlig reporter. Det meddelades på fredagen på fondens Facebooksida.
Läs mer om Facebooksida och Kim Wall.
Medier kritiserade i Kim Wall-fallet: Tangerat gränsen till det osmakliga
Det misstänkta mordet på journalisten Kim Wall har väckt sorg och avsky – och rapporteringen har varit massiv. Kritiker anser att medierna inte klarat av att hantera etiken kring den ovanligt öppna brottsutredningen.
Läs mer om Kim Wall och Kim Wall-fallet.
Stödet till Madsen efter förklaringen
Många tvivlar på att den mordmisstänkte ubåtsägaren Peter Madsen talar sanning när han påstår att den svenska journalisten Kim Wall dog genom en olycka på ubåten. Nu får dock Madsen stöd av en av ubåtens konstruktörer – som menar att det faktiskt kan ha gått till som dansken påstår. – Det är ingen osannolik förklaring, säger han.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Sannolikt att han åtalas för uppsåtligt dödande
Det blir svårt att åtala Peter Madsen för mord på Kim Wall om inte ny bevisning kan säkras, tror juridiske experten Sven-Erik Alhem. Dråp är en troligare åtalsrubricering.– Det är sannolikt att Madsen åtalas för ett uppsåtligt dödande, säger Alhem.Att Madsen åtalas för styckningen betraktar han som närmast självklart.
Madsen misstänkt för mord: Nästan allt talar mot honom
Peter Madsen hävdar att Kim Wall dog i en olyckshändelse ombord på u-båten - men häktades misstänkt för mord. Nästan allt talar mot den danske uppfinnaren - men om utredarna inte lyckas fastställa hur Kim Wall dog kan det bli svårt att fälla honom, enligt kriminologen Jerzy Sarnecki.
Läs mer om Jerzy Sarnecki och Kim Wall.
Många svar saknas i ubåtsutredning
Att sia om utgången i fallet med Kim Wall är svårt – men att utredarna kan slå fast en dödsorsak är centralt. I flera tidigare fall med svårt sargade kroppar har domen stannat vid enbart brott mot griftefriden. – Det är många svar som måste till för att nå hela vägen fram till att det är ställt utom rimligt tvivel att hon är mördad, säger rättsexpert Ingela Hessius.
Läs mer om Kim Wall.
Filmen kan vara viktig pusselbit
I slutet av augusti stod det klart att en dokumentär, om ubåtskaptenen Peter Madsen, stoppas.Filmskaparna höll på med inspelningen när journalisten Kim Wall, 30, försvann.Men filmerna från dokumentären kan bli viktiga delar i den pågående rättegången.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Hundratals i fackeltåg för att hedra Kim Wall
En tyst minut hölls för Kim Wall på torsdagskvällen.Sedan följde en minnesstund, för att hedra minnet av den svenska journalisten.Ceremonin hölls på stranden i Ishöj, med utsikt över Køgebukten – där Peter Madsen sänkte sin ubåt.– Det som har hänt är fruktansvärt, jag blir illa berörd av att något så våldsamt kunde hända, säger Ulla Mikkelsen.
GW: Tiden börjar rinna ut för polisen
Polisen har ont om tid för att finna fler bevis mot Peter Madsen, det menar kriminologprofessorn Leif GW Persson. Ju längre tid sökandet tar, desto mindre är chansen att hitta kroppsdelar tillhörande Kim Wall. – Det går ganska fort för kroppsdelar att försvinna under ytan, inte minst för att fiskarna ser dem som foder, säger Leif GW Persson.
Madsen berättade vid ett tidigt skede om journalistens död
Peter Madsen sa innan det första förhöret i rätten att journalisten Kim Wall avlidit efter en olycka i ubåten och att han begravt den svenska journalisten till havs. Det visar rättsdokument som nyhetsbyrån Ritzau tagit del av.
Läs mer om Kim Wall och Ritzau.
Nya uppgifter: Peter Madsen berättade tidigt om Kim Walls död
Peter Madsen berättade för polisen att den svenska journalisten Kim Wall var död redan innan han ställdes inför häktningsdomaren i Köpenhamns tingsrätt.Det skriver tidningen Ekstrabladet och hänvisar till tidigare hemligstämplat material.
Läs mer om Ekstrabladet och Kim Wall.
Polisen: Vi vet vem tredje personen är
Den svenska journalisten Kim Wall försvann efter en resa med Peter Madsens ubåt Nautilus.Polisen arbetar intensivt med att kartlägga hennes sista timmar i livet.Vittnen ska ha sett en tredje person tillsammans med Kim Wall och Peter Madsen, innan ubåten lämnade hamnen.– Vi har uppgifter om det och vi vet också vem det är, säger utredningsledare Jens Möller.
Leif GW Persson: Så mördades Kim Wall
Den svenska journalisten Kim Wall ströps till döds i dansken Peter Madsens ubåt. Det är polisprofessorn Leif GW Perssons teori kring det uppmärksammade mordet. – Det hela är gjort på ett par minuter, säger han i en intervju i Brottscentralen i Expressen TV.
Så ska polisen lösa ubåtsgåtan
Dansk polis arbetar nu på flera fronter för att säkra spår och samla bevisning mot ubåtskonstruktören Peter Madsen, som misstänks ha orsakat den svenska journalisten Kim Wall död.Förutom att förhöra Madsen och söka efter spår i Öresund hoppas polisen hitta svar i ubåten Nautilus som nu undersöks minutiöst.–Det viktigaste är att jämföra resultat från undersökningen av de kvarlevor som hittats och den tekniska undersökning som gjort i ubåten med Peter Madsens förklaring av vad som hände, säger före detta förundersökningsledare Jørn Moo
Vi får minnas Kim Wall för det hon ville berätta
Vad kan man dra för slutsatser när en ung journalist som Kim Wall hittas död efter ett uppdrag? Kanske räcker det att förstå att ett alltför kort liv som reporter ändå hinner innehålla väldigt mycket liv, och en önskan om att berätta något viktigt.
Läs mer om Kim Wall.
Nyheten som skakade världen – här är berättelsen om Kim Wall
Det är inte svårt att se varför det var en story som lockade Kim Wall. Som journalist hade hon alltid dragits mot de udda historierna. Nu skulle hon porträttera Raket-Madsen, dansken som ville skjutas upp i rymden i en hemmagjord raket. DN:s Måns Mosesson och Anders Hansson berättar om den ovanligt drivna reportern och mannen som misstänks ha mördat henne.
Läs mer om Kim Wall och Raket-Madsen.
Nyheten som skakade världen – här är berättelsen om Kim Wall
Det är inte svårt att se varför det var en story som lockade Kim Wall. Som journalist hade hon alltid dragits mot de udda historierna. Nu skulle hon porträttera Raket-Madsen, dansken som ville skjutas upp i rymden i en hemmagjord raket. DN:s Måns Mosesson och Anders Hansson berättar om den ovanligt drivna reportern och mannen som misstänks ha mördat henne.
Läs mer om Kim Wall och Raket-Madsen.
Mysteriet med ubåten som skakade Sverige
Journalisten Kim Wall, 30, följer med den danska uppfinnaren Peter Madsen ut i Öresund. De vinklar glatt när den hembyggda ubåten Nautilus lämnar Köpenhamn.Elva dagar senare hittas delar av Kim Walls kropp utanför den danska ön Amager. Och Peter Madsen sitter häktad, misstänkt för att ha dödat henne.Här är hela berättelsen – utifrån det vi vet just nu – om ubåtsfallet.
Peter Madsens övertag mot polisens utredare
Peter Madsen har haft tillgång till nyhetsrapporteringen om danska polisens utredning av det misstänkta mordet på Kim Wall, 30.Trots att han sitter häktad har Madsen kunna se de danska tv-nyheterna.– Det blir lättare för honom att anpassa sina vittnesmål när han kan följa nyhetsrapportering, säger professorn och kriminologen Jerzy Sarnecki.
Läs mer om Jerzy Sarnecki, Kim Wall och Madsen.
Kolleger och vänner vill minnas Kim Walls arbete, inte tragedin som ändade hennes liv
Kim Wall var Sveriges kanske mest internationellt kända journalist med en lång rad artiklar i världens ledande medier bakom sig. Kolleger och vänner hyllar henne som en skicklig, hängiven och professionell reporter. – Det vore sorgligt att låta den här tragedin definiera vad Kims liv var. Hon var ett sant proffs, säger Jessica Reed, redaktör på Guardian.
Läs mer om Guardian och Jessica Reed.
Polisen håller pressträff: Kim Walls blod i ubåten
Dansk polis har bekräftat att det finns en dna-träff som överensstämmer med den försvunna Kim Wall från den kroppsdel som hittades i vattnet utanför Köpenhamn. Presskonferensen inleds klockan 9.00. Följ tv-sändningen och direktrapport här.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamn.