Kim wall

Peter Madsen häktad i ytterligare fyra veckor

Peter Madsen som misstänks för mordet på den svenska journalisten Kim Wall har frivilligt gått med på att sitta häktad i ytterligare fyra veckor.
Läs mer om Kim Wall.

Så kan Madsen slippa fängelse

Psykundersökningen av Peter Madsen, som misstänks ha mördat svenska journalisten Kim Wall, drar ut på tiden. Undersökningen är avgörande för vilket straff Peter Madsen kan dömas till om han befinns skyldig till mordet: vård, fängelse på livstid eller den danska lagens strängaste straff – förvaring på obestämd tid. Åklagare Jakob Buch-Jepsen räknar med att kunna åtala Peter Madsen innan årets slut.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Åtal mot Peter Madsen drar ut på tiden
Psykundersökningen av Peter Madsen, som misstänks för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, drar ut på tiden.– Den har blivit lite försenad, kanske är den klar på måndag, säger specialåklagare Jakob Buch Jepsen till Sydsvenskan.Åklagarens plan var fram till nyligen att åtala Peter Madsen för mord på tisdag eller onsdag i nästa vecka, rapporterar Sydsvenskan.Men nu kan åtalet dröja.
JUST NU: Nytt fynd – kopplas till ubåtsfallet
Den danska polisen har hittat en arm i Køgebukten, uppger polisen på Twitter.Det är andra gången som en arm hittas, och det nya fyndet kopplas till det mycket uppmärksammade ubåtsfallet och mordet på Kim Wall.Ubåtskaptenen Peter Madsen sitter häktad misstänkt för mord.
Ytterligare en kroppsdel har hittats i ubåtsfallet
Köpenhamnspolisen har funnit ytterligare en arm i danska Køgebukten, som de antar har koppling till det misstänkta mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Det rapporterar danska radiokanalen DR.
Läs mer om Kim Wall och Køgebukten.
Historien om Kim Wall berättas av vännerna
Kim Wall – Hon som ville berätta.I en ny dokumentär visar nu SVT vem den svenska journalisten verkligen var.– Vår resa har slutat här och vi är berövade på alla historier som hon hade älskat att berätta för oss, säger Kim Walls mamma, Ingrid Wall.
Läs mer om Ingrid Wall, Kim Wall och SVT.
Dansk polis: Funna armen liknar tidigare fynd kopplade till Kim Wall
Den arm som dansk polis hittade i vattnet på tisdagen liknar de tidigare fynd som gjort av kroppsdelar från den mördade svenska journalisten Kim Wall. Det skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.
Armen som hittades var sänkt med järnrör
Det var en vänsterarm som hittades av polisen i Köge bukt under tisdagen.Kroppsdelen hölls nere under vattnet med hjälp av tyngder.Men om det fyndet kan kopplas till mordet på journalisten Kim Wall är ännu för tidigt att slå fast, enligt polisen.
Läs mer om Kim Wall och Köge.
Fyndet kan få Madsen att ändra sin historia – igen
Under tisdagen meddelade Köpenhamnspolisen att de har gjort ett nytt fynd i ubåtsfallet – dykare har hittat en arm.Om armen visar sig komma från Kim Wall kan den vara avgörande för den fortsatta utredningen, och återigen slå hål på Madsens version.– Hans trovärdighet sjunker hela tiden, säger Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck.
Arm hittad där polisen sökt efter Kim Wall
Köpenhamnspolisen har med hjälp av dykare hittat en arm i Kögebukten. Fyndet gjordes i närheten av den plats som varit intressant för polisen i samband med utredningen om mordet på Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall och Kögebukten.
Polisen har hittat en kroppsdel i Kögebukten
Köpenhamnspolisen har med hjälp av dykare hittat en arm i Kögebukten. Fyndet gjordes i närheten av den plats som varit intressant för polisen i samband med utredningen om mordet på Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall och Kögebukten.
JUST NU: Danska polisen har hittat en arm i Kögebukten
På tisdagseftermiddagen vid 16-tiden gick polisen i Köpenhamn ut med att man hittat en arm i Kögebukten. Polisen misstänker att armen tillhör Kim Wall eftersom den hittat längst rutten i ubåtsfallet.
Läs mer om Kim Wall, Kögebukten och Köpenhamn.
Kim Wall fick årets kulturpris i Trelleborg
Trelleborgs Allehandas kulturpris 2017 tilldelades på torsdagskvällen den mördade journalisten Kim Wall.– Hon var en förebild, inte bara för mig utan många andra, sa hennes bror Tom Wall i sitt tacktal, uppger webbsidan 24trelleborg.se.
Läs mer om Kim Wall, Tom Wall och Trelleborg.
Svenska likhundarna sätts in för nya sök i Kim Wall-fallet
De svenska specialutbildade likhundarna Ben och Ace har kallats in för nya sök i Kim Wall-fallet, skriver Ekstrabladet.De båda hundarna har tidigare gjort viktiga fynd som haft stor betydelse i utredningen mot den mordmisstänkte Peter Madsen.När hundarna kan sättas in avgörs av vädret.
Kritiken mot polisen efter blundern i Kim Wall-fallet
Nu växer kritiken mot den danska polisen som påstod att mordmisstänkte Peter Madsen sagt att han vet hur journalisten Kim Wall dog.Ordföranden för danska advokatförbundet, Kristian Mølgaard, säger att uttalandet kan ha försämrat Peter Madsens chanser till en opartisk rättegång.– Polisen har planterat ett intryck som inte försvinner, säger han till tidningen BT.
Advokat: Madsen har blivit feltolkad
Peter Madsen har blivit feltolkad av polisen, anser hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark. Han har inte sagt att journalisten Kim Wall miste livet till följd av kolmonoxidförgiftning, hävdar advokaten.
Läs mer om Betina Hald Engmark och Kim Wall.
Advokaten: Madsen har inte sagt hur Kim Wall dog
Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark menar att polisen misstolkat hennes klients berättelse.Det vill hon nu få rättat, rapporterar danska TV2.– Min klient vet inte hur hon dog, säger försvarsavdokaten, säger Betina Hald Engmark till TV 2.
Läs mer om Betina Hald Engmark, Kim Wall och TV2.