Kim

Föräldrarnas slutna ansikten bär jag med mig

Kim Walls död påminde oss om att livet saknar trygghetsgaranti. Nu har Peter Madsen fått sin dom, kvar finns den kollektiva sorg som inte läks i en rättssal. Eftersom den väcker förlusterna vi alla bär på.
Läs mer om Peter Madsen.

Professor: En väntad dom

Det var väntat att Peter Madsen skulle dömas för mord på den svenska journalisten Kim Wall och att påföljden blev livstids fängelse, uppger Per Ole Träskman, professor emeritus i straffrätt vid Lunds universitet, till TT.
Lisa Magnusson: Mordet på Kim Wall var ett politiskt mord
Allt vi kan göra är att försöka ge Kim Wall den upprättelse som består i att förstå vad Peter Madsen gjorde mot henne. Så låt oss då vara tydliga med att vi talar om rent kvinnohat.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Bildt om toppmötet mellan Trump och Kim Jong-Un
Förra utrikesministern Carl Bildt tonar ned förväntningarna inför mötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. – Att tro att allt löser sig med ett möte vore naivt och farligt, säger han inför sin medverkan i Expressens politikmagasin Bara Politik i kväll.

Så skrev världens medier om domen

Peter Madsen har dömts till livstids fängelse för mordet på journalisten Kim Wall.Domen som föll på onsdagen har väckt uppmärksamhet i stora delar av världen.Danska uppfinnaren Peter Madsen dömd till livstids fängelse, lyder rubriken på brittiska BBC.Flera internationella medier rapporterar om nyheten.
Läs mer om Kim Wall.Domen och Peter Madsen.
Här är domstolens tyngsta bevis mot Madsen
Här är några av de tyngsta bevisen i Köpenhamns byrets livstidsdom mot Peter Madsen för mordet på Kim Wall.
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
Åklagaren efter domen: Ett fall som krupit mig under skinnet
På onsdagen förkunnade rätten att man dömer Peter Madsen till livstids fängelse för att mördat journalisten Kim Wall.Peter Madsen berättade omgående via sin advokat att han tänker överklaga domen, men det var trots det en nöjd åklagare som mötte medierna utanför rättssalen.– Kim Wall var ett fullständigt oskyldigt offer, säger åklagaren.
Läs mer om Kim Wall.Peter och Peter Madsen.
Därför fälldes Madsen för mordet på Kim Wall
Är livstid samma sak i Danmark som i Sverige – och kan domen ändras? SvD:s Mårten Schultz reder ut de viktigaste frågorna om livstidsdomen.
Läs mer om Danmark, Kim Wall, Madsen och Sverige.
Advokat om domen mot Peter Madsen: Bevisningen har varit stark
Peter Madsen döms till livstids fängelse för mordet på Kim Wall. Inte särskilt förvånande, enligt advokat Anna Dahlbom Langley som följt rättsfallet nära, men det finns utrymme för en överklagan.
LIVE: Peter Madsen dömd till livstids fängelse
Klockan 13.00 kom domen i Köpenhamns byret. Ubåtsbyggaren Peter Madsen döms av Köpenhamns byret till livstids fängelse för mord på Kim Wall. Följ direktrapporteringen här! Janna Holmqvist: " Det som hände Kim Wall fick inte hända".
Läs mer om Kim Wall.
Professor: En väntad dom
Det var väntat att Peter Madsen skulle dömas för mord på den svenska journalisten Kim Wall och att påföljden blev livstids fängelse, uppger Per Ole Träskman, professor emeritus i straffrätt vid Lunds universitet, till TT.
Live: Madsen döms till livstid
Peter Madsen döms till livstid för Kim Walls död. Hör åklagaren om domen.
Mordet på Kim Wall – Vad innebär livstids fängelse för Peter Madsen?
Ubåtsbyggaren Peter Madsen har dömts till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Här går vi igenom vad livstids fängelse innebär och vad som sker vid ett överklagande.
Jag minns dagen då jag förstod att Kim Wall var död
Peter Madsen döms för att ha mördat Kim Wall.Ida Ölmedal skriver om att dådet påminner om terror.
Läs mer om Kim Wall och Kim Wall.Ida.
Idag kommer domen mot Peter Madsen
Den 8 mars inleddes rättegången mot Peter Madsen som står åtalad för mordet på svenska journalisten Kim Wall, 30.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Peter Madsen döms till livstids fängelse
Peter Madsen dömdes på onsdagen till livstids fängelse för mord på Kim Wall.Han har lämnat flera olika versioner till hur hon dog – den tredje, att hon förgiftats av koloxid, höll han fast vid i rätten.Trots detta fälldes han.– Rätten bedömer att den tilltalade styckade kroppen för att dölja sitt brott, säger rättens ordförande Annette Burkø.
Läs mer om Annette Burkø och Kim Wall.Han.
Experterna om domen mot Peter Madsen
Ubåtsfallet är en av de mest uppmärksammade mordrättegångarna i Danmark någonsin.Idag kom beskedet: Peter Madsen döms till livstids fängelse för mordet på journalisten Kim Wall.Det står redan klart: Den fällande domen kommer att överklagas.– Jag är inte förvånad, Peter Madsen är en annorlunda person och han vill nog markera, make a statement, säger den erfarne advokaten Lars Kruse.
Vad innebär straffen Madsen kan få?
Klockan 13 kommer domen mot ubåtsbyggaren Peter Madsen, som är misstänkt för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Vad innebär de hårdaste straffen som Köpenhamns byret kan utdöma?
Läs mer om Kim Wall, Madsen och Peter Madsen.
I dag faller domen mot Peter Madsen
Slutpläderingarna är över och rättegången mot mordmisstänkte Peter Madsen är slut. Håller åklagarens bevisning för att fälla honom för mord på Kim Wall – trots att dödsorsaken är oklar? Svaret kommer i en dom klockan 13.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Toppmötet en taktisk seger för Kim Jong-Un
För bara fem månader sedan var krig en reell risk på Koreahalvön när hoten haglade från Washington och Pyongyang. På fredag träffar den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un Sydkoreas president Moon Jae-In i ett historiskt toppmöte med Nordkoreas kärnvapen i potten.
Det talar för och emot att Madsen fälls i dag
Frånvaron av en fastställd dödsorsak har tvingat åklagare Jakob Buch-Jepsen till att bygga sitt åtal mot Peter Madsen på en indiciekedja.Den ska bevisa att den danske hobbyingenjören planerade och genomförde mordet på den svenska journalisten Kim Wall.– Hade det inte varit en oklarhet i dödsorsaken så hade de här indicierna, i alla fall vissa, varit överflödiga, bedömer advokaten Anna Dahlbom Langley.I dag klockan 13 meddelar Köpenhamns tingsrätt om det blir en friande eller fällande dom.
Detta avgör Madsens öde
I dag klockan 13 meddelas domen i rättegången där ubåtsbyggaren Peter Madsen är anklagad för mord på den svenska journalisten Kim Wall och dessutom sexbrott under särskilt försvårande omständigheter och brott mot griftefriden.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.