Kim

Madsens ubåt vandaliserad – med ett oväntat budskap

Den mordmisstänkte ubåtsbyggaren Peter Madsen har åtalats för att ha mördat och styckat den svenska journalisten Kim Wall.Men någon har genomfört en sympatikupp för den mordmisstänkte ubåtsbyggaren genom att med stora bokstäver klottra budskap – på den beslagtagna ubåt där Kim Wall tros ha mördats.

Giftmördade Kim Jong-Uns halvbror – riskerar dödsstraff

Det har snart gått ett år sedan Kim Jong-Uns halvbror, Kim Jong-Nam, mördades på den internationella flygplatsen i Kuala Lumpur.Kvinnorna som misstänks ha gnuggat det dödliga nervgiftet i Kim Jong-Nams ansikte nekar till mordanklagelsen och hävdar att de trodde att de var med i ett dolda kameran-program. Regimen i Nordkorea förnekar all inblandning i mordet, trots misstankar om att landets underrättelsetjänst tränat kvinnorna och planerat attacken.På måndagen återupptas rättegången mot de två kvinnorna – som kan dömas till döden.
Kvinna körde ner i grop – räddningsinsats
En kvinna ska ha kört ner i en grop vid ett vägarebete under morgonen.Nu pågår en räddningsinsats på plats.– Det finns inget utrymme för henne att öppna dörren, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Stjärnan saknar handbollen – gör comeback i division 3
Han slutade när han var som bäst men efter ett drygt halvår planerar Kim Ekdahl Du Rietz att göra comeback som handbollsspelare. – Jag ska träna med ett franskt division 3-lag, avslöjar Ekdahl Du Rietz.

Vredesutbrottet mot motståndartränaren

Sirius åkte på en tung förlust i årets första träningsmatch.Och under matchen ilsknade tränaren Kim Bergstrand till på sin kollega, Joel Cedergren.– Vad håller ni på med, ska han ha skrikit enligt UNT.
Stort slagsmål utbröt i centrala Karlskrona
Ett stort slagsmål mellan flera personer utbröt mitt i centrala Karlskrona.Polisen har upprättat en anmälan om misshandel och en person testades för narkotikapåverkan.– Det är många att prata med och det tar tid innan vi vet vem som gjort vad, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Trump anklagar Putin för att hjälpa Kim
USA:s president Donald Trump anklagar Ryssland för att hjälpa Nordkorea med att undvika sanktionerna som riktats mot landet.
Arm av skönheter ska heja fram Nordkorea i OS
Nordkorea vill skicka en arm av skönheter till vinterspelen i Pyongyang.Truppen ska troligen bestå av 230 kvinnor som ska heja på landets idrottsmän, enligt sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.Kim Jong-Uns fru Ri Sol-ju ledde en liknande trupp under de asiatiska spelen 2005.
Passagerare på flygplan såg Nordkoreas missil
Nordkoreas senaste test av en långdistansrobot sågs av passagerarna på en flygning mellan San Francisco och Hongkong. Det understryker vårdslösheten med vilken Kim Jong-Uns regim verkar, sa USA utrikesminister Rex Tillerson vid ett möte i Vancouver i Kanada.
Kardashians babylycka – har fått en dotter
Kim Kardashian och Kanye West har blivit föräldrar till en dotter, skriver TMZ.Barnet föddes av en surrogatmamma och ska ha kommit till världen under måndagen.Det är parets tredje barn.
Läs mer om Kanye West.
Catarina Lundbäck: Nu kan Peter Madsen berätta mer
Peter Madsen är åtalad för mord, brott mot griftefriden och sexualbrott mot svenska Kim Wall.Expressens krimkrönikör Catarina Lundbäck tror att Madsen nu kommer kunna berätta mer om dådet på ubåten.– Mycket av det gör en illa berörd, och man vill veta hur det kunnat gå till, säger Catarina Lundbäck.
Presskonferens: Peter Madsen åtalas för mord
Nu åtalas Peter Madsen för mord på svenska journalisten Kim Wall. Åklagaren håller presskonferens i Köpenhamn klockan 14.30.
Läs mer om Kim Wall, Köpenhamn och Peter Madsen.
Leif GW Persson övertygad – efter åtalet mot Madsen
Peder Madsen, 47, åtalas för mord på Kim Wall. Åklagaren Jakob Buch-Jepsen kräver att Madsen ska dömas till livstids fängelse.Något som inte kommer som en förvåning för Leif GW Persson.– Jag har väldigt svårt att se att han skulle kunna bli något annat än fälld.
Läs mer om Kim Wall, Leif GW Persson och Madsen.
Peter Madsens väg mot åtalet
Ubåtsbyggaren Peter Madsen åtalas för mordet på svenska journalistens Kim Wall. Detta har hänt i fallet.
Läs mer om Kim Wall.
Madsen åtalas för mord på Kim Wall
Ubåtsbyggaren Peter Madsen åtalas för mordet på den svenska journalisten Kim Wall, uppger Köpenhamnspolisen.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.
Nu åtalas Madsen för Kim Walls död
Efter mer än fem månaders arbete är utredningen om mordet på den svenska journalisten Kim Wall klar.I dag lämnade specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen in åtalet mot ubåtsbyggaren och uppfinnaren Peter Madsen.Han åtalas bland annat för mord och brott mot griftefriden.Åklagaren kräver i första hand livstids fängelse för Peter Madsen, i andra hand förvaring, inlåsning på obestämd tid.
Madsen åtalas för mord på Kim Wall
Ubåtsbyggaren Peter Madsen åtalas för mordet på den svenska journalisten Kim Wall, uppger Köpenhamnspolisen.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamnspolisen.
Minnesord: Lars H Zetterberg
Lars H Zetterberg, Täby, har avlidit i en ålder av 92 år. Närmast anhöriga är barnen Göran, Bodil och Ingela med familjer, Kim och Torun.
Läs mer om Bodil, Göran, Ingela, Kim, Torun och Täby.
Så blir Peter Madsens liv i fängelset om han döms
Utredningen är i princip i klar och åtalet mot den mordmisstänkte uppfinnaren Peter Madsen kommer allt närmare.Om han fälls för mordet på svenska journalisten Kim Wall riskerar han att låsas in på obestämd tid tillsammans med flera av Danmarks farligaste förbrytare.– Påföljden beror på resultatet av sinnesundersökningen, säger Trine Maria Ilsøe, rättskorrespondent vid Danmarks Radio Nyheder.