Kina paketen

Postnords vapen mot Kina-paketen - en superscanner i mångmiljonklassen

Market kan i dag avslöja Postnords nya vapen mot paketanstormningen från Kina: En superscanner i mångmiljonklassen. "Det är en världsunik lösning som kommer att förändra allt", säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord.
Läs mer om Kina-paketen, Kina och Postnord.

Postnord tvingas returnera 400 000 paket till Kina

Postnord kan tvingas skicka tillbaka 400 000 paket till Kina och andra länder utanför EU, skriver SVT Nyheter. Orsaken är att paketen blivit liggande då kunderna inte velat hämta ut dem sedan bolaget den 1 mars införde en avgift på 75 kronor på postförsändelser från länder utanför EU:s tullunion.
Läs mer om Kina.
Avgifter på Kinapaket slår tillbaka mot Postnord - kommer att synas i finanserna
Momsen och avgifterna på de så kallade Kina-paketen har orsakat kaos och förseningar hos Postnord och oroande högt blodtryck för besvikna kunder. Till råga på allt ser det ut att bli dyrt för bolaget.
Läs mer om Kina-paketen, Kinapaket och Postnord.
Nu är det klart: Så mycket dyrare blir Kina-paketen med nya avgifterna
Billiga paket från Wish, Alibaba och andra Kina-handlare blir plötsligt inte så billiga längre. Från och med första mars gäller nya regler.

Hundratusentals paket kan skickas tillbaka

Det senaste året har importen av billiga produkter från Kina exploderat.1 mars inför Postnord en administrationsavgift om minst 75 kronor på paketen, skriver SVT Nyheter.Beslutet kan innebära att hundratusentals paket måste skickas tillbaka till sina hemländer.
Läs mer om Kina och Postnord.
Postnord ändrar regler för varor från Kina
Det senaste året har importen av billiga produkter från Kina exploderat.Nu inför Postnord en administrationsavgift på paketen, skriver SVT Nyheter.Beslutet kan innebära att hundratusentals paket måste skickas tillbaka till sina hemländer.
Läs mer om Kina och Postnord.
Regeringen varnar för direktimport
De väller in i hundratusentals per dag – paketen med direktimport från Kina och andra länder. Nu vill två MP-ministrar varna för att produkterna ofta inte håller måttet.
Läs mer om Kina och MP-ministrar.
Källor: Postnord har en nästan omänsklig uppgift
Kina-paketen fortsätter att ställa till det för Postnord. Nu måste bolaget på kort tid bygga upp kapacitet att dagligen momsbelägga 150 000 postorderpaket från Kina – en extrem utmaning, säger branschexperter till SvD. – Postnord har en nästan omänsklig uppgift, säger en källa.
Läs mer om Kina, Postnord och SvD.
Staten kan kräva Postnord på miljoner: Har ett ansvar
Statliga Postnord kan krävas på flera hundra miljoner kronor för att ersätta den moms som gått förlorad i hanteringen av de så kallade Kina-paketen. – Postnord har ett ansvar för att det här betalas in, säger Leif Jakobsson, statssekreterare på Finansdepartementet, till SvD.
Postnord: Vi kan behöva lagra 10 miljoner paket
Postnords nya hantering av postordervaror från Kina kommer försena utdelningen av paketen, som därför behöver lagras. – Om den här postorderhandeln fortsätter som i dag kan vi behöva lagra upp till 10 miljoner försändelser, säger Thomas Backteman, kommunikationsdirektör på Postnord.
Läs mer om Kina och Postnord.
Paket från Kina väller in – Postnord alltmer pressat
De flesta Postnord-paketen som ligger på Arlanda kommer från de kinesiska e-handelsbolagen Alibaba och Wish. Antalet paket från Kina ökar explosionsartat och frakten är ofta gratis.