Kinnevik

KINNEVIK: CRISTINA STENBECK FLYTTAR TILL SVERIGE - DI (OMS)

Kinneviks ordförande och storägare Cristina Stenbeck ska flytta från London för att bosätta sig i Stockholm.

Christina Stenbeck flyttar hem till Stockholm

Cristina Stenbeck, ordförande och storägare i Kinnevik, flyttar från London till Stockholm. Det skriver Dagens industri.
Läs mer om Kinnevik, London och Stockholm.
KINNEVIK: CRISTINA STENBECK FLYTTAR TILL SVERIGE - DI
Kinneviks ordförande och storägare Cristina Stenbeck ska flytta från London för att bosätta sig i Stockholm.
Zalando växer så det knakar
Nätbutikbolaget Zalando, med Kinnevik som storägare, rusade på Frankfurtbörsen sedan bolaget redovisat ett preliminärt resultat för första kvartalet som överträffade förväntningarna.
Läs mer om Frankfurtbörsen och Kinnevik.

Zalando växer så det knakar

Nätbutikbolaget Zalando, med Kinnevik som storägare, rusade på börsen sedan bolaget redovisat ett preliminärt resultat för första kvartalet som överträffade förväntningarna. Siffrorna lyfte även Kinnevik på Stockholmsbörsen.
Läs mer om Kinnevik och Stockholmsbörsen.
Kinnevik investerar 40 miljarder dollar i Quikr
Kinnevik investerar 40 miljoner dollar i det indiska radannonsbolaget Quikr, som en del av en finansieringsrunda på totalt 150 miljoner dollar.
Läs mer om Quikr.
Kinnevik investerar ytterligare i Quikr
Investmentbolaget Kinnevik har deltagit i en ny finansieringsrunda i Quikr, en plattform för radannonser i Indien.
Läs mer om Indien och Quikr.
Kinnevik satsar mer i Indien
Läs mer om Indien.
Kinnevik satsar mer i Indien
Läs mer om Indien.
KINNEVIK: HÖJER BONUSTAK FÖR LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE (R)
Kinneviks styrelse föreslår en höjning av ledningens maximala rörliga lön från 75 till 100 procent av grundlönen.
Axfood vill köpa Linas matkasse
Axfood, som äger Hemköp och Willys, är en av budgivarna på Linas Matkasse, uppger nyhetssajten Breakit. Prislappen väntas landa på 400-500 miljoner kronor. Konkurrensen utgörs av flera riskkapitalbolag, däribland ett med kopplingar till Kinnevik.
Läs mer om Breakit, Hemköp och Kinnevik.
Kinnevik säljer Transcom-aktier
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik säljer 6,4 miljoner aktier i kundserviceföretaget Transcom Worldwide till riskkapitalbolaget Altor Fund Manager.
Kinnevik säljer 6,4 miljoner Transcom-aktier
Investmentbolaget Kinnevik meddelade idag att bolaget har sålt 6,4 miljoner aktier, motsvarande 24,5 procent av utestående aktier i Transcom WorldWide till fonder som rådges av Altor Fund Manager för 66 kr per aktie, totalt 421 miljoner kronor.
Kinnevik säljer Transcom-aktier
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik säljer 6,4 miljoner aktier i kundserviceföretaget Transcom Worldwide till riskkapitalbolaget Altor Fund Manager, vilket motsvarar 24,5 procent av utestående Transcom-aktier, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.
Så fördelas Max Stenbecks innehav
Majoriteten av Max Stenbecks innehav i i holdingbolaget Verdere, som kontrollerar Kinnevik, kommer att fördelas lika mellan de tre syskonen Stenbeck.
Läs mer om Kinnevik, Stenbeck och Verdere.
Så fördelas arvet efter Max Stenbeck
SvD Näringsliv kan nu avslöja hur arvet efter Max Stenbeck ska fördelas. Majoriteten av hans innehav i holdingbolaget Verdere, som kontrollerar Kinnevik, kommer att fördelas lika mellan de tre syskonen Stenbeck.
Cristina Stenbeck kvar att leda Kinnevik
Den unge Kinnevikarvtagaren Max Stenbecks tragiska och oväntade död kommer knappast att påverka bolagets framtid. Det tror ekonomiska bedömare som Expressen har talat med. – Det är storasyster Cristina som hittills har hållit i taktpinnen – och det kommer hon att fortsätta med, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza.
Läs mer om Avanza, Cristina, Expressen och Kinnevik.
Schibsted säljer hela innehavet i Metro
Norska Schibsted säljer sin 35-procentiga andel i Metro Sverige till huvudägaren Metro International som ägs av investmentbolaget Kinnevik.
Cristina Stenbecks makt ohotad
Max Stenbeck var inte bara Cristina Stenbecks yngsta syskon. Han var hennes lierade i Kinnevik. Men hans död rubbar inte makten i investmentbolaget. Cristina Stenbeck sitter kvar på tronen.
Läs mer om Kinnevik.
Anders Borg till Skavlan
Förre finansminister Anders Borg är klar som gäst i SVT:s pratshow Skavlan på fredag. Sedan Borg avgick efter valförlusten har han fått flera uppdrag, bland annat i styrelsen för Kinnevik, och hans nya relation med pr-konsulten Dominika Peczynski har också varit omtalad. I Skavlan berättar han om livet efter politiken.
Kinnevik: Inga besked om arvet än
Stenbeckfamiljen har bett om tid att få sörja och därför väntas inga snabba besked om vilka förändringar som väntas i Kinneviksfären efter Max Stenbecks tragiska bortgång på tisdagen.
Läs mer om Kinneviksfären.
Ännu en tragedi – men utan omstuvning i Kinnevik
Ännu en tragedi för familjen Stenbeck är ett faktum med Max Stenbecks bortgång vid 30 års ålder. Men till skillnad från när Jan Stenbeck avled 2002 så innebär dödsfallet ingen stor omstöpning av ägandet eller styrelsen i Kinnevik. Max ville ta en mera aktiv roll – men hann inte.
Läs mer om Jan Stenbeck, Kinnevik och Stenbeck.
KINNEVIK: MAX STENBECK HAR AVLIDIT I DIABETESKOMPLIKATIONER
Max Stenbeck, son till avlidne Jan Stenbeck och bror till Kinnevik-ordföranden Cristina Stenbeck, avled i New York i går av komplikationer från diabetes. Han blev 30 år gammal.