Kinnevik

Stenbecks anonyma avsked när Kinnevik bytte namn

Cristina Stenbeck kliver av ordförandeposten, aktieägarna får ta del av vinsten och två nya styrelseledamöter valdes. Det är kontentan av Kinneviks årsstämma som hölls i Stockholm under måndagen. Investmentbolaget fick också ett nytt namn.
Läs mer om Kinnevik och Stockholm.

Så blev Zalando en framgångssaga

Modeföretaget Zalando med Kinnevik som största aktieägare är en av vår tids digitala framgångssagor. På åtta år har Berlinföretaget blivit störst i Europa. Expansionen fortsätter enligt den kvartalsrapport som kommer i dag. Sagans mörka kapitel handlar om arbetsförhållandena på Zalandos lager.
Kinnevik-profiler lämnar Rockets styrelse
Rocket Internet skriver i ett pressmeddelande inför årsstämman den 9 juni att man önskar utöka antalet oberoende ledamöter i styrelsen.
E-handeln åderlåter Kinnevik
Cristina Stenbecks maktbolag Kinnevik tvingas göra stora nedskrivningar inom e-handeln. Riskkapitalet sinar och Kinnevik måste skjuta till miljardbelopp, skriver Dagens industri.
Läs mer om Kinnevik.

Kinnevik tyngs av miljardförluster

Investmentbolaget rapporterar en tung förlust efter finansiella poster.
Upp till bevis för Nordea och SEB
SvD direktrapporterar från en intensiv morgon med kvartalsrapporter från bland andra Nordea, SEB, Unibet, Assa Abloy och Kinnevik.
Läs mer om Assa Abloy, Kinnevik, Nordea, SEB och Unibet.
Stenbeck och Borg gör storklipp i Kinnevik
Flera i Kinneviks styrelse gör sig en rejäl hacka på nyheten om extrautdelning. Till dem som nyligen köpt Kinnevikaktier hör inte bara avgående ordförande Cristina Stenbeck själv utan även förre finansministern Anders Borg.
Cristina Stenbecks tisdagsklipp: 1,35 miljarder
Vilken märklig, men lyckosam, tisdag för Cristina Stenbeck. När hon meddelar att hon plockar ut drygt 760 miljoner kronor ur Kinnevik svarar marknaden genom att öka på hennes förmögenhet med ytterligare nästan 600 miljoner.
Läs mer om Cristina Stenbeck och Kinnevik.
Kinnevik föreslår extrautdelning
Investmentbolaget Kinnevik har beslutat att föreslå en extra kontant värdeöverföring om 18 kronor per aktie till årsstämman den 23 maj 2016, motsvarande totalt cirka 5 miljarder kronor, genom ett obligatoriskt inlösenprogram.
Kinnevik säljer aktier i Lazada
Investmentbolaget Kinnevik har, som en del i en större transaktion, ingått avtal om att sälja 3,8 procent av aktierna i Lazada Group till Alibaba Group Holding för en bruttoköpeskilling om 57 miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Kinnevik investerar över en halv miljard i fintech-bolag
Kinnevik investerar 65 miljoner dollar, motsvarande 540 miljoner kronor, i Betterment, som uppges vara den största oberoende leverantören av automatiserade investeringstjänster i USA. Men det finns inga planer på etablering i Sverige.
Läs mer om Betterment, Sverige och USA.
Anders Borg köper i Kinnevik
Anders Borg har köpt B-aktier i Kinnevik.
Läs mer om B-aktier och Kinnevik.
Kinnevik: Ett maktbolag i ständig förändring
Det är ett maktbolag under ständig omstöpning, som letts av flera generationer Stenbeck. Nyligen satte Cristina Stenbeck punkt för en lång era när hon lämnade ordförandeposten i Kinnevik. Nu ska hon som aktiv ägare ta bolaget över nästa kulle.
Cristina Stenbeck redo för nästa steg
Cristina Stenbeck lämnar posten som ordförande i maktbolaget Kinnevik efter nästan tio år – redo för nästa steg. – Nu när jag snart fyller 40 har jag stannat upp och tittat på min roll i företaget och analyserat hur jag kan bidra bäst för att ta gruppen vidare, säger hon i intervju med Dagens industri.
Läs mer om Kinnevik.
Stenbeck säger knappast hela sanningen
Fredagens förändring i Stenbecksfären är knappast en långsiktig lösning. Förhoppningsvis är det en tillfällig time-out från rampljuset för Cristina Stenbeck. Hon behövs som frontfigur i Kinnevik.
Jag har ägnat väldigt lite tid åt att vara ägare
Cristina Stenbeck lämnar ordförandeklubban i Kinnevik. Nu ska hon lägga mer tid på att hitta nya affärsmöjligheter och stötta entreprenörer. – Det har jag alltid velat ha mer tid för, säger hon i en intervju med SvD:s Carolina Neurath.
Läs mer om Kinnevik.
Birgitta Forsberg: Ett oväntat schackdrag
Ett oväntat schackdrag. Så säger DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg om Cristina Stenbecks beslut att lämna över ordförandeklubban i Kinnevik.
Läs mer om Birgitta Forsberg och Kinnevik.
Ett oväntat schackdrag
Ett oväntat schackdrag. Så säger DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg om Cristina Stenbecks beslut att lämna över ordförandeklubban i Kinnevik.
Läs mer om Birgitta Forsberg och Kinnevik.
Stenbecks avgång en chock
Cristina Stenbeck avgår oväntat som ordförande i Kinnevik. Beskedet kommer som en överraskning för flera bedömare. Det är något av en chock. Att Cristina Stenbeck sitter som ordförande i Kinnevik är kanske något av det mest naturliga i svenskt näringsliv, säger Joakim Bornold på Nordnet.
Läs mer om Joakim Bornold, Kinnevik och Nordnet.
Uppåtrekyl på börsen
Kurserna på Stockholmsbörsen har inlett klart högre på fredagen efter gårdagens svängiga session som avslutades i moll i spåren av att ECB avlossade ett paket med nya åtgärder. På bolagsfronten har Cristina Stenbeck lämnat två ordförandeposter inom Kinnevik-sfären.
Stenbeck: Det bästa för Kinnevik
Cristina Stenbecks avgång som ordförande för det familjeägda investmentbolaget Kinnevik slog ned som en bomb på fredagen. Nu går hon ut och säger att avgången sker mot bakgrund av en diskussion som hon haft med ersättaren Tom Boardman och övriga styrelsen.
Läs mer om Kinnevik och Tom Boardman.
Stenbeck: Jag återgår till rollen jag alltid velat ha
Cristina Stenbeck lämnar ifrån sig klubban i maktbolaget Kinnevik och intar en friare roll. – Jag vill få mer tid att hitta nya affärer, nya sektorer som vi tittar på, säger hon till TT.
Läs mer om Kinnevik.
Ägare i Kinnevik: Jag blev chockad
Det var Cristina Stenbecks eget val att lämna ordförandeposten i Kinnevik. Det bekräftas av ägarna. Samtidigt blev det stor förvåning när hon meddelade sitt beslut. – Jag blev chockad i början, säger Alectas ägarrepresentant Ramsay Brufer.
Läs mer om Kinnevik och Ramsay Brufer.
Cristina Stenbeck avgår som ordförande
Cristina Stenbeck avgår som ordförande i Kinnevik. Ny ordförande blir Tom Boardman. Det har varit en enastående resa bestående av intensivt arbete och stora framgångar. Kinnevik är i dag starkare än någonsin, med en fantastisk portfölj inom såväl mobiltelefoni som digitala tjänster och den starkaste balansräkningen i bolagets historia. skriver Cristina Stenbeck i ett pressmeddelande.