Kinnevik

Vd-jakt i Kinnevik – än så länge utan resultat

Allt mer talar för en extern vd-lösning när Stenbeckssfärens maktbolag Kinnevik jagar en ny ledare. Från Kinnevik är det locket på nästan en knapp månad efter förre vd:n Lorenzo Grabaus uppmärksammade och hastiga avsked.
Läs mer om Kinnevik.

Nedåt på börsen – Kinnevik rasade

Stockholmsbörsen backade på onsdagen och de flesta av storbolagen landade på rött. Vid stängning hade OMXS-index gått ned med 0,5 procent till 534,0.
Läs mer om Kinnevik.
Stenbecks skakiga bygge behöver nu platschef
Beskedet att Kinneviks vd Lorenzo Grabau sparkas är betydligt mer dramatiskt än vad bolaget vill ge sken av. Storägaren Cristina Stenbeck har all anledning att fundera över framtiden. Kinnevik är mer sårbart än på länge – det handlar om risk för brist på pengar.
Läs mer om Lorenzo Grabau.
Birgitta Forsberg: Fick kritik för att inte vara tillräckligt operativ
DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg reder ut tre frågor om Kinnevik efter att vdn Lorenzo Grabau lämnat sitt uppdrag med omedelbar verkan.
Kinnevik-bolag tar in 20 miljoner euro
Nätmöbelhandlaren Home24 tar in 20 miljoner euro i en kapitalanskaffning, enligt vilken Home24 värderas till 420 miljoner euro, cirka 4 miljarder kronor. Innan kapitalanskaffningen värderades Home24 till 981 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande från Rocket Internet.
Läs mer om Home24 och Rocket Internet.
Kinnevik förlorare i tidiga handeln
Stockholmsbörsen öppnar veckans sista handeldag uppåt, inför jobbsiffrorna från USA:s arbetsmarknad i eftermiddag. OMXS-index har efter omkring 15 minuters handel gått upp 0,3 procent.
Jefferies ser nedsida i Kinnevik
Två aktier får ljumna rekommendationer. Kinnevik är en av dem.
Läs mer om Kinnevik.
Kinneviks substansvärde faller
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar ett substansvärde på 64550 miljoner kronor vid utgången av juni månad. Det kan jämföras med 72735 miljoner den 31 mars och 83517 miljoner vid årsskiftet.
Läs mer om Kinnevik.
Substansvärdet sjunker för Kinnevik
Investmentbolaget Kinnevik redovisar ett resultat efter finansiella poster på -1.100 miljoner kronor (5.419) för det andra kvartalet 2016.
Läs mer om Kinnevik.
Just nu: Följ rapportfloden på börsen
Rapportfloden på Stockholmsbörsen fortsätter. I dag rapporterar bland annat Fingerprint, Skanska, SSAB, Kinnevik och Swedish Match. Följd med i SvD:s direktrapportering.
Zalando höjer vinstprognosen
Den nätbaserade klädbutiken Zalando, med Stenbecksfärens Kinnevik som storägare, flaggar för ett oväntat starkt resultat inför sin delårsrapport i augusti.
Läs mer om Zalando.
Tidigare chefer utreds för ekonomiska oegentligheter
Rocket Internet, där svenska investmentbolaget Kinnevik är en av storägarna, uppges ha inlett en utredning mot tidigare ledande chefer på indiska modebolaget Jabong. Det rapporterar ET Tech med hänvisning till Twitter-användaren Unicon Baba som har försett techsajten med informationen.
Swedbank: Köp investmentbolaget
Swedbank upprepar rekommendationen starkt köp för investmentbolaget Kinnevik och riktkursen 282 kronor, i ett marknadsbrev på torsdagen.
Läs mer om Kinnevik.
Finansmannen Borg saknar inte politiken
Den tidigare M-finansministern Anders Borg stortrivs med som internationell affärsman för Kinnevik och Citi. –Jag kan nog ärligt talat säga att jag inte saknar särskilt mycket av det politiska livet, säger han. Nu ger han sin syn på techscenen i Stockholm, oron för brexit – den farliga trenden med strong mens.
Läs mer om Citi, Kinnevik och Stockholm.
Björn Rosengren - alltid uppe i smöret
Få har väl lyckats komma upp i smöret som han. Och det är inte bara en smörbytta. Fackföreningsboss, landshövding, superminister och på toppen av det en prestigefylld näringslivskarriär som rådgivare åt Kinnevik. Men hans framgångar har inte varit utan skamfläckar. Fortfarande tänker många på porrklubbsbesök, Norge-skandaler och floppen för Telia-aktien när Björn Rosengren nämns.
Stenbecks anonyma avsked när Kinnevik bytte namn
Cristina Stenbeck kliver av ordförandeposten, aktieägarna får ta del av vinsten och två nya styrelseledamöter valdes. Det är kontentan av Kinneviks årsstämma som hölls i Stockholm under måndagen. Investmentbolaget fick också ett nytt namn.
Läs mer om Kinnevik och Stockholm.
Så blev Zalando en framgångssaga
Modeföretaget Zalando med Kinnevik som största aktieägare är en av vår tids digitala framgångssagor. På åtta år har Berlinföretaget blivit störst i Europa. Expansionen fortsätter enligt den kvartalsrapport som kommer i dag. Sagans mörka kapitel handlar om arbetsförhållandena på Zalandos lager.
Kinnevik-profiler lämnar Rockets styrelse
Rocket Internet skriver i ett pressmeddelande inför årsstämman den 9 juni att man önskar utöka antalet oberoende ledamöter i styrelsen.
E-handeln åderlåter Kinnevik
Cristina Stenbecks maktbolag Kinnevik tvingas göra stora nedskrivningar inom e-handeln. Riskkapitalet sinar och Kinnevik måste skjuta till miljardbelopp, skriver Dagens industri.
Läs mer om Kinnevik.
Kinnevik tyngs av miljardförluster
Investmentbolaget rapporterar en tung förlust efter finansiella poster.
Upp till bevis för Nordea och SEB
SvD direktrapporterar från en intensiv morgon med kvartalsrapporter från bland andra Nordea, SEB, Unibet, Assa Abloy och Kinnevik.
Läs mer om Assa Abloy, Kinnevik, Nordea, SEB och Unibet.
Stenbeck och Borg gör storklipp i Kinnevik
Flera i Kinneviks styrelse gör sig en rejäl hacka på nyheten om extrautdelning. Till dem som nyligen köpt Kinnevikaktier hör inte bara avgående ordförande Cristina Stenbeck själv utan även förre finansministern Anders Borg.
Cristina Stenbecks tisdagsklipp: 1,35 miljarder
Vilken märklig, men lyckosam, tisdag för Cristina Stenbeck. När hon meddelar att hon plockar ut drygt 760 miljoner kronor ur Kinnevik svarar marknaden genom att öka på hennes förmögenhet med ytterligare nästan 600 miljoner.
Läs mer om Cristina Stenbeck och Kinnevik.
Kinnevik föreslår extrautdelning
Investmentbolaget Kinnevik har beslutat att föreslå en extra kontant värdeöverföring om 18 kronor per aktie till årsstämman den 23 maj 2016, motsvarande totalt cirka 5 miljarder kronor, genom ett obligatoriskt inlösenprogram.