Kinnevik


De investerar miljoner i Blocket-kopian

Ett av de största radannonsföretagen, Saltside, startades i Göteborg. Nu investerar grundaren Kinnevik och andra investerare 330 miljoner kronor i företaget. Kinnevik blir kvar som huvudägare med 61 procent, skriver Veckans Affärer.

Världsvan mediechef byter Kinnevik mot Stampen

Med ett nytt karriärsteg uppåt lämnar hon Kinnevikssfären. Klivet innebär att Johanna Öberg får titeln vd inom en konkurrerande mediekoncern. Nu blir hon högsta chef på Stampen Media Partner.

Birgitta Forsberg: Kinnevik är under förändring – 2015 blir ett spännande år

Cristina Stenbecks ägarbolag är en gigant på glid. Kinnevik har ett nervpirrande år framför sig.

Grönt ljus för Kinneviks modekoncern

Investmentbolaget Kinnevik har fått samtliga förhandsbesked och godkännanden från relevanta myndigheter som krävs för att skapa Global Fashion Group.

Stopp för sidbytare

Förra finansministern Anders Borg börjar på Kinnevik, tidigare landstingsrådet Filippa Reinfeldt på Aleris.

Läs mer om Filippa Reinfeldt och Kinnevik.
Kinneviks ekonomichef lämnar

Investmentbolaget Kinnevik meddelar i dag att ekonomidirektör Mikael Larsson har meddelat sin avsikt att lämna sin post som ekonomidirektör för Kinnevik efter nästa årsstämma i maj 2015. Larsson tillträdde tjänsten år 2001.

Läs mer om Kinnevik och Mikael Larsson.
Styrelseledamot köper i Kinnevik

Investmentbolaget Kinneviks styrelseledamot Vigo Carlund har köpt 460.000 B-aktier i bolaget.

Läs mer om Kinnevik och Vigo Carlund.
KINNEVIK: HOME24 UPPVÄRDERAS EFTER FINANSIERINGSRUNDA

Befintliga och nya aktieägare i Home24 har enats om att investera totalt 15,9 miljoner euro i bolaget.

Läs mer om Home24.
Seamless rusar efter Kinnevik-köp

Seamless Distributions aktie klättrar vid lunchtid på torsdagen efter att Finansinspektionen meddelat att investmentbolaget Kinnevik har ökat sitt innehav i bolaget.

Anders Borg borde ha sagt nej

Investmentbolaget Kinnevik är inte en lämplig arbetsplats för en nyss avgången finansminister. Stenbeckgruppen har lagt beslag på en av förra regeringens guldkalvar.

Stockholmsbörsen vände upp

Efter två dagars nedgång vände Stockholmsbörsen till ett svagt plus på onsdagen. OMXS-index steg 0,2 procent. För Kinnevik uteblev Anders Borg-effekten.

Läs mer om Stockholmsbörsen.
Borg: Kinnevik är det mest spännande svenska bolaget

Anders Borg är färdig med politiken och tar klivet in i Kinnevikafären, där han kommer att jobba sida vid sida med sfäröverhuvudet Cristina Stenbeck. Det är det mest spännande svenska bolaget att vara i just nu, säger den förra finansministern.

Borg: Liten risk för intressekonfliker

Intressekonflikter kan vara en risk då man som före detta politiker tar steget i in näringslivet. Eftersom mitt uppdrag huvudsakligen är utanför Sverige är risken för intressekonflikter liten, säger Anders Borg om sitt nya uppdrag hos börsjätten KInnevik.

Läs mer om KInnevik och Sverige.
Stockholmsbörsen vände upp

Efter två dagars nedgång vände Stockholmsbörsen till ett svagt plus på onsdagen. OMXS-index steg 0,2 procent. För Kinnevik uteblev Anders Borg-effekten.

Läs mer om Stockholmsbörsen.
Birgitta Forsberg: Borg är Stenbecks trof

Att förre finansministern Anders Borg blir vice ordförande i Kinnevik är en trof för investmentbolagets huvudägare och ordförande Cristina Stenbeck.

Läs mer om Cristina Stenbeck och Kinnevik.
Tidigare toppnyhet hos Affärsvärlden:
Kinnevik kastas ut från toppindex

Kinnevik tillhör inte längre de 30 största och mest aktivt handlade bolagen i Norden.

Läs mer om Norden.
Jan Stenbecks siste direktör lämnar Kinnevik

Efter 18 år lämnar Hans-Holger Albrecht Skeppsbron 18 och finansfamiljen Stenbecks bolagssfär. Jag kände att det var dags, jag behöver nya utmaningar, säger han till SvD Näringsliv.

Kinnevik segrade mot Skatteverket

Kinnevik meddelar att Förvaltningsrätten bifallit Kinneviks yrkande angående kupongskatt om 702 miljoner kronor i samband med Kinneviks förvärv av Emesco 2009.

Kinnevik investerar i Lazada

Investmentbolaget Kinnevik har investerat 8 miljoner euro i Lazada. Investeringen är en del i en kapitalanskaffning om 200 miljoner euro ledd av Temasek och tillsammans med Rocket Internet, Verlinvest och andra befintliga investerare.

Räd mot ryskt Kinnevikbolag

Rysk polis har på fredagen genomfört en räd mot e-handelsbolaget Lamoda och dess kontor i Moskva, rapporterar ryska medier. Enligt uppgifter skall polisen ha beslagtagit datorer och dokument, skriver di.se. Lamoda är ett av portföljbolagen i Rocket Internet, som ägs till 14,2 procent av Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik.

Danske höjer riktkurs för investmentbolag

Danske Bank höjer riktkursen för investmentbolaget Kinnevik till 255 kronor från tidigare 220 kronor.

Läs mer om Kinnevik.
Kinnevik steg på fallande börs

Stockholmsbörsen inledde uppåt i onsdagens handel.

Kinnevik steg på fallande börs

Storbankerna tillhörde de tyngsta förlorarna. Ett kurslyft på hela 5,1 procent för Stenbecksfärens Kinnevik räckte inte för att hålla index i närheten av nollinjen.

Kinnevik steg på fallande börs

Stockholmsbörsen inledde uppåt i onsdagens handel. Men redan vid lunchtid hade luften gått ur uppgången och när handeln stängde hade OMXS-index sjunkit 0,6 procent till 468,6. Storbankerna tillhörde de tyngsta förlorarna.

Kinnevik och Thule lyfter på backande börs

Stockholmsbörsen handlades något lägre efter lunchtid på onsdagen. Kinnevik gick starkt efter att Zalando släppt delårsrapport under morgonen.

Läs mer om Thule och Zalando.


Mest använda ord i medierna
bäst börsen miljoner misstänkt sca vill

Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11