Kinnevik

Björn Rosengren lämnar Kinnevik

Björn Rosengren slutar som rådgivare hos Kinnevik.
Läs mer om Kinnevik.

Rosengren lämnar Kinnevik

Läs mer om Kinnevik.
Rosengren lämnar Kinnevik
Läs mer om Kinnevik.
Björn Rosengren lämnar Kinnevik
Tidigare näringsminister Björn Rosengren slutar som rådgivare på Stenbeckssfärens maktbolag Kinnevik. Men 73-åringen planerar inte att gå i pension, skriver Dagens Industri.
Läs mer om Björn Rosengren och Kinnevik.

Kinnevik går på bolagsjakt

Åtminstone en större företagsinvestering hoppas Kinneviks vd Lorenzo Grabau kunna presentera före årsskiftet. I en intervju med SvD Näringsliv berättar han om en pipeline av intressanta bolag som man hoppas kunna agera på.
Rikare Kinnevik ska investera mer
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 5356 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4134 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Läs mer om Kinnevik.
Splittrad bild inför Kinneviks rapport
Maktbolaget Kinnevik kommer med sin kvartalsrapport först imorgon, men tisdagen hade ändå fullt fokus på bolag där Kinnevik är storägare. Mediekoncernen MTG överraskade positivt medan det numer mycket tyngre Zalando är en joker i leken. Tele 2 var tisdagens rysare.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Kinnevik-sfärens aktier går åt skilda håll
Kurserna på Stockholmsbörsen har handlats i ett snävt intervall under tisdagseftermiddagen, där index hovrar kring nollstrecket. Fokus ligger på delårsrapporter, bland annat från flera bolag inom Kinnevik-sfären vars aktier gått åt olika håll.
Sämre lönsamhet för Zalando
Den tyska e-handelsjätten Zalando, som delägs av Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik, fick se rörelsemarginalen sjunka under andra kvartalet. Enligt bolaget beror försämringen på en tillfällig kostnadsökning.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Spotify nobbade Stenbeck
Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck fick nobben av musikstreamingtjänsten Spotify när hon ville inleda ett samarbete med bolaget kring tillväxtmarknader, skriver Breakit. Kinnevik kontrollerar de två operatörerna Tele2 och Millicom.
Hugo Stenbeck seglade hem ett silver
Hugo Stenbeck, 36, har haft en bra vecka. Han seglade hem ett silver i VM i franska La Trinit - med pappas gamla båt. – Att vinna silver är bitterljuvt, säger Kinnevik-arvtagaren.
Kinnevik stiger på rekommendation
Stockholmsbörsen har inlett fredagen med små rörelser i linje med de ledande Europabörserna. Investerarna inväntar bland annat ett tyskt IFO-index, amerikanska KPI-siffror och ett tal från Fed-chefen Janet Yellen senare under kvällen. På bolagsfronten stärks Kinnevik av en positiv rekommendation.
Duon som ska leda Kinnevik in i framtiden
Hon vill inte vara någon Zennström, ingen Wallenberg eller någon riskkapitalist. Cristina Stenbeck har gått sin egen väg med Kinnevik – ifrågasatt för att vara för riskfylld men nu nöjd med att ge belackarna svar på tal. Expressen har mött hennes nya parhäst: Kinneviks vice ordförande Anders Borg. – Kinnevik har skapat inte mindre än sex bolag som värderats till mer än en miljard dollar. Zalando passerade två miljarder dollar på fyra år. Det är nästan inget annat investmentbolag i världen som har lyckats lika bra, säger ex-finansministern.
Läs mer om Kinnevik, Wallenberg och Zennström.
Här är Stenbecks besked om framtiden
Ett framgångsrikt år med guldkorn som glänste i Kinneviks företagsbygge. Så kunde Cristina Stenbeck summera det senaste året när hon tog plats på Rivals scen i Stockholm på måndagsmorgonen. Hon gav också besked om vad som händer med makten i Kinnevik efter brodern Max bortgång.
Cristina Stenbeck: Höga värderingar inom tekniksektorn
Kinnevik har satsat stort inom e-handel och den digitala omvandlingen i näringslivet. Bolagets vd Lorenzo Grabau och styrelseordförande Cristina Stenbeck är dock skeptiska till de upptrissade värderingarna på många e-handelsbolag, särskilt de som idag står utanför börsen.
ABG Sundal Collier höjer två svenska börsbolag
Kinnevik och Elekta får höjda rekommendationer från ABG Sundal Collier.
Läs mer om Elekta.
Mia Brunell Livfors passar för Axel Johnsons behov just nu
Det är en rejäl överraskning att Mia Brunell Livfors sätter sig i en vd-stol igen. De flesta av oss hade nog räknat med att hon skulle ta fasta på en karriär som styrelseproffs. Den låg ju så att säga utstakad efter att hon lämnade Kinnevik förra året. Men samtidigt så sade hon i samband med sortin från Kinnevik att nya utmaningar var välkomna och ett nytt så kallat operativt heltidsjobb ryms nog i den beskrivningen.
Läs mer om Kinnevik.
Mia Brunell Livfors får nytt vd-jobb
Mia Brunell Livfors tar över som vd för handelskoncernen Axel Johnson. Hon har tidigare varit vd för Kinnevik.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
Mia Brunell Livfors ny vd på Axel Johnson
Mia Brunell Livfors lämnade vd-posten vid Kinnevik 2014. Nu tar hon över som vd och koncernchef på Axel Johnson.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
Mia Brunell Livfors ny vd för Axel Johnson
Mia Brunell Livfors hoppar av alla styrelseuppdrag inom Kinnevik för att bli ny vd för Axel Johnson.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
Kinnevikbolag ökar försäljningen kraftigt
Det av Kinnevik delägda Rocket Internet rapporterar en omsättning på 104 miljoner euro för 2014, 43 procent mer än 2013 års 72,5 miljoner euro.
Läs mer om Kinnevik och Rocket Internet.
Kinnevik säljer ut i Transcom
Investmentbolaget Kinnevik har sålt sitt resterande innehav om 1,9 miljoner aktier i Transcom. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Transcom.