Kinnevik

Zalando växer kraftigt

Det tyska e-handelsföretaget Zalando växer så att det knakar. Företaget, med Kinnevik som storägare, siktar på att omsätta tre miljarder euro, cirka 28 miljarder kronor i år. Men expansionen kostar.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Kinnevik säljer jordbruk
Kinnevik säljer Rolnyvik
Investmentbolaget Kinnevik säljer Rolnyvik för ett kontant vederlag om 400 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Rolnyvik.

Putin stärker greppet – Kinnevik på väg ut

Med försäljningen av ryska annonssajten Avito för motsvarande cirka 7 miljarder kronor minskar Kinnevik sitt ägande i Ryssland. Kinnevik lämnar till årsskiftet även den ryska mediemarknaden och sätter därmed punkt för en mångårig närvaro som kantats av problem, kopplingar till Putin och anklagelser om censur, skriver frilansjournalisten Egor Putilov.
Kinnevik säljer Avito med jättevinst
Läs mer om Avito.
Kinnevik gör miljardförsäljning
Kinnevik har ingått avtal om att sälja hela sitt 31-procentiga innehav i Avito, vad som beskrivits som ryska motsvarigheten till Blocket, till sin medinvesterare Naspers för en köpeskilling om 846 miljoner dollar.
Läs mer om Avito och Blocket.
Misstänkt mutskandal i Millicom
Kinnevikägda Millicom meddelar att bolaget har upptäckt felaktiga betalningar i Guatemala. Styrelsen har beslutat att koppla in både svenska och amerikanska polismyndigheter i fallet. Effekten kan slå hårt mot utdelningarna i både Millicom och Kinnevik.
Läs mer om Guatemala, Kinnevik och Millicom.
Ökad försäljning för Kinnevik-bolag
Försäljningen steg kraftigt under första halvåret för flera de bolag som Rocket Internet investerat i. Rocket Internet är ett tyskt nätbaserat investeringsbolag med Kinnevik som storägare.
Handelsbanken: Köp nätmodebutiken
Handelsbanken har tittat närmare på e-modebutiken Zalando där Kinnevik äger 32 procent.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Zalandos nya giv - leverans samma dag
Tyska e-handelsjätten Zalando, där Kinnevik är storägare, kommer att inleda tester där kunder erbjuds leverans samma dag som beställningen läggs, skriver tyska TextilWirtschaft.
Dagens nya köpråd
Under dagen har det varit idel positiva tongångar från analytikerna. Bland annat har Swedbank höjt rekommendationen för Kinnevik till starkt köp.
Läs mer om Kinnevik och Swedbank.
Zalando snuvade på 175 miljoner kronor i bedrägerier
Tyska e-handelsbolaget Zalando, där Kinnevik är största ägare, har utsatts för bedrägerier som medfört en omfattande nedskrivning.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Tidigare Blocket-vd och Kinnevik-investerare startar eget
Blockets tidigare vd Pierre Siri och en av Kinneviks tidigare stjärninvesterare, Henrik Persson, har gått samman och bildat investeringsplattformen Merro, skriver Breakit.
MTG kan sälja delar av Viasat
Efter förra veckans sparpaket - nu kan Kinnevik-ägda MTG enligt uppgift sälja vissa delar av tv-distributören Viasat. MTG har inte bekräftat uppgifterna - samtidigt finns det finns flera beröringspunkter mellan Kinnevik och miljardären Leonard Blavatnik som ryktas vara köparen, rapporterar Dagens Industri.
Björn Rosengren lämnar Kinnevik
Björn Rosengren slutar som rådgivare hos Kinnevik.
Läs mer om Kinnevik.
Rosengren lämnar Kinnevik
Läs mer om Kinnevik.
Rosengren lämnar Kinnevik
Läs mer om Kinnevik.
Björn Rosengren lämnar Kinnevik
Tidigare näringsminister Björn Rosengren slutar som rådgivare på Stenbeckssfärens maktbolag Kinnevik. Men 73-åringen planerar inte att gå i pension, skriver Dagens Industri.
Läs mer om Björn Rosengren och Kinnevik.
Kinnevik går på bolagsjakt
Åtminstone en större företagsinvestering hoppas Kinneviks vd Lorenzo Grabau kunna presentera före årsskiftet. I en intervju med SvD Näringsliv berättar han om en pipeline av intressanta bolag som man hoppas kunna agera på.
Rikare Kinnevik ska investera mer
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 5356 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4134 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Läs mer om Kinnevik.