Kinnevik

Spotify nobbade Stenbeck

Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck fick nobben av musikstreamingtjänsten Spotify när hon ville inleda ett samarbete med bolaget kring tillväxtmarknader, skriver Breakit. Kinnevik kontrollerar de två operatörerna Tele2 och Millicom.

Hugo Stenbeck seglade hem ett silver

Hugo Stenbeck, 36, har haft en bra vecka. Han seglade hem ett silver i VM i franska La Trinit - med pappas gamla båt. – Att vinna silver är bitterljuvt, säger Kinnevik-arvtagaren.
Kinnevik stiger på rekommendation
Stockholmsbörsen har inlett fredagen med små rörelser i linje med de ledande Europabörserna. Investerarna inväntar bland annat ett tyskt IFO-index, amerikanska KPI-siffror och ett tal från Fed-chefen Janet Yellen senare under kvällen. På bolagsfronten stärks Kinnevik av en positiv rekommendation.

Duon som ska leda Kinnevik in i framtiden

Hon vill inte vara någon Zennström, ingen Wallenberg eller någon riskkapitalist. Cristina Stenbeck har gått sin egen väg med Kinnevik – ifrågasatt för att vara för riskfylld men nu nöjd med att ge belackarna svar på tal. Expressen har mött hennes nya parhäst: Kinneviks vice ordförande Anders Borg. – Kinnevik har skapat inte mindre än sex bolag som värderats till mer än en miljard dollar. Zalando passerade två miljarder dollar på fyra år. Det är nästan inget annat investmentbolag i världen som har lyckats lika bra, säger ex-finansministern.
Läs mer om Kinnevik, Wallenberg och Zennström.
Här är Stenbecks besked om framtiden
Ett framgångsrikt år med guldkorn som glänste i Kinneviks företagsbygge. Så kunde Cristina Stenbeck summera det senaste året när hon tog plats på Rivals scen i Stockholm på måndagsmorgonen. Hon gav också besked om vad som händer med makten i Kinnevik efter brodern Max bortgång.
Cristina Stenbeck: Höga värderingar inom tekniksektorn
Kinnevik har satsat stort inom e-handel och den digitala omvandlingen i näringslivet. Bolagets vd Lorenzo Grabau och styrelseordförande Cristina Stenbeck är dock skeptiska till de upptrissade värderingarna på många e-handelsbolag, särskilt de som idag står utanför börsen.
ABG Sundal Collier höjer två svenska börsbolag
Kinnevik och Elekta får höjda rekommendationer från ABG Sundal Collier.
Läs mer om Elekta.
Mia Brunell Livfors passar för Axel Johnsons behov just nu
Det är en rejäl överraskning att Mia Brunell Livfors sätter sig i en vd-stol igen. De flesta av oss hade nog räknat med att hon skulle ta fasta på en karriär som styrelseproffs. Den låg ju så att säga utstakad efter att hon lämnade Kinnevik förra året. Men samtidigt så sade hon i samband med sortin från Kinnevik att nya utmaningar var välkomna och ett nytt så kallat operativt heltidsjobb ryms nog i den beskrivningen.
Läs mer om Kinnevik.
Mia Brunell Livfors får nytt vd-jobb
Mia Brunell Livfors tar över som vd för handelskoncernen Axel Johnson. Hon har tidigare varit vd för Kinnevik.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
Mia Brunell Livfors ny vd på Axel Johnson
Mia Brunell Livfors lämnade vd-posten vid Kinnevik 2014. Nu tar hon över som vd och koncernchef på Axel Johnson.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
Mia Brunell Livfors ny vd för Axel Johnson
Mia Brunell Livfors hoppar av alla styrelseuppdrag inom Kinnevik för att bli ny vd för Axel Johnson.
Läs mer om Axel Johnson och Kinnevik.
Kinnevikbolag ökar försäljningen kraftigt
Det av Kinnevik delägda Rocket Internet rapporterar en omsättning på 104 miljoner euro för 2014, 43 procent mer än 2013 års 72,5 miljoner euro.
Läs mer om Kinnevik och Rocket Internet.
Kinnevik säljer ut i Transcom
Investmentbolaget Kinnevik har sålt sitt resterande innehav om 1,9 miljoner aktier i Transcom. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Transcom.
Förlust för Kinnevik
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en förlust före skatt på 440 miljoner kronor för första kvartalet 2015.
Läs mer om Kinnevik.
Förlust för Kinnevik
Investmentbolaget redovisar en förlust efter finansiella poster på 440 miljoner kronor för årets första kvartal.
Läs mer om Kinnevik.
Förlust för Kinnevik
Läs mer om Kinnevik.
Substansrabatten i Kinnevik kraftigt ner
Investmentbolaget Kinnevik redovisar ett substansvärde per aktie, vid utgången av det första kvartalet, på 303 kronor. Det ger en substansrabatt på 4,8 procent när mars var till ända – att jämföra med rabatten på 15,7 procent vid årsskiftet.
Läs mer om Kinnevik.
Förlust för Kinnevik
Läs mer om Kinnevik.
Sjöshult: Nu finns han inte vid Cristinas sida
Cristina Stenbecks syskon Hugo och Sophie har valt att lämna makten i Kinnevik och gruppen som deras far byggde upp. Ensam vid sin sida har hon haft yngste brodern Max. Nu finns han inte där längre och det måste vara fruktansvärt för den ensamma Cristina. Det kan inte vara business as usual.
Läs mer om Cristina, Hugo, Kinnevik, Max och Sophie.
KINNEVIK: CRISTINA STENBECK FLYTTAR TILL SVERIGE - DI (OMS)
Kinneviks ordförande och storägare Cristina Stenbeck ska flytta från London för att bosätta sig i Stockholm.
Christina Stenbeck flyttar hem till Stockholm
Cristina Stenbeck, ordförande och storägare i Kinnevik, flyttar från London till Stockholm. Det skriver Dagens industri.
Läs mer om Kinnevik, London och Stockholm.
KINNEVIK: CRISTINA STENBECK FLYTTAR TILL SVERIGE - DI
Kinneviks ordförande och storägare Cristina Stenbeck ska flytta från London för att bosätta sig i Stockholm.
Zalando växer så det knakar
Nätbutikbolaget Zalando, med Kinnevik som storägare, rusade på Frankfurtbörsen sedan bolaget redovisat ett preliminärt resultat för första kvartalet som överträffade förväntningarna.
Läs mer om Frankfurtbörsen och Kinnevik.
Zalando växer så det knakar
Nätbutikbolaget Zalando, med Kinnevik som storägare, rusade på börsen sedan bolaget redovisat ett preliminärt resultat för första kvartalet som överträffade förväntningarna. Siffrorna lyfte även Kinnevik på Stockholmsbörsen.
Läs mer om Kinnevik och Stockholmsbörsen.