Kinnevik

Borg köper aktier för två miljoner i Kinnevik

Anders Borg tror stenhårt på sin arbetsgivare. Den tidigare finansministern har slagit till och kraftigt ökat sitt innehav i Kinnevik. På tisdagen blev det offentligt att han köpt aktier i företaget för två miljoner kronor.
Läs mer om Kinnevik.

Tidningen Metro säljs till Qvibergs bolag

Stenbecks bolag Kinnevik säljer gratistidningen Metro Sverige för 50 miljoner kronor – till Mats Qvibergs investmentbolag.Det uppger Dagens industri.
Läs mer om Kinnevik och Metro Sverige.
Qvibergs investmentbolag köper tidningen Metro
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik säljer tidningen Metros svenska del för 50 miljoner kronor. Köpare är Custos.
Läs mer om Kinnevik och Metro.
Metro får ny ägare
Qvibergbolaget Custos köper tidningen Metros nordiska del för 50 miljoner kronor av Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik.
Läs mer om Kinnevik.

Rysk smäll kostar Kinnevik hundratals miljoner

Den ryska myllan blev till ett fiasko. Börsnoterade Black Earth Farming ska sälja sina tillgångar och likvidera bolaget. För investmentbolaget Kinnevik betyder det en smäll på nära 400 miljoner kronor.
Läs mer om Kinnevik.
Dagens vinnare och förlorare på börsen
I dagens Börsmorgon tar vi upp morgonens rapporter från Kinnevik, Boliden, och Peab. Di:s Richard Bråse kommenterar och analyserar morgonens vinnare och förlorare tillsammans med Mattias Sundling, aktiestrateg på Danske Bank, och Claes Hemberg, sparekonom på Avanza. Vi håller även koll på börsöppningen klockan 09.
Kinnevik höll mutmisstankar mot Anders Borg hemliga
Ända sedan oktober förra året har Kinnevik hemlighållit uppgiften att vice ordförande Anders Borg är misstänkt för mutbrott. – Vi bedömde att det inte var marknadskänslig information, skriver Kinneviks ordförande Tom Boardman till SvD Näringsliv.
Vd-jakt i Kinnevik – än så länge utan resultat
Allt mer talar för en extern vd-lösning när Stenbeckssfärens maktbolag Kinnevik jagar en ny ledare. Från Kinnevik är det locket på nästan en knapp månad efter förre vd:n Lorenzo Grabaus uppmärksammade och hastiga avsked.
Läs mer om Kinnevik.
Nedåt på börsen – Kinnevik rasade
Stockholmsbörsen backade på onsdagen och de flesta av storbolagen landade på rött. Vid stängning hade OMXS-index gått ned med 0,5 procent till 534,0.
Läs mer om Kinnevik.
Stenbecks skakiga bygge behöver nu platschef
Beskedet att Kinneviks vd Lorenzo Grabau sparkas är betydligt mer dramatiskt än vad bolaget vill ge sken av. Storägaren Cristina Stenbeck har all anledning att fundera över framtiden. Kinnevik är mer sårbart än på länge – det handlar om risk för brist på pengar.
Läs mer om Lorenzo Grabau.
Birgitta Forsberg: Fick kritik för att inte vara tillräckligt operativ
DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg reder ut tre frågor om Kinnevik efter att vdn Lorenzo Grabau lämnat sitt uppdrag med omedelbar verkan.
Kinnevik-bolag tar in 20 miljoner euro
Nätmöbelhandlaren Home24 tar in 20 miljoner euro i en kapitalanskaffning, enligt vilken Home24 värderas till 420 miljoner euro, cirka 4 miljarder kronor. Innan kapitalanskaffningen värderades Home24 till 981 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande från Rocket Internet.
Läs mer om Home24 och Rocket Internet.
Kinnevik förlorare i tidiga handeln
Stockholmsbörsen öppnar veckans sista handeldag uppåt, inför jobbsiffrorna från USA:s arbetsmarknad i eftermiddag. OMXS-index har efter omkring 15 minuters handel gått upp 0,3 procent.
Jefferies ser nedsida i Kinnevik
Två aktier får ljumna rekommendationer. Kinnevik är en av dem.
Läs mer om Kinnevik.
Kinneviks substansvärde faller
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar ett substansvärde på 64550 miljoner kronor vid utgången av juni månad. Det kan jämföras med 72735 miljoner den 31 mars och 83517 miljoner vid årsskiftet.
Läs mer om Kinnevik.
Substansvärdet sjunker för Kinnevik
Investmentbolaget Kinnevik redovisar ett resultat efter finansiella poster på -1.100 miljoner kronor (5.419) för det andra kvartalet 2016.
Läs mer om Kinnevik.
Just nu: Följ rapportfloden på börsen
Rapportfloden på Stockholmsbörsen fortsätter. I dag rapporterar bland annat Fingerprint, Skanska, SSAB, Kinnevik och Swedish Match. Följd med i SvD:s direktrapportering.
Zalando höjer vinstprognosen
Den nätbaserade klädbutiken Zalando, med Stenbecksfärens Kinnevik som storägare, flaggar för ett oväntat starkt resultat inför sin delårsrapport i augusti.
Läs mer om Zalando.
Tidigare chefer utreds för ekonomiska oegentligheter
Rocket Internet, där svenska investmentbolaget Kinnevik är en av storägarna, uppges ha inlett en utredning mot tidigare ledande chefer på indiska modebolaget Jabong. Det rapporterar ET Tech med hänvisning till Twitter-användaren Unicon Baba som har försett techsajten med informationen.
Swedbank: Köp investmentbolaget
Swedbank upprepar rekommendationen starkt köp för investmentbolaget Kinnevik och riktkursen 282 kronor, i ett marknadsbrev på torsdagen.
Läs mer om Kinnevik.
Finansmannen Borg saknar inte politiken
Den tidigare M-finansministern Anders Borg stortrivs med som internationell affärsman för Kinnevik och Citi. –Jag kan nog ärligt talat säga att jag inte saknar särskilt mycket av det politiska livet, säger han. Nu ger han sin syn på techscenen i Stockholm, oron för brexit – den farliga trenden med strong mens.
Läs mer om Citi, Kinnevik och Stockholm.
Björn Rosengren - alltid uppe i smöret
Få har väl lyckats komma upp i smöret som han. Och det är inte bara en smörbytta. Fackföreningsboss, landshövding, superminister och på toppen av det en prestigefylld näringslivskarriär som rådgivare åt Kinnevik. Men hans framgångar har inte varit utan skamfläckar. Fortfarande tänker många på porrklubbsbesök, Norge-skandaler och floppen för Telia-aktien när Björn Rosengren nämns.
Stenbecks anonyma avsked när Kinnevik bytte namn
Cristina Stenbeck kliver av ordförandeposten, aktieägarna får ta del av vinsten och två nya styrelseledamöter valdes. Det är kontentan av Kinneviks årsstämma som hölls i Stockholm under måndagen. Investmentbolaget fick också ett nytt namn.
Läs mer om Kinnevik och Stockholm.
Så blev Zalando en framgångssaga
Modeföretaget Zalando med Kinnevik som största aktieägare är en av vår tids digitala framgångssagor. På åtta år har Berlinföretaget blivit störst i Europa. Expansionen fortsätter enligt den kvartalsrapport som kommer i dag. Sagans mörka kapitel handlar om arbetsförhållandena på Zalandos lager.