Kinnevik

Kinnevik lanserar återköpsprogram

Investmentbolaget lanserar ett återköpsprogram om 500 miljoner kronor.

Ökad utdelning i Kinnevik

Investmentbolagets styrelse föreslår en höjd utdelning på 7,75 kronor.
Läs mer om Kinnevik.
Mia Brunell Livfors ny ordförande för Axfood
Dagligvaruföretaget Axfoods valberedning föreslår att Fabian Bengtsson, känd från Siba, väljs in i styrelsen och att Mia Brunell Livfors, känd från Kinnevik och numera vd för Axel Johnson, väljs in i styrelsen som ny ordförande.
Kinnevik satsar miljoner på e-hälsa
Stenbeckägda Kinnevik satsar 120 miljoner kronor i det brittiska e-vårdbolaget Babylon, skriver Breakit.
Läs mer om Babylon och Breakit.

Bostadsbristen får Kinnevik-bolag att rata Stockholm

Det exceptionellt svåra bostadsläget i Stockholm gör nu att många bolag överger planer på att etablera sig i huvudstaden. Det säger Lukas Ohlsson på e-handelsföretaget Cuponation som ingår i Kinnevik-ägda Rocket Internet.
Kinnevik tappar tysk ordförandepost
E-handelsbolaget Rocket Internet petar Kinneviks vd Lorenzo Grabau från ordförandeposten i styrelsen. Uppdraget går till Marcus Englert från det tyska tv-bolaget Pro Sieben, tidigare vice ordförande.
Läs mer om Lorenzo Grabau och Pro Sieben.
Tidning: Grabau tvingas åt sidan i maktkamp
Att Kinneviks vd Lorenzo Grabau lämnar ordförandeposten i Rocket Internet är en följd av en maktkamp mellan Kinnevik och den tyska internetinkubatorns vd och grundare Oliver Samwer. Det skriver tyska Manager Magazin i veckans utgåva, vars fullständiga version publiceras på fredag.
Zalando växer kraftigt
Det tyska e-handelsföretaget Zalando växer så att det knakar. Företaget, med Kinnevik som storägare, siktar på att omsätta tre miljarder euro, cirka 28 miljarder kronor i år. Men expansionen kostar.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Kinnevik säljer jordbruk
Kinnevik säljer Rolnyvik
Investmentbolaget Kinnevik säljer Rolnyvik för ett kontant vederlag om 400 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Rolnyvik.
Putin stärker greppet – Kinnevik på väg ut
Med försäljningen av ryska annonssajten Avito för motsvarande cirka 7 miljarder kronor minskar Kinnevik sitt ägande i Ryssland. Kinnevik lämnar till årsskiftet även den ryska mediemarknaden och sätter därmed punkt för en mångårig närvaro som kantats av problem, kopplingar till Putin och anklagelser om censur, skriver frilansjournalisten Egor Putilov.
Kinnevik säljer Avito med jättevinst
Läs mer om Avito.
Kinnevik gör miljardförsäljning
Kinnevik har ingått avtal om att sälja hela sitt 31-procentiga innehav i Avito, vad som beskrivits som ryska motsvarigheten till Blocket, till sin medinvesterare Naspers för en köpeskilling om 846 miljoner dollar.
Läs mer om Avito och Blocket.
Misstänkt mutskandal i Millicom
Kinnevikägda Millicom meddelar att bolaget har upptäckt felaktiga betalningar i Guatemala. Styrelsen har beslutat att koppla in både svenska och amerikanska polismyndigheter i fallet. Effekten kan slå hårt mot utdelningarna i både Millicom och Kinnevik.
Läs mer om Guatemala, Kinnevik och Millicom.
Ökad försäljning för Kinnevik-bolag
Försäljningen steg kraftigt under första halvåret för flera de bolag som Rocket Internet investerat i. Rocket Internet är ett tyskt nätbaserat investeringsbolag med Kinnevik som storägare.
Handelsbanken: Köp nätmodebutiken
Handelsbanken har tittat närmare på e-modebutiken Zalando där Kinnevik äger 32 procent.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Zalandos nya giv - leverans samma dag
Tyska e-handelsjätten Zalando, där Kinnevik är storägare, kommer att inleda tester där kunder erbjuds leverans samma dag som beställningen läggs, skriver tyska TextilWirtschaft.
Dagens nya köpråd
Under dagen har det varit idel positiva tongångar från analytikerna. Bland annat har Swedbank höjt rekommendationen för Kinnevik till starkt köp.
Läs mer om Kinnevik och Swedbank.
Zalando snuvade på 175 miljoner kronor i bedrägerier
Tyska e-handelsbolaget Zalando, där Kinnevik är största ägare, har utsatts för bedrägerier som medfört en omfattande nedskrivning.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Tidigare Blocket-vd och Kinnevik-investerare startar eget
Blockets tidigare vd Pierre Siri och en av Kinneviks tidigare stjärninvesterare, Henrik Persson, har gått samman och bildat investeringsplattformen Merro, skriver Breakit.
MTG kan sälja delar av Viasat
Efter förra veckans sparpaket - nu kan Kinnevik-ägda MTG enligt uppgift sälja vissa delar av tv-distributören Viasat. MTG har inte bekräftat uppgifterna - samtidigt finns det finns flera beröringspunkter mellan Kinnevik och miljardären Leonard Blavatnik som ryktas vara köparen, rapporterar Dagens Industri.