Kinnevik

KINNEVIK: HÖJER BONUSTAK FÖR LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE (R)

Kinneviks styrelse föreslår en höjning av ledningens maximala rörliga lön från 75 till 100 procent av grundlönen.

Axfood vill köpa Linas matkasse

Axfood, som äger Hemköp och Willys, är en av budgivarna på Linas Matkasse, uppger nyhetssajten Breakit. Prislappen väntas landa på 400-500 miljoner kronor. Konkurrensen utgörs av flera riskkapitalbolag, däribland ett med kopplingar till Kinnevik.
Läs mer om Breakit, Hemköp och Kinnevik.
Kinnevik säljer Transcom-aktier
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik säljer 6,4 miljoner aktier i kundserviceföretaget Transcom Worldwide till riskkapitalbolaget Altor Fund Manager.
Kinnevik säljer 6,4 miljoner Transcom-aktier
Investmentbolaget Kinnevik meddelade idag att bolaget har sålt 6,4 miljoner aktier, motsvarande 24,5 procent av utestående aktier i Transcom WorldWide till fonder som rådges av Altor Fund Manager för 66 kr per aktie, totalt 421 miljoner kronor.

Kinnevik säljer Transcom-aktier

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik säljer 6,4 miljoner aktier i kundserviceföretaget Transcom Worldwide till riskkapitalbolaget Altor Fund Manager, vilket motsvarar 24,5 procent av utestående Transcom-aktier, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.
Så fördelas Max Stenbecks innehav
Majoriteten av Max Stenbecks innehav i i holdingbolaget Verdere, som kontrollerar Kinnevik, kommer att fördelas lika mellan de tre syskonen Stenbeck.
Läs mer om Kinnevik, Stenbeck och Verdere.
Så fördelas arvet efter Max Stenbeck
SvD Näringsliv kan nu avslöja hur arvet efter Max Stenbeck ska fördelas. Majoriteten av hans innehav i holdingbolaget Verdere, som kontrollerar Kinnevik, kommer att fördelas lika mellan de tre syskonen Stenbeck.
Cristina Stenbeck kvar att leda Kinnevik
Den unge Kinnevikarvtagaren Max Stenbecks tragiska och oväntade död kommer knappast att påverka bolagets framtid. Det tror ekonomiska bedömare som Expressen har talat med. – Det är storasyster Cristina som hittills har hållit i taktpinnen – och det kommer hon att fortsätta med, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza.
Läs mer om Avanza, Cristina, Expressen och Kinnevik.
Schibsted säljer hela innehavet i Metro
Norska Schibsted säljer sin 35-procentiga andel i Metro Sverige till huvudägaren Metro International som ägs av investmentbolaget Kinnevik.
Cristina Stenbecks makt ohotad
Max Stenbeck var inte bara Cristina Stenbecks yngsta syskon. Han var hennes lierade i Kinnevik. Men hans död rubbar inte makten i investmentbolaget. Cristina Stenbeck sitter kvar på tronen.
Läs mer om Kinnevik.
Anders Borg till Skavlan
Förre finansminister Anders Borg är klar som gäst i SVT:s pratshow Skavlan på fredag. Sedan Borg avgick efter valförlusten har han fått flera uppdrag, bland annat i styrelsen för Kinnevik, och hans nya relation med pr-konsulten Dominika Peczynski har också varit omtalad. I Skavlan berättar han om livet efter politiken.
Kinnevik: Inga besked om arvet än
Stenbeckfamiljen har bett om tid att få sörja och därför väntas inga snabba besked om vilka förändringar som väntas i Kinneviksfären efter Max Stenbecks tragiska bortgång på tisdagen.
Läs mer om Kinneviksfären.
Ännu en tragedi – men utan omstuvning i Kinnevik
Ännu en tragedi för familjen Stenbeck är ett faktum med Max Stenbecks bortgång vid 30 års ålder. Men till skillnad från när Jan Stenbeck avled 2002 så innebär dödsfallet ingen stor omstöpning av ägandet eller styrelsen i Kinnevik. Max ville ta en mera aktiv roll – men hann inte.
Läs mer om Jan Stenbeck, Kinnevik och Stenbeck.
KINNEVIK: MAX STENBECK HAR AVLIDIT I DIABETESKOMPLIKATIONER
Max Stenbeck, son till avlidne Jan Stenbeck och bror till Kinnevik-ordföranden Cristina Stenbeck, avled i New York i går av komplikationer från diabetes. Han blev 30 år gammal.
Sjöshult: Nu finns han inte vid Cristinas sida
Cristina Stenbecks syskon Hugo och Sophie har valt att lämna makten i Kinnevik och gruppen som deras far byggde upp. Ensam vid sin sida har hon haft yngste brodern Max. Nu finns han inte där längre och det måste vara fruktansvärt för den ensamma Cristina. Det kan inte vara business as usual.
Läs mer om Cristina, Hugo, Kinnevik, Max och Sophie.
Max Stenbeck har avlidit
Max Stenbeck, en av huvudägarna till Kinnevik-koncernen och son till den avlidne finansmannen Jan Stenbeck, har gått bort. Det uppger Expressen.
Zalando expanderar
Nätbutiken Zalando, där Kinnevik äger drygt 30 procent, fortsätter att expandera. Bolaget planerar att nyanställa 2 000 personer i år och kommer då att ha ungefär 10 000 anställda.
Läs mer om Kinnevik.
Kinneviks möbelföretag ska ta in halv miljard
Kinnevik och Rocket Internet har redan investerat miljoner dollar i det indiska möbelföretaget Fab Furnish. Nu ska det svenska börsbolaget skjuta till ytterligare miljoner, rapporterar den indiska nyhetsbyrån Press Trust of India (PTI).
Kinnevik har 13,15 procents ägarandel i Rocket Internet
Investmentbolaget Kinneviks ägarandel i Rocket Internet uppgår nu till 13,15 procent av kapitalet och rösterna, efter att en riktad nyemission i portföljbolaget skett till ett begränsat antal internationella institutionella investerare.
Läs mer om Rocket Internet.
Kinnevik ej med i Rocket Internets emission
Kinneviks ägarandel i Rocket uppgår till 13,15 procent av kapital och röster, efter Rockets riktade nyemission om 589 miljoner euro. Innan emissionen hade Kinnevik en andel om 14,2 procent i Rocket.
Läs mer om Kinnevik, Rocket och Rocket.
KINNEVIK: ÄGARANDEL ROCKET 13,15% EFTER EMISSION, DELTOG EJ
Kinneviks ägarandel i Rocket uppgår till 13,15 procent av kapital och röster, efter Rockets riktade nyemission om 589 miljoner euro. Innan emissionen hade Kinnevik en andel om 14,2 procent i Rocket.
Läs mer om Kinnevik och Rocket.
Analytikernas favoriter bland de svenska storbolagen
Inquiry Financial har uppdaterat analytikernas rekommendationer för de svenska storbolagen i OMXS30-index, exklusive investmentbolagen Investor och Kinnevik.
Läs mer om Investor och Kinnevik.
Kinneviks satsningar bär frukt
Enbart innehaven i Zalando och Rocket internet ökade värdet på Kinneviks portfölj med över 16 miljarder kronor under 2014. Kinneviks vd Lorenzo Grabau talar om en lyckosam omvandling av Kinnevik. Rocket Internet, som Kinnevik äger 14 procent i, gör samtidigt två storaffärer för totalt närmare 6 miljarder kronor.