Kinnevik

Kinnevik: För tidigt att uttala sig om konsekvenser för MTG

Kinnevik håller än så länge tand för tunga om vad för slags konsekvenser för MTG sammanslagningen av Com Hem med Tele2 kan leda till.
Läs mer om Com Hem, MTG och Tele2.

Kinnevik: Berett att vidta konkurrensfrämjande åtgärder

Kinnevik kan komma att vidta proaktiva konkurrensfrämjande åtgärder inom tv om det krävs.
Analytiker: Tele2 har tagit taktpinnen från Telia
Sedan Tele2:s ägare Kinnevik förra våren köpte en stor andel i Comhem har det spekulerats i ett samgående mellan bolagen – på det sättet är fusionen som presenterades på onsdagsmorgonen ingen nyhet. – Den här affären kommer inte som en så stor överraskning, utöver att det gått så fort och att man gör den redan nu.
Läs mer om Comhem, Kinnevik och Telia.
Pareto: Kinnevik ska upp 25 procent
Pareto ser köpläge i Kinnevik.
Läs mer om Kinnevik.

Stökigt i Kinnevik när Cristina Stenbeck styr i bakgrunden

Det har varit mer än lovligt stökigt i Kinnevik sedan Cristina Stenbeck klev ner som ordförande 2016. Nu står hoppet till att den nya ordföranden Amelia Fawcett hittar en bättre arbetsrelation till huvudägaren.
Hon föreslås ta över klubban i Kinnevik
Kinneviks styrelseledamot Amelia Fawcett föreslås bli ordförande i styrelsen, och väljas in vid årsstämman 2018.
Läs mer om Amelia Fawcett och Kinnevik.
Ny ordförande i Kinnevik igen – kvinna föreslås ta över
Kinneviks styrelseledamot Amelia Fawcett föreslås bli ordförande i styrelsen, och väljas in vid årsstämman 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Amelia Fawcett och Kinnevik.
Trump-effekt på svenskt bolag gav oss en ny folkaktie
På ett år har 24 000 svenskar börjat investera i nätbutiken Zalandos ägare Kinnevik. Tillsammans med byggbolaget Skanska seglar Kinnevik upp som ny folkaktie. – Hos Skanska ser vi en typisk Trump-effekt, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza.
Läs mer om Avanza, Kinnevik, Skanska och Trump-effekt.
Intressant läge för Autoliv – men satsa på Kinnevik
Denna vecka har analysföretaget bland annat identifierat en säljsignal i ett informationsteknik-bolag. Analysen antyder också att Autoliv befinner sig i ett intressant läge.
Läs mer om Autoliv och Kinnevik.
Ökad substansrabatt i Kinnevik
Investmentbolaget Kinnevik redovisar ett substansvärde per aktie som vid utgången av det tredje kvartalet var 311 kronor.
Läs mer om Kinnevik.
Anders Borg på fest i skärgården igen
Anders Borg överraskar omvärlden.Två veckor efter skandalfesten är han tillbaka på fest i skärgården – hos Kinneviks storägare Cristina Stenbeck.Den tidigare finansministern fångas på bild när han lämnar festen, med ett hårt tag om fästmöns hand.Men hos Kinnevik syns inte längre ett spår efter bolagets förre vice styrelseordförande.
Mäktige Borgs fall – så skriver utländska medier
Den omtalade skärgårdsfesten, som fått Anders Borg att avsäga sig uppdragen hos både Kinnevik och Citigroup, uppmärksammas stort även utanför Sverige. Så här låter det hos hos några av de stora internationella tidningarna.
Läs mer om Citigroup, Kinnevik och Sverige.
Stenbeck hade redan fått nog av Borg
Anders Borg lämnade Kinnevik efter en skandalartad fest i Stockholms skärgård. Men i själva verket hade hans gloria inom Kinnevik redan falnat. Polisanmälan blev den anledning Cristina Stenbeck behövde för att peta den tidigare finansministern. I stället har hon nu två nya favoriter, värda att hålla ögonen på framöver.
Läs mer om Borg, Cristina Stenbeck och Kinnevik.
Efter skandalfesten – Borg förlorar en miljon
Anders Borgs skandalbeteende på en skärgårdsfest kan bli en dyr historia för den förre finansministern.Nu har han avgått som vice ordförande i Kinnevik – och går miste om sitt styrelsearvode.Enligt Dagens industri handlar det om en miljon kronor.
Läs mer om Borg och Kinnevik.
Hasse Eriksson: Borg blev en belastning
Stenbecksfärens Investmentbolag Kinnevik låter Henrik Poulsen, vd för det danska energibolaget Dong Energy, ta över posten som styrelsens vice ordförande i bolaget efter att förre finansministern Anders Borg lämnat styrelsen. DN:s Hasse Eriksson svarar på tre frågor om förändringen.
Läs mer om Dong Energy och Henrik Poulsen.
Poulsen tar över Borgs uppdrag i Kinnevik
Henrik Poulsen, vd för det danska energibolaget Dong Energy, tar över som vice ordförande i investmentbolaget Kinneviks styrelse efter avhoppade Anders Borg, enligt ett pressmeddelande från Kinnevik.
Läs mer om Dong Energy och Kinnevik.
Poulsen ersätter Borg i Kinnevik
Henrik Poulsen, vd för det danska energibolaget Dong Energy, tar över som vice ordförande i investmentbolaget Kinneviks styrelse efter avhoppade Anders Borg, enligt ett pressmeddelande från Kinnevik.
Läs mer om Borg, Dong Energy och Kinnevik.
Han tar över efter Anders Borg i Kinneviks styrelse
Bara en dag efter att Anders Borg, tidigare finansminister, meddelade att han lämnar sina uppdrag hos Kinnevik har de hittat en ersättare.Henrik Poulsen som redan sitter i styrelsen blir nu vice ordförande, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Kinnevik.
Skandalen kan betyda slutet för Anders Borgs miljonrullning
Anders Borg lever snabbt, högt och hårt sedan han lämnade politiken för mindre än tre år sedan.Miljonerna rullar in, festerna avlöser varandra och den nya kärleken blomstrar – men nu verkar hans nya goda liv krascha.En fylleskandal tvingar bort Borg från en toppost i Kinnevik samtidigt som han drabbar samman med M-ledaren Anna Kinberg Batra i en bitter ordduell.
Anders Borg lämnar Kinnevik efter rykten
Förre finansministern Anders Borg har polisanmälts efter anklagelser om att ha antastat festdeltagare och kallat kvinnor för horor. Han är djupt kritiskt till vad han kallar rykten – men väljer nu att lämna sitt tunga styrelseuppdrag i Kinnevik.
Läs mer om Kinnevik.
Borg lämnar Kinnevik
Anders Borg lämnar sitt styrelseuppdrag i Kinnevik, uppger han i ett mejl till TT.
Läs mer om Kinnevik.
Kinnevik satsar i investeringstjänst
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 4,6 miljarder kronor för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 1,1 miljarder kronor motsvarande period 2016.
Läs mer om Kinnevik.
Kinneviks värde ökar
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst före skatt på 4,6 miljarder kronor för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 1,1 miljarder kronor motsvarande period 2016.
Läs mer om Kinnevik.