Kinnevik

Charlotte Strömberg föreslås till Kinneviks styrelse

Valberedningen för Kinnevik föreslår att Charlotte Strömberg väljs till ny styrelseledamot.

Charlotte Strömberg till Kinneviks styrelse

Valberedningen för Kinnevik föreslår att Charlotte Strömberg väljs till ny styrelseledamot. Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagen.
Kinnevik ökar i amerikanskt hälsovårdsbolag
Kinnevik har investerat 41 miljoner dollar i Livongo Health som en del av en total kapitalanskaffning om 105 miljoner dollar. Därmed ökar Kinnevik sin ägarandel i Livongo till 8 procent.
Läs mer om Kinnevik, Livongo och Livongo Health.
Kinnevik investerar ytterligare 340 miljoner i hälsovårdsbolag
Kinnevik har investerat 41 miljoner dollar, motsvarande drygt 340 miljoner kronor, i Livongo Health som en del av en total kapitalanskaffning om 105 miljoner dollar. Därmed ökar Kinnevik sin ägarandel i Livongo till 8 procent.
Läs mer om Kinnevik, Livongo och Livongo Health.

Kinnevik-delägda GFG minskade förlusten

Omsättningen i Global Fashion Group, Kinneviks delägda nätmodehandlare för tillväxtmarknader, steg med 23,7 procent i lokala valutor under det fjärde kvartalet 2017.
Klassisk Kinnevik-manöver – lär inte blidka EU
Att mediejätten MTG nu splittras i två lär inte blidka EU:s konkurrensmyndigheter. Så länge Kinnevik äger både det nya Nordic Entertainment och Tele2 är konkurrensknuten lika hårt knuten som tidigare.
Kinnevik: Framtida ägande av MTG är ovisst
Vad Kinnevik ska göra med sitt framtida innehav i MTG-avknoppningen Nordic Entertainment Group är en öppen fråga: det är inte säkert att investeringsbolaget måste avyttra sin del i det framtida tv-innehållsbolaget för att få igenom Com
Läs mer om Com och MTG.
Ny investeringschef i Kinnevik
Kinnevik har rekryterat Lars-Åke Norling som från början av september blir ny investeringsdirektör, Investment Director, och ansvarig för TMT-sektorn, det vill säga telekom, media och tech.
Kinnevik rekryterar ny investeringsdirektör
Kinnevik har rekryterat Lars-Åke Norling som från början av september blir ny investeringsdirektör, Investment Director, och ansvarig för TMT-sektorn, det vill säga telekom, media och tech. Det framgår av ett pressmeddelande.
Kinneviks näst största ägare Baillie Giffor flaggar ned i Kinnevik
STOCKHOLM (Direkt) Den skotska fondförvaltaren Baillie Gifford, näst största ägare i Kinnevik efter Stenbeckfamiljen, har minskat sitt ägande till 4,25 procent av kapitalet efter att ha legat strax över denna gräns i nästan tre år.
Andreas Bernström blir investeringschef på Kinnevik
Andreas Bernström, styrelseordförande i betaltjänstbolaget Trustly, har utsetts till investment director på Kinnevik med tillträde i dag måndag.
Läs mer om Kinnevik och Trustly.
Andreas Bernström ny investment director på Kinnevik
Andreas Bernström, styrelseordförande i betaltjänstbolaget Trustly, har utsetts till investment director på Kinnevik med tillträde i dag måndag. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Kinnevik och Trustly.
Analytiker: Upplagt för fortsatt stark tillväxt för Zalando
I morgon, torsdag, presenterar den tyska e-handelsjätten Zalando sina siffror för det fjärde kvartalet 2017. Medan konkurrenter som H&M har det tufft ser storägaren Kinnevik ut att kunna räkna med fortsatt stark tillväxt för Zalando.
Läs mer om Kinnevik och Zalando.
Rivstart för nye vd:n – vi är beredda att rita om Kinnevik igen
It-återförsäljaren Dustins tidigare vd Georgi Ganev fick vid årsskiftet nycklarna till investmentbolaget som styr en bolagssfär värd över 300 miljarder kronor. Efter Tele2:s jätteförvärv av Com Hem och MTG:s avblåsta försäljning till TDC har Kinneviks nye vd fått en intensiv start.
Läs mer om Com Hem, Georgi Ganev, Kinnevik och TDC.
Richard Bråse: Investmentbolaget som glänser på börsen
Efter att aktien underpresterat fyra av de fem senaste åren tog Kinnevik revansch under 2017 och var årets bästa investmentbolag på storbolagslistan. Frågan är nu om avkastningspartyt kan fortsätta.
Läs mer om Kinnevik.
Stockholmsbörsen: Tung dag för storbankerna
Stockholmsbörsen steg på tisdagen med en klar majoritet av aktierna i storbolagsindexet på plus. SKF och flera andra verkstadsbolag tog täten, men även Kinnevik och SSAB utvecklades starkt. Sämre gick det för storbankerna och Fingerprint Cards.
Läs mer om Kinnevik.
Kinnevik måste ge besked om MTG:s framtid
Vilket av dina barn älskar du mest? Det är ingen enkelt fråga för en förälder att svara på. Men det är en fråga som Kinnevik inte kan undvika, när innehavet i MTG ställs mot Tele2 och Com hem.
Läs mer om Com, Kinnevik, MTG och Tele2.
MTG-chefen: TDC-affären är ännu inte död
En intern strid inom Kinnevik kan blossa upp när försäljningen av MTG till danska TDC faller samman. Mediejätten tänker inte ändra sin strategi för att hjälpa systerbolagen Tele2 och Com hem. Men vd säger samtidigt att affären med TDC inte är död.
Läs mer om Com, Kinnevik, MTG, TDC och Tele2.
Mardröm för Kinnevik när TDC hoppar av jätteaffären
Danska TDC har saboterat hela Kinneviks strategi för media och telekom genom att hoppa av köpet av MTG. Nu står Kinnevik som ägare till tre bolag – men konkurrensmyndigheterna vill att ett ska bort.
Läs mer om Kinnevik, MTG och TDC.
MTG halkar efter på stark börs
Stockholmsbörsen gick starkt framåt i den tidiga handeln på måndagen. Starkast gick Kinnevik medan Fingerprint Cards gick mot strömmen. MTG lyckades heller inte hänga med i den starka börstrenden.
Läs mer om Kinnevik.
Banken: Kinnevik ska upp drygt 20 procent
Nordea Markets höjer rekommendationen för Kinnevik till köp från behåll.
Läs mer om Kinnevik.
Kinneviks vd Georgi Genev om orosmolnen: En fråga för MTG:s styrelse
Kinnevik har under Georgi Ganevs första månad som vd aviserat två strukturaffärer som ritar om den nordiska operatörsmarknaden. Men uppgifterna om att det finns ett indikativt bud på TDC, riskerar nu att ställa till det för investmentbolagets nye vd.
Läs mer om Georgi Genev och TDC.
Kinnevik tror på Tele2-Comhemaffären
Kinneviks vd Georgi Ganev är helt inställd på att få fusionen mellan teleoperatören Tele2 och kabel-tv-jätten Comhem på plats. Han räknar med att det kan gå även om danska TDC:s köp av MTG Norden inte blir av.