Kinnevik

Kinneviks möbelföretag ska ta in halv miljard

Kinnevik och Rocket Internet har redan investerat miljoner dollar i det indiska möbelföretaget Fab Furnish. Nu ska det svenska börsbolaget skjuta till ytterligare miljoner, rapporterar den indiska nyhetsbyrån Press Trust of India (PTI).

Kinnevik har 13,15 procents ägarandel i Rocket Internet

Investmentbolaget Kinneviks ägarandel i Rocket Internet uppgår nu till 13,15 procent av kapitalet och rösterna, efter att en riktad nyemission i portföljbolaget skett till ett begränsat antal internationella institutionella investerare.
Läs mer om Rocket Internet.
Kinnevik ej med i Rocket Internets emission
Kinneviks ägarandel i Rocket uppgår till 13,15 procent av kapital och röster, efter Rockets riktade nyemission om 589 miljoner euro. Innan emissionen hade Kinnevik en andel om 14,2 procent i Rocket.
Läs mer om Kinnevik, Rocket och Rocket.
KINNEVIK: ÄGARANDEL ROCKET 13,15% EFTER EMISSION, DELTOG EJ
Kinneviks ägarandel i Rocket uppgår till 13,15 procent av kapital och röster, efter Rockets riktade nyemission om 589 miljoner euro. Innan emissionen hade Kinnevik en andel om 14,2 procent i Rocket.
Läs mer om Kinnevik och Rocket.

Analytikernas favoriter bland de svenska storbolagen

Inquiry Financial har uppdaterat analytikernas rekommendationer för de svenska storbolagen i OMXS30-index, exklusive investmentbolagen Investor och Kinnevik.
Läs mer om Investor och Kinnevik.
Kinneviks satsningar bär frukt
Enbart innehaven i Zalando och Rocket internet ökade värdet på Kinneviks portfölj med över 16 miljarder kronor under 2014. Kinneviks vd Lorenzo Grabau talar om en lyckosam omvandling av Kinnevik. Rocket Internet, som Kinnevik äger 14 procent i, gör samtidigt två storaffärer för totalt närmare 6 miljarder kronor.
Kinneviks vd: Drar ned på antalet bolag i portföljen
Investmentbolaget Kinnevik upprepar att man ska minska ned på antalet bolag i portföljen. Det uppger vd Lorenzo Grabau i fredagens bokslut.
Läs mer om Lorenzo Grabau.
Ökad vinst för Kinnevik
Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik redovisar en vinst efter skatt på 7 868 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 4 258 miljoner kronor motsvarande period året före.
Läs mer om Kinnevik.
Kinnevik höjer utdelningen
Investmentbolaget redovisar en ökad vinst efter finansnetto för fjolårets fjärde kvartal. Samtidigt föreslår styrelsen att utdelningen höjs till 7,25 kronor per aktie.
Ökad vinst för Kinnevik
Läs mer om Kinnevik.
Ökad vinst för Kinnevik
Läs mer om Kinnevik.
Kinnevik gör två storaffärer
Rocket Internet har köpt 30 procent av aktierna i Delivery Hero för 496 miljoner euro, motsvarande 4,7 miljarder svenska kronor. Dessutom investerar man närmare 1 miljard kronor i mattjänsten Hellofresh.
Läs mer om Delivery Hero och Hellofresh.
Här är Anders Borgs nya prestigejobb
Anders Borg har landat ännu ett prestigejobb i näringslivet. Förutom att sköta den vice ordförandeklubban i Kinnevik är det nu klart att han blir rådgivare åt bankjätten Citigroup. Samtidigt avvisar han kraven på karenstid för politiker som går över till näringslivet. – Jag tror inte vi ska ha särregler för politiker utan när man byter arbete så ska man så snabbt som möjligt komma tillbaka till att arbeta, säger Anders Borg till SvD Näringsliv.
Skatteverket överklagar Kinnevik-domen
Investmentbolaget Kinnevik har informerats om att Skatteverket överklagar ärendet angående kupongskatt om 702 miljoner kronor i samband med Kinneviks förvärv av Emesco 2009. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Skatteverket överklagar Kinnevik-dom
Skatteverket överklagar ett ärende angående kupongskatt om 702 miljoner kronor i sambandmed Kinneviks förvärv av Emesco år 2009.
Läs mer om Emesco och Kinnevik-dom.
De investerar miljoner i Blocket-kopian
Ett av de största radannonsföretagen, Saltside, startades i Göteborg. Nu investerar grundaren Kinnevik och andra investerare 330 miljoner kronor i företaget. Kinnevik blir kvar som huvudägare med 61 procent, skriver Veckans Affärer.
Världsvan mediechef byter Kinnevik mot Stampen
Med ett nytt karriärsteg uppåt lämnar hon Kinnevikssfären. Klivet innebär att Johanna Öberg får titeln vd inom en konkurrerande mediekoncern. Nu blir hon högsta chef på Stampen Media Partner.
Birgitta Forsberg: Kinnevik är under förändring – 2015 blir ett spännande år
Cristina Stenbecks ägarbolag är en gigant på glid. Kinnevik har ett nervpirrande år framför sig.
Grönt ljus för Kinneviks modekoncern
Investmentbolaget Kinnevik har fått samtliga förhandsbesked och godkännanden från relevanta myndigheter som krävs för att skapa Global Fashion Group.
Stopp för sidbytare
Förra finansministern Anders Borg börjar på Kinnevik, tidigare landstingsrådet Filippa Reinfeldt på Aleris.
Läs mer om Filippa Reinfeldt och Kinnevik.
Kinneviks ekonomichef lämnar
Investmentbolaget Kinnevik meddelar i dag att ekonomidirektör Mikael Larsson har meddelat sin avsikt att lämna sin post som ekonomidirektör för Kinnevik efter nästa årsstämma i maj 2015. Larsson tillträdde tjänsten år 2001.
Läs mer om Kinnevik och Mikael Larsson.
Styrelseledamot köper i Kinnevik
Investmentbolaget Kinneviks styrelseledamot Vigo Carlund har köpt 460.000 B-aktier i bolaget.
Läs mer om Kinnevik och Vigo Carlund.
KINNEVIK: HOME24 UPPVÄRDERAS EFTER FINANSIERINGSRUNDA
Befintliga och nya aktieägare i Home24 har enats om att investera totalt 15,9 miljoner euro i bolaget.
Läs mer om Home24.
Seamless rusar efter Kinnevik-köp
Seamless Distributions aktie klättrar vid lunchtid på torsdagen efter att Finansinspektionen meddelat att investmentbolaget Kinnevik har ökat sitt innehav i bolaget.
Anders Borg borde ha sagt nej
Investmentbolaget Kinnevik är inte en lämplig arbetsplats för en nyss avgången finansminister. Stenbeckgruppen har lagt beslag på en av förra regeringens guldkalvar.