Kiosken

Ali satte två likadana system under V86

Alis Kiosk i Hedemora utmärkte sig i vinstlistorna efter ondagens V86-omgång. Två system in, och det visade sig att just Ali låg bakom båda två. - Jag har läst på mycket, det var ju därför. Annars vinner man inte, säger en glad Ader Al-Ali, som äger kiosken.
Läs mer om Ader Al-Ali, Ali, Hedemora och V86.

Varför har du fått hederspris?

Marie Hansen, 45 år, har fått Lions Club Sofieros hederspris för sitt engagemang inom Ödåkra IF där hon bland annat är lagledare och står i kiosken.
Läs mer om Ödåkra IF.
Kiosken på Sundstorget på ny plats
Läs mer om Sundstorget.
Kioskerna som lever vidare mot alla odds
Kommer du ihåg kiosken? Det kan nog bli en vanlig fråga i framtiden. Kiosken som vi känner den är nämligen på väg att dö ut - i snitt lägger tre kiosker ner i månaden. Men i Göteborg finns fortfarande ett antal kvar. – Man får gynna för att bevara. Det blir en samlingspunkt och en viktig kulturell grej på små orter, säger Rolf Gustavsson som köpte korv på den klassiska gula korvkiosken i Majorna.

Den svenska kiosken utrotningshotad

Den klassiska svenska kiosken håller på att försvinna. I snitt har tre kiosker lagts ner varje månad i 25 år. Nu finns bara drygt 1 500 kiosker kvar.I många kommuner finns det inte en endaste kiosk kvar.
Den svenska kiosken utrotningshotad
Den klassiska svenska kiosken håller på att försvinna. I snitt har tre kiosker lagts ner varje månad i 25 år. Nu finns bara drygt 1 500 kiosker kvar.I många kommuner finns det inte en endaste kiosk kvar.
Ronny och Ragges kiosk får nytt liv
Kiosken känd från nittiotalsserien Byhåla med Ronny och Ragge har fått nytt liv. På menyn finns självklart raggarklassikern raggarballe med svängdörrar. – Alla raggare som kommer i raggarbilar kommer att bli bjudna på kaffe. Vi hoppas att det kommer några i alla fall. Raggarkulturen är jättestor häromkring, säger den nya ägaren Malin Börjesson.
Läs mer om Byhåla, Malin Börjesson, Ragge och Ronny.
Ännu ett inbrott i kioskvid Kvickbadet
Natten mellan söndag och måndag bröt sig tjuvar för tredje gången på kort tid in i kiosken vid Green golf-banan nere vid Kvickbadet.
Läs mer om Green och Kvickbadet.
Tjuvar tömde både läskyl och frysbox
Natten mellan fredag och lördag bröt sig någon eller några in i den nyöppnade kiosken vid greengolfbanan nere vid Kvickbadet.
Läs mer om Kvickbadet.
Vikingatiderskiosk bestulen
Kiosken inne på Vikingatiders område i Kävlinge har nyligen haft inbrott.
Läs mer om Kävlinge.
Han ska steka största hamburgaren i världen
Ägaren till Lilla kiosken i Gråbo har stora planer. Han tänker slå världsrekord och göra världens största hamburgare. – Jag berättade det för en kompis och han sa att jag har storhetsvansinne, säger Ramtin Amir Lapisi.
Läs mer om Gråbo, Lilla och Ramtin Amir Lapisi.
Kiosk i Södra Sandby rånad av beväpnad man
Kiosken vid busstationen i Södra Sandby rånades på onsdagskvällen av en beväpnad man. Kort därpå greps tre personer misstänkta för rånet.
Läs mer om Södra Sandby.
Misstänkt mordbrand i klassisk korvkiosk
På långfredagen upptäcktes en misstänkt mordbrand i den klassiska korvkiosken Göstas Grill i Vänersborg. Kiosken ska se oskadd ut från utsidan, men insidan ska vara totalt förstörd. – Vi misstänker att någon har försökt att elda upp kiosken genom att slänga in något brännbart i den, säger Matias Hasselström, inre befäl vid polisen i Trollhättan.
Läs mer om Trollhättan och Vänersborg.
Luleå vann efter konstnummer av Forsberg
Ishockey/Luleå En strålande prestation av Johan Forsberg stängde kiosken. Luleå Hockey besegrade Växjö Lakers med 3-1. Luleå Hockey hade en 2 1-ledning efter två perioder, men det var Växjö som hade kommandot i matchen.
Läs mer om Forsberg, Johan Forsberg och Växjö.
Två upptäcktsresande på Kiosken
Sanna Wikström ser två av Gävles intressantaste och hårdast arbetande konstnärer i två utställningar som reser långt.
Läs mer om Kiosken.
Misslyckat kioskinbrott
Vid tretiden under natten till fredagen försökte någon bryta sig in i kiosken på Järnvägsgatan i Emmaboda. Men trots ansträngningar kom inte tjuven längre än till ett krossat fönster
Läs mer om Emmaboda och Järnvägsgatan.
Allt var kvar i plånboken
Tack till Evelina som jobbar i kiosken på Lindö Ulebro och till den kvinna som lämnade in min plånbok till henne. Allt var kvar i plånboken! Britt
Läs mer om Evelina och Lindö Ulebro.
Inbrott i kiosk på Kullaberg
Kiosken vid golfbanan på Kullaberg utsattes för inbrott i helgen.
Läs mer om Kullaberg.
Ägaren kan få böter
Ägaren till den förfallna kiosken på Norra esplanaden i Tierp måste fixa byggnaden. Annars kan han tvingas betala 50000 kronor i vite. Det förväntas kommunstyrelsen besluta vid tisdagssammanträdet.
Läs mer om Norra och Tierp.
Körde in i lyktstolpe vid SOS-kiosken
En personbil körde in i en lyktstolpe vid 16.30-tiden på lördagen. Två personer befann sig i bilen och ingen av dem ska ha blivit svårare skadad. Olyckan inträffade på Västra vägen,
Läs mer om Västra.
Inbrott på idrottsplatsen i Vejby
Någon tog sig in i kiosken under natten till i dag.
Läs mer om Vejby.
Judith Kiros: I det amerikanska samhället får en svart man får aldrig käfta emot
En amerikansk släkting är på besök hos oss i veckan. Vi pratar om dödsskjutningen av Michael Brown i Ferguson, Missouri och de efterföljande protesterna, om hur en svart tonåring på väg hem från kiosken plötsligt kan stoppas och mördas av en polisman. Det är farligt att vara en svart man i Amerika, säger släktingen och rycker på axlarna. Polisen dömer en på förhand. Jag kan bli stoppad för att jag kör en bra bil, eller för att jag för mig på fel sätt. Och då får man inte käfta emot.
Tjuvar sågade upp dörr
Munkedal Natten till torsdagen har det skett ett inbrott i kiosken vid Saltkällans badplats. För att komma in i kiosken har troligen en motorsåg använts för att såga upp dörren.
Godis och chips byte
Kiosken på Strövelstorps idrottsplats fick rutan krossad.
Roteln för grova brott utreder rånet
Rånet mot kiosken i Hörnett utreds som ett grovt brott. Länspolisen i Sundsvall har tagit över ärendet. - Vi jobbar intensivt med utredningen, säger Mikael Ahrtzing.