Kiosken

Klings kiosk i Härnösand - den sista i sitt slag: "Kiosken har blivit mitt liv"

Kiosken var samlingsplatsen för en hel generation i mitten av förra seklet. Den svenska klassikern har nu fallit i glömskans arkiv - men Klings kiosk i Härnösand håller liv i traditionen.
Läs mer om Härnösand.

Jag åt det rekommenderade intaget grönt i en vecka - så gick det

Vanligtvis brukar jag springa ner till kiosken när jag är ledig och köpa ett paket glass att äta till frukost. Gärna något med chokladbitar i! Till lunch kanske jag kokar upp en kastrull med nudlar och en skål med yogurt på det.
Någon bröt sig in i Sporthallen på okänt vis
Någon eller några tog sig på något sätt in i Sporthallen i Nybro under natten till tisdagen. Där inne bröt de sig in i kiosken. Händelsen rubriceras som försök till inbrott, men man kan inte konstatera att någonting har stulits.
Läs mer om Nybro och Sporthallen.
Väpnat rån mot kiosk
På onsdagen rånades en kiosk i Täby i Stockholm.Personalen hotades med vapen.– Två gärningspersoner har hotat personal i kiosken med vad som uppfattades som en pistol, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Uppgift: Rakhmat Akilov får spela tv-spel i häktet

Rakhmat Akilov får ha en spelkonsol i sin cell på häktet, enligt uppgift till Aftonbladet.Dessutom ska han enligt tidningen få ha kontanter i sin cell för att kunna handla i kiosken på häktet.
Nästa gång kanske de hugger ner mig
Klockan var strax efter 23 när maskerade rånare slog till mot Nazmul Hasans kiosk i Kyrkbyn, Göteborg.En av gärningsmännen hotade Nazmul med kniv, under tiden som hans pistolbeväpnade kumpan tömde kassan.– Sverige är ett av världens säkraste länder, men det känns som att det är på väg åt fel håll. Jag är rädd, men vet inte om jag har råd att stänga kiosken, säger Nazmul.
Läs mer om Göteborg.En, Kyrkbyn, Nazmul och Nazmul.
Helt meningslöst, SHL – vi vill inte ha det så
Det går att byta namn till SHL, men det går inte att ta Elitserien ur svensk ishockey.Det går säkert att sälja chickenwings i kiosken, men det blir inte NHL för det.Och det är kanske kul med kiss cam, men det måste finnas någon att filma på läktarna.
Läs mer om Elitserien, NHL och SHL.
Pistolman försökte råna kiosk
En man försökte under torsdagskvällen att råna en kiosk i Borås. Enligt polisen ska mannen ha krossat en ruta och när ägaren tittade ut riktade mannen en pistol mot ägaren.Enligt polisen fick mannen inte med sig något från kiosken, och sprang från platsen.Polisen söker nu med bland annat hund efter mannen.
Stig, 80, stänger sin kiosk – efter 63 år
I varje dag – förutom juldagen och långfredagen – i 63 års tid har blinde Stig Eriksson, 80, stått i sin kiosk utanför Ulricehamn.På måndagen gick han i pension.– Kiosken har betytt det mesta för mig. Jag vill rikta ett stort tack till alla kunder, säger han.
Läs mer om Stig Eriksson och Ulricehamn.På.
Rebar, 31, sålde knark i kiosken – ska upp i HD
Över disken i grillkiosken på Rinkeby torg såldes kokain och hasch.Narkotikaligan filmade affärerna med egna övervakningskameror –något som senare skulle bli deras fall.Nu ska ledaren Rebar Mohammed, 31, upp i Högsta domstolen.
Läs mer om Högsta, Rebar Mohammed och Rinkeby.
Därför förbannade jag gruset i korvkiosken
Ettöringarna och tvåöringarna som jag hittade i en glasburk aktiverade minnen från tiden runt 1950 då jag hjälpte pappa sälja korv på Råsunda (den här bilden på pappa är dock från Stadion vid Valhallavägen. Den får duga eftersom det inte finns några bilder från korvkiosken på Råsunda). Det var vid evenemang som detta (AIK möter IFK Norrköping på Råsunda i april 1950) som vi sålde korv i kiosken på Västra övre läktaren).
Anställd på skola stal från kiosken
En skolanställd i halländska Hylte är polisanmäld för stölder på 5 000 kronor från skolans kiosk.Det hela ska ha pågått i åtta månader.Samtidigt har kommunen utrett saken som ett personalärende, skriver Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten och Hylte.
Vittne till rån blev rånad
Under inbrottsförsöket mot kiosken i Markaryd dök ett vittne upp. Då vände sig rånarna mot honom istället.– Under pistolhot fick han lämna över mobiltelefon med innehåll. Legitimation och kontokort, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Markaryd.
Äckligt mos kan kosta korvkiosk skjortan
En korvkiosk i en stadsdel i Göteborg fick mosförbud efter livsmedelsinspektörernas kontroll. Trots förbudet fortsatte kiosken att servera mos till korven och köttbullarna – och nu hotas kiosken med 15000 varje gång förbudet inte följs, uppger SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Göteborg.
Äckligt mos kan kosta skjortan
En korvkiosk i en stadsdel i Göteborg fick mosförbud efter livsmedelsinspektörernas kontroll. Trots förbudet fortsatte kiosken att servera mos till korven och köttbullarna – och nu hotas kiosken med 15000 varje gång förbudet inte följs, uppger SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Göteborg.
Kiosken gör det igen – hamburgare på 21 kilo
Varför nöja sig med en hamburgare som bara väger 13 kilo när man kan göra en som väger 21? Kioskägaren Ramtin Amiraltifi höll vad han lovade och fixade en ny vansinnig köttbjässe till ungdomarna i Gråbo. – Skitroligt att det äntligen händer något här ute på vischan, säger hamburgerätaren William Lind, 21.
Läs mer om Gråbo och William Lind.
Utmaningen slutade i den här burgarbjässen
Köttälskare? Stor i maten? Inte så knusslig med kalorierna? Då kanske du ska svänga förbi Lilla kiosken i Gråbo, där serveras en hamburgare modell större – på 13 kilo. – Det är faktiskt en konst att göra så stora hamburgare och få dem att smaka gott, säger ägaren Ramtin Amiraltifi.
Läs mer om Gråbo, Lilla och Ramtin Amiraltifi.
Beviset: Här tar han 86-åringens pengar
Den 86-årige mannen hade fått en tidig tid på sjukhuset och passade på att ta ut pengar inför besöket. Knappt en timme senare blev han lurad i ett växlingstrick och bestals på nästan 2 000 kronor. – Jag trodde att han ville växla en femkrona, när jag kom till kiosken efteråt upptäckte jag att mina pengar var borta, säger 86-åringen i förhör.
Beväpnade rånare slog till mot kiosken
Polisen jagar just nu två män som har rånat en korvkiosk i Borås. – Enligt målsägande så ska gärningsmännen ha viftat med en pistol, säger Kent Ole Nilsen, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Läs mer om Kent Ole Nilsen och Region Väst.
Ali satte två likadana system under V86
Alis Kiosk i Hedemora utmärkte sig i vinstlistorna efter ondagens V86-omgång. Två system in, och det visade sig att just Ali låg bakom båda två. - Jag har läst på mycket, det var ju därför. Annars vinner man inte, säger en glad Ader Al-Ali, som äger kiosken.
Läs mer om Ader Al-Ali, Ali, Hedemora och V86.
Varför har du fått hederspris?
Marie Hansen, 45 år, har fått Lions Club Sofieros hederspris för sitt engagemang inom Ödåkra IF där hon bland annat är lagledare och står i kiosken.
Läs mer om Ödåkra IF.
Kiosken på Sundstorget på ny plats
Läs mer om Sundstorget.
Kioskerna som lever vidare mot alla odds
Kommer du ihåg kiosken? Det kan nog bli en vanlig fråga i framtiden. Kiosken som vi känner den är nämligen på väg att dö ut - i snitt lägger tre kiosker ner i månaden. Men i Göteborg finns fortfarande ett antal kvar. – Man får gynna för att bevara. Det blir en samlingspunkt och en viktig kulturell grej på små orter, säger Rolf Gustavsson som köpte korv på den klassiska gula korvkiosken i Majorna.
Den svenska kiosken utrotningshotad
Den klassiska svenska kiosken håller på att försvinna. I snitt har tre kiosker lagts ner varje månad i 25 år. Nu finns bara drygt 1 500 kiosker kvar.I många kommuner finns det inte en endaste kiosk kvar.
Den svenska kiosken utrotningshotad
Den klassiska svenska kiosken håller på att försvinna. I snitt har tre kiosker lagts ner varje månad i 25 år. Nu finns bara drygt 1 500 kiosker kvar.I många kommuner finns det inte en endaste kiosk kvar.