Kiosken

Vittne till rån blev rånad

Under inbrottsförsöket mot kiosken i Markaryd dök ett vittne upp. Då vände sig rånarna mot honom istället.– Under pistolhot fick han lämna över mobiltelefon med innehåll. Legitimation och kontokort, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Markaryd.

Äckligt mos kan kosta korvkiosk skjortan

En korvkiosk i en stadsdel i Göteborg fick mosförbud efter livsmedelsinspektörernas kontroll. Trots förbudet fortsatte kiosken att servera mos till korven och köttbullarna – och nu hotas kiosken med 15000 varje gång förbudet inte följs, uppger SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Göteborg.
Äckligt mos kan kosta skjortan
En korvkiosk i en stadsdel i Göteborg fick mosförbud efter livsmedelsinspektörernas kontroll. Trots förbudet fortsatte kiosken att servera mos till korven och köttbullarna – och nu hotas kiosken med 15000 varje gång förbudet inte följs, uppger SVT Nyheter Väst.
Läs mer om Göteborg.
Kiosken gör det igen – hamburgare på 21 kilo
Varför nöja sig med en hamburgare som bara väger 13 kilo när man kan göra en som väger 21? Kioskägaren Ramtin Amiraltifi höll vad han lovade och fixade en ny vansinnig köttbjässe till ungdomarna i Gråbo. – Skitroligt att det äntligen händer något här ute på vischan, säger hamburgerätaren William Lind, 21.
Läs mer om Gråbo och William Lind.

Utmaningen slutade i den här burgarbjässen

Köttälskare? Stor i maten? Inte så knusslig med kalorierna? Då kanske du ska svänga förbi Lilla kiosken i Gråbo, där serveras en hamburgare modell större – på 13 kilo. – Det är faktiskt en konst att göra så stora hamburgare och få dem att smaka gott, säger ägaren Ramtin Amiraltifi.
Läs mer om Gråbo, Lilla och Ramtin Amiraltifi.
Beviset: Här tar han 86-åringens pengar
Den 86-årige mannen hade fått en tidig tid på sjukhuset och passade på att ta ut pengar inför besöket. Knappt en timme senare blev han lurad i ett växlingstrick och bestals på nästan 2 000 kronor. – Jag trodde att han ville växla en femkrona, när jag kom till kiosken efteråt upptäckte jag att mina pengar var borta, säger 86-åringen i förhör.
Beväpnade rånare slog till mot kiosken
Polisen jagar just nu två män som har rånat en korvkiosk i Borås. – Enligt målsägande så ska gärningsmännen ha viftat med en pistol, säger Kent Ole Nilsen, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.
Läs mer om Kent Ole Nilsen och Region Väst.
Ali satte två likadana system under V86
Alis Kiosk i Hedemora utmärkte sig i vinstlistorna efter ondagens V86-omgång. Två system in, och det visade sig att just Ali låg bakom båda två. - Jag har läst på mycket, det var ju därför. Annars vinner man inte, säger en glad Ader Al-Ali, som äger kiosken.
Läs mer om Ader Al-Ali, Ali, Hedemora och V86.
Varför har du fått hederspris?
Marie Hansen, 45 år, har fått Lions Club Sofieros hederspris för sitt engagemang inom Ödåkra IF där hon bland annat är lagledare och står i kiosken.
Läs mer om Ödåkra IF.
Kiosken på Sundstorget på ny plats
Läs mer om Sundstorget.
Kioskerna som lever vidare mot alla odds
Kommer du ihåg kiosken? Det kan nog bli en vanlig fråga i framtiden. Kiosken som vi känner den är nämligen på väg att dö ut - i snitt lägger tre kiosker ner i månaden. Men i Göteborg finns fortfarande ett antal kvar. – Man får gynna för att bevara. Det blir en samlingspunkt och en viktig kulturell grej på små orter, säger Rolf Gustavsson som köpte korv på den klassiska gula korvkiosken i Majorna.
Den svenska kiosken utrotningshotad
Den klassiska svenska kiosken håller på att försvinna. I snitt har tre kiosker lagts ner varje månad i 25 år. Nu finns bara drygt 1 500 kiosker kvar.I många kommuner finns det inte en endaste kiosk kvar.
Den svenska kiosken utrotningshotad
Den klassiska svenska kiosken håller på att försvinna. I snitt har tre kiosker lagts ner varje månad i 25 år. Nu finns bara drygt 1 500 kiosker kvar.I många kommuner finns det inte en endaste kiosk kvar.
Ronny och Ragges kiosk får nytt liv
Kiosken känd från nittiotalsserien Byhåla med Ronny och Ragge har fått nytt liv. På menyn finns självklart raggarklassikern raggarballe med svängdörrar. – Alla raggare som kommer i raggarbilar kommer att bli bjudna på kaffe. Vi hoppas att det kommer några i alla fall. Raggarkulturen är jättestor häromkring, säger den nya ägaren Malin Börjesson.
Läs mer om Byhåla, Malin Börjesson, Ragge och Ronny.
Ännu ett inbrott i kioskvid Kvickbadet
Natten mellan söndag och måndag bröt sig tjuvar för tredje gången på kort tid in i kiosken vid Green golf-banan nere vid Kvickbadet.
Läs mer om Green och Kvickbadet.
Tjuvar tömde både läskyl och frysbox
Natten mellan fredag och lördag bröt sig någon eller några in i den nyöppnade kiosken vid greengolfbanan nere vid Kvickbadet.
Läs mer om Kvickbadet.
Vikingatiderskiosk bestulen
Kiosken inne på Vikingatiders område i Kävlinge har nyligen haft inbrott.
Läs mer om Kävlinge.
Han ska steka största hamburgaren i världen
Ägaren till Lilla kiosken i Gråbo har stora planer. Han tänker slå världsrekord och göra världens största hamburgare. – Jag berättade det för en kompis och han sa att jag har storhetsvansinne, säger Ramtin Amir Lapisi.
Läs mer om Gråbo, Lilla och Ramtin Amir Lapisi.
Kiosk i Södra Sandby rånad av beväpnad man
Kiosken vid busstationen i Södra Sandby rånades på onsdagskvällen av en beväpnad man. Kort därpå greps tre personer misstänkta för rånet.
Läs mer om Södra Sandby.
Misstänkt mordbrand i klassisk korvkiosk
På långfredagen upptäcktes en misstänkt mordbrand i den klassiska korvkiosken Göstas Grill i Vänersborg. Kiosken ska se oskadd ut från utsidan, men insidan ska vara totalt förstörd. – Vi misstänker att någon har försökt att elda upp kiosken genom att slänga in något brännbart i den, säger Matias Hasselström, inre befäl vid polisen i Trollhättan.
Läs mer om Trollhättan och Vänersborg.
Luleå vann efter konstnummer av Forsberg
Ishockey/Luleå En strålande prestation av Johan Forsberg stängde kiosken. Luleå Hockey besegrade Växjö Lakers med 3-1. Luleå Hockey hade en 2 1-ledning efter två perioder, men det var Växjö som hade kommandot i matchen.
Läs mer om Forsberg, Johan Forsberg och Växjö.
Två upptäcktsresande på Kiosken
Sanna Wikström ser två av Gävles intressantaste och hårdast arbetande konstnärer i två utställningar som reser långt.
Läs mer om Kiosken.
Misslyckat kioskinbrott
Vid tretiden under natten till fredagen försökte någon bryta sig in i kiosken på Järnvägsgatan i Emmaboda. Men trots ansträngningar kom inte tjuven längre än till ett krossat fönster
Läs mer om Emmaboda och Järnvägsgatan.
Allt var kvar i plånboken
Tack till Evelina som jobbar i kiosken på Lindö Ulebro och till den kvinna som lämnade in min plånbok till henne. Allt var kvar i plånboken! Britt
Läs mer om Evelina och Lindö Ulebro.
Inbrott i kiosk på Kullaberg
Kiosken vid golfbanan på Kullaberg utsattes för inbrott i helgen.
Läs mer om Kullaberg.