Klass

Klass 1-varning – risk för snöfall

Vintern visar upp sig ordentligt på många håll i landet under söndagen och i början av veckan. SMHI har utfärdat flera varningar om snö och halka.Snöfall väntas i bland annat Västra Götaland, Jönköping och Östergötland.– Det finns en hel del ställen där man bör se sig för i trafiken, säger Kristian Silver, meteorolog på SMHI.
Vädervarning: plötslig ishalka
SMHI har under lördagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka på vägarna i östra Kronobergs och Kalmar län utom Öland.Efter regnet klarnar det upp och då sjunker temperaturen. I inlandet ger det risk att vägarna fryser på.
Läs mer om Kalmar och Öland.Efter.
Pingissvenskar pressade världsmästarna
De svenska spelarna förlorade samliga tre möten mot kinesiskt motstånd i Soc-pingisen. Men det var inte utan dramatik och med spel av hög klass.
Läs mer om Soc-pingisen.

Varning för ishalka efter regnig natt

En regnig natt kan orsaka ishalka på bred front. SMHI har utfärdat klass 1-varningar för ishalka över näst intill hela Sverige. Det är nog läge att ta det varligt så här på morgonkulan, säger Therese Fougman på SMHI.
Läs mer om Sverige och Therese Fougman.
Stort skadestånd till ung elev för fasthållning
En elev som blev fasthållen mot marken av skolpersonal då han gick i tredje klass får 110 000 kronor i skadestånd. Det är det tredje högsta skadeståndet för en elev genom tiderna i Sverige.
Läs mer om Sverige.
Tesla ska presentera ny lastbil
Tesla ska presentera sin första lastbil under fredagsmorgonen svensk tid. Enligt förhandssnacket är det en lastbil i amerikansk klass 8, vilket innebär en riktig tungviktare.
Brabus Rocket 900 – vrålsnabb superlyx med 900 hk V12
Superlyxiga Mercedes-Maybach S 650 genomgick nyligen en uppgradering. Men om lyxlimpan ändå känns spartansk, vad gör man då? Beställer en Brabus Rocket 900, förstås. 900 hk och 1.500 Nm är aldrig fel. Den trimmade V12-motor ger som mest 900 hk och 1.500 Nm. Toppfart anges till över 350 km/h, som Brabus uttrycker det. Hastighetsmätaren är graderad till 400 km/, för säkerhetens skull. 0–100 km/h går på 3,7 sekunder, vilket är imponerande för en bil av den här storleken. Mercedes-Maybach S 650 är cirka 21 centimeter längre än en S-klass. Tuningföretaget Brabus, från lill
Läs mer om V12.
Klass 1-varning utfärdad – här blir det ishalka
Nu varnar SMHI för halka på vägarna i södra Dalarna.Det handlar om regn som kyls ner av låga temperaturer och bildar isbeläggningar.Även Svealand och Norrlandskusten väntas få halkigt väglag.
Läs mer om Dalarna.Det och Norrlandskusten.
Elitloppshäst till ny tränare
Nicklas Westerholm får in flera Zaz-hästar.Bland dessa återfinns elitloppshästen Tjacko Zaz.– Det är ju jättestimulerande få en häst i Tjacko Zaz klass i träning, säger Nicklas Westholm till Dalatravets hemsida.
Läs mer om Tjacko Zaz och Zaz-hästar.Bland.
Mercedes X-klass: Vi provkör den nya Mercedes-pickupen
Mercedes ger sig in i pickupsegmentet med en helt ny premiummodell. M3 har provkört den nya bilen under en halvdag på bana - och det första intrycket är positivt.
Läs mer om Mercedes-pickupen.
3 hemliga bilar – som du inte borde få se än
En ny BMW X5 och en riktig ikon – nya Mercedes G-klass.Veckans spionfotograf har hittat ett par riktiga klassiker ute på testvägarna.Men kanske blir det veckans tredje bil som kommer att sälja allra, allra bäst: Kia Niro BEV. Efter att ha gjort succ med hybrid- och laddhybridversionerna av Niro rullar Kia fram en elbilsversion med imponerande räckvidd.
Läs mer om Kia och Niro.
Finland en klass bättre än Tre Kronor
Ingen säkrad turneringsseger och få spelare som visade att de är redo för OS. Tre Kronors sista match i årets upplaga av Karjala turneringen blev också Sveriges sämsta match. Riktigt bra spelade däremot motståndarna Finland som vann med 3-1.
Läs mer om Finland, Karjala och Tre Kronor.
Mercedes E 400 All-Terrain 4x4 är tveklöst tuffast i terrängen
Mercedesingenjörerna tyckte uppenbarligen inte att G-klass i AMG-utförande var tillräckligt tuff. Därför lanserades de galna och upphöjda versionerna med antingen fyra eller sex (!) hjul. Nu får även den lite mer beskedliga Mercedes E-klass All-Terrain ta del av samma behandling. Det här är alltså en upphöjd Mercedes E 400 All-Terrain med särskild offroadteknik som ska göra den överlägsen sitt vanliga syskon i terrängen. Markfrigången är 40 centimeter, spårvidden är breddad med 20 centimeter och bilen har 31-tumsdäck. Tyvärr finns bilen bara i ett enda exemplar än så l
Läs mer om All-Terrain.
Trafikverket varnar för årets första snöoväder
Årets första riktiga snöfall väntas in över delar av Sydsverige på lördagen.Under kvällen kan det ge 2-6 centimeter snö. SMHI har utfärdat fem klass 1-varningar för tidigt snöfall i östra delarna av Svealand och Götaland.
Läs mer om Götaland, Svealand och Sydsverige.
Vädervarning: Blötsnö och hård blåst i helgen
Ett lågtryck med regn, snö och hård vind är på väg in över Sverige.Klass 1-varning för kulingvindar har utfärdats från Skagerrak till norra Östersjön.– Det är ett lågtryck över Sydnorge som samlar ihop sig och blir lite rejälare, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm.
Ishalka i norra Sverige – bilar sladdade av
Regn och kyla ger i dag stor risk för halka i södra Norrland under morgonen och förmiddagen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i Jämtlands och Västernorrlands län.
Läs mer om Norrland och Sverige.
Daniels jobb: Att flyga jorden runt i första klass
Att Daniel Goz, 20, från Lerum flyger business class i jobbet, är inget konstigt. Det är nämligen hans jobb.Hans Yotube-kanal har 31 miljoner visningar, och har setts i 238 länder.– Det är helt fantastiskt! säger Daniel.
Läs mer om Daniel och Lerum.
Köp kungens bil på Blocket
Den som har en halv miljon över och vill färdas med klass kan nu köpa kungens tidigare tjänstebil.
Läs mer om Blocket.
Sven Gustavsson: Nu är Hamilton i klass med Schumacher, Prost och Senna
Tampa. Lewis Hamilton är världsmästare i formel 1 för fjärde gången. Bättre starter, tuffare utmaning från Ferrari och Sebastian Vettel, samt en stark men lojal teamkamrat har nu fört upp Lewis Hamilton till en position bland de främsta formel 1-förarna genom tiderna.
Klass 2-varning för högt vattenstånd i Öresund
Höststormen som drabbat Danmark och kontinenten skonar Sverige, men SMHI varnar för hårda vindar längs alla kusterna och på Gotland. Runt Öresund finns risk för översvämning när vattnet stiger.
Läs mer om Danmark, Gotland, Sverige och Öresund.
Risk för översvämningar längs Skånes kust
SMHI har gått ut med en klass 2-varning för farligt högt vattenstånd norr om Öresundsbron: Det innebär risk för bland annat översvämningar på kustvägar och hamnar.Vattenståndet förväntas vara som högst på kvällen, enligt SMHI.
Läs mer om Öresundsbron.