Klass

Här visar svenske Manchester United-stjärnan sin klass på isen

KAN LIRA HOCKEY. Victor Nilsson Lindelöf har ett förflutet som hockeyspelare. Foto: Skärmklipp Manchester United/YouTube Lillebror Alexander Nilsson Lindelöf spelar för Västerås i Hockeyettan.

Elos Medtech uppnår en milstolpe inom Dental Implant Systems

Elos Medtech tillkännager att företaget har erhållit 510(k) tillåtelse från den amerikanska myndigheten FDA (Food and Drug Administration) för marknadsplacering av Elos Abutment Blanks på den amerikanska marknaden för dentala implantat. Elos Abutment Blank är nu en 510 (k) tillåten klass II-produkt som används för fräsning av individuella distanser till singelimplantat.
Stor vinstchans för kvinnor som frigör sig
Kvinnorna fortsätter att dominera Berlins filmfestival. Det paraguayanska dramat Las herederas – om klass, stelnad tvåsamhet och kvinnor som frigör sig från patriarkatets bojor – lär prisas.
Lars Holmström var "Mr Köpmanholmen"
Lalla - även kallad "Mr Köpmanholmen" - har lämnat oss. Lars "Lalla" Holmström var under sin aktiva tid, 1950- och 60-talet, en av Ångermanlands stora fotbollsprofiler. En stopper (centerhalv) av hög klass.
Läs mer om Mr Köpmanholmen.

Munhälsan - fortfarande en fråga om klass

Från den 15 april i år blir det billigare att gå till tandläkaren. Men många menar att prissänkningen inte räcker - tandvård bör inte kosta mer än allmän sjukvård.
SMHI varnar för snöfall i Västsverige
SMHI varnar för snöfall längs västkusten och i Jönköpings län. Lokalt har det fallit nästan en decimeter snö under måndagen. På måndagen utfärdade SMHI en klass 1-varning på grund av snöfall.
Läs mer om Västsverige.
SMHI varnar för snöfall i Västsverige
SMHI har under måndagsförmiddagen utfärdat en klass 1-varning på grund av snöfall. Varningen gäller i Jönköpings län, Hallands län och merparten av Västra Götalands län.
Läs mer om Västsverige.
SMHI varnar för snöfall i Västsverige
SMHI har under måndagsförmiddagen utfärdat en klass 1-varning på grund av snöfall. Varningen gäller i Jönköpings län, Hallands län och merparten av Västra Götalands län.
Läs mer om Västsverige.
Jag tror inte på Grönborg
GANGNEUNG. Dålig offensiv från svenska olympier i skuggan av alla svenska medaljörer.Men Tre Kronor lovar att visa samma klass som de svenska guldtjejerna.- Ja, vi får svara upp nu. De har satt nivån väldigt högt. Det är bara att gasa för oss, säger lagkapten Joel Lundqvist.
Läs mer om Grönborg och Joel Lundqvist.
Finland utklassade Damkronorna i OS-kvartsfinalen
GANGENUNG. Det blev aldrig någon kamp – eller spänning. Finland var i en klass för sig i lördagens OS-kvartsfinal. För första gången sedan 1998 tar sig Damkronorna inte vidare till semifinal efter att ha förlorat kvartsfinalen med 7–2.
Khalid kallades solbränd av Leif-Ivan i SVT
Khalid Mohammed var med i SVT:s Opinion live för att diskutera klass.Då kallade entreprenören Leif-Ivan Karlsson honom för solbränd.– Han försökte väl vara rolig, men det blev helt fel, säger Khalid.
OS-guld till Dario Cologna – svenskarna utanför prispallen
De svenska längdherrarna fortsätter att hamna utanför prispallen i Pyeongchang. Bäst av svenskarna i herrarnas 15 kilometer fristil blev Marcus Hellner som slutade på åttonde plats. Schweizaren Dario Cologna var i en klass för sig och tog sitt fjärde OS-guld i karriären.
"Folk har en längtan efter att få prata klass"
Hur hamnade vi här? Den frågan funderar klassforskaren Lena Sohl ofta på. Hon ser ett samhälle där arbetarklassens liv har försämrats radikalt, men där tystnaden i frågan är total.
Läs mer om Lena Sohl.
Shiffrin brast ut i tårar efter guldet
PYEONGCHANG. Ifrågasatte Mikaela Shiffrin kom till OS ifrågasatt och med tveksam form.Men i OS-premiären i storslalom visade amerikanskan sin klass – när hon krossade motståndet.Efter loppet brast hon ut i tårar.
Läs mer om OS-premiären.
Plats på scenen för den talangfulle mr Reithner
Skådespelaren Simon Reithner har i föreställningar som Vår klass, Omfamningar och Illusioner visat att han är en teaterkraft att räkna med. I vår mördar han sin bästa vän för att leva ett liv i lyx och flärd.
Läs mer om Illusioner, Omfamningar, Reithner och Vår.
Norska hyllningen: I en klass för sig
Det är inte bara i Sverige som vi imponeras av OS-guldhjälten Stina Nilsson.I Norge kan man bara buga inför skiddrottningen.Hon var i en klass för sig själv, skriver NRK.
Han kan ta tredje raka spetssegern
Det var ingen vidare klass på förra onsdagens lopp på Solvalla. Deras egna tävlingar på tisdagarna drar ner kvaliteten på V86-loppen vilket märks även denna vecka då många dåliga hästar är anmälda. Tråkigt!Det finns några starka spikförslag vilket behövs på det svåra V86-spelet.Highspirit i V86-1 är bästa spiken.
Läs mer om Solvalla.
Johan Croneman: Det är tabu att tala om klass i svensk televison
En ny rapport visas att arbeterklassen knappast finns eller syns i svensk teve. Utom i underhållningsprogram då. Det är på deras bekostnad vi ska ha lite kul.
Damkronorna klart för kvartsfinal i OS
Damkronorna är klara för kvartsfinal i OS.Sverige fullständigt körde över det koreanska laget på måndagen.– Det var kross med klass, säger experten Peter Forsberg i Kanal 5.
Läs mer om Kanal och Peter Forsberg.
Johan Croneman: Det är tabu att tala om klass i svensk television
En ny rapport visas att arbetarklassen knappast finns eller syns i svensk teve. Utom i underhållningsprogram då. Det är på deras bekostnad vi ska ha lite kul.
Kraftigt snöfall i hela landet - SMHI utfärdar klass 1-varningar
På måndagsmorgonen utfärdade SMHI klass 1-varningar på flera håll i landet. Bland annat i Norrbottens och Västerbottens län - men också i Hallands och Västra Götalands län. Norrut är det störst risk för snödrev.
Varning för snöfall och hårda vindar i Sverige
Stora mängder snö väntas falla under måndagen som kan ställa till det i trafiken när årets första sportlovsvecka inleds. SMHI har utfärdat en klass 1–varning på flera håll i söder och i norr.
Läs mer om Sverige.
Fordon varnas för Öresundsbron
Med anledning av hårda vindar rekommenderas vindkänsliga fordon att undvika Öresundsbron på måndagsmorgonen.Även fritidsbådar och små yrkesfartyg kan påverkas av vinden, enligt den klass 1-varnings som SMHI har utfärdat.
Läs mer om Öresundsbron.