Konga

Jonathan Åberg avgjorde när Tingsryd United sänkte Konga

Målet i andra halvleken av Jonathan Åberg blev matchens enda. Tingsryd United vann med 1-0 (0-0) borta mot Konga i division 5 Småland södra i fotboll. Konga möter Nöbbele i nästa match borta fredag 20 april 18.45.

Lära för livet - om du hittar rätt i praolotteriet

På Mekonomenverkstaden i Konga gör Louise Karlsson det hon tycker är roligast - mekar med bilar.
Läs mer om Konga och Louise Karlsson.
Bil och cykel i kollision – skadad cyklist till sjukhus
En bil och en cyklist krockade på väg 120 vid Konga utanför Tingsryd.Cyklisten har förts med ambulans till sjukhus.Ett körfält på vägen är avstängt – räkna med minskad framkomlighet.
Läs mer om Konga och Tingsryd.Cyklisten.
Väg avstängd efter olycka – misstänkt drograttfylla
Två bilar krockade på torsdagseftermiddagen på länsväg 109 mellan Konga och Ask.Polisen misstänker att ena föraren var drogpåverkad.Vägen stängdes av i båda riktningar.
Läs mer om Ask.Polisen och Konga.

Bilist körde av vägen – en till sjukhus

En person fick föras till sjukhus efter en trafikolycka mellan Tingsryd och Konga på måndagsmorgonen. Bilisten körde av vägen.
Läs mer om Konga och Tingsryd.
Brand på Emmaus Björkå
Kvart i fyra på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsterna i Svalöv och Röstånga till Emmaus Björkå i Konga.
Läs mer om Konga, Röstånga och Svalöv.
Villa stod i lågor utanför Svalöv
Polis och räddningstjänst larmades till en villabrand i Konga utanför Svalöv. Enligt polisens informationer har inga personskador rapporterats.
Läs mer om Konga och Svalöv.
Villa står i lågor utanför Svalöv
Polis och räddningstjänst har larmats till en villabrand i Konga utanför Svalöv. Enligt polisens informationer har inga personskador rapporterats.
Läs mer om Konga och Svalöv.
Studiebesök på Barry Callebaut
Onsdagen den 17 september var 38 seniorer från Konga-Kågeröds SPF på ett mycket givande och intressant besök i en jättestor chokladfabrik i Kågeröd. Det är en världsledande fabrik som blandar och tillverkar mjölk- och chokladpulver till flera länder i Europa samt Amerika och Japan bl.a. Vi fick en mycket intressant inblick i produktionen samt ett trevligt bemötande. Tack till chefer och personal.
Dödsolycka utanför Konga cyklist omkom
En 52-årig man omkom efter en olycka på väg 120 mellan Konga och Södra Sandsjö strax före midnatt. Mannen tros ha lett sin cykel på vägen, men upptäcktes inte i tid av föraren i personbilen.
Läs mer om Konga och Södra Sandsjö.
Cyklist dog i krock med personbil
En cyklist omkom i en olycka med en personbil i småländska Värend sent på lördagskvällen. Krocken inträffade på en länsväg mellan Konga och Södra Sandsjö i Tingsryds kommun.
Läs mer om Konga, Södra Sandsjö och Värend.
Cyklist dog i krock med personbil
En cyklist omkom i en olycka med en personbil i småländska Värend sent på lördagskvällen. Krocken inträffade på en länsväg mellan Konga och Södra Sandsjö i Tingsryds kommun.
Läs mer om Konga, Södra Sandsjö och Värend.
Cyklist dog i krock med personbil
En cyklist omkom i en olycka med en personbil i småländska Värend sent på lördagskvällen. Krocken inträffade på en länsväg mellan Konga och Södra Sandsjö i Tingsryds kommun. Ambulanspersonal som kom dit rapporterade att mannen skadats svårt och avled på platsen, och läkare bekräftade att han var död, enligt Stefan Myrn, vakthavande polisbefäl för Kronoberg. Polisen fick larm om händelsen klockan 23.34.
Konga-Kågeröds SPF på utflykt
Ett trettiotal glada pensionärer har varit på utfärd till Ängelholm där båten Laxen tog oss med på Rönneå till Skälderviken för en god lunch. Därefter gick färden med buss över åsen till Birgit Nilssons barndomshem i Svenstad, som nu är ett mycket fint museum. Där blev det kaffe och kaka och därefter blev det shopping i Boarps handelsby. Efter en solig och vacker dag ösregnade det i Kågeröd när vi kom hem igen!
Träffpunkt i Konga efterfrågas
Jörgen Forsberg har under lång tid kämpat för att kommunen ska dra i?gång en mötesplats för nyanlända i Konga. Nu ställer han sig frågande till att pengarna i?stället hamnade i Urshult.
Läs mer om Konga och Urshult.
Bråk i Konga
En 24-åring greps i går misstänkt för misshandel i samband med ett midsommarfirande i Konga. En person under 18 år fick föras till lasarettet efter ett bråk i Konga.
Läs mer om Konga.
Örmobadet rustas upp
På Nationaldagen 40-årsjubilerade Örmobadet i Konga. Och glädjen var extra stor eftersom politikerna lovat att renovera de båda bassängerna.
Läs mer om Konga och Örmobadet.
Aktivitetsslut hos Konga-Kågeröds SPF
Konga-Kågeröds SPF:s Qi-gong hade säsongsavslutning i Asks gamla skola den 6 maj, där det åts smörgåstårta med kaffe därtill. Kulturvandringarna avslutades den 15 maj med korvgrillning och tårta i Finstorp, där Zinita Borr, boende på gården idag, berättade lite om Finstorps historia. Trivseldansen den 21 maj räknade bara in 28 dansanta seniorer, så nästa danstillfälle i augusti blir tyvärr inställt.
Läs mer om Finstorp och Zinita Borr.
Afrikansk e-handel i pipelinen
Den nigerianska e-handelssajten Konga har växt från sju till 400 anställda på två år. Bakom bolaget står svenska Kinnevik, som investerat 140 miljoner kronor och äger 46 procent av aktierna.
Läs mer om Kinnevik och Konga.
Aktiviteter i Konga-Kågeröds SPF
Qi-gong startar tisdag den 4 mars kl. 9.30 i Asks skola. Kulturvandringarna börjar torsdag den 6 mars, och vi samlas på torget kl. 9.30. Canastan fortsätter tisdag den 4 mars kl. 13.30 på Åsgården. Torsdag den 6 mars kl. 13.30 är det tematräff i Kågerödslund, där vi pratar om säkerheten i vardagen. Alla är hjärtligt välkomna att deltaga!
Läs mer om Kågerödslund och Åsgården.
Årsmöte i Kågerödslund
Konga-Kågeröds SPF har haft årsmöte med ett 50-tal medlemmar. Det blev omval för hela styrelsen, med Ann-Christin Rosn W. som ordf., Paavo Remes vice ordf., Gunnel Carlsson sekr., Nils-Folke Andersson kassör samt Gun Ivarsson vice sekr., Inger Roos vice kassör och Maritha Nordström ledamot. Suppleanter: Anders Mårtensson omvaldes och Karin Jönsson nyvaldes.
Årsmöte Konga-Kågeröds SPF
Samtliga medlemmar kallas till årsmöte onsdagen den 12 februari kl. 13.30 i Kågerödslund. Efter förhandlingar underhåller Helene Roos med schlagersånger från förr och nutid. Kaffe med kakor serveras, samt sedvanligt lotteri därtill.Välkomna!
Läs mer om Kågerödslund.
Kinnevik gör ny hemlig investering
Investmentbolaget Kinnevik uppges ha deltagit i en investeringsrunda i det nigerianska e-handelsbolaget Konga om sammanlagt 25 miljoner dollar.
Läs mer om Konga.
Konga-Kågeröds SPF hade julfest i Kågerödslund
Onsdagen den 11 december kom ett stort Luciatåg till SPF Konga-Kågeröd och sjöng för ett 50-tal glada pensionärer. Det var klass 4 från Lunnaskolan som framförde vackra jul- och luciasånger. Därefter intogs god julmat och före kaffet med mandelmussla läste Helene Assarsson juldikter. Sedan blev det som vanligt lotteri och alltsammans avslutades med att alla tände var sitt ljus och sjöng Nu tändas tusen juleljus.
Nytt kök ska locka fler till Konga Folkets hus
Konga Folkets hus vill utöka sin verksamhet och måste därför investera i ett nytt kök. Totalt 289 659 kronor hoppas de nu få från Tingsryds kommun och Boverket för att kunna genomföra
Läs mer om Boverket.