Konkurs


Ängelholms tuffa kamp mot klockan

Ängelholms FF kan begäras i konkurs redan i kväll. Styrelsen sammanträdde redan klockan tio på tisdagsmorgonen och kommer att arbeta intensivt för att rädda klubben. – Vi kommer att meddela när vi kan ge ett besked, men jag kan inte lova att det är i kväll, säger klubbchefen Paul Myllenberg.

Läs mer om Paul Myllenberg.

Fredheim: Har bara gett oss tändvätska

Superettan är i kaos. Efter att Ängelholm nekats lån av kommunen riskerar klubben att gå i konkurs - och tabellen att ställas på ända. För Ljungskile fortsätter dock segertåget trots turbulensen. – Allt det här strulet omkring har bara gett oss tändvätska, säger tränare Tor-Arne Fredheim.

Läs mer om Tor-Arne Fredheim och Ängelholm.
Hammarby vill inte kallas vinnare

Hammarby är trött på att bli kallade vinnare på Ängelholms eventuella konkurs.– Vi ligger på en allsvensk plats och kommer göra det oavsett in till slutet, säger sportchefen Mats Jingblad.

Ängelholm allt närmare konkurs

Kommunen sade nej till ekonomisk nödhjälp och nu riskerar Ängelholms FF att sättas i konkurs.

Detaljen som gör att ÄFF kan få fortsätta

Ängelholms FF hotas av konkurs, och superettan kan komma att ritas om. Men klubben har en möjlighet till. - Konkursförvaltaren kan fortsätta att driva verksamheten säsongen ut, säger Gerhard Sager, ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitt.

Läs mer om Gerhard Sager, Svenska och ÄFF.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Larsson: Rädd att de inte blir sista klubben

Ängelholms FF ännu ett steg närmare konkurs. Felet är klubbens eget tillsammans med Ängelholms kommun och Svenska fotbollförbundet. Förlorarna är svensk fotboll och alla de som har ÄFF som sin förening.

Läs mer om Svenska och ÄFF.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Kristoffersson: Måste finnas något annat sätt

Ängelholm står på randen till konkurs och tabellen i superettan kan ritas om. Vinnarna blir förlorarna och förlorarna blir vinnarna i en soppa som bara känns ledsam.Det är tragiskt om superettan ska avgöras vid skrivbordet.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Det är inte så här man vill det ska avgöras

Ängelholm är ett steg närmre en konkurs. En av de stora vinnarna? Hammarby. –Det är inte så här man vill att idrott ska avgöras, säger klubbdirektören Henrik Kindlund till Kvällsposten.

ÄFF nekas stöd

Nu lurar konkurs runt hörnet.

Ängelholm nekas stöd

En enig kommunstyrelse avslog på måndagskvällen Ängelholms FF begäran om lån och bidrag på sammanlagt 5,1 miljoner kronor.Det innebär med största sannolikhet att klubben begärs sig själv i konkurs och att superettans tabell helt kommer att göras om.

Tidigare toppnyhet hos Aftonbladet:
Kommunen säger nej – ÄFF nära konkurs

Det är jäkla tråkigt

Läs mer om ÄFF.
Inför beskedet: Skulle förvåna mig oerhört...

Ödesmatchen mot Degerfors spelas i morgon. Men Gais kan få hjälp i superettans bottenstrid redan i dag – besked om Ängelholms eventuella konkurs kan komma. – Jag är helt säker på att det kommer att lösa sig och att det inte händer något med tabellen eller Ängelholm, säger Gaistränaren Peo Ljung.

I kväll avgörs ÄFF:s öde

Kl 18.30 sammanträder kommunstyrelsen för att ta ställning till ÄFF:s ansökan om miljonstöd för att undvika konkurs.

I kväll avgörs ÄFF:s öde

Kl 18.30 sammanträder kommunstyrelsen för att ta ställning till ÄFF:s ansökan om miljonstöd för att undvika konkurs.

Fackets makt och ansvar prövas i HD

Byggnads blockad drev Henrik Gustavssons firma i konkurs. Nu ska Högsta domstolen avgöra om han kan ställa facket till svars.

Läs mer om Högsta.
Spelarna har i alla fall inte gett upp

Mitt i allt snack om konkurs gick ÄFF-spelarna ut i krig och deras inställning är onekligen imponerande.

Ängelholm på väg mot konkurs

Superettanklubben Ängelholm är på väg att gå i konkurs. Om det blir verklighet räknas tabellen om. I så fall blir Hammarby vinnaren.

Läs mer om Hammarby.
Rosengård säkrade guldet

Fjärde guldet på de fem senaste åren. FC Rosengård dominerar svensk damfotboll helt efter Tyresös konkurs. Titeln säkrades med två omgångar kvar att spela – då ställs siktet om mot äventyret i Champions League.

Ljungskile kan tappa allsvenska platsen - försvarar ändå Ängelholm 14:39

Ljungskile kan tappa allsvenska platsen - försvarar ändå Ängelholm Ängelholms konkurs kan kosta Ljungskile avancemanget till allsvenskan. Ändå tar bohuslänningarna sin seriekonkurrent

Läs mer om Ljungskile och Ängelholm.
Lövholm: För svensk fotboll är det tråkigt...

Om Ängelholm tvingas gå i konkurs är det en stor förlust för svensk fotboll. Det menar SVT:s expert Elena Lövholm. – Det är lite av svensk fotbolls grej att de här småklubbarna klarar sig, säger hon till SportExpressen.se.

Nära konkurs – tabellen kan ritas om

Ängelholms existens i fara

Ängelholms FF på väg mot konkurs

Stockholm/TT Superettanklubben Ängelholm är på väg att gå i konkurs, om kommunen inte kliver in den här veckan. Nu kan tabellen räknas om och i så fall blir Hammarby den stora vinnaren.

Läs mer om Hammarby.
Ängelholms FF på väg mot konkurs

Klubbchefen Paul Myllenberg, som tidigare i år fick lämna Helsingborg, kom in i Ängelholm för två veckor sedan för att försöka rädda klubben från konkurs.

Läs mer om Helsingborg och Ängelholm.
Konkurs kan gynna Hammarby

Superettanklubben Ängelholm är på väg mot konkurs. Blir det verklighet kan tabellen räknas om – och göra Hammarby till stor vinnare. – Men vi vill avgöra det här på planen. Det är inte så här vi vill gå upp, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull.

Läs mer om Hammarby, Richard och Yxkull.
Ängelholms FF på väg mot konkurs

Superettanklubben Ängelholm är på väg att gå i konkurs om inte kommunen ger 2 miljoner i driftsbidrag. Om det blir verklighet kan tabellen räknas om och i så fall blir Hammarby den stora vinnaren, skriver expressen.se.

Läs mer om Hammarby.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00