Konkurs

Toys R Us grundare död

I förra veckan ansökte leksakskedjan Toys R Us om konkurs och hela verksamheten i USA ska stängas. Nu kommer beskedet att företagets grundare Charles Lazarus har avlidit 94 år gammal, rapporterar USA Today.
Läs mer om USA.

Osäker framtid för flera Weinstein-filmer

The Weinstein Company har officiellt gått i konkurs, kunde vi läsa tidigare i veckan. Det innebär också en osäker framtid för flera av studions filmer, som lagts på hyllan efter att sexskandalen kring Harvey Weinstein blossade upp förra hösten.
Serie A-klubbens krav på Kalmar FF – 120 miljoner
Kalmar FF stämdes på tolv miljoner euro av italienska Chievo efter Etrit Berishas övergång.Det kunde försatt klubben i konkurs.– Först greps man av lite panik, berättar KFF:s tidigare klubbchef Svante Samuelsson i Offside.
Den italienska klubben kunde ha försatt KFF i konkurs
Kalmar FF stämdes på 12 miljoner euro av italienska Chievo. Det skriver Svante Samuelsson i det kommande numret av Offside. - Först greps man av lite panik, säger Svante Samuelsson.
Läs mer om Chievo, KFF, Offside och Svante Samuelsson.

Weinsteins bolag ansöker om konkurs

The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än ett halvår efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.
Läs mer om Harvey Weinstein.
Efter sexanklagelserna – Weinsteins bolag i konkurs
Efter anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt mot flera kvinnor i filmbranschen – nu tvingas företaget The Weinstein Company i konkurs.Företaget grundades av Harvey Weinstein och har kritiserats efter uppgifterna om filmmogulen som kom fram under hösten och lade grunden till #metoo- och #timesup-uppropen.
Tystnadsavtal ogiltigförklaras efter #metoo
Startskottet för #metoorörelsen, filmstudion The Weinstein Company, har nu begärt sig självt i konkurs efter sexövergreppsanklagelserna mot grundaren Harvey Weinstein.
Weinstein Company går i konkurs
The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.
Läs mer om Harvey Weinstein.
Weinstein Company har ansökt om konkurs
The Weinstein Company har ansökt om konkurs, mindre än sex månader efter det att anklagelserna om sexuella trakasserier och våldtäkt av flera kvinnor i filmbranschen började strömma in mot grundaren Harvey Weinstein.(TT) The Weinstein
Läs mer om Harvey Weinstein.
Räddade Modo – skänkte miljoner
Modo försvann ur hockeyns finrum och höll på att gå i konkurs i processen.Men då klev förre ordföranden Tomas Byberg in och öppnade själv plånboken.– Vi var på väg överstyr, säger Byberg till Örnsköldsvik allehanda.
Läs mer om Byberg och Örnsköldsvik.
Tog tre miljoner kronor ur egen ficka för att rädda Modo: "Det var helt nödvändigt, annars hade klubben gått i konkurs"
Återvändarfonden ska ta Modo Hockey till SHL. Men privata pengar har hjälpt Modo överleva även tidigare.
Läs mer om Modo, Modo Hockey, Modo och SHL.
De vände trenden – nu blomstrar charkmarknaden
Med anor från 1930-talet har Trångsviken chark upplevt många dalar och toppar. Efter både uppköp och sedan konkurs 2015 gick två tidigare anställa tillbaka in bolaget tillsammans med en lokal investerare.
Läs mer om Trångsviken.
2017 var ingen lek för leksakbranschen: "Ett väldigt tufft år"
Toys R Us har ansökt om konkurs i både USA och Storbritannien. Även i Sverige har leksaksbutikerna haft det tuff. "Har backat jättemycket", säger Maria Molin på GFK.
Tufft år för leksaksbranschen – sämsta siffrorna på länge
Den amerikanska leksaksjätten Toys R Us har ansökt om konkurs och stänger verksamheten i USA och flera andra länder. De svenska butikerna klarar sig, men branschen har ett tufft år bakom sig.
Läs mer om USA.
Drev företag utan bokföring
Inrikes. Två kvinnor i Umeå drev ett företag utan bokföring, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Det hela uppdagades när företaget begärdes i konkurs.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Drev företag utan bokföring
Två kvinnor i Umeå drev ett företag utan bokföring, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Det hela uppdagades när företaget begärdes i konkurs.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Så drabbas nöjeslivet av Slagthusets konkurs
Beskedet om att nöjesjätten Slagthuset går i konkurs skapar villervalla i Malmös...
Läs mer om Slagthuset.
Leksaksjättens krasch i USA – slår igen samtliga butiker
Leksakskedjan Toys R Us har ansökt om konkurs och stänger alla sina butiker i USA.Även i Storbritanniens slår bolagets 100 butiker igen.Men de svenska butikernas framtid är fortfarande oviss.
Läs mer om USA.
Toys'R'Us ansöker om konkurs
Leksakskedjan Toys'R'Us har ansökt om konkurs och avveckling av sin verksamhet i USA.
Läs mer om USA.
Toys R Us ansöker om konkurs
Leksakskedjan Toys R Us ansöker om konkurs och stänger hela sin verksamhet i USA. Många anställda drabbas, både i USA och i andra delar av världen..
Läs mer om USA.
Toys R Us ansöker om konkurs
Leksakskedjan Toys R Us ansöker om konkurs och stänger hela sin verksamhet i USA. Många anställda drabbas, både i USA och i andra delar av världen..
Läs mer om USA.
Leksaksjätten Toys'R'Us ansöker om konkurs i USA
Leksakskedjan Toys'R'Us har ansökt om konkurs och avveckling av sin verksamhet i USA. Det rapporterar Bloomberg News.
Läs mer om USA.