Konkurs

Stjärntränaren försvann – bor nu på en camping

Werner Lorant är en aktad fotbollsprofil i Tyskland.Han har spelat i Borussia Dortmund och tränat storklubbar som 1860 München och Fenerbahce.Efter en personlig konkurs lever han nu ett helt annat liv – på en camping, skriver Blick.

Konkurs och entreprenörsbyte kan ge nytt sopkaos

Konkurs och entreprenörsbyte bäddar för nytt sopkaos i Stockholm i oktober. Frågan är vem som vill köpa svenska Reno Norden efter koncernkonkursen. – Konkurrenterna vill nog hellre ta över kontrakten än själva bolaget, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.
Reno Norden i konkurs i Norge
Problemtyngda Reno Norden kommer snart inte att ha någon verksamhet kvar i Norge.Bolaget har nämligen ansökt om konkurs – och DNB och Danske Bank slutar låna ut pengar. – Vi har försökt hitta en hållbar och långsiktig lösning, men tyvärr har vi inte lyckats, säger Stian Arnesen vid Danske Bank till Dagens Næringsliv.Dotterbolagen i Sverige, Danmark och Finland ska dock inte beröras av konkursen.
Reno Norden går i konkurs
Det norska bolaget Reno Norden, som blev mycket omtalat under sommarens sopstrejk i Stockholm, går i konkurs, rapporterar SvD Näringsliv.

Sopbolaget Reno Norden i konkurs

Norska Reno Norden som kör sopor i Stockholm går i konkurs. Verksamheten i Sverige ska dock fortsätta, uppger bolaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om Stockholm och Sverige.
Handbollsklubbens premiär i fara – hotas av konkurs
Drott är i ekonomiska bekymmer. Nu riskeras seriepremiären.Teknik- och fritidsnämnden i Halmstad träffas under måndagen för att diskutera klubbens framtid.– Vi vill veta att det finns bärkraft i föreningen, säger fritidsnämndens ordförande Lars Püss (M) till Sveriges Radio.
Läs mer om Halmstad.
Gertrud Larsson gör satir av kampen om Stampen
Gertrud Larssons nya pjäs Tidningshuset som Gud glömde är en komedi om Stampens krasch. En kolsvart komedi. Konkurs hotade 3 000 anställda. Och notan för att rädda mediekoncernen fick skattebetalarna ta.
Läs mer om Gud, Stampen och Tidningshuset.
Kineser gav nytt liv åt klassiskt bilmärke
FRANKFURT. Det klassiska tyska bilmärket Borgward, som gick i konkurs 1962, har fått nytt liv med kinesiska ägare. I slutet av året återkommer märket till Europa. De första bilarna av modellen BX7 levereras till Tyskland.
Läs mer om BX7, Borgward, Europa och Tyskland.
Barnflickans miljonkrav på Mel B efter sexskandalen
Spice Girls-stjärnan Melanie Mel B Brown kan tvingas betala sin gamla barnflicka över 16 miljoner kronor.Barnflickan anklagar Mel B för att ha utsatt henne för förtal och ärekränkning, efter att ha pekats ut som orsaken bakom Mel B's skilsmässa, skriver The Mirror.Samtidigt är Mel B nära att gå i personlig konkurs.
Läs mer om Mel B och The Mirror.Samtidigt.
Gunnar Jonsson: Oregerlig samling i Washington
Kongressen är tillbaka i Washington efter sommarlovet, och schemat är fullt från start. Utmaningar inträffar redan i september, inte minst bagatellen att förhindra USA från att gå i konkurs.
Läs mer om USA och Washington.
Norwegian dyker – dags spänna fast säkerhetsbältet?
Ryanairs koncernchef Michael OLeary har gått i klinch med Norwegians chef Bjørn Kjos. OLeary hävdar att det norska flygbolaget kommer att vara konkurs om 4-5 månader. Norwegian svarade snabbt och stämplade uttalandet som ett nonsenutspel. Men investerarna blev oroliga, Norwegians aktie backar.
Läs mer om Michael OLeary.
Konkurshot i spelet om Postnords kris
Postnords öde kommer att avgöras i höst. I de tuffa förhandlingarna som väntar mellan de svenska och danska regeringarna kan svenskarna hota med att begära det danska dotterbolaget i konkurs.
Snusbolag hotas av stora skattesmällar
Mindre snusbolag kan drabbas av stora skattesmällar sedan Tullverket har tvärvänt och börjat klassificera deras tobaksimport som röktobak. Därmed ökar deras skatt rejält. I dag, torsdag, inleds ett avgörande mål mellan bolaget Prillan Concept och Tullverket. Vid förlust tvingas Prillan gå i konkurs, hävdar företagets vd Peder Ölander.
Gick i konkurs – här är Beckers nya jobb
Tennisikonen Boris Becker blir chef på Tysklands tennisförbund.49-åringen har anlitats som ansvarig för herrsidan inom tysk tennis.–I sin position kommer han att ansvara för allt som rör herrarnas spel, säger tyska tennisförbundets ordförande Ulrich Knaus.
Svenskar oroliga över Air Berlin
Oroliga svenskar hör av sig till Konsumentverket sedan flygbolaget Air Berlin ansökt om konkurs. Folk undrar om ett redan bokat flyg kommer att ställas in, om det går att avboka och få pengarna tillbaka och vad som händer om flybolaget går i konkurs.
Läs mer om Air Berlin och Konsumentverket.
Anrikt nöjesställe riskerar konkurs
Konkurshotet mot det anrika nöjesstället Slagthuset i Malmö har tillfälligt avvärjts.Orsaken är all ny dokumentation som sänts in till Blekinge tingsrätt.Den kända nöjeskrogen har begärts i konkurs efter att ha släpat efter med fakturor som är 23 månader gamla.
Läs mer om Blekinge, Malmö och Slagthuset.
Air Berlin mot konkurs – Lufthansa köper delar
Lågprisbolaget Air Berlin är i djup ekonomisk kris.I dag lämnade flybolaget in en ansökan om konkursskydd, skriver Zeit online.Enligt nyhetsbyrån AFP ligger Lufthansa i startgroparna för att ta över delar av lågprisbolagets verksamhet.– Räkna med dyrare biljetter från Sverige om Air Berlin försvinner, säger flyganalytikern Jan Ohlsson.
Professorn: Det är en katastrof – ändra lagen
Privatpersoner, bostadsrättsföreningar och aktiebolag kan sättas i konkurs genom falska ansökningar. Nu kräver juristprofessorn Marie Karlsson-Tuula lagändringar. – Det är en katastrof att inte lagstiftarna har tagit tag i den här problemtiken, säger Marie Karlsson-Tuula, professor i civilrätt.
Deras bostadsrättsförening kuppades i konkurs
En kuppartad ansökan satte Pontus och Lilian Rydns bostadsrättsförening i konkurs. Efter år av rättegångar och miljontals kronor har de fortfarande inte lyckats häva beslutet. – Det är livsfarligt att sitta i en mindre förening, du kan bli av med allt du äger och har, säger Pontus Rydn.
Securitas vd Alf Göransson om kuppen mot honom – utsatt för falsk konkurs
ID-kapad och försatt i personlig konkurs med en falsk namnteckning.Securitas vd Alf Göransson berättar nu om mardrömmen när identiteten spärrades och han blev juridiskt utkastad ur företaget.– Jag kunde inte göra någonting. Det var en förfärlig röra, säger han.
Läs mer om Alf Göransson.
Nu ska sopbolaget Reno Norden säljas
Problemtyngda Reno Norden vill säljas.Företaget har hyrt in en rådgivare till hjälp, skriver norska Dagens næringsliv.Men sparekonomen Joakim Bornold menar att risken för konkurs är överhängande.
Läs mer om Joakim Bornold och Reno Norden.