Konkurs

Stout Scarab är den coola familjebussen som kom 50 år innan Chrysler Voyager

Vem som egentligen var först med att bygga en familjebuss är en knepig fråga. Den smarta biltypen som var flexibel nog att fungera för familjen fick ett uppsving dels under 1980-talet med Chrysler Voyager och Renault Espace, och dels under 1990-talet med Renault Scnic. Just Voyagern har kallats Chryslers räddning eftersom företaget var farligt nära konkurs innan lanseringen. Även ryska Lada experimenterade med en familjebuss. Men faktum är att ett företag som idag är okänt och bortglömt byggde en familjebuss redan på 1930-talet – och den fyller därmed 80 år i år! Stout Scarab byggdes av den innovativa

Visionen – så kunde Saab ha sett ut i dag

Så här kunde Saab ha sett ut. Om företaget inte gått i konkurs.
Läs mer om Saab.
Mjällbychef: Går aldrig i konkurs
Mjällby har gått kräftgång sportsligt och ekonomiskt de senaste åren. Från att ha spelat i allsvenskan 2014 har Blekingelaget halkat neråt, via superettan till division 1 i år. Nu ligger fotbollslaget på nedflyttningsplats med fem omgångar kvar att spela.
Läs mer om Blekingelaget.
Kardashians livvakt har ansökt om konkurs
Kim Kardashian Wests livvakt ansökte om konkurs för sitt säkerhetsföretag – mindre än tre månader före rånet i Paris, skriver New York Daily News. Kardashian ska däremot inte på något sätt anklaga sin livvakt för det som hänt, enligt Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail.

Mjällbychef: Går aldrig i konkurs

Mjällbys sportchef - Mjällby går aldrig i konkurs
Läs mer om Mjällby.
Mjällbychef: Går aldrig i konkurs
Mjällby har gått kräftgång sportsligt och ekonomiskt de senaste åren. Från att ha spelat i...
Jättelånet från pappa räddade Donald Trump
Ett litet lån på en miljon hävdade Donald Trump att det var. I själva verket var lånet gigantiskt. Pappan Fred Trump räddade sin son undan konkurs på 70-talet – med ett lån på 8,5 miljoner dollar.
Läs mer om Donald Trump.
Kronhusteatern i konkurs
Det blev bara en sommar för den nybildade Kronhusteatern i Göteborg. Teatern lyckades inte locka...
Läs mer om Göteborg och Kronhusteatern.
Kent Forsberg stäms på 19 miljoner kronor
Kent Forsbergs före detta affärspartners kräver honom på 19 miljoner för att ha satt deras företag i obefogad konkurs. Nu är ärendet på väg upp i tingsrätten i Härnösand. – De kommer med fullständigt befängda påståenden om att det skulle ha begåtts brottsliga gärningar, säger Forsbergs ombud Fredrik Lundblom till Örnsköldsviks allehanda. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Fredrik Lundblom och Härnösand.
Stampen-ackord fick ja av tingsrätten
Göteborgs tingsrätt godkänner ackordet för bolaget Stampen Local Media. Det betyder att det finns hopp om att den krisdrabbade mediekoncernen undviker konkurs.
Läs mer om Stampen Local Media.
DN erfar: Klart med nytt kapital till Stampen
Inom kort väntas Stampen presentera nya finansiärer som ska rädda den krisdrabbade mediekoncernen från konkurs, erfar DN. Jag kan inte kommentera något kring den processen, säger bolagets vd Martin Alsander.
Läs mer om Martin Alsander och Stampen.
En svensk saga med toppar – och kriser
Ericsson är en av den svenska industrins klart lysande kronjuveler – men har samtidigt varit nära konkurs flera gånger under sin 140-åriga historia. En rad dramatiska kriser har drabbat telekomjätten, som varje gång rest sig och kommit igen.
Miljonärsdottern som förlorade allt
Ingegerd Engfelt var byggmästarens rika dotter som skulle ta världen med storm på egna ben. Kassettdrottningen från Malmö utmanade de japanska jättarna och satsade allt. En satsning som slutade i en stort uppslagen konkurs och flykt. Fallet blev högt och Ingegerd Engfelt krossades. – Så många svek som hon blev utsatt för det får man leta efter. Så det finns en förståelse till varför hon inte ville leva längre, säger vännen Johann Fröhling. Hon ärvde 80 miljoner och satsade allt på att utmana de japanska jättarna. Ingegerd Engfelt blev kassettdrottningen med hela Sverige. Nu ber
Om han ljuger där sänker jag klubben
Speedway-Sverige är i gungning. Ännu en gång är Antonio Lindbäck i hetluften – den här gången vägrar han köra för sitt lag Indianerna. Detta efter att han haft ett möte med ordföranden Dan-Åke Moberg angående uteblivna löner. – Det har blivit en konflikt mellan mig och Antonio Lindbäck. Det är så att vi har haft svårt att få in pengar i år. Det är inte så att vi kommer göra konkurs eller något men vi ligger efter med betalningarna, säger Moberg till Nerikes Allehanda.
Spökskepp angör hamn vid Los Angeles
En del av den miljardlast som är fångad till havs sedan sydkoreanska Hanjin – ett av världens största containerrederier – ansökt om konkurs har nu kunnat börja lastas av i en hamn i den amerikanska delstaten Kalifornien.
Läs mer om Hanjin och Kalifornien.
Hanjins konkurs har marginell effekt på H&M
Det koreanska containerrederiet Hanjins konkurs har enbart haft en marginell effekt på H&M, som importerar kläder från Asien. Det säger klädkedjans ir-chef Nils Vinge till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen.
Läs mer om Asien och Nyhetsbyrån Direkt.
Efter Hanjin – fler rederier kan gå omkull
Den sydkoreanska rederijätten Hanjins konkurs i slutet av augusti har satt djupa avtryck inte bara i fraktbranschen, utan också hos importörer som väntar på varor världen över inför decemberhandeln.
Konkurrenter ska rädda Hanjins strandade last
Sydkoreas största fraktrederi, Hanjin Shipping, ansökte om konkurs i förra veckan. Sedan dess har över 70 av fartygen nekats tillträde till hamnar i USA, Europa och Asien, vilket har inneburit att last för närmare 120 miljarder kronor är fast ute till sjöss. Men nu kommer hjälp från oväntat håll.
Läs mer om Asien, Europa, Hanjin Shipping och USA.
Hanjins fraktfartyg kan bli spökskepp
Sydkoreanska Hanjin, ett av världens största rederier ansökte om konkurs i förra veckan. Det har satt många av flottans fartyg i en prekär situation eftersom de inte släpps in hamnar som är rädda att de inte kommer kunna betala för sig. Nu varnar fackliga företrädare för att maten ombord håller på att ta slut, skriver Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg.
Rättegång om Saab Automobile i januari
Rättegången om misstänkta ekonomiska brott i Saab Automobile kommer att starta i slutet av januari, drygt fem år efter företagets konkurs. Ett 20-tal förhandlingsdagar är planerade i Vänersborgs tingsrätt.
Läs mer om Saab Automobile.
Oro i rederibranschen efter Hanjin-konkurs
I veckan ansökte världens sjunde största containerrederi, sydkoreanska Hanjin Shipping, om konkurs. Bolagets fartyg har antingen strandsatts eller beslagtagits av fordringsägare. Det skriver Financial Times.
Läs mer om Hanjin Shipping.
Räddade från konkurs – kris flyttad till planen
Allsvenska Kristianstads DFF räddades från konkurs i elfte timmen. Säsongen kan ändå sluta med en kraschlandning. – Det skulle bli ett antiklimax om vi löser det ekonomiskt med inte klarar den sportsliga biten, suckar KDFF:s orförande Håkan Lahti.
Läs mer om Håkan Lahti.
Jättekonkurs slår mot svenska kunder
Stora förseningar och allmänt kaos. Den sydkoreanska redierijätten Hanjin har i princip gått i konkurs och nu kommer flera svenska kunder få vänta på varorna. I värsta fall hotas julhandeln.
Läs mer om Hanjin.