Konkurs

Pristagare: Rädda inte banker, rädda människor

Låt banker gå i konkurs. Det säger årets ekonomipristagare Oliver Hart. Hart är matematikern som kommit att studera mänskligt beteende och som nu är uppriktigt oroad för den politiska utvecklingen i världen.
Läs mer om Oliver Hart.

Saabandan får Trollhättan att växa

Trollhättan. Saabavknoppningen E-AAM växer så det knakar och är ett lysande exempel på varför Trollhättan fått luft under vingarna efter biljättens konkurs. –Den gamla Saabandan fortsätter att prägla staden, säger Anders Tysk, en av ingenjörerna bakom succn med elektrifierade drivlinor.
Läs mer om Saabandan och Trollhättan.
Saabandan får Trollhättan att växa
Trollhättan. Saabavknoppningen E-AAM växer så det knakar och är ett lysande exempel på varför Trollhättan fått luft under vingarna efter biljättens konkurs. –Den gamla Saabandan fortsätter att prägla staden, säger Anders Tysk, en av ingenjörerna bakom succn med elektrifierade drivlinor.
Läs mer om Saabandan och Trollhättan.
Skyttedals infekterade bild-tvist med DN
Sara Skyttedal, kristdemokratisk kommunpolitiker, säger att hon riskerar personlig konkurs efter en tvist med DN. Flera tunga politiker ger sig in i fototvisten. Denna gång ser det ut att kunna försätta mig i personlig konkurs, skriver Sara Skyttedal på sitt Facebooksida.
Läs mer om Facebooksida och Sara Skyttedal.

Julkalendern påstås ligga bakom konkurs

Produktionsbolaget bakom Historieätarna - Thelma Louise TV AB - gick i konkurs under hösten. Nu visar det sig att förra årets julkalender kan ligga bakom konkursen, uppger Resum. Thelma Louise slår tillbaka mot anklagelserna.
SD:s EU-allians riskerar konkurs
Sverigedemokraternas europeiska partisammanslutning, ADDE, använde EU-medel felaktigt till opinionsmätningar i brittiska valet. Nu tvingas de betala tillbaka och blir även av med framtida bidrag. Enligt en granskningsrapport som Expressen tagit del av riskerar ADDE därför konkurs. – Det är väl ett sätt att komma åt oss på något vis, säger Kristina Winberg, SD, ledamot i Europaparlamentet och vice ordförande i ADDE.
Tävlade i OS - hotas nu av konkurs
Ryttaren Niklas Lindbäck tävlade i OS i London 2012 och var nära att bli uttagen till Rio i somras.Nu har Skatteverket lämnat in en konkursansökan på grund av för höga skulder.– Jag har fått för hög skatt och jag anser att det är felaktigt, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om London, Rio och Skatteverket.
Tävlade i OS - begärs nu i konkurs
Ryttaren Niklas Lindbäck tävlade i OS i London 2012 och var nära att bli uttagen till Rio i somras.Nu har Skatteverket lämnat in en konkursansökan på grund av för höga skulder.– Jag har fått för hög skatt och jag anser att det är felaktigt, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om London, Rio och Skatteverket.
American Apparel i konkurs för andra gången
Amerikanska klädbolaget American Apparel ansöker om konkursskydd för andra gången på drygt ett år, enligt ett uttalande på måndagen.
Läs mer om American Apparel.
Fisker Emotion lovar lång räckvidd med intressant batteriteknik
Henrik Fisker har knappast gett upp efter att hans bilföretag gick i konkurs. Laddhybridmodellen Fisker Karma har gått i graven, men nu har den på sätt och vis återuppstått – som elbil. Fisker Emotion har smygvisats tidigare men nu har de första officiella bilderna dykt upp. Detta är alltså en batterielbil med en räckvidd på 64 mil som ska lanseras mot slutet av 2017. Fisker skryter också om toppfarten på 260 km/h.
Thelma/Louise inleder en konkurs
Produktionsbolaget bakom succ-programmen Historieätarna och Landet brunsås inledde en konkurs i går, rapporterar Dagens Media. – Den enkla förklaringen är att vi hade ett stort förlustprojekt på våren som gjorde att vi landade hårt nu under hösten, skriver vd:n Anders Helgeson till tidningen.
Läs mer om Historieätarna och Landet.
Historieätarna-bolaget i konkurs
Producenten och regissören Karin af Klintbergs produktionsbolag Thelma/Louise, som ligger bakom...
Läs mer om Karin.
Magiska resan som slutade i konkurs
I början var det ingen som vågade tro på det. Att Magic Johnson, en av världens bästa basketspelare genom tiderna, skulle göra comeback var en gigantisk händelse. Att det skulle ske i Borås fick journalister och tv-team från många olika länder att boka plats i Boråshallen. Men 26 oktober 1999 uppträdde giganten från Los Angeles Lakers för första gången med Knalleland på bröstet. I Borås. – Så här i efterhand känns det fortfarande overkligt att en sådan legendar kom och spelade med oss, säger lagkompisen Mattias Blom, 44.
Läs mer om Boråshallen och Knalleland.
Från framgångssaga till ett Ericsson i kris
Krisdrabbade Ericsson har efter några oroliga månader fått en ny vd: Börje Ekholm. Förhoppningarna är nu att han ska kunna leda bolaget ur krisen – så att det inte blir så illa som för 15 år sedan. Då menade experterna att Ericsson var nära en konkurs och sedan dess har bolaget fått kämpa.
Läs mer om Ericsson.
Maktkamp om Kinas zombiebolag
Det pågår en dragkamp mellan den kinesiska ledningen i Peking och borgmästare ute i landet. Regimen vill låta bolag gå i konkurs. Men städerna stretar emot, rädda för ökad arbetslöshet och social oro. Frågan lär komma upp när kommunistpartiet samlas i veckan.
Läs mer om Peking.
Regimen kan ta sin hand från sovande kolosser
Ett skuldtyngt statligt stålverk i nordöstra Kina kan bli det första symboliska exemplet på hur den kinesiska staten tar sin hand från djupt sovande företag utan framtid och låter dem gå i konkurs.
Läs mer om Kina.
Lindsay Lohan i personlig konkurs
Skådespelerskan Lindsay Lohan kan vara i personlig konkurs - om hon inte betalar hyran på 850 000 kronor. Stjärnan befinner sig mitt i en personlig kris och ex-fästmannen vill nu gripa henne för stöld. – Hela situationen är väldigt tragisk, säger en vän till exet Egor Tarabasov till Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och Egor Tarabasov.
Stout Scarab är den coola familjebussen som kom 50 år innan Chrysler Voyager
Vem som egentligen var först med att bygga en familjebuss är en knepig fråga. Den smarta biltypen som var flexibel nog att fungera för familjen fick ett uppsving dels under 1980-talet med Chrysler Voyager och Renault Espace, och dels under 1990-talet med Renault Scnic. Just Voyagern har kallats Chryslers räddning eftersom företaget var farligt nära konkurs innan lanseringen. Även ryska Lada experimenterade med en familjebuss. Men faktum är att ett företag som idag är okänt och bortglömt byggde en familjebuss redan på 1930-talet – och den fyller därmed 80 år i år! Stout Scarab byggdes av den innovativa
Visionen – så kunde Saab ha sett ut i dag
Så här kunde Saab ha sett ut. Om företaget inte gått i konkurs.
Läs mer om Saab.
Mjällbychef: Går aldrig i konkurs
Mjällby har gått kräftgång sportsligt och ekonomiskt de senaste åren. Från att ha spelat i allsvenskan 2014 har Blekingelaget halkat neråt, via superettan till division 1 i år. Nu ligger fotbollslaget på nedflyttningsplats med fem omgångar kvar att spela.
Läs mer om Blekingelaget.
Kardashians livvakt har ansökt om konkurs
Kim Kardashian Wests livvakt ansökte om konkurs för sitt säkerhetsföretag – mindre än tre månader före rånet i Paris, skriver New York Daily News. Kardashian ska däremot inte på något sätt anklaga sin livvakt för det som hänt, enligt Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail.
Mjällbychef: Går aldrig i konkurs
Mjällbys sportchef - Mjällby går aldrig i konkurs
Läs mer om Mjällby.
Mjällbychef: Går aldrig i konkurs
Mjällby har gått kräftgång sportsligt och ekonomiskt de senaste åren. Från att ha spelat i...
Jättelånet från pappa räddade Donald Trump
Ett litet lån på en miljon hävdade Donald Trump att det var. I själva verket var lånet gigantiskt. Pappan Fred Trump räddade sin son undan konkurs på 70-talet – med ett lån på 8,5 miljoner dollar.
Läs mer om Donald Trump.