Konkurs

Nu ska sopbolaget Reno Norden säljas

Problemtyngda Reno Norden vill säljas.Företaget har hyrt in en rådgivare till hjälp, skriver norska Dagens næringsliv.Men sparekonomen Joakim Bornold menar att risken för konkurs är överhängande.
Läs mer om Joakim Bornold och Reno Norden.

Så förlorade Becker 1,6 miljarder kronor

Tennislegendaren Boris Becker har hamnat i en ekonomisk kris.Enligt Der Spiegel kan märkliga investeringar ligga bakom att en förmögenhet på 1,6 miljarder kronor förvandlats till konkurs.
Läs mer om Becker.
Brudpar i kris efter konkurs
Alfred Angelo Bridal, en rikstäckande kedja av bröllopsbutiker i USA, har ansökt om konkursskydd, rapporterar amerikanska medier. Ansökan har lämnats in i West Palm Beach i Florida, där kedjan har sitt huvudkontor, skriver regionaltidningen The Sun-Sentinel.
Därför är sopföretaget på väg mot en konkurs
Ett luftslott byggt på lyckokalkyler.Så beskriver sparekonomen Joakim Bornold upphandlingen som gav renhållningsföretaget Reno Norden kontrakt i Stockholm.– Det är inte bara i Neapel det finns märkligheter kring sophanteringen, säger han.

Konkurs hotar Reno Norden

Renhållningsföretaget Reno Norden stod redan innan sophämtarstrejken inför en mycket allvarlig finansiell situation. Nu ökar hotet om konkurs. – Det är ett bedrövligt skött bolag, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.
Svårt att freda sig mot falska konkursansökningar
Securitas vd Alf Göransson kastades tillfälligt ut som vd sedan han drabbats av ett falskt beslut om personlig konkurs. Falska ansökningar om konkurs förekommer då och då, enligt affärs- och kreditupplysningsföretaget UC. Men Domstolsverket saknar statistik över hur vanligt det har blivit.
Läs mer om Alf Göransson.
Så förfalskades vd:ns namnteckning
Den falska namnteckningen skiljer markant från den äkta.En enkel kontroll hade kunnat förhindra att Securitas vd Alf Göransson försattes i personlig konkurs.Men tingsrätten har följt rutinerna.– Det här har handlagts på samma sätt som alla egna ansökningar om konkurs, säger rådman Maria Hellberg.
Så skyddar du dig mot identitetsstölder
Securitas vd Alf Göransson har fått sin identitet stulen och har försatts i konkurs på bedragarens ansökan. Han är inte ensam – tusentals svenskar drabbas varje år av identitetsstölder. Här är sex tips på hur du skyddar dig.
Läs mer om Alf Göransson.
Securitas utan vd efter id-kapning
Securitas vd Alf Göransson har avregistrerats som vd hos Bolagsverket efter att tingsrätten försatt honom i personlig konkurs, baserat på en falsk ansökan. Nu hoppas bolagets styrelse på ett snabbt beslut i Hovrätten.
Vd:n försattes i konkurs – och fick sin identitet stulen
Säkerhetsföretaget Securitas vd Alf Göransson har blivit utsatt för stulen identitet och förfalskad konkursansökan.Det meddelar Securitas i ett pressmeddelande.
Läs mer om Alf Göransson.
Ikonen ansöker om personlig konkurs
Den amerikanske ikonen Livn Hernandez tjänade nära en halv miljard under karriären.Men nu är förmögenheten borta.Hernandez har nu ansökt om personlig konkurs, skriver Miami Herald.
Läs mer om Livn Hernandez och Miami Herald.
Nästa smäll för ikonen: Alla kreditkort spärras
Boris Becker försattes i konkurs – men hävdade att han minsann inte har några ekonomiska problem.Nu kommer nästa smäll för 49-åringen:Den tyske tennisikonens kreditkort har inaktiverats och brittiska myndigheter kontrollerar alla hans utgifter, skriver Bild.
Läs mer om Bild.
Ikonens nya smäll – krävs på miljoner
Nu kommer ännu en hård smäll för Boris Becker, som försattes i konkurs i juni.En tidigare affärspartner kräver tennislegendaren på 353 miljoner kronor, skriver Bild.
Läs mer om Bild.
Wilanders ord om vännens mardröm
Nyheten slog ner som en bomb i tennisvärlden: Boris Becker går i personlig konkurs.Nu ger vännen och före detta kombattanten på banan, Mats Wilander, sitt stöd till Becker.– Det är givetvis tråkigt när det står i media och att det är officiellt. Men jag hoppas allting klarar upp sig, säger Wilander.
Läs mer om Becker och Wilander.
Tog ut 614 000 kronor – nu döms OS-hjälten
En känd svensk OS-medaljör döms i tingsrätten att betala 150 000 kronor. Detta efter att han betalat ut 614 000 kronor från sitt bolag till sig själv – kort innan det gick i konkurs.Summan 150 000 kronor kom de båda parterna överens om genom förlikning.
Läs mer om OS-hjälten och OS-medaljör.
Ikonens nya smäll efter personliga konkursen
Tennislegendaren Boris Becker har försatts i personlig konkurs.Nu kommer nästa smäll: Under ett spabesök på en lyxig privatklubb fick Becker båda sina lyxbilar bortbogserade, rapporterar Daily Mail.Enligt tidningen är hans äktenskap med Lilly Becker nu i farozonen på grund av hans ekonomiska problem.
Aktieägare rasar mot Takata efter konkurs
Takatas ledning möttes i dag av ursinniga aktieägare sedan bolaget lämnade in en ansökan om konkursskydd på måndagen.
Läs mer om Takata.
Stjärnornas smäll – i miljonkonkursen
Talarförmedlingen Mace Speakers har gått i konkurs. Bolaget har nu stora skulder till bland andra Fredrik Reinfeldt, Malou von Sivers, Leif GW Persson, Björn Ranelid och Alexander Bard. Nu riskerar de att bli utan pengar. – Det blir väldigt lite pengar i utdelning i förhållning till den totala skulden, säger konkursförvaltaren Lennart Olsson.
Klassiska Parma blir kinesiskt
I mars 2015 gick klassiska fotbollslaget Parma, med bland annat två Uefa cup-pokaler i prisskåpet, i konkurs. Tomas Brolins förra klubb ombildades per omgående och startade om i serie D. Sedan dess har återtåget gått med raketfart – och nu får det ytterligare bränsle.
Läs mer om Parma och Uefa.
Källor: Takata på väg mot konkurs
Krockkuddstillverkaren Takatas fall på Tokyobörsen fortsätter. Under torsdagen dök kursen mer än 55 procent kring oron över en stundande konkurs.
Läs mer om Tokyobörsen.
Takata störtdyker i Tokyo
Krockkuddstillverkaren Takata har fortsatt kraftigt ned på Tokyobörsen kring oro för en konkurs. Aktien har rasat med över 50 procent.
Läs mer om Tokyo och Tokyobörsen.
Sanningen – bakom legendarens förfall
Ett liv som firad mästare med glamour, fester och en ökänd otrohetsskandal.Boris Beckers liv har varit sprängstoff för medierna under 30 års tid.Men till slut blev det en misslyckad affär för mycket.Herrgården på Mallorca som skulle bli hans räddning, har nu försatt tysken i personlig konkurs.
Läs mer om Mallorca.
Tennislegendaren i personlig konkurs
Tennislegendaren Boris Becker har gått i personlig konkurs. Det fastslogs i en rättegång under dagen i London.
Läs mer om London.