Konkurs

Tjeckisk koljätte mot konkurs

Tjeckiens största kolbrytande företag, OKD har ansökt om konkurs, uppger Financial Times.
Läs mer om OKD.

Amerikansk klädkedja mot konkurs

Amerikanska Aeropostale, som är specialiserat på kläder för barn och ungdomar, förbereder en ansökan om konkursskydd den här veckan.
Västerås undviker konkurs
Västerås IK i hockeyallsvenskan underviker konkurs.
Västerås undviker konkurs
Västerås IK i hockeyallsvenskan underviker konkurs.VIK Hockey kommer under dagen på inrådan av vår...

Krisen förvärras för Västerås

Skatteverket säger nej till en ackordsuppgörelse för hockeyallsvenska Västerås. Därmed återstår bara två alternativ, en plan B eller att gå i konkurs.
Storbankers testamenten underkänns
De amerikanska tillsynsmyndigheterna underkände de flesta av de testamenten som de stora amerikanska bankerna måste upprätta och som ska tala om hur de ska ta sig igenom en konkurs, rapporterar Dow Jones Newswires.
Skattebetalarna ska inte ta kostnad för gruvavfall
Gruvnäringen är Sveriges i särklass största producent av avfall. Om gruvbolaget går i konkurs är risken stor att samhället får stå för en stor del av notan. Detta varnar Riksrevisionen för, vilket bör få ansvarig minister att agera, skriver Johanna Sandahl och Jonas Rudberg, Naturskyddsföreningen.
Färre aktiebolag går i konkurs
Antalet företagskonkurser minskade i mars. Även antalet aktiebolag som gick i konkurs minskade under månaden.
Abengoa kan undvika konkurs
Abengoa ansöker om mer tid för att undvika en jättekonkurs.
Klassiska klubben räddas från konkurs
De ekonomiska problemen i Halmstadsklubben HK Drott har nu fått en tillfällig lösning. Halmstad kommun har gått med på en avbetalningsplan på sex år. – Vi har gemensamt kommit överens om en affärsöverenskommelse som ger Drott lite andrum i saneringsarbetet säger Christian Albinsson, styrelsemedlem i klubben i ett pressmeddelande som P4 Halland refererar till.
Victor Muller vann skattetvist från sin tid som Saabchef
På något märkligt sätt har Victor Muller alltid rest sig upp igen när gonggongen ringt för sista gången. Utdömd av alla, men med okuvlig vilja har Victor Muller alltid varit redo att försöka en gång till. Så även i det här fallet. Som styrelseordförande för Saab Automobile fick Victor Muller arvode, sammanlagt 8,1 miljoner kronor, vilket betalades till hans företag LAT i Västindien. I december 2011 gick Saab Automobile i konkurs och Skatteverket ansåg att ersättningen skulle beskattas i Sverige. Victor Muller dömdes till att betala in två miljoner kronor i skatt. Victor Muller ö
Konkurs hotar koljätte efter skärpta miljökrav
Peabody Energy, USA:s största producent av kol, varnar för att bolaget kan tvingas ansöka om konkursskydd sedan det uppstått akut likviditetsbrist i företaget.
Marta avslöjar: Blev blåst på miljonbelopp
Tyresö FF:s konkurs blev en tuff ekonomisk smäll för Marta. Nu avslöjar brassestjärnan att den havererade klubben fortfarande är skyldig henne över en miljon kronor. – Jag försöker att inte tänka på det, säger Marta i Olof Lundhs podcast.
Läs mer om Marta.
Kris för kungens och drottningens juvelerare
Den anrika hovjuvelerarfirman W. A. Bolins som levererar smycken till kungahuset är i ekonomisk kris. En räddningsaktion har dragits i gång som ska förhindra att ett av världens äldsta, mest välrenommerade och exklusiva juvelerarhus, försätts i konkurs. Båda kungen och Silvia är informerade om krisen, uppger källor för Dina Pengar. – Det värsta är att inte kunna göra rätt för sig, säger delägaren Christian Bolin.
Kärlek och konkurs
om Sara Stridsbergs senaste pjäs
Fortsätter jobba – trots stroken: 'Är en livsstil'
När han tog över 1991 stod Falkenberg på randen till konkurs. Nu basar Lars-Eric Nilsson, 72, över en ekonomiskt stabil allsvensk klubb efter ett målmedvetet arbete. Inte ens den stroke som drabbade FFF:s starke man för knappt en månad sedan kan stoppa honom. – Det här är en livsstil. Jag vill göra det jag älskar, säger Lars-Eric Nilsson.
Läs mer om Falkenberg och Lars-Eric Nilsson.
Allt färre aktiebolag i konkurs
Under februari 2016 gick 390 svenska aktiebolag i konkurs. Det var 21 procent färre jämfört med samma månad förra året. Det uppger affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
Läs mer om Creditsafe.
Takata-skandalen växer – 285 miljoner krockkuddar behöver bytas
Amerikanska myndigheter diskuterar nu nödvändigheten att byta ut samtliga krockkuddar från Takata. Globalt rör det sig om 260–285 miljoner krockkuddar och Takata hotar att gå i konkurs på grund av de höga kostnaderna. Hittills har tio personer dött efter olyckor med Takatas krockkuddar.
Läs mer om Takata.
Globengalan hotas av ekonomisk konkurs
Globengalan gjorde brakförlust. Därmed är framtiden för inomhustävlingarna i friidrott osäker, skriver Dagens Nyheter. – Vi har naturligtvis jobbat för att minska förlusten, så det blev inte riktigt så mycket, men det är fortfarande en kännbar förlust, säger ordföranden för Stockholm Marathongruppen, Bengt Olsson till tidningen.
Drott nära konkurs
Handbollsklubben Drott är i djup ekonomisk kris. Det behövs cirka en och en halv miljoner kronor akut för att rädda klubben från konkurs, rapporterar SR P4 Halland.
Drott nära konkurs
Klassiska Drott nära konkurs: Akut läge
Handbollsklubben Drott är i djup ekonomisk kris. Det behövs cirka en och en halv miljoner kronor akut för att rädda klubben från konkurs, rapporterar SR P4 Halland.
Advokat vill försätta hjälmtillverkare i konkurs
Advokaten Jason Luckasevic företräder tidigare proffs i den amerikanska fotbollsligan NFL och säger sig ha bevis för att hjälmföretaget Riddell dolt riskerna för hjärnskakningar i sporten. – Vi ska få slut på den där hjälmtillverkaren, säger Luckasevic om målet som skulle kunna försätta Riddell i konkurs.
Läs mer om Luckasevic, NFL och Riddell.
Läget akut för Mora: Då är det konkurs
Behöver få in tre miljoner kronor: Det är allvarligt
Läs mer om Mora.
Allt färre bolag i konkurs
Under januari 2015 gick 336 svenska aktiebolag i konkurs. Det var 17 procent färre jämfört med samma månad förra året. Det uppger affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
Läs mer om Creditsafe.