Konkurs

Ingves spår konkurser bland bostadsbolag

Riksbankschef Stefan Ingves tror att bostadsutvecklare kan gå i konkurs när marknaden viker. Men han tror inte på något dramatiskt prisfall. Han håller tummarna för att regeringen säger ja när det gäller förslaget om skärpt amorteringskrav.

Då tar Teslas pengar slut: Kommer gå i konkurs

I augusti nästa år är Teslas pengar slut.Det skriver Bloomberg vars analys visar att elbilsjätten spenderar cirka 4,2 miljoner kronor – i timmen.– Tesla kommer gå i konkurs innan 2019, har General motors vicepresident Bob Lutz tidigare sagt enligt Carbuzz.
Läs mer om Bloomberg, Bob Lutz, Carbuzz och General.
Boris Becker planerar redan sin begravning
Tennisikonen Boris Becker, 49, har ett tufft år bakom sig.Tysken har gått i personlig konkurs - men dementerar själv uppgifterna.Inför sin 50–årsdag, den 22:a november, meddelar Becker att han redan planerat var han vill begravas.– Jag känner mig inte tysk, säger Becker till The Mirror.
Läs mer om Becker och The Mirror.
Muddy Waters-blankat mejeri mot konkurs
Det Hongkong-noterade kinesiska mejeriet China Huishan Dairy Holdings är på väg mot konkurs.

Jag vill främja fred och kulturell förståelse mellan Nordkorea och Väst

Det fanns inga kopplingar mellan den svenska verksamheten och den nordkoreanska banken. Det säger den västerländske affärsmannen, som påpekar att han avvecklade företaget i Sverige utan att göra några affärer. Men DN:s granskning visar att en svensk domstol slog fast att den bedrev olaglig verksamhet och försatte den i konkurs.
Läs mer om Nordkorea, Sverige och Väst.
Vändningen efter den ekonomiska kollapsen
I juni i år försattes Boris Becker i personlig konkurs.Den före detta tennisspelaren ska ha varit god för 1,5 miljarder – men det återstår bara 60 000.Nu slår han tillbaka mot uppgifterna i en intervju med Neue Zürcher Zeitung.– Det är fel att jag är bankrutt, säger Becker i intervjun.
Läs mer om Becker och Neue Zürcher Zeitung.
Med socialismen mot ruinens brant
Egentligen borde ett land med världens största oljereserver inte kunna gå i konkurs. Men socialistregimen i Venezuela är inte bara moraliskt och politiskt bankrutt, utan i princip även ekonomiskt.
Läs mer om Venezuela.
Köpcentren öde – USA:s klassiska kedjor går under
2017 blev året då butiksdöden intog USA. Stora kedjor som Macy s och Toys r us vacklar på konkursens brant. Amazon och andra webbutiker krossar nu amerikanska köpcenter i konkurrensen om kunderna. Kända varumärken går i konkurs och köpcenter står tomma.
Läs mer om Macy och USA.
Fastighetsägare fruktar konkurs vid prisfall
Det är sannolikt att vissa bostadsutvecklare går i konkurs, skriver Fastighetsägarna i sin senaste konjunkturbedömning. Det kan vara slut på värdestegringarna även för hyreshus.
Läs mer om Fastighetsägarna.
Flygbolag i konkurs – blåsta på drömresan
På höstlovet skulle trebarnsfamiljen Ödmark åka på en drömresa till Karibien.Men så gick flygbolaget Air Berlin i konkurs – och nu är flygen inställda.– Det känns som vi har blivit blåsta på 43 000, säger mamman Lisa Stern Ödmark.
Damberg kallar till pressträff om Postnord
De behöver tillskott på flera miljarder för att undvika konkurs.Nu kallar näringsminister Mikael Damberg, S, till pressträff om Postnord – som enligt uppgift till Dagens Nyheter nu räddas med ett tillskott på 2,2 miljarder kronor.Samtidigt växer kundernas ilska efter borttappade och försenade brev- och paketleveranser.
Läs mer om Mikael Damberg och Postnord.
Beckers totala förfall – så förlorade ikonen allt
Tennislegenden Boris Becker, 49, blev miljardär på sin framgångsrika karriär.Nu jagas han för skulder på över en halv miljard kronor.Kvar på bankkontot: cirka 60 000 kronor.– Man får intrycket av en man med huvudet i sanden, säger domaren som försatte honom i konkurs.
Boris Beckers dotter talar ut om konkursen
Tennisikonen Boris Becker, 49, förklarades nyligen i konkurs av en brittisk domstol.Nu talar dottern Anna Ermakova, 17, ut om hur situationen påverkat henne.– Det gjorde väldigt ont, säger hon enligt Gala.
Läs mer om Anna Ermakova och Gala.
Populärt uteställe tvingas till konkurs
Det populära utestället The Tivoli går i graven.Under onsdagen lämnades konkursansökan in, enligt Helsingborgs Dagblad.– Folk har hånglat här för första gången och det finns dom som gift sig här. För mig har det varit både ett livsverk och en livsstil, säger Hasse Jönsson, en ur ägartrion, till tidningen.
Läs mer om Hasse Jönsson och The Tivoli.
Pandox vinner hyrestvist
Pandox har fått ett positivt utfall i en dom från Oslo tingsrätt i tvisten mot det norska bolaget Tribe Invest avseende ett långtidshyreskontrakt där hyresgästen försattes i konkurs 2013.
Läs mer om Oslo och Tribe Invest.
Flygbolaget landar snart för gott – efter 39 år
Slutet är snart ett faktum. Senast den 28 oktober kommer det sista Air Berlin-flygplanet ha landat för gott. Det meddelar det tyska flygbolaget som tidigare i år ansökte om konkurs.
Air Berlin landar för gott 28 oktober
Senast den 28 oktober kommer det sista Air Berlin-flygplanet ha landat för gott. Det meddelar det tyska flygbolaget som tidigare i år ansökte om konkurs.
Qviding kräver klubbens lag på pengar
För att fotbollsklubben Qviding i Göteborg ska undvika konkurs måste alla lag i föreningen samla in 20.000 kronor före december.
Läs mer om Göteborg och Qviding.
Sökföretaget Eniro på randen till konkurs
Söktjänstföretaget Eniro misslyckas med att samla stöd för sin rekapitaliseringsplan. Nu står bolaget på randen till konkurs. Aktien har fallit med över 13 procent i den inledande handeln.
En av Sveriges rikaste förlorade allt – så lever Seth-Roland, 75, i dag
Han var en av Sveriges rikaste personer. Men på 1990-talet gick det utför: han dömdes två gånger till fängelse för ekonomisk brottslighet, blev skjuten av en torped och försattes i konkurs. Seth-Roland Arnr, 75, även känd som skalbolagskungen, berättar nu i en exklusiv intervju med Expressen om sitt liv och om skjutningen. – Han siktade på magen och sa: Nä, jag ska inte döda dig och sen sköt han genom det benet och kulan gick ut genom det andra benet, säger Arnr och visar hur han blev skjuten.
Läs mer om Arnr, Expressen och Seth-Roland.
Norska cykelförbundet nära konkurs efter VM – men bidrag strömmar in
Cykelintresserade norrmän försöker att hjälpa cykelförbundet som riskerar att gå i konkurs på grund av det stora underskottet från nyss avslutade cykel-VM i Bergen.
Läs mer om Bergen.
Teckomatorp lider ännu av gamla giftstämpeln
Det har gått 42 år sedan skandalen blev riksnyhet.BT Kemi i Teckomatorp i Skåne hade grävt ned giftigt avfall på sitt eget fabriksområde och grannarna slog larm om stank och allergier – länge hemlighölls allt. Men tillslut såg sanningen ljus. Skandalen brakade loss, företaget gick i konkurs och giftjorden började saneras.Men vissa saker tystades ned, exempelvis att en 17-årig pojke fick växtgiftet dinoseb i stöveln och dog efter bara några dagarÄn i dag lider Teckomatorp av gift-stämpeln och nu har Svalövs kommun begärt 160 miljoner från Naturvårdsverket för sanering.– De
Stjärntränaren försvann – bor nu på en camping
Werner Lorant är en aktad fotbollsprofil i Tyskland.Han har spelat i Borussia Dortmund och tränat storklubbar som 1860 München och Fenerbahce.Efter en personlig konkurs lever han nu ett helt annat liv – på en camping, skriver Blick.
Konkurs och entreprenörsbyte kan ge nytt sopkaos
Konkurs och entreprenörsbyte bäddar för nytt sopkaos i Stockholm i oktober. Frågan är vem som vill köpa svenska Reno Norden efter koncernkonkursen. – Konkurrenterna vill nog hellre ta över kontrakten än själva bolaget, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.