Konkurs

Anklagades för fotvårdsfiskars död

En anställd på ett spa i Kalmar fick trots upprepade krav från facket inte ut sin lön – och till slut begärde Hotell- och restaurangfacket (HRF) arbetsgivaren i konkurs.
Läs mer om Hotelloch och Kalmar.
TV3-profilen: Jag behandlas som kriminell
Ensam mamma söker-profilen My Martens har utreseförbud på grund av sin konkurs. Trots det hade hon hoppats på en jobbresa på en finlandsfärja - men fick avslag av tingsrätten. Jag behandlas som en kriminell. skriver hon i sin blogg.
TV3-profilen till terapi efter svåra sorgen
Ensam mamma söker-profilen My Martens försatte sin blomsterbutik i konkurs. Nu öppnar hon upp om den svåra tiden efteråt i sin blogg. – Det är viktigt att visa att man är både stark och svag, säger Martens.

De får lämna efter kaoset i Ängelholm

Ängelholms FF undvek konkurs. Nu har klubben även valt att låta två spelare som suttit i frysboxen hela säsongen få spela igen – men släpper också två spelare. – Jag, spelarrådet och spelartruppen vet och vi har gått med på det och då är det kör alltså. Det är inga konstigheter, säger truppens talesperson Vlado Zlojutro till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Vlado Zlojutro och Ängelholm.
Tre från Saabs tidigare ledning åtalas igen
I dag väcks ett nytt åtal mot tre före detta styrelsemedlemmar vid Saab Automobile som gick i konkurs 2011. De åtalas för grovt försvårande av skattekontroll och grovt svindleri, skriver TT.
Läs mer om Saab Automobile.
Ängelholms FF undviker konkurs
Superettanklubben Ängelholm undviker konkurs, skriver Helsingborgs Dagblad.
Ängelholm spelar året ut
Superettanklubben Ängelholm undviker konkurs, skriver Helsingborgs Dagblad.– Det är löst, vi fick...
Ängelholm undviker konkurs
Superettanklubben Ängelholm undviker konkurs, skriver Helsingborgs Dagblad.
Telefonoperatören pumpar pengar i ÄFF
Ängelholms FF undviker konkurs. Och klubben räddas av telefonoperatören Fastcom som omedelbart pumpar in pengar, det meddelar klubben i ett pressmeddelande, rapporterar Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Fastcom och ÄFF.
Glädjebeskedet: ÄFF undviker konkurs
Kan spela färdigt superettan-säsongen
Ingen konkurs för Ängelholm
Ingen konkurs för Ängelholms FF. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Ängelholm.
Miljardären sätter mediagrundaren i konkurs
Den före detta Financial Times-journalisten och grundaren av Gawker Media har gått i personlig konkurs efter att dollarmiljardären Peter Thiel hjälpt wrestlingstjärnan Hulk Hogan att vinna en rättstvist.
Kongo i konkurs
Demokratiska republiken Kongo är i default efter att ha missat en räntebetalning på internationella obligationer som skulle vara inne i slutet av juni. Landet faller därmed offer för kollapsen i oljepriset, konstaterar Financial Times.
Läs mer om Kongo.
Då kommer svar om Ängelholms framtid
I morgon kommer beskedet om Ängelholms FF:s framtid – blir det konkurs? En representant från ett företag som fört diskussioner med Ängelholm under sommaren bekräftar att en lösning är aktuell. – Jag tror inte att det blir någon konkurs. Det hade inte funnits någon mening att spela mot Sirius om styrelsen hade kastat in handduken, säger representanten.
Läs mer om Ängelholm.
Färre svenska bolag i konkurs
Under juli 2016 gick 321 svenska aktiebolag i konkurs. Det var 12 procent färre jämfört med samma månad i fjol. Det uppger affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
Läs mer om Creditsafe.
Ängelholms FF räddas inte av kommunen
Kommunen kommer inte rädda Ängelholms FF från konkurs. På fredagens extrainsatta krismöte kom man fram till att barn- och ungdomsverksamheten bör räddas över i en ny förening. – Det är barn- och ungdomsverksamheten vi värnar och där vi ser ett kommunalt intresse och ansvar, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) till Helsingborgs Dagblad.
Kommunen i krismöte om Ängelholm
Ängelholms kommun har kallat till ett extrainsatt möte i dag. På agendan står Ängelholms FF – superettanlaget som rycker allt närmre en konkurs.
Läs mer om Ängelholm.
Tvärvändningen – ingen konkurs för Ängelholms FF
Behöver få in en halv miljon kromor för att klara sig
Vändningen: Kanske kan undvika konkurs
Ängelholms FF har inte skickat in någon konkursansökan, enligt Fotbollskanalen. Klubbens framtid är fortfarande oviss. – Hoppet är det sista som överget en, säger vice ordförande Ingvar Johansson till Fotbollskanalen.
Väldigt dåligt om man skyller på spelarna...
Ängelholm betalade inte ut lönerna för juni – och efter ett krismöte försattes klubben i konkurs. Nu försvarar generalsekreteraren för spelarföreningen spelarna. – Jag tycker det känns väldigt dåligt om man skyller på spelarna, säger Magnus Erlingmark.
Det är inte så att jag sitter här och gråter
Tidigare i dag kom beskedet: Ängelholms FF ska försättas i konkurs. Utfryste spelaren och ex-skyttekungen Fredrik Karlsson är inte förvånad. – Det är inte så att jag sitter här och gråter, säger han.
Läs mer om Fredrik Karlsson.
Ängelholm ger upp – begär konkurs
Sätter klubben i konkurs
Ängelholms FF sätts i konkurs
Ängelholms FF sätts i konkurs. Det bekräftar ordförande Sten-Inge Fredin. – Beroende på en dags försening av lönen sätter vi klubben i konkurs, säger ordföranden till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Sten-Inge Fredin.
Värsta scenariot är givetvis konkurs
Superettenklubben Ängelholm har akuta likvididetsproblem. Julis spelarlöner har inte betalats ut och jakten på sponsorpengar är i full gång.