Konkurs

Allt färre bolag i konkurs

Under januari 2015 gick 336 svenska aktiebolag i konkurs. Det var 17 procent färre jämfört med samma månad förra året. Det uppger affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
Läs mer om Creditsafe.

Staten kommer inte att rädda bankernas ägare

Från och med måndagen får Sverige en ny lag kring hur banker får räddas om de är på väg mot konkurs. Reglerna innebär i korthet att staten räddar banken – men inte dem som har ekonomiska intressen i den. Det skriver riksgäldsdirektör Hans Lindblad.
Läs mer om Sverige.
Cabby kan räddas – affär blir klar på fredag
För två veckor sedan gick husvagnstillverkaren Cabby i Kristinehamn i konkurs. I står fabriksgolvet tomt på folk, men det kan det snart bli ändring på, rapporterar SVT nyheter.
Läs mer om Cabby, Kristinehamn och SVT.
Butiker i konkurs – skyller på Väla
Audio Video har slagit igen för gott. Snart följer Electrolux Home efter. Ängelholmarna sviker sina egna butiker, menar ägaren.
Läs mer om Electrolux Home och Väla.

Resurs Bank vill se ett öppet HIF

Se framåt, var transparenta och hjälps åt så kan HIF komma på rätt köl. Det menar Resurs Banks vd Kenneth Nilsson, som räddat HIF från konkurs.
Läs mer om HIF och Kenneth Nilsson.
Hanssonbil i konkurs
Hanssonbils anläggningar i Helsingborg och Ängelholm har gått i konkurs.
Läs mer om Helsingborg och Ängelholm.
Konkurs för vårdklinik
WKIS AB, det nya namnet på tidigare Vårdkliniken i Ängelholm AB, har försatts i konkurs.
Läs mer om Vårdkliniken och Ängelholm AB.
Lägre oljepris kan skapa konkursvåg i USA
Under gårdagen handlades WTI-oljan för första gången på över 12 år under 30-dollarstrecket. Fortsätter prisfallet kan en tredjedel av de amerikanska oljebolagen tvingas i konkurs, skriver Marketwatch.
Läs mer om Marketwatch och USA.
Cabby i konkurs
Husvagnstillverkaren Cabby har försatts i konkurs. Det rapporterar Värmlands Folkblad. Totalt berörs 63 anställda. Vad som händer med de kunder som beställt vagnar är inte klart.
Cabby går i konkurs
Den svenska husvagnstillverkaren Cabby går efter 50 år i branschen i konkurs.
Läs mer om Cabby.
Riskerar konkurs: Ett knivhugg i ryggen
GÖTEBORG. Derbyfesten mellan Blåvitt och Gais blev till fiasko. 1 200 åskådare släpptes inte in i Lisebergshallen efter bråket på Avenyn. Nu riskerar IFK Göteborg Futsal att gå i konkurs.
Läs mer om Avenyn, Blåvitt och Lisebergshallen.
Puerto Rico vädjar om konkurs
Den självstyrande amerikanska ön Puerto Rico kan inte längre betala sina skulder på omkring 70 miljarder dollar och ber kongressen om hjälp med en rekonstruktion.
Läs mer om Puerto Rico.
Förre HA-ledaren kan slippa betala skulden
Förre Hells Angels-presidenten Thomas Möllers skatteskuld är på väg att preskriberas.Nu har Skatteverket ansökt om att förlänga preskriptionstiden.– En person som försatts i konkurs kan aldrig slå sig till ro, har konkursförvaltaren Ola Sellert sagt till Kvällsposten.
Hotas av en konkurs – spelarna fria att lämna
IFK Skövde är konkurshotat. Nu bekräftar klubben att man tvingas till drastiska ekonomiska åtstramningar för att överleva. 40 procent av spelarnas löner kommer att skäras ned för resterande del av säsongen. – Vi omsätter runt elva miljoner, och löner står för ungefär halva den kostnaden, säger klubbens ordförande Sten-Eric Helgesson till Skövde Nyheter.
Omskrivet läkemedelsbolag mot konkurs
Strax före jul fick läkemedelstillverkarens vd Martin Shkreli sparken efter att han arresterats misstänkt för bedrägeri. Nu ansöker bolaget om konkursskydd enligt Chapter 11, rapporterar Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg, Chapter och Martin Shkreli.
Tomten räddades från konkurs i sista stund
Konkurshotet i augusti såg ut att bli dödsstöten för företaget bakom tomteverkstaden i finländska Rovaniemi. I stället blev det ett lyft för företaget.
Läs mer om Rovaniemi.
Julgalan-bolaget begärs i konkurs
Det har riktats stark kritik mot helgens upplaga av Julgalan i Helsingborg och Västerås. På...
Läs mer om Helsingborg och Julgalan.
Företaget begär Julgalan i konkurs
Miljonskulder för företaget
Läs mer om Julgalan.
Julgalan begärs i konkurs efter skuld
Företaget BM Group från Helsingborg begär Julgalan i konkurs, detta enligt Helsingsborgs Dagblad. I konkursansökan uppger man att bolaget har en obetald skuld på 145 000 kronor.
Läs mer om Helsingborg och Julgalan.
Ännu en Hemmakvällsbutik i konkurs
I oktober gick Hemmakvällsbutiken i Limhamn i konkurs. På tisdagen var det dags för butiken på Värnhem.Intresset för hyr- och köpfilm rasar samtidigt som franchisetagarna anklagar Hemmakväll AB för tuffa avtalsvillkor.
Julgalanbolaget begärt i konkurs
Företaget BM Group från Helsingborg har inte fått betalt för sitt arbete med att marknadsföra julgalan. Nu begär man bolaget bakom den kritiserade galan i konkurs.
Läs mer om Helsingborg.
Sjabblade bort en halv miljard dollar
Hårsmån från konkurs: Tappade det fullständigt
Dansk fotbollsklubb i konkurs
För ett halvår sedan spelade Vestsjälland i den danska superligan i fotboll. Men nedflyttningen tog...
Läs mer om Vestsjälland.
Dansk fotbollsklubb i konkurs