Konkurs

Metros nya ägare bär på ett konkurstungt bagage

Det har gått tio år sedan lågprisbolaget Fly Me begärdes i konkurs. 60 000 resenärer drabbades. I kulisserna fanns en kontroversiell, men vid det laget, okänd norsk affärsman. Idag är Christen Ager-Hanssen fortfarande lika omdiskuterad men nu välkänd som ny ägare av gratistidningen Metro.

Experten varnar för sparbolagens superräntor

Upp till 10 procent i sparränta kan låta lockande. Men se upp, att placera pengarna på konton med superränta kan stå dig dyrt om sparbolaget går i konkurs. – Man tar en onödig risk, varnar boendeekonomen Emma Persson.
Läs mer om Emma Persson.
Svenska bilindustrin går på högvarv – och tar hem tillverkning från andra länder
Det är riktigt bra fart på den svenska bilindustrin. Farhågorna om vad som skulle hända efter Saabs konkurs verkar inte ha blivit verklighet – istället går Volvo på högvarv.
Läs mer om Volvo.
Delar av Saabdomen överklagas: Gjort en felaktig bedömning
Delar av domen mot de tidigare cheferna på Saab Automobile överklagas. Det skriver Sveriges Radio P4 Väst. Det är tre veckor sedan domen kom då tre tidigare toppchefer på Saab Automobile friades från alla anklagelser. Det handlade om tidigare Saabchefen Jan Åke Jonsson, chefsjuristen Kristina Geers samt ägaren och Spykerchefen Victor Muller. De åtalade skulle enligt åklagaren ha begått allvarliga ekobrott under tiden innan Saabs konkurs. Bland annat åtalades Victor Muller och Jan Åke Jonsson för grovt svindleri och åklagaren ansåg att de gav en förskönad bild av Saabs ekonomi. Hela rättegå

Drivs i konkurs av sin son och hans flickvän

Paret Mathiaz, 21, och Nikki, 23, bränner pengarna på presenter och skräpkonsumtion.De lever på Mathiaz mamma Lena som har hamnat hos Kronofogden.Nu sätter hon ner foten.– Det känns för jävligt rent ut sagt, säger mamman i kvällens avsnitt av Lyxfällan
JUST NU: Topparna frias i Saab-härvan
De har stått åtalade för grova ekobrott, men slagit ifrån sig anklagelserna.Nu, mer än fem år efter att Saab gick i konkurs, har tidigare storägaren Victor Muller, vd:n Jan Åke Jonsson och chefsjuristen Kristina Geers fått sina domar.Samtliga frikänns.Tingsrätten menar inte att de uttalanden som Victor Muller gjorde i media skedde för att påverka bedömningen av Saab.
Läs mer om Saab, Saab-härvan, Saab och Victor Muller.
Så döms topparna i stora Saab-härvan
De har stått åtalade för grova ekobrott, men slagit ifrån sig anklagelserna.Nu, mer än fem år efter att Saab gick i konkurs, har tidigare storägaren Victor Muller, vd:n Jan Åke Jonsson och chefsjuristen Kristina Geers fått sina domar.
Läs mer om Saab, Saab-härvan och Victor Muller.
Dotterns utgifter driver mamman mot konkurs
I kvällens Lyxfällan möter vi Bekky, 23, som köper träning på kredit och går back 19 600 kronor i månaden. Hon lever på sin mamma som lånat över en halv miljon kronor för att finansiera dotterns utgifter. – Det är inte ofta vi sett att man kan sabba sin ekonomi så mycket, säger programledaren Patrick Grimlund.
Guide: Alla stall, förare och lopp i formel 1
Manor gick i konkurs varför årets startfält bara har 20 bilar. Här är alla tio team och 20 förare i årets formel 1-VM.
Mercedes är teamet att slå och Hamilton stor VM-favorit
Manor gick i konkurs varför årets startfält bara har 20 bilar. Här är alla tio team och 20 förare i årets formel 1-VM.
Läs mer om Hamilton och VM-favorit.
Stort köpcenter begärs i konkurs
Deutsche Bank AG har begärt ägarna till Tanums shoppingcenter i konkurs.Ägarföretaget är skyldig banken 386 miljiner kronor, skriver Bohusläningen.I det bara två år gamla shoppingcentrat finns 45 butiker och sju restauranger.
Läs mer om Bohusläningen.I.
Flyktingmiljonärens bolag försatt i konkurs
Tv-profilen och flyktingmiljonären Leif-Ivan Karlsson har försatt ett av sina bolag i konkurs. Detta för att han vill göra sig av med den befintliga personalen. – Problemet var personalen som följde med bolaget. Ingen av den befintliga personalen skulle få anställning av varken mig eller av ett rekryteringsbolag, säger Leif-Ivan Karlsson.
Läs mer om Leif-Ivan Karlsson.
Muller i samarbete med Koenigsegg
GENVE. När Christian von Koenigsegg skrotade sitt försök att köpa Saab från General Motors tog Victor Muller över affären. Mullers Saab-äventyr slutade med konkurs och rättegång. Nu ska Koenigsegg och Muller börja samarbeta.
Läs mer om Koenigsegg, Muller, Saab och Victor Muller.
Klart idag: Saabspekulanterna Koenigsegg och Spyker i nytt samarbete
Koenigsegg var på god väg att köpa Saab, men den affären gick som bekant inte igenom. Istället blev det Spyker som skulle rädda den krisande biltillverkaren. Några år senare kommer en ny twist på sagan mellan Koenigsegg och Spyker, men utan Saabkoppling. Nu ska nämligen Koenigsegg sälja motorer till Spyker. Affären presenterades på bilslaongen i Genève av Spykerchefen Victor Muller, skriver Sveriges Radio P4 Väst. Spyker har länge haft ekonomiska problem och varit farligt nära konkurs. Nu lanseras flera nya modeller och två av dem ska få motorer från Koenigsegg. Victor Muller har just nu paus
Eniro griper halmstrået – får en månad på sig
Det krisande sökföretaget Eniro har nått en överenskommelse med långivarna och undviker därmed en konkurs. Eniro har fått ytterligare en månads anstånd med amorteringarna.
Läs mer om Eniro.
Indianerna nära konkurs
Speedwaylaget Indianerna måste få in 1,2 miljoner kronor till nästa vecka för att få genomgå en rekonstruktion.
1,2 milj nästa vecka - annars konkurs
Speedwaylaget Indianerna måste få in 1,2 miljoner kronor till nästa vecka för att få genomgå en rekonstruktion.
Ängelholms FF drar sig ur svenska cupen
Ängelholm har ekonomiska problem och flera gånger hotats av konkurs.Nu drar sig klubben ur svenska cupen.- De har anmält att de inte ska vara med, säger Tävlingskommittns ordförande Gerhard Sager till Fotbollskanalen.
Energimiljardären övertygad: Tesla är på väg mot konkurs
Teslachefen Elon Musk har stora planer för framtiden, bland annat med en eldriven lastbil och inte minst produktionsstarten av nya Model 3 och lanseringen av den kommande kompaktsuven. Men alla är inte övertygade om att framtiden Tesla är ljus. Mika Anttonen, som är grundare av energibolaget ST1, verkar tycka tvärt om. Han kritiserar energipolitiken i Norden i en intervju med finska Aamuhlehti.
Läs mer om Aamuhlehti, Model, Norden, ST1 och Tesla.
Efter konkursen: Flash tar över Dea-butikerna
I mitten av januari begärdes klädkedjan Dea Axelsson i konkurs. Men nu räddas nästan alla butiker – av Mellby gård som äger klädbutiken Flash. – Mellan de bud jag hade så var det här budet inte bara det bästa rent ekonomiskt, utan också det som gavs högst sysselsättning och flest jobb, säger konkursförvaltare Gustaf Pontn.
Simon Kachoa begärs häktad
Den svenske Biggest loser-vinnaren Simon Kachoa, 27, har begärts häktad – efter att han inte dykt upp i tingsrätten. Häktningsbegäran har sin grund i tv-kändisens personliga konkurs, skriver VLT. – Jag ska träffa advokaten och reda ut vad som skett. Det mesta är ett missförstånd, säger Kachoa.
Läs mer om Biggest, Kachoa, Simon Kachoa och VLT.
Saab-toppar ställs inför rätta – efter konkursen
Huvudägaren och styrelseordföranden Victor Muller, vd:n Jan Åke Jonsson och chefsjuristen Kristina Geers.Drygt fem år efter att Saab begärdes i konkurs kliver de tidigare Saab-topparna i dag in i Vänersborgs tingsrätt – misstänkta för grov ekonomisk brottslighet.– Jag är absolut oskyldig till de här påstådda anklagelserna. De känns absurda, säger Kristina Geers till P4 Väst.
Saabs glittriga yta dolde hopplöst mörker
På tisdag nästa vecka inleds rättsprocessen efter Sveriges största konkurs. Den handlar om tre åtal om grov ekonomisk brottslighet. Men framförallt om ett älskat företags bottenlösa kris våren 2011. Ett drama som engagerade en hel nation och ledde till Sveriges största konkurs ett halvår senare. SvD:s reporter Jonas Fröberg, som har skrivit boken Kampen om Saab, berättar bakgrunden till Saab-rättegången.
Läs mer om Kampen, Saab och Saab-rättegången.
Klädkedja i konkurs – 30 butiker drabbas
På måndagen begärdes klädkedjan Dea Axelsson i konkurs, vilket Katrineholms-Kuriren var först med att rapportera om. Kunderna kommer nu inte att kunna handla på öppet köp eller använda sina presentkort. – Vi har en ganska så trogen kundkrets, som förhoppningsvis får hitta någon annan kanal att handla hos, säger vd Jürgen Lundmark.