Konkurs

Trappan Grill & Bar kastar in handduken

Trappan Grill Bar har gått i konkurs. Den dåliga sommaren är orsaken säger konkursförvaltaren Anne Merete Mellemsaether som tills vidare driver krogen vidare.

Nordisk bokjätte hotas av nerläggning i vinter

Nordens största antikvariat har gått i konkurs och slår igen vid nyår. Eller inte. Inför stängningen strömmar kunderna till som aldrig förr. Kanske kan bokhandlaren Søren Vangsgaard rädda livsverket vid Fiolstræde.
Saab-folket visar ny suv i Kina – Qoros 5
När Saab gick i konkurs värvades tunga ingenjörer till kinesiska Qoros. Nu har deras nya modell Qoros 5 visats upp på bilsalongen i Kanton. Men vi europer får vänta minst till 2017 på lansering.
Läs mer om Kanton.
Ternström: Allt under 28.000 km/h är töntigt
0 sekunder. Start. Åtta sprängbultar detoneras. Inget håller kvar rymdfärjan vid moder jord. Accelerationen uppåt är extrem –om bara några minuter färdas den över 7 kilometer per sekund. Mach 25. Men det var då. Att Sovjet gick i konkurs var det värsta som kunde hända för NASA.

Zano den personliga minidrönare blev ett fiasko - företaget i konkurs

Löftet var en liten drönare som får plats i handflatan. Skicka upp den i luften och den följer efter dig och filmar dina äventyr. Men nu är företaget i konkurs.
Musiktjänsten Pandora plockar upp smulorna efter Niklas Zennströms Rdio
Skype-grundarens musiktjänst Rdio gick i konkurs. Nu köper Pandora upp resterna och kan bli ett nytt hot på Spotify.
Läs mer om Pandora, Rdio och Spotify.
Musiktjänsten Pandora plockar upp smulorna efter Niklas Zennströms Rdio
Skype-grundarens musiktjänst Rdio gick i konkurs. Nu köper Pandora upp resterna och kan bli ett nytt hot på Spotify.
Läs mer om Pandora, Rdio och Spotify.
Brev avslöjar: Trustbuddys lån snart värdelösa
Låneförmedlaren Trustbuddy tvingades i konkurs sedan det visat sig att bolaget saknade över 40 miljoner kronor. Nu vill konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson sälja vidare hela låneportföljen på 300 miljoner kronor, rapporterar Breakit.
Fotbollsstjärnorna riskerar miljardtapp
Nära personlig konkurs: Det är förfärligt
SAS öppnar Estlandslinjer
Flygbolaget SAS öppnar trafik till Estland inom kort. Satsningen kommer i spåren av att SAS partnerbolag Estonian Air gått i konkurs under helgen.
Estonian Air i konkurs
I helgen kom besked att SAS partner Estonian Air gått i konkurs, och att alla avgångar från och med den 8 november ställdes in. Detta enligt bolagets egna hemsida.
Läs mer om Estonian Air.
Flygbolag upphör – avgångar inställs
Alla avgångar från den 8 november ställs in. Det meddelades på flygbolaget Estonian Airs hemsida sedan bolaget gått i konkurs.
Flygbolag upphör – avgångar inställs
Det estniska flygbolaget Estonian Air har gått i konkurs, meddelar företaget på sin hemsida. Alla avgångar från den 8 november ställs in.
Läs mer om Estonian Air.
Flygbolaget Estonian Air går i konkurs
Flygbolaget Estonian Air går i konkurs. Från och med i morgon, söndag, stoppar de sin verksamhet, skriver de på sin hemsida.
Ägarskifte efter butikskonkurs
Till halloween gick Hemmakvällsbutiken i Limhamn i konkurs.På fredagen var det återöppning, med ny personal från Hemmakväll AB i Landskrona.När filmer dalar, växer chips och godis.
Ägarskifte efter butikskonkurs
Till halloween gick Hemmakvällsbutiken i Limhamn i konkurs.På fredagen var det återöppning, med ny personal från Hemmakväll AB i Landskrona.När filmer dalar, växer chips och godis.
Tidigare HA-ledaren Möller slår tillbaka
Han har jagats för obetalda skatter under lång tid och försattes nyligen i personlig konkurs med 2,4 miljoner kronor i skulder. Nu slår Hells Angels expresident Thomas Möller, 51, tillbaka och anklagar Skatteverkets handläggare för jäv. Han kräver också att konkursförvaltaren i målet byts ut. Skatteverket har struntat i den viktigaste grundpelaren i myndighetens arbete, att alla medborgare ska behandlas lika, skriver Möller i ett pressmeddelande.
Läs mer om Möller.
Antalet konkurser fortsätter att sjunka
Under oktober 2015 gick 498 svenska aktiebolag i konkurs. Det var 17 procent färre jämfört med samma månad förra året. Det uppger affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
Läs mer om Creditsafe.
Så förlorade en ny bransch sin oskuld
Börsbolaget bytte ledning och bara en månad senare var bolaget konkursmässigt. Affärsvärlden granskar en konkurs som riskerar att dra undan mattan för en hel bransch.
Fredrik Eklunds norska konkurs orsakar storbråk
Stjärnmäklaren Fredrik Eklunds norska fiasko lämnar en bitter eftersmak. Sedan filialen i Oslo lagts ned har det uppstått en tvist kring kontorets Facebook- och Instagram-konton, skriver norska E24.
Ex-president för Hells Angels i konkurs
Thomas Möller, 51, tidigare president för Sveriges första Hells Angels-avdelning, har försatts i konkurs. Beslutet togs av Malmö tingsrätt på tisdagsförmiddagen. Bakgrunden till konkursen är en skatteskuld på drygt två miljoner kronor.
Läs mer om Malmö.
Ny EU-lag stärker resenärers rättigheter på nätet
Semesterfirare som bokar flygresa, hotell och hyrbil på internet ska ha samma rättigheter som dem som köpt ett färdigt resepaket i en resebyrå, enligt en ny EU-lag. Skyddet gäller situationer som när ett flygbolag går i konkurs eller när ett förväntat fint hotell visar sig vara ett ruckel.
Läs mer om EU-lag.
Saudiarabien går i konkurs inom 5 år
Oljepriset ger dystra prognoser från valutafonden
Nyström: Leksands konkursläge är akut
LEKSAND. När man tror att det inte kan bli värre... Leksands IF hotas av konkurs. Läget är akut och bekräftas av ordförande Åke Norström. En konkurs vore inte förödande enbart för alla som bryr sig om Leksand, det skulle också vara en stor förlust för svensk hockey.E
Läs mer om Leksand och Åke Norström.