Konkurs

Anders Sundström ville rädda Northland – igen

Folksams ordförande Anders Sundström ville än en gång satsa spararnas miljoner för att rädda Northland Resources undan konkurs. När SvD Näringsliv frågar varför blir han märkbart irriterad.
Läs mer om Northland.

Styrelseduo får betala 88 miljoner

Två styrelseledamöter i flygbolaget Fly Me, som gick i konkurs 2007, har dömts att betala 88 miljoner kronor till konkursboet.
Läs mer om Fly Me.
Styrelseduo ska betala 88 miljoner
Två styrelseledamöter i flygbolaget Fly Me, som gick i konkurs 2007, har dömts att betala 88 miljoner kronor till konkursboet.
Läs mer om Fly Me.
Nevs slipper betala 300 miljoner
Bilföretaget Nevs har tagit ett viktigt steg för att undvika konkurs. Vänersborgs tingsrätt godkänner att skulderna skrivs ner med drygt 300 miljoner kronor.

Northlands konkurs större än Saabkraschen

De totala skulderna i Northlands konkurs landar på nära 14 miljarder kronor. Smällen överträffar därmed Saabkraschen 2012 där skulderna var cirka 13 miljarder.
Läs mer om Saabkraschen.
Nevs slipper en del av skulderna
Bilföretaget Nevs, som vill bygga eldrivna Saab-bilar, har tagit ett viktigt steg för att undvika konkurs. Vänersborgs tingsrätt godkänner en reducering av skulderna.
Läs mer om Saab-bilar.
Länsstyrelsen JO-anmäls efter Northlands konkurs
Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg JO-anmäls efter SvD Näringslivs granskning av konkursen i gruvbolaget Northland. – Först när ni började skriva om det här anmäldes Northland för miljöbrott, säger Lennart Forsberg, som fått sin gård täckt av järnmalmsdamm.
Läs mer om Lennart Forsberg och Northland.
Parma begärs i konkurs
Den italienska Serie A-klubben Parma begärdes i konkurs av domstol i dag.– Klubbens långivare...
Parma begärs i konkurs
Den italienska Serie A-klubben Parma har begärts i konkurs av domstol, efter månader av ekonomiska problem.
Parma begärs i konkurs
Parma begärs i konkurs
Den italienska Serie A-klubben Parma begärdes i konkurs av domstol på torsdagen. Klubbens långivare lämnade in en begäran om konkurs vilket accepterades av åklagaren, sade klubbens företrädare Osvaldo Riccobene efter beslutet.
Klassiska klubben Parma går i konkurs
Parma har gått i konkurs enligt Football Italia. Därmed går den svenska anfallaren Mikael Ishak, som tillhörde Parma förra säsongen, miste om en stor summa pengar. – De är skyldig mig mycket pengar, säger han till tipsbladet.dk.
Efter krisen – Parma i konkurs
Läs mer om Parma.
Gruvbolaget Dannemora i konkurs
Det slutade i konkurs för Dannemora Mineral, som befunnit sig i rekonstruktion sedan i maj förra året.
Läs mer om Dannemora Mineral.
V75: Super Silje fick bonden på fötter igen
Kallblodsfenomenet Lannem Silje, eller Super Silje som hon kallas i Norge efter en svit på 30 raka segrar, gör entr i V75 på lördag. För sin 75-årige ägare och tränare Ola Skrugstad har hon varit värdefull på många sätt. - Hon har räddat min ekonomi och min verksamhet från konkurs. Jag har kunnat investera i maskiner och ännu fler mjölkkor, säger bonden från Dovre.
Dannemora mineral ansöker om konkurs
Gruvbolaget Dannemora Mineral har på onsdagen ansökt om konkurs vid Uppsala Tingsrätt.
Läs mer om Uppsala Tingsrätt.
Dannemora i konkurs
Gruvbolaget Dannemora Mineral har ansökt om konkurs.
Dannemora ansöker om konkurs
Dannemora Mineral har tillsammans med sina dotterbolag ansökt om konkurs vid Uppsala Tingsrätt. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Uppsala Tingsrätt.
Dannemora i konkurs
Tvisten kan betyda slutet för Northug
Advokaten: Förbundet skulle gå i konkurs
Läs mer om Northug.
Flera mjölkbönder nära gå i konkurs
Mjölkbönderna blir färre och många har svårt att försörja sig. I veckan samlades mjölkbönderna för att lyfta frågan om de låga ersättningarna. Dessutom fick sig Arla en känga. – Vi går back på att producera mjölk i nuläget, säger Bibbi Johansson från Bergs gård i Trollhättan.