Konkurs

Så blev Christer Ericsson miljardär

Som 29-årig sjökapten fick han en lysande id. När Christer Ericsson inte fick med sin arbetsgivare Stena Line på tåget startade han eget. Han blev miljardär. Gick i konkurs. Blev miljardär igen. Det är en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer som nu söks i vattnen runt Marstrand.

Forskare: Svårt hitta nya ägare till Stampen

Advokaten som ska få nytt liv i krisdrabbade tidningskoncernen Stampen är optimistisk inför första ödesdagen. Han tror på fortsatt rekonstruktion, men hotet om konkurs är långt från över.
Läs mer om Stampen.
Femdubblat skydd för kunder vid bankkonkurs
Den garanti som innebär att dina pengar är skyddade om ett sparinstitut skulle gå i konkurs förstärks. Det belopp du garanteras kan under vissa omständigheter femdubblas.

Kolets sista bittra strid

USA:s kolindustri kollapsar. Flera av landets största gruvbolag är i konkurs och lämnar förstörd mark och tiotusentals arbetslösa gruvjobbare efter sig. Nu växer bitterheten i fattiga gruvsamhällen över att kolet inte längre är önskvärt, rapporterar SvD:s Erik Bergin.
Seventy Seven Energy ansöker om konkurs
Seventy Seven Energy, SSE, ansöker om konkursskydd enligt Chapter 11.
Läs mer om Chapter och SSE.
Allt pekar mot en konkurs i Stampen
Såväl banker som nya ägare har allt att vinna på att Stampen går i konkurs, rapporterar Resum. Branschtidningen pekar ut affärsmännen Erik Selin, Joachim Berner och Mats Qviberg som tänkbara investerare i ett konsortium som kan gå in i Göteborgs-Posten. –De tre namnen som nämns i artikeln är inte gripna ur luften. Det vore väldigt trist om GP försvann, säger Mats Qviberg.
Konsten att ta över en guldgruva
Indiska investerare tog i fjol kontrollen över gruvbolaget Nordic Mines. Emissionen räddade bolaget från konkurs men har även blivit starkt kritiserad.
Smederna undviker konkurs
Speedwayklubben Smederna undviker konkurs, skriver lokala medier.
Smederna undviker konkurs
Speedwayklubben Smederna undviker konkurs, skriver lokala medier.Enligt SVT Nyheter Sörmland har...
Bitcoinjätten KNC Miner i konkurs
Bitcoinbolaget KNC Miner har ansökt om konkurs, skriver Di Digital. Orsaken är bitcoinkursen som till slut knäckte bolaget. Ett fyrtiotal anställda berörs.
Läs mer om Di Digital.
Uppgifter: Smederna mot konkurs
Speedwayklubben Smederna från Eskilstuna är i ekonomisk kris. Elitserieklubben har kallat till ett...
Läs mer om Eskilstuna.
Hyresgäster i HA- gård begärs i konkurs
Karlstads kommun begär hyresgästerna till Hells Angels-lokalen i Härtsöga i konkurs, skriver NWT. Därmed fortsätter den infekterade striden mellan kommunen och Hells Angels som pågått i flera år.
Läs mer om HAgård, Härtsöga och NWT.
Beslut om konkurs för bolaget
Under gårdagen meddelades att en konkursansökan lämnats in till Stockholms tingsrätt avseende Moretime Professional Services med dotterbolag.
Rekonstruktören: Konkurs går inte att utesluta
Möjligheterna att få mediekoncernen Stampen på fötter igen är goda. Det tror Christian Andersch på Rosengrens advokatbyrå som ansvarar för rekonstruktionen av bolaget. Samtidigt sticker han inte under stol med att mer än hälften av alla rekonstruktioner slutar i konkurs.
Läs mer om Christian Andersch och Stampen.
Expert: Stampen bör gå i konkurs
En av Sveriges främsta experter på rekonstruktioner och konkurser, advokaten Rolf Åbjörnsson, tror inte att rekonstruktionen av mediekoncernen Stampen kommer att lyckas. Han förordar konkurs.
Läs mer om Rolf Åbjörnsson och Stampen.
Företagskonkurser på sjuårshögsta
Det är bra fart när det gäller dyster statistik över företagskonkurserna. Inte sedan 2009 har lika många bolag gått i konkurs, visar statistik från Standard & Poors och som refereras av bland annat Financial Times.
Läs mer om Standard.
Upplevelsebolaget Upp&Ner i konkurs
Företaget UppNer, som sålt aktiviteter som luftballongfärder och provkörning av exklusiva bilar, har försatts i konkurs av Stockholms tingsrätt.
Stäms på 35 miljoner efter Old Trafford-miss
Säkerhetsföretaget som av misstag glömde kvar ett paket föreställande en bomb stäms av Manchester United på 35 miljoner kronor. – Vi kommer förmodligen att gå i konkurs, säger företagets vd Chris Reid till Mirror.
Läs mer om Manchester United och Mirror.
Örebro nekas plats i basketligan
Det är inte bara Sundsvall Dragons, som begärdes i konkurs i förra veckan, som försvinner ur herrligan i basket till nästa säsong.
Örebro nekas plats i basketligan
Det är inte bara Sundsvall Dragons, som begärdes i konkurs i förra veckan, som försvinner ur...
Moodys: Fler oljebolag mot konkurs
Den globala offshore- och oljeserviceindustrin, OFS, befinner sig i den värsta nedgången sedan tidigt 1980-tal och ökade betalningsinställelser är att vänta då sektorns kreditförhållanden fortsätter att försämras. Det fastslår Moody's i en ny rapport där kreditratingföretagets negativa syn på sektorn upprepas.
Bekräftat: Sundsvall Dragons går i konkurs
BASKET. Basketklubben Sundsvall Dragons begärs i konkurs, skriver SVT. Den nya styrelsen såg ingen annan utväg efter att ha granskat bokföringen.
Läs mer om SVT.