Konkurs

Cassidy åtalas för smitning efter olycka

De senaste åren har inte varit något vidare för David Cassidy. Han har gått i personlig konkurs, genomgått en skilsmässa, fått behandling för sina drogproblem samt gripits för rattfylla ett flertal gånger.
Läs mer om David Cassidy.

David Cassidy åtalas för smitning

De senaste åren har inte varit något vidare för David Cassidy. Han har gått i personlig konkurs,...
Läs mer om David Cassidy.
I dag kan miljoner ryssar gå i konkurs
I dag, torsdag, får flera miljoner skuldsatta ryssar för första gången rätt att ansöka om konkurs. Det skriver CNBC.
Färre företag går i konkurs i Sverige
Antalet företagskonkurser i Sverige sjönk med 13 procent i september jämfört med samma månad i fjol enligt statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.
Läs mer om Sverige.

Allt färre konkurser

Under september 2015 gick 348 svenska aktiebolag i konkurs. Det var 12 procent färre jämfört med samma månad förra året. Det uppger affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.
Läs mer om Creditsafe.
Parmabas stängs av i fem år
Förra säsongen gick den italienska fotbollsklubben Parma i konkurs. Ordföranden Giampietro Manenti...
Läs mer om Parma.
Kommunen köper travbanan i Tingsryd
Tidigare under året försattes Tingvalla travsällskap - och därmed Tingsryds travbana - i konkurs. Det var besvikna miner när tävlingar ställdes in och den unika banan försvann ut tävlingskalendern. Nu har kommunen köpt konkursboet för nästan fem miljoner kronor, berättar SVT. - Vi ser en stor utvecklingspotential här, säger kommunstyrelsens ordförande, Mikael Jeansson till SVT Småland.
Konkurrenten nära att ta över Lotus
F1-stallet riskerar konkurs
Nio anställda mister jobb efter Thore-konkurs
Utfallet av konkursen i Thores Bageri börjar klarna. Två butiker stänger, en blir kvar tills vidare liksom bageriet. Nio anställda mister sina jobb.
Anrikt auktionshus skär ner på personalstyrkan
Elva anställda får lämna Skånes auktionsverk, ett resultat av den hårda konkurrensen i branschen.–Det är inte aktuellt med en konkurs, säger delägaren Dag Magnusson.
Läs mer om Dag Magnusson.
Här är ett utdrag ur Sagan om Lakers
Sportsligt gick inte den första säsongen med Janne Karlsson som tränare till historien. Ekonomiskt var det däremot ett spel på liv och död. I Sagan om Växjö Lakers berättar journalisten och författaren Daniel Enestubbe hur poplaget Växjö Lakers räddades från konkurs mindre än tio år innan det historiska SM-guldet. Från det att jag adjungerades in i styrelsen och vi började träffas ökade Växjö Lakers underskott med ungefär en halv miljon kronor för varje möte vi hade. Det började med 500 000 kronor. Sedan var det en miljon. Sedan 1,4. Då sa jag att vi mås
Skånsk krogstorm på väg att mojna
Krogskåne boomar. Under först halvan av 2015 har 28 nya krogar i Malmö och Helsingborg öppnat upp dörrarna.Men nyetableringarna innebär en tuffare konkurrens för krögarna. Bara i år har 31 restauranger gått i konkurs.
Läs mer om Helsingborg och Malmö.
Skånsk krogstorm på väg att mojna
Krogskåne boomar. Under först halvan av 2015 har 28 nya krogar i Malmö och Helsingborg öppnat upp dörrarna.Men nyetableringarna innebär en tuffare konkurrens för krögarna. Bara i år har 31 restauranger gått i konkurs.
Läs mer om Helsingborg och Malmö.
Måste betala miljoner efter Tyresös konkurs
I fjol försattes Tyresö Fotboll AB i konkurs och fotbollslaget Tyresö FF drog sig ur damallsvenskan. Nu har förvaltningsrätten beslutat att bolagets tidigare ordförande och tre tidigare styrelseledamöter ska betala staten drygt två miljoner kronor för skatter och avgifter, rapporterar SVT Nyheter.
Miljonskuld för Tyresös ansvariga
I fjol försattes Tyresö Fotboll AB i konkurs och fotbollslaget Tyresö FF drog sig ur...
På sikt är det en vandring mot SHL
AIK Hockeys nye vd Anders Olson, 57, är medveten om att hans stol har en inbyggd katapultfunktion. Men med mäktiga miljardärer i sitt kontaktnät räds han inte sitt uppdrag. AIK har hotats av konkurs och nedflyttning. Fortfarande kämpar klubben med skulder och man har ett nytt fall i tingsrätten. Ändå har läget ljusnat. Det märks inte minst genom att drömduon Roger Melin och Anders Gozzi är tillbaka i AIK. - På sikt är det en vandring mot SHL. Själva resan vi gjorde sist var förbannat kul! säger sportchefen Gozzi om comebacken.
Läs mer om AIK, Gozzi, Roger Melin och SHL.
Lotus i akut kris – jagas av kronofogde
Det klassiska F1-stallet Lotus hotas av konkurs. Tyska Bild uppger att kronofogden var på plats på i teamets garage efter Belgiens GP för två veckor sedan. I helgen riskerar det brittiska stallet att få besök igen under Italiens GP på Monza. – Det finns problem, vi arbetar på det, säger Lotus vd Matthew Carter.
Läs mer om Matthew Carter och Monza.
Filmfestival hotas av konkurs
Barn- och ungdomsfilmfestivalen Buff i Malmö hotas av konkurs. Festivalen tvingas nu begära akuta...
Läs mer om Buff och Malmö.
Filmfestival hotas av konkurs
50 Cent kommer till Stockholm i höst
50 Cent låter inte en personlig konkurs sätta stopp för karriären. I höst släpper han sitt ständigt uppskjutna album Street king immortal, som gästas av bland andra Chris Brown och Eminem, och ger sig dessutom ut på turn.
Läs mer om Cent, Eminem, Stockholm och Street.
50 Cent till Stockholm i höst
50 Cent låter inte en personlig konkurs sätta stopp för karriären. I höst släpper han sitt ständigt...
Läs mer om Cent och Stockholm.
Smällen: VM-hjältens företag går i konkurs
GÖTEBORG. VM-hjälten Fredrik Pettersson, 28, har drabbats av en tung smäll vid sidan av ishockeyn. Byggföretaget som han köpt in sig i har gått i konkurs – med närmare 15 miljoner kronor i skulder. – Det är tråkigt, naturligtvis. Vi har verkligen satsat på det här, säger företagets vd Jakob Nilsson till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Jakob Nilsson.
VM-hjältens konkurs: Har verkligen satsat
Nära 15 miljoner kronor i skulder
Helsingborgsbageri i konkurs
Verksamheten omfattar tre kafer och ett bageri i Helsingborg. Men sista ordet kan dröja, konkursen kan komma att överklagas.
Läs mer om Helsingborg.