Konkurs

Indianerna nära konkurs

Speedwaylaget Indianerna måste få in 1,2 miljoner kronor till nästa vecka för att få genomgå en rekonstruktion.

1,2 milj nästa vecka - annars konkurs

Speedwaylaget Indianerna måste få in 1,2 miljoner kronor till nästa vecka för att få genomgå en rekonstruktion.
Ängelholms FF drar sig ur svenska cupen
Ängelholm har ekonomiska problem och flera gånger hotats av konkurs.Nu drar sig klubben ur svenska cupen.- De har anmält att de inte ska vara med, säger Tävlingskommittns ordförande Gerhard Sager till Fotbollskanalen.
Energimiljardären övertygad: Tesla är på väg mot konkurs
Teslachefen Elon Musk har stora planer för framtiden, bland annat med en eldriven lastbil och inte minst produktionsstarten av nya Model 3 och lanseringen av den kommande kompaktsuven. Men alla är inte övertygade om att framtiden Tesla är ljus. Mika Anttonen, som är grundare av energibolaget ST1, verkar tycka tvärt om. Han kritiserar energipolitiken i Norden i en intervju med finska Aamuhlehti.
Läs mer om Aamuhlehti, Model, Norden, ST1 och Tesla.

Efter konkursen: Flash tar över Dea-butikerna

I mitten av januari begärdes klädkedjan Dea Axelsson i konkurs. Men nu räddas nästan alla butiker – av Mellby gård som äger klädbutiken Flash. – Mellan de bud jag hade så var det här budet inte bara det bästa rent ekonomiskt, utan också det som gavs högst sysselsättning och flest jobb, säger konkursförvaltare Gustaf Pontn.
Simon Kachoa begärs häktad
Den svenske Biggest loser-vinnaren Simon Kachoa, 27, har begärts häktad – efter att han inte dykt upp i tingsrätten. Häktningsbegäran har sin grund i tv-kändisens personliga konkurs, skriver VLT. – Jag ska träffa advokaten och reda ut vad som skett. Det mesta är ett missförstånd, säger Kachoa.
Läs mer om Biggest, Kachoa, Simon Kachoa och VLT.
Saab-toppar ställs inför rätta – efter konkursen
Huvudägaren och styrelseordföranden Victor Muller, vd:n Jan Åke Jonsson och chefsjuristen Kristina Geers.Drygt fem år efter att Saab begärdes i konkurs kliver de tidigare Saab-topparna i dag in i Vänersborgs tingsrätt – misstänkta för grov ekonomisk brottslighet.– Jag är absolut oskyldig till de här påstådda anklagelserna. De känns absurda, säger Kristina Geers till P4 Väst.
Saabs glittriga yta dolde hopplöst mörker
På tisdag nästa vecka inleds rättsprocessen efter Sveriges största konkurs. Den handlar om tre åtal om grov ekonomisk brottslighet. Men framförallt om ett älskat företags bottenlösa kris våren 2011. Ett drama som engagerade en hel nation och ledde till Sveriges största konkurs ett halvår senare. SvD:s reporter Jonas Fröberg, som har skrivit boken Kampen om Saab, berättar bakgrunden till Saab-rättegången.
Läs mer om Kampen, Saab och Saab-rättegången.
Klädkedja i konkurs – 30 butiker drabbas
På måndagen begärdes klädkedjan Dea Axelsson i konkurs, vilket Katrineholms-Kuriren var först med att rapportera om. Kunderna kommer nu inte att kunna handla på öppet köp eller använda sina presentkort. – Vi har en ganska så trogen kundkrets, som förhoppningsvis får hitta någon annan kanal att handla hos, säger vd Jürgen Lundmark.
Ängelholm undviker konkurs
Ängelholms FF undviker att gå i konkurs. I sista minuten skjuter sponsorer till pengarna som behövs.
Konkurs för Axelssons
Modevaruhuset Axelssons har gått i konkurs, rapporterar Katrineholms-Kuriren. Axelssons, som säljer damkläder och accessoarer, grundades 1923 i Katrineholm. I oktober öppnade företaget sin 30:e butik i landet, men på måndagen försattes företaget i konkurs på egen begäran av styrelsen.
Blåvitt bryter med backen
Patrick Dyrestam lämnar IFK Göteborg.Den 20-årige försvararen var den senaste säsongen utlånad till superettanklubben Ängelholm, som nu gått i konkurs.
Läs mer om Ängelholm.
Saaben som inte finns – nu kan du köpa den
Nu kan du bli ägare till en en synnerligen unik Saab. Saab 9-5 SportCombi hann aldrig ut på marknaden innan biltillverkaren gick i konkurs. Priset på bilen ligger på 940 000 kronor, skriver norska TV2.
Läs mer om Saab, SportCombi och TV2.
Vännens stora saknad efter Christer Ericsson
Finansmannen Christer Ericsson försvann till havs måndagen den 27 juni. Drygt två månader senare, den 28 augusti, hittades han död.Nu berättar vännen om entreprenören som blev miljardär, gick i konkurs, och blev miljardär igen.– Han var en visionär som förvaltade sina visioner på ett skickligt sätt, säger förre Handelsbankschefen Anders Leijonhielm.
Läs mer om Christer Ericsson.
Vi följer alltid föreskrifterna
Ängelholms FF:s konkurs kan ge en gratisplats åt något lag i Svenska cupens gruppspel nästa år.Nu uttalar sig tävlingskommittns ordförande Gerhard Sager om mästarna Malmö FF kan bli aktuella.– Vi följer alltid föreskrifterna, säger Gerhard Sager.
Läs mer om Gerhard Sager, Malmö FF och Svenska.
Ängelholms FF går i konkurs
Ekonomin gick inte att rädda: Ängelholms FF går i konkurs, skriver SVT. – Jag har precis ringt spelarrådet och meddelat att vi inte kommer att betala ut lönerna för november och december, säger styrelseledamoten Mikael Modig.
Läs mer om Mikael Modig och SVT.
Ängelholms FF går i konkurs
Ängelholms FF behövde få in tre miljoner kronor för att säkra verksamheten.Det gick inte – och nu går föreningen i konkurs.– Det känns fruktansvärt, säger styrelseledamoten Mikael Modig till SVT.
Läs mer om Mikael Modig och SVT.
SVT:s succserie läggs ner efter i kväll
Historieätarna tar farväl – i kväll sänds sista avsnittet någonsin av SVT-succn. Avskedet kommer efter en turbulent höst, där produktionsbolaget bakom den populära serien gått i konkurs. – Det här är den stora finalen, ja. Det finns inga planer på en fortsättning i nuläget, säger Martin Vårdstedt på SVT om beslutet, som fattades redan innan säsong tre.
Läs mer om Martin Vårdstedt och SVT.
Riskkapitaljätten Altor hotas av miljardsmäll
Haveriet i det danska oljehandelsbolaget OW Bunker kan leda till det största ersättningskravet hittills efter en konkurs i Danmark. Rikskapitalbolaget Altor med vd Harald Mix kan komma att krävas på 1,2 miljarder danska kronor.
Läs mer om Danmark och Harald Mix.
Pristagare: Rädda inte banker, rädda människor
Låt banker gå i konkurs. Det säger årets ekonomipristagare Oliver Hart. Hart är matematikern som kommit att studera mänskligt beteende och som nu är uppriktigt oroad för den politiska utvecklingen i världen.
Läs mer om Oliver Hart.
Saabandan får Trollhättan att växa
Trollhättan. Saabavknoppningen E-AAM växer så det knakar och är ett lysande exempel på varför Trollhättan fått luft under vingarna efter biljättens konkurs. –Den gamla Saabandan fortsätter att prägla staden, säger Anders Tysk, en av ingenjörerna bakom succn med elektrifierade drivlinor.
Läs mer om Saabandan och Trollhättan.