Konkurs


Restaurang Malmen i konkurs

Luleå Restaurang Malmen, där inte minst SSAB:s anställda utgör gäster, har försatts i konkurs. Restaurangen har ingått i ett handelsbolag och det är detta bolag som gått omkull.

Fiskare utan sändare riskerar åtal

En räkfiskare från Grebbestad riskerar åtal efter att ha 35 turer utan fungerande VMS-sändare. Enligt lag måste varje fartyg över tolv meter ha en sådan, som markerar fartygets position. Fiskaren beställde en ny sändare i januari, sedan den gamla gått sönder, men leveransen har dröjt. — Att sluta fiska i väntan på en ny hade varit detsamma som att gå i konkurs, säger fiskaren till Bohusläningen.

Läs mer om Att, Bohusläningen och Grebbestad.
Divas Boning i konkurs

Ännu en butik i Gävle centrum slår igen. Divas Boning på Norra Kungsgatan har begärts i konkurs. Monica Reitan Lundblad som driver inredningsbutiken Divas Boning lämnade på tisdagen

Läs mer om Gävle och Norra Kungsgatan.
Misstänkt brott efter konkurs

Företaget hade struntat i bokföringen.

Kritiserat slakteri slipper konkurs

Kritiserade slakteriföretaget Tallhöjdens Kött i Öxabäck riskerade konkurs - men klarar sig undan med blotta förskräckelsen.

Läs mer om Öxabäck.
Konkurs för byggföretag

Elva anställda berörs när byggföretaget Factus Gruppen AB försatts i konkurs.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Ingemar Stenmark: Vore väldigt tråkigt

Skidmärket Elan blev en riksangelägenhet i Sverige tack vare Ingemar Stenmark. Nu tampas det klassiska företaget med skulder på över 100 miljoner kronor och riskerar konkurs. – Det vore väldigt tråkigt, säger Stenmark till SportExpressen.se.

Goldman Sachs i förlikning

Goldman Sachs ska betala 3,15 miljarder dollar i en förlikning med USA:s regering om bankens agerande före bolånekrisen 2008. Myndigheterna har anklagat banken för att ha vilselett de två bolåneinstituten Fannie Mae och Freddie Mac när den sålde obligationer knutna till bolån till de två. Obligationerna rasade i värde under krisen och regeringen fick rädda Fannie Mae och Freddie Mac undan konkurs.

Läs mer om Fannie Mae och Freddie Mac.
Iron Maiden-sångaren ville hjälpa flygbolaget

Det norska flygbolaget höll på att gå i konkurs. Då fick det oväntad hjälp av sångaren i hårdrockbandet Iron Maiden.

Läs mer om Iron Maiden.
En kort svensk sportbilssaga

Efter 43 tillverkade bilar gick Jösse Car AB i konkurs.

Läs mer om Jösse Car AB.
Rekonstruktion för Växjöföretag

Jemacon Logistics i Växjö har beviljats företagsrekonstruktion. Bolaget har hamnat i en akut likviditetskris. Men tingsrättens beslut innebär att bolaget inte kan försättas i konkurs

Läs mer om Växjö och Växjöföretag.
Metropolitan undviker konkurs

Friskola bokförde cigarretter som inköp av råvaror

Samtliga tre ledamöter i föreningen bakom Jasminskolans konkurs har åtalats för ekonomisk brottslighet. Två av dem förnekar brott. Den tredje, Omar Nur, drivande i styrelsen medger att han av okunskap gjort sig skyldig till bokföringsbrott.

Läs mer om Omar Nur.
Teleskojare i konkurs

Ett av de företag som lurat många äldre har försatts i konkurs. Det var en av Andreas Karlssons underentreprenörer. Sveanor AB som sålt telefonabonnemang under namnet Telekraft har försatts i konkurs.

Läs mer om Telekraft.
Instabila spelregler och förbud hämmar innovation

Sverige har tappat intäktskällor de senaste åren. Pharmacia köptes av Pfizer, Volvo Personvagnar blev kinesiskt, Saab Automobile gick i konkurs, Astra lade ner stor del av forskningen

Växjöadvokat försökte fåkonkurrent utbytt i konkurs

Växjöadvokaten Eric Edström kontaktade kronofogdens tillsynsmyndighet och ansåg att konkurrenten Erik Gabrielsson vid Avant Advokater var jävig i en konkurs. Tillsynsmyndigheten höll

Anytec i konkurs

Ö-viksföretaget Anytec Boats har begärt sig självt i konkurs. Detta sedan styrelsen inte kunnat enas om företagets fortsatta utveckling. Enligt företagets vd Mats Melbin grundar sig

Vårdbolag betalar inte ut löner

Nu begär Kommunal skandalföretaget i konkurs

Läs mer om Kommunal.
Anytec Boats i konkurs

Svenska Anytec Boats har begärt sig själva i konkurs. Enligt företagets representanter beror konkursen på en konflikt mellan ägarna, varav före detta hockeyproffset Peter Forsberg är en.

Läs mer om Peter Forsberg.
Ytterligare miljoner i Saabkonkursen

Konkursförvaltarna för Saab Automobile får ytterligare 22 miljoner kronor i förskott för sitt arbete med konkursen. Hittills har de fått ut 209 miljoner kronor på 2,5 år, uppger P4 Väst. Fackförbundet IF Metall är kritiskt till storleken på ersättningen och tycker att kostnaden för en konkurs är alldeles för stor i förhållande till vad det, enligt Metall, borde vara.

Fack begär hemtjänstbolag i konkurs

Ett västsvenskt hemtjänstföretag har begärts i konkurs av fackförbundet Kommunal.

Läs mer om Kommunal.
Fack begär hemtjänstbolag i konkurs

Ett västsvenskt hemtjänstföretag har begärts i konkurs av fackförbundet Kommunal. Orsaken är att 50 av Kommunals medlemmar inte fått lön från företaget på minst två veckor, uppger SVT

Läs mer om Kommunal och SVT.
Fack begär hemtjänstbolag i konkurs

Ett västsvenskt hemtjänstföretag har begärts i konkurs av fackförbundet Kommunal. Orsaken är att 50 av Kommunals medlemmar inte fått lön från företaget på minst två veckor.

Läs mer om Kommunal.
Fack begär hemtjänstbolag i konkurs

Göteborg/TT Ett västsvenskt hemtjänstföretag har begärts i konkurs av fackförbundet Kommunal. Orsaken är att 50 av Kommunals medlemmar inte fått lön från företaget på minst två veckor.

Läs mer om Kommunal.
Fack begär hemtjänstbolag i konkurs

Göteborg/TT Ett västsvenskt hemtjänstföretag har begärts i konkurs av fackförbundet Kommunal. Orsaken är att 50 av Kommunals medlemmar inte fått lön från företaget på minst två veckor.

Läs mer om Kommunal.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11