Konkurs

Bitcoinjätten KNC Miner i konkurs

Bitcoinbolaget KNC Miner har ansökt om konkurs, skriver Di Digital. Orsaken är bitcoinkursen som till slut knäckte bolaget. Ett fyrtiotal anställda berörs.
Läs mer om Di Digital.
Uppgifter: Smederna mot konkurs
Speedwayklubben Smederna från Eskilstuna är i ekonomisk kris. Elitserieklubben har kallat till ett...
Läs mer om Eskilstuna.
Hyresgäster i HA- gård begärs i konkurs
Karlstads kommun begär hyresgästerna till Hells Angels-lokalen i Härtsöga i konkurs, skriver NWT. Därmed fortsätter den infekterade striden mellan kommunen och Hells Angels som pågått i flera år.
Läs mer om HAgård, Härtsöga och NWT.

Beslut om konkurs för bolaget

Under gårdagen meddelades att en konkursansökan lämnats in till Stockholms tingsrätt avseende Moretime Professional Services med dotterbolag.
Rekonstruktören: Konkurs går inte att utesluta
Möjligheterna att få mediekoncernen Stampen på fötter igen är goda. Det tror Christian Andersch på Rosengrens advokatbyrå som ansvarar för rekonstruktionen av bolaget. Samtidigt sticker han inte under stol med att mer än hälften av alla rekonstruktioner slutar i konkurs.
Läs mer om Christian Andersch och Stampen.
Expert: Stampen bör gå i konkurs
En av Sveriges främsta experter på rekonstruktioner och konkurser, advokaten Rolf Åbjörnsson, tror inte att rekonstruktionen av mediekoncernen Stampen kommer att lyckas. Han förordar konkurs.
Läs mer om Rolf Åbjörnsson och Stampen.
Företagskonkurser på sjuårshögsta
Det är bra fart när det gäller dyster statistik över företagskonkurserna. Inte sedan 2009 har lika många bolag gått i konkurs, visar statistik från Standard & Poors och som refereras av bland annat Financial Times.
Läs mer om Standard.
Upplevelsebolaget Upp&Ner i konkurs
Företaget UppNer, som sålt aktiviteter som luftballongfärder och provkörning av exklusiva bilar, har försatts i konkurs av Stockholms tingsrätt.
Stäms på 35 miljoner efter Old Trafford-miss
Säkerhetsföretaget som av misstag glömde kvar ett paket föreställande en bomb stäms av Manchester United på 35 miljoner kronor. – Vi kommer förmodligen att gå i konkurs, säger företagets vd Chris Reid till Mirror.
Läs mer om Manchester United och Mirror.
Örebro nekas plats i basketligan
Det är inte bara Sundsvall Dragons, som begärdes i konkurs i förra veckan, som försvinner ur herrligan i basket till nästa säsong.
Örebro nekas plats i basketligan
Det är inte bara Sundsvall Dragons, som begärdes i konkurs i förra veckan, som försvinner ur...
Moodys: Fler oljebolag mot konkurs
Den globala offshore- och oljeserviceindustrin, OFS, befinner sig i den värsta nedgången sedan tidigt 1980-tal och ökade betalningsinställelser är att vänta då sektorns kreditförhållanden fortsätter att försämras. Det fastslår Moody's i en ny rapport där kreditratingföretagets negativa syn på sektorn upprepas.
Bekräftat: Sundsvall Dragons går i konkurs
BASKET. Basketklubben Sundsvall Dragons begärs i konkurs, skriver SVT. Den nya styrelsen såg ingen annan utväg efter att ha granskat bokföringen.
Läs mer om SVT.
Sundsvall Dragons begärs i konkurs
Är svårt att klara av situationen ekonomiskt
Sundsvall Dragons i konkurs
Basketklubben Sundsvall Dragon begärs i konkurs, skriver SVT. Den nya styrelsen såg ingen annan...
Läs mer om SVT.
Tjeckisk koljätte mot konkurs
Tjeckiens största kolbrytande företag, OKD har ansökt om konkurs, uppger Financial Times.
Läs mer om OKD.
Amerikansk klädkedja mot konkurs
Amerikanska Aeropostale, som är specialiserat på kläder för barn och ungdomar, förbereder en ansökan om konkursskydd den här veckan.
Västerås undviker konkurs
Västerås IK i hockeyallsvenskan underviker konkurs.
Västerås undviker konkurs
Västerås IK i hockeyallsvenskan underviker konkurs.VIK Hockey kommer under dagen på inrådan av vår...
Krisen förvärras för Västerås
Skatteverket säger nej till en ackordsuppgörelse för hockeyallsvenska Västerås. Därmed återstår bara två alternativ, en plan B eller att gå i konkurs.
Storbankers testamenten underkänns
De amerikanska tillsynsmyndigheterna underkände de flesta av de testamenten som de stora amerikanska bankerna måste upprätta och som ska tala om hur de ska ta sig igenom en konkurs, rapporterar Dow Jones Newswires.
Skattebetalarna ska inte ta kostnad för gruvavfall
Gruvnäringen är Sveriges i särklass största producent av avfall. Om gruvbolaget går i konkurs är risken stor att samhället får stå för en stor del av notan. Detta varnar Riksrevisionen för, vilket bör få ansvarig minister att agera, skriver Johanna Sandahl och Jonas Rudberg, Naturskyddsföreningen.
Färre aktiebolag går i konkurs
Antalet företagskonkurser minskade i mars. Även antalet aktiebolag som gick i konkurs minskade under månaden.