Konkurs

Stjärnbandet Blues kris: Alla är panka

Stjärnbandet har sålt 16 miljoner album. Nu har alla fyra medlemmar i Blue gått i personlig konkurs, skriver Mirror.
Läs mer om Blue och Mirror.
Carlssons Uri konkurs
Anrika Carlsson Ur på Kullagatan har försatts i konkurs.
Läs mer om Kullagatan.
Nu säljer fogden skrotkungens slott
För två år sedan gick skrotkungen Anders Sydborg i personlig konkurs. Nu säljs slottet som han köpte för 21 miljoner 2008.

Stora förändringar ska rädda Helsingborgs HC

Helsingborgs HC plågas av stora ekonomiska problem och behöver på kort tid få fram 700 000 kronor för att ej gå i konkurs. Under ett extrainsatt möte på torsdagskvällen har styrelsen enats om en väg framåt.
Har Helsingborg ett hockeylag i höst?
Stora summor måste fram för att rädda HHC undan konkurs.
Läs mer om HHC.
Kommunen köper Timrås arena
Timrå kommun köper Eon Arena av hockeyallsvenska Timrå IK för 45 miljoner kronor och räddar klubben undan konkurs.
Läs mer om Eon Arena och Timrå IK.
Kommunen räddar Timrå IK från konkurs
Timrå kommun köper Eon Arena av hockeyallsvenska Timrå IK för 45 miljoner kronor och räddar klubben undan konkurs. –För skattebetalarnas bästa är det här den bästa lösningen, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand på en presskonferens, enligt Sundsvalls Tidning. –Alternativet hade varit att låta Timrå IK gå i konkurs.
Kommunen köper Timrås arena
Timrå kommun köper Eon Arena av hockeyallsvenska Timrå IK för 45 miljoner kronor och räddar klubben undan konkurs.
Läs mer om Eon Arena och Timrå IK.
Kniven mot strupen tar sig an Malmökrog
Gästerna gillar inte maten, menyn har inte bytts på flera år och syskonparet som driver krogen har lånat miljoner för att hålla sig flytande. På den vegetariska krogen Balthazar i Malmö är läget bedrövligt. – Det är det största misstaget i mitt liv att jag startade en restaurang, säger ägaren Houman. I kvällens avsnitt av Kniven mot strupen får kocken Alexander Nilsson genomföra en helomvändning på rekordtid för att ge Balthazar en nystart och undvika konkurs.
Bournemouth kan bli minsta laget någonsin i Premier League
2009 var AFC Bournemouth 24 timmar från konkurs och på väg ut ur det engelska ligasystemet. Ikväll kan klubben för första gången nå Premier League. Lilla Carpi är i praktiken klart för Serie A. Okända Ingolstadt är nära tyska Bundesliga. Tre anonyma smålag gör sensation i de europeiska fotbollsligorna.Men särskilt önskvärda är de inte – de anses antingen vara för små eller för plastiga.
TIK:s jätteaffär sprack – på grund av en läcka
Timrå IK behöver sälja Eon arena för att undvika en konkurs. En affär var nära tidigare under veckan, men den sprack efter att Sundsvall Tidning rapporterat om affären. Något som fått klubben, fansen och politikerna att reagera. – Vi behöver arbetsro så vår affär blir klar, skriver klubbdirektören Lars Nolander till SportExpressen i ett sms.
Gymnasier i kris – program skrotas
Flera gymnasieprogram läggs ned och lärare sägs upp från Karl-Oskargruppens skolor, även om ägarbolagen bakom skolorna undgår konkurs.
Gymnasier i kris - program skrotas
Flera gymnasieprogram läggs ned och lärare sägs upp från Karl-Oskargruppens skolor, även om ägarbolagen bakom skolorna undgår konkurs.
Oljemiljardärer räddar AIK
AIK Hockey hotas av konkurs. Men nu är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist och byggmiljardären Erik Paulsson, som båda har varit i blåsväder, beredda att gå in med mångmiljonbelopp.
AIK Fotboll stäms – av AIK hockey
AIK Hockey ser ut att klara sig från konkurs. Men nu stämmer hockeysektionen, via sin rekonstruktör, AIK Fotboll. I en stämningsansökan inlämnad till Solna tingsrätt i dag kräver hockeysektionen nu fotbollsektionen på drygt 770 000 kronor. – Vi stämmer för säkerhets skull, för att inte missa chansen att betalningarna ska återgå, förklarar advokat Magnus Cederlöv för SportExpressen.
Läs mer om AIK, Solna och SportExpressen.
Melin: Det här är en långsiktig satsning
Tidigare under dagen kom uppgifter om att Roger Melin är klar som tränare för AIK. Även före detta sportchefen Anders Gozzi sades vara på väg tillbaka - och nu bekräftar Melin uppgifterna. – Det här är en långsiktig satsning, säger han till SVT. Dessutom ser klubben ut att räddas från konkurs, tack vare oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, skriver TT.
Oljemiljardär räddar AIK
AIK Hockey hotas av konkurs - men kan nu räddas av oljemiljardären Torbjörn Törnqvist.
Läs mer om AIK och Torbjörn Törnqvist.
Oljemiljardär räddar AIK
AIK Hockey hotas av konkurs — men kan nu räddas av oljemiljardären Torbjörn Törnqvist. Det skuldtyngda laget genomgår en företagsrekonstruktion vid Solna tingsrätt för att undvika konkurs.
Läs mer om AIK, Solna och Torbjörn Törnqvist.
Oljemiljardär räddar AIK
AIK Hockey hotas av konkurs - men kan nu räddas av oljemiljardären Torbjörn Törnqvist.
Läs mer om AIK och Torbjörn Törnqvist.
AIK hoppas tackla krisen
AIK Hockey, som brottas med likviditetsproblem och genomgår en företagsrekonstruktion för att undvika konkurs, tror sig komma igenom krisen.
Bildt: Greklands konkurs verkar oundviklig
En grekisk statskonkurs ser oundviklig ut, twittrar Sveriges förre utrikesminister Carl Bildt.
Läs mer om Carl Bildt.
Grekland närmar sig avgrunden
Oron för att Grekland ska gå bankrutt växer. Förhoppningen om nya pengar från långivarna i nästa vecka har kommit på skam. Samtidigt har Standard Poor's sänkt Greklands kreditbetyg ytterligare och varnar för en konkurs i maj om pengar inte trillar in.
Läs mer om Grekland.
Bert Karlsson blev blåst på en halv miljon
Bert Karlsson har byggt ett mångmiljonimperium av asylboenden. Men nu kräver han att en av hans samarbetspartners försätts i konkurs – efter att inte ha betalat tillbaka en skuld på en halv miljon kronor. Nu spricker Bert Karlssons plan för nästa asylboende. – Det här är vår enda utväg, säger han.