Konkurs

DN erfar: Klart med nytt kapital till Stampen

Inom kort väntas Stampen presentera nya finansiärer som ska rädda den krisdrabbade mediekoncernen från konkurs, erfar DN. Jag kan inte kommentera något kring den processen, säger bolagets vd Martin Alsander.
Läs mer om Martin Alsander och Stampen.

En svensk saga med toppar – och kriser

Ericsson är en av den svenska industrins klart lysande kronjuveler – men har samtidigt varit nära konkurs flera gånger under sin 140-åriga historia. En rad dramatiska kriser har drabbat telekomjätten, som varje gång rest sig och kommit igen.
Miljonärsdottern som förlorade allt
Ingegerd Engfelt var byggmästarens rika dotter som skulle ta världen med storm på egna ben. Kassettdrottningen från Malmö utmanade de japanska jättarna och satsade allt. En satsning som slutade i en stort uppslagen konkurs och flykt. Fallet blev högt och Ingegerd Engfelt krossades. – Så många svek som hon blev utsatt för det får man leta efter. Så det finns en förståelse till varför hon inte ville leva längre, säger vännen Johann Fröhling. Hon ärvde 80 miljoner och satsade allt på att utmana de japanska jättarna. Ingegerd Engfelt blev kassettdrottningen med hela Sverige. Nu ber
Om han ljuger där sänker jag klubben
Speedway-Sverige är i gungning. Ännu en gång är Antonio Lindbäck i hetluften – den här gången vägrar han köra för sitt lag Indianerna. Detta efter att han haft ett möte med ordföranden Dan-Åke Moberg angående uteblivna löner. – Det har blivit en konflikt mellan mig och Antonio Lindbäck. Det är så att vi har haft svårt att få in pengar i år. Det är inte så att vi kommer göra konkurs eller något men vi ligger efter med betalningarna, säger Moberg till Nerikes Allehanda.

Spökskepp angör hamn vid Los Angeles

En del av den miljardlast som är fångad till havs sedan sydkoreanska Hanjin – ett av världens största containerrederier – ansökt om konkurs har nu kunnat börja lastas av i en hamn i den amerikanska delstaten Kalifornien.
Läs mer om Hanjin och Kalifornien.
Hanjins konkurs har marginell effekt på H&M
Det koreanska containerrederiet Hanjins konkurs har enbart haft en marginell effekt på H&M, som importerar kläder från Asien. Det säger klädkedjans ir-chef Nils Vinge till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen.
Läs mer om Asien och Nyhetsbyrån Direkt.
Efter Hanjin – fler rederier kan gå omkull
Den sydkoreanska rederijätten Hanjins konkurs i slutet av augusti har satt djupa avtryck inte bara i fraktbranschen, utan också hos importörer som väntar på varor världen över inför decemberhandeln.
Konkurrenter ska rädda Hanjins strandade last
Sydkoreas största fraktrederi, Hanjin Shipping, ansökte om konkurs i förra veckan. Sedan dess har över 70 av fartygen nekats tillträde till hamnar i USA, Europa och Asien, vilket har inneburit att last för närmare 120 miljarder kronor är fast ute till sjöss. Men nu kommer hjälp från oväntat håll.
Läs mer om Asien, Europa, Hanjin Shipping och USA.
Hanjins fraktfartyg kan bli spökskepp
Sydkoreanska Hanjin, ett av världens största rederier ansökte om konkurs i förra veckan. Det har satt många av flottans fartyg i en prekär situation eftersom de inte släpps in hamnar som är rädda att de inte kommer kunna betala för sig. Nu varnar fackliga företrädare för att maten ombord håller på att ta slut, skriver Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg.
Rättegång om Saab Automobile i januari
Rättegången om misstänkta ekonomiska brott i Saab Automobile kommer att starta i slutet av januari, drygt fem år efter företagets konkurs. Ett 20-tal förhandlingsdagar är planerade i Vänersborgs tingsrätt.
Läs mer om Saab Automobile.
Oro i rederibranschen efter Hanjin-konkurs
I veckan ansökte världens sjunde största containerrederi, sydkoreanska Hanjin Shipping, om konkurs. Bolagets fartyg har antingen strandsatts eller beslagtagits av fordringsägare. Det skriver Financial Times.
Läs mer om Hanjin Shipping.
Räddade från konkurs – kris flyttad till planen
Allsvenska Kristianstads DFF räddades från konkurs i elfte timmen. Säsongen kan ändå sluta med en kraschlandning. – Det skulle bli ett antiklimax om vi löser det ekonomiskt med inte klarar den sportsliga biten, suckar KDFF:s orförande Håkan Lahti.
Läs mer om Håkan Lahti.
Jättekonkurs slår mot svenska kunder
Stora förseningar och allmänt kaos. Den sydkoreanska redierijätten Hanjin har i princip gått i konkurs och nu kommer flera svenska kunder få vänta på varorna. I värsta fall hotas julhandeln.
Läs mer om Hanjin.
Malmös toppchefer åker till Detroit – ska lära av stadsbankrutten
Varje år reser de högsta kommuncheferna i Malmö på studieresa. Den här gången går den till Detroit i USA, en stad som begärdes i konkurs för tre år sedan. Vi vill se hur Detroit har gått vidare, säger kommunens fastighets- och gatudirektör Klas Johansson till Sydsvenskan.
Läs mer om Detroit, Malmö, Sydsvenskan och USA.
Familjens semester blev en mardröm
Det som skulle bli en hett efterlängtad drömresa på ett lyxhotell slutade som en mardröm för den småländska familjen. När de landade i Dubai efter en lång flygning möttes de av beskedet att hotellrummen var avbokade – av researrangören som gått i konkurs. – Vi hade aldrig åkt på resan om vi visste att allt var avbokat, skriver familjen i en anmälan till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).
Ingen konkurs men Stampens ökenvandring fortsätter
Skatteverkets ja till Stampens ackordsförslag är en nödvändig pusselbit för fortsatt överlevnad. Men mediekoncernens ökenvandring långtifrån över.
Anklagades för fotvårdsfiskars död
En anställd på ett spa i Kalmar fick trots upprepade krav från facket inte ut sin lön – och till slut begärde Hotell- och restaurangfacket (HRF) arbetsgivaren i konkurs.
Läs mer om Hotelloch och Kalmar.
TV3-profilen: Jag behandlas som kriminell
Ensam mamma söker-profilen My Martens har utreseförbud på grund av sin konkurs. Trots det hade hon hoppats på en jobbresa på en finlandsfärja - men fick avslag av tingsrätten. Jag behandlas som en kriminell. skriver hon i sin blogg.
TV3-profilen till terapi efter svåra sorgen
Ensam mamma söker-profilen My Martens försatte sin blomsterbutik i konkurs. Nu öppnar hon upp om den svåra tiden efteråt i sin blogg. – Det är viktigt att visa att man är både stark och svag, säger Martens.
De får lämna efter kaoset i Ängelholm
Ängelholms FF undvek konkurs. Nu har klubben även valt att låta två spelare som suttit i frysboxen hela säsongen få spela igen – men släpper också två spelare. – Jag, spelarrådet och spelartruppen vet och vi har gått med på det och då är det kör alltså. Det är inga konstigheter, säger truppens talesperson Vlado Zlojutro till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Vlado Zlojutro och Ängelholm.
Tre från Saabs tidigare ledning åtalas igen
I dag väcks ett nytt åtal mot tre före detta styrelsemedlemmar vid Saab Automobile som gick i konkurs 2011. De åtalas för grovt försvårande av skattekontroll och grovt svindleri, skriver TT.
Läs mer om Saab Automobile.
Ängelholms FF undviker konkurs
Superettanklubben Ängelholm undviker konkurs, skriver Helsingborgs Dagblad.
Ängelholm spelar året ut
Superettanklubben Ängelholm undviker konkurs, skriver Helsingborgs Dagblad.– Det är löst, vi fick...