Kontrakt

Sajnar upp ifrågasatta backen på ett dyrt kontrakt

Erik Gudbranson. Foto: David Hahn/Icon Sportswire Många trodde nog att Erik Gudbrandson skulle ge sig ut på den fria marknaden i sommar och att han skulle trejdas bort från Vancouver innan dess. Men icke.
Läs mer om Erik Gudbrandson och Vancouver.

Vindauktion får Vestas aktie att flyga

Priserna vid den senaste auktionen för landbaserad vindenergi i Tyskland steg i december till ett genomsnittspris på 4,6 eurocent på kilowattimme, då kontrakt med en samlad kapacitet på 709 megawatt delades ut. Det skriver Ritzau Finans.
Läs mer om Tyskland.
Djurgården bekräftar: El Kabir klar för rysk klubb
Förra veckan så bekräftade Othman El Kabir för Fotbollskanalen att han vara på väg att lämna Djurgården för ryska FC Ural. - Klubbarna är överens och det är bara jag som ska göra läkarundersökningen och skriva på mitt kontrakt.
Efter uppgifter om AIK och Djurgården - Sebastian Larsson öppnar för allsvenskan
Sebastian Larssons kontrakt med Hull går ut i sommar, och flera allsvenska klubbar visar intresse. Nu öppnar landslagsmannen för allsvenskan: - Allsvenskan har fått ett uppsving och att spela där skulle jag se fram emot.

Sebastian Larsson: Kommer flytta hem

AIK, Djurgården och IFK Göteborg ska alla vara intresserade av att värva Sebastian Larsson när dennes kontrakt med Hull går ut i sommar. Larsson berättar för Sportbladet att han kan tänka sig en flytt till allsvenskan.– Det känns som att allsvenskan fått ett uppsving i intresse, säger Larsson till Sportbladet.
Larsson kopplas ihop med AIK, Djurgården och Blåvitt: "Kan absolut tänka mig att spela i allsvenskan"
Sebastian Larsson har mindre än ett halvår kvar på sitt kontrakt med Hull City.
Läs mer om AIK, Blåvitt, Djurgården och Hull City.
Uppgifter: Milosevic diskuterar kontrakt med AIK
Alexander Milosevic är klubblös sedan han brutit kontraktet med först Rizespor, dit han var utlånad, och sedan med Besiktas som han tillhört sedan han lämnade AIK efter säsongen 2014.
Läs mer om AIK och Rizespor.
AVSLÖJAR: Efterlängtade comebacken i AIK - Milosevic på väg tillbaka
Alexander Milosevic lämnade AIK vintern 2015. Nu kan en efterlängtad comeback vara på gång. Enligt källor till FotbollDirekt så diskuterar nu Milosevic ett kontrakt med Gnaget.
Läs mer om AIK, FotbollDirekt, Gnaget och Milosevic.
SVT stoppar Lindgren – efter kanalens fruktan
SVT stoppar David Lindgren från att utföra sitt intresse. Anledningen är att kanalen till varje pris vill undvika att programledaren skadar sig. Därför stoppas han av SVT:s kontrakt. – Ja så är det faktiskt. Det handlar om skaderisken, säger han. Samtidigt slopar programledaren några av sina skämt i sändning –efter tittarkritiken.
Läs mer om David Lindgren och Lindgren.
Succ i OS – men ledarna kan lämna längdlandslaget
Pyeongchang. Ledarstaben för det svenska längdlandslaget kan försvinna till nästa säsong. Ingen av dem har kontrakt som sträcker sig längre än till våren. – Jag har en familj hemma med två små barn, en grabb som är ett drygt halvår och flicka som är två och ett halvt. Det gäller att de bitarna också fungerar, säger förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Rikard Grip.
Backlund stannar sex år till i Calgary för kvarts miljard
Tampa. Mikael Backlund skrev natten till lördagen nytt kontrakt med Calgary värt ungefär en kvarts miljard kronor. Därmed bli han kvar i klubben i sex år till.
Läs mer om Calgary.
Officiellt: Mittbacken till Bajen efter åren i Kina
Den förre Gefle-försvararen David Fällman har skrivit på ett tre år långt kontrakt med Hammarby. Det låter Stockholmsklubben meddela under fredagen. Fällman kommer närmast från två säsonger i kinesiska Dalian Transcendence.
Vd: Alla vill hoppa av sina avtal i nyproduktionen
Många köpare vill hoppa av sina kontrakt på pågående nyproduktion. Marcus Ohlson Ehn, vd vid Notar Nyproduktion, säger nu till SvD att hans bild är att nästan alla vill hoppa av och att tre fjärdedelar har köpt på spekulation.
Läs mer om Notar Nyproduktion och SvD.
Trotjänaren förlänger med IFK Kristianstad
Johannes Larsson förlänger sitt kontrakt med IFK Kristianstad.Högersexan stannar i klubben till sommaren 2019.– Johannes är en solid spelare som alltid gör jobbet, säger sportchefen Jesper Larsson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Jesper Larsson.
Officiellt: Djurgården värvar Chilufya: "En process att få allt på plats"
Edward Chilufya besökte Djurgården för första gången sommaren 2017. Nu står det klart att han blir en del av truppen, då han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.
Läs mer om Chilufya och Djurgården.
ÅAC Microtech får kontrakt på att skjuta upp satellit
STOCKHOLM (Direkt) ÅAC har fått sitt första kontrakt på uppskjutning av en satellit. Beställningen från det israeliska företaget NSLComm är en utökning av en tidigare order på en 6U-satellit. För koncernen är kontraktet av strategisk betydelse och markerar en viktig milstolpe som den första beställningen av ett komplett satellitprojekt från början till slut, heter det.
Ghoddos förlänger med Östersund
Här är Östersunds FK:s glädjebesked: anfallsstjärnan Saman Ghoddos har förlängt sitt kontrakt med klubben över säsongen 2020, rapporterar osdsport.se.
Läs mer om Östersund.
Succspelaren förlänger med Östersund
Östersund har mottagit bud på runt 60 miljoner för honom.Men Saman Ghoddos har i stället förlängt sitt kontrakt med Östersund i ytterligare två år.– Jag trivs jättebra här och alla vet om det och jag ska fortsätta mitt äventyr här, säger Ghoddos till Östersunds hemsida.
Läs mer om Östersund.
Wallmark om sportchefens val: "Kul att höra"
Han har ett utgående kontrakt med Carolina Hurricanes och är en drömvärvning för Luleå Hockey. Nu berättar Lucas Wallmark om framtidsplanen.
Läs mer om Luleå Hockey.
Bröt sitt kontrakt – nu är Ledin klar för Luleå
Per Ledin bröt kontraktet med Karlskrona HK på måndagen av personliga skäl.På tisdagen presenterades han som Luleås senaste värvning.– Med sin rutin vet han förutsättningarna och kommer ge järnet på träningarna och vara redo för spel när det blir aktuellt, säger Luleås sportchef Stefan Skuggan Nilsson i ett pressmeddelande.
Många vittnar om otydliga avtal i nyproduktionen
SvD:s avslöjande att tusentals kontrakt för nyproducerade lägenheter kan vara olagliga, har lett starka reaktioner bland läsare. Bindande avtal trots förseningar eller förändrade villkor väcker ilska. Här är några av reaktionerna.
JUST NU - PÅ FD: Juniors lönelyft i Bajen - "Haft för dåligt kontrakt"
Hammarbys Junior har skrivit på ett nytt kontrakt fram till 2020. Nu gör han ett större lönelyft. Jesper Jansson är ärlig om Juniors tidigare för låga lön: - Hans tidigare kontrakt har inte varit tillräckligt bra.
Läs mer om Bajen och Haft.
NHL-klubbens hyllning till Frölundas forward
Med 24 mål på 43 matcher leder han skytteligan i SHL.Victor Olofsson, 22, har utgående kontrakt med Frölunda – och nu talar mycket för att Buffalo Sabres kommer vilja ha över honom till nästa säsong.– Han är i rätt ålder, det börjar bli dags nu, säger NHL-klubbens scout Jan-Axel Alavaara som också drömmer om att få välja Rasmus Dahlin.
Läs mer om Frölunda och Jan-Axel Alavaara.
Lämnar Leksand med omedelbar verkan
Fredrik Lindgren bryter sitt kontrakt med Leksand.Backstjärnan uppger personliga skäl som anledningen.–Jag vill tacka alla i Leksands IF för den här tiden, säger Lindgren till klubbens hemsida.