Kontrakt

Tjänsteman stängs av: Så oerhört oproffsigt

I maj förra året hörde tjänstemannen på Göteborgs stads intraservice av sig till en konsult hos en av avdelningens leverantörer.Det blir absolut ingen sen kväll, men nån pilsner och lite tjöt innan hemfärd är aldrig fel.Tre dagar senare tilldelades samma leverantör ett kontrakt på 26 miljoner kronor.Nu har tjänstemannen stängts av efter en utredning som tillsattes efter en anonym anmälan.

Mästarna förlänger med nyckelspelare

Olafur Gudmundsson stannar i IFK Kristianstad.Lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt till sommaren 2020.– Jag hade en del bud från både Tyskland och Frankrike men det känns rätt att förlänga kontraktet, säger han till klubbens hemsida.
Läs mer om Frankrike och Tyskland.
Här är stjärnorna som kan lämna ÖFK
Österstund är klart för slutspel i Europa League.Men laget som kommer till spel när det drar i gång kan se väldigt annorlunda ut mot det Östersund vi lärt känna under hösten.Flera spelare sitter på utgående kontrakt, däribland Sotiris Papagiannopoulos och Gabriel Somi.
Formel 1: Kubica och Sirotkin testar för Williams
Med tanke på hur mycket tid Robert Kubica får i Williams bil behöver man inte vara Sherlock Holmes för att räkna ut att polacken står nära ett kontrakt.
Läs mer om Robert Kubica och Sirotkin.

AIK värvar målvakt – och förlänger med Linnr

AIK:s 20-årige målvakt Oscar Linnr förlänger sitt kontrakt med den allsvenska klubben.
Läs mer om Linnr och Oscar Linnr.
10 startups med blockchain-lösningar för företag
Blockkedjan handlar inte bara om bitcoin. För företagen väller det fram nya lösningar som baseras på tekniken – allt från smarta kontrakt till identifieringssystem och säkerhetstjänster. Här är tio nya tjänster från startupvärlden.
10 startups med blockchain-lösningar för företag
Blockkedjan handlar inte bara om bitcoin. För företagen väller det fram nya lösningar som baseras på tekniken – allt från smarta kontrakt till identifieringssystem och säkerhetstjänster. Här är tio nya tjänster från startupvärlden.
Mellberg lämnar Brommapojkarna
Trots dispens på tränarlicensen och allsvenskt kontrakt väljer nu Olof Mellberg och Azurdin Valentic att lämna Brommapojkarna.
Mellberg lämnar – trots nya beslutet
Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna.Trots att han har fått licens för att träna BP kommande säsong väljer succtränaren att inte förlänga sitt kontrakt.Även Azrudin Valentic väljer att lämna klubben och gå vidare. Att succduon lämnar den nyligen till allsvenskan uppflyttade klubben kommer att bli officiellt inom kort.
Mikael Persbrandts agent säger upp samarbetet
Fem dagar efter skådespelaruppropet #tystnadtagning publicerades i SvD sade Mikael Persbrandts agentur Indio Management sitt kontrakt med skådespelaren.
Läs mer om Indio Management och SvD.
Skådespelaren lämnar tv-serien efter sexanklagelser
Jeffrey Tambor lämnar tv-serien Transparent efter anklagelser om sexuella trakasserier, skriver Deadline.Skådespelaren har hyllats för sin roll som transkvinna i serien - men väljer nu att inte fortsätta i rollen.– Det är inte längre det jobb som jag skrev kontrakt om för fyra år sedan, säger skådespelaren till sajten.
Zlatan öppnar – för United-förlängning
Zlatan Ibrahimovic är tillbaka.Redo för toppstrid i Premier League och redo att fullfölja sitt sista kontrakt med Manchester United.Eller?– Jag vet inte vad som kommer ske i framtiden. Det som händer händer, säger han kryptiskt till The Guardian.
Kravet kan få Blåvitts tränaraffär att spricka
Andreas Brännström är överens med IFK Göteborg.Problemet?Brännström har kontrakt med Dalkurd – och Blåvitt lyckas inte komma överens med den allsvenska nykomlingen om att köpa loss Brännström.Parterna står så långt från varandra att affären riskerar att spricka, uppger GP.
Vet vad jag har för rättigheter
GÖTEBORG. Marcus Lantz, 42, kopplas ihop med tränarjobbet i Göteborg FC. Men för att det – eller något annat – överhuvudtaget ska bli aktuellt måste den sparkade Öis-tränaren köpas ut från sitt kontrakt av Örgryte.Nu berättar Lantz om sin situation.– Om inte de (Öis) gör rätt för sig kommer jag att ta det ganska lugnt i 25 månader, säger han till GT.
Talangens beslut: Förlänger med AIK
Oscar Linnr har bestämt sig.Enligt SportExpressens uppgifter har U21-landslagsmålvakten bestämt sig för att förlänga sitt kontrakt med AIK.Kontraktsförlängningen väntas bli officiell inom kort.
Läs mer om AIK.
Kallas miljonklipp: 'Det är fantastiskt'
Charlotte Kalla har precis skrivit på ett nytt kontrakt.Ett kontrakt som enligt branschexperterna är värt flera miljoner.– Det känns fantastiskt, säger Kalla i ett uttalande.
Läs mer om Kalla.
Uppgift: Lewicki på väg att lämna
Oscar Lewickis kontrakt med Malmö FF är på väg att löpa ut.Nu kan han lämna klubben.Enligt Fotbollskanalen ska mittfältaren besöka danska Bröndby.
Läs mer om Bröndby och Malmö FF.
Fi: Stoppa urholkningen av socialförsäkringarna
Skillnaderna mellan de som har fast jobb och de som har lösa och tillfälliga kontrakt ökar allt mer. Feministiskt initiativ vill slå samman de olika formerna av socialförsäkringar med koppling till inkomstbortfall. Försäkringen bör ha högt i tak och ett rejält golv, skriver Gudrun Schyman, Annelie och Lotten Sunna, Fi.
Peter Jihdes besked – överväger att lämna TV4
Peter Jihdes kontrakt med TV4 går ut nästa sommar – och han säger att det inte är otänkbart att han då går över till konkurrenten TV3.På tisdag medverkar han i TV3 som värd för kanalens satsning Diabetesgalan, något som har gett mersmak.Han avslöjar för Expressen att han överväger att fortsätta jobba med TV3:s ägarkoncern MTG i framtiden.– Man ska aldrig säga aldrig, det finns massor med spännande projekt på MTG som de har hintat om, säger Peter Jihde.
Förlänger med nyckelspelaren
Simon Hjalmarsson, 28, blir Frölunda trogen.Nu har den assisterande kaptenen förlängt sitt kontrakt till säsongen 20/21.
Läs mer om Frölunda.
Sensys Gatso rusar på USA-kontrakt
Stockholmsbörsen inledde fredagen med ett negativ indexrörelse och precis som tidigare i veckan stack ett antal rapporterande bolag ut i kurslistorna.
Extremt snabba laservapen – snart verklighet i stridsflyg
Laservapnen kan vara på väg att införas i framtidens stridsflygplan. De tekniska utmaningarna är stora men Lockheed Martin har i vilket fall fått ett kontrakt om att utveckla lasersystem som ska testas på ett stridsflygplan senast 2021.
Läs mer om Lockheed Martin.
TV4:s beslut – om de andra profilerna
TV4 riskerar att tvingas betala miljonbelopp till Martin Timell, sedan de brutit programledarens kontrakt och stoppat Äntligen hemma-inspelningarna.Men den ekonomiska kostnaden för skandalen är inte slut där.TV4 och produktionsbolaget Meter är överens om att resten av Äntligen hemma-programledarna kommer att få betalt –man ger också ett nytt besked om programmet:– Det finns inga planer på att slutföra de inspelningarna, säger TV4:s programchef Anna Rastner.