Kortedala

Två personbilar i krasch – polisen varnar för halka

Två personbilar har krockat i Burmabacken i Kortedala i Göteborg. Den ena bilen ska ha kraschat in i ett träd.– Det är mycket halt på platsen, men vi har inga uppgifter om trafikpåverkan eller skadeläge ännu, säger polisens presstalesperson Anna Lagerqvist.

Person påkörd av spårvagn – oklart skadeläge

En person har blivit påkörd av en spårvagn i Kortedala, skriver polisen på sin hemsida.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Kortedala.
JUST NU: Knivattack – en huggen i huvudet
En man har knivhuggits i huvud och nacke i Kortedala i Göteborg.Han hittades blödande i en lägenhet av polisen.En man har gripits misstänkt för mordförsök.
Läs mer om Göteborg.Han och Kortedala.
Hotfull man skjuten i benet av polis
En hotfull man i beväpnad med en spade skadesköts av polis i Kortedala utanför Göteborg på lördagen.
Läs mer om Göteborg och Kortedala.

Larm om köksbrand i lägenhet

Räddningstjänsten har larmats till ett flerfamiljshus i Kortedala i Göteborg efter en brand i en lägenhet.
Läs mer om Göteborg och Kortedala.
Hammarman har rånat apotek – hotade med pistolliknande föremål
Ett apotek i Kortedala i Göteborg har rånats på lördagen.Rånaren var maskerad och beväpnad med hammare och ett pistolliknande föremål.Ingen person är gripen.
Läs mer om Göteborg och Kortedala.
Person påkörd – är allvarligt skadad
En person har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit påkörd i Kortedala, Göteborg.– Som det ser ut nu finns det ingen brottsmisstanke, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.
Spårvagnstrafiken stoppades: Kastade sten eller is
På fredagskvällen har spårvagstrafiken stoppats mellan Kortedala och Bergsjön efter att föremål kastats mot spårvagnar vid Rymdtorget.– Det är sten eller is som har kastats, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.Spårvagnstrafiken planeras köra igen vid 21.30-tiden.
Snön ställer till stora problem på vägarna
Det ymniga snöfallet i västra Sverige orsakar allt större trafikproblem.– Just nu är det problem i Kortedala i Göteborg och på riksväg 40, uppger Peter Nordengaard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Tre brutala rån på kort tid – två till sjukhus
Under tisdagskvällen har två personer rånats brutalt i området kring Hammarkullen.Ytterligare ett rån har inträffat i Kortedala.I ett av fallen hotades en person med pistol och sparkades av fem maskerade gärningsmän.– Vi har rätt mycket enheter på plats där nu, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Reaktion mot slit och släng – en butik där allt är gratis
En grupp kvinnor i Kortedala i Göteborg har tagit Second Hand till den yttersta spetsen.Man har öppnat en butik där precis allt är gratis.– Vi slänger för mycket. Att i stället ge bort och få saker gratis för folk att må bra, säger Ann Helne Lundmark, en av entusiasterna bakom gratisbutiken.
Misstänkt mordbrand i lägenhet
Polisen utreder en misstänkt mordbrand efter att en lägenhet rökfyllts i natt i Kortedala i Göteborg.En person befann sig i lägenheten.– Det finns indikationer på vem som kan ha anlagt branden, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Larm om brand i flerfamiljshus – stort räddningspådrag
Räddningstjänsten och polis larmades på onsdagsmorgonen till en lägenhet i Kortedala.Enligt initiala uppgifter ska det komma rök från sjätte våningen i flerfamiljshuset.– Vi är på plats och har sex enheter från tre stationer, säger Sara, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.
Läs mer om Kortedala.Enligt och Sara.
Ung man hittad död i källare
En ung man hittades i torsdags död i en källare i Kortedala i nordöstra Göteborg. Polisen utreder händelsen som misstänkt mord eller dråp.
Läs mer om Göteborg och Kortedala.
Gaslarm i Göteborg: Vet inte omfattningen
Räddningstjänsten har ryckt ut på ett gaslarm i stadsdelen Kortedala i Göteborg.– Vi vet ännu inte omfattningen. Inringaren säger att sipprar ut gas utanför en fastighet, berättar larm och ledningsoperatören vid stor-Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Kortedala.
Man knivskuren vid bråk på balkong
En man har knivskadats efter ett bråk mellan två män på en balkong i Kortedala i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Kortedala.
Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus
Det brinner i ett flerfamiljshus i Kortedala i Göteborg. En skadad person har förts till sjukhus. – Det är en fullt utvecklad lägenhetsbrand. Vi är inne och rökdyker med två grupper, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Två bilar har krockat – vägen avstängd
Två bilar har krockat i Kortedala i Göteborg.Vägen har stängts av för all trafik.– Vi har stängt av hela vägen. Det blir en del sanering och glas, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Lastbil och bil i krock – person klipps loss
En olycka har inträffat mellan en lastbil och en personbil på E45 i höjd med Kortedala.– Vi är på plats för att klippa upp taket, säger Urban Samuelsson vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Spårvagnar beskjutna med grön laser – polisen söker efter gärningsmännen
Flera spårvagnar ska ha blivit beskjutna med grön laser i Kortedala i Göteborg.Det var Göteborgs spårvägar som kontaktade polisen – som nu söker efter de misstänkta ungdomarna.– De ska ha riktat grön laser mot spårvagnen. Vi är där för att ta reda på vad som har hänt och om någon har blivit skadad, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Kvinna i 70-årsåldern brutalt rånad
En kvinna i 70-årsåldern utsattes vid 13-tiden för ett brutalt rån i Kortedala. – Gärningsmannen har ryckt av henne en halskedja. Han ryckte flera gånger innan halskedjan gick av, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Larm om skott och bilbränder i Göteborg
Polisen har på söndagsmorgonen fått larm om skottlossning och bilbränder i Kortedala i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. – Vi fick in det som att det rörde sig om bilbränder och skottlossning, och det var kringboende som slog larm, säger Peter Engström, stabschef vid Räddningstjänsten Storgöteborg, till tidningen.
Hjältarna: Om man inte ringer dör de ju
Ett 15-tal brandmän bekämpar en lägenhetsbrand i Kortedala på torsdagseftermiddagen. Branden ska vara begränsad till den aktuella lägenheten men det hade kunnat gå betydligt värre än så. Pontus och Noel Berlin, 12, såg röken och larmade 112. – Jag tänkte mest på om det var några där inne. Om man inte ringer så dör de ju, säger Pontus.
Läs mer om Kortedala och Noel Berlin.
Brand i lägenhet – omfattningen oklar
Polis och räddningstjänst är på plats vid ett lägenhetshus i Kortedala efter ett larm om en brand.– Det är en bekräftad brand men omfattningen är oklar, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.Det finns inga uppgifter om personskador.