Kräver

De kräver Bodströms avgång efter inblandningen i Allra

Nyligen utsågs Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholm. Nu kräver ett 50-tal anställda på Pensionsmyndigheten att regeringen drar tillbaka utnämningen, skriver Aftonbladet. Orsaken är att ex-ministern riskerar att bli stämd för sin inblandning i det skandalomsusade fondbolaget Allra.
Kräver Bodströms avgång efter avslöjandet
Den tidigare S-ministern ingick i styrelsen för kritiserade pensionsbolaget Allra.Nu kräver de anställda på Pensionsmyndigheten att regeringen backar från utnämningen av Thomas Bodström till ny landshövding för Stockholms län avslöjar Di TV.Vi vill att regeringen drar tillbaka utnämningen av Thomas Bodström skriver de i ett brev till finansdepartementet.
Vi har något att bevisa för fansen
Rögle BK har haft en mardrömsstart på SHL.Nu väntar hemmapremiär och assisterande kaptenen kräver Daniel Widing kräver att laget ska lyfta sig.– Vi har inte gjort det vi kommit överens om, säger han.
Läs mer om Daniel Widing.

Alliansen kräver att Helne Fritzon förklarar sig

I våras gav riksdagen i uppdrag till regeringen att tillsätta en utredning med målet att månggiften som ingåtts utomlands inte längre ska accepteras i Sverige. Nu tycker Allianspartierna att frågan dras i långbänk och kräver att ansvariga statsrådet Helne Fritzon (S) förklarar sig i riksdagen.
Ministern krävs på förklaring om månggifte
I våras gav riksdagen i uppdrag till regeringen att tillsätta en utredning med målet att månggiften som ingåtts utomlands inte längre ska accepteras i Sverige. Nu tycker Allianspartierna att frågan dras i långbänk och kräver att ansvariga statsrådet Helne Fritzon (S) förklarar sig i riksdagen.
Världsbäst på eHälsa kräver internationellt samarbete
Det är glädjande att myndigheter nu äntligen tittar mer på internationellt delade detaljerade dokumentationsmodeller för innehåll i journaler. Vi hoppas att de ger tillräckligt kraftfulla och tydliga budskap så att de upphandlande vårdgivarna också ser vikten av detta. Om vi ska bli världsbäst på eHälsa krävs internationellt samarbete, skriver flera forskare i medicinsk informatik i en replik.
SL kräver 300 miljoner för fiasko med signalsystem
Signalsystemet till t-banans röda linje skulle bana väg för förarlösa tåg. Men efter flera år av förseningar har SL tappat förtroendet för leverantören. – Vi kräver i ett första steg tillbaka 300 miljoner kronor av förskottet, säger vd:n Caroline Ottosson.
ISK-sparandet bör ha fasta spelregler
ISK har blivit en rejäl succ. Men den föreslagna skattehöjningen har föregåtts av en alltför ytlig analys och riskerar att bli kontraproduktiv. Ett långsiktigt sparande kräver långsiktiga spelregler, skriver Joakim Bornold och Eva Trouin, Nordnet.
Kräver svar om bistånd till skövlad regnskog
Svenska biståndspengar bidrar till att regnskog i Gabon skövlas och ersätts med stora palmoljeplantage, tack vare ett lån av Afrikanska utvecklingsbanken. Efter avslöjandet kräver svenska regeringen en förklaring av utvecklingsbanken.
Läs mer om Afrikanska och Gabon.
Apple höjer gränsen för App Store-nedladdningar över mobilnät
Med IOS 11 officiellt ute har Apple passat på att höja maxgränsen för hur stora appar som kan laddas ner över mobilnät och inte kräver wifi.
SÖS säger nej till engångs– ärmar – kritiseras nu av DO
Södersjukhuset kräver att medarbetarna jobbar i kortärmade kläder – något som nu kritiseras av diskrimineringsombudsmannen.DO menar att det riskerar att diskriminera de som av religiösa skäl vill skyla sina ärmar.
SVT fälls för Måns-bilderna
En bild på Måns Zelmerlöw under Vasaloppet blir kostsam för SVT.Nu kräver Granskningsnämnden koncernen på 50 000 kronor.
Lars, 43, slog ihjäl föräldrarna med yxa
Först slog krigsveteranen Lars Kragh, 43, ihjäl sina båda föräldrar med en yxa.Sedan körde han omkring med kropparna i sin bil i flera dagar.När den misstänkte mördaren nu ställs inför rätta kräver försvarsadvokaten att hans klient ska gå fri från straff.
Neymar kräver att PSG säljer Cavani
Det har redan uppstått en spricka i PSG.I helgen bråkade stjärnorna på plan.Och nu kräver Neymar - enligt spanska Sport - att klubben säljer Edinson Cavani.
Läs mer om Cavani, Edinson Cavani, Neymar, PSG och Sport.
Teslan knockar Volvon på energiförbrukning
El mot bensin. Tesla Model S möter Volvo XC60 T5 bensinturbo i en energimatch. Resultat: teknisk knockout. Teslan klarar 116-milaturen med mindre än en fjärdedel av den energi Volvon kräver. Förklaring: usel verkningsgrad i bensinmotorn.
Läs mer om Volvo XC60 T5 och Volvon.
Kritiken: Krogen vilseledde kunder
Restaurang Bryggeriet utlovade ekologisk kyckling men serverade helt vanlig sådan till sina gäster.Missvisande, menar Miljöförvaltningen, som efter inspektionen nu kräver att restaurangen åtgärdar sina brister.Era kunder betalar for att fa ett visst livsmedel och det ar vilseledande om informationen inte stammer, skriver förvaltningen i beslutet.
Pedofilmisstänkte tränaren höll sig undan – nu kräver han skadestånd
Den pedofilmisstänkte idrottstränaren höll sig undan tills preskriptionstiden löpte ut.Efter att sexbrottsåtalet lades ner har mannen nu valt att begära skadestånd för lidande – efter sitt dygn i häkte.– Det är ett standardförfarande, säger Gustaf Ebenfelt, mannens advokat.
Läs mer om Gustaf Ebenfelt.
Apple lägger till stöd för Flac-formatet i IOS 11
Kräver emellertid att du använder dig av Iphone 7 eller senare.
Läs mer om Flac-formatet och Iphone.
Nathan Shachar: Regeringen kräver insyn i Kataloniens räkenskaper
Spaniens regering utfärdade på fredagen ett 48 timmars ultimatum till de katalanska separatisterna. Om de inte redovisar sina utgifter för folkomröstningen så tar Madrid över Kataloniens likvida medel och räkenskaper.
Läs mer om Madrid.
Nathan Shachar: Regeringen kräver insyn i Kataloniens räkenskaper
Spaniens regering utfärdade på fredagen ett 48 timmars ultimatum till de katalanska separatisterna. Om de inte redovisar sina utgifter för folkomröstningen så tar Madrid över Kataloniens likvida medel och räkenskaper.
Läs mer om Madrid.
Olsson om kravet på Ryssland: Befogat
Johan Olsson blev själv besegrad av tre ryska åkare under femmilsloppet i OS i Sotji 2014.Efter graverande uppgifter om ryskt dopingfusk i just Sotji kräver nu 16 nationers antidopingorganisationer att Ryssland stoppas från att delta i OS i Pyeongchang.– Det känns befogat, säger 37-åringen.
Läs mer om Pyeongchang, Ryssland och Sotji.
Busch Thor till Lööf och Björklund: Förstår inte
Splittringen mellan allianspartierna fördjupas.KD-ledaren Ebba Busch Thor kräver nu öppet sina allianskolleger på svar efter vändningen om försvarsminister Peter Hultqvist, S.– Jag förstår inte. Ge mig gärna argumentet för varför Hultqvist plötsligt inte gjort fel bara för att någon annan också gjorde fel? frågar hon.