Krönika

Vi utnyttjades som sexslavar

Jacinda Barclay deltog i en av 2000-talets mest utskällda idrottsprojekt: Lingerie Football League.Nu har stjärnan berättat sanningen om den traumatiska upplevelsen.Vi möttes av en total brist på respekt, skriver Barclay i en krönika för tidningen Players Voice.
Läs mer om Barclay.

Krönika av Gunnar Fredriksson: "Nya och gamla väderlekar"

LÄSARTEXT Nu govänner, nu ljusnar det! Mars månad är förhoppningens månad, även om en eller annan snögiva dröjer sig kvar i skyn och söker läge för att dimpa ner, men ändå, var så säkra på; snart flöjtar koltrasten!
Läs mer om Gunnar Fredriksson.
Krönika: "Om jag vill spendera min sista krona - låt mig!
Linnea Holgersson om butikspersonal med fördomar. Häromdagen berättade min kollega om sin vän. Det hon sa inspirerade mig till den här krönikan.
KRÖNIKA: Febrig rapport från sjukstugan på Videvägen
Hur mycket snor kan egentligen en tioåring producera?" Följ Meekatts blogg här Ja, det har ju kommit ett par bakslag vädermässigt men i dag skiner i alla fall solen och våren lägger sig som bomull över fina Halmstad.
Läs mer om Halmstad och Videvägen.

Bengt Ohlsson: Det jag en gång samlade har blivit värdelöst

KRÖNIKA. Den som någon gång försökt göra sig av med det som kostat hårt arbete att få ihop vet hur det känns: vägran att släppa taget.
Krönika: När 20 personer ser ett skickligt och hajpat band kan man undra vad som gått fel
Det här skulle ha varit en recension - men så blev det inte. Fredagskvällen i Gästrikland var den bredaste som passerat i nöjessvängen här omkring på ett bra tag.
Läs mer om Gästrikland.
Niklas Orrenius: Den antimuslimske farbrorn med skylten var en gång Malmös kungamakare
KRÖNIKA. Den man som en gång var centralfigur inom den skånska anti-invandringsrörelsen är sig lik, märker Niklas Orrenius när han av en slump möter Skånepartiets ledare på gatan.
Bandy, bandy, bandy, bandy
Jag lovade ju en krönika med min reservationslösa hyllning av sporten bandy för några veckor sedan när jag var tvungen att hylla skådespelaren Mandy Potemkin i stället. Nu kommer här den där utlovade lovsången till bandy.
Läs mer om Mandy Potemkin.
Krönika Sofie Eriksson: Djungeltrumman går och din anställning står på spel
Krönika: Anställningstrygghet Nu går stora djungeltrumman. Bam bam bam. Jävlar vad den dunkar på, och tidigt dessutom. Den som består av hånfulla memes på nätet, av rykten och smutskastning.
Johaug-utspelet: Direkt opassande
När Norges landslagschef på OS sista dag gick till stenhårt angrepp mot Fis fick han hård kritik.Men han stöttas nu av den svenske skidprofilen Torbjörn Nordvall - som vill att Fispresidenten Gian Franco Kasper gå i pension.Skidsporten förtjänar en offensiv ledare, inte en kedjerökande idrottspamp som pratar om Hitler, skriver Nordvall i en krönika i Nettavisen.
Björn Gustavssons krönika: När utopin ibland förverkligas. På språkcaféer, fängelser och i skidspåren i Dalarna.
Snön ligger meterdjup på höjderna kring Boda och Lenåsen. Om dagarna far jag fram i de mest fantastiska skidspår. Och ständigt slås jag av hur glada, ja närmast uppsluppna mötande människor ter sig.
Läs mer om Boda, Dalarna och Lenåsen.
Nej nu får ni faktiskt sluta vara så förbannat ängsliga
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s. Jahapp, nu var det dags igen. Vi ska prata böneutrop i Sverige.
Läs mer om Sverige.
"Fler har besökt månen än djuphavet"
KRÖNIKA. "Era raketer är riktade åt fel håll", sa den kända ubåtsdesignern Graham Hawkes. Inte konstigt, skriver Ny Tekniks nyhetschef Anna Orring. Haven dominerar vår planet, ändå är så mycket om livet i de stora djupen okänt.
Läs mer om Anna Orring.
Bakom murarna
KRÖNIKA. När USA startar handelskrig med Europa och Kina är det politik det handlar om - inte ekonomi. Handelskrig. Smaka gärna på det uttrycket. Tankarna far iväg till 1970-talets kvoter, då Europa skulle skyddas mot japansk bilimport.
Läs mer om Europa och Kina.
Smider planer utan förankring
KRÖNIKA Det är ingen lätt sak att förbättra världen. Särskilt svårt är det att förbättra Sverige. Det kan, som vi alla vet, bero på att Sverige är så förträffligt. Men ändå.
Läs mer om Sverige.
NFL-frun: Otrohet händer alldeles för ofta
Att vara partner till en professionell idrottsman kan verka glamoröst, men likt alla medaljer har det en baksida.Flera respektive till framgångsrika idrottare har vittnat om fördomar de möts av och häcklingar de får utstå.I en krönika på sajten Whimn.com berättar Bianca Peters, som under lång tid var tillsammans med en NFL-stjärna, om sitt liv som spelarfru och varför hon valde att avsluta det.– Jag ville inte kompromissa mer, säger hon.
Läs mer om Whimn.com.
Per Bjurman: Facebook - strömlinjeformningens döddansare
KRÖNIKA NEW YORK. För en tid sedan skrev jag, i ett plötsligt utbrott av frustration, följande på Facebook: "Varför, Facebook, kan jag inte få ratta inställningarna så jag får en kronologisk feed?
Läs mer om Facebook.
Skidprofilen efter kaoset: Uppträdde som grisar
Helgens världscuptävling i Holmenkollen drog som vanligt storpublik.Men efter lördagens femmil utbröt också kaos.Det får den svenske skidprofilen Torbjörn Nordvall att reagera starkt.– Fyllona pissar på arrangören, skriver Nordvall i en krönika i Nettavisen och kräver nu att det införs alkoholförbud.
Krönika Lennart Götesson: Det är förvillande besked som ges om vad som är en miljöbil
Krönika: Miljöbilar Skrota din gamla bil och köp en ny för miljöns skull, uppmanade Trafikverkets miljödirektör. Ja, för de flesta är det nog lättare sagt än gjort.
KRÖNIKA: Rysliga historier och halvkul drift med vår samtid
Förra veckan uppmärksammades den internationella kvinnodagen, som ska sätta ljus på frågor om kvinnors utsatthet världen över.
Katrine Maral: De öppna dörrarnas London är inte alltid så välkomnande
KRÖNIKA. Londons kreativa klass skapar exklusiva fritidsgårdar för att kunna umgås enbart med varandra.
Läs mer om London.
Agnes Lidbeck: Denna krönika skriver jag med en stark känsla av obehag
Agnes Lidbeck kan bara häpna när Anne Fadiman demonstrerar sin totalt överlägsna, men charmerande udda, bildning.
Läs mer om Anne Fadiman.
Sanna Blomquist: Unika öl när bryggerier samarbetar
KRÖNIKA. Att göra olika varianter av collabs – bryggerisamarbeten – blir allt vanligare och fördelarna är många. Slutresultatet är i regel något unikt.
Niklas Orrenius: Hur hade Kim Wall skrivit om rättegången i Köpenhamn?
KRÖNIKA. Hur hade Kim Wall rapporterat om rättegången mot Peter Madsen? Hon hade sannolikt inte missat den kolsvarta ironin i att förhandlingen om ett kvinnomord inleds den 8 mars, på internationella kvinnodagen.
Läs mer om Kim Wall, Köpenhamn och Peter Madsen.
Elin Peters: Ät som om det vore kris för det mesta
KRÖNIKA. En asteroid har ödelagt alla krogar från Lilla Ego till Teatern i Ringen. Linas matkasse-bilar har soppatorsk. Hyllorna på Picard gapar tomma eftersom allt har tinat och till och med lussekorven på Pressbyrån har gått åt. Vad ska vi nu äta?