Kreta

Kreta runt – från heta stränder till skön svalka

Kreta är en stor ö med ett pärlband av badorter. Från var och en av dem är det alltid nära till ett helt annat öliv där insektssurr, vildblommor, frisk bergsluft, okända sandstränder och traditionellt vardagsliv väntar.

Jessica Almenäs stora planer – för familjen

Jessica Almenäs njuter av livet som nybliven trebarnsmor – och ser nu fram mot att flytta till något större.Kanal 5-programledaren är tillbaka i tjänst i oktober och tar då med sig en barnvakt till Kreta för inspelningarna av Superstars.– Någon kommer följa med, för min kille som är handbollsproffs kan inte, säger hon.
Läs mer om Kreta.
Svenska turisterna nära att dö på semesterresan
Svenskarna Steven och Lion från Södertälje var nära att dö på Kreta.De fick sårskador på hela kroppen när de kraschade mot den klippiga stranden.Repet mellan båten och deras fallskärm brast när de var uppe i luften.– Vi vill varna andra från att åka sådant här, i alla fall på Kreta, säger Steven.
Läs mer om Kreta, Kreta.De, Lion, Steven och Södertälje.
Hundratals svenskar strandade på Kreta
Hundratals Apolloresenärer är strandade strax utanför Chania på Kreta.Hemresan är mer än 48 timmar försenad – och natten till lördag fick Apolloresenärerna sova på en gammal flyktingförläggning.– Det är ingen som mår bra av det här. Det är väldigt mycket frustration, stressade och oroliga människor och många småbarn som gråter, säger Sofia Liti, 17, som är fast på ön.

Kreta – en doft av hav och timjan

Många svenskar besöker kusten väster om Chania, men många missar också regionens mer okända delar. Följ med till en frodig botanisk trädgård, den lilla byn Loutro och stränder i Zorbaland på västra Kreta.
Läs mer om Chania, Kreta, Loutro och Zorbaland.
Hit åker Frölunda för att bli starkare
GÖTEBORG. Frölunda lämnar Sverige.Nu väntar en veckas stenhård träning – på Kreta.– Alla får en exklusiv och intensiv vecka, spelare som ledare, i sol och värme, säger Frölundas fystränare Pär Edlund.
Karpathos – en förvånansvärt oupptäckt pärla
Med tanke på läget – mitt emellan Kreta och Rhodos – är grekiska Karpathos förvånansvärt oupptäckt. DN Resors Anna Wahlgren fann en lugn ö med dramatisk natur värd att återvända till.
Läs mer om Kreta.
Kallas lycka - har fått besked om OS
Charlotte Kalla, Sandra Näslund, båda curlinglagen och Sven Thorgren. Det är några av dem som Sveriges olympiska kommitt redan i dag, i samband med förlägret på Kreta, tog ut till vinter-OS i Pyeongchang 2018.
Vinter-OS-truppen tar form på Kreta
Det är allt annat än vinter på Kreta. Ändå är det här som de första svenskarna i dag ska tas ut till vinter-OS i Pyeongchang nästa år. Charlotte Kalla, Sandra Näslund och Emma Dahlström är några av de starkaste kandidaterna.
Kalla sjuk – missar Sveriges OS-läger
Skidstjärnan Charlotte Kalla missar OS-lägret på Kreta.Hon har fått bihåleinflammation och har i samråd med Sveriges olympiska kommitts läkare Per Andersson tagit beslutet att avstå från Kreta-resan.– Hon tog beslutet i morse, säger Kallas pressansvarige Torbjörn Nordvall.
Kalla sjuk – avstår OS-lägret
Skidstjärnan Charlotte Kalla missar OS-lägret på Kreta, som startar under lördagen.
Läs mer om Kreta och OS-lägret.
Sommarens nya direktflyg till Europa
Spanien, Kroatien och Grekland fortsätter vara högaktuella resmål i sommar. Resor till Almer, Istrien och en liten flygplats på Kreta är några av årets resenyheter. Allt om Resor har listat sommarens nya resor med direktflyg.
Landslagsstjärnorna nobbar SOK-läger
Charlotte Kalla kommer. Men i övrigt saknas de största skidstjärnorna när Sveriges olympiska kommitt i maj samlar en tänkt OS-trupp på Kreta. – Vi värderar träning på snö högre, säger längdåkarnas förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Kreta, OS-trupp och Rikard Grip.
Skelett i brunn var försvunnen 20-åring
Steven Cook försvann spårlöst under en festnatt på Kreta. Trots en intensiv sökinsats av familj, vänner och frivilliga, fanns inte ett spår av Steven på 11 år. Förra veckan fick sökandet ett abrupt och kusligt slut: Stevens skelett hittades i en brunn i samma by där han försvann.
Läs mer om Kreta och Steven.
OS-planen: Stort läger på Kreta
Charlotte Kalla tillsammans med ett 100-tal andra svenska vinterstjärnor på en grekisk ö.Det kan...
Läs mer om Kreta.
Här är världens bästa öar – enligt amerikanerna
Mallorca är världens tredje bästa ö utanför USA. Och Kreta tar nionde platsen.
Läs mer om USA.
Tatuering stoppade man på flyg
En man avvisades från ett Norwegian-plan som skulle flyga från Arlanda till Heraklion på Kreta....
Flyg blev en timme sent – på grund av tatuering
Ett plan som skulle till Kreta försenades i över en timme under torsdagskvällen. En man och en...
Läs mer om Kreta.
Ännu fler avgångar dras in i flygstrejken
Ytterligare 20 SAS-flighter ställs in under måndagen. Nu är det 250 plan som ställs in, och 27 000 kunder som inte kommer i väg. Samtidigt sitter ett par tusen resenärer fast på Kreta och i Kroatien, och ännu vet ingen när parterna möts igen för att förhandla.
Läs mer om Kreta och Kroatien.
Olagligt skicka tillbaka flyktingar till Turkiet
Det är illegalt att skicka tillbaka båtflyktingar till Turkiet. Det fastslår Amnesty International i en ny rapport som publicerades på fredagen. Samtidigt kapsejsade ännu en flyktingbåt med över 700 människor på Medelhavet utanför Kreta.
Flyktingbåt kapsejsade – 250 är räddade
250 personer har räddats från en kapsejsad migrantbåt i Medelhavet, rapporterar BBC. Insatsen skedde på internationellt vatten, 75 sjömil söder om ön Kreta, enligt grekiska myndigheter.
Läs mer om BBC, Kreta och Medelhavet.
Jordskalv utanför Kreta
Ett jordskalv med magnituden 5,5 på Richterskalan har inträffat utanför den grekiska ön Kreta. Det...
Läs mer om Kreta och Richterskalan.
300 resenärer fast på Kreta: Beklagligt
Cirka 300 resenärer sitter fast på flygplatsen i Chania på Kreta. Fritidsresor beklagar förseningen. – Det är en väldigt olycklig situation och beklagligt för alla våra kunder, säger Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.
Läs mer om Chania, Fritidsresor och Kreta.
Karpathos – ett okänt badparadis i Grekland
Med tanke på det geografiska läget – mitt emellan charterklassikerna Kreta och Rhodos – är vackra Karpathos förvånansvärt oupptäckt. Till skillnad mot grannöarna har de stora turistmassorna inte hittat hit – än. Och det tackar vi för.
Läs mer om Grekland och Kreta.
Västra Kreta – har allt att erbjuda
Många svenskar älskar kusten väster om Chania, men inte alla känner till regionens mindre kända, spännande sevärdheter. Vi besöker en härlig botanisk trädgård, lilla idylliska byn Loutro och fantastiska stränder i Zorbas land här på västra Kreta.
Läs mer om Chania, Kreta och Loutro.