Krika

JUST NU: Här räddas förarna ur bilvraken

En trafikolycka med två personbilar inblandade inträffade vid Krika i nordvästra Skåne strax efter klockan 18 på tisdagskvällen.Båda fordonen ska ha hamnat i diket. Det kan sitta fastklämda personer i fordonen.
Läs mer om Krika och Skåne.

Bil voltade ut på åker

En person fördes till lasarett efter en singelolycka mellan Krika och Bonnarp.
Läs mer om Bonnarp och Krika.
Villabrand söder om Klippan
Räddningstjänsten har kallats till en villabrand ungefär mellan Klippan och Krika.
Läs mer om Klippan och Krika.
Traktor i diket
En traktor har kört ner i ett dike i Krika. En man sitter kvar i fordonet.
Läs mer om Krika.

Villa antändes efter brand i mikrougnen

En tvåplansvilla söder om Krika, på vägen upp mot Söderåsen, eldhärjades under tisdagsmorgonen. Räddningsstyrkor från flera kommuner ryckte ut för att släcka. En hund hittades död i huset efter eldsvådan, men inga människor kom till skada.
Läs mer om Krika och Söderåsen.
Snårigt reda ut vem som äger Krika IP
Forsby idrottsplatsförening får 30 000 i driftsbidrag av Klippans kommun. Men frågan är vad som ska hända med anläggningen i Krika? Vem äger egentligen Krika IP?
Läs mer om Krika IP och Krika.
Storstöld av ved
15 kubikmeter ved i tre meter långa stockar stals i Krika.
Läs mer om Krika.
65-årsjubileum med luciatåg
PRO-Ljungbyhed har avhållit traditionell trivselträff på Medborgarhuset i Ljungbyhed. Välkomstdrinken bestod av glögg och pepparkaka. Till vackert juldukat bord intogs landgång med tillbehör, av ett femtiotal medlemmar, som uppmärksammades om föreningens 65-åriga verksamhet. Efter kaffe med tilltugg fick vi uppleva ett stilfullt och mycket uppskattat luciatåg av flickor och pojkar från Krika Bygdeskola.
Singelolycka norr om Krika
Oklart om någon har skadats.
Läs mer om Krika.
Lastbil körde av vägen vid Krika
Begränsad framkomlighet på platsen.
Läs mer om Krika.
Bilbingo – mer än bara tut
Bilbingon i Krika har blivit en institution och är inne på säsong 23. Tvåa, trea.
Läs mer om Krika.
Öppet på bygdeskolan
Nu på lördag, 19 januari, har Krika Bygdeskola öppet hus mellan klockan 9 och 11. Verksamheten i de olika klasserna kommer att visas upp och klockan 11.15 hålls ett informationsmöte för de som vill veta mer om skolan. På informationsmötet medverkar skolans personal och styrelse.
Läs mer om Krika Bygdeskola.
Soteld hotade trävilla
Vid 22:30-tiden på torsdagskvällen började det att brinna i en trävilla i Krika, strax söder om Klippan.
Läs mer om Klippan och Krika.
Tidsresa i klassrummet för Krika-elever
Istället för datorer är det den här veckan griffeltavlor och välskrivning med bläckpenna som gäller för eleverna vid Krika bygdeskola.
Läs mer om Krika och Krika-elever.
Man störtade ner i ravin
På lördagseftermiddagen föll en man, av ännu oklar anledning, från cirka 13 meters höjd ner i en ravin i Krika skog vid Klöva hallar utanför Klippan.
Läs mer om Klippan, Klöva och Krika.
Klättrare föll 13 meter i ravin
På lördagseftermiddagen blev det fullt pådrag i Krika skog sedan en man ramlat ner i en ravin. En räddningshelikopter fick tillkallas och vinscha upp mannen som klarade sig utan livshotande skador.
Läs mer om Krika.
Ännu ingen lösning på skolskjutstvist
Terminen har börjat, men ännu finns inget svar på frågan vem som ska anordna skolskjuts åt de 91 elever som börjat i Klippans nya friskola, PeterSven.Kommunens ståndpunkt är att friskolan får köpa skolskjuts, precis som Krika bygdeskola redan gör.
Läs mer om Krika.
Får bidrag till nytt broräcke
Bonnarps vägsamfällighet behöver laga ett räcke till en bro mellan Bonnarp och Krika. Samfälligheten har sökt bidrag från Trafikverket och har fått pengar som täcker 70 procent av kostnaden. Därefter har man vänt sig till Klippans kommun för att få resterande 30 procent, eller 9500 kronor.Kommunstyrelsens arbetsutskott beviljar ett bidrag. Men inte på hela den summa som samfälligheten vill ha, utan på 4300 kronor.
Läs mer om Bonnarp, Krika och Trafikverket.
Valborg även i Krika
Även i Krika arrangeras ett öppet valborgsfirande för alla intresserade. Klockan 19 startar programmet på Forsby idrottsplats där det blir korvgrillning, kaffe och lotteriförsäljning. Bålet tänds klockan 20 och vårtalar gör Kerstin Persson (S). Arrangör är Västra Sönnarslövs bygdeförening.
Läs mer om Forsby, Kerstin Persson och Krika.
Klippans största by slumrar vid åsen
2011 var året när Krika blev bortplockat ur listan över rikets tätorter. Den första januari fanns 48 män och 37 kvinnor i folkbokföringen. Det räcker inte för att Statistiska centralbyrån ska anse att byn är något annat än just en by, om än Klippans största.
Läs mer om Krika och Statistiska.
Ny lokal KD-ordförande
Bodil Andersson, Krika, är vald till ny ordförande för Klippans kristdemokrater. Hon är förtroendevald med uppdrag i kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden. Margaretha Sturesson som varit ordförande i partiet i fem år avtackades på samma årsmöte.Partiet har för närvarande ett 40-tal medlemmar i Klippan och innehar tre mandat i kommunfullmäktige.
Läs mer om KD-ordförande, Klippan och Krika.
Nytt förslag på cykelvägar
Tekniska kontoret vill ha ett nytt och billigare förslag från Trafikverket på gång- och cykelvägar i Bonnarp och Krika. Helst ska det rymmas i kommunens budget på en miljon kronor. Kommunen och Trafikverket delar lika på kostnaderna när projekten genomförs.Gång- och cykelvägen i Bonnarp är just nu kostnadsberäknad till nästan 2,4 miljoner och den i Krika beräknas kosta cirka 2,8 miljoner kronor.
Läs mer om Bonnarp, Krika och Trafikverket.
Bil började brinna under körning - föraren klarade sig oskadd
En kvinna larmade vid 15-tiden på tisdagen SOS sedan hennes bil börjat brinna när hon körde mellan Ljungbyhed och Krika.
Läs mer om Krika och Ljungbyhed.
Bil brann upp
En bil fattade vid 15-tiden eld på vägen mellan Ljungbyhed och Krika.
Läs mer om Krika och Ljungbyhed.
Krika har fått en cykelmedaljör
Sverige har tagit sin första internationella medalj på herrsidan i cykelsporten cyclo-cross. Benny Andersson från Klippan cyklade hem den förra helgen.
Läs mer om Klippan.