Krisen

Bert Karlsson vill rädda KD: Jag representerar folket

KD-ledaren Ebba Busch Thor har anlitat Bert Karlsson för att rädda Kristdemokraterna ur krisen och han tror på 8-10 procent i höstens val.Lite desperat, anser finansministern. Nu lovar Karlsson att ge Magdalena Andersson, S, en match.– Det är livrädda. De vet att jag representerar folket.

HM gör helomvändning i butikerna – efter krisen

HM måste få fart på försäljningen. Ett stort arbete pågår inom bolaget för att stärka och modernisera butikerna och planerna är långt framskridna. Bolagets affärsutvecklingschef Daniel Claesson säger att tekniska lösningar går att få in snabbt - redan i år.
Läs mer om Daniel Claesson.
Venezuela: Folk har inte råd ta bussen till jobbet
Den ekonomiska krisen i Venezuela eskalerar nu, med bara två månader kvar till presidentvalet i april. Amerikanska sanktioner mot landet har förvärrat situationen och hyperinflationen är nu uppe på fyrsiffriga tal. Valutan är nu så värdelös, vilket har gjort att lönen för många nu inte ens räcker till för att ta bussen till jobbet.
Läs mer om Venezuela.
Maldivernas president vill förlänga undantagstillståndet
Den konstitutionella krisen i östaten Maldiverna fortsätter. Under måndagen uppmanade republikens president Abdulla Yameen parlamentet att förlänga undantagstillståndet. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Abdulla Yameen och Maldiverna.
Europa hoppades lösa krisen i Vietnam – sedan kom Palme
Sverige hade ett nära militärt samarbete med USA. Och Europas socialdemokratiska ledare hoppades att krisen i Vietnam skulle kunna lösas genom förhandlingar. Då kom den unge Palme och rörde till allt.
Läs mer om Palme, USA och Vietnam.
Välkommen till Ericsson – här är krisen normaltillstånd
Saknar Börje Ekholms löften verklighetsförankring? Budskapet om att krisen är över och allt snart blir normalt omgärdas av frågetecken. Kris tycks nämligen vara telekomjättens normaltillstånd. De senaste tio åren har inte ett enda kvartal rapporterats utan stora omstruktureringskostnader.
Läs mer om Ericsson.
Nya krisen i kungahuset – efter prins Henriks död
Med prins Henriks död väcks återigen frågor om det framtida regentskapet.Gamla rop om att drottning Margrethe bör abdikera och lämna över till kronprins Frederik hörs på nytt.Men även om Frederik är vuxen rollen är det långt i från säkert att drottningen är redo att lämna sin post.Hon har styrt sitt kungarike genom kriser tidigare och danskarna är övertygade om att hon fortsätter vara den drottning de lärt sig att respektera för hennes flit och engagemang för Danmark.
Läs mer om Danmark, Frederik och Margrethe.
Det kan gå mycket sämre för Norwegian
Lågprisbolaget Norwegians förluster ökar snabbt och aktien rasade 5 procent på börsen på torsdagen. Nu måste bolaget få ner kostnaderna för att klara sig ur krisen, säger SvD:s Tomas Augustsson i Ekonomistudion. – De kan tråckla sig ur det här, säger han.
Läs mer om Ekonomistudion och Norwegian.
Rögle har rest sig ur krisen - NHL-stjärnan hyllar tidigare klubben: "Tycker det är smart"
RÄTT VÄG. Hampus Lindholm gillar Rögles nya riktning under bröderna Abbotts ledning. Foto: Bildbyrån & Getty Images Rögle fick en mardrömsstart på årets säsong. Både tränare och sportchef lämnade klubben och en ombyggnation startade.
Rapport: Skicka FN-trupper till Ukraina
FN borde överväga att skicka cirka 20.000 soldater och 4.000 poliser till Ukraina i ett försök att lösa krisen där. Soldaterna bör hämtas från länder som inte är anslutna till Nato, bland annat Sverige, enligt en expert.
Läs mer om Nato, Sverige och Ukraina.
Rapport: Skicka FN-trupper till Ukraina
FN borde överväga att skicka cirka 20 000 soldater och 4 000 poliser till Ukraina i ett försök att lösa krisen där. Soldaterna bör hämtas från länder som inte är anslutna till Nato, bland annat Sverige, enligt en expert.
Läs mer om Nato, Sverige och Ukraina.
Vattenfall stiger igen - så mycket är kraftjätten värd
Värdet på svenska folkets största bolag Vattenfall har stigit till runt 200 miljarder kronor efter fjolårets vändning. Men jämfört med toppnoteringen har uppemot 150 miljarder kronor gått upp i rök under krisen.
Läs mer om Vattenfall.
Kvalångest i utspelat Örebro
Nionde raka förlusten – och fullständigt utspelat i första perioden hemma mot Luleå. Efter 0–5 mot norrbottningarna är krisen och kvalångesten total i Örebro. – Det här är ju nästan overkligt 0-3 efter sex minuter, sade Örebros tränare Niklas Sundblad till C More.
Läs mer om C More, Luleå och Örebro.
Tob: M vinner valet – med hårdare tag
Hårdare tag är mantrat som Moderaterna hoppas vinna valet på i höst.Tomas Tob är en av frontfigurerna i partiet och mannen bakom partiets rättspolitik.För Expressen berättar han om hur Moderaterna ska bli tuffare mot brottslingar och vad han tänkte när han fick byta arbetsroll mitt under den brinnande krisen förra sommaren.– Vi vill inte avstå från att driva vår politik bara för att SD eller något annat parti skulle stödja det, säger Tomas Tob.
Läs mer om Moderaterna.
Krävande bok ger en inblick i EU:s beslut
En kontroversiell grek ger en spännande inblick i hur beslutsfattandet fungerar inom EU. Framför allt avslöjar han detaljer om stämningar och resonemang under den akuta grekiska krisen 2015.
Flyr krisen i Venezuela i rangliga träbåtar
Medan den ekonomiska krisen i Venezuela fördjupas tar människor allt större risker för att lämna landet.
Läs mer om Venezuela.
NY Rangers löfte till fansen efter krisen
LOS ANGELES. Bara tre poäng från den sista slutspelsplatsen.Men med många skador i laget och en djup formsvacka går nu New York Rangers ledning ut och meddelar fansen att man tänker sälja äldre spelare.Och bygga ett nytt lag.Men räkna inte med att Henrik Lundqvist, 35, flyttar på sig.
Läs mer om Henrik Lundqvist.
Krisen: Är förstås extremt försiktiga
PYEONGCHANG. Rikard Grip är inte sjuk - men hålls fortsatt isolerad från den svenska truppen.Enligt SVT riskerar han att inte kunna träffa åkarna innan lördagens premiärlopp.– I det här läget är vi förstås extremt försiktiga, säger landslagets presschef Katarina Medveczky.
Läs mer om Katarina Medveczky.
Så undviker vi misstagen från tidigare börskrascher
Rubriker om börskrascher och hot om konjunkturomsvängningar duggar tätt på ekonomisidorna. Men går det att dra paralleller mellan den pågående krisen och 1930-talets stora depression?
Krisen: OS-stjärnorna tvingas slänga skidorna
Elitidrottarna värmer upp inför vad som väntas bli det kallaste OS-spelet på decennier – och nu tvingas de slänga sina skidor.– Snökristallerna blir väldigt vassa när temperaturerna går under -20 grader och bränner sönder skidorna, säger Marcel Hirscher till Reuters.
Läs mer om Marcel Hirscher och OS-spelet.
Landstingsrådet om krisen: Ovärdig vård
– Att ligga nyopererad bakom en pappskärm i en reception är inte värdigt. Jag skulle aldrig gå med på det, ingen ska bli behandlad på det viset. Det säger ansvariga sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) till SvD.
Läs mer om Anna Starbrink och SvD.
Postnord om krisen: Vi behöver mer personal
Breven kommer inte fram i tid, trots upprepade uppmaningar till Postnord från regeringen att det måste bli bättre. – Som det sett ut kan man inte vara annat än missnöjd, säger Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman.
Läs mer om Postnord.
Lövins närmaste person skrev under dokument om MP-man
MP-krisen efter att en MP-tjänsteman pekats ut som en möjlig säkerhetsrisk växer. Nu avslöjar Aftonbladet att Isabella Lövins närmaste medarbetare, statssekreteraren Eva Svedling, är en av nyckelpersonerna.Svedling har själv, tillsammans med kanslichefen Anna Stenvinkel, undertecknat det dokument där tjänstemannan pekas ut, skriver tidningen.Jag har inga kommentarer att ge utan hänvisar till vår presschef Pontus Tengby skriver Stenvinkel i ett sms till Expressen.