Krisen

Armn överens med Mugabe

Zimbabwes sparkade vicepresident är på väg tillbaka till landet för samtal med Robert Mugabe, vilket öppnar upp för en lösning av krisen där Mugabe underviker riksrätt. Det meddelade armn i ett tv-sänt uttalande på måndagskvällen. Allt tyder på att Mugabe vunnit ännu en seger och överlevt sin värsta kris någonsin.
Läs mer om Mugabe och Robert Mugabe.
Robert Mugabe ger inte upp
Robert Mugabe har beslutat sig för att härda ut i den politiska krisen. På tisdag, ska hans tidigare parti Zanu PF ställa sin ledare inför riksrätt. Men för att det ska lyckas måste Zanu PF göra eftergifter till oppositionspartiet MDC, som hamnat i ett formidabelt förhandlingsläge.
Läs mer om MDC och Zanu PF.
Euron under press – efter tyska krisen
Euron är under stark press, på grund av den tyska regeringskrisen.Efter att förhandlingarna i Tyskland har havererat inleder euron veckan svagt och tappar mot dollarn.Och krisen kan få fler konsekvenser.
Läs mer om Tyskland.

Macron: EU-krisen drabbade Sverige

EU genomgår en kris.Det säger Frankrikes president Emmanuel Macron till SVT:s Agenda:– Sveriges flyktingkris visade på avsaknaden av solidaritet i EU.
Läs mer om Emmanuel Macron och Sverige.
Minister: Libanon är under total kontroll av Hizbollah
Flera av av arabvärldens ledare har träffats i Kairo för att försöka lösa den politiska krisen i Libanon. – Den libanesiska republiken är under total kontroll av detta terroristparti, sade Bahrains utrikesminister och syftade på den shiamuslimska rörelsen Hizbollah, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Hizbollah, Kairo och Libanon.
OEL bakom segern – mot Karlssons Ottawa
LOS ANGELES. Är krisen äntligen över för Arizona Coyotes nu?På lördagskvällen, svensk tid, vände man två underlägen på bortaplan i Ottawa till en 3-2-seger i förlängningen.Anthony Duclair, som mest varit petad i höst, stod för ett hat trick och var tillsammans med Oliver Ekman-Larsson Arizonas segerorganisatör.
Läs mer om Ottawa.
Kina uppmanar omvärlden att inte blanda sig i krisen i Burma
Folkrepubliken Kinas utrikesminister uppmanade på lördagen Bangladesh och Burma att lösa flyktingkrisen med rohingyer bilateralt istället för med omvärldens hjälp.
Läs mer om Bangladesh och Burma.
Saudiarabien kallar hem sin ambassadör från Tyskland
Kungadömet Saudiarabien kallar hem sin ambassadör i Tyskland efter att tyska utrikesministern kommenterat den politiska krisen i Libanon, rapporterar den brittiska nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Libanon och Tyskland.
Axel Hellman: Leder America First till America Alone?
Under president Trumps Asienresa stod krisen med Nordkorea, handel och USA:s engagemang i regionen i fokus. Än så länge lyser dock svaren med sin frånvaro, skriver den säkerhetspolitiske analytikern Axel Hellman.
Militären fråntar Mugabe makten
HARARE. Zimbabwe genomgår sin största politiska kris i modern tid. Lugnet råder i huvudstaden Harare men ryktesspridningen går på högvarv efter att armn har satt den 93-årige presidenten Robert Mugabe i husarrest tillsammans med hans hustru Grace Mugabe, 52. Krisen är en massiv urladdning av en spänning som byggts upp under 15 års tid.
Polisavhopp ingick i regeringens beräkningar
Krisen inom polisen fortsätter och bristen på personal är akut.Nu kan Svenska Dagbladet avslöja att regeringen redan 2014 var inställd på att det inte gjorde något om man förlorade tusen poliser på omorganiseringen.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Nyförvärvets löfte: Är hård att möta
Han har nio säsonger i NHL bakom sig.Nu ser backtuffingen Mike Weber, 29, fram emot att hjälpa Frölunda ut ur krisen – och göra Rasmus Dahlin mer NHL-redo.– Jag har en spelstil som många svenskar nog inte är van vid, säger han.
Läs mer om Frölunda, Mike Weber och NHL.
Miljardär köper kvarter på Östermalm: Billigt
Kassaflödena till bostadsutvecklarna har i princip tvärnitat med den iskalla bostadsmarknaden, flera av bolagen kan tvingas sälja planerade projekt för att få ihop ekonomin. Det säger fastighetsveteranen Sven Olof Johansson som förutspår att krisen för bostadsbyggare kan förvärras.
Så hanterar cheferna krisen efter uppropet
I ett stort upprop i Svenska Dagbladet samlas 456 kvinnliga skådespelare från svenska film- och teaterbranschen.De berättar om sexuella övergrepp och riktar kritik mot regissörer, producenter, produktionsbolag, chefer och politiker.Nu svarar Sveriges tyngsta teaterchefer på den skarpa kritiken.– Jag tror att det är mycket som har brustit här, säger Eirik Stubø, vd för Dramaten.
Krisen växer – nya maktspelet hotar sänka May
Försvarsministern har avgått, biståndsministern väntas få sparken och utrikesministern anses vara den minst framstående sedan andra världskriget. Krisen som drabbat 10 Downing Street har nått orkanstyrka.
Läs mer om Downing Street och May.
Lundqvist: Det var inget snack
LOS ANGELES. Fjärde raka segern.Krisen är över för New York Rangers.Än en gång hade lagets svenska stjärnor, Henrik Lundqvist och Mika Zibanejad, stor del i segern när man besegrade Columbus med 5-3 i natt, svensk tid.Zibanejad var matchens lirarare med tre assist.Hans långa backhandpassning från vänstra tekningscirkeln framför motståndarkassen före 4-3-målet var kvällens höjdare i Madison Square Garden.Henke stoppade 22 skott.SE HÖJDPUNKTER I TV-SPELAREN OVAN!
Krisen tvingar 27-åriga Anna att bo hos föräldrarna
En av tre unga stockholmare bor hemma hos sina föräldrar i dag. 80 procent av dem ofrivilligt. En av dem är Anna Wilson, 27.
Läs mer om Anna och Anna Wilson.
Krisen total – nu åker Syrianska ur superettan
Fotbollskrisen i Södertälje är total.Syrianska föll med 1-2 hemma mot Falkenberg och åker ur superettan.Nästa säsong väntar derbyn med Assyriska i division ett.
Om krisen på Aftonbladet
Läs mer om Aftonbladet.
Den värsta krisen i Spanien sedan kuppförsöket 1981
LONDONKataloniens parlament utropade regionens självständighet med siffrorna 70 mot 10.En förkrossande majoritet, alltså?Nej, och det har alltid varit problemet med president Carles Puigdemont och separatisternas dröm.
Läs mer om Spanien.
Trump om drogkrisen: En nödsituation
På torsdagen deklarerade president Trump att drogepidemin i USA är en nödsituation för folkhälsan. Han pratade engagerat om behovet av åtgärder, men adderade inga nya resurser till att hantera krisen som dödar 175 amerikaner varje dag.
Läs mer om Trump och USA.