Kristdemokraterna

Nätdroger: Nya lagförslaget offrar 120 liv per år

Forskare och riksdagspartier är kritiska till regeringens nya förslag för att begränsa de dödiga nätdrogerna. I lagförslaget har möjligheten att förbjuda en hel grupp droger tagits bort. – Det offrar ungefär 120 liv per år, säger Lars-Axel Nordell, riksdagsledamot för Kristdemokraterna.

Tre riksdagspartier kan åka ur riksdagen

Tre partier är på gränsen till att åka ur riksdagen, visar ny mätning från SvD/Sifo.Kristdemokraterna ligger under riksdagsspärren med tre procent medan Miljöpartiet och Liberalerna ligger vid gränsen.
Läs mer om Liberalerna och Miljöpartiet.
McDonald's nedläggning är ett facit på dålig näringslivspolitik
Kristdemokraterna: Mellanstora städer i Sverige står inför en avgörande utveckling där vi måste våga leda innovationsracet. Ibland hör man skämtsamt "Big Mac Index". Det handlar om vad en Big Mac kostar på ett McDonald's i ett visst land.
Läs mer om Big Mac, Big Mac Index och Sverige.
Inga klagomål på böneutrop från Fittja mosk
Kristdemokraterna vill stoppa böneutrop från mosker. Fittja mosk i Botkyrka var först i landet med böneutrop 2013 och har hittills inte fått några klagomål. – Det är inte störande, det handlar om tre minuter på fredagar, säger Ismail Okur, ordförande för Fittjamoskn.

Allians är ute på villovägar

Det blev den obligatoriska gruppbilden av fyra leende partiledare när Kristdemokraterna höll kommundagar förra helgen. Men sedan har det varit en vecka som visat att alliansen är långt ifrån enig. Det spretar en hel del.
Läs mer om Kristdemokraterna.
Blockuppgörelse om vattenkraft klar
Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna är överens om villkoren för vattenkraftens framtid. Miljökraven ska vara moderna, men prövningarna för tillstånd inte vara onödigt tunga.
Blockuppgörelse om vattenkraft klar
Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna är överens om villkoren för vattenkraftens framtid. Miljökraven ska vara moderna, men prövningarna för tillstånd inte vara onödigt tunga.
Stress i KD inför valrörelsen: Vi behöver börja nu
JÖNKÖPING. Kristdemokraterna har bråttom.Partiet ligger under riksdagsspärren i opinionsmätningarna och valet kryper närmre.– Det är klart att man hellre vill ha positiva siffror, men man har inte tid att stanna upp och gräma sig, säger KDU-toppen Christian Carlsson.
Alf Svenssons räddningsplan för KD: Kristna värderingar
Kristdemokraterna måste våga prata om kristna värderingar om stödet för partiet ska öka. Det var rådet från den tidigare partiledaren Alf Svensson när han talade inför cirka 1.000 kristdemokratiska politiker i Jönköping. Vi ska göra livet lättare att leva, det är därför vi pratar värderingar, sade han.
Läs mer om Alf Svensson och Jönköping.
KD ska våga vara annorlunda
Kristdemokraterna måste våga prata om kristna värderingar om stödet för partiet ska öka. Det var rådet från den tidigare partiledaren Alf Svensson när han talade inför cirka 1.000 kristdemokratiska politiker i Jönköping. – Vi ska göra livet lättare att leva, det är därför vi pratar värderingar, sade han.
Läs mer om Alf Svensson och Jönköping.
KD lovar sänkt skatt och stora välfärdssatsningar
Kristdemokraterna vill satsa 27,5 miljarder mer än regeringen på vård och omsorg. Det motsvarar 16.500 fler personer i vården, enligt KD. Därtill vill man återinföra kömiljarden, införa vårdserviceteam och hemtagningsteam. KD vill också avskaffa landstingens sjukhusansvar.
Moderata stödröster kan rädda kvar KD i riksdagen
Kristdemokraterna kan rädda sig kvar i riksdagen med hjälp av stödröster från Moderaterna.Enligt en undersökning som DN/Ipsos gjort kan 14 procent av M-väljarna tänka sig att stödrösta på ett annat parti.
Ulf Kristersson kan bli räddningen för Ebba Busch Thor
Moderatväljare kan rädda krisande Kristdemokraterna. Det visar en mätning från DN/Ipsos.
Här finns stödrösterna som kan rädda KD
Var sjunde moderatväljare överväger att stödrösta på Kristdemokraterna för att rädda dem kvar i riksdagen. Det visar en mätning från DN/Ipsos. – Kristdemokraternas chanser är mindre än vid tidigare val men de finns fortfarande, säger statsvetaren Annika Fredn.
Busch Thor: Vi har påfallande problem
Kristdemokraterna har lågt stöd visar undersökningar inför valet.För 20 år sedan gjorde de sitt bästa val, då var frågor som egoism och moralisk förflackning viktiga.Partiledare Ebba Busch Thor hävdar nu att värderingskrisen har fördjupats.Detta har enligt henne att göra med stor invandring på kort tid, säger hon i en stor intervju med DN.
Värderingskrisen har blivit mer påtaglig på grund av den stora invandringen
För 20 år sedan gjorde Kristdemokraterna sitt bästa val genom att gå till storms mot egoism och moralisk förflackning. Nu hävdar Ebba Busch Thor i DN:s partiledarintervju att värderingskrisen har fördjupats. – Det har att göra med en stor invandring på kort tid, säger hon.
Kristdemokraterna - ord för ord
Nyfiken på Kristdemokraterna? Då googlar svenskarna på det här.
Läs mer om Kristdemokraterna.
CDU röstar ja till ny tysk storkoalition med SPD
De tyska kristdemokraterna CDU har röstat ja till en ny regeringskoalition med socialdemokratiska SPD. Beslutet fattades med stor majoritet på måndagseftermiddagen vid partiets kongress i Berlin, rapporterar die Zeit.
Läs mer om Berlin, CDU, SPD och Zeit.
Maktkamp i kulissen då Merkel håller kongress
I dag håller tyska Kristdemokraterna kongress i Berlin för att rösta om regeringssamarbetet med Socialdemokraterna. Den verkliga snackisen är dock vilken väg partiet ska ta framöver: fortsatt mittenpolitik à la Merkel – eller en ordentlig högergir?
Hon tycks tro att hon kan hålla Bert i koppel
Kristdemokraterna tar hjälp av Bert Karlsson i årets valrörelse.Ebba Busch Thor tycks tro att hon kan hålla den mannen i koppel.Gud hjälpe henne.
Läs mer om Bert och Bert Karlsson.
Pressad Merkel ger plats åt yngre förmågor
BERLIN. En hårt pressad Angela Merkel stuvar om i toppen och ger plats åt yngre förmågor. Frågan är om det räcker för att lugna de allt fler och mer högljudda kritikerna på högerkanten. På måndagen samlas Kristdemokraterna CDU för att anta regeringsuppgörelsen.
Bert Karlsson utlovar KD-succ i valet
Kristdemokraterna kommer få åtta procent av rösterna i valet i höst – om de gör som Bert Karlsson säger. Det säger affärsmannen själv till Aftonbladet. Han ger även sin teori om vem som är ansvarig för sms-lånen i Sverige: Rysslands president Vladimir Putin.
Bert Karlsson vill rädda KD: Jag representerar folket
KD-ledaren Ebba Busch Thor har anlitat Bert Karlsson för att rädda Kristdemokraterna ur krisen och han tror på 8-10 procent i höstens val.Lite desperat, anser finansministern. Nu lovar Karlsson att ge Magdalena Andersson, S, en match.– Det är livrädda. De vet att jag representerar folket.
Kristdemokraterna kvar under spärren
Kristdemokraterna ligger kvar på sitt lägsta uppmätta stöd någonsin, 2,7 procent, i SVT/Novus väljarbarometer i februari. Det innebär att partiet, med drygt sex månader kvar till valet, är under gränsen för att komma in i riksdagen. Enligt Novus vd Torbjörn Sjöström är det för tidigt att säga hur krisartat läget är för KD.