Kristersson

Sökes: Den anständiga högerns ledare

DN 16/10 2017. Det viskas upphetsat att Ulf Kristersson är en intellektuell. Men svensk politik behöver framför allt en anständig höger – och någon som leder den.
Läs mer om Ulf Kristersson.

Ewa Stenberg: M riskerar kritik för ökade klyftor

Örebro. Den nye Moderatledaren Ulf Kristersson balanserar sitt partis högersväng med att betona social rörlighet och klassresor. Men M-stämmans beslut om en stor bidragsreform får samtidigt internt kritik för att kunna öka barnfattigdomen. M försöker likt 2006 gå till val på konkreta förslag om minskade bidrag och sänkta skatter – och riskerar åter få kritik för att öka klyftorna.
M åter näst största parti – viktig trof för Kristersson
Problem relaterade till invandring genomsyrar Ulf Kristerssons linjetal på Moderatstämman i Örebro. Det pekar mot att valrörelsen 2018 inte kommer att likna någon vi har varit med om tidigare.
Reinfeldt fick en rejäl känga
Inför tre tidigare partiledare – Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Ulf Adelsohn – höll Ulf Kristersson sitt stämmotal.Det hindrade inte den nyvalde partiledaren från att i sak ge partiets mest framgångsrike partiledare – Fredrik Reinfeldt – en rejäl känga.

Kristersson pekar ut nya vägen för M

Jobben, bidragen och kärnstaten ska rusta Moderaterna. I sitt stora tal på Moderatstämman i Örebro beskrev partiledaren Ulf Kristersson Sveriges utmaningar och sitt partis förslag för att möta dem.
M-ledaren in i debatt om biblioteken: Blir förbannad
Ulf Kristersson kom i sitt tal på M-stämman på lördagen in på debatten om stöket på bibliotek. – Föst blir man orolig, sedan förbannad, sade den nya M-ledaren.
Läs mer om M-ledaren och M-stämman.
Klassresor ett viktigt tema för Kristersson
Den nyvalde M-ledaren Ulf Kristersson höll på lördagen tal på Moderaternas arbetsstämma i Örebro.Expressens politiske kommentator K-G Bergström menar att det var ett traditionellt och ideologiskt drivet tal.– Det som var nytt var att han tog den sociala rörligheten. Det är ett försök att radera bort bilden av att man är ett överklassparti, säger K-G Bergström.
Nye M-ledaren angriper Löfven
Moderatledaren Ulf Kristersson anklagar statsminister Stefan Löfven (S) för att skylla alla problem på Moderaterna. – Ett sånt trams, sade han i sitt stämmotal.
Just nu: Kristersson håller tal på stämman
Med mindre än ett år kvar till valet har Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson i dag, i sitt stora tal på partistämman, en bra chans att bli lite mer konkret om vägen framåt. Två veckors ryggdunkar är snart över, vardag och leverans väntar.
Läs mer om Ulf Kristersson.
Merkels hälsning till Ulf Kristersson
Klockan 11 talar Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson på partiets arbetsstämma i Örebro.Och pressen på att leverera är stor.Samtidigt skickade på morgonen ledarna i Norge och Tyskland peppande hälsningar.- Valet av Ulf Kristersson sänder en tydlig signal om en lyckad utgång i nästa års riksdagsval, hälsade Merkel och önskade gott mod, styrka och uthållighet inför nästa års valrörelse.
Ulf Kristersson: Allt måste vara förankrat i värderingar
Partiledaren Ulf Kristersson leder som nyvald den moderata partistämman som pågår nu. Och förväntningarna är höga.
5 saker du inte visste om Ulf Kristersson
Nye M-ledaren har verkat i politiken sen ungdomen – från Muf till socialborgarråd i Stockholm, socialförsäkringsminister och finansministerkandidat.Ändå har han lyckats hålla på privatlivet. Expressen har listat 5 saker du inte visste om Ulf Kristersson.
Läs mer om Muf, Stockholm och Ulf Kristersson.
Utnyttjade Tage Erlander kommunisterna?
Skulle Alliansen osentimentalt kunna välja vägen att utnyttja Sverigedemokraterna för sina egna syften och därmed kunna ta regeringsmakten? Precis i detta vägskäl står den nye moderatledaren Ulf Kristersson – och Alliansen som helhet, skriver professor Jonas Hinnfors.
M-strategin efter turbulensen: Markera att vi är goda vänner
När allianskollegerna slöt upp med Ulf Kristersson på en scen i Örebro för att köra stand up fanns det ett syfte: att visa enighet.– Med det som varit bakom oss skulle det betyda mycket för Moderaterna om de ville komma och markera att vi är goda vänner, att vi pratar mycket och träffas, säger nye M-ledaren som dock inte har någon brådska att enas i regeringsfrågan.Men han vet var samtalen kommer att ske:– I min soffa.
Med Kristersson kan mitten bli en no-go-zon
Ulf Kristersson använder M-stämman till att återupprätta de gamla Moderaterna. Men det riskerar att skapa problem på partiets vänsterkant – precis som Fredrik Reinfeldt fick på den högra.
Verkar räcka för Kristersson att se vuxen ut
SvD:s politiske kommentator Göran Eriksson kommenterar det faktum att Moderaternas Messias anlänt. Men räcker det för att uträtta mirakel?
Läs mer om Göran Eriksson och Kristersson.
LIVE-TV: Ulf Kristersson svarar på frågor
Nu ska Ulf Kristersson frågas ut live i Expressen TV.Det kommer bland annat att handla om vilka frågor som det är svårast att enas kring, vad han ska säga i sitt tal på lördag – och hur mycket kontakt han har haft med sin företrädare Anna Kinberg Batra.Häng med från klockan 08.50.
Smällen för Kristersson – lågt förtroende bland väljarna
Ulf Kristersson utnämndes till segrare i söndagens partiledardebatt enligt Expressens/Demoskops mätning.Men väljarna har lågt förtroende för den nye Moderatledaren – i nivå med avgående Anna Kinberg Batra, visar SVT/Novus undersökning.– Han har bättre potential än Kinberg Batra, men gör han bort sig kan det snabbt gå åt andra hållet, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus.
Inizio: Moderaterna tar väljare från SD
Ulf Kristersson har fått en bra start som ny M-ledare. På annat sätt går det inte att tolka siffrorna från opinionsinstitutet Inizio. Moderaterna återtar med sina 18,7 procent positionen som landets näst största parti. De nya väljarna kommer från Sverigedemokraterna.
Frågorna som pressar nye M-ledaren
Efter en och en halv vecka som partiledare ska Ulf Kristersson prövas av de egna under helgens arbetsstämma i Örebro.Nu väntar strid om en rad sakfrågor för partiledningen.Samtidigt pressas nye M-ledaren av att ena alliansen kring regeringsfrågan efter valet 2018.– Vi har börjat prata litegrann, säger han.
Kuppmakarna: Moderaterna Classic är tillbaka
De tvingade bort Anna Kinberg Batra. Nu jublar de åt att nya partiledaren Ulf Kristersson återvänder till gamla moderata käpphästar. Trots krissiffror så råder hallelujastämning bland M-topparna, som på torsdagen inleder sin arbetsstämma i Örebro.