Kristersson

Sverige behöver ett nationellt säkerhetsråd

Ledningen av Sverige måste organiseras så att det speglar den komplexa hotbild och de risker som vi möter i dag med terrorhot, försämrat säkerhetsläge och risk för otillbörlig påverkan. Vinner vi nästa års val kommer vi därför att etablera ett helt nytt nationellt säkerhetsråd med placering i Statsrådsberedningen, skriver Ulf Kristersson (M).

Sifo: Moderaterna går framåt

Moderaterna går framåt i opinionen, visar en undersökning från Sifo/SvD.– Det är ett gott utgångsläge för M enligt min bedömning. Jag uppfattar det som att Ulf Kristersson som partiledare i flera avseenden är en skicklig person som kan få med sig andra än dem som redan är övertygade moderater, säger Li Bennich-Björkman, statsvetare och professor vid Uppsala universitet till tidningen.
Kristersson: I Sverige talar man svenska
Tuffare krav på nyanlända och bättre förutsättningar för social rörlighet var två huvudteman i Ulf Kristerssons första jultal som moderatledare. – I Sverige talar man svenska, sade han bland annat.

Ulf Kristersson (M) jultalar

I sitt jultal tog Ulf Kristersson upp bland annat integration och värderingar som kan lösa dess problem. Men viktigast i talet tyckte den nya moderatledaren själv var budskapet att alla barn ska ha en chans - oavsett förutsättningar vid födseln.
Läs mer om Ulf Kristersson.
K-G Bergström: Han stjäl klassresan från Löfven
Nye moderatledaren Ulf Kristersson har hållit sitt första jultal – och avhandlade bland annat metoo, hjärtefrågan social rörlighet och integration.Expressens politiske kommentator K-G Bergström svarar på tre frågor om talet.– Han håller på att stjäla klassresan från Stefan Löfven, säger K-G Bergström i Expressen TV.
Ulf Kristersson jagar S-väljare i socialt jultal
Ulf Kristerssons hade ett socialt budskap i sitt jultal, vilket ska hjälpa Moderaterna att locka de nödvändiga rösterna från Socialdemokraterna och från andra sidan blockgränsen.
Kristersson: I Sverige talar man svenska
Fram till jul. Så länge menar Ulf Kristersson att han kommer att vara ny på partiledarposten.I sitt jultal talade Moderatledaren till stor del om integration.– Den som kommer in i Sverige måste också komma in i vårt samhälle, säger han.
Löfven nobbar Kristerssons invit om tiggerifrågan
Statsminister Stefan Löfven berömmer sin politiska motståndare Ulf Kristersson (M) som han beskriver som duktig, påläst och erfaren.Trots detta vill han inte göra upp med Moderaterna i frågan om tiggeri.– Vi kan inte acceptera en situation där människor tvingas sitta på gatan och tigga. Om vi är överens om det är det bra. Men jag tror inte att ett förbud i sig får stopp på tiggeriet, säger han i en stor julintervju med Aftonbladet.
Misstänkta män fångade på film vid synagogan
De misstänkta bakom brandattacken på synagogan i Göteborg fångades på film. Säpo bistår polisen i utredningen samtidigt som säkerheten höjs kring flera judiska församlingen. Vidrig antisemitism får nytt fäste i Sverige, säger M-ledaren Ulf Kristersson.
Väljarna litar mest på Annie Lööf
Centerpartiets ledare Annie Lööf åtnjuter högst förtroende av riksdagspartiernas partiledare bland väljarna, visar SVT/Novus decembermätning. Statsminister Stefan Löfven (S) halkar ner från den tidigare förstaplaceringen och Moderaternas Ulf Kristersson intar en tredjeplacering.
Läs mer om Annie Lööf.
Väljarna litar mest på Annie Lööf
Centerpartiets ledare Annie Lööf åtnjuter högst förtroende av riksdagspartiernas partiledare bland väljarna, visar SVT/Novus decembermätning. Statsminister Stefan Löfven (S) halkar ner från den tidigare förstaplaceringen och Moderaternas Ulf Kristersson intar en tredjeplacering.
Läs mer om Annie Lööf.
M går framåt – gapet mellan blocken minskar
Moderaterna och Ulf Kristersson går framåt medan Socialdemokraterna och Stefan Löfven backar.Därmed minskar gapet mellan blocken och det är nu 40,8 procent för de rödgröna mot Alliansens 40,2 procentDet visar Novus opinionsundersökning som gjorts i samarbete med Omni.
Moderatledaren vill göra upp med regeringen om ett tiggeriförbud
M-ledaren Ulf Kristersson vill komma överens med regeringen om att införa ett förbud mot tiggeri. Helst vill han lösa frågan innan höstens val, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet.
M till S: Gemensamt tiggeriförbud möjligt
Kompromiss mellan M och S i tiggeriförbudsfrågan kan bli verklighet om M-ledaren Ulf Kristersson får bestämma. – Vi är beredda att hjälpa till att hitta en bra politisk kompromiss som gör att vi gemensamt kan förbjuda tiggeriet i Sverige, säger han till Aftonbladet.
Kristersson vill göra upp med S om tiggeriförbud
M-ledaren Ulf Kristersson vill komma överens med Socialdemokraterna om ett nationellt förbud mot tiggeri.– Om regeringen vill gå vidare i den här frågan är vi beredda att hjälpa till att hitta en bra politisk kompromiss som gör att vi gemensamt kan förbjuda tiggeriet i Sverige, säger Kristersson till Aftonbladet.
En tidig julklapp till Ulf Kristersson
Socialdemokraterna får sin starkaste SCB-siffra under mandatperioden, och Moderaterna har reparerat nästan alla skador från vårens krasch. Både S och M tar nu tillbaka väljare från Sverigedemokraterna.
Stor spänning inför SCB:s partimätning
I dag kommer den stora värdemätaren på hur partierna ligger till i opinionen. Frågan är om SCB:s partisympatimätning ska bekräfta den uppgång för Moderaterna som bland andra DN/Ipsos har rapporterat om sedan Ulf Kristersson tog över. DN rapporterar direkt.
Läs mer om Moderaterna och Ulf Kristersson.
Fler tror på M-ledd regering
Borgerliga väljare har fått segervittring igen. Andelen som tror på en alliansregering efter nästa val har fördubblats efter partiledarskiftet i Moderaterna, visar DN/Ipsos senaste mätning. Ulf Kristersson är också betydligt mer populär som statsministerkandidat än sin företrädare.
Läs mer om M-ledd och Moderaterna.