Kristersson

NYHETER I KORTHET TISDAG 20 MARS

KRAV. Moderaterna vill att Sverige inför tillståndstvång för direktinvesteringar från utlandet, exempelvis från Kina, enligt partiledaren Ulf Kristersson. (DN) INGET TILL OKTOGONEN?
Läs mer om Kina, Sverige och Ulf Kristersson.

Kristersson: Omdömeslöst sätt att agera

Hanif Bali har tvingats lämna Moderaters partistyrelse och ska sluta twittra. Partiledare Ulf Kristersson kommenterar för första gången händelsen.
M-ledaren Kristersson om Hanif Bali: Otroligt beklagligt
Moderatledaren Ulf Kristersson kommenterar nu affären med Hanif Bali som tvingats lämna den egna partistyrelsen. Kristersson säger att historien är otroligt beklaglig: Så här gör man inte som moderat riksdagsman.
Läs mer om Hanif Bali.
Så pressade Ulf Kristerssons torpeder M-profilen Hanif Bali
Krismötena inom Moderaterna har avlöst varandra de senaste dagarna.Expressen kan nu berätta om spelet bakom kulisserna som ledde fram till att den kontroversielle M-riksdagsledamoten Hanif Bali, 30, lämnade partistyrelsen och twitter.Partiledaren Ulf Kristersson, 54, lät torpederna Gunnar Strömmer, 45, och Tobias Billström, 44, läxa upp partikamraten.Uteslutning har nämnts som en möjlig yttersta konsekvens, enligt Expressens uppgiftslämnare.

Vi vill återinföra stränga straff för knarkförsäljning

DN DEBATT 19/3. Vi tre har varit socialborgarråd i Stockholm och har i många år arbetat med svåra missbruksproblem och socialt utsatta barn och ungdomar. Vår erfarenhet är att lagstiftningen och nuvarande insatser inte räcker. Därför presenterar M i dag sju förslag på reformer som skulle rädda fler liv, skriver Ulf Kristersson (M), Anna König Jerlmyr (M) och Kristina Axn Olin (M).
Så gick Bildt bakom ryggen på Westerberg för att säkra makten
Hur regerar man med stöd av ett parti som man inte vill ta i med tång? Ulf Kristersson kan ju alltid fråga Bildt och framför allt Lars Tobisson. LÄS MER: Här är alla Torbjörn Nilssons reportage i Expressen
Läs mer om Bildt, Expressen och Westerberg.
Alliansen avlivar Löfvens skatteinvit
Alliansen är kallsinnig till Stefan Löfvens inbjudan om att nå en ny bred skatteuppgörelse. För att det ska vara lönt att ens försöka måste S visa att de är beredda att avsevärt sänka skatten på arbete. Det slår Ulf Kristersson och Annie Lööf fast.
Läs mer om Annie Lööf och Ulf Kristersson.
Kristersson skeptisk till böneutrop
Inrikes. Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.
Kristersson skeptisk till böneutrop
Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från mosker. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna.
Ulf Kristersson redo att skrota ebo-lagen
Om regeringen lägger fram ett förslag att skrota ebo-lagen, då kommer Moderaterna att stödja det.Det säger Ulf Kristersson på Skånebesök.– Vi tycker att ebo i dag fungerar väldigt dåligt. De problem vi har i svensk integration handlar i mångt och mycket om ebo, säger han.
Styrkebesked för Kristersson igen – ras för Åkesson
Moderatledaren Ulf Kristersson toppar förtroendelistan för andra månaden i rad.Samtidigt backar alla partiledare utom MP:s Gustav Fridolin något i Demoskops nya mätning.– Vi ser ökade negativa stämningar kring Sveriges utveckling och ekonomin. Jag tror att det färgar det här – man är lite mer negativt inställd till politiken också, säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys vid Demoskop.
Birgitta tjatade på Ulf om att bli ihop – berättar om relationen
När Ulf Kristersson var ung var han extremt formell och lite av en besserwisser.Det berättar hans hustru Birgitta Ed för Svensk Damtidning – som trots allt blev förälskad i den ambitiöse politikern och fick tjata jättelänge för att de skulle bli ihop.– Och jag brukar nöja mig med att säga att utan Birgittas initiativförmåga hade det aldrig blivit något, säger M-ledaren till veckotidningen.
Ulf Kristersson om Google: En obehaglig påminnelse
Nu uttalar sig Moderatledaren Ulf Kristersson för första gången om avslöjandena kring Google och Youtube.– Det är en obehaglig påminnelse om hur judehat och annan form av rasism drabbar människor i dagens Sverige.Han uppmanar samtidigt deras kunder och användare att ta sig en funderare på vad det är för tjänst man använder.
Tolkas olika – helt skilda världsbilder i vinstfrågan
Skillnaden är slående mellan hur olika väljargrupper har förstått regeringens förslag om vinstbegränsningar. Gapet beror på spritt skilda beskrivningar av förslaget från partierna, enligt Toivo Sjörn, opinionschef på Sifo. – Det beror väl på vem man lyssnar på, Löfven eller Kristersson, säger han.
Sofia Nerbrand: Kära Ulf Kristersson, befäst inte rädslan genom att bekräfta den
Det är viktigt att ta människors oro på allvar. Politiker upprepar mantrat för att visa lyhördhet och empati. Men det kan leda fel om rädslorna i stället förstärks.
Tobias Wikström: Hälften kvar är en fråga om moral
LEDARE. I en Di-intervju i onsdags talade Ulf Kristersson om marginalskatterna: Om staten tar mer än hälften av dina pengar när du jobbar extra, då tar staten för mycket och vi kan inte ha konfiskatoriska skatter i Sverige.
Kristersson vill sänka marginalskatten
M-ledaren Ulf Kristersson vill sänka marginalskatterna till under 50 procent.
Alliansen vill återinföra kömiljarden
Alliansens föreslår att en ny och uppdaterad kömiljard införs för att korta vårdköerna, skriver Ulf Kristersson, Annie Lööf, Jan Björklund, och Ebba Busch Thor i en debattartikel i Svenska Dagbladet.
Med en förbättrad kömiljard kan vi kapa vårdköerna
Svensk hälso- och sjukvård står inför en nationell kris. På bara tre år har vårdköerna fördubblats. Till skillnad från regeringen är Alliansen beredd att ta ansvar för att korta vårdköerna – och vi föreslår därför gemensamt att kömiljarden återinförs, skriver allianspartiernas ledare Ulf Kristersson, Annie Lööf, Jan Björklund, och Ebba Busch Thor.
Ulf Kristersson: Marginalskatten måste ned
Nästa regering måste växla upp reformtempot i Sverige rejält, och får inte ducka för problem bara för att de är svåra. Det säger M-ledaren Ulf Kristersson, som nu ger beskedet att marginalskatterna på sikt ska ned under 50 procent.
Den politiska jordbävningen ingen pratar om
Som de första underhållningspersonerna sedan Wille Craaford lägger klanen Wahlgren hela sin tyngd bakom Moderaterna. Kristersson, missa inte detta gyllene tillfälle. Anlita genast Bianca Ingrosso.
Ulf Kristersson kan bli räddningen för Ebba Busch Thor
Moderatväljare kan rädda krisande Kristdemokraterna. Det visar en mätning från DN/Ipsos.