Kristian gidlund

Artisten om saknaden efter Kristian Gidlund

Den 17 september 2013 förlorade Kristian Gidlund kampen mot cancern. I Malou efter tio berättar Victor Norn om när hans bästa vän och bandkollega gick bort, blott 29 år gammal. – Det är så klart den absolut mest märkliga tiden i mitt liv.
Läs mer om Kristian Gidlund och Victor Norn.

Kristian Gidlunds sista år visas i bilder

KULTUR Den 14 februari öppnar en stark fotoutställning på Köpings Museum. Det är fotoutställningen om Kristian Gidlund av fotografen Emma Svensson. Sjukdomen cancer präglar den utställning som på lördag öppnar på Köpings Museum.
Kristian hade så mycket mer att ge
Det har gått ett år sedan musikern och journalisten Kristian Gidlund förlorade kampen mot cancern. Nu berättar hans mamma Eva Gidlund om saknaden och sorgen. - Saknaden är lika stor, eller kanske till och med större, den har i alla fall inte minskat med tiden. Men han finns kvar hemma i sitt rum, överallt. Han finns i hela huset. Han finns med hela tiden, säger Eva Gidlund till Hemmets Journal.
Läs mer om Eva Gidlund och Kristian Gidlund.
Kristian Gidlund | Mot monsunens hjärta - reportage och intervjuer - Kultur & Nöje - Göteborgs-Posten
Mitt i livet händer det att döden kommer och tar mått på människan. Det besöket glöms och livet fortsätter.
Läs mer om Göteborgs-Posten, Kultur och Nöje.

Gidlunds artiklar i ny bok

Kristian Gidlund berörde många med bloggen `I kroppen min` där han berättade om sin kamp mot cancern.
Gidlunds artiklar i ny bok
Kristian Gidlund berörde många med bloggen I kroppen min där han berättade om sin kamp mot cancern. Blogginläggen har tidigare samlats i bokform och i höst kommer ytterligare en bok med Gidlunds texter – Mot monsunens hjärta samlar reportage och intervjuer som han gjorde i sitt arbete som journalist.
Läs mer om Mot.
Gidlunds artiklar i ny bok
Kristian Gidlund berörde många med bloggen `I kroppen min` där han berättade om sin kamp mot cancern.
Gidlunds artiklar i ny bok
Kristian Gidlund berörde många med bloggen `I kroppen min` där han berättade om sin kamp mot cancern.
Gidlunds artiklar i ny bok
Kristian Gidlund berörde många med bloggen I kroppen min där han berättade om sin kamp mot...
Förr eller senare exploderar jag
är en berättelse om berättandet i sig. Lika levande och poetisk som Kristian Gidlund i allt han skrev, in i det sista. Lika romantisk som Romeo och Julia, och en riktig snyftare. Den
Läs mer om Julia, Kristian Gidlund och Romeo.
Hyllningen till tidigare sommarpratarna
Två tidigare sommarvärdar har gått bort under året. Under presskonferensen i dag hyllades Malik Bendjelloul och Kristian Gidlund. – De är djupt saknade, säger Sommar-bossen Bibi Rödöö.
Att minnas en vän
I kroppen min. Kristian Gidlund under en av sjukhusvistelserna. Foto: Emma Svensson/Rockfoto + Visa bildtexten Att minnas en vän Emma Svenssons fotoutställning `I kroppen min` präglas
Läs mer om Att och Visa.
Från Gustaf Fröding till syntens näste
Mando Diaos nya skiva Aelita är en total kursändring: dansbar och discoinfluerad. Och den handlar om mod. Det som barndomsvännen Kristian Gidlund demonstrerade för dem.
Läs mer om Aelita och Kristian Gidlund.
Kristian Gidlund väckte starka känslor
I september förra året dog Kristian Gidlund av cancer. Men innan dess hann författaren och musikern med en sista utlandsresa, till Jills veranda, Nashville. Programmet som visades i
Läs mer om Kristian Gidlund och Nashville.
Jill Johnson om mötet med Kristian Gidlund
Kristian Gidlund reste till Jills veranda i Nashville i USA, medveten om att det kunde vara ett sista äventyr. Avtrycket han lämnar efter sig är stort och djupt. – Jag är så tacksam för de få dagar jag fick tillsammans med Kristian i Nashville, säger Jill Johnson. – Jag upplevde honom som en mycket varm och omhändertagande person. Han hade ett enormt stort hjärta!
Jills tårar vid mötet med Gidlund i SVT
I kväll sänds intervjun med dödssjuke Kristian Gidlund
Läs mer om Gidlund, Kristian Gidlund och SVT.
Gidlund besökte Jill i Nashville
I september förra året gick musikern Kristian Gidlund bort i cancer. I Jills veranda, Nashville...
Läs mer om Jill, Kristian Gidlund och Nashville.
Dödsfall under året som gick
Margaret Thatcher, förre premiärminister i Storbritannien, Kristian Gidlund, musiker och journalist som bloggade om sin obotliga cancer och Doris Lessing, Nobelpristagare i litteratur 2007, var några av de mest omtalade dödsfallen 2013. Förre presidenten Nelson Mandelas död i december fick statsöverhuvuden från hela världen att resa till Sydafrika.Här följer ett urval av personer som avlidit under året som gick. Samtliga har publicerats i Sydsvenskan.
Här är nöjesåret 2013
Det här var året då en svensk långfilm fick en Oscar för första gången på nästan 30 år, Sverige arrangerade Eurovision Song Contest och svensk housemusik erövrade världen med Avicii i spetsen. Men det var också året då Kristian Gidlund avled och såväl Hultsfredsfestivalen som Peace Love gick i graven.
Kristian Gidlund lämnade roman efter sig
Romanen har en helt annan karaktär än blogginläggen.
Kristian Gidlund lämnade roman efter sig
Stockholm/TT Nästa vecka ges skribenten och musikern Kristian Gidlunds bok `I kroppen min - Vägsjäl` ut postumt.Men förlaget har även en tidigare okänd roman skriven av honom som kan
Kristian Gidlund lämnade roman efter sig
Nästa vecka ges skribenten och musikern Kristian Gidlunds bok `I kroppen min - Vägsjäl` ut postumt. Foto: Scanpix Men förlaget har även en tidigare okänd roman skriven av honom som kan komma att ges ut.
Kristian Gidlund skrev hemlig roman
Kristian Gidlunds blogg `I kroppen min` släpps som bok i nästa vecka. Men nu har det kommit fram att Kristian lämnade efter sig en outgiven roman. 17:04 - Den ligger här i min bokhylla
Läs mer om Den och Kristian.
Kristian Gidlund lämnade roman efter sig
Är skriven av en person som har hela livet framför sig
Kristian Gidlund lämnade roman efter sig
Nästa vecka ges skribenten och musikern Kristian Gidlunds bok I kroppen min - Vägsjäl ut postumt. Men förlaget har även en tidigare okänd roman skriven av honom som kan komma att ges ut.
Läs mer om Vägsjäl.