Kristian ii

Johan Brinck föreläser om Kristian II

Kristian II var en olycklig kung, som misslyckades med det mesta han företog sig.
Läs mer om Kristian II.

Hockeyprofilen fick rätt – efter utspelet i tv

Titan Lavec tog hem Klass II-försöket på Skellefteåtravet. Sedan vann Sir Ratzeputs Silverdivisionen. Det innebar dubbel succ för Kristian Huselius, som äger Titan Lavec. Förutom ägarsegern lämnade han nämligen klart för de båda Timo Nurmos-tränade hästarna - redan i onsdags. - Jag tycker att det är modigt - för det är som gjort att det ska gå åt skogen när man sticker ut hakan på det viset, säger Per Skoglund i TV12.
Dieselutsläpp i centrala Ängelholm
Flera hundra meter av Kristian II väg drabbad.
Läs mer om Kristian II och Ängelholm.
Påkörd av bil
Trafikolycka på Kristian II väg.
Läs mer om Kristian II.

Pengar stals från lägenhet

Inbrott på Kristian II:s gata.
Grattis Margrethe 74 år – här är ditt liv i bilder
Mycket kunglig, men även folklig, och älskad – det är danskarnas Margrethe II, 74 år i dag. Vilket gör henne till den näst längst regerande monarken i vårt kära grannland, med 42 år på tronen. Rekordet innehas ännu av renässanskungen Kristian IV, som styrde både Danmark och Norge i hela 60 år.
Asfaltsarbete ger trafikstörningar
Från och med måndag kommer asfalt att läggas om i rondellen vid idrottsplatsen samt i korsningen mellan Landshövdingevägen och Kristian II:s väg. Trafiken kommer därför att flyta långsammare än normalt. Samtidigt påbörjas den tredje etappen av Centrumprojektet. Storgatans sträckning mellan Järnvägsgatan/Laxgatan och Vita räck stängs från och med måndag av för arbeten som beräknas vara färdiga i slutet av november.
Bil smet efter krock
Strax före klockan tio på fredagen inträffade en trafikolycka vid korsningen av Skolgatan och Kristian II:s väg.
Läs mer om Skolgatan.
Cyklist påkörd
En cyklist och en bil kolliderade på Kristian II:s väg.
Strandad båt - i vägen
På torsdagen tappade en båttrailer sin last på Kristian II:s väg i Ängelholm.
Läs mer om Ängelholm.
Stöld i gångtunnel
En 84-årig man har anmält att han blivit bestulen på två hundra kronor av en kvinna. Stölden skedde på onsdagen i gång- och cykeltunnel under Kristian II:s väg, mellan Tegelbruksparken och Stadshuset.Stölden anmäldes först på fredagen. Enligt polisanmälan var kvinnan i 35-årsåldern.
En lindrigt skadad efter krock
Två personbilar krockade vid 12.30-tiden på torsdagen i korsningen Östra vägen-Kristian II:s väg i närheten av Stadshuset.
Läs mer om Stadshuset och Östra.
Gång- och cykelbro vid Angela planeras
Det nuvarande tunnelsystemet med gång- och cykelvägar ska bort. Nu planeras i stället en ny bro över Kristian II:s väg när bostadsområdet Angela med Ängelholms nya landmärke byggs.
Läs mer om Angela.
Husrannsakan hos sextonåring
Vid lunchtid på onsdagen påträffade polisen två unga män på Kristian II:s väg. De fattade misstankar kring den ene av dem, en 16-årig pojke. Enligt polisens egna uppgifter verkade han hängig, och hade torra läppar och stora pupiller.Polisen gjorde husrannsakan i hans bostad, men utan att hitta något. Han är ändå misstänkt för ringa narkotikabrott.
Svängde – blev misshandlad
En 64-årig man färdades vid lunchtid på söndagen på Kristian II:s väg. Efter att ha svängt av vägen tvärbromsade plötsligt bilisten framför honom.Enligt 64-åringens polisanmälan klev då en man i 35-årsåldern ur bilen och gick fram till honom. 64-åringen frågade varför mannen hade stannat. Den yngre bilisten svarade med att slå frågeställaren tre gånger i ansiktet. Händelsen är rubricerad som misshandel.
Rätt att nobba reklamtavla
Byggnadsnämnden gjorde rätt i att säga nej. Det har länsstyrelsen kommit fram till. Prövningen gäller en ny stor lysande reklamskylt som skulle ställas i hörnet av Klippanvägen och Kristian II:s väg. Kommunen fick en ansökan från Sven-Eric Pettersson med det lilla företaget SEP Service. Tanken var att dra in pengar genom annonsförsäljning.
Centrum får asfalt
Den här veckan ska en del centrala gator i Ängelholm få ny asfalt vilket gör att dessa tillfälligt stängs av. Asfalteringen görs i tre delar direkt efter varandra. Asfalt blir det med start onsdagen den 15 juni på Östra vägen mellan Thulingatan och Kristian II:s väg.Därefter följer asfaltering av Östra vägen mellan Östergatan och Thulingatan under torsdagen. Vägen stängs då av.
Varnar för fartsyndare
På Kungsgårdsskolan i Ängelholm är det under den här veckan temavecka på temat Lag och rätt. Flera grupper var under måndagen ute och mätte hastigheten på fordonstrafiken utanför bland annat skolan på Margretetorpsvägen/Kristian II:s väg. Veronika Chan går i sjunde klass och har ingått i en av grupperna.
Läs mer om Lag och Ängelholm.
Cykelplatser för buss
En ängelholmare använder kommunens nya dialogsystem Åsikten för att tacka för den nya busshållplatsen vid Kristian II:s väg nära Rönnehallen. Samtidigt efterlyser han en bättre cykelparkering för busskurarna. Helst skulle det vara cykelställ under tak som liknar de vid järnvägsstationen.I dag står det ofta cyklar vid transformatorstationen intill Ängavångsbron.
Få följer skyltarna
Trafikläget utanför stadshuset är smått kaotiskt. De orange hänvisningsskyltarna på Östra vägen och Kristian II:s väg uppmanar bilister att ta vägen om Skolgatan eller andra vägar runt vägarbetet.– Det går inte att mötas vid arbetet utanför stadshuset. Och det känns som det är mer trafik än nödvändigt, säger arbetsledaren på Veidekke Entreprenad AB, Jonathan Pettersson och vädjar till ängelholmarna.
Historisk vandring i centrum
På måndagarna den 26 juli och den 2 augusti klockan 18.30 blir det stadsrundvandring genom centrala Ängelholm med guidning om stadens snart 500-åriga historia. År 1516 drog kung Kristian II med raka penseldrag ortens centrala gator runt Stortorget enligt dåtidens renässansstuk.
En person till sjukhus efter krock
Strax efter klockan 15 på torsdagen körde en bil på en motorcykel på Kristian II:s väg. Motorcyklisten fördes till Helsingborgs lasarett med oklart skadeläge.
Kvinna misshandlad
En 21-årig kvinna har anmält till polisen att hon under natten till lördagen 19 juni blivit slagen i ansiktet av en man i korsningen Skolgatan/Kristian II:s gata i Ängelholm.Kvinnan uppger i polisanmälan att hon tidigare lånat ut pengar till mannen och när hon vid tillfället för misshandeln påmint om detta blivit slagen i ansiktet. Misshandeln resulterade i ett sjukhusbesök och en spräckt läpp.
Läs mer om Ängelholm.Kvinnan.
Växelpengar stals vid inbrott
Växelpengar och idrottspriser stals vid ett lägenhetsinbrott på Kristian II:s väg i Ängelholm på onsdagen. Inbrottet upptäcktes vid 14-tiden. Dörren till lägenheten hade brutits upp och tjuven hade bland annat fått med sig en mindre glasbehållare full med växelmynt och några tävlingspriser.Värdet av det stulna var på torsdagen okänt.
Läs mer om Ängelholm.
Asfaltssåg stals från hyrföretag
Natten till lördagen drabbades Hyr-in i Ängelholm AB av ett inbrott. Någon hade klippt upp ett stängsel vid korsningen mellan Skolgatan och Kristian II:s väg, tagit sig in i och stulit en asfaltssåg till ett värde av 14 000 kronor.
Läs mer om Hyr-in, Skolgatan och Ängelholm AB.