Kritiseras

Mellos manus kritiseras hårt

Efter halva tävlingen är kritiken stark: Melodifestivalens manus håller inte. På sociala medier och i nöjeskrönikor sågas de platta skämten och öppningsnumren.
Socialtjänsten larmades om Cruz – la ner ärendet
Socialtjänsten i Florida gjorde hembesök hos Nikolas Cruz, 19, efter larm om hans vapenintressen, skriver New York Times.Även FBI har erkänt att de missade ett tips om skolskytten – något som nu kritiseras av Trump.De lägger för mycket tid på att bevisa rysk inblandning i Trumpkampanjen, twittrar presidenten.
Lindelöf kritiseras – trots Uniteds seger
Victor Nilsson Lindelöf fick starta för Manchester United i FA-cupen.Då krossade United Huddersfield med 2-0 efter två mål av Romelu Lukaku.Men trots segern får Vigge låga spelarbetyg av Manchester Evening News.

Metoo-aktion kritiseras

Flyktingpolitiken kritiseras: Sverige kan göra mer
Den skärpta flyktingpolitiken skadar Sverige, anser Europarådet i en kritisk rapport. – Den gör integrationen mycket svårare, säger Nils Muinieks, rådets kommissionär för mänskliga rättigheter. Men regeringen duckar frågan helt i sitt svar till Europarådet.
Läs mer om Europarådet och Sverige.
ÖFK kritiseras: En katastrof
Östersund föll med 0–3 hemma mot giganterna Arsenal.Efter matchen kritiserades hemmalagets taktik.Inledningen var en katastrof rent taktiskt skriver Viasatexperten Bosse Petersson på Twitter.
Kritiken mot barnfilmen – nu klipps filmen om
Familjefilmen Pelle Kanin kritiseras för att inte ta matallergier på allvar.Kritiker kallar vissa scener för hjärtskärande och en hashtag startades om att bojkotta filmen.Filmbolaget ber nu om ursäkt för hur de framställt kaninen – och klipper om filmen.– Det är originalversionen som klipps om. Det gäller inte bara vår marknad utan globalt, säger Helena Stenhammar, pressansvarig på UMG till Aftonbladet.
Kulturhusplaner i Örnsköldsvik kritiseras: "Förslaget bottnar i total okunskap om vad kultur är för något"
Planerna på ett nytt kulturhus för 300 miljoner kronor i Örnsköldsvik väcker reaktioner.
Läs mer om Örnsköldsvik.
Patienter med samma namn förväxlades i väntrummet
Två personer med samma namn förväxlades av en läkare på en vårdcentral i Upplands Väsby. En av dem fick medicin utskriven till sig i fem månader – medicin som var ämnad för den andra patienten. Nu kritiseras läkaren av Ivo.
Läs mer om Ivo.
H&M:s vd Karl-Johan Persson kritiseras av aktieägare
H&M:s vd Karl-Johan Persson kan få det hett om öronen på onsdagens kapitalmarknadsdag. Enligt en artikel i Financial Times ifrågasätts han av aktieägare, som jämför företaget med Nokia och IBM.
Läs mer om IBM, Karl-Johan Persson och Nokia.
Nyfödd föll i golvet – vårdgivare kritiseras
Kvinnan skulle föda på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Förutom maken blev hon lämnad ensam och hängande på armarna i en gåstol i rummet, och när sonen föddes föll han ner i golvet och navelsträngen gick av.
Läs mer om Malmö.
Rasar mot valet: Är ohederligt
PYEONGCHANG. USA skakas av ett internt bråk inför OS-invigningen.Rodelåkaren Erin Hamlin har fått äran att bära fanan, något som kritiseras öppet av skridskoåkaren Shani Davis.USA valde att ohederligt singla slant om det, skriver han på Twitter.
Michael Bay ska regissera DC:s Lobo-film?
Michael Bay är knappast den mest omtyckta regissören idag. Filmerna om Transformers fortsätts sågas och han fortsätts kritiseras för överdrivna explosioner och slow motion.
Springare kritiseras efter nytt uttalande
Polisen Peter Springare har fått kritik efter ett nytt uttalande.Han ska bland annat ha sagt Gruppvåldtäkter är ett kulturellt fenomen, rapporterar TV4.Advokatsamfundet är starkt kritisk till uttalandet.
Läs mer om Gruppvåldtäkter.
Varför har LO lånat SD:s bildspråk?
LO:s nya valfilm som kritiseras för att vara för vit står som tydlig kontrast till Volvo Cars reklamfilm som kom för ett par år sedan. Johan Wennström anar en strategi från arbetarrörelsen som knappast handlar om omsorg om svenska arbetare.
Nyfödd fökk i golvet – sjukhus kritiseras
Personalbrist ledde till att ett nyfött barn ramlade i golvet.Ärendet har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg som nu riktar kritik.Bland annat har SUS i Malmö inte uppfyllt kraven för en säker vård.
Läs mer om Inspektionen och Malmö.
FN-topp kritiseras för hantering av sexövergrepp
En hög FN-chef har under besök i Stockholm försökt pressa en FN-anställd som anklagat hans närmaste man för sexövergrepp att lösa dispyten i tysthet – trots att en utredning pågick. Nu får han kritik från högsta nivå i FN:s internutredning, som SvD tagit del av.
Läs mer om FN-anställd, FN-chef, Stockholm och SvD.
TV4 kritiseras för terrorklipp från Drottninggatan
Målsägandebiträden i terrorrättegången mot Rakhmat Akilov vädjar till TV4: Ta bort klipp med övervakningsfilmer från Drottninggatan från nätet. – Vi tycker inte de har visat den respekt som man kan förvänta sig, säger biträdet Göran Hjalmarsson.
Arenan kostade 817 miljoner – ska rivas
Den helt nybyggda arenan i Pyeongchang kommer att stå som värd för fyra ceremonier.Sen ska den rivas.Efter att ha kostat totalt 817 miljoner kronor. Nu kritiseras det.– Det kan innebära att valet av plats för OS är baserat på felaktiga premisser och att det inte finns något intresse för vintersport i området, säger Eurosports kommentator Andreas Selliaas till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Pyeongchang.
Regeringens sparkrav på Försäkringskassan kritiseras
Nu blåser det kring sjukförsäkringen och socialminister Annika Strandhäll (S). Efter Dagens ETC:s serie av artiklar om hur Försäkringskassan jobbar för lägre sjukpenningtal har regeringens 9,0-mål debatterats i riksdagen och på debattsidor.
Svenska gruvjättar kritiseras: Tar inte ansvar
Dödsskjutningar, miljöförstöring och brott mot mänskliga rättigheter – situationen i platinabältet i Sydafrika blir alltmer allvarlig. Nu riktar organisationen Swedwatch hård kritik mot Atlas Copcos och Sandviks verksamhet i regionen.
Läs mer om Swedwatch och Sydafrika.