Kritiseras

Våldtäktsmisstänkt fick jobba på akuten – Sös kritiseras

Den läkare som utreddes för en misstänkt våldtäkt placerades i en tjänst där han riskerade att möta patienter som blivit våldtagna. Enda motkravet var att han skulle diskutera med sin chef om vad som var lämpligt i olika situationer. Södersjukhuset vet inte i dag om han behandlat patienter som våldtagits.

Ilskan mot Blondinbella – efter detaljen i bilden

Isabella Blondinbella Löwengrip kritiseras starkt av sina läsare efter ett blogginlägg.Men det är inte det Löwengrip skriver om som upprör – utan det faktum att hon ser ut att ha på sig päls.Måste säga att jag blir väldigt besviken när jag ser dig klädd i ett plagg med päls skriver en person i kommentarerna.
Läs mer om Blondinbella och Löwengrip.
Ilskan efter dödshelgen: Den är helt fasansfull
Cheltenham är i rejält blåsväder.Fyra hästar har inom loppet av tre dagar dött under tävling.Nu kritiseras dödsbanan hårt av landets jockeys.– De borde skämmas, banan är fasansfull, säger jockeyn Brian Hughes till ITV Racing, enligt Independent.
Läs mer om Independent.
TV4:s besked om Alexander Bard
Alexander Bard kritiseras starkt för sina uttalanden om kvinnor och feminism på sociala medier.Men trots önskemålen om att han ska sparkas som jurymedlem i Talang blir Bard kvar i programmet, meddelar TV4.Vi bor i Sverige, där vi har yttrandefrihet skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för Talang till Aftonbladet.

Donald Trump vill tillåta import av elefanttrofer

Nu häver Donald Trump förbudet mot att importera elefantdelar från Zimbabwe och Zambia, skriver The Independent.Beslutet kritiseras hårt – inte minst av djurrättsaktivister.Kommer öka tjuvjakt, göra samhällen mer sårbara och skada bevarandeinsatser, skriver Chelsea Clinton på Twitter.
USA kritiseras för ja till elfenbensimport
Trumpadministrationen gör det tillåtet att föra in betar och andra delar av elefanter som skjutits som trofer till USA. Därmed upphävs ett importförbud från Zimbabwe och Zambia som togs under president Obama. – Det är olyckligt att göra detta i ett läge där tjuvjakten fortfarande är ett stort problem, säger Mats Forslund vid Världsnaturfonden.
Mikael Lustigs utbrott kritiseras av hans fru
Mikael Lustig var rasande efter att den svenska nationalsångens buats ut på San Siro och fångades i tv när han skrek könsord.Det noterade bland många andra hans fru Josefin Lustig - något hon inte uppskattade.Var Mickes ordval något jag stöttar? Nej. Är det ett ord han eller någon annan i vår familj vanligtvis använder? Absolut INTE. Jag har självklart pratat om detta med min man, skriver hon på sin blogg.
Läs mer om Josefin Lustig och San Siro.
Lagerfeld kritiseras efter utspel om Förintelsen
Klädskaparen Karl Lagerfeld har råkat i blåsväder efter kontroversiella uttalanden om Tysklands flyktingpolitik. I en tv-intervju använder han Förintelsen för att kritisera förbundskansler Angela Merkel.
Läs mer om Angela Merkel och Förintelsen.
Jag kan inte vara tyst om det här
En högt uppsatt chef på mediebolaget MTG anklagas för att ha satt i system att kränka och utöva maktmissbruk mot medarbetare.Efter en internutredning beslutades att mannen fick behålla sin position.Detta kritiseras nu starkt av tv-profilen Isabel Boltenstern, som arbetade på den utpekade chefens redaktion mellan åren 2013-2015.Nu har jag nått någon form av gräns där jag högaktningsfullt skiter i om jag blir portad från den här branschen - jag kan inte vara tyst om det här skriver hon på sin blogg.
Läs mer om Isabel Boltenstern och MTG.
Klädmärket vägrar dölja bristningarna – här är reaktionerna
Tröttnat på idn om att bristningar är något att skämmas över?Det har även den här modejätten. Därför har de slutat retuschera bort modellernas tigerränder.Ett initiativ som både hyllas och kritiseras.
Studenter i samlad protest mot Medieinstitutet – efter larm om sexism och trakasserier
Sexuella trakasserier, rå machokultur och en ledning som kritiseras för att inte ingripa. Studenter har samlats i en gemensam protest mot situationen på Medieinstitutet – och en intern utredning har startats. Samtidigt har flera samarbetspartners och handledare valt att lämna skolan med omedelbar verkan.
Läs mer om Medieinstitutet.
Migrationsverket kritiseras för datummiss
Migrationsverket får kritik för att ha angett fel födelsedatum på ett uppehållstillstånd. Justitieombudsmannen (JO) anser att handläggningen har brustit.
Migrationsverket kritiseras för datummiss
Migrationsverket får kritik för att ha angett fel födelsedatum på ett uppehållstillstånd. Justitieombudsmannen (JO) anser att handläggningen har brustit.
Bundesliga-profil vårdas på intensiven efter skandal
Tysk fotboll skakas av en otäck incident.Den forne Hertha Berlin-stjärnan Christian Müller vårdas just nu på intensiven efter att ha fått en armbåge i ansiktet under en match.Nu kritiseras säkerhetsarbetet hårt sedan sjukvårdarna vägrat komma in på planen för att ge Müller vård.– Jag kunde inte tro mina öron, säger Wuppertals klubbdirektör Manuel Bölster enligt tyska Welt.
Kläffords förtvivlan efter Nikkis påhopp
Nikki Amini kritiseras efter påhoppet på Chris Kläfford i sändning – hon kallade hans framträdande pinsamt och obehagligt.Orden tog hårt på tittarfavoriten, som fick stöd av sin sambo Linda Bob Linger.– Det är klart man blir ledsen, säger han.
Läs mer om Linda Bob Linger.
Målvakten kritiseras efter märkliga målet
Första perioden mellan Linköping och Brynäs såg ut att sluta mållös. Men med 14 sekunder kvar stod Jakob Lilja för det kanske märkligaste målet hittills i årets SHL.– Det finns ingen anledning för Linus Fernström att sitta ner där, säger Petter Rönnqvist
SD-ledamöter trotsar UD – besöker Syrien
Sverigedemokraternas riksdagsledamöter Martin Kinnunen och Markus Wiechel är i Syrien – och har utnyttjats i syrisk regimpropaganda.Duon kritiseras av UD:s kabinettssekreterare för sin resa och möten med Assad-regimen.Genom att träffa representanter för den syriska regimen riskerar de att utnyttjas i propagandasyfte av den syriska regimen, skriver Annika Söder i ett mejl till DN.
#Metoo svepte världen – kvinnor kritiseras i flera länder
I Italien har skådespelare som berättat om övergrepp blivit skuldbelagd, och i Ryssland tycker en del kvinnor synd om Harvey Weinstein. Uppropet #metoo har haft olika genomslag i olika länder. SvD:s korrespondenter rapporterar.
Läs mer om Harvey Weinstein och Ryssland.
Bolidens ombud: Chilenska bevisen håller låg kvalitet
De förgiftade Aricabornas advokater kritiseras i arsenikrättegången av Bolidenombuden för att hålla för låg vetenskaplig kvalitet och att använda anekdotiska bevis.
Läs mer om Bolidenombuden.
'Henke' kritiseras: En stor del av problemet
New York Rangers går trögt just nu.Och Henrik Lundqvist får bära hundhuvudet.Henrik Lundqvist är en stor del av problemet just nu, skriver New York Posts krönikör Larry Brooks.