Kronor

I dag höjs barnbidraget

Runt 33 800 familjer i Värmland får det bättre ställt. Nu höjs barnbidraget med 200 kronor. Det innebär ett extra tillskott i vardagen och en tryggare ekonomi för runt 33 800 familjer i Värmland.
Läs mer om Värmland.

OS-stjärnans succ – drog in 1,4 miljoner kr

Josefin Olsson, 28, är ett stort svenskt medaljhopp inför OS i Tokyo 2020.Nu gör den förre världsmästaren succ – som travspelare. Förra veckan drog hon in 1,4 miljoner kronor på spelformen V86.– Jag fick ett sms från min fystränare, Jesper Sjökvist, han gratulerade och var jätteglad, berättar hon.
Läs mer om Jesper Sjökvist, Tokyo och V86.
209 fakturerade BCG-miljoner saknar det underlag som krävs
80 procent av det totala fakturabeloppet från Boston Consulting Group till Karolinska – 209 miljoner kronor – saknar avtalsenliga fakturaspecifikationer på sjukhuset, visar DN:s granskning. Det är betydligt mer än vad som tidigare varit känt. Sjukhusledningen får nu hård kritik av tunga experter för att ha attesterat undermåliga fakturor för mångmiljonbelopp. – Det finns absolut anledning att inleda förundersökning, säger juridikprofessor Joakim Nergelius.
Tysk minister nedlåtande om fattiga – möts av kritikstorm
Inte är man fattig för att man får socialbidrag. Det anser Tysklands nye hälsovårdsminister Jens Spahn. Nu uppmanas han att leva i en hel månad på litet mer än 100 kronor om dagen som Sandra S och hennes son har till förfogande. Uppropet sprider sig som en löpeld på webben och har skrivits under av 152 000 personer.

Strid om Tunabyggens miljonvinst - "Pengarna behövs i bolaget"

Tunabyggen ska lämna ifrån sig 34 miljoner kronor av vinsten. Det godkänner inte styrelsen. - Det är olyckligt för utvecklingen i Borlänge om Tunabyggen inte får behålla pengarna, menar Carl-Oskar Bohlin (M).
SVT anmält av Granskningsnämnden
Granskningsnämnden för Radio och Tv begär att SVT ska betala ett skadestånd på 100 000 kronor.Det var i SVT-programmet Sveriges starkaste man som varumärket Tyngre exponerades.Överträdelser som har tydlig karaktär av nonchalans inför klara regler bör ofta mötas med avgiftssanktion, skriver nämnden till förvaltningsrätten.– Det här är ju vi med om lite var och varannan dag. Vi ska ge ett utlåtande från vår sida till deras beslut, säger Camilla Hagert, presschef för företagsfrågor på SVT.
Boscanin: Svenska myndigheter ska inte stödja islamistisk propaganda
Svenska myndigheter ger miljontals kronor i bidrag till islamistiska organisationer, vilket bidrar till destruktiv polarisering. Muslimska brödraskapet är en av världens största islamistiska organisationer.
Kulturskolan ska bli mer jämlik - men bara hälften av föreslaget bidrag delas ut
Ett nytt statlig utvecklingsbidrag på 200 miljoner kronor föreslogs i regeringens kulturskoleutredning. Men bara hälften är med i den proposition som kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) nu presenterar.
Läs mer om Alice Bah Kuhnke.
Kulturskolan ska bli mer jämlik
Ett nytt statlig utvecklingsbidrag på 200 miljoner kronor föreslogs i regeringens kulturskoleutredning. Men bara hälften är med i den proposition som kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) nu presenterar. – Det som är det avgörande är att de pengar som vi nu investerar hamnar rätt, säger hon.
Läs mer om Alice Bah Kuhnke.
Här är Apple-prylarna du just nu kan fynda till nedsatt pris
Macbook air, Ear-pods eller den senaste Iphone X. Vi har listat 7 produkter från Apple som du just nu kan köpa för grymma priser. 1. Apple Macbook 12-tum 12-tums MacBook med retinaskärm och SSD som nu är nedsatt till 11 990 kronor här.
Så mycket pengar får DIF från Klubb 100
FOTBOLL: Trogen bidragsgivare ställer upp igen Degerfors IF får ett välkommet och uppskattat ekonomiskt stöd från stödföreningen Klubb 100. Det handlar om 60 000 kronor till superettanklubben.
Läs mer om DIF och Klubb.
Toppresultat för Falu Energi & Vatten - ändå måste bolaget låna: "Under 2017 har vi investerat 230 miljoner kronor"
2017 var ett bra år för Falu Energi & Vatten: 107 miljoner kronor - det bästa resultatet någonsin. - Det är riktigt glädjande.
Vd köper aktier i Karo Pharma
Peter Blom har den 19 mars köpt 3.000 aktier i Karo Pharma där han är vd. Aktierna köptes till kursen 32,50 kronor per aktie, till ett totalt pris av 97.500 kronor.
Läs mer om Karo Pharma.
Skarp kritik väntas i färsk rapport
I dag blir den externa granskningen av EM i ridsport offentlig. Skarp kritik lär vänta efter det ekonomiska haveriet - ett underskott på närmare 60 miljoner kronor.
Nu når nya barnbidraget miljoner svenska familjer
I morgon tisdag rullar det nya barnbidraget ut.Drygt 1,2 miljoner föräldrar, däribland kungabarnen, får 200 kronor mer per barn varje månad.Men finansministern slår igen dörren för behovsprövning.– Behovsprövning är inte lämpligt. Den här typen av generella stöd är centralt i den svenska modellen, säger Magdalena Andersson (S) till Dina Pengar.
Socialförvaltningen går back: "Kan leda till försämringar i hemtjänsten"
Socialförvaltningen i Härnösand ligger back drygt 6 miljoner kronor efter årets två första månader. Det kan innebära besparingar inom hemtjänsten.
Läs mer om Härnösand.
Jenny Petersson: Sätt fart på sparandet när barnbidraget höjs
På tisdagen landar det höjda barnbidraget på kontot. 200 kronor per barn blir tillskottet. Ta tillfället att se över familjens sparande.
Miljöpartiet: En historiskt stor satsning på framtidstro
Torsdag 15 mars meddelade den miljöpartistiska och socialdemokratiska regeringen i samarbete med Vänsterpartiet den största satsningen på trygghet i modern tid. Redan i år får våra kommuner en förstärkning med flera miljoner kronor.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Regeringen vill satsa på landsbygden
Turism, bredband, företagande och ökad statlig närvaro. För att förbättra förutsättningarna för den svenska landsbygden vill regeringen nu satsa 1,5 miljarder kronor på en rad åtgärder.
Löfven vill satsa på landsbygden: Klyftan ska slutas
Regeringen vill satsa på landsbygden. Pengarna kommer att fördelas på sex olika områden. Näringsliv och företagande får 430 miljoner kronor per år, innovation och kunskapsutveckling 49 miljoner kronor per år, utbildning 44 miljoner kronor per år, boende och transporter 105 miljoner kronor per år, kultur 22 miljoner kronor per år och Norrlandsstödet 100 miljoner kronor per år. – Klyftan mellan stad och land ska slutas. Vi kommer inte att kunna lösa det här på en mandatperiod, kanske heller inte på två, men kursen är klar, säger Stefan Löfven.
Missar jättebonus: Mitt fel alltihop
FALUN/STOCKHOLM. De svenska åkarna hade chansen att få 100 000 kronor var i bonus.Efter herrarnas jaktstart får de nöja sig med 75 000 kronor.– Det är mitt fel alltihop, säger Calle Halfvarsson och skrattar.
Läs mer om Calle Halfvarsson.
Senaste spåren i sökandet efter Maddie McCann
Det har snart gått elva år sedan Kate McCann upptäckte att dottern Madeleine inte låg kvar sängen i semesterlägenheten i Praia Da Luz. Vad som hänt henne är fortfarande en gåta. Familjen vägrar ge upp hoppet om att återse Maddie och när småsyskonen Sean och Amelie nyligen fyllde 13 år var deras enda önskan att hon skulle komma hem, enligt Daily Mail. För ett par veckor sedan bad polisen om nya pengar för att fortsätta utredningen – som redan kostat drygt 125 miljoner kronor.
Nordea höjer vårdbolag
Nordea Markets höjer sin rekommendation för Attendo till köp från behåll. Riktkursen höjs till 94 från 83 kronor.
Läs mer om Attendo.
Tullar på 500 miljarder kronor att vänta
Ståltullarna var bara början – USA förbereder sannolikt fler tullar, främst riktade mot Kina. Det menar analytiker i USA, som ser framför sig en kraftig marknadsreaktion på de eventuella kommande tullarna, rapporterar SvD:s USA-korrespondent Sandra Johansson i Ekonomistudion.
Läs mer om Ekonomistudion, Kina och USA.